Blogolj!
2020.05.04.

Marco Gombacci, a The European Post szerkesztője, politikai elemző. Vele beszélgetett a Tűzfalcsoport. Véleménye szerint Magyarország az EU politikai korrektségének céltáblája.


A koronavírus-járvány által elsőként erősen sújtott ország Európában Olaszország volt. Az onnan érkező képek és számadatok sokkolóak voltak. Hogyan látja a járványra adott olasz választ?

Olaszország az első pillanattól kezdve jól reagált. Az emberek tiszteletben tartották a bevezetett intézkedéseket. Most azonban már itt az ideje újraindítani a gazdaságot. Az önálló, kis- és közepes vállalkozások szenvednek, és ezért az olasz kormánynak egy valódi tervvel kell előállnia annak érdekében, hogy ne tegye tönkre Olaszország gazdaságát a visszaesés.

Korábban Cvetin Chilimanov, szabadúszó macedón újságíróval, a Macedón Hírügynökség angol nyelven író munkatársával; a Stop Operation Soros nevű mozgalom tagjával beszélgettünk.

Nemrég Eli Vered Hazan úrral, az izraeli Likud külügyi igazgatójával készítettünk interjút, aki elmondta nekünk: Soros György belülről pusztítja Izraelt; a szervezetei éjt nappallá téve kiapadhatatlan forrásból dolgoznak azon, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától.

Legutóbb pedig Javier Villamor, spanyol újságíróval beszélgettünk, aki elmondta: a jelenlegi spanyol kormány Soros bábkormánya

Nem mondhatni, hogy az elmúlt években Olaszországra jellemző lett volna a politikai stabilitás. A vírus hozott bármi változást a politikai helyzetben?

Eleinte úgy tűnt, hogy kialakult egyfajta politikai egység, de a vírus berobbanása után azonnal előjöttek a politikai erők közötti ellentétek. Különösen az Európai Unióhoz való hozzáállás miatt kaptak össze úgy a politikai vezetők, mintha nem lenne válság. Az olaszok most azt szeretnék, ha a politikusok több felelősséget vállalnának, ha az országot vezetnék politikai játszmák helyett. Ahogyan azt az olasz államfő, Sergio Mattarella mondta, „itt az egység ideje”, de nem lehet egység addig, ameddig a politikai pártok folyamatosan a politikai hasznot lesik. Itt az ideje a döntéshozatalnak és annak, hogy feltámasszuk romjaiból Olaszországot.

Visszatekintve az elmúlt öt évre, mennyiben változtatta meg a migrációs válság Olaszországot gazdaság, politika, illetve a társadalom tekintetében?

A migráció elsősorban a politikai spektrumot változtatta meg. Úgy hiszem, hogy egyelőre még alacsonyabb számban érkeznek az emberek, mint a későbbiekben fognak, és ez aggaszt engem. Ha már most, a jelenlegi számok mellett sem tudjuk kezelni a migrációt, mi lesz így a jövőben? A Salvini Liga pártjához hasonló politikai erők javarészt a migrációs politika korábbi olasz kormányok és az Európai Unió általi félrekezelése miatt tudtak felemelkedni. Túl sokat engedtek meg néhány NGO-nak, amelyek üzletet csináltak a helyzetből.

Mint újságíró és egy nemzetközi hírekkel napi szinten foglalkozó szerkesztő, hogyan látja a Magyarország elleni támadásokat az EU-ban? Megalapozottak a kritikák, vagy csupán politikai húzások?

Magyarország az EU politikai korrektségének céltáblája. Rengeteg példát látok a kettős mérce alkalmazására Budapesttel szemben. Függetlenül attól, ki mit gondol, kemények kritizálták a koronavírussal szembeni védekezésről szóló törvényt. A hamis hírekkel szembeni kormányzati fellépés áll az uniós vita középpontjában, és számos politikus és újságíró vádolja Magyarországot azzal, hogy diktatúrává vált. Ugyanakkor a médiával kapcsolatosan mondom, hogy láttam egy spanyol tábornokot arról nyilatkozni a riportereknek, hogy kontrollálni fogják a közbeszédet „annak érdekében, hogy lecsökkentsék a kormány lépéseivel kapcsolatos kritikus hangvételt”. Ez a mondat miért nem volt téma uniós szinten? Az uniós szocialisták miért nem kezdtek ezzel kapcsolatban vitát? Talán azért, mert Spanyolországot a szocialista Pedro Sánchez vezeti? Ezek a kettős mércék teszik a politikai vitákat őszintétlenné.

Olaszországban létezik a progresszív NGO-hálózat? Mint például migránspárti, abortuszpárti, családellenes stb. szervezetek. Hogyan állnak ezekhez hozzá a társadalomban?

Igen, vannak progresszív NGO-k, de ugyanúgy vannak konzervatívok is. Fontosnak tartom, hogy egy vitában mindkét oldal álláspontja megjelenhessen, hogy az emberek maguk tudják kialakítani az álláspontjukat a kérdésben. Ami elfogadhatatlan, az az, amikor az egyik fél megpróbálja delegitimizálni a másik oldalt, csak azért, mert másképp gondolkodnak. Olyan korban élünk, ahol az egyoldalú gondolkodás és a politikai korrektség uralkodnak. Fontos ezzel szembeszállni, hogy megmaradhasson a gondolat- és a véleményszabadság. Újságíróként fontos ezt szem előtt tartani.

2020.04.30.

A koronavírus-járvány elleni harc megmutatta, hogy az Európai Unió vízfeje, Brüsszel, nem képes hatékonyan kezelni a felmerülő válsághelyzeteket, és úgy, ahogy a migráció esetében, most is a tagállamoknak, a nemzetállamoknak kellett kezükbe venniük az irányítást. Van azonban egyvalami, amire Brüsszel nem sajnálja a pénzt. Ez pedig a propaganda.

Az elmúlt hónapokban szinte minden felhasználó találkozhatott már azokkal, a Brüsszel által finanszírozott kisfilmekkel, amelyben megpróbálják elmagyarázni, hogy mi mindent tesznek a járvány megfékezése érdekében.

A több millió forintos hirdetésekben Brüsszel többek között a momentumos Cseh Katalinnal készült reklámfilmet finanszírozott, amelyben azt állítják, hogy a brüsszeli politikusnő orvosnak állt. A politikus azóta is online interjúkat készít brüsszeli társaival. A propagandafilmet Brüsszelből is megtolták megközelítőleg ~600 ezer forinttal.

Ezen túlmenően arra sem sajnálták a pénzt, hogy elmagyarázzák, a globális kihívás, globális választ vár (ez a klímavédelmi ügyekből lehet ismerős, ott próbálták meg először lenyomni az emberek torkán, hogy a nemzetállamok teljesen fölöslegesek, és csak Brüsszelből lehet megoldani a Tisza szennyezésének a felszámolását, vagy éppen a pilisi tájvédelem problémáit), magyarán megpróbálják azt a politikai narratívát hirdetni, hogy szükség van rájuk, holott a gyakorlat pont az ellenkezőjét támasztja alá.

Persze olyan reklámmal is találkozhattunk, a melyben arról számoltak be, hogy több millió eurót adunk Afrikának, Ázsiának vagy a Karib-térségnek, és más, nem Európai régióknak a koronavírus elleni harchoz.

Ha megnézzük ezeknek a hirdetéseknek a költségeit, akkor megállapíthatjuk, hogy a magyar piacon az Európai Unió az egyik legnagyobb olyan entitás, amely pénzt költ a propagandára, miközben a tagállamoknak nyújtandó valós segítségnyújtásról egyáltalán nem beszélnek.

Csak az elmúlt hónapokban megközelítőleg 3,5 millió forintot költöttek a momentumos Cseh Katalin promozására és a saját létjogosultságuk megindoklására. Ha nagyobb időintervallumot veszünk, akkor a Facebook adatai szerint az Európai Parlament brüsszeli központjából eddig 34 millió forint ment el propagandára. Csak Magyarországon. Megközelítőleg ennyi pénzért hirdetnek a környező országokban is. Hasonlóan irreleváns tartalmakat.

A Facebookon futó hirdetésékből kiderül, hogy Brüsszel megvédi az Európai Unió polgárait, de azt is próbálják sulykolni, hogy az EU minden fronton küzd a koronavírus-járvány okozta válság ellen. Az egyik legtöbbet hirdetett cikkükben összeszedték, hogy melyik az a „Tíz dolog, amit az EU tesz a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Ebben a 10 pontban alapvetően vagy félinformációkat, vagy feltételes módban megfogalmazott irányelveket akarnak eladni a magyar közönségnek.

Többek között arról írnak, hogy:  

  1. „Az EU ideiglenes beutazási korlátozást vezetett be a külső határokon a nem létfontosságú utazásokkal szemben” – nem az EU, hanem a tagálalmok vezették be, ahogy a 2015-ös migrációs válságkor sem az EU, hanem a nemeztállamok védték a határaikat.
  2. „Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) számára további forrásokat biztosítana az Unió. Ez a központ kíséri figyelemmel a járvány alakulását és naprakész információkat biztosít a terjedéséről.” – Ez volt az az intézményt, amely kezdetben nem vette komolyan a koronavírust, sőt letagadta annak jelentőséget, és hátráltatta a védekezést.
  3. „Életmentő orvosi berendezéseket kell beszerezni” – ez a hirdetett szöveg legcinikusabb pontja, itt arról próbálnak beszámolni, hogy az Európai Bizottság megkezdte a COVID-19 járvány elleni fellépéshez szükséges orvosi berendezések beszerzését és azok eljuttatást különböző Uniós országokba.  Eddig mindösszesen egy videót találtunk arról, hogy az EU Romániának adományozott pár maszkot és kesztyűt, amelyet egy tűzoltóállomáson vettek át a románok. A tagállalmok maguknak szerzik be az eszközöket, és egymás között segítenek pl. Olaszországon. De ehhez vajmi kevés köze van Brüsszelnek. 

Létezik szolidaritás az európai nemzetállamok között

Miközben Brüsszel félre kezelte a válságot, addig az európai nemzetállamok saját erejükből megpróbáltak a védekezéshez szükséges minden fellelhető eszközt beszerezni a világpiacról, és segíteni azokat az országokat, amelyeket nagyobb mértékben sújtott a járvány, vagy nem jutottak hozzá életmentő felszerelésekhez.

Németország, Franciaország és Ausztria együtt közel 4 millió maszkot és több tízezer védőruhát adományozott olasz egészségügyi dolgozóknak. Németország több millió kesztyűt és maszkot juttatott Ausztriába és Svédországba, ahogy Magyarország is segített a bajba jutott országokon.

Miközben Szabó Tímea sajnálja a magyaroktól a segítségnyújtást, az Európai Bizottság büszkén teszi közzé, hogy Magyarország az egyik legszolidárisabb tagállam, hiszen több mint 1 520 000 maszkot szállított különböző országokba, köztük Horvátországba, Szlovéniába, Romániába, Szlovákiába, Olaszországba, Szerbiába, Észak-Macedóniába, Albániába, Bosznia-Hercegovinába és Ukrajnába. Emellett több mint 200 ezer kesztyűt és egyéb felszerelést adott át Horvátországnak, Szlovéniának, Romániának, Szlovákiának, Szerbiának és Ukrajnának. Szerte az Európai Unióban, országok, régiók és városok nyújtanak segítséget egymásnak, hogy felkarolják a leginkább rászorulókat. Így működik az uniós szolidaritás a gyakorlatban, és nem úgy, ahogy a hazai ellenzékiek eddig gondolta, és ahogy működtette. Az általuk alkalmazott „szolidaritás” kimerült abban, hogy Brüsszelbe szaladnak árulkodni, majd örülnek, ha megbüntetik Magyarországot.

Azonban ez a fajta szolidaritás nem a Brüsszelben ülő bürokratáknak, nagy hangú politikusoknak, hanem a nemzetállamok vezetőinek köszönhető. Tehát Európa országai és nemzetei egymás mellett állnak a bajban, miközben Brüsszeltől segítséget nem kapnak, csak a Facebookon tolt propagandát.

Frissítés az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóságától

Annak érdekében, hogy az Európai Parlament tájékoztassa a polgárokat az Európai Unió Covid-19 vírus elleni fellépéséről, továbbá a polgári felelősségvállalás fontosságáról, az Európai Parlament a #Europeansagainstcovid19 hashtag köré összegyűjtötte kommunikációs és információs tevékenységét.

Az Európai Parlament a #EuropeansAgainstCovid témájú közösségi médiabejegyzések támogatásával ugyanúgy jár el, mint az Európai Parlament tevékenységeit magyarázó többi bejegyzéssel.
– A Kommunikációs Főigazgatóság különféle olyan „kommunikációs termékeket” állít elő, melyek a Covid-19 vírus kitörésének Unió által történő kezelésére összpontosítanak. Ezek a „termékek” erősíteni szeretnék az állampolgári felelősségvállalást is, és ezeket mintegy összekapcsolja a # EuropeansAgainstCovid19. Mint általában, annak érdekében, hogy jobban eljusson az üzenet azokhoz, akiket még nem foglalkoztat az EP munkája, az Európai Parlament a központi médiumain keresztül promótálja ezeket a termékeket a közösségi médiában (például Facebook posztokban, közösségi média-hirdetésekben, a Facebookon, Instagramon, Twitteren és a Messengeren).
A cikkben említett számok torz képet adnak a valóságról, mivel sokkal szélesebb időkeretet fednek le, mint a cikkbe említett COVID válság – ezek az adatok egész évre vonatkoznak, és a 2019-es európai választások előtti időszakot is felölelik.
A 34 milliós összeg említése:
– ez az összeg magyar forintra vonatkozik – Euróban kifejezve ez 96 029 EUR
– az összeg egy egész évre vonatkozik (2019 március-2020 április)
– ennélfogva bennefoglaltatnak azok a tevékenységek is, melyek az Európai Parlament intézmény, figyelemfelhívó kampányára vonatkoztak az európai választások kapcsán
– mindez könnyedén ellenőrizhető itt: LINK
Cseh Katalin / 3 millió euró említése:
– ez nem az Európai Parlament oldala
– szintén 2019 márciusa óta tartó periódusra vonatkozik
– itt ellenőrizhető: LINK

2020.04.29.

Valóban politikai célokat szolgál Soros György “adománya”, amit Budapestnek és Milánónak ígért oda a közelmúltban, s ezt nem más, mint a tőzsdespekuláns “civil” szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) árulta el közleményében 

A hálózat New York-i központjának tájékoztatása szerint világszinten 130 millió dollárt fordítanak a koronavírus elleni küzdelemre és “a kormányok politikai szabadságjogokat veszélyeztető akcióinak visszaverésére”. A célkeresztben az elnökválasztás előtt álló Egyesült Államok és Magyarország van, ez világosan kiderül abból, hogy a keretösszeg felét az USA-ban, az európai nagyvárosoknak szánt 3 millió forint egyharmadát pedig Budapesten szándékoznak elkölteni. 

Karácsonynak Sorosék mondják meg, mire költheti az adományt

Az “adomány” címzettjei első sorban “helyi szervezetek”, amelyeknek az OSF által megjelölt társadalmi csoportokat kell támogatniuk: a szürke és fekete gazdaságban dolgozókat, alkalmi munkásokat, menekülteket, migránsokat, menedékkérőket, hátrányos helyzetű csoportokat (drogosok, elítélt bűnözők, letartóztatottak és a hagyományostól eltérő szexuális beállítottságú embereket). Emellett különösen Budapest esetében küzdeniük kell az “álhírek” ellen. 

Ez azért is pikáns, mert eddig a koronavírus-járványt illetően szinte kizárólag a Soros-hálózatot támogató lapok és portálok terjesztettek valótlan állításokat - máskor pedig pénzkeresésre akarták felhasználni a kialakult helyzetet.

Itt érdemes felidézni, hogy a Tűzfalcsoport Magyarországon elsőként számolt be Soros György Budapestnek és Milánónak szánt 1-1 milliós adományáról. Már akkor is sejteni lehetett, hogy nem könyöradományról van szó, hanem egyfajta politikai befektetésről, hiszen Lombardia fővárosának polgármestere, a balliberális Giuseppe Sala fontos szövetségese a hagyományosan Matteo Salvini és a bevándorlásellenes Liga felségterületének számító Észak-Itáliában. Sala több Soros által támogatott szervezetnek, így például a Polgármesterek Migrációs Tanácsának (MMC), a Eurocities Szolidáris Városok (SC) nevű kezdeményezésének, valamint a Felelős Kormányzás Nemzetközi Hálózatának (ICGN) is tagja. 

Soros tehát a koronavírust is a politikai befolyásszerzésre, és közvetve az amerikai elnökválasztásba történő beavatkozásra használja fel. Utóbbi különösen fontos neki, hiszen legutóbb hiába kötött békét Hillary Clintonnal, s támogatta Donald Trumppal szemben, jelöltje csúfos vereséget szenvedett a most újrázni kívánó republikánus politikussal szemben. 

2020.04.27.

Rést készül ütni a Magyarországot az illegális migrációval szemben pajzsként óvó határvédelmi rendszeren az Európai Unió Bírósága (EUB), amely előtt tavaly két szegedi bíró támadta meg fejtette ki aggályait a tranzitzónák miatt. A Hazánkat feljelentő féltő ítészek nagy valószínűséggel azok köréből kerültek ki, akiket korábban a Soros György bőkezű támogatását élvező magyarországi Helsinki Bizottság “érzékenyített”, hiszen a beadványukban ott visszhangoznak a szélsőliberális “jogvédők” vádaskodásai progresszív emberijogi nézetei. Így például kifogásolták, hogy a magyar állam nem engedi szabadon bóklászni a fél világon átkelt idegeneket, akár csak azt, hogy a Szerbiából érkező határsértőket automatikusan kitoloncolják, hiszen menedékkérelmüket a válság sújtotta otthonukhoz legközelebb eső biztonságos országban kellett volna benyújtaniuk.

Nem mellékes körülmény az sem, hogy a szegedi bírók két olyan ügyben fordultak kérdéseikkel a Luxembourgban ülésező törvényszékhez, amelyben egy helsinkis ügyvéd, dr. Pohárnok Barbara látja el a migránsok képviseletét, s ő jár el az érdekükben az uniós bíróság előtt is.

A migránsjogvédők múlt csütörtökön adtak ki egy közleményt, miután az EUB főtanácsnoka bejelentette, hogy a meggyőződése szerint a tranzitzónákban történő elhelyezés jogellenes őrizetnek minősül, ezért azt meg kell szüntetni, és ezzel a Helsinki Bizottsággal egy platformra helyezkedett. Bár az észt Priit Pikamäe véleménye nem köti az unió törvényszékét, de csak a legritkább esetben tér el a főtanácsnoki indítványoktól. Magyarország elmarasztalása a tranzitzónák miatt tehát több mint valószínű.

Pikamäe és mentora, Toomas Hendrik Ilves

Priit Pikamäe előterjesztése némileg meglepő - hiszen szembe megy az Emberi Jogok Európai Bíróságának Ilias és Ahmed kontra Magyarország ügyben hozott ítéletével, amely szerint a felperesek tranzitzónás elhelyezése nem valósított meg tiltott fogvatartást - ugyanakkor cseppet sem váratlan a múltjának és politikai-ideológiai kötődésének ismeretében.

A főtanácsnok pályája gyorsan ívelt felfelé: a diploma megszerzése után egyből iroda-, majd részlegvezető az észt külügy- és igazságügyi minisztériumban. 2001-ben nevezték ki bíróvá a tallinni városi bíróságra, ahonnan egy éven belül átvették a fellebbviteli törvényszékre. Öt évvel azután, hogy a bírói pályára lépett, azaz 2006-ban, már a legfelsőbb bíróságon (LB) ítélkezik, 2013-tól pedig annak elnöke. Kinevezését Észtország akkori liberális szociáldemokrata párti elnöke Toomas Hendrik Ilves kezdeményezte. Ilves olyan szoros barátságot ápol Soros Györggyel, hogy a New York-i milliárdos még az esküvőjére is meghívta. A botrányról, amit ezzel okozott, a Demokrata írt magyarul a spekulánsról készült portrésorozatában.

Mentorához hasonlóan Priit Pikamäe is a Soros-féle nyílt társadalom doktrínájának elkötelezett híve, ráadásul a 90-es években a tőzsdespekuláns hálózatának támogatottja volt. LB elnöki kinevezését pedig olyan fontosnak tartották, hogy a milliárdos alapítványa által is támogatott Freedom House Kelet-Közép-Európa rendszerváltozás utáni történetét áttekintő monográfiájában is kiemelték.

Ilves és közeli barátja, Soros György

Olybá tűnik tehát, hogy Magyarország és a határvédelmi rendszer elítélését

  • a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatának fizetési listáján szereplő szervezet (Helsinki) által érzékenyített magyarországi bírók kezdeményezték,

  • egy olyan ügy örvén, amiben egy OSF által támogatott szervezet látta el a jogi képviseletet,

  • egy olyan nemzetközi bíróság előtt, amelynek főtanácsnoka egy Soros közeli ismerőse által felkarolt karrierjogász,

  • és maga is az OSF egykori támogatottja.

De mindez nyilván csak a véletlen műve, hiszen a Soros által pénzelt liberális sajtó már számtalanszor megírta, hogy nem létezik semmiféle Soros-terv...

2020.04.26.

Rami Aman szabadúszó újságírót, a Gaza Youth Committee tagját a Hamasz-hatóságok tartóztatták le azt követően, hogy videokonferenciát tartott izraeliek részvételével a Zoom paltformon – számol be a felháborító esetről a Szombat.org.

Rami Aman és barátai, ahogy az izraeli fél a képernyőn látta (szombat.org)

A fiatalember letartóztatására azért kerülhetett sor, mert egy Hind Khoudary nevű hölgy, aki a közösségi médiában az Amnesty International konzultánsaként mutatkozott be, a Facebookon elítélte Amant, és üzenetét három Hamász-tisztviselővel is megosztotta. Amant azóta őrizetbe vették, és azóta nincs hír róla. A gázai belügyminisztérium szóvivője szerint az izraeliekkel történő kapcsolatfölvétel árulásnak minősül – folytatódik az esettel kapcsolatban a Szombat beszámolója.

Hind Khoudary, a feljelentő (szombat.org)

Hogy a bonyolult viszonyok érhetőek legyenek a magyar olvasók számára is:

  1. egy arab újságíró olyan videokonferencián vett részt, amelyen izraeli állampolgárok is
  2. egy Soros-zsoldos jelentette az esetet a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezetnek
  3. az újságírót letartóztatták, elhurcolták, azóta nincs róla hír

A Hamász Nem csak merényleteket hajt végre, hanem a zsidó államot is támadja tüzérségével, hiszen léthez való jogát most sem ismeri el. A nemzetek fölötti muszlim egységet (pániszlamizmus) tűzte ki célul. A Hamászt több ország terrorista szervezetnek minősítette: többek között az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, az Európai Unió, Jordánia, Egyiptom, Japán és Izrael. (wikipedia)

A vérlázító esettel kapcsolatban méltóztatott megszólalni az Amnesty International magyarországi lerakata is, hiszen ismét lelepleződött a Soros-birodalom zsidó- és Izraelellenes tevékenysége, amely kellemetlenül érinti a pénzadományokért kuncsorgó, valójában brutális Soros-finanszírozással kitömött zsoldosokat. Mosakodó közleményükben elhatárolódnak Hind Khoudary tettétől, de weblapjukon nem tették közzé ezt a közleményt, inkább csak egy angol nyelvű központi iránymutogatást lobogtattak. Utóbbiban egyébként már nem szerepel az undorító cselekedett elítélése, inkább csak egy óvatos tartózkodás – hívja fel a figyelmet szintén a Szombat.org.

A Tűzfalcsoport márciusban készített exkluzív interjút Eli Vered Hazan úrral, a Likud külügyi igazgatójával, aki kőkeményen fogalmazott Soros zsidóellenes tevékenységéről és a spekuláns antiszemitizmusáról:

Soros György belülről pusztítja Izraelt; a szervezetei éjt nappallá téve kiapadhatatlan forrásból dolgoznak azon, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától. Sőt, olyan civil szervezeteket támogat, akik ártatlan zsidókat gyilkoló terroristákat védenek. Sok sikert kívánok Orbánnak a Soros elleni küzdelemben.

a feljelentő unatkozik

A történet egyébként itt nem ért véget, ugyanis az Amnesty International "emberjogi kutatója", aki a Hamász-pribékek kezére juttatta Rami Aman gázai arab újságírót és társait, pusztán mert részt vettek egy, izraeli békeaktivistákkal folytatott online párbeszédben, most arról panaszkodik, hogy a karanténban lassan múlik az idő. Mindezt Törökországból, ahova azért eljutott, talán mert neki is oka van tartani a Hamásztól – fedezte fel a gátlástalan Sorosista megnyilvánulását az Izraeli Tükör.

2020.04.23.

“A Riporterek Határok Nélkül (RSF) éves sajtószabadságot értékelő jelentése alapján Magyarország a 89. helyen áll (2 helyet rontva) a vizsgált 180 ország rangsorában. Az EU-ban csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, mint nálunk” - hirdeti Facebook oldalán az Amnesty International. A Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata (OSF) által is busásan támogatott nemzetközi “jogvédő” szervezet szerint a “tavalyi eredményhez képest (akkor 14 helyet rontottunk) a (további) két helyes visszaesést részben az okozza, hogy a kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) uralja a médiapiacot, amit az állami hirdetések is komolyan torzítanak.” 

Riporterek határtalan fantáziával

A magunkfajta, nemzetben gondolkodó emberek erre akár elégedetten csettinthetnének is, de ahogy már a szélsőliberális sajtótól és NGO-któl megszokhattuk, amit híresztelnek - jelen esetben sajnos - köszönőviszonyban sincs a valósággal. Mielőtt azonban rátérnénk arra, hogy mekkora fölényben van az ellenzéki sajtó; hogy mekkora médiazajban kénytelen a nemzeti oldal az emberek figyelméért küzdeni, ejtsünk néhány szót az RSF rangsorának komolytalanságáról! 

A párizsi székhelyű szervezet rangsorában hazánkat számos, a fejlett demokráciák körébe aligha sorolható afrikai ország is megelőzi, többek között: Sierra Leone (85), Burkina Faso (38), Niger (57) vagy éppen Lesotho (86). Nos, ebből úgy tűnik, a Soros-hálózat “tagszervezetei” között sem teljes a szinkron, mivel ezek az államok a Freedom House (FH) “demokrácia jelentései” szerint a Modorként számontartott Magyarországnál jóval távolabb állnak az idealizált “nyitott demokráciától”.  Az FH rangsorában ugyanis 70 pontot kapott a megszerezhető százból. Sierra Leone viszont csak 65-öt, Burkina Faso 56-ot, Niger 48-at és Lesotho 63-at. Ezekben az országokban tehát lényegesen rosszabbak körülmények: gyakrabban és mélyebben sértik meg az emberi és a polgári jogokat, mint nálunk, a sajtószabadság mégis nagyobb?  

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az RSF sajtószabadság-listáján Málta a 81., Szlovákia pedig a 33. helyezést érte el. Okoz ez némi fejtörést azoknak, akik hallottak már Daphne Caruana Galizia és Ján Kuciak meggyilkolásáról. Daphne Caruana Galizia máltai újságíró, akit azért robbantottak fel, mert feldolgozta a Sorosra is rossz fényt vető Panama-iratok hazájára vonatkozó adatait. A szlovák Ján Kuciak-ot pedig menyasszonyával együtt ölték meg. Úgy tűnik, a sajtómunkások kivégzése nem árt annyit a sajtószabadságnak, mint a KESMA... 

...és akkor itt térjünk rá a riporterek határok nélküli fantáziájának arra a torzképzetére, miszerint Hazánkban a kormánypártoknak lejt a médiaterep. Ennek két adatbázis is egyértelmű cáfolatát adja. Az egyik az Amazon Alexa világranglistája, melynek magyarországi toplistáján az első ötvenbe egyedül az Origo (14.) fért bele, de 6. helyén az Indexet, 11. helyén a 24.hu-t, míg a 15.-en a 444-et, a 27.-en a hvg-t és a 28.-on a Portfóliót találjuk. Az Alexa a látogatók száma, az oldalon eltöltött idő, az aktivitások stb. alapján szintetizál egy értéket, s az alapján állítja fel top 500-as listáit. 

Beszédesebb azonban a Similarweb, hiszen ott az egyes oldalak látogatottsági adatait is megtaláljuk havi bontásban. Ezek szerint az Indexnek idén márciusban 72,29 milliós forgalma volt, a 24.hu-nak 31,2 milliós, a hvg-nek 25,19 milliós, a 444-nek pedig 20,41 milliós. A szomorú valóság ezek alapján az, hogy minden ellenkező állítással szemben Magyarország kapcsán inkább kétharmados baloldali véleménydiktatúráról kellene beszélnünk! 

2020.04.22.

Mint azt megírtuk, Soros még az elvileg előreláthatatlan koronavírus járványból is profitál, de úgy fest, hogy nem csak gyógyszeripari érdekeltségei révén. Lássuk, mi a legújabb javaslata az EU számára, amely tanácsát bizonyára ingyen és önzetlenségből adja.

A Project Syndicate oldalon jelent meg április 20-án a legújabb írása, amelyben felveti, hogyan oldhatná meg az EU „könnyen, gyorsan és olcsón” az egy billió ("€1 trillion") eurós Európai Újjáépítési Alap finanszírozását: örökjáradék-kötvényekkel. Sőt, szerinte már most, április 23-i csúcson tárgyalnia kellene erről az Európai Tanácsnak. Soros cikkében egyenesen az Unió fennmaradását félti a vírustól – mondhatjuk, talán nem is alaptalanul...

Az általa javasolt örökjáradék-kötvények (perpetual bond) esetében „a papírnak nincs lejárata, azaz futamideje végtelen. Az alapösszeg törlesztésére soha nem kerül sor, a befektető cash flow–ját kizárólag a fizetett kamatok biztosítják.” Szokatlan, de a történelemben nem példátlan finanszírozási formáról van szó, és Soros szerint az ilyen rendkívüli idők különleges megoldásokat követelnek. Az EU-nak pedig meg kell ezt lépnie, ha el akarja kerülni a hosszútávú (gazdasági) károkat és következményeket – véli a milliárdos spekuláns.

Hogy mennyibe kerülne ez a „nagyszerű” ötlet az EU-nak? Jaj, igazán semmiség, Soros kiszámolta, hogy 0,5% kamat esetén mindössze évente 5 milliárd eurót kellene kiperkálnia az Uniónak, ez pedig olyan csekély összeg, hogy a 2020-as uniós költségvetésnek csak a 3 százalékát teszi ki. Tehát, mivel „örökjáradék-kötvényekről” van szó, csak „örökre” szólóan kell fizetni évi 5 milliárd eurót a „megmentőknek”. Olyan kérdésekkel, hogy mi történik a kötvényekkel, ha mondjuk szétesik az EU, nem foglalkozott Soros. Viszont amit szintén nem említ a spekuláns, hogy honnan teremtődne elő ez a csekély 5 milliárdos összeg. Na mit gondolnak, honnan? Hát persze, hogy a mi zsebünkből, a mi adóinkból!

Egyébként meg mit kotnyeleskedik bele az EU ügyeibe megint, ki kérdezte? Jól tudjuk, hogy semmit nem tesz önzetlenül, mindig van egy hátsó szándéka. Az általa hozott példák örökjáradék-kötvények kibocsátására aligha vonatkoztathatóak az EU-ra, mivel a múltban azokat egyes kormányok bocsátották ki, méghozzá jellemzően azért, hogy háborúikat finanszírozzák belőle. Az EU nem „verheti magát adósságba” szervezetként anélkül, hogy annak ne lenne hatása a tagállamok (gazdasági) szuverenitására. Na még mit nem!

2020.04.21.

Kedves Olvasóink! Furcsán hangozhat a kérdés, de hisznek Önök abban, hogy egyes emberek képesek a jövőbe látni? Na, nem úgy, hogy például korukat megelőzve alkotnak valamit, hanem konkrétan előre látnak bizonyos eseményeket. Nos, mi személy szerint ebben nem hiszünk, ezért született meg az alábbi cikk. Előre megjegyezzük: semmiképpen sem állítjuk, hogy az írásban megemlített milliárdosok az új típusú koronavírus létrehozói lennének, de nem vet rájuk jó fényt – sőt, elég gyanús – az a tény, hogy a jelek szerint a járványból mindketten hasznot tudnak húzni. Egy olyan helyzetből, amelyet nem lehetett előre látni. Vagy mégis? Olvassák el a cikket, és döntsék el Önök!

Megegyezhetünk abban, hogy egy ilyen szintű világjárványra egy ország sem volt felkészülve. Voltak szerencsések, mint hazánk is, akiknek volt elegendő idejük felkészülni, beszerezni a szükséges védőfelszereléseket és így „várni” az elkerülhetetlent. Talán nem túlzás azt állítani, hogy nagyjából január végétől kezdve mindenki rendszeresen nézte a John Hopkins Center által készített online térképet, amelyen a vírus terjedését lehet követni. Úgy gondoljuk azonban, hogy viszonylag kevesen hallottak korábban erről az intézetről, így bizonyára nem jutott el túl sok emberhez, hogy milyen rendezvényt szervezett a John Hopkins Center a Világgazdasági Fórummal és a Bill és Melinda Gates Alapítvánnyal közösen.

Végül elérkezünk 2020-hoz, amikor is Bill Gates már azt mondja meg, hogyan kell reagálni a koronavírus járványra, és ismét, hogyan lehet felkészülni a következő járványra. Természetesen globális választ sürget, az egy dolog, hogy a nemzetállamok mindent megtesznek saját állampolgáraikért, de segíteniük kell az afrikai és dél-ázsiai államoknak is. A vakcinák támogatójaként Gates az oltóanyag-fejlesztést is sürgeti, mondjuk ezen a ponton egyet is tudunk érteni vele – amíg nem hozza fel azt a nagyszerű ötletét, hogy mindenkibe ültessenek microchipet. Persze csak azért, hogy követni lehessen az egészségügyi állapotát. Nyilván.

Ahogyan azt Bill „Orákulum” Gates is megjósolta, a járvánnyal együtt jár egy kibontakozóban lévő, ám az előrejelzések szerint hatalmas gazdasági válság. A szigorú korlátozások miatt rengeteg ember veszítette el a munkáját – és sajnos valószínűleg lesznek még, akik munkanélkülivé válnak, számos vállalkozás megy tönkre, és természetesen a járvány elleni védekezésre óriási összegeket fordítanak a kormányok, így egyes országok is bajba kerülhetnek. Nekünk szerencsénk van, a magyar gazdaságot jó állapotban találta a válság, és a felelős nemzeti kormánynak köszönhetően valószínűleg más országokhoz képest viszonylag könnyen meg fogjuk úszni. De mit tegyenek azok, akik kevésbé szerencsések?

Nos, véletlenül erre is van egy „globalista” megoldás: a Világbank már 2017-ben gondolt rájuk! Ekkor ugyanis létrehoztak egy „járvány kötvényt” azoknak a fejlődő országoknak, amelyeket hirtelen járvány sújt. A kötvényeket azonban öt éves időtartamra hozták létre 500 millió dollár értékben, ezek tehát 2022-ben lejárnak. Hát nem szerencse, hogy 2020-ban kitör egy világjárvány és még pont van két év „szavatossága” a sürgős segítségnek? Sőt, véletlenül a kötvény által lefedett hat vírusfaj között pont szerepelnek a koronavírusok is. Micsoda áldás.

Nincs vége azonban a furcsa véletlenek sorának. A 2012-ben a Közel-Keleten kitört MERS járványt követően egy holland laboratóriumból a kanadai nemzeti laboratóriumba juttattak egy új koronavírus mintát, vizsgálat céljából. A mintát a laboratórium tudományos igazgatója, Dr. Frank Plummer mutatta be. Plummer nemzetközileg is elismert kutatója volt a fertőző betegségeknek, többek között az ebola járvány megállításában is jelentős szerepet játszott. 2020 februárjában Kenyában járt egy konferencián, ahol hirtelen összeesett. Halálának oka egyelőre ismeretlen.

Van egy általunk már jól ismert figura, aki minden válságban meglátja a lehetőséget, hogy még jobban meggazdagodjon. Igen, Soros Györgyről van szó. Ha eddig úgy gondolták volna, hogy ebben a helyzetben nem tud valahogy megragadni egy lehetőséget, tévedtek. Soros - Bill Gateshez hasonlóan - bizonyára varázsgömbbel rendelkezik otthon, hogy ennyire a jövőbe képes látni.  Kezdjük ott, hogy számos gyógyszergyártásban érdekelt cégben van részvénye, többek között a Wuxi Pharmatec Inc. (Wuxi Apptec) vállalkozásban is, amelynek egyik laboratóriuma Wuhanban található, a járvány kitörésének helyeként megjelölt piactól nagyjából 40 km-re (ez a távolság Kínában nem számottevő egy város esetében). Hiába volt már azonban Sorosnak egy jelentős portfóliója gyógyszert előállító cégekből, tavaly májusban 38 millió euró értékben vett részvényeket egy katalán gyógyszercégben, a Grifolsban. A barcelonai székhelyű cég specializációja vérből előállított termékek gyártása, így például fehér- és vörös vértesteket vonnak ki a vérből, valamint plazmát is. A befektetés kiválónak bizonyult, ugyanis a koronavírus járványból hasznot húzva az USA-val és Shanghaijal is megállapodást kötött a cég terápiás céllal vérből készített termékek előállításáról. Egyes tapasztalatok szerint ugyanis a gyógyult betegek véréből kinyert plazma segítheti a gyógyulást.

Természetesen előfordulhat, hogy mindez véletlen egybeesés, vagy hogy Bill Gates a jövőbe lát és Sorosnak is csak nagyszerű megérzései vannak, hogy mikor, mibe fektet bele. De ugyanígy előfordulhat az is, hogy nem véletlen az egész. Olvasóinkra bízzuk a döntést.

2020.04.20.
Mintegy hatvanezer értelmi fogyatékosnak adna választójogot a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata által busásan támogatott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), mely a szociális otthonok bezárását is követeli.  

A szervezet, most egy Magyarországot elmarasztaló ENSZ jelentést lobogtat, amelynek előzményéről azt írják, egy napokban kiadott közleményben: “A fogyatékossággal élő személyek jogvédelmével foglalkozó Validity Alapítvány 2017 júniusában vizsgálat lefolytatását kérte az ENSZ bizottságtól az egyezményben foglalt jogok súlyos és rendszerszintű megsértésének gyanúja miatt. Az eljáráshoz a TASZ is csatlakozott...”. 

A Validity Alapítványról érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi években legkevesebb 150 millió forintot kapott az OSF-től, s bevételeit előszeretettel fordítja a jogászok érzékenyítésére és stratégiai perek indítására.  

Azok számára, akik nem ismerik a kifejezést: a stratégiai perek lényege, hogy a “jogvédők” bírósági úton próbálnak kikényszeríteni jogszabálymódosítást, vagyis a demokrácia megcsúfolásának egyik, a szélsőliberális körökben nagy népszerűségnek örvendő módja. 

Ha Gyurcsány szavazhat, kitől tagadhatnánk meg ezt a jogot?

Szóval a hazánk elleni vizsgálatot Soros elvtársai rendelték meg. És vajon mire jutott az ENSZ szakbizottsága, amely - többek között - független-objektív jogvédők, akadémikusok, ügyvédek és szociális dolgozók megkérdezésével alakította ki álláspontját? Arra, hogy a feljelentés alapos, és a magyar kormány valóban súlyosan és rendszerszinten sérti a fogyatékossággal élő polgárok döntési szabadságát és az önálló életvitelhez való jogát”. 

Az ENSZ a Validity és a TASZ egyaránt úgy vélik, megengedhetetlen, hogy a magyar jogszabályok lehetőséget biztosítanak értelmi fogyatékos emberek döntési jogának korlátozására. Ráadásul a kormány nem is akar meghunyászkodni; nincs jogalkotói szándék elmozdulni a gondnoksági rendszertől. 

Tehát az fáj nekik, hogy a mentális állapotuk miatt felelős döntések meghozatalára, de gyakran még az önálló életvitelre is képtelen emberek, például egy skizofrén vagy egy Down-szindrómás nem szavazhat, viszont az állam gondoskodni próbál róluk.  

Egy korábbi cikkében a TASZ is elismerte: “A gondnokság alá helyezett emberek közös tulajdonsága az, hogy (…) sokan közülük szegények, magányosak, vagy olyanok, akiket családjuk már nem tud vagy nem akar gondozni tovább.”  

Viszont szerintük erre a problémára az a megoldás, hogy a felelős döntésre képtelen emberek mellé olyan támogatókat kell kirendelni, akik majd segítenek nekik meghozni a helyes döntést.  

Ez miben különbözik a gondnokságtól? Egyetlen nagyon lényeges dologban: a fogyatékossággal élő, cselekvőképtelen emberek nem szavazhatnak, és helyettük a gondnok sem húzhatja ide vagy oda az x-et. A támogatói rendszer esetében viszont a “megfelelően érzékenyített” segítő, aki lehet állami alkalmazott, de éppenséggel egy “jogvédő” szervezet munkatársa is, jószándékúan rávezetheti a pártfogoltját arra, hogy kire kell szavaznia... 

A Soros-hálózat tehát a fogyatékossággal élőket is képes lenne kihasználni céljaik elérése érdekében. 

2020.04.17.

A Soros-hálózat a liberális agendájának az érvényesítésére használná fel a koronavírus-járványt, és ennek részeként a szabadságvesztésüket belátható időn belül letöltő, valamint a még nem elítélt bűnözők szabadlábra helyezéséért kardoskodnak szerte a világon azzal az indokkal, hogy a börtönökben lassítsák a fertőzés terjedését. A legagresszívabban az Egyesült Államokban lobbiznak azért, hogy az elítéltek kikerüljenek a rácsok mögül. A The Washington Times április 13-i számában olvasható beszámoló szerint az USA északkeleti részében elhelyezkedő Massachusettes államban, a Bristol County-ban lévő börtönben már elérték, hogy egyszerre több mint 40 rabot bocsássanak szabadon. A csoportos keresetet a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa által támogatott Lawyers for Civil Rights nyújtotta be, s a szervezet vezetője, Ivan Espinoza-Madrigal nyilatkozataiban arról beszélt, hogy mind a 150 elítéltet szabad lábra helyeztetné. Ezt a járványra hivatkozva élet-halál kérdésének állította be. Mint ismert, a Covid-19 nevű tünetegyüttest okozó vírus elsősorban az idősekre és a krónikus betegekre veszélyes, ám a Soros-közeli alakulatok nemcsak ezeket a csoportokat szeretnék a börtönfalon kívül látni. Egy kaliforniai bíróság szövetségi bírója – akit még a Demokrata-párti Jimmy Carter elnök nevezett ki – nemrégiben hat olyan illegális bevándorló fogvatartott szabadlábra helyezését rendelte el, akik között gyerekmolesztáló, gyermekbántalmazó, és drogcsempész is volt.

 

A Soros-hálózat nyomására sorra engedik szabadon a bűnözőket Amerikában

Figyelemre méltó, hogy a tőzsdespekuláns által kistafírozott American Civil Liberties Union (ACLU) nevű szervezet a hat migránsbűnöző szabadon engedése mellett is úgy érvelt, hogy elkaphatják a koronavírust a fogvatartásuk alatt, ám egyikük sem 60 év feletti. Ráadásul egyiküket, egy 35 éves mexikói férfit 2018-ban gyermekbántalmazásért ítélték el, egy 54 éves honfitársát pedig egyebek mellett 14 éven aluli gyermek szexuális zaklatásáért, kokain birtoklásért és családon belüli erőszakért. Egy szintén 54 éves, Belize-ből származó férfi pedig nyilvános helyen történő töltött fegyver viselésével, drogbirtoklással, valamint rendszeresen elkövetett ittas vezetéssel érdemelte ki a priuszát. A féltucat bűnöző között volt olyan is, akit háromszor is elítéltek drogkereskedésért.

 

A Soros-hálózat tehát gyakorlatilag arra való tekintet nélkül helyezne szabadlábra bűnözőket, hogy azoknak mi van a rovásán. Ennek megfelelően egyes esetekben a velük együttműködő ügyvédek és ügyészek még a hatóságok elől is titkolják a szabadon engedettek névsorát. A Washington Times egy másik, szintén a 13-i számában megjelent cikkéből derül ki, hogy az Illinois állambeli Cook County börtönének elítéltjei ügyében eljáró védők és vádlók nem hogy a nyilvánossággal, de még a büntetésvégrehajtási intézményt működtető sheriff hivatallal és a rendőrséggel sem hajlandók közölni, hogy kiket is szabadítottak rá a lakosságra, és milyen bűncselekményeket követtek el a szabadon engedett elítéltek.

 

A lap beszámolója szerint Utah államban még a bűncselekmények áldozatait és azok családtagjait is megfosztaná a jogaiktól az ACLU. WTRMÁRC 11 Azért lobbiznak, hogy az állam jelentősen csökkentse a rácsok mögött lévők számát a koronavírus terjedése miatt, és százakat helyezzenek szabadlábra, ám Utah alkotmánya szerint az áldozatoknak és hozzátartozóiknak beleszólási joga van az elkövetők szabadlábra helyezéséről szóló döntés meghozatalánába. Az áldozatokat képviselő ügyvéd arra figyelmeztetett: az ACLU által használt gumifogalmaknak köszönhetően rendkívül veszélyes, potenciálisan erőszakos elkövetők is visszakerülhetnek a társadalomba. Például a 42 éves Jerrod William Baumot azzal vádolják, hogy 2017-ben elrabolt, megvert, majd meggyilkolt két tinédzsert, és az utahi ügyészség halálbüntetést szeretne elérni az ügyben. Az ACLU pedig egyszerűen azért engedné szabadon a férfit, mert még nem született jogerős ítélet az ügyében. Már több alkalommal is rosszul sült el a bűnözők szabadon engedése, a Post 16-i számában példaként említettek egy 26 éves floridai férfit, aki mindössze egy nappal azután, hogy kiengedték, többedmagával gyilkosságot követett el. Joshua J. Haskell pedig nem sokkal azt követően, hogy egy rehabilitációs központból távozhatott, betört egy véletlenszerűen kiválasztott házba, és az ott élő nőt megkötözte, majd azzal fenyegette, hogy halálra késeli, ha nem adja át az értékeit.

 

Az ACLU számos határőrizeti fogságban lévő migránsbűnöző képviseletében is perli az amerikai szövetségi kormányt, azt követelve, hogy engedjék be őket az ország területére. A Sorossal több ügyben együttműködő, Congressional Hispanic Caucus nevű szervezet pedig mind a 40 ezer határőrizeti fogságban lévő, és deportálásra váró migránsnak az USA-ban történő szabadon engedését követeli.

 

Magyarországon Soros jogvédő specialistája, a Magyar Helsinki Bizottság kardoskodik leginkább a bűnözők szabadon engedéséért. A büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságára hivatkozva a napokban lobbiztak az alapvető jogok biztosánál, hogy vizsgálja ki, „a speciális járványügyi intézkedések nyomán mennyiben érvényesülnek az elítéltek és őreik alapjogai”. Azt is javasolták, hogy a biztos olyan jogszabályokat kezdeményezzen a létszám ideiglenes mérséklése céljából, amelyek felfüggesztik a szabálysértési elzárások végrehajtását, átmenetileg kiterjesztik a lakóhelyen végrehajtandó reintegrációs őrizetet, illetve elhalasztják az ítélet végrehajtását azoknál, akik egyébként is szabadlábon várakoznak a börtönbe vonulásra. Indoklásként az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmeztetésére hivatkoztak, amely szerint a börtönökben a koronavírus nehezen elkerülhető bejutása katasztrofális következményekhez vezethet egyebek mellett a túlzsúfoltság, a kintinél kedvezőtlenebb higiénés körülmények, valamint a fogvatartottak rosszabb egészségi állapota miatt. Érdemes megjegyezni: Donald Trump amerikai elnök a napokban jelentette be, hogy drasztikusan csökkenti az ENSZ alá tartozó WHO támogatását, részben amiért a Covid-19 járvány kitörésekor összejátszottak Kínával a félretájékoztatásban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?