Blogolj!
2019.07.25.

Az Együtt az Emberi Jogokért (United for Human Rights) és a Fiatalok az Emberi Jogokért (Youth for Human Rights) nevű szervezetek elsőre cseppet sem tűnnek gyanúsnak, de mi közelebbről megvizsgáltuk őket. Angol nyelvű honlapjuk hasonló szerkezetű és a tartalom is fedi egymást valamelyest, de ez nem is annyira meglepő, hiszen a két szervezet kapcsolódik egymáshoz: mindkettő a Szcientológiai Egyház kötelékében működik.

Emlékezetes, hogy 2017-ben sajtóhírek szerint rendőrség szabályosan megszállta a Magyarországi Szcientológia Egyház Vallási Egyesület Váci úti modern, csillogó székházát. A NAIH sajtóhírek szerint azért kezdeményezte a vizsgálatot, mert az adatvédelmi hatóság számára a kiugrott szcientológusok olyan adatgyűjtési módszereket jelentettek sorozatban, melyek nem férnek össze a magyar adtavédelmi törvényekkel.

A szervezeteknek számos országban van országos szintű „kirendeltsége” és helyi szintű csoportjai. A Fiatalok az Emberi Jogokért Facebook oldalán „csapattagként” szerepel egy hölgy, akinek a profilját megnéztük és az általa megosztott tartalmak és kedvelt oldalak alátámasztják a kapcsolatot a szcientológiával. Tekintettel arra, hogy nem közszereplő, a nevét nem osztjuk meg, de többek között a szcientológia alapítóatyjának, L. Ron Hubbardnak a gondolatait osztja meg és a Szcientológiai Egyházhoz kapcsolódó oldalakat kedvel.

A Fiatalok az Emberi Jogokért szervezetet 2001-ben alapították az Együtt az Emberi Jogokért testvérszervezeteként: a szcientologianeked.com oldalon úgy emlegetik, hogy ez egy „szcientológusok által alapított társadalomjobbító alapítvány”.

A szervezet honlapján keresztül lehet igényelni egy emberi jogi oktatócsomagot, amelynek segítségével a pedagógusok bevezethetik diákjaikat az emberi jogok világába. Úgy tűnhet, mintha semmi veszélyes nem lenne ebben a tevékenységükben, nem szabad ugyanakkor elfeledni: egy sci-fi író által kitalált vallás híveiről van szó, akik a világ legkizsákmányolóbb egyházához tartoznak (ami inkább tekinthető transznacionális cégnek). Pont ők adnának valamit ingyen, hátsó szándék nélkül?

A szervezet a napokban is hallatott magáról és „Ismerje meg az afrikai kultúrát és Afrika mindennapjait!” címmel július 17-én kiállítást szervezett Nelson Mandela 101. születésnapja alkalmából, mivel elmondásuk szerint a Fiatalok az Emberi Jogokért programja is Dél-Afrikából indult.

A rendezvény a sokrétű afrikai kultúra néhány részletének bemutatását, és az kontinens problémáinak és megoldásainak ismertetését tűzte ki célul, ugyanakkor nem titkolt szándéka volt a fekete kontinens népszerűsítése, az estét ugyanis „afrikai zene és tánc színesítette.”

Az eseményen többek között az Afrikáért Alapítvány képviselője bemutatja a Kongói Demokratikus Köztársaság földrajzát, történelemét és a jelenlegi szegénységi helyzetet, továbbá beszámol a Build Soild Ground / „Teremtsünk biztos lakhatást” elnevezésű projektjük (EU finanszírozott Habitat lakhatási projekt) hátteréről.

Remélhetőleg az előadó kitért arra is, hogy a hatalmas országban az utóbbi két évtizedben legkevesebb 500 ezer nőt erőszakoltak meg. E cselekmény olyan „hadifegyver”, mely a lakosság megtörését célozza. A különféle fegyveres csoportok tagjai – hutu felkelők, mai-mai harcosok, ruandai lázadók és hivatásos kongói katonák – büntetlenül alkalmazzák.

Az előadásokat a Szcientológia Egyház dísztermében hallgathatták meg az érdeklődők.

2019.07.24.

A magyar diplomáciai erőfeszítésekről is ír az olasz Il Foglio az Európai Bizottság új elnökének megválasztása kapcsán. Amikor július elején az uniós állam- és kormányfők találtak egy olyan nevet, amelynél úgy tűnt, hogy végre mindenki egyetért, Ursula von der Leyen a többségüknek még ismeretlen volt – áll a cikkben. A francia államfővel, Emmanuel Macronnal is egyetértő Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyből kitűnt megszólalásával a jelölt ajánlása kapcsán. Mint a cikk írja, a lengyelek a tárgyalási folyamat során Orbánnal egy hangot képviseltek. Az Európai Bizottságot egy német konzervatív vezetheti, akit kétségkívül Merkel teremtett, és egy ideig irányíthatott is – miközben ugyanakkor elvetették a holland szocialista Timmermans jelöltségét, és a bajor kereszténydemokrata Manfred Webert is, akit a nyilvánosságban hosszú ideig támogatott Merkel német kancellár is.

Az Il Giornale című olasz napilap is beszámolt a „Mediterranea Saving Humans” nevű szervezet Alex nevű migránsszállító hajójának akciójáról, amely során erőszakkal akartak bevenni egy kikötőt Lampedusán, hogy 42 migránssal a fedélzeten kikössenek. A cikk szerint a Sea Watch esetét imitáló hajó kezdettől fogva törekedett az olasz belügy kényszerhelyzetbe hozására, noha éppen az NGO szóvivője, Luca Casarini által megindított vitorláshajó nyilvánított ki a maga részéről „szükségszerű helyzetet”. Közvetlenül a kikötés után a belügyminisztérium elrendelésére leszedték a hajón lévő migránsokat, és a teljes személyzetet vizsgálat alá vonták illegális bevándorlás támogatás miatt. A kikötés kapcsán Casarini indulatos szavait is idézi a cikk vége, miszerint: „Szükségállapot – be kell lépnünk, elég!” A partra szállási akciót bonyolító Mediterranea Saving Humans Soros -hátterű és finanszírozású segélyszervezetnek minősül.

A francia nyelvű Info Chrétienne Irak: A magyar egyház újjáépíti a keresztény falut, amelyet az Iszlám Állam elleni háború alatt elpusztítottak címmel közölt cikket arról, hogy a magyar keresztények úgy döntöttek, hogy megsegítik testvéreiket Irakban, és a cikk megjelentésének napjáig 500 ezer dollárnak megfelelő támogatást adtak a „nehéz körülmények között” megkezdődött újjáépítésre. A francia cikk idézi a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága közleményének szavait, amely „a keresztény közösség testvéri szolidaritásával” indokolta a magyarok erőfeszítéseit a Közel-Keleten, s a szolidaritásnak ez a kifejezése „azon a reményen alapul, hogy Isten előkészíti a jövőt és a békét mindazok számára, akik most a legnehezebb helyzetben vannak”.

2019.07.22.

Uj Péter, a hazai sorosista média egyszemélyes zászlóshajója szemlátomást kiégett. Ezt az egyszerű következtetést lehet legalábbis levonni abból a tényből, hogy az EP-választásokat követően gyakorlatilag alig publikál, az UP #ombizalompunpa rovatban február 16-i a legutóbbi bejegyzés, illetve május 26 óta összesen 7 cikket írt ebből, 3 MTI hír alapján készült, tehát gyakorlatilag mindösszesen négy önálló írást jegyez a posztmodern bullshitújságírás fenegyereke.

Ha azonban Uj Péter a nyugdíjas évekre készül, akkor sem kell féltenünk, hiszen van pár szép ingatlan, ahol megpihenhet.

Uj Péter élete során már dolgozott a Népszabadságnál, az Origonál, az Indexnél, de már egy ideje az egyetlen munkaadója Soros György. Az internet születésénél, és a hazai online média szárnypróbálgatásainál bábáskodó médiamunkás a 444.hu nevű portállal és az azt kiadó vállalattal foglakozik, ám ha egy kicsit megpiszkáljuk a felszínt, akkor egy olyan dörzsölt „magánzó” képe bontakozik ki előttünk, akinek egyáltalán nincs ellenére fia és felesége nevére íratni olyan cégeket, amelyek vastagon benn vannak Soros úr zsebében. Az is kiderül, hogy Uj Péter egy budaörsi luxuslakásban tengeti mindennapjait.

Már jó ideje köztudott, hogy ugyanaz a Soros-alap a 444 tulajdonosa, mint a Magyar Narancsnak.

Természetesen ezt a tényt, mint a baloldali sajtó, mint pedig maga a 444 mélyen elhallgatja, sőt az amerikai befektetési alap is megpróbálja rejtegetni a közvetlen kapcsolatot Soros milliói és Uj Péter függetlenség, objektivitás és mértéktartás látszatában tetszelgő lapja között. A cégadatok, a Soros-birodalomból kiszivárgott dokumentumok és egy határokon átívelő szervezet nyíltforrású adatbankja viszont segít megfejteni, hogy milyen családi céghálók és nemzetközi ügynökségek állnak a 444 és Uj Péter mögött.

2014-ben, a lap indulása után egy évvel a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt.-be bevásárolta magát a Digital News Ventures nevű amerikai befektetési alap, ez az alap, egy másik befektetési alap, az úgynevezett MDIF (Media Development Investment Fund) részeként működik, amelyet szinte csak és kizárólag Soros György finanszíroz. A marketingszöveg szerint, azért, hogy így erősítsék a demokráciát ott, ahol az nem elég fejlett. Magyarán ez azt jelenti, hogy az amerikai milliárdos online portálok segítségével nyomatékosítja befolyását bizonyos régiókban, így téve szert politikai, és gazdasági hatalomra.

A 444 tehát nem más, mint Soros előretolt helyőrsége, a befolyásolás, a megvesztegetés, a lejáratás és a karaktergyilkosság eszközeivel mindent megtesz, hogy nyomást gyakoroljon a demokratikusan megválasztott kormány/kormányok ellen, ha kell, elősegítse azok elmozdítását is.

A 444-et finanszírozó alap, az MDIF 2005 és 2009 között 15 millió dollárnyi támogatást kapott a Soros-féle Open Society Institute-tól; egyik vezetőjük, Marie Nemcova, a 444 kiadójának az MDIF által delegált egyik igazgatósági tagja 1994-től 1998-ig a prágai Soros-alapítvány programigazgatója volt, amit az MDIF kedvéért hagyott ott, ez a nő ma a 444-et felügyeli.

Két külföldi Soros-katona felügyeli a 444-et, az egyikük a már említett Marie Nemcova, a másikuk pedig Valer Kot.

Marie Nemcova igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) Külföldi cím: Prága                       

Születés ideje:                 

Külföldi adószám:            

A külföldi adószámot kiadó ország: CZ

Kézbesítési megbízott cége: dr. Molnár Bence Ügyvédi Iroda 1126 Budapest, Kakukk út 20. II. em. 1.

A képviselet módja: együttes.

Bejegyzés kelte: 2014.05.30.

Uj Péterék nyakába, - a pénzügyi támogatásért cserébe - elsőként Maria Nemcovát az Open Society korábbi prágai programigazgatóját ültették, de még azt is le kellett nyelniük, hogy a Soros által kirendelt komisszárnő a 444.hu, illetve a kiadó cég a Magyar Jeti Zrt. igazgatótanácsába is beüljön.

Valér Kot (an: Dagmar Krivdova) igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) Külföldi cím: SK 83101 Pozsony            

Születés ideje:              

Külföldi adószám:             

A külföldi adószámot kiadó ország: SK

Kézbesítési megbízott cége: Dr. Molnár Bence Ügyvédi Iroda 1126 Budapest, Kakukk út 20. II. em. 1.

A képviselet módja: együttes.

Bejegyzés kelte: 2014.05.30.

Uj Péter azonban egy komplett céghálót épített fel a 444 köré. Van olyan, amelyben tulajdonosnak a saját fiát, U. B-t tette meg, ám van olyan is, amelyben régi harcostársát, Kardos Gábort. A 444-et kiadó cég egyedüli tulajdonosa ugyanis a PlanCman Korlátolt Felelősségű Társaság, aminek viszont két igazgatósági tag, Uj Péter és Kardos Gábor Miklós a tulajdonosai. Ennek a Kft-nek bevétele nincs, egyetlen érdekeltsége a Magyar Jeti Zrt, azonban eladósodottsága 2300%-os.

A cégadatokból azonban más is kiderül, Uj Péter egyik első cégét átadta fiának, U. B-nek, a VÖRÖS METEOR Újságírói, Kiadói PR Szolgáltató Betéti Társaságot 1998-ban alapították és jelenleg két vezetője van.

Százmilliós lakásban él Uj Péter

A cégadatokat fürkészve sokkal mellbevágóbb dolgokat is találtunk: miközben a 444 folyamatosan pénzt koldul az olvasóitól a cégadatok szerint a lapot kiadó Magyar Jeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság jegyzett tőkéje megközelíti a 16 millió forintot, de ennél sokkal érdekesebb, hogy az állítólag anyagi gondokkal küzdő lap nettó árbevétele 500 millió (fél milliárd) forint volt, amelyben feltehetően el van rejtve Soros adománya is. Hogy hová lettek ezek a pénzek? Azt nehéz kideríteni, ám kutatásaink során rábukkantunk egy budaörsi luxusvillára, amely a 444 főszerkesztőjének a tulajdona, és amely a mai ingatlanárak mellett megközelítőleg 100 millió forintot ér.

Uj Péter, mindig minden felületen elsírja, hogy miután távozott az Indextől anyagilag is mélypontra jutott. Tehát, miközben lapja koldul, és azt a látszatot keltik, hogy csupán az olvasói támogatásból élnek, addig Soros tömi őket, és mindezek tetjében a főszerkesztő luxuskörülmények között lakik Budaörsön.

A tulajdoni lapok szerint 3 telek és egy ingatlan is van a nevén, ezek pedig így néznek ki:

2019.07.16.

A Valeurs Actuelles arról ír a franciaországi burkini-vita kapcsán, hogy az Alliance Citoyenne támogatást kapott Soros Györgytől. A „muszlim Rosa Parks-mozgalmat" támogató egyesület ugyanis 2016-ban 80 ezer dollárt kapott az amerikai milliárdos alapítványaitól. Miután a muszlim burkini körüli vita június 23-án ismét felszínre került – egy a vitatott ruhába öltözött nőcsoport ugyanis Grenoble-ban a fürdésbe kezdett –, a az RT France feltárta, hogy a csoportot támogató Alliance Citoyenne-t Soros György pénzelte.

A Libero Quotidiano Soros György jobbkeze támadja Olaszországot: „A nem kormányzati szervezetek kriminalizálása jellemző az autoriter rezsimekre” című cikkében arról számol be, hogy Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke éles véleményének adott hangot az olasz helyzet miatt, többek között a Sea Watch migránshajó esete miatt is. Gaspard, aki korábban Barack Obama tanácsadója is volt, a La Repubblica című olasz balliberális lapnak adott interjújában az olasz kormányzat NGO-politikáját a diktatórikus rendszerekhez hasonlította; szerinte humanitárius szervezeteket kriminalizálnak, és példaként Magyarországot, Oroszországot vagy Törökországot hozta fel a Soros-szervezeti birodalom vezetője. A migráció kapcsán azt állította, hogy „ezek az illiberális kormányok” hatalmas nyomást gyakorolnak a humanitárius csoportokra mind törvényi, mind politikai szempontból.

A cikk azt is közli, hogy nem is olyan régen kiderült: a Nyílt Társadalom költségvetése tavaly 1 milliárd dollár volt, ebből az összegből pedig 10%-ot Európában, és még további 2,5%-ot Olaszországban költöttek el. Utóbbi pénzből összesen 28 nem kormányzati szervezetnek is juttattak, amelyek különösen a bevándorlókért, és elvi szinten a megkülönböztetés ellen folytatott munkában vettek részt (a teljes összeg 52%-áról van szó).

Szijjártó Péter magyar külügyminisztert szólaltatta meg az olasz ANSA hírügynökség. A magyar külügyek irányítója úgy vélte, hogy a visegrádi országoknak joguk van a legmagasabb pozíciók megszerzéséhez, mert ők nem elvesznek az EU teljesítményéből, hanem hozzáadnak ahhoz. Szijjártó az EU biztosainak kinevezésére vonatkozó elvárások kapcsán is válaszolt az ANSA-nak. Elmondta: „Fontos döntéseket fogadunk el gazdasági és biztonsági kérdésekben, amelyekkel az európai növekedés motorja lettünk.” A régió GDP-növekedési üteme kétszerese az EU átlagának, ezért „többet adunk”, és éppen ezért nem fogadhatják el, hogy egyes nyugat-európai államok csak arra számítsanak, hogy képesek kiaknázni minket, mivel „mi megnyitottuk piacainkat azon a vállalatok előtt, amelyek hatalmas nyereséget tettek szert a magyar piacon”.

A magyar külügyminiszter fontos politikai eredményként emelte ki, hogy az Olaszországgal folytatott együttműködés keretében sikerült megakadályozni a szocialista Frans Timmermans bizottsági jelöltségét, „aminek köszönhetően sikerült megakadályoznunk egy sor, Soros Györgyhöz köthető ember kinevezését is”.

2019.07.06.

Az olasz nyelvű Albania News Soros Györgyről ír az albán köztársasági elnök nevezetes kijelentése kapcsán. A cikk háttere, hogy számos elemző szerint az albán Strache-ügy robbant ki, amely miatt egy hónapja szervezik a tüntetéseket Edi Rama szocialista miniszterelnök és környezete ellen. A politikai instabilizálódás nyomán az ellenzék bojkottálta, az államfő pedig törölte a június 30-i önkormányzati voksolást, ám azt végül az ugyancsak populistának tartott kormányfő utasítására mégis megtartották; ez egyesek szerint populista-nacionalista, mások szerint szuverenista – névleg szocialista – albán elnök „szuverén sodródásával”, amiként a cikkcím is megfogalmazza, az albánok „elkerültek egy csapdát, és egy olyan cselszövést, amelynek célja az ország polgári konfliktusba hozása”. Ilir Meta államfő már egyenesen „Albániát destabilizáló célokról” tett nyilatkozatokat, amelyekben sokan szuverenista árnyalatot véltek felfedezni. Albániában egyre szilárdabban van jelen az a politikai álláspont, hogy valójában az amerikai milliárdos, Soros György destabilizálja az országot.

A La Regione olasz nyelvű svájci portál arról ad hírt, hogy Soros György bejelentette a „gyűlölet elleni küzdelemről” szóló kezdeményezéseit. A beszámoló szerint „az amerikai milliárdos az antiszemita és iszlamofób gyűlöletbűncselekmények elterjedése ellen kíván majd tevékenykedni a keletnémet tartományokban. A hír azért is érdekes, mert a volt NDK területén van mindmáig a legnagyobb ellenállás a multikulturalizmussal szemben, és ezekben az országrészekben élvez különösen magas támogatottságot a bevándorlásellenes AfD parlamenti párt. A beszámoló szerint jelenleg Németországban már ötven szervezetet támogat a Soros-alapítvány, és azt is megjegyzi, hogy 2018-ban a Nyílt Társadalom Alapítvány Budapestről Berlinbe költözött, amit akkor azzal indokolt a szervezet, hogy „politikailag egyre elnyomóbb a környezet Magyarországon”. A témáról a német Die Welt már ezzel a címmel számolt be: „A Soros-alapítvány elkötelezettséget fontolgat Németországban – az AfD miatt”. A lap fontosnak tartja kiemelni, hogy Soros kritikusa annak az Orbán Viktor miniszterelnöknek, „aki erőteljesebben akar eljárni a bevándorlásbarát nem kormányzati szervezetekkel szemben”.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung A visegrádi államok győzelme című cikke arról ír, hogy a négy kelet-közép-európai ország saját sikerének tartja, hogy nem Manfred Weber vagy Frans Timmermans lehet az Európai Bizottság következő elnöke. Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor még „fontos győzelemről” is beszél, és bár a cikk szerint a holland szociáldemokratát különösen ellenző Olaszországnak „nagyobb súlya van”, mint bármelyik államnak a V4-ek közül, mégis úgy tűnik, hogy a V4-ek összezárása is szerepet játszhatott a kitűzött cél elérésében. A négy kelet-közép-európai állam blokkja azért is fontos az írás szerint, mert az Európai Bizottságnak nem lehet olyan vezetője, akivel csak tovább mélyülne Európa megosztottsága.

2019.07.03.

Abban a korban élünk, amikor a túl sok katasztrófafilmet látott környezetvédelmi aktivisták világvégével riogatnak és még csoda, hogy nem fenyegetik karóba húzással azokat, akik nem szelektíven gyűjtik a hulladékot. Nem gondolnánk, hogy lehetséges, de mégis van, aki még rajtuk is túltesz: a radikális baloldali állatvédők és fő szervezetük, a PETA.

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, magyarul Emberek Az Állatokkal Való Etikus Bánásmódért) 1981-ben alakult szélsőbaloldali, radikális állatvédő szervezet, amely leginkább provokatív kampányaival, oktatóanyagaival és tüntetéseivel szerzett magának hírnevet. Ilyen volt, amikor 2005-ben a zsidók nácik általi tömeges kivégzéséhez hasonlították a húsfogyasztást és a kóser vágóhidakat a „holokauszt a tányérodon” kampánnyal, amelyért végül bocsánatkérésre kényszerültek. Máskor az iskolák előtt osztogattak a diákoknak – 6 éves kisgyerekeknek is – képregénynek csúfolt propaganda anyagukat „Az anyukád állatokat öl” címmel.

A PETA célja nem egyszerűen az állatok jogainak védelme, hanem az állatok teljes mértékű „felszabadítása”, amely azt jelenti az ő olvasatukban, hogy betiltanák a húsfogyasztást, a tejtermékeket, a vadászatot, halászatot és horgászatot, a cirkuszokat, az akváriumokat és még a házi kedvencek tartását is. Látható, milyen radikális nézeteket vallanak, ám míg az állatok és rovarok jólétéért aggódnak, nem szólalnak fel a meg nem született magzatok védelmében. Sőt, az alapító Ingrid Newkirk véleménye szerint az emberek úgy szaporodtak el a Földön, mint a rákos sejtek, és körülbelül azzal egyenlő hatással is vannak bolygónkra, elpusztítva azt (ő 22 éves korában sterilizáltatta magát, hogy ne járuljon hozzá a további „pusztításhoz” azzal, hogy gyermeket szül). A PETA úgy véli, valójában az emberek is csak állatok, ezért a „nem ember állatoknak” azonos jogokat követelnek.

Bár már korábban is elítélték a horgászatot, nemrégiben felszólítottak minden horgászt, hogy térjenek át a vegán életmódra és ne űzzék ezt a „kegyetlen sportot”. Kezdjük ott, hogy nem egyszerűen sportról van szó: sok helyen a világon a halászat jelenti embereknek a mindennapi megélhetést, nem mindenhol egy kedvtelésből folytatott hobbiról van szó. A halfogyasztás és a vízből való táplálékszerzés az emberiséggel egyidős, amit régészeti leletek és barlangrajzok is bizonyítanak. Vajon a fennmaradásért az elemekkel küzdő őseinkben is felmerült, hogy éreznek-e a halak fájdalmat, vagy helyes-e elfogyasztani őket? Itt lennénk-e ma is, ha így lett volna? Nem csak a halászat és a halfogyasztás ősi szokás, az élvezeti értéke miatt űzött horgászat is régóta velünk van: a Kr.e. 4. évezredből maradtak ránk írásos feljegyzések az ókori Egyiptomból a horgászatról, ott készülhettek az első kezdetleges horgászbotok is.

Visszaugrunk az időben napjainkhoz, a fejlett, civilizált társadalomhoz és a PETA-hoz, ami évezredes szakmát, táplálékszerzési módot és hobbit törölne el arra hivatkozva, hogy a halak éreznek fájdalmat és pszichológiai és fizikai stressz is éri őket, mikor kikerülnek a vízből. Ennyi erővel javasoljuk, hogy a hangyáknak követeljenek kiropraktőrnél kezelést: bizonyára sajog a hátuk amiatt, hogy testtömegük többszörösét cipelik. Sőt, szólhatnának a ragadozó halaknak is, hogy hagyjanak fel ezzel a kegyetlen életmóddal, ne egyék meg egymást! A cinizmust félretéve, a PETA kijelentései a halfogyasztás kegyetlenségéről és egészségre ártalmas hatásairól elég radikálisak és túlmennek egy határon, főleg, hogy a baloldali Huffington Post is cáfolta a halak fájdalomérzetéről szóló állításokat.

Természetesen a nagyszabású polgárpukkasztó kampányaikhoz anyagi forrásokra is szükségük van, amiben nem szenvednek hiányt. A PETA sok magánembertől is kap adományokat, de természetesen tevékenységük a milliárdos spekulánsok figyelmét sem kerüli el. A Nyílt Társadalom Alapítvány egyik, kvázi „pénzmosodaként” működő leánya a Tides Alapítvány jelentős összegekkel támogatja a radikális állatvédőket.  

Tekintettel arra, hogy számos politikus hódol horgászszenvedélyének, nem valószínű, hogy a PETA bármikor el tudná érni, hogy a horgászatot mint sportot, vagy a halászatot mint szakmát valaha is betiltsák. Sajnos az még kevésbé valószínű, hogy ennek ellenére felhagynának végtelenül radikális, ám annál megalapozatlanabb állításaikkal és propagandakampányaikkal.

Horgászó politikusok:

Áder János

Nigel Farage

George Bush

Jimmy Carter

Herbert Hoover

John McCain

2019.07.01.

A Legfőbb Ügyészség a napokban úgy nyilatkozott: hiba volt a május 29-én a budapesti Duna-szakaszon 28 halálos áldozattal járó tömegszerencsétlenséget okozó szállodahajó kapitányát óvadék ellenében kiengedni az őrizetből. A vádhatóságon kívül a közvéleményt is felháborította, hogy a bíróság jogerősen szabadlábra helyezte a Hableányt legázoló hajó első emberét, sőt egyes ellenzéki zughonlapokon még a kormány hibáztatásáig is eljutottak. A tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsított ukrán kapitány elengedése mögött közvetve a Soros-szervezeteknek a magyar független bíróságokat érintő évtizedes befolyásszerzése áll.

A rendszerkritikus Országos Bírói Tanácsnak (OBT) tagjának, Dr. Matusik Tamás büntető ügyszakos csoportvezető bírónak a csoportjába tartozó bíró engedte ki a rendőrségi őrizetből a magyar Hableány városnéző hajót legázoló MV Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát. Matusik Tamás hazánkban az előzetes letartóztatásról írt értekezései révén szerzett magának „elismerést”. Szaktudását olyan szervezetek szolgálatába állította, mint a Magyar Helsinki Bizottság és a Soros György által alapított és támogatott Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF). Egy interneten elérhető dokumentum szerint 2013 februárjában a Fair Trails International és a Magyar Helsinki Bizottság szervezésében Budapesten, a Nyílt Társadalom Intézetben (OSI) rendezett „Helyi Szakértői Csoport” találkozóján ő is részt vett. Ott úgy említik, mint „a Helsinki magyarországi büntetőjogi reformmal kapcsolatos projektjének felkért szakértője”. Ebben a projektben, amit az OSF támogatott, született egy több szerzős tanulmány is. A dolgozat többek között azt részletezi, hogy Magyarországon túl szigorúak a szabályok, túl sok ember kerül előzetes letartóztatásba. Szó szerint azon keseregnek az egyik feljegyzésben, hogy "Rendkívül nehéz hatékonyan fellépni az előzetes letartóztatás elrendelése ellen…" Matusik cikket is írt a büntetőeljárás, konkrétan az előzetes letartóztatás reformjának sürgősségéről: Matusik Tamás: Gondolatok az előzetes letartóztatás hazai gyakorlatát ért kritikák kapcsán. (Magyar Jog, 2015/5., 289– 293. o.) Ez a cikk azóta is a Helsinki Bizottság témával kapcsolatos anyagaiban az egyik leggyakrabban hivatkozott munka.

Matusikról azt is tudni lehet, hogy jó kapcsolatot ápol Vadász Viktorral, az OBT szóvivőjével. Vadász egy időben a bírókat képző Magyar Igazságügyi Akadémia élén állt. Ő felelt a programok szervezéséért is, és ilyen minőségben engedélyezhette a Soros szervezeteknek, hogy bírókat érzékenyítsenek. Matusik – OBT-s tagtársához, Vadász Viktorhoz hasonlóan – előszeretettel használja a Twittert arra, hogy kormányról és az Országos Bírói Hivatalról (OBH) kritikus bejegyzéseket tegyen közzé, ezzel a bírói függetlenséget és a bírói intézmény méltóságát is sérthetik, és hazánkat is kedvezőtlen színben tüntetik fel.

Ami a konkrét esetet, a dunai hajókatasztrófát illeti, június 28-án Polt Péter legfőbb ügyész egy jogorvoslati indítványt terjesztett fel a Kúria felé, mely a dunai hajóbaleset ügyében a letartóztatás kapcsán hozott bírósági határozatok ellen vet fel aggályokat. Az indítványban a legfőbb ügyész kifejtette, hogy a terhelt személy jelenléte az eljárási cselekményeken kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával garantálható, mivel a gyanúsított magyarországi lakó- illetve tartózkodási hellyel nem rendelkezik, munkájából adódóan a tartózkodási helye gyakran változik és Európában jelentős helyismerettel rendelkezik. Felvetette emellett a megalapozott gyanú tárgyát képező cselekmény tárgyi súlyát, illetve hivatkozott arra, hogy a Viking Sigyn kapitánya a bizonyítást nehezítendő adatokat törölt a telefonjáról, ami újabb ok a letartóztatásra. A legfőbb ügyész szerint az óvadék fejében történő szabadon engedés már attól törvénysértő volt – első és másodfokon egyaránt –, hogy nem tartalmazott semmilyen döntést az ügyészi fellebbezés kiegészítésében írtakkal kapcsolatban, ezen felül úgy rendelték el a bűnügyi felügyeletet, hogy a gyanúsított konkrét tartózkodási helye a döntés meghozatalakor a hatóság előtt egyáltalán nem volt ismert.

A Viking Sigyn kapitányának esete egyébként nem példa nélküli. Van egy másik OBT-s bíró, Szabó Sándor, akinek a beosztottja a Szombathelyi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportjában Marian Cozma veszprémi kézilabdázó gyilkosát feltételes szabadságra engedte. Bár Szabó Sándor éppen ezt a csoportot vezeti, állítása szerint a döntésről csak a sajtóból értesült, mert „éppen szabadságon volt.

A Soros-szervezetek érzékenyítése, úgy tűnik, megtette a magáét, aminek a bűnözők, a jogszabályokat lábbal tiprók örülhetnek. Fontos megjegyezni viszont, hogy a baloldali ellenzék illetve a Soros-szervezetek által mind itthon, mind nemzetközi színtéren támadott Handó Tünde, az OBH elnöke letiltotta a Helsinki képzéseiről a bírókat, ami miatt máig kesereg a balliberális oldal.

2019.06.29.

Az Il Giornale olasz jobboldali napilap június 17-én érdekes cikket közölt Soros György amerikai milliárdos üzletember elmúlt évekbeli tevékenységével kapcsolatban. Az írás tulajdonképpen reagálás egy korábbi, a balliberális La Repubblica című újságban megjelent Soros-párti cikkre, melyet Gad Lerner ismert olasz újságíró, TV-s műsorvezető jegyzett, s amelyben Lerner nyíltan védelmébe vett Sorost és globális tevékenységét. A Giornale nem kevesebbet állít, mint hogy a baloldali lap szerzője a mai szuveréneket a tegnap nácijainak festette le, és hogy a Soros elleni támadásokkal az antiszemitizmust kívánják legitimálni. „Röviden, Soros egy szent, egy jótevő, egy filantróp” – írja a Giornale, miközben a jobboldali lap röviden bemutatja a tengeri NGO-k vitatható tevékenységét. Bár a Giornale szerint Soros maga „nem képes eldönteni a világegyetem sorsát”, a domináns szerepe „egyes országok politikai döntéseiben vitathatatlan”. Idéznek a CNN-nek adott egyik interjújából is: „Alapítványt hoztam létre Ukrajnában, mielőtt még az ország Oroszországtól független lett volna. Ez az alapítvány utána továbbra is működött, és fontos szerepet játszott a közelmúlt eseményeiben.” Majd: „És ez a lista ennél sokkal hosszabb” – zárja véleményét a jobboldali lap.

Az Il Giornale június 22-én újabb cikket jelentetett meg, amelyben bemutatja, hogy Soros miként befolyásolja az olasz médiát és nyilvánosságot, az információk világát. Így például Federico Fubini, az Open Society Foundations Tanácsadó Testületének tagja egyben az olasz Corriere della Sera című újság főszerkesztője, ahol a gazdaság és a pénzügyek területén dolgozik, de Fubini emellett cikk- és kolumnaszerző a Project Syndicate, a Die Zeit és a Foreign Policy médiumoknál is. A Giornale cikke foglalkozik Luca Ciarrocca, a Wall Street Italia alapító-újságírójának bestseller kötetével, a Soros-ügy című könyvvel, amelynek szerzője „nem biztos, hogy ’jobboldali’ ember, éppen ellenkezőleg”. Kinyilatkoztatott célja, hogy tagadja a Nyílt Társadalom Alapítványok alapítóját – különösen a Soros-hálózat kapcsán – övező „hamisságokat”, valamint „a gyűlölet diskurzusainak leküzdése” lenne elvileg a cél. A lap elismeri Ciarrocca részbeni intellektuális őszinteségét, és hogy a könyv sok érdekes adatot, információt közöl Soros Györggyel kapcsolatban.

A Le Soir belga lap Soros diszkrét árnyéka a Google elleni keresetek mögött címmel közölt cikkében arról ír, hogy a célzott reklámokkal szembeni panaszok benyújtását koordináló fő NGO-t a milliárdos filantróp alapítványa támogatja. A cikk témája annak fényében is érdekes, hogy a digitális adózás kérdése az EU-ban az elmúlt évek egyik kiemelt problémája lett, és az e tekintetben uniós szinten is külön kezelt négy legnagyobb globális digitális vállalat, az ún. GAFA-csoport (Google, Apple, Facebook és Amazon) szabályozása Soros György küzdelmének is egyik fő témájává vált. Kérdés, hogy miről szól valójában ez a küzdelem, és esetleg nem arról-e, hogy Soros még jobban a befolyása alá kívánja vonni a főbb globális kommunikációs csatornákat.

A Haaretz című tekintélyes izraeli újság a Fox News amerikai csatorna egyik legismertebb műsorházigazdája, Tucker Carlson riportjáról számol be, amelyben Carlson kijelentette: „Soros György átalakítja Amerikát”. Carlson azt állítja, hogy Soros valamiféle erkölcsi bűncselekménynek állítja be, ha valaki minderre felhívja a nyilvánosság figyelmét, pedig ezt közérdek tudni. A Fox News újságírója egyenesen az amerikai demokrácia „eltérítésével” vádolta Sorost esti műsorában, s arra is felhívta a figyelmet, hogy például a philadelphiai kerületi ügyész, Larry Krasner korábbi megválasztása Soros befolyásának egyértelmű bizonyítéka. Philadelphia városában Soros nyíltan támogatta Larry Krasnert, és ott a gyilkosságok aránya most a legmagasabb egy évtizeden belül – állította Carlson. Az állítás ezzel nem kevesebb, mint hogy Sorosék ellehetetlenítik a hatékony bűnüldözést, és minden ilyen irányú nemzeti és helyi szintű törekvés szinte azonnal megkapja a bűnözők rasszizálásának vádját.

2019.06.25.

A Soros-szervezetek által megrendezett budapesti előválasztáson mindenki bemutatta programját, és azon túl, hogy a jelöltek egy befogadó, elfogadó, kutya és állatbarát Budapest képét festették meg, sok konkrétumot nem árultak el terveikről. A Soros-egyetem egyik tanára azonban tudni véli, hogy Gyurcsány jelöltje, Kálmán Olga be fogja vezetni a budapesti vizitdíjat.

A Demokratikus Koalíció jelöltjének programjáról eddig túl sokat nem tudni. Az előválasztási vitán is inkább csak ígérgetések, és nem konkrét, számokkal alátámasztott tények hangzottak el.

Amint Kálmán Olga rárepült az egészségügy témakörére egyből darázsfészekbe nyúlt, és egy régi, már leszavazott MSZP-SZDSZ-es ötletet elevenített fel. Konkrétan a vizitdíjat.

A baloldali kötődésű Hírklikk nevű véleményoldal azt írja, hogy Kálmán Olga programját úgy valósítanák meg, hogy bevezetnének egy kifejezetten csak Budapestet és a budapestieket érintő vizitdíj-rendszert. Mindezt Soros- egyetemének egyik szakértője „kotyogta” el.

Mihályi Péter közgazdász, a Soros-féle CEU vendégprofesszora kifejtette, hogy Kálmán Olga, ha a programját meg akarja valósítani, akkor „plusz forrásokra is szüksége volna”.

A vizitdíjat Gyurcsányék vezették be még 2007-ben, és a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és járóbeteg szakellátásért fizetendő biztosításon felül, az orvosi ellátás igénybevételekor az ellátott által fizetendő alkalmanként egységesen fizetendő hozzájárulást jelentette. A vizitdíjat végül 2008-ban, népszavazáson törölték el a magyar választópolgárok.

A sorosista tanár tehát így nyilatkozik Kálmán Olga programjáról:

„Ennek megoldása valóban nem igényel olyan nagy anyagi ráfordításokat, a szükséges plusz pénzt pedig elő lehet teremteni, egy részét állami forrásokból, egy részét pedig magánerőből, mondjuk tartozhat hozzá például egy budapesti vizitdíj”.

Soros vizitdíjas emberei már rég ott vannak Karácsony körül is

Bizonyára kevesen emlékeznek arra, hogy Karácsony Gergely még a miniszterelnök-jelöltséggel is próbálkozott, ám csakhamar elvérzett. 2018-ban azonban bemutatta, hogy kikkel dolgozna együtt, akkor felmerült Soros egyik régi emberének a neve, annak a Komáromi Zoltánnak, aki 2008-ban a vizitdíj mellett gyűjtött aláírásokat és a Soros György által támogatott Haza és Haladás Egyesület tagja. Amúgy Komáromit egészségügyi miniszternek szánta Soros a „Karácsony-kormányban”.

2019.06.24.

Magyar szemmel felfoghatatlan, de 14 per­cen­ként megkéselnek valakit Nagy-Bri­tan­ni­á­ban. Elemzők, bűnügyi szakértők és újságírók véleménye szerint a londoni bűnözés legfőbb oka a féktelen migráció, az erőszakot elkövetők hátterének az eltussolása, illetve a nyilvánosság teljes megtévesztése. London, illet Nagy-Britannia nagyvárosai egyre inkább az erőszak szimbólumaivá váltak.

„Londonban járványszerűen terjed az erőszak” – idézte korábban a BBC Leroy Logan volt londoni rendőrfőparancsnokot. Az elmúlt évszázadban most először fordult elő az, hogy Londonban egy nap alatt több embert öltek meg, mint New Yorkban. Miközben Trump egyértelműen kimondja, hogy az amerikai bűnözés legfőbb oka a migráció, addig a londoni vezetés a liberális médiával karöltve tagadja a tényeket, és szociológiai magyarázatokkal leplezik a nyilvánvalót.

Amióta bárki bejöhet Európába, a kontinens egyes, főleg nyugati nagyvárosainak a közbiztonsága inkább hasonlítanak egy harmadik-világbeli nyomortelepére, mint egy nagy múltú, fejlett kultúrájú városéra. Vélemények szerint Európa felelőtlen vezetői középkori szintre vetették vissza a kontinenst

Az fenti térképen a halálos áldozattal járó eseteket rögzítették.

A The Telegraph, konzervatív lap egy korábbi elemzése szerint az Egyesült Királyságban 13 százalékkal nőtt a bűnözés aránya

A növekvő bűnözési rátán az sem segít, hogy London egyes, migránsok uralta részein, már gyakorlatilag megszűnt a nyugati civilizációs törvénykezés, és ítéleteket az iszlám jogrend szerint hoznak.

Az utcai késelések mindennaposak, London polgárai bandaháborúk kereszttűzében élik mindennapjaikat. Időközben az is kiderült, hogy a londoni késes támadások elkövetőinek a fele fiatalkorú, sőt 8 százaléka fiatalabb, mint 10 éves.

Migránsbandák főleg kábítószer-kereskedelemmel és gyermekprostitúcióval foglalkoznak, idei év elején egy kilencfős muszlim bűnőző-migránsbandát ítéltek el Bradfordban összesen 130 évre 22 különféle bűncselekményért. Az egyik legfőbb vád velük szemben az volt, hogy gyermekprostitúciós-hálózatot üzemeltettek.

A helyzeten természetesen az sem segít, hogy 2019 elejéig legalább 400 ember tért haza az Iszlám Államból az Egyesült Királyságba. Az ő megfigyelésükre 5 millió fontot költ a brit állam, de ez csupán 23 ember követésére elég. A többiek értelemszerűen teljesen szabadon járhatnak-kelhetnek Nagy-Britanniában. Volt egy olyan család, aki azt nyilatkozta, hogy ők a szíriai nyaralásukon véletlenül csatlakoztak az Iszlám Államhoz.

Miközben zajlik a muzulmánok kulturális, politikai és gazdasági térhódítása, addig 2019 februárjában a londoni rendőrség letartoztatott egy 64 éves keresztény prédikátort, mert szerintük a keresztény hittérítés iszlamofób cselekedet. A rendőrök és a liberális média rasszizmussal vádolta meg a papot.

A liberális, politikai korrektség pedig már olyan méreteket öltött a szigetországban, hogy az egyik legnagyobb konzervatív brit lapnak el kellett távolítani egy cikket a honlapjáról, amelyben a 300 ezer bevándorló által lakott Saint Denisben uralkodó elképesztő bűnügyi állapotokról írtak. A cikket a migránshátterű Marwan Muhammad francia politikai aktivista iszlamofóbnak tartotta, ezért írt levelet a szerkesztőségnek.

A számokból az is kiderül, hogy négynaponta öltek meg késsel egy embert az említett időszakban, 9030 alkalommal pedig legalább leszúrtak valakit. Még február elején írták, hogy a késelések kétharmadát 25 éven aluliak követik el. Az összes bűntény háromnegyedét feketék és más kisebbséghez tartozók követték el és az áldozatok több, mint fele is ebbe a csoportba tartozik.

Egyre több szakértő és politikus fogalmaz úgy, hogy Londonban a közbiztonság azóta katasztrofális, amióta a pakisztáni származású, munkáspárti Sadiq Khan a főváros polgármestere, aki a vélemények szerint nem hajlandó fellépni a migrációs hátterű bűnözőkkel szemben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?