2018.08.23.

Az Országos Bírói Tanács titkai 2. rész


Előző bejegyzésünkben az Országos Bírói Tanács (OBT) néhány hete leköszönt soros elnökének, a Budapest Környéki Törvényszéket vezető Hilbert Editnek a viselt dolgairól írtunk. Arról konkrétan, hogy egy belső vizsgálat szerint indokolatlanul húzta az időt egy sor általa tárgyalt büntetőügyben - előfordult nála, hogy két év telt el az ügyérkezés és az első tárgyalási nap között - és ezt kizárólag azért nem lehet számonkérni rajta, mert az OBT-s tagságából fakadóan mentelmijog illeti meg, s ezt természetesen “mozgalmár társai” pedig, bár megtehetnék, nem vonják meg tőle.

Legutóbbi írásunk megjelenése után kaptunk egy megkeresést a Magyar Igazságügyi Akadémia egyik volt alkalmazottjától, aki jelezte, Hilbert mellett van még legalább egy “rovott múltú” tagja a renitens OBT-nek, méghozzá Vadász Viktor.

Dr. Vadász Viktor, kép forrása: Magyar Idők

Vadász az áprilisi országgyűlési választás után lett aktív tagja a twitterezők társaságának. Velős angol nyelvű - hogy a Magyarország lejáratásához folyamatosan muníciót kereső nyugati sajtó és liberális megmondóemberek is megértsék - üzeneteiben és megosztásaiban nagyjából a kormány és az Országos Bírósági Hivatal sározásától az unió ajnározásig terjedő íven mozog.

Ez persze nem túl meglepő, ha abból indulunk ki, hogy virtuális kapcsolati hálójának épp úgy része a sorosista és brüsszeli propagandát toló Politico “újságírója”, Bayer Lili, akárcsak a tőzsdesepkuláns által évről-évre óriási összegekkel kitömött Helsinki Bizottság vezetője, Pardavi Márta és az SZDSZ ifjúsági szervezetének egykori elnökéből a migránsjogvédővé előlépett Léderer András.

De Vadász Viktor most nem ezért érdekes - noha nehéz szó nélkül hagyni, ha egy aktív bíró ennyire látványosan húz valamelyik oldalra, és szinte már nyíltan politizál. Nem. Forrásunk egészen mást említett meg vele kapcsolatban. Mint felidézte, Vadász 2013-tól 2014 végégi a Magyar Igazságügyi Akadémia (MIA) igazgatója volt, s távozása nem volt teljesen önkéntes. Az történt ugyanis, hogy a MIA bérbe adott egy teniszpályát, amit aztán a belpesti jogász elit kezdett látogatni.

Vadász - ki tudja miért, talán csak azért, hogy a befolyásos vendégek kedvében járjon, talán másért, vagy másért is - a szerződés rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva megengedte, hogy a vendégek az akadémia parkolóját használják, amivel lényegében kárt okozott a MIA-nak és az Országos Bírósági Hivatalnak. A történtek miatt informátorunk szerint írásbeli figyelmeztetést kapott, s ez összefügg azzal, hogy a 2015-ös évet már nem az akadémia élén kezdte meg.

Bagatell ügy, mondhatnák erre, de mégsem lényegtelen, hiszen ennek a történetnek mégis csak egy bíró a főszereplője, aki nem tart vagy nem tartat be egy szerződést, hogy ezzel valakinek vagy valakiknek a kedvére tegyen...

Akad azonban - ezt már a forrásunktól függetlenül tesszük hozzá - még valami Vadász Viktor esetében, amire érdemes odafigyelni! A bíróság honlapján azt olvashatjuk róla, hogy a MIA igazgatójaként ő szervezte a bírók képzését. Hogy milyen képzéséket, és milyen “fellépőkkel”? - írásunk következő részéből kiderül. 

2018.08.21.

Az Országos Bírói Tanács titkai


A Tűzfalcsoport informátorai szerint tanácselnökként botrányos lassúsággal dolgozik Hilbert Edit, aki azzal vált ország-világ előtt ismertté (és tegyük hozzá: az ellenzéki sajtó kegyeltjévé), hogy vezetése alatt az elmúlt fél évben az Országos Bírói Tanács (OBT) egyfajta palotaforradalmat próbált kirobbantani a bírósági rendszeren belül. Hogy miért, az az Indexnek adott júliusi interjújából elég világosan kiderül: a pénzért és a hatalomért, e kettőből akarnak ugyanis többet “mozgalmár társaival”.

Az OBT megerősítését szorgalmazták a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) tartott “konferenciácskájukon” is, és az elképzelés, a bíróságok irányításának “demokratizálása” természetesen a Brüsszel által kitartott Európai Igazságügyi Hálózatok Tanácsának (ENCJ) is elnyerte a tetszését. Nyilván nem véletlenül, hiszen a mesterterv megvalósulása együtt járna azzal, hogy könnyebben kerülhetnének vezető pozícióba olyan bírók, mint Vasvári Csaba és Fazekas Sándor, akikre jól emlékezhetnek a 2006-os koncepciós perekben elítélt hazafiak... Vagy a Soros György által pénzelt Helsinki Bizottság egykori szakértője, a szintén OBT-s Matusik Tamás...

De térjünk vissza Hilbertre, aki az OBT mellett a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) elnöke és büntető ügyszakos bírája is. A Magyar Időkben még a tavasz folyamán megjelent egy cikk, amiben az állt, hogy Hilbertet pajzsként védi a bírói tanács, ha ugyanis nem lenne tagja a testületnek, vagy a testület megvonná a mentelmi jogát, akkor fegyelmi várna rá. Mostanra sikerült kiderítenünk néhány részletet!

Amint azt az informátorainktól megtudtuk, egy belső vizsgálat során tűnt fel, hogy a BKT-n számos elhúzódó, adott esetben akár több mint két éve tartó másodfokú ügy van, ami szokatlan, hiszen a fellebbviteli eljárások általában gyorsan elintézhetőek, ott ugyanis az új büntető perrendtartás hatálybalépése előtt csak nagyon szűk körben lehetett bizonyítást lefolytatni. Mint kiderült, a késedelemes ügyek egy része Hilbert tanácsához tartoznak, ami elég kínos tekintettel arra, hogy bírósági vezetőként egyébként alig kell tárgyalnia.

A vizsgált időszakban volt olyan ügye, amiben több mint három év elteltével hozott ítéletet, úgy, hogy az ügyérkezés és az első tárgyalás között csaknem másfél esztendő telt el! A legdurvább húzása azonban az volt, amikor két évig halogatta az első tárgyalási nap megtartását. Ez a fajta semmittevés, totojázás azért is botrányos, mert számos példa van a strasbourgi emberi jogi bíróság ítéletei között arra, hogy súlyos milliók megfizetésére köteleznek egy államot az ügyek indokolatlan elhúzódása miatt. És félreértés ne essék, a kártérítések összegét nem a bíró fizetéséből vonják le, hanem közpénzből fizetik meg!

Ami a vizsgálat utóéletét illeti, Hilberte bizonyosan fegyelmi várt volna, de mint azt már fentebb említettük, OBT-s tagsága és “mozgalmár társai” eddig megóvták az elszámoltatástól. Informátoraink szerint egyébként Hilbert Edit nem először bizonyította alkalmatlanságát. Ha sikerül kiderítenünk, milyen ügyei voltak még, természetesen nem tartjuk meg magunknak az információt!

2018.08.10.

Anna Maria Corazza Bildt a liberálisok kezében lévő brüsszeli fake news-portál, a Politico hasábjain követelte, hogy a Fideszt rúgják ki az Európai Néppártból. Tette mindezt egy olyan mondat kapcsán, amelyet ő adott a magyar miniszterelnök szájába.

Az Óz, a csodák csodája című amerikai musical gonosz nyugati boszorkányára erősen hasonlító svéd képviselő Soros György megbízható emberének számít Brüsszelben. A sorosista, bevándorláspárti csúfság szerint a magyar miniszterelnök támogatja Putyin ukrajnai háborúját.

A nyilvánvaló, csúcsra járatott hazugság óriási karriert futott be a magyar balliberális álhírgyáraknál is. Erről kiváló összeállítást készített a 888.hu, amely megalkuvást nem ismerve leplezte le a hazudozó képviselőt és magyarországi médiapartnereit.

A HVG, 444, Index, 24, ATV és Népszava nevű balliberális médiagerillák élen jártak abban is, hogy kétségbe vonják Anna Maria Corazza Bildt és a Soros-hálózat közötti összefonódást. Pedig ismeretes, hogy a képviselő szerepel azon a listán, amely Soros megbízható szövetségeseit veszi számba.

Ha mindez nem lenne elég, Corazza Bildt twitteren közzétett cikkét Soros alapítványa is kedvelte - kedves kis szívecskével jelölte meg.

Adja magát a kérdés, hogy Soros sok százmillió dollárral kitömött hadseregének zászlóshajója milyen alapon kedvel és ajánl követőinek egy olyan írást, amely nyílt hazugságok alapján akarja Orbán Viktort és pártját kizáratni az Európai Néppártból.

A válasz számunkra egyszerű és világos: Soros a svéd bányarém bevonásával nyitott új frontot Orbán Viktor és a keresztény Európa elleni harcában.

2018.07.30.

Valószínűleg nem kell bemutatnunk olvasóinknak a 2006-os leégésével televíziós történelmet író, bukott balliberális lakáj-propagandistát, Sváby Andrást. Ő az az ember, aki az ATV-ben hetente jelentkező műsorában csúcsra járatja a szociális demagógiát és a beteg, kiszolgáltatott, szegény emberek életének gyomorforgató bemutatását a nézőszám növelésének reményében.

Svábyt és kollégáit nemrég egy tényfeltáró sorozat hozta nehéz helyzetbe, amelyből kiderült, hogy Soros György halott édesanyját is szívesen gyalázzák, miközben a külvilág felé folyamatosan kiállnak az ismert spekuláns által támogatott eszmék és szervezetek mellett is.

A luxuséletmódjával is médiaérdeklődést kiváltó kisújságíró most ismét kínos helyzetbe hozhatta önmagát, hiszen műsorának hétvégi adásában egy igen érdekes órát szúrt ki szemfüles óra szakértő ismerősünk.

A Sváby karján látható típus kísértetiesen hasonlít a Panerai Luminor luxusmárka egy különleges, egyedi darabjára, amelyet 3,7 millió forintért vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Ismeretes, hogy a baloldali fake news-gyárak korábban jobboldali polgármestert is elővettek, amikor a politikus egy drágább órával mutatkozott. Most kérdés, hogy a balos érdekeket és narratívákat kiszolgáló Sváby számíthat-e kellemetlen kérdésekre a gyanús óra miatt.

2018.07.09.

1. Miközben a Magyar Tudományos Akadémia a függetlenségéért és a szakmai hitelességéért folytat küzdelmet, az MTA Jogtudományi Intézete valóságos ellenzéki kerekasztalt hozott össze;

2. A tét nemcsak a pénz, hanem az intézményi befolyás is lehet. A Jogtudományi Intézet Igazgatója igyekezett 2015-ben egy olyan közösséget szervezni egy a magyar jogrendszer állapotáról szóló konferencián, amely gyakorlatilag az állam valamennyi fontos szegmensét érintette. A végeredmény ugyanakkor egyértelmű, a Soros-hálózat ügynökeinek munkássága a Jogtudományi Intézet törekvéseire is rányomja a bélyegét.

3. Jakab Andrást – aki például a házasság férfi és nő közötti alkotmányos meghatározását is kritizálja – egyfajta sértett tudósként írják le forrásaink, neve több ellenzéki fórum így az Eötvös Csoport és a Szalay Kör környékén is felbukkant már. Az általa szervezett konferencián felbukkant Majtényi László fia, a CEU több oktatója és Hack Péter volt SZDSZ-es politikus is.

4. Mindeközben Darák Péterről, a Kúria elnökéről egyre több érdekes információ derül ki, 2014-ben például Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét tüntette ki.

1. A kezdetek

A magyar jogrendszer állapotáról tartottak konferenciát 2015. október 14–16. között a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetben.

A tanulmány, amelyet három napon keresztül elemezetek, meglehetősen lesújtó képet fest a jogalkotásról és a kormányzatról. A 962 oldalas dolgozat szerkesztői Jakab András, a Jogtudományi Intézet igazgatója és Gajduschek György voltak, akik az előszó keretében megköszönik Pap András Lászlónak (CEU), Fleck Zoltánnak (galamus.hu), Somody Bernadette-nek (Eötvös Károly Intézet), és Majtényi Balázsnak (Fundamentum) az áldozatos (és nyilván elfogulatlan) munkájukat.

Néhány jellemző (súlyos) mondat a kötetből:

  • normaalkotást többnyire a politikai akaratátvitel instrumentumaként használó Orbán-rendszer törvényei, más jogszabályai rendszeresen egyénre, vállalatra és intézményre szólóan próbálják megvalósítani a központi akaratot.

  • a kétharmados hatalom közvetlenül főként nem a tartalmi demokráciaigénnyel, hanem a hagyományos joguralom-követelménnyel ütközik.

  • a hatályos szabályozás nem nyújt biztosítékot az ügyészség pártatlan és független működésére. A legfőbb ügyész megválasztásának szabályai nem garantálják, hogy az ügyészség külső befolyástól mentesen működjön.

  • Magyarországon a fékek es ellensúlyok rendszerének szétzilálása következtében a kormányt kontrollálni hivatott állami szereplők nem vagy elégtelenül látják el a feladataikat.

  • a kormány a hatalmat ellenőrizni hivatott intézmények jelentős meggyengítésével a maga számára teremtett cselekvési szabadságot arra használja, hogy a politikai elit és a holdudvarába tartozó kiváltságos csoportok tagjainak jogszabályi eszközökkel, mások rovására vagyoni és gazdasági előnyöket nyújtson.

A munkaanyag szerzői között találjuk továbbá Uitz Renátát, (CEU) Bencze Mátyást, (galamus.hu) Ligeti Miklóst, (Transparency Inetrational Magyarország) Körtevélyesi Zsoltot (2011-2012 CEU) és Hack Pétert (SZDSZ).

A fentiek alapján azt gondoljuk, hogy bátran kijelenthető, hogy Soros György hálózata és megbízható magyarországi ügynökei rendkívül aktívan sertepertélnek a Tudományos Akadémia háza táján úgy, hogy közben nemrégiben egy olyan közleményt bocsátott ki a Jogtudományi Intézet, amelyben ragaszkodik a tudományos kutatás szabadságához és zavartalanságához, illetve az MTA kutatóintézet-hálózat teljes függetlenségének megtartásához,  és kiállnak a Magyar Tudományos Akadémia integritása mellett.

Megjegyzendő, hogy az érintett tanulmány szerzői Jakab András, Lévay Miklós, és Szente Zoltán, Sólyom Lászlóval kiegészülve egy un. amicus curiae megnevezésű „szakmai állásfoglalást” küldtek 2017. júniusában az Alkotmánybíróságnak, amelyben vehemensen kiállnak a CEU mellett élesen kritizálva a felsőoktatási törvény vonatkozó módosítását.

Jakab egyébként szemlátomást szívesen részt vett volna a 2011-es alkotmányozási folyamatban, amiből gyakorlatilag végül kimaradt. Akkor az Origo hasábjain magyarázta némileg csalódottan, hogy az új Alaptörvény milyen hiányosságokban szenved. Szerinte az, hogy az Alaptörvény szerint a házasság csak férfi és nő közt lehetséges „megkérdőjelezhető, hogy ez mennyire szerencsés, mert beemeli az egész alkotmányt egy kultúrharcos diskurzusba.”

forrás: Index


2. Az igazgató támadásban

Visszatérve a jogrendszerünk „gyászos helyzetére” megállapíthatjuk, hogy a 2015-ös nagy szabású konferencia és a közel 1000 oldalnyi tudományos lelki fröccs sem volt képes a kívánt hatást elérni és a szükséges „érzékenyített” változásokat kieszközölni. Talán ezért is, Jakab András újabb támadásba lendült és 2016. április 23-án az „ELIT2020-hatást nem hatalmat” című konferencián kifejtette, hogy Magyarországon ugyanúgy „eldurvult a jogállamiság helyzete”, mint Macedóniában.

Jakab szerint egyes államoknak, akiket „alkoholistákhoz” hasonlít külső, nemzetközi segítségre van szükségük, ilyen lehet a megszállás és a szerződés. De – összegzi – a fenyegetettség érzése jót tesz a regnáló elitnek.

  1. februárjában az index.hu felületén a „Miért nem működik jól a magyar jogrend, és hogyan javíthatjuk meg?” írásában magyarázta el, hogyan működik ha egy kormány semlegesíti az ellenzéket, hogy megtartsa hatalmát – „oszd-meg-és-uralkodj stratégiájának logikája az, hogy az uralkodó megveszteget politikailag kulcsfontosságú csoportokat, hogy a kihívásokkal szemben így maradhasson hatalomban.”

A Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja bírálja továbbá az un. Lex-CEU-t, amely „nyilvánvalóan alkotmányellenes” szerinte, mint ahogy „az ügyészség a korábbiakhoz hasonlóan átláthatóság és garanciák nélkül működik”, sőt a „Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve a Médiatanács (…) látványosan dolgozik a teljes médiaterep kormánypárti gleichschaltolásán, részben a jogi lehetőségek elfogult alkalmazásával” – vallja az elfogulatlan jogtudós.

Munkásságát egyébként a Szalay Kör is elismeri, a mások mellett Bárándy Péter és Karsai Dániel nevével is fémjelzett sokak által balliberálisnak tartott  csoportosulás Majtényi László és Lengyel László művei mellett Jakab András Az új Alaptörvény keletkezése és gyakorlati következményei című művét is erősen ajánlja a közvélemény figyelmébe.

3. Célpontban az OBH

Az Indexen megjelent cikkében Jakab keményen az OBH-nak és annak vezetőjének feszül és kijelenti, hogy „a meghirdetett meritokrácia /teljesítmény alapú kiválasztódás/ helyett az OBH egyszemélyi vezetőjével való személyes kapcsolat a meghatározó.” Magyarán Handó Tünde korrupt és a saját embereit helyezi pozícióba.

Jakab, aki egyébként a Sólyom László, Bod Péter Ákos, Chikán Attila, és Mellár Tamás fémjelezte Eötvös Csoport alapítója is, valamilyen oknál fogva a Kúria működésében nem talált hibát.

forrás: MTI

Ennek persze az is lehet az oka, hogy a Darák Péter vezette testület és az MTA Jogtudományi Intézete között együttműködési megállapodás jött létre és sajtóinformációk szerint Darák a tanácsadó testület létrehozására Solt Pál korábbi főbírót és Jakab András alkotmányjogászt, a heidelbergi Max Planck Intézet tudományos munkatársát kérte fel.

Dr. Darák Péternek nem ez az első hasonló lépése, a Kúria elnöke Amicus Curiae emlékérmet adott át 2014-ben dr. Bánáti Jánosnak, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének. Bánátiról köztudott politikai beállítottsága, Gyárfás Tamás védőügyvédje előszeretettel támadja a konzervatív oldalt, ha megteheti.

Bírósági forrásaink szerint minden jel arra utal, hogy nincsenek kimutatható eredményei a fenti folyamatnak, ezek kizárólag a Kúria elnökének nem túl sikeres „magánakciói”.

4. A Tudomás Akadémia Jogtudósai követik az igazgatójukat

Ami az MTA jogtudományi Intézet munkáját illeti, gyakorlatilag sikerült saját magukat ellenzéki szerepbe kormányozniuk. A Jogtudományi Intézet blogján számos kormánykritikus írás jelent meg az elmúlt időszakban, persze a bejegyzések alatt bátran elhelyezésre került, hogy az írás a szerző véleményét tartalmazza és nem értelmezhető az MTA TK hivatalos állásfoglalásaként.” De azért persze teret adnak a „józan, elfogulatlan és szakmai kritikának.”

A külföldről finanszírozott civil szervezetek átláthatóságáról szóló jogszabály bírálata kapcsán előadták, hogy szerintük „minden jel arra mutat, hogy a jelenlegi magyar jogalkotó a civil közélet azerbajdzsáni, eritreai, üzbég, illetve orosz állapotát tekinti elérendő célnak, és ehhez mérten döntött az ott már bevett eszközök hazai meghonosításáról.

A migrációs jogalkotás, illetve az idegenrendészeti őrizet meghonosítása  kapcsán pedig az egyik iromány szerint a „tervezet egyértelműen ellentétes az EJEB esetjogával és a vele összhangban lévő uniós irányelvekkel.”

  1. május 9-én Autonómia a közjogtudományban címmel az MTA TK Jogtudományi Intézetében kerekasztal-beszélgetést rendeztek, ahol újra előkerült a civileket ért támadások kérdésköre és a tudományos élet szabadságának korlátozása. Egy virágnyelven megfogalmazott idézetből azt is megtudhattuk, hogy „Az állam ugyan törekszik az egyetemek működését hatalma alá vonni, de a doktori kalapot a király fejére is az egyetem helyezi”.

FRISSTÉS

Köszönjük az ingyen reklámot az Indexnek. Örülünk, hogy felkeltettük a Simicska-média kisújságírójának figyelmét, azonban fenti anyagunkban egy szóval sem állítottuk, hogy Jakab András jelenleg is igazgatóként funkcionálna. A szerecsenmosdatásban élenjáró balliberális bértollnoknak üzenjük, hogy Jakabbal, mint az MTA doktorával és az ő korábbi, igazgatói munkásságával foglalkoztunk.

Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy a jelenlegi igazgató Gárdos-Orosz Fruzsina, de az már egy másik történet...

2018.06.26.

Soros György nem csak a magyar igazságszolgáltatás befolyásolására törekszik: ugyanez a célja az Egyesült Államokban is. Nemrégiben kerületi ügyészi választásokat tartottak, és a versenybe beszállt a milliárdos spekuláns is egy-egy jelölt támogatásával.

Vegyük például a kaliforniai San Diego városát. A választás előtt egy hónappal kezdték sugározni a televízióban a baloldali jelölt reklámját, amelyet Soros fizetett. A hirdetésben a jelölt, Geneviéve Jones-Wright képzettségét és eredményeit tették közzé, hogy miért lenne alkalmas san diegói kerületi ügyésznek. Ezen sokan meglepődtek, ugyanis a spekuláns által finanszírozott kampányokban ahhoz voltak szokva, hogy az ellenfelet kíméletlenül támadják és eléggé megosztóak.

Soros az Egyesült Államokban is befolyásolni akarja a választásokat és az igazságszolgálatást azáltal, hogy a saját jelöltjeit juttatja a kerületi ügyészi pozíciókba. A kerületi ügyész az USA-ban megyei szinten képviseli az állam büntetőhatalmát, közvetlenül választják, ezért jelentős a legitmiációja. Ő emel vádat, vagy éppen ejti azt, ezért nem mindegy Sorosnak, hogy ki kerül ebbe a pozícióba: a Black Lives Matter mozgalom létrejötte óta a baloldal napirendjén van az USA rendészetének és a vádemeléseknek a megváltoztatása. A spekuláns célja többek között a prostitúció dekriminalizálása, rövidebb és enyhébb szabadságvesztés büntetések kiszabása és az óvadék rendszer enyhítése. Azonban számára az sem utolsó, hogy rendre újraválasztott republikánus politikusokat vegyenek célba, ha másképp nem tudják őket elmozdítani.

Éppen ezért Soros nem csak San Diegoban szállt versenybe, ugyanígy támogatta Missouri államban St. Louisban Kim Gardner kampányát, aki immár megválasztott kerületi ügyészként az állam republikánus kormányzóját Eric Greitenst akarja elmozdítani tisztségéből úgynevezett alkotmányos vádeljárás útján (impeachment).

Egy amerikai Soros szervezet, az American Civil Liberties Union (ACLU, Amerikai Civil Szabadságjogok Unió) végzi a piszkos munkát, rajtuk keresztül mossák tisztára a pénzt: így lesz civil támogatás a spekuláns vagyonából. Az ACLU csak 2014-ben 50 millió dolláros támogatást kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól. Számos államban folytattak kampányt baloldali progresszív kerületi ügyész jelöltek mellett, de főleg nagyvárosokra koncentráltak, ahol magas a börtönpopuláció. Persze Sorosnak, aki bizonyára jól védett házban él és mindenhova kísérik a testőrei, nem kell attól tartania, hogy az utcán hány bűnöző jár szabadon.

Szerencsére, illetve Soros szerencsétlenségére, a legtöbb általa támogatott jelölt súlyos vereséget szenvedett, gyakran közel kétharmadosat; a már említett szélsőbaloldali Geneviéve Jones-Wright mindössze 36 százalékot ért el, ellenfele Summer Stephan több mint 60 százalékot vert rá. Ennyit ért a majdnem 1,5 millió dollár, amit a spekuláns a kampányába fektetett.

Hogyan is működik (illetve így sem működik) Soros politikai királycsinálása? Kalifornia államban például először is létrehoztak egy úgynevezett politikai akcióbizottságot, amelynek a „Kalifornia Igazság és Közbiztonság” nevet adták. Soros közvetlenül adott nekik pénzt és megbízta régi bizalmasát és kincstárnokát, Whitney Tyymast a szervezet vezetésével. Innen fizették a különböző hirdetéseket. Minden városban, megyében ugyanígy csinálják; aztán a kampány végeztével a maradék forrásokat visszautalják és feloszlik az akcióbizottság.

Korábban már írtunk arról, hogy a Soros-hálózathoz tartozó szervezetek miként szivárogtak be a magyar igazságszolgáltatás rendszerébe, emiatt számos támadás ért minket. Aki még mindig nem hisz nekünk, láthatja, nem csak a mi bíráinkat, ügyvédeinket tünteti ki figyelmével a milliárdos spekuláns…

2018.06.22.

District of Columbia kerületi szövetségi bíróság (Soros György részére): Idézés polgári peres eljárásban

Az idézésben azt kéri a bíróság Soros Györgytől, hogy szolgáljon válasszal a felperes részére (a csatolt keresetlevélhez kapcsolódóan) vagy pedig intézzen beadványt (angolul motion) a bírósághoz a szövetségi polgári jogi eljárás szabályainak megfelelően. Ehhez megadják neki a felperes ügyvédjének elérhetőségét. Ha nem válaszolna, Soros – alapértelmezésénél fogva – döntésre számíthat majd a keresetben elvárt (kért) segítség elmulasztása miatt.

A felperes Gary John Byrne korábbi titkosszolgálati ügynök, aki csalás és zsarolás miatt perelt, az ügy alperese a Clinton Alapítvány, valamint számos Clinton-kötődésű személy és szervezet. llyen alperes például a republikánus elnökjelöltek politikai megsemmisítésére szakosodott American Bridge 21st Century nevű szervezet (ún. szuper PAC), amelynek Mitt Romney korábbi republikánus elnökjelöltről (2012) szóló dossziéja 2500 oldal hosszú volt. A sztahanovi alapvetésű szervezet félszáz „nyomozót” (tracker) foglalkoztat Amerika-szerte a republikánus politikai jelöltek állandó követésére és szemmel tartására. Ami az egész Clinton-hálózat működését illeti, a konzervatív ellenfeleket érintő nyomásgyakorlás és zsarolás (akár titkosszolgálati információk megszerzésével) a legmagasabb szintekről is történhetett a Clinton-érában.

Soros György Clintonék családi alapítványának egyik legbőkezűbb támogatója volt, és a WikiLeaks által megszerzett dokumentumok alapján Soros maga, illetve Soros közeli munkatársai napi szintű és szoros kapcsolatban álltak a Hillary Clinton vezette külügyminisztériummal, és az elmúlt évtizedek homályos üzleti összefonódásai miatt is, a Clinton Alapítvány csalási és zsarolási ügyében könnyen képbe kerülhetett a hálózatot részben maga is pénzelő amerikai milliárdos.

2018.06.15.

Wisconsin harca a szakszervezeti megcímkézés ellen továbbra is visszhangot ver országszerte. Baloldaliak panaszkodnak David és Charles Koch konzervatív támogatók miatt, gyakran obszcén módon, gyerekesen viccelődve vezetéknevükkel és tréfásan kérve őket, mint problémás gyerekeket. Az úgynevezett mainstream média sokat fektetett abba a stratégiába, amely a Koch-fivéreket Scott Walker wisconsini kormányzó legnagyobb finanszírozói egyikének nevezi.

Ez olyan téma, amely szinte ellenszegül az ésszerűségnek. A Koch-fivérek nyíltan támogatják azokat a dolgokat, amikben hisznek – különösen a szabad piacot és a korlátozott kormányzatot. Egyes médiumok szerint ezek a hitek gyanúsak, sőt vakmerőek. A baloldal szerint pedig ők bűnözők vagy Amerika-ellenesek. Mindkét csoport a kifogásolás igényével lép fel, mindennel szemben.

Mindennel szemben, azaz kivéve azokat, akik a baloldalt tőkésítik. Amikor megemlítik, vagy teljes hallgatás van, vagy visítás az összeesküvés miatt – Soros György nevének puszta megemlítésénél. Eddig, az elmúlt évtizedekben Soros milliárdokat adott világszerte saját elképzeléseinek erőltetéséhez. Hatása az amerikai liberális politikára – párját ritkítja. Akárhol baloldali szervezetek összegyűlnek, megtaláljuk őt vagy egy rakás pénzt tőle. Dollárjai az abortusztámogatástól a drog-melletti csoportokon és a peremen található médiacsatornákon át a demokrata kampányig mindenhová elérnek.

Csak egy napon a múlt héten, amíg a hagyományos média utánajárt Koch-fivéreknek, a Soros-birodalom végigsöpört mindenen és keresztülvitt egy keményen balos tervet.

Három külön történet sorakozik itt 2011. február 24-étől kezdődően, Sorost a maga teljes dicsőségében megmutatva. Az elsőben liberális aktivisták azt erőltették, hogy a Legfelsőbb Bíróság etikai kódexet fogadjon el. A második a kiadások csökkentése elleni, „Tea-Party-szerű lázadásokról” szólt. Az utolsó egy országos szakszervezeti tiltakozást foglalt magába a wisconsini sztrájkolók támogatására.

Ezen történetek közül mindegyiket Soros által támogatott csoportok erőltették, befolyásolták és szervezték. Lehet, hogy ő maga meg sem emelte az ujját. Nem kellett. Ő a Forbes globális listáján 35. a milliárdosok között 14 milliárd dollárral, így ő egyszerűen csak kinyitotta a tárcáját…

A legfelsőbb bírósági történet enyhének tűnt. Ki ellenezne egy etikai kódexet? Csakhogy a Washington Post története nem az etikáról, hanem a politikáról szólt. Két külön Soros-csoport, a Common Cause és az Alliance for Justice szerveződött támadásra Antonin Scalia és Clarence Thomas bírók ellen – kitalálhatják – a Koch-fivérekhez fűződő kapcsolataik miatt.

A Capital Research Center által szolgáltatott adatok szerint a Common Cause már bezsebelt legalább kétmillió dollárt az Open Society Foundations-től, Soros elsőszámú alapítványától. Az Alliance for Justice – több mint száz baloldali szervezet szövetsége –legalább 325 ezer dollárt kapott Sorostól 2004–2005-ben.

A Washington Post szerint „egy – szerte az országból – több mint száz jogászprofesszor alkotta csoport” is be lett vonva. Persze, több mint százan voltak és különböző jogi iskolákhoz kapcsolódtak, de megkapták Soros jóváhagyó pecsétjét. A Kongresszus számára megküldött levelükön számos név könnyen kapcsolható Soroshoz – tagként az Open Society Institute testületének Baltimore-ban, az OSI tanácsadói között és olyan csoportokból, amelyeket szintén az OSI tőkésített, sőt egy korábbi demokrata jelölt is, akit maga Soros személyesen támogatott.

A cikk odáig ment, hogy idézte Ellen Yaroshefskyt, a Benjamin N. Cardozo School of Law Jacob Burns Etikai Központjának igazgatóját arról, hogy milyen szörnyűségesen hiányos a legfelsőbb bírói etika. Ő amúgy társelnöke – az Amerikai Ügyvédek Szövetségének Büntetőjogi Szekcióján – az Etikai, Bibliai és Szakmai Bizottságnak. Az ügyvédi szövetséget természetesen – közvetlenül és közvetve – az Open Society Foundations finanszírozza több százezer dollárral.

Természetesen a Washington Post újságírója, R. Jeffrey Smith mindezekről nem tett említést. Ehelyett cikke támadás volt a Koch-fivérek ellen, megnevezve őket tízszer is a történetben. Amikor a Fedaralist Society lett megnevezve, rámutatott, miként finanszírozták azt a Koch-fivérek. Nulla említés volt Sorosról.

Ugyanezen a napon, a Hill írt a demokraták „Tea Party mozgalmáról”. A cikk felidézte, miként tett „progresszív csoportok egy nagy koalíciója segélyhívást cselekvésre”. Ez a csoport magába foglalja a MoveOn.org-ot, a Democracy for America-t, a USAction-t, a Service Employees International Union-t és a People for the American Way-t. Egy bizonyos módon vagy másként, mindegyik kapott ezen szervezetek vagy alapítványok közül pénzt Sorostól.

Mindegyik.

Soros nem telefonált nekik, vagy nem küldött nekik e-mailt fejedelmi birtokairól, de az ő parancsa szerint tettek.

Aztán itt van az országos szakszervezeti tiltakozás[1] – az úgynevezett „álljunk oda, hogy megmentsük az amerikai álmot”, aminek van széleskörű lefedettsége. Amerika-szerte szakszervezetbarát csoportok „vállalnak szolidaritást a wisconsini emberekkel”. Több mint a fele azon 43 szervezet listájának, amely csütörtökön részt vett, közvetlenül vagy közvetve pénzt kap Sorostól. De lehet, hogy az összes kap pénzt tőle. Nem volt riporter, aki vette volna magának a fáradságot, hogy ezt megkérdezze.

Voltak az ökocsoportok, mint a Green for All (melynek „elzöldülésébe” Soros súlyos összegeket fektetett); a homoszexuális csoportok, mint a National Gay and Lesbian Task Force vagy a baloldal olyan tipikus rohamcsapatai, mint a MoveOn.org. Megint csak, legtöbbjüknek közvetlenül fizet az Open Society vagy pedig közvetve, más ténykedésein keresztül.

És ismét csak, a Soros-összefüggésről nem számoltak be. A Washington Post „a munkaügyi, környezetvédő, háborúellenes és más rokon szervezetek” keverékének nevezi őket a szinte kötelező Van Jones-idézettel, miszerint: „az amerikai álom veszélyben”. Jones, a Fehér Ház korábbi zöldmunka-ügyi cárja és a „9/11 Truth Movement – a Szeptember 11-i Események Igazságát Feltáró Mozgalom” tagja, jelenleg vezető munkatársa a Soros által finanszírozott Center for American Progress-nek.

Egy jó újságíró megkérdezi ezeket a kapcsolatokat. De túl kevés a jó újságíró, és túl sok a kérdés…

(Media Research Center, 2011. március 8.)

[1] A wisconsini tiltakozások sorozata 2011. február 14-étől június 16-áig tartott.

2018.06.05.

Mégsem siet az állítólagos költözködéssel a budapesti Soros egyetem, a CEU. Bár véleményünk szerint a nyári hónapok kiválóak lennének arra, hogy áttelepüljenek Bécsbe, ahogyan azt pletykákból hallani lehet, a CEU június 4-6. között még összegyűjti Soros hű zsoldosainak egy részét egy konferenciára.

A konferencia címe „A másik dehumanizálása – muszlimellenes, antiszemita, romaellenes és menekültellenes beszéd”. Kezdjük ott, hogy az antiszemitizmusról inkább a Nyílt Társadalom új székhelyén, Berlinben lenne égető konferenciát tartani, mégpedig a kedvenc migránsaik számára, hiszen ott vannak naponta antiszemita támadások, nem Budapesten. A muszlim- és romaellenességre nem kitérve, ha akarnak, nyugodtan beszélgessenek róla, de az azért elég furcsa, hogy vallási- és etnikai csoportokat egy kalap alá vesznek egy jogi státusszal rendelkező csoporttal, a menekültekkel. Nincs sok közük egymáshoz (talán azt leszámítva, hogy a legtöbb „menekült” jelenleg muszlim).

A rendezvény szervezői a CEU és egy bizonyos norvég Rafto Alapítvány az Emberi Jogokért. Ez utóbbi is természetesen a Soros-hálózat tagja: a teljesség igénye nélkül, támogatói között megtalálható az Amnesty International, a CEU és a Human Rights Watch (amely a közelmúltban azzal került be a magyar közéletbe, hogy az Európai Néppárttól követeli a Fidesz kizárását).

A konferencia programja szerint szó lesz többek között arról, hogy hogyan „démonizálta” a politika a migránsokat, az iszlamofóbia és a lengyelországi „menekültellenes közbeszéd”, a civil szervezeteket sújtó „gyűlöletbeszéd” és a „dehumanizáló beszéd”. Biztosan a kedves olvasó is érzékeli, hogy mindezek a témák milyen égető és gyakori problémák ma Magyarországon… Lehet, hogy ezeket a beszélgetéseket maguknak tartják terápiás céllal, ebben az esetben reméljük, hogy kigyógyulnak a párhuzamos valóságban létezésből és visszatérnek közénk a Földre. A rendezvény Facebook-eseményénél ugyanis többek között ilyen, nagyjából brit tudósok által bizonyított tudományos szintű kutatási eredményt osztottak meg arra utalással, hogy a jobboldali kormányok idején az emberek kevésbé hajlamosak a gondolkodásra, annál inkább az idegengyűlöletre:

A konferencia előadói közül mi most a magyarokat emelnénk ki külön. Ennek oka, hogy ők tökéletesen tisztában vannak a hazai viszonyokkal, ergo azzal is, hogy ők tulajdonképpen ferdítik a valóságot, csak hogy adják a lovat a rettegő külföldi professzorok alá. Szinte látjuk magunk előtt, ahogy Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója könnyes szemmel, elhaló hangon rebeg köszönetet az Amnesty International holland igazgatójának Eduard Nazarski, szintén elő fog adni), amiért a segítségükre sietnek a diktatúrában…

A már említett hölgyön kívül a program szerint előad Krekó Péter, a Political Capital igazgatója; Bombera Krisztina, az ATV műsorvezetője; Földes András, az Index újságírója (aki idén Pulitzer-emlékdíjat kapott a migránsválságról való tudósításáért); Rév István, a Nyílt Társadalom Archívum igazgatója; Reich Orsolya, a Civil Liberties Union for Europe munkatársa (a szervezet ügyvédje az a Dénes Balázs, aki német cégekkel akarta megfenyegettetni a magyar kormányt); Dinók Henriett, a Romaversitas Alapítvány igazgatója és Molnár Péter, a CEU és a Tilos Rádió munkatársa. 

Molnár Péterről viszonylag keveset és ritkán lehet hallani. Az első parlamenti ciklusban a Fidesz, 1994-től 1998-ig az SZDSZ médiapolitikusa volt. 1994-től hazai és amerikai egyetemeken tanít szólásszabadságjogot, 2004-től a CEU Médiakutató Központ egyik alapító munkatársa. Jelenleg slam költészettel, színházi rendezéssel, rádiózással és civil aktivizmussal üti el az idejét.

A CEU által rendezett konferencia egyik fő felszólalója, büszkesége, a társszervező Rafto Alapítvány díjazottja költészetéről megosztunk két felvételt, amelyeken megcsillogtatja költői tehetségét, választékos nyelvezettel:

Bicikliző férfiról szóló verse, melynek refrénje (nagyjából tízszer elismételve): húzzál a g*cibe, takarodj a f*szba.

Remix című verse arról, hogy a liberális hölgyek nem hálnak férfival, míg azok nem lázadnak fel az önkény ellen, nem állnak ki a magyar szabadságért. Természetesen nem ilyen kifinomult stílusban, hanem rettentően obszcén módon.  

2018.06.01.

Sorosék mellett sivalkodik az Ügyvédi Kamara elnöke

Bánáti János miért nem áll ki a jobboldali ügyvédek listázása ellen?


Csütörtökön, tényfeltáró sorozatunk 7. részében ismét részletesen bemutattuk a Soros-hálózat agresszív nyomulását a hazai igazságszolgáltatásban. 

Írásunk összefoglalója az Origón is elérhető:

 „A Tűzfalcsoport újabb megdöbbentő tényekről számolt be, most éppen a Budapesti Ügyvédi Kamara és a hazai Soros-szervezetek összefonódásáról. Beszámol arról a cikk, hogy számos továbbképzést szervezett a kamara Ügyvédakadémia néven, ahol a vezető előadók természetesen a Helsinki Bizottság és más sorosista szervezetek köpönyegéből bújtak elő. De arról is ír a cikk, hogy a sorosista szervezet nemrégiben a „Fiatalkorúak büntetőeljárásbeli jogainak megerősítése” címen továbbképzést szerveztek a „szerencsés” ügyvédek számára. Kiderül az is, hogy a Helsinki Bizottság már hallgatókorában próbálja behálózni és átmosni az agyát a fiatal jogászoknak, hiszen Jogklinika néven programot működtet, amelynek a célja, hogy már az egyetemi éveik során ügyvédek irányítása alatt betekintést nyerjenek a menedékjogi eljárásba. A Budapesti Ügyvédi Kamara által működtetett Pesti Ügyvéd pedig tele van a Transparency International javaslataival. De úgy tűnik, hogy Sorosék nem elégszenek meg a BÜK bekebelezésével, most már az Alapvető Jogok Biztosának hivatala körül is ólálkodnak.”

Miután legutóbbi írásunk bejárta a magyar média jelentős részét, Bánáti János, az Ügyvédi Kamara elnöke nem az általunk jelzett problémák felderítésére és a Soros-hálózat ügyvédi kamarákból történő kitakarítására fordította energiáit, hanem soha nem látott sivalkodásba kezdett. A toporzékolásra emlékeztető közlemény leginkább szánalmas sorait most mi is idézni szeretnénk:

„A legtragikusabb történelmi korszakokra emlékeztető „listázás” a tudomány, oktatás képviselőit követően az ügyvédi kart is utolérte.”

Bánátit telefonon érte utol az Index, aki elismerte a lapnak, hogy valóban az ő szövegéből származik a fent idézett mondat is.  Az Index pedig Bánáti segítségére sietvén, külön leszögezi írásában, hogy „Bánáti valószínűleg a Schmidt Mária-féle Figyelő saját Soros-listájára gondolt, amely a legsötétebb zsidólistázások korát elevenítette fel a magyar sajtóban.

A sors különös fintora, hogy Bánáti szavainak és az antiszemitizmus vádnak pont az az Index ad felületet, amelyről nemrég a Tett és Védelem Alapítvány jelentetett meg elmarasztaló sorokat „Tovább erősödő Izrael-ellenes sztereotípiák a hazai progresszív sajtóban” címmel közölt tanulmányában. A tanulmányban feltűnik még a Mérce és a 444 is, amelyek szintén igyekeztek kivenni részüket az írásunkban leleplezett sorosista nyomulás eltusolásáról és partnerek voltak az antiszemita kártya kétségbeesett pörgetésében is.

Bánáti és a balliberális portálok figyelmét valószínűleg az is elkerülte, hogy a Tűzfalcsoport partnerei között megtalálható a Likud, Izrael egyik jelenlegi kormánypártja, valamit több alkalommal bemutattuk Soros György Izrael ellenes tevékenységét is. Például írtunk róla itt, és itt is.

Bánáti kettős mércéje

Bánáti elnök úrnak csak annyi lenne a dolga, hogy egy köztestület vezetőjeként nem ijed meg a nyilvánosságtól, hanem őszintén számot ad és szembenéz Soros mindenhová befurakodó szálláscsinálóival. Ehelyett inkább olyan sivalkodást adott elő az érdekükben, amelyet korábban még sohasem hallhattunk tőle.

Idézzük csak fel az elnök úr hallgatását arról az esetről, amikor a HVG magyar ügyvédek egész sorát listázta és feketíttette be csak azért, mert azok a nemzeti kormánynak, vagy jobboldaliként számon tartott üzletembereknek dolgoznak. Ismeretes ugyanis, hogy idén januárban a HVG egy olyan cikket tett közzé, amelyben részletesen L-I-S-T-Á-Z-N-A-K mindenkit, akit egy kicsit is jobboldali kötődésűnek gondolnak.

A tucatnyinál is több ügyvédet és jobboldalhoz köthető üzletembert L-I-S-T-Á-Z-Ó írás miatt akkor persze nem vonult fel a teljes liberális média és Bánáti úr sem érezte, hogy komoly érdekvédelmet kellene folytatnia. Véletlenül sem állítjuk, inkább csak kérdezzük; Bánáti elnök úr miért csak a sorosisták mellett tud kiállni?

Bánáti néma maradt akkor is, amikor a csütörtöki írásunkban bemutatott, a „ fehér bőrű árja magyarok” bűnözési szokásairól értekező Nehéz-Pozsony ügyvédnő fajelmélettel felérő véleményének adott hangot a legnagyobb közösségi oldalon. Bánáti elnök úrnak erről az írásról nem jutott eszébe semmilyen tragikus történelmi korszak.

Miért van az, hogy a sorosista Gulyás Márton haverjának ügyvédnőjével szemben már nem bátor az elnök úr? Lehet, hogy fél valamitől?

Egy biztos; azok, akik most ismét megrémültek a nyilvánosság erejétől, egy dologra felkészülhetnek:

Folytatjuk…

CETERUM CENSEO: STOP SOROS!

Ezeket a cikkeket olvastad már?