2018.11.16.

Az Egyesült Államokban a kerületi államügyész – angol nevén district attorney – a szövetségi büntetőjogi törvények helyi szintű végrehajtásáért felel. Ha a bűncselekmény miatti megvádolás nem polgár (magánszemély vagy üzleti személy) révén történik, hanem hatóság (pl. rendőrség, vámügyi, alkotmányvédelmi hatóság, kartellügyi vagy környezetvédelmi hatóság) által, akkor maga az amerikai állam (kerület, megye, szövetségi állam, város) lesz a vádló. A pozíciót az 1789. évi bírósági törvény 35. cikkelye alapján hozták létre, hogy minden egyes bírósági körzetben – district – személyt nevezzenek ki a szövetségi bűncselekmények miatti vádeljárásokhoz. Ma negyvenhét szövetségi államban a nép választja a kerületi ügyészeket, míg Alaszkában, Connecticutban, New Jerseyben és Kolumbia Kerületben (Washington) kinevezik őket pozíciójukba. Az 1980-as évek óta négyéves terminusokban látják el hivatalukat.

Soros György amerikai milliárdos üzletember az elmúlt években számos kísérletet tett a felelős kerületi ügyészi pozícióra szóló előválasztások befolyásolására. 2014 és 2018 között több szövetségi államban összesen 16 millió dollárt költött ilyen küzdelmek támogatására, és a 17 kerületi ügyészi megmérettetésből tizenhárom alkalommal az általa támogatott jelölt kapta meg a bizalmat. A tapasztalatok alapján a Soros-győztesek azonnal politikai ízű tisztogatásba kezdenek helyi hivatalaikban, így például az egyik philadelphiai támogatott, Larry Krasner hivatalba lépett kerületi államügyész januári első munkahetén azonnal 31 munkatársát rúgta ki. A cél egyértelmű: Soros a helyi szintű ügyészi jogszolgáltatás minőségi humánerőforrásának átalakítását akarja a megfelelően elkötelezett jogászok pozíciókba helyezésével. Soros Krasner kampányához tavaly 1 millió 450 ezer dollárral járult hozzá, és a jogászok között az amerikai igazságszolgáltatási rendszer „tengelyszögének” (linchpin) is nevezett pozíciót megszerző jelölt azonnal igyekezett meghálálni a gáláns támogatást, hogy valóban összetartó kapocs lehessen egy hálózatban.

A Kalifornia államban tartott 2018. júniusi kerületi ügyészi előválasztások kimenetelére tett befolyásolási kísérlet azonban ezúttal kudarcot vallott, ugyanis a Soros György által pénzelt négy kaliforniai jelölt közül három csúfos vereséget szenvedett. Az egyik Sacramento megyei kerületi ügyészjelölt Soros favoritjával szemben, keményen „sorosozott” is a kampányban, és ellenfele pénzügyi hátterét egy olyan milliárdos támogatásának nevezte, aki „háborút visel a rendfenntartással szemben”. De mennyiben jogos ez a vád, és mi az egyik fő tanulság Európára nézve?

Soros szinte kizárólag olyan ügyészjelöltek mellé állt, akik liberális ideológiai alapon kötelezték el magukat, így például a „rendőrségi brutalitások” miatti szigorú elbánásmód fontos pont volt a programjukban, ugyanakkor az általánosságban túl szigorú bűnüldözést a büntetőjog anomáliájaként tálalták kampányukban. Az egyik jelölt, a san diegói Geneviéve Jones-Wright ellen például jogosnak tűnő vád volt, hogy bár a megcélzott pozíció nem tűri a pártosságot, az összes lényeges kérdésben a demokraták programját sulykolta magát egyébként „progresszív reformistának” titulálva, és már korábban is harcosan hirdette, hogy megvédik Kalifornia állam kannabisztörvényeit a szövetségi szinttel (értsd: Trump) szemben. Beállt a rendvédelem elleni hangulatkeltésbe is, így például folyamatosan támadta a korábbi kerületi ügyészeket a rendőrségi lövöldözésekkel kapcsolatban meghozott vizsgálati döntéseik miatt, az ő szakmai tisztességüket és integritásukat teljesen figyelmen kívül hagyva. A mellette szóló kampányban végig ott volt a rasszista kártya is, így voltak olyan támogató állítások is róla, hogy csak tőle mint afroamerikaitól várható majd a „rendszerszerű rasszizmus” megváltoztatása, amivel ugyancsak a rendőrség és az igazságszolgáltatás ellen próbálták hangolni a helyieket. Ugyanakkor éppen Soros egyik jelöltje, a sacramentói Noah Phillips kapcsán szivárgott ki egy olyan e-mail, amely durván rasszista és szexista szövegeket tartalmazott, és amelyet egyik rokonától kapott 2016-ban saját ügyészi e-mail fiókjába. A jelölt az e-mail létezését és az erre született válaszát – amelyben megfelelőnek, találónak nevezte a rasszista ízű poénokat – is tagadta a kampányban, majd miután kikapott június 5-én, nem kívánt gratulálni ellenfele győzelméhez. A gratuláció és elismerés e demokratikus gesztusa kimaradt híveinek írott üzenetéből is. Phillips igazi problémája azonban az volt, hogy nincsen koherens és hiteles programja a választók felé, nem tudta meggyőzni a helyi polgárokat arról, hogy képes lenne megfelelő szakszerűséggel ellátni ügyészi feladatát, és ezáltal hatékonyan képviselni az amerikai törvények szellemét a büntetőeljárásokban.

Jó hír nekünk, felelős európaiak számára, hogy az „emberjogiasított” Soros-féle demagóg populizmuson – amely sokszor nem nagy egyéni hitelességgel, de megjelent az ügyészjelöltek kampányában – hamar átláttak a helyiek, és végül egy kivétellel nem a favoritokat választották meg. A helyi Amerika nem kér a rendet és biztonságot fenntartó szervek és hatóságok elleni gyűlöletből, és sokkal inkább az amerikai rendőrséget felfegyverző, a törvények betartatása mellett kiálló, és szigorú bevándorláspolitikát hirdető Trump elnök nemzeti politikáját, s ezt a fajta gondolkodásmódot látszik támogatni.

Mindez fontos üzenet Európa számára, hiszen a nemzetállamok rendjét és biztonságát kell megvédeni, és a hagyományos állami autoritások és szervek becsületét is vissza kell állítani az európai polgárok előtt, hogy tényleg elhihessék: a túlparton lévő republikánerek, vagy a pusztán szakmai becsületből a rend mellé álló amerikai tisztviselők európai eszmetársai igenis képesek megvédeni Európát a rátörő szellemi nihilizmustól, és a negatív következményekkel járó népvándorlástól.

2018.11.06.

Az EU és Kanada szorosabban együttműködnek, mint bármikor – hirdeti az Európai Bizottság Federica Mogherini, az Európai Bizottság első alelnöke és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök mai találkozója kapcsán.

Mogherini Asszony, aki egyúttal uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő is nemrégiben azt nyilatkozta, hogy Európa szempontjából életbe vágóan fontos a bevándorlás. Ebben alighanem a kanadai kormányfő is egyet ért vele, aki újabban az illegális migránsok szavazati jogának megadását fontolgatja sajtóhírek szerint.

„Többek vagyunk, mint partnerek, mi barátok vagyunk. Együtt dolgozunk” – jelentette ki az Európai Bizottság képviselője.

Mint ismeretes, a Millennium Report, szerint „Trudeau Soros bábja”. A spekuláns már 2016 júliusában megírta a Foreign Policy-ben: „Kanada jó példamodellt biztosít (bár földrajzi kontextusa különbözik Európáétól). Csupán négy hónap alatt 25 ezer szíriai menekültet fogadott be, és integrálja őket a köz- és a magánszféra közötti partnerségeken és a helyi nonprofit szervezeteken keresztül.

Trudeau és bevándorlási minisztere Ahmed Hussen  annak ellenére erőltetik a nyitott határok szélsőséges politikáját, hogy azt a kanadaiak több, mint 90%-a ellenzi azt.

2018.11.01.

2018. augusztus 17. napján egy apró hír került napvilágra az index.hu nevű álhírgyár háza tájáról. A Fővárosi Törvényszék ugyanis másodfokon is felmentette az indexes Dezső András újságíró kuruc.info-s zaklatóját.

Dezső András

A pótmagánvádlóként fellépő zsurnaliszta képviseletét az a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) látta el, amely szorosan kötődik az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez. Erről még később. A pótmagánvádról csupán annyit, hogy alapesetben amikor a nyomozóhatóság nem tart megalapozottnak egy feljelentést, egyes ügytípusokban a sértett tovább viheti ügyét bíróság elé.

Dezső András tehát körömszakadtáig küzdött az igazáért, hiszen megbántották…

A TEV akkori álláspontja szerint a magyar igazságszolgáltatás nem legalizálhatja a szélsőjobboldali hírportál azon bűnös gyakorlatát, hogy közéletei szereplőket minden gond nélkül zaklathassanak.

Egy másik – kapcsolódó – történetben Natalie Contessa af Sandeberg még ez év márciusában azt nyilatkozta az M1 csatornának, hogy a biztonság miatt költözött Stockholmból Magyarországra. A riport hatására újabb svédországi magyarok jelentkeztek, akik arról beszéltek a Híradóban, hogy nem érzik magukat biztonságban a bevándorlók miatt, az interjú milliós nézettséget produkált.

Ennek nyomán az index.hu durva lejárató kampányba kezdett, „bennfentesnek is minősíthető” látszólag hozzáférhető információkat közölt a svéd–magyar nőről, durván támadva őt személyében.

Az interjút kiváltó médiavisszhang miatt már Magyarországon sem érezhette magát biztonságban az érintett, jóllehet elmondása alapján fenntartja minden korábbi Svédországgal kapcsolatos nyilatkozatát.

Talán kitalálják, hogy a kázus egyik kulcsfigurája az a Dezső András volt, aki szűk félévvel később annyira szívére vette a személye elleni atrocitásokat, hogy az indexes körökben nem éppen népszerű Köves Slomó rabbihoz is köthető Tett és Védelem Alapítvány jogi segítségét vette igénybe.

Természetesen a segítségkérésről egy cikk sem jelent meg az Indexen, a kvázi EMIH-es háttértámogatásról mélyen hallgatott a Sorsok Háza projekt kapcsán rendkívül kritikusnak mondható álhírportál, pedig egy igen aljas antiszemita támadássorozattal szemben védték Dezső Andrást a Tett s Védelem Alapítvány munkatársai.

A dolog pikantériája, hogy az ügyészség időközben vádat emelt Dezső András ellen, mert a svédországi migrációs helyzetről a választási kampányban beszámoló Natalie Contessa af Sandebergről olyan adatokat hozott nyilvánosságra, amelyek egyrészről törvényi védelem alá esnek, másrészről jelentős érdeksérelmet okozott a svéd nőnek. A balliberális portál munkatársa azért szeghette meg a törvényt, hogy a célszemélyt lejárathassa.

Az index.hu James Bondja azonban ahelyett, hogy a fentiek fényében kussolna, Facebook-oldalán a hírt közlő médiumot korholja.

Az nyílván véletlen, hogy a dezsőke a szlengszótár szerint hülye idiótát jelent, felejtsük is el.

2018.10.26.

(Daniel John Sobieskiwww.americanthinker.com, 2018. október 25.)

Most a demokraták Amerikában valóban „mindkét oldal” felé szólhatnak, miután valakik a Clintonok, Eric Holder, Soros György és más személyek részére robbanóanyagot tartalmazó postai csomagokat küldtek jó két héttel a történelmileg talán sorsfordító novemberi félidős választások előtt. A vétkességet pedig már rá is tolták azokra, akiket Hillary „szánalomra méltónak” nevezett, és a CNN-nek küldött csomagért magát Trump elnököt is hibáztatják, a gyűlésein „CNN-t szívató” gyakori megjegyzéseiért.

1.      postai bélyegek, amelyek nincsenek megjelölve

2.      a csomaggal összeegyeztethetetlen bélyegértékek

3.      extrém nehéz huzal

4.      a kupak vége egy aknavetőéhez hasonlít

5.      miért szükséges egy órát használni a levélbombához?

6.      ennek az órának még riasztó/ébresztő funkciója sincs

7.      a bomba bekötő vezetéke nem fut végig

8.      mit csinálnak a törlőkendők a felületen?

9.      elírások a címzéscímkéken

Azonban valahogy túlságosan is alkalmasak és megfelelőek most ezek az „októberi váratlanságok”. Senki az említett célpontok közül nem volt veszélyben, azonban mások megsérülhettek volna, ha kézbe veszik vagy ki is nyitják a csomagot. Ugyanez nem volt elmondható akkor, amikor Bernie Sanders egyik támogatója egy baseballpályán feltűnve, akként határozott, hogy megöl republikánusokat? Akkor nem kellett volna összefüggést találnunk az illető, valamint Sanders és más demokraták retorikája között – akik arra figyelmeztettek, hogy a republikánusok programjának törvénybe iktatása nyomán milliók halnak majd meg?

Amikor Trump „mérgező” retorikájának elítélésére szólítanak fel, felejtsük-e el azt, hogy Maxine Waters demokrata párti képviselőnő Donald Trump elnök munkatársainak zaklatására szólította fel az amerikaiakat, a kormánypártiak éttermekből, boltokból, irodákból való kitessékelésére stb.? Felejtsük el az erőszakos zavargásokat a főiskolákon, egyetemeken, ahol amúgy konzervatív felszólalók nem is juthatnak szóhoz?

Szóval: felejtsük akkor el, hogy Sanders egyik támogatója jótékonysági baseballmeccsre készülő republikánusokat akart meggyilkolni – azáltal inspiráltan, amit a kongresszusi republikánus képviselő, Rodnay Davis a „politikai retorika terrorizmusának” nevezett? Sanders maga bár helyesen elutasította az ilyen bűnt és gyakorlatot, ő és Nancy Pelosi (a képviselőházi demokraták vezetője) mégis azzal voltak elfoglalva, hogy Trump esetleges újraválasztása kapcsán, apokaliptikus képekkel és az ördögöt a falra festve, emberek halálát vizionálják a Trump-agenda nyomán…

2018.10.25.

Diplomáciai védettség alatt szervezkednek Sorosék című írásunkban beszámoltunk róla, hogy az Európa Tanács égisze alatt működő Európai Ifjúsági Központban a sorosista, nyílt társadalom eszmeiségével összhangban működő szervezetek tartanak kiképzéseket és összejöveteleket. Írásunkban igyekeztünk felhívni a figyelmet arra, hogy a hazai Soros-brigádok egyre erőteljesebb nyomulást fejtenek ki a legfiatalabb korosztályok irányába is, így nem csak az Európai Ifjúsági Központban foglaltak szállásterületet maguknak, de tevékenységükkel behálózták a magyar közgyűjteményeket, könyvtárakat és iskolákat is. Bemutattuk, hogy tréningek segítségével a 11-13 évesek számára rendeznek érzékenyítő képzéseket a diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekültek, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, LGBT-jogok tárgykörökben.

Miután hivatkozott írásunkban ígéretet tettünk rá, hogy a sorosisták tevékenysége mellett bemutatjuk a kiképzés mögött meghúzódó személyeket is, pánikhangulat alakulhatott ki az esemény szervezői között. Ha megfigyeljük a továbbra is elérhető Facebook-esemény szervezői listáját, láthatjuk, hogy jelenleg egy Vera Ivanova álnéven tevékenykedő személy az egyetlen feltüntetett szervező. Mi azonban nem most jöttünk le a falvédőről és a Soros-zsoldosok közé sem csak a napokban épültünk be, így képernyőmentéssel megőriztük, hogy kik álltak a közpénzekkel támogatott Európai Ifjúsági Központban megvalósult Soros-szeánszok mögött.

Nyirati András

Ismert, hogy a Nyirati András nevével fémjelzett, Emberség Erejével nevű alapítványt nemrég félmillió dollárral támogatta Soros György. Nyirati egy uniós szervezet honlapján önmagáról azt állítja, hogy pályafutását 23 évesen, önkéntesen kezdte a szintén Soros által finanszírozott Amnesty Internationalnél. Nyirati 2015-ben egy pécsi LMBTQ-fórumon arról beszélt, hogy „már gyerekkortól kezdve természetesen kellene kezelni a másságot, és tanárként illetve szülőként is barátságosan, elfogadóan kellene hozzáállni az egész témakörhöz”. Nyirati alapítványának honlapján a „partnerek”, illetve a „barátok” fül alatt többek közt olyan szervezetek nevei sorakoznak, mint például az Amnesty International Magyarország, a Labrisz Leszbikus Egyesület (velük 2013 és 2015 között együttműködési megállapodást is kötöttek), de megtalálható még a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a feminista Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) is.

Nyirati András

Nyirati Erősödő Civil Közösségek elnevezésű pályázati programot is hirdettek, amely keretében 2020-ig, évente 100 millió forintos nagyságrendű összeggel támogatnak baranyai, somogyi és tolnai magánszemélyeket, informális csoportokat és formális szervezetek.

A Pesti Srácok Nyirati kiderítette azt is, hogy édesapja Nyirati István, a Pécsi Vízmű Zrt. korábbi vezérigazgatója, akit 2011-ben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartozás fedezetének elvonása miatt gyanúsítottként hallgatott ki. A pécsi vízszolgáltatót a francia Suez nevű multicég tartotta a markában, mígnem a 2010-es kormányváltáskor a fideszes vezetés ki nem ebrudalta az országból. Az alapítvány szakmai vezetője pedig Tasnádi Zsófia, Pécs korábbi MSZP-s polgármestere, Tasnádi Péter lánya.

Hoffmann Krisztina

Egy korábbi írásunkban beszámoltunk róla, hogy a Soros által kitartott Patent Egyesület koordinálásával bíróságfigyelő program indult, amelynek keretében számos magyar bírót listáztak a hazai feministák. A több aggályt is felvető listázásról közös konferenciát is rendezett a Patent és a NANE nevű sorosista nőegylet. Utóbbi képviseletében aktív közreműködő és felszólaló volt Hoffmann Krisztina is, akit első írásunk után, szintén igyekeztek eltüntetni az Európai Ifjúsági Központban szervezett kiképzés szervezői közül.

Hofmann Krisztina neve egy, azEsettanulmányok a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek elleni erőszakról és hátrányos megkülönböztetésről” szóló lektoraként bukkant elénk tényfeltáró munkánk során. De egy olyan érzékenyítő kiadványban is felbukkan a neve, amely menekültekkel és a szexuális kisebbségekkel kapcsolatos – gyermekek számára kifejlesztett – érzékenyítő tananyagként szolgál, így minél fiatalabb korban tudják átmosni gyermekeink agyát.

Következő írásunkban újabb részleteket mutatunk be azzal kapcsolatban, hogy kik és hogyan szállták meg a magyar adófizetői pénzekkel is támogatott Európai Ifjúsági Központot, valamint arról, hogy milyen módszerekkel igyekeznek Sorosék egyre több gyermeket behálózni.

FOLYTATJUK…

2018.10.22.

Sorossal pózolt a balliberális média nagy kedvence, a megkopott tehetségű zenész, Bono. Az esetről a Magyar Idők is beszámolt, most viszont videó is előkerült a találkozásról.

Ismeretes, hogy Bono nemrég éles kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben, amit a balliberális média kitörő lelkesedéssel fogadott.

Az alábbi videóban látható, ahogy Sorossal bratyizik a demokrácia és a nyílt társadalom nagy harcosa.

Embert barátjáról...

2018.10.18.

Az American Bridge 21st Century nevű szélsőbalos, Soros György által alapított szervezet aktivistáját, aki egyben a Demokrata párt alkalmazottja, letartóztatták Nevada államban, mert Adam Laxalt konzervatív, republikánus jelölt női kampány menedzserét fizikailag inzultálta.

A sorosista Wilfred Michael Starkot korábban a fővárosban, Washington DC-ben azért tartóztattak le, mert szintén fizikailag lépett fel Ryan Zinke belügyekért felelős miniszterrel szemben.

Úgy látszik, az Egyesült Államokban sem tolerálják a Soros-féle agresszív fellépést.

Kép forrása: www.fairfaxtimes.com

2018.10.16.

Mint arról korábban az Origo is beszámolt nemrégiben Michelle Bachelet lett az ENSZ emberi jogi főbiztosa, aki elkötelezett híve Sorosnak. A chilei szocialista politikus, még chilei köztársasági elnökként 2009-ben a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetést adományozta a milliárdos spekulánsnak, aki véleménye szerint a demokrácia, a nyílt társadalmak, a multilateralizmus, a haladó eszmék elkötelezett híve.

Az új ENSZ főtisztségviselő a családja révén súlyos korrupciós botrányba keveredett még 2015-ben. Miután a fia, Sebastian Davalos ingatlanügyleteiről kiderült, hogy aggályosak sőt jogsértőnek lehetnek felmerült, hogy Michelle Bacheletnek le kell mondania posztjáról, amit az érintett határozottan elutasított. Tetézte az elnök asszony gondjait , hogy a menye ellen is ügyészségi vizsgálat indult. Végső soron a népszerűsége bánta a hatalomhoz ragaszkodást, amely 2010-es 84%-ról 31%-ra esett a botrányok nyomán.

Itt jöhet képbe a new yorki milliárdos barát szerepe. Hogy-hogynem, egyre több szerecsenmosdató jellegű cikk jelent meg a liberális médiában Bacheletről, sőt egy évvel ENSZ főbiztosi megválasztása előtt a New York Times a dél-amerikai kontinens egyetlen tisztességes női vezetőjeként próbálta beállítani Soros barátnőjét, mélyen hallgatva az érintett korrupciós ügyeiről.

Azon, hogy a megválasztását követően néhány hónappal közös fotón feszít Soros, a fia és az új Főbiztos, már meg sem lepődünk.

Forrás: Instagram

2018.10.09.

A mai napon gyűltek össze az ország valamennyi bíróságának képviselői, hogy póttagokat válasszanak az Országos Bírói Tanácsba (OBT). Erre azért volt szükség, mert a januárban megválasztott 15 tag és 14 póttag közül az elmúlt hónapok során 17-en lemondtak, így a testület működésképtelenné vált.

A jelenlegi „csonka” OBT tevékenységére jellemző, hogy bár ilyen jogkörük nincs, jogszabály-módosítási javaslatokat fogalmaztak meg az Országgyűlés számára. Ezzel részben saját zsebüket tömnék 30 százalékos fizetésemeléssel, másrészt szakmai előmenetelüket gyorsítanák fel.

A további módosítási javaslataik pedig egybevágnak a Soros-Sargentini jelentés elvárásaival, vagyis a magyar igazságügyi modell lebontásával. Ennek során az Országos Bírósági Hivatal jogköreit saját szervezetükhöz csoportosítanák át annak érdekében, hogy ők dönthessenek arról, kiből lesz bíró vagy bírósági elnök Magyarországon.

Az OBT tagjai voltak azok, akik májusban nemzetközi védelmet kértek a kormánnyal szemben – a Brüsszel által pénzelt – Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózatától (ENCJ), amelynek elnökét meg is hívták vizsgálódni Magyarországra. De az OBT azt is megszavazta, hogy támogatják az ENCJ által Lengyelország ellen tervezett szankciókat.

***

Korábban beszámoltunk róla, hogy az OBT tagja és első soros elnöke az a Hilbert Edit, aki a tagság által biztosított mentelmi jog mögé bújva igyekszik kibújni az őt hanyag bírói munkája miatt fenyegető fegyelmi eljárások alól. A testület jelenlegi soros elnöke pedig az a Szabó Sándor, akinek a beosztottja a Szombathelyi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportjában Marian Cozma veszprémi kézilabdázó gyilkosát feltételes szabadságra engedte. Bár Szabó Sándor éppen ezt a csoportot vezeti, állítása szerint a döntésről csak a sajtóból értesült, mert „éppen szabadságon volt”.

A testület tagja továbbá az a Vadász Viktor is, aki kifejezetten jó viszonyt ápol a migrációt támogató Helsinki Bizottsággal és az Amnesty International ál-civil szervezetekkel. Ezen felül érintett lehet abban a büntetőeljárásban, amely ismeretlen tettes ellen folyik a Budaházy-ügy ítéletének megírása miatt. Mint ismert, a 2016. augusztusában 13 év fegyházra ítélt Budaházy György és társai hónapokig nem kapták meg a leírt ítéletet. Emiatt végül az ítéletet hozó bírónő – Kenéz Andrea – lemondott, ám a hivatalos közlés szerint utolsó munkanapján leadta az ítéletet. A gyanú szerint azonban ez nem így történt, hanem az ítéletet végül más írta meg helyette.

Az OBT tagja az a Vasvári Csaba is, aki a 2006-os tüntetések után hozott ítéletei miatt a nemzeti radikális sajtóban kiérdemelte a „vérbíró” jelzőt. Úgy tűnik, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon bíráskodó Vasvári nem csak ítélkezni szeret, hanem pereskedni is: előbb az OBH elnökét perelte be, mert nem nevezte ki a jelenlegi pozíciójánál két szinttel magasabban található Fővárosi Ítélőtáblára. Legutóbb pedig a Fővárosi Törvényszéket perelte be 135 (!) forintra, mert álláspontja szerint késve utalták át neki a javadalmazását.

***

Az OBT józan gondolkodású tagjai tavasszal a lemondásukkal demonstrálták, hogy nem kívánnak asszisztálni ezeknek a sértett embereknek a bosszúhadjáratához és egyéni érdekérvényesítéséhez. Május végén a bírósági elnökök szólították fel az OBT-t, hogy ne veszélyeztessék a bírósági szervezet működését. Ma pedig az ország teljes bírói karának képviselői is úgy döntöttek, hogy nem választanak tagot a jelenleg törvénytelenül működő testületbe. Ezen felül egy nyilatkozatot is elfogadtak, melyben a megcsappant létszámú OBT maradékát is lemondásra szólították fel, hogy a teljes testület megújulhasson.

A magyar bírói kar kinyilvánította tehát, hogy nem kíván asszisztálni az OBT romboló tevékenységhez, így teljesen elfogyott a levegő a Darák Pétert, a Fideszt egy országgyűlési képviselői mandátumtól megfosztó Kúria elnökét is soraiban tudó testület tagjai körül.

2018.10.08.

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a „Stop Soros” törvénycsomag miatt a Soros György által létrehozott és finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) –jelentette be honlapján nemrég a szervezet. Az Európa Tanács égisze alatt működő bírósághoz az európai emberi jogi egyezmény előírásainak megsértésére hivatkozva lehet fordulni, amennyiben a panaszosok már minden hazai jogorvoslati lehetőséget igénybe vettek, és nem jártak eredménnyel.

Az Európa Tanács és a Soros-hálózat magyarországi összefonódásáról teszünk most közzé tényfeltáró írást, amelyből következtetést vonhatunk le arra nézve is, hogy mennyire számíthat hazánk elfogulatlan ítéletre a legújabb bevándorláspárti meghurcolás aktuális, nemzetközi stációjának végén

Az Európa Tanács egy regionális nemzetközi szervezet, amelynek székhelye Strasbourg. Jelenleg 47 tagja van, de nyitva áll bármely olyan európai állam előtt, amely elfogadja a jogállamiság intézményét és garantálja állampolgárai számára az alapvető szabadság és emberi jogokat. A Tanács egyik legfontosabb eredménye az Emberi Jogok Európai Egyezményének 1950-es elfogadása volt. Ennek keretében állították fel az Emberi Jogok Európai Bíróságát, amely az emberi jogok legfőbb európai bírói fóruma. Az Európa Tanács laza, kormányközi együttműködés keretében jött létre, és, szemben az Európai Tanáccsal és az Európai Unió Tanácsával, nem az Európai Unió intézménye. (Wikipédia)

A hazai Soros-brigád élcsapatai és az Európa Tanács magyarországi lerakata, az „Európai Ifjúsági Központ” között szoros együttműködés alakult ki az elmúlt években. A diplomácia védelem alá eső területen képzéseket, összejöveteleket és kormánypártiként nehezen címkézhető szeánszokat tartottak augusztusban a Soros-párti álcivilek.

Augusztus 13. és 16. között az EJHA – Emberi jogi nevelők hálózata országos emberi jogi nevelési képzést hirdetett multiplikátorok [értsd: jövendőbeli kiképzők] számára, melyre az egész országból várták a szakembereket: pedagógusok, képzők, kortárs segítők, szociális munkások, diákok, aktivisták, mozgalmárok jelentkezését. A hangzatos felhíváshoz Facebook-esemény is kapcsolódott, amelyből egyértelműen kiderül, hogy a rendezvény látogatóit két részre lehetett osztani: képzőkre és kiképzendőkre. Utóbbiak az ismeretek megfelelő elsajátítása után, maguk is kiképzővé válhattak a nemrég megalakult és terjeszkedésnek indult hálózatban.

A Budapesti Európai Ifjúsági Központ 1995-ben nyitotta meg kapuit az Európa Tanács első olyan intézményeként, amely egy a korábbi vasfüggönytől keletre fekvő országban létesült. A Központ az Európa Tanács IV. Főigazgatóságának részeként az Ifjúsági és Sportigazgatóság létesítménye. A Központ épülete a magyar állam tulajdonában van, fenntartását az ifjúsági ügyekért felelős minisztérium biztosítja. Az ingatlant Magyarország az Európa Tanács rendelkezésére bocsátotta. Ezzel egy időben a Magyar Kormány és az Európa Tanács egy megállapodást, ún. Székhelyegyezményt kötött, amelyben rögzítették a használat feltételeit. A Központ diplomáciai terület. Zökkenőmentes működtetéséért, a programok színvonaláért, a vendégek személyes kényelméért és ellátásáért teljes egészében az Európa Tanács felel. (Európai Ifjúsági Központ honlapja)

A képzésen számos, a Soros-féle nyílt társadalom eszmerendszerhez közel álló zsoldost vonultattak fel a szervezők, így többek között az iskolai és egyéb nyilvános érzékenyítések sztárcsapatát, az Élő Könyvtár elnevezésű agymosó gépezetet is.

Az Élő könyvtár nem más, mint az állami és önkormányzati fenntartású intézményekbe, iskolákba, könyvtárakba, továbbá fesztiválokra beszivárgó gépezet, amely többek között olyan kisebbségek bemutatását és szimpatikussá tételét végzi, mint a menekültek, bevándorlók, biszexuálisok, leszbikus melegek és transzneműek. Mondanunk sem kell, egy fejlődésben lévő fiatalnak csak erre lehet szüksége…

A hazai Soros-helyőrség nemrég felfedezett egyik reménysége, a NoÁr mozgalmi névvel ellátott Molnár Áron színművész szintén részt vett a kiképzendők fejtágításán és Facebook-oldalán be is számolt a modernkori marxista esti iskolában véghezvitt egotripjéről.

A modoros és arcba mászó stílusáról elhíresült énekes-versmondó a választási kampány utolsó időszakában kapott igazán nagy médiafigyelmet, amikor a boldogult emlékezetű, agitpropos időkre hajazó számaival próbálta kormányellenes üzenetekkel feltüzelni a választásoktól általában távol maradó fiatalokat. Emlékezetes, hogy ebben az időszakban a Soroshoz közel álló szervezetek brutális direkt és bújtatott kampányt folytattak a közösségi médiában annak érdekében, hogy a „gaz Orbán-rezsim” ellen megmozdítsák az általában apolitikus fiatalokat. Ezen hullám csúcspontján robbant be a köztudatba az engedély nélkül a Vörösmarty Gimnázium falai közé beszivárgó színművész, hogy a lebukását követően a Soroshoz hű médiafelületek minden nap megpróbálják tisztára mosni a fiatalember nevét. Ahogy a mozgósítás is rosszul sikerült (rendkívül magas részvétel mellett kapott 2/3-os felhatalmazást a nemzeti tábor), úgy NoÁr is lassan kikopott a köztudatból.

Harmadik helyen kell megemlítenünk Jósa Bálintot, a Soros által finanszírozott Amnesty International elnökségi tagját, aki szintén erős izgalmi állapotba hozta a képzésre szoruló Soros-gerillákat.

Jósa 2017-ben arról híresült el, hogy Nagykanizsán a No Hate Speech Mozgalom szervezésében próbálkozott olyan tanfolyam indításával, amely, többek között a mecsetépítés elfogadtatásának begyakorlására képzett volna ki pedagógusokat.

Jósa sajnos lehetőséget kapott korábban arra is, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság által finanszírozott 2017-es Médiakonferencián fellépjen.

A Nagykanizsa Online korábbi írásából kiderül hogy az emberi jogi aktivista a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) történeti honlapon arról is vallott, iskolai programokat vezetett a befogadó társadalomért a Nyílt Társadalom Intézet és az Európai Bizottság projektjeiben, és tagja az Amnesty International elnökségének. Így nem meglepő, hogy [az akkor még csak tervezett] tréningjük 11-13 évesek számára többek között a következő fogalmak megismerését tartja fontosnak: diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekült, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, LGBT.

Az a fentiekből már egyértelműen látszik, hogy milyen alakoknak ad teret az Európa Tanács magyarországi intézménye és ennek fényében tippelhetünk arra is, hogy milyen elbírálás alá fog esni a Magyarország ellen indított eljárás egy másik tanácsi intézményben, az Európai Bíróságon. Az Európai Ifjúsági Ház finanszírozásának kérdésköre és a szintén adófizetői pénzből fenntartott médiahatósági programok pedig rávilágítanak arra is, hogy Soros-hálózata egyre szorosabban ólálkodik az olyan nemzetközi és hazai lehetőségek körül, ahol ártatlan gyermekek befolyásolását érhetik el.

Írásunk következő részében a legutóbbi képzés szervezőit is bemutatjuk…

Folytatjuk!

Ezeket a cikkeket olvastad már?