Áder: életet mentünk, ha húsvétkor is betartjuk a korlátozásokat
Áder János, köztársasági elnök húsvéti beszédben szólt az országhoz, türelemre kérve honfitársait.
Blogolj!
2019.10.28.

A Breitbart amerikai konzervatív hír- és véleményportál beszámolója szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök megfogadta, hogy Magyarország „erőt fog alkalmazni „déli határának megóvására a bevándorlók hullámaitól, amennyiben Törökország veszélyezteti azt 3,6 millió ember Európába irányításával”. Orbántól idézi a cikk a figyelmeztetést, hogy erőt fognak alkalmazni szükség esetén és a szerb–magyar határon. „Senkinek nem kívánom, hogy ezt kelljen igénybe vennünk” – jelentette ki Orbán Viktor a sajtó képviselői előtt. Orbán Viktornak a közszolgálati médiában elhangzott kijelentéséről beszámolt Amerika vezető konzervatív hírcsatornája, a Fox News is, amely emlékeztet: a 2015-ös migrációs válság tetőzésekor migránsok és menekültek százezrei érkeztek Európába a balkáni útvonalon. A migrációs hullámok élvonalába kerülő Magyarország szigorú határellenőrzést vetetett be, és egy kerítést is épített a határán.

A Münchner Merkur bajor konzervatív napilap online kiadása cikkben számol be arról, hogy a Magyarország és a Keresztényszociális Unió (CSU) közötti feszültségek közepette Bajorország korábbi miniszterelnökét, Edmund Stoibert november 7-én a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tünteti ki Orbán Viktor kormányfő Budapesten. A lap szerint a vita erről garantált még akkor is, ha az arra méltó politikusok ily módon történő elismerése rutinnak számít. A kitüntetést személyesen Orbán nyújtja át, aki számára „megtiszteltetés”, mivel a magyar vezető szavai szerint Stoiber a két ország politikai és gazdasági kapcsolatainak javítását szolgálta. „Stoiber nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország és Bajorország továbbra is szorosan együttműködjék, és szoros kapcsolatokat tartson fenn” – és a CSU politikusa „mindig is figyelembe vette Európa sokszínűségét, egyenlő alapon és megértéssel kezelte a népeket különböző történelmi fejlődésükkel, és így végső soron hozzájárult Európa újraegyesítéséhez”.

Ha Ankara „megnyitná Európa kapuit”, migránsok százezrei árasztanák el Görögországot, a Balkánt és végül eljutnának a horvát–magyar határhoz. „Budapest érdeke, hogy ez ne történjen meg. Elegendő volt egy Röszke” – idézi az olasz Agenzia Nova Orbán Viktor szavait, aki a magyar határőrök és a migránsok között, 2015-ben a határ szerb oldalán bekövetkezett összecsapásra utalt. A kérdést geopolitikai összefüggésekbe helyezve: a török támadásra Szíriában a magyar kormány vezetője szerint az Egyesült Államok és Törökország „megállapodást kötöttek”, és ezért nem lehet más külpolitikai kezdeményezés, amelyet megvitathatnának, kivéve, ha arról megállapodnának az ottani két fő katonai hatalommal is.

2019.10.22.

Bizonyára kedves Olvasóink is számtalan alkalommal hallották már a kettős mérce kifejezést, netalán szembesültek is ezzel a szelektív diszkriminációval életük során. Rengeteg helyzetben fordulhat elő, de napjainkban legtöbbször egybeesik a politikai korrektség által felállított valamelyik tabuval: amit lehet a liberálisoknak, nem lehet a konzervatívoknak. Ha nem hisznek az LMBT propagandában, a fehér felsőbbrendűség létezésében vagy a feministák férfigyűlöletében, jobb, ha meg sem szólalnak…

A liberálisok ezeket a kvázi hitelvnek számító politikailag korrekt dogmákat természetesen mindaddig nagyon komolyan veszik, amíg nem közülük való a “hitszegő”, ekkor ugyanis gyorsan tudnak változtatni a véleményükön és relativizálni az esetet. Nem a szilárd meggyőződésen van a hangsúly, hanem azon, hogy ezeket a “hitelveket” ostorként csattogtassák mindazok felé, akik nem értenek velük egyet.

Pár héttel ezelőtt Kanadában nagyot robbant a hír, hogy a 2015 óta hivatalban lévő liberális miniszterelnök, Justin Trudeau fiatal tanárként egy iskolai jelmezbálra feketének maszkírozta magát, Aladinnak öltözött - erről tanúskodott egy nagyjából 20 évvel ezelőtti felvétel. Ezt követően még egy fénykép és egy videó is napvilágot látott arról, amikor a progresszívek kedvenc vicces zoknis politikusa éppen kifestve táncol, énekel. Ez a tett a baloldali liberális píszí hívők körében főbenjáró bűnnek számít - vagyis számítana, ha nem Trudeau lenne a felvételeken. Így viszonylag könnyen elkezdték a “szerecsenmosdatást” - majdhogynem szó szerint - főleg azért, mert október 21-én választás lesz a juharszirup hazájában, a botrány pedig rontja a jelenlegi miniszterelnök esélyeit.

A “blackface” szokása, vagyis amikor egy világos bőrű ember feketére maszkírozza magát és sztereotipikus dolgokat ad elő, nagyjából 200 évvel ezelőtt alakult ki. A mai napig érzékenyek az afroamerikaiak emiatt, ennek pedig hangot is adnak, ha valakiről előkerül bizonyíték. Nincs semmi szükség más emberek és más népek kicsúfolására, ez tény. Az viszont súlyos, hogy milyen esetekben kiáltanak farkas helyett rasszistát egy-egy farsangi jelmez vagy túlsminkelt modell esetében.

Hogyan lehet “menteni a menthetetlent”? Trudeau politikusként maga is megágyazott annak a politikailag korrekt kultúrának, amelynek segítségével az USA-ban is véget akartak/akarnak vetni elsősorban konzervatív politikusok karrierjének. “Aki másnak vermet ás, maga esik bele” tartja a közmondás, és Trudeau a saját bőrén tapasztalhatja, milyen érzés a segítségével felállított csapdába belesétálni. Nem tudott mást tenni, sűrű bocsánatkérésbe kezdett, mondván, fiatalon még nem látta, miért rossz és elítélendő, miért rasszista ez a cselekedet. Tettét azzal igyekezett magyarázni, hogy egy korábbi miniszterelnök fiaként elit és privilégiumokkal tűzdelt neveltetésben volt részre, ezért nem tudta, mit tesz és mennyi fájdalmat okozott ezzel azoknak, akik nap mint nap szembesülnek bőrszínük miatt diszkriminációval. Annak az eldöntését Olvasóinkra bízzuk, hogy mennyire hihető a bocsánatkérés, a kanadai miniszterelnök ugyanis nagyon színpadias tud lenni, gyakran elsírja magát a sajtó előtt…

Szerencsére Trudeau segítségére sietett korábbi kollégája, Barack Obama volt amerikai elnök, aki afroamerikaiként feloldozást adhat - legalábbis a politika világában - a rasszista bűncselekmények alól. Ezért Obama Twitteren üzent a kanadaiaknak:

“Keményen dolgozó és hatékony vezető, aki belevág olyan nagy ügyekbe is, mint a klímaváltozás. A világnak szüksége van az ő progresszív vezetésére, remélem, hogy az északi szomszédaink támogatni fogják még egy hivatali ciklusra.”

Felmerül a kérdés, hogy létezik-e ebben a helyzetben a kettős mérce? Van-e olyan szituáció, amikor a feketére maszkírozás (blackface) megbocsátható? Létezik-e egy “fehér lista” azokról, akiknek (mindent is) szabad? Természetes, hogy létezik, a liberális baloldali politikusok pedig mindenképpen szerepelnek is ezen a listán: számukra a táboruk mindent megbocsát, nincsenek következmények.

2019.10.18.

Az olasz közszolgálati rádió- és tévétársasághoz tartozó San Marino RTV október 13-án írott V4-tematikájú beszámolójában azt emelte ki, hogy Magyarországon ugyan a szuverenizmust most „befékezték”, Lengyelországban mégis győzni tudtak a nemzeti-konzervatívok. A magyar kormányfő, Orbán Viktor pártja a legjelentősebb vereséget Budapesten volt kénytelen elszenvedni. A cikk egyik mértékadó megállapítása szerint: a „mindenki Orbán ellen” képlet jól működött, ugyanakkor a beszámoló szerint azt is figyelembe kell venni ennek elemzésénél, hogy „az Orbán-ellenes front” ezúttal a szélsőjobboldali Jobbikot is magában foglalta. A szuverenizmus állítólagos visszaesését csak óvatosan lehet értékelni, hiszen a visegrádi négyek másik államában, Lengyelországban is szavaztak október 13-án vasárnap, és ott a Jog és Igazságosság párt – az euroszkeptikus identitás képviselőjeként, Jaroslaw Kaczynski vezetésével – megerősítette abszolút többségét a lengyel parlamentben, nyolc százalékpontos javulást is elérve az előző választásokhoz képest. Az írás emlékeztet a jogállamiság-vita összetettségére is, hiszen a reformok bevezetése – amely az EU szerint veszélyeztetné a jogállamiságot – otthon nyilvánvaló módon jelentős konszenzust kapott.

Október 10-én a jobboldali, olasz Il Giornale azt írja: „Silvio Berlusconi Rómában, a Palazzo Grazioli-ban tartózkodik, nemrég fejezte be csúcstalálkozóját Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel”. A jobboldali egységkoalíció miatt október 17-én Perugiában találkoznak az olasz jobboldal főbb vezetői Berlusconi, Salvini és Meloni személyében, hogy együtt állhassanak oda az október 27-i umbriai regionális választásokon induló olasz szenátusi tag, a ligás politikus Donatella Tesei mellé. Bár regionális szinten vannak ugyan nézetkülönbségek a jobboldal egyes pártjai között, a későbbiekben egy „szép szövetség” lehet a megoldás kulcsa.

Az RT France arról tudósított, hogy Emmanuel Macron francia elnök október 11-én fogadja a magyar miniszterelnököt. Mint írják, a francia államfő megválasztása óta a két vezető többször is szembekerült az európai színtéren, de most van lehetőség a két ország között korábban hűvösebb diplomáciai kapcsolatok felmelegítésére (réchauffement diplomatique). Ebben az elnöki ciklusban „ez Orbán Viktor első kétoldalú látogatása Párizsban” – hívja fel a figyelmet a köztársasági elnöki hivatal, az Elysée, hozzátéve, hogy a két politikus a két esztendő során „több alkalommal” is tárgyalhatott egymással. Ezenkívül, a magyar miniszterelnököt most szeptember 30-án, Jacques Chirac búcsúztatását követően más állami vezetőkkel együtt meghívták ebédre az Elysée-palotába – emlékeztet a francia nyelvű portál.

2019.10.16.

Budapesten szavazati joggal rendelkezik 90 ezer olyan európai állampolgár, akik nem beszélnek magyarul, nem rendelkeznek magyar felmenőkkel és egyáltalán nem tetszik nekik a nemzeti érdeket szem előtt tartó politizálás. Ezek a liberális külföldiek viszont meghatározták a főpolgármester-választás kimenetelét. Sőt egyes vélemények szerint el is döntötték azt!

Magyarország Alaptörvényének XXIII-ik cikke, kimondja, hogy

„az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező minden nagykorú állampolgárának joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.
Magyarországon menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert minden nagykorú személynek joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választó legyen.”

Ezt kihasználva bevándorlók ezreit szavaztatta le a Momentum és a DK. De a nálunk élő külföldiek nemcsak választók, hanem választhatóak is voltak. A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján az önkormányzati választáson 61 olyan jelölt indul, aki az Európai Unió valamely más tagállamának állampolgára, de van magyarországi lakcíme.

A legtöbben Szlovákia, Németország és Hollandia állampolgárai, de a jelöltek között voltak belga, görög, lengyel, olasz, osztrák, román és svéd állampolgárok is. A jelöltek mellett szavazóként is megjelent több, mint 90 ezer (országosan 140 ezer) román, szlovák, svéd és belga.

A külföldi szavazókat egy Magyarországon élő francia „klímavédő” aktivista szervezte, egy bizonyos Vincent Liegey, akiről még a 444 sem tudta eldönteni, hogy kommunista, vagy hippi, de egy biztos Szabó Rebeka zuglói alpolgármester volt élettársa

Tehát a liberális politikai közegbe alaposan beágyazódott, de akciójáról (a külföldi liberális szavazók megszervezéséről, és leszavaztatásáról Karácsonyra) a mainstream baloldali lapok még csak említést sem tettek. Mind az Index, mind a 444 mélyen hallgatott, mígnem  az egész mozgalmat végül a 24.hu buktatta le azzal, hogy videót készített a választás előestéjén arról, hogy a bulinegyedben összejöttek átbeszélni, hogy miképpen szavaznak majd mindannyian a kormánypártok ellen az önkormányzati választáson.

Ha valaki kételkedne a külföldi szavazók elköteleződésében, akkor tekintse meg az alábbi képsorokat, amelyeken a hazánkba érkezett nyugati migránsok vallanak politikai nézeteikről

Tehát: a liberális buborékban élő fiatal külföldi azt mondja, hogy ő még soha nem találkozott olyannal, aki fideszes lenne, míg az öregedő hölgy úgy gondolja, hogy Budapest liberális, és azt szeretné, ha a vidéket is fel tudná szabadítani.

A Budapesten élő külföldiek megszólítására egy angol nyelvű Facebook-oldalt és egy Facebook-eseményt is létrehoztak, amelyen szinte csak és kizárólag olyan indexes híreket posztoltak, amelyek a Fideszt, illetve Orbán Viktort rossz színben, vagy egyenesen ördögként festik meg.

De aktívan foglalkoztak Gyurcsányné ötletével is mely szerint EU-s pénzeket egyenesen az önkormányzatoknak kell adni, megkerülve a kormányt és a Magyar Államot.

Természetesen a választási csalás gyanújába bonyolódó, újonnan megválasztott Pikó Andrást is a védelmük alá vették, mondván, hogy csak a kormánymédia vádolta őket. Azonban egyszer sem posztoltak a kispesti korrupcióról és a szocialista drogozásról.

Ehhez a projekthez a szellemi muníciót természetesen Balogh S. Éva angol nyelvű blogja a Hungarian Spectrum adta, amelynek tartalma kimerül az Orbán-fóbiában. Balog S. Éváról azonban annyit mindenképp érdemes megjegyezni, hogy Soros György egyik támogatottja. Legutóbb 10 ezer dollárt adományozott a munkásságáért, amely természetesen a migránstámogatásban a nemzet-ellenességben és a keresztény értékek kigúnyolásából áll. De  sok külföldi ezt tekinti a magyar valóságot hitelesen bemutató írásoknak.

A történelmi hűség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy mind 1919-ben, mind 1945-ben külföldről Magyarországra ejtőernyőzött kommunisták döntöttek a magyar emberek sorsáról választási csalással vagy szervezett választási szavazásokkal. Úgy látszik, hogy a baloldal 100 év alatt mit sem változott. Talán annyit, hogy most először fogott össze a két szélsőség.

2019.10.09.

Soros György magyarországi divíziója már jóval a választási kampány előtt aktivizálta magát, és pénzt, energiát, nem kímélve mindent megtesznek a nemzeti konzervatív jelöltek lejáratása érdekében.

A Tűzfalcsoport a választások előtt nem sokkal megvizsgálta, hogy az ismert sorosista szervezetek, személyek, lapok mennyit költöttek az elmúlt időszakban a baloldali-liberális jelöltek népszerűsítésére, illetve a fideszes politikusok hiteltelenítésére. A szám megdöbbentő. Ha összefüggéseiben nézzük a történeteket, akkor megállapíthatjuk, hogy a választások előtt működébe lépett egy olyan, külföldről pénzelt gőzhenger, amely több millió forintot fordított arra, hogy városvezetőket, családapákat, megbecsült politikusokat lejárasson, megbélyegezzen és hogy hiteltelenítsen.

Soros egyik legismertebb katonája, Gulyás Márton. Ő működtet a kommunista fegyveres szabadcsapatokról elnevezett Partizán névre hallgató videómegosztó és Facebook-oldalakat.

Egyértelműen megállapítható, hogy igazán nagy aktivitás mindig választások közeledtével érzékelhető a felületeken. Az oldala társadalmi kérdésekről, választásokról vagy politikáról szóló hirdetések tömkelegét tette közzé. Gulyás Mártonék legfőbb célja Tarlós megbuktatása, és a baloldali liberális jelöltek propagálása. Nem riad vissza a karraktergyilkosságoktól sem, amelyektől minden jóérzésű ember felháborodik.

A regnáló főpolgármesterről egy több részes „dokumentumfilmet” is forgattak, amelyet epizódonként megközelítőleg 50 ezer forinttért hirdettek a közösségi médiában, de az egész Partizán eddig hivatalosan 2 300 000 forintot költött el fizetett hirdetésekre. Azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a valós költés sokkal nagyobb lehet, annál, mint amit a Facebook feltűntet. A Gulyásék által politikai propagandára fordított összeg akár a duplája, vagy a triplája is lehet a nyilvános adatnak. Mindezt egy olyan személy költötte el, akinek  Krétakör Alapítványát korábban alaposan kitömte Soros György. Mivel a 2019-es beszámolójuk nem elérhető, ezért csupán a korábbi évire tudunk támaszkodni, abból pedig az derül ki, hogy tavaly is kaptak támogatást Sorostól.

Érdekes, hogy a magánszemélyek adó 1% felajánlásból 2018-ban csak 75 000 forint folyt be a Krétakörhöz, jól mutatva, hogy mekkora a valós társadalmi támogatottsága Sorosék bábszínházának.

A másik szervezet, amely aktivizálta magát, az aHang. Ők is Gulyás Mártonhoz köthetőek, a baloldali előválasztás leszervezéséért voltak a felelősek.  Alapvetően baloldali témákat hirdetnek, de tőlük sem áll távol egy kis jobboldali karraktergyilkosság. Létük eleme Tarlós István hiteltelenítése, és a baloldali jelöltek népszerűsítése.

Politikai propagandára eddig megközelítőleg 700 ezer forintot költöttek el.

Összességében megállapítható, hogy a mainsteam baloldali-liberális médiumok mellett, alternatív oldalak, szervezetek is beavatkoznak a budapesti választásokba Karácsonyék oldalán. Ezen beavatkozókban az a közös, hogy nem tudni, pontosan, milyen felhatalmazás alapján avatkoznak be a magyar önkormányzati választásba.

2019.10.03.

Az Affari Italiani digitális napi újság szeptember 30-án Migránsok – Orbán ajánlata Conte-nak: „Megvédjük az olasz határt is, ha kell” címmel közölt beszámolót, amelyben idézik a magyar miniszterelnök üzenetét: „Kedves Conte miniszterelnök úr”, ha kell, hajlandóak vállalni az olasz határ egyes szakaszainak védelmét. A cikkben idézett beszéd a Fidesz 28. kongresszusán hangzott el azt követően, hogy a párt elnökeként újraválasztották Orbán Viktort. A kormányfő ehhez beszédében azt is hozzátette, hogy jelentős számú bevándorlót is hazatelepítenek majd, bárhonnan is jöjjenek. A magyar vezető egyúttal elutasította „Brüsszel és Washington liberális beavatkozását” Közép-Európában, és szavai szerint Nyugat-Európa ma „más normákkal és szabályokkal, más eszmékkel” él, mint a kontinens középső és keleti része. Brüsszelnek le kell állítania a magyar rendszer elleni állandó támadásokat, üzente Orbán, hangsúlyozva, hogy a nyugati sajtó kritikája a rezsim „illiberalizmusát” érinti. Szerinte az ún. nem kormányzati szervezetek „Soros György által finanszírozott aktivisták”, akiknek le kellene állítaniuk ezt a tevékenységet – derül ki az olasz portál cikkéből.

Az olasz hírügynökségek, így az Agenzia Nova is beszámolt szeptember 30-án arról a hírről, hogy Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét újból megválasztották a Fidesz elnökének a párt legutóbbi kongresszusán. A kormányfő 1406 szavazatot kapott a küldöttektől. Kósa Lajost a pártvezető helyettesévé választották meg a miniszterelnöki hivatal vezetője, Gulyás Gergely helyére. Gulyás a Fidesz uralmának elmúlt kilenc évét Magyarország legsikeresebb korszakaként írta le, mióta visszatért a demokrácia 30 évvel ezelőtt; Szijjártó Pétert is idézi az olasz ügynökség beszámolója, amely szerint a külügyminiszter azzal vádolta a migráció melletti erőket, hogy a határokat akarják megnyitni az illegális bevándorlók számára, ezért nyomást gyakorolva más országokra annak érdekében, hogy fogadják be azokat, és ösztönzik őket az újraelosztásukra. Szijjártó Péter a Fideszt „Európa legsikeresebb pártjának” nevezte, amelynek győzelme az idei európai parlamenti választásokon „bizalmat szerez nekünk a következő csatákban”.

A Die Presse konzervatív-liberális osztrák napilap szeptember 29-én arról írt: Magyarország jobboldali-konzervatív miniszterelnöke arra törekszik, hogy eloszlassa országa kapcsán a jogállamisággal kapcsolatos kételyeket – és az előrehozott ausztriai parlamenti választás előtt reméli, hogy Ausztria partnere lesz a Brüsszel ellen és a „keresztény szabadság” mellett folyó küzdelemben. Orbán Viktor miniszterelnök szavai szerint Magyarország nem tervez kilépni az Európai Unióból. „Az Unió tagjai vagyunk, és továbbra is a tagjai maradunk” – idézi Orbánt a kormánypárt, a Fidesz vasárnapi pártgyűléséről az osztrák lap.

Az Il Fatto Quotidiano olasz napilap szeptember 22-én részletesen beszámolt Orbán Viktor magyar kormányfő látogatásáról Matteo Salvini Liga pártjának szövetségese, a Fratelli d’Italia rendezvényén, amelyen Giorgia Meloni pártelnök meghívására a miniszterelnök tiszteletbeli vendégként vehetett részt, és szólalhatott fel. Orbán Viktort a stadionban hatalmas üdvrivalgás és taps fogadta, és a vendég fellelkesült közönsége előtt a baloldalt támadva, figyelmeztette az olaszokat: „Olaszországban a kormány különválasztotta magát az emberektől. A baloldal új támadása zajlik, új vezetők és régi vezetők, például Renzi és Gentiloni érkeznek.” A tréfálkozó – Melonit a színpadon egy csokor virággal üdvözlő – Orbán több mint egy órás beszéde alatt Silvio Berlusconi volt miniszterelnököt is citálta, „barátom”-nak szólítva az olasz jobboldal régi vezérét, de közbevetőleg a Liga titkáráról, Salviniről is szólt akkor, amikor a migráció kérdéskörét tárgyalta hallgatóságának.

Orbán Viktor miniszterelnök látogatásával szeptember 21-én az Il Tempo napilap is foglalkozott, amely szerint Orbán beszédében leleplezte a baloldalt, azt állítva, hogy az „migránsokat importál szavazásra”. A magyar vezető szavait a közönség szakította félbe az „Avanti ragazzi di Buda” (az 1956-os forradalom kultikus olasz dalának) éneklésével. A taps közepette arról beszélt Orbán, hogy nagy megtiszteltetés számára Olaszország érdeklődése Magyarország iránt. Majd így folytatta: „Az olaszok érdeklődésének két oka van. Mindenki, aki ismeri a térképet, tudja, hogy Európában két kulcsország van: Olaszország a tengeri kapu, Magyarország pedig a szárazföldi kapu Európában.” Szavai szerint ez az, ami Magyarországot feketebáránnyá tette, és amiért hazája Brüsszelben is kezdte magára vonni a figyelmet.

A francia Le Figaro szeptember 16-i cikkében beszámolt a 7. cikk keretében zajló jogállamisági eljárás részeként tartott EU-tanácsi meghallgatásról, amelyen Magyarország visszautasította a vádakat és az Európai Unió értékeinek „súlyos megsértése” miatt indított procedúrát. Az ülés végén az európai miniszterek jelezték, hogy a magyar fél az ügyben újabb kiegészítéseket küldött a korábban eljuttatott dokumentumok mellé, és további meghallgatásokat helyeztek kilátásba. Az írás emlékeztet, hogy a 7. cikk szerinti eljárást – amely elméletileg az ország szavazati jogának felfüggesztését is eredményezheti a Tanácsban – az Európai Parlament 2018 szeptemberében indította el Orbán Viktor szuverenista Magyarországával szemben. Ezt az eljárást időközben Lengyelország ellen is megkezdték az Európai Bizottság kezdeményezésére. A francia lap szerint: a Magyarország és Lengyelország ellen indított eljárások még előkészítő szakaszban vannak, és a következő szakasz, amely a tagállamok szavazati jogainak visszavonásához vezethet az európai miniszteri üléseken, a többi ország egyhangú szavazását igényli majd. Márpedig Budapest és Varsó egyértelműen bejelentette arra vonatkozó szándékát, hogy egymást fogják támogatni a szankciók elkerülése érdekében.

2019.10.01.

Adott egy minden szempontból fedhetetlen, beteg kislány, aki egy nap arra ébred, hogy ő fogja megváltani azt a világot, amelyet elvbarátai, a gazdasági világelit felépített. Kinyilatkoztat, 16-évesen könyvet ír, díszdoktori címeket adományoznak neki, felszólalhat az ENSZ-ben, államfőkkel és miniszterelnökökkel találkozik, neves baloldali magazinok címlapjaikra teszik, tehát egy igazi 21. századi liberális megváltó szerepében tetszeleg. Ám a kétkedők joggal állapítják meg, hogy mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. És igazuk is van. Greta Thunberg nem más, mint a liberális világelit előretolt erkölcsi golyófogója, egy szakszerűen felépített, két lábon járó kommunikációs mestermű, akit a háttérből pénzemberek, energetikai cégek és gyanús körülmények között meggazdagodó oligarchák támogatnak.

Az alábbi cikkben bemutatjuk a Greta-jelenség mögött meghúzódó gazdasági és politikai érdekeket, és az általuk felhasznált álnaiv, nihilista liberális közösségeket, amelyek minden eszközzel a nemzeteket és a nemzetállamokat bontanák le.

Az enyhe Asperger-szindrómával diagnosztizál kis Greta 2003-ban látta meg a napvilágot, ám a politikába „csak” 14 évesen vetette bele magát, amikor egy bizonyos Ingmar Rentzhog, svéd PR szakember megkereste, felbérelte és azt javasolta neki, hogy menjen a stockholmi parlament elé, a munka többi részét pedig a nemzetközi liberális médiumok elvégzik. Így is lett. Grétát gyorsabban emelték piedesztálra, mint bármelyik más liberális ikont.

De ha az események mögé nézünk, akkor ismerős módszerekkel, ismerős pénzemberekkel, és nagyon is jól ismert motivációkkal találkozunk.

A már említett „Greta-jelenség" hátterének a megteremtője az az Ingmar Rentzhog, aki részt vesz a zöld kapitalizmus fejlesztésében. Ingmar Rentzhogról és a Greta Thunberg mögött álló lobbihálózatról a Standpoint brit hetilap írt részletes cikket. Thunberg „felfedezője” és első marketingese egyben egy befolyásos svéd politikai, ipari, pénzügyi és szakszervezeti vezetőket tömörítő agytröszt vezetője is.

De a tényfeltáró anyagból az is kiderül, hogy kik is húznának hasznot a zöld közhangulatból.

Mindenekelőtt leszögezik, hogy Greta klímaharcai mögött „árnyékban maradó lobbisták szövetsége húzódik meg, befektetők és energiavállalatok, amelyek profitot remélnek a zöld üzletből”.  Már az is sokatmondó, hogy a svéd diáklány mögött álló kommunikációs gurut Bill Clintonék klímamozgalmában képezték ki, és meglepő módon nem klímaktivistaként kezdte pályafutását, hanem lobbistaként, pénzügyi szakemberként.

De ennél súlyosabb arcok is feltűnnek a klímavédelem negédes álcája alatt

Többek között nehézsúlyú pénzügyi hiénákat és szélsőbalos aktivistákat is találunk Greta Thunberg tanácsadói között.

Az új sajtófőnök egy bizonyos Daniel Donner, aki a European Climate Foundation (Európai Klímaalapítvány) brüsszeli lobbicsoportnak dolgozik, de a liberálisok és a baloldali pártcsaládok elsőszámú külső tanácsadójaként is feltűnt már. Németországban Greta Thunberg szinte minden megjelenésekor megjelenik egy bizonyos 1996-os születésű Luisa Neubauer.

Többek között ő szervezi a fiatal diáklány fellépéseit, megjelenéseit, sajtókapcsolatait. Ő is úgy szerzett magának hírnevet, mint Greta. Lógott az iskolából, és tüntetett a klímavédelemért.  Szervezetének, amely az „ONE” nevet viseli legnagyobb támogatója Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa.

Német nyelvterületen a találó „Die Kindersoldaten von Soros & Co.” (Soros Gyermekkatonái és társai) néven illetik azokat a tini lányokat, akiket a liberális média és a baloldali pártok maguk előtt tolva a milliárdos gazdasági érdekeinek a kiszolgálására használnak fel.

2019.09.24.

Egyre közeledik október 13-a és ezzel együtt az önkormányzati választás, amikor dönthetünk arról, kire bízzuk a legszűkebb közösségünket, a lakóhelyünket érintő döntések meghozatalát. A fővárosi főpolgármesteri versenyben a kormánypártok által támogatott Tarlós Istvánnal szemben jelenleg három jelölt van versenyben, akikben egy dolog biztosan közös: mind alkalmatlanok lennének a városvezetésre. Ez az állítás Puzsér Róbert és Berki Krisztián esetében feltételezéseken alapszik, ám a harmadik versenyző, Karácsony Gergely esetében tapasztalatról van szó, hiszen Zugló polgármestereként lett volna alkalma bebizonyítani városvezetői kompetenciáit, azonban éppen az ellenkezőjét sikerült. Hogyan lehet mégis, hogy “Kari Geri” az ellenzék örökös jelöltje, és benne látják most is a szerencsecsillagukat?

Komoly érdekek fűződnek ahhoz a liberális oldalon, hogy Karácsony legyen a főpolgármester még akkor is, ha ordít róla az alkalmatlanság. Mindezt jobban megérthetjük akkor, ha sorra vesszük a tavalyi országgyűlési választásokon éppen miniszterelnök-jelölti szerepben tetszelgő politikus akkori tanácsadótestületét és árnyékkormányát. Lássuk hát!

Árnyékkormánya hét tagból állt, a személyeket és az általa nekik szánt portfóliókat tavaly márciusban ismerhettük meg. Nem minden név csenghet ismerősen Olvasóinknak, ezért egyenként bemutatjuk őket. A közös bennük, hogy szinte mindenki SZDSZ tag volt és/vagy Soros szervezeteihez köthető, de a többiek is mind migránspártiak.

 • Andor László, foglalkoztatás: Bajnai Gordonnak, az MSZP-nek és az azóta “hálisten” megszűnt SZDSZ-nek köszönhetően lett az Európai Bizottság magyar tagja. Előtte 2002-2005 között annak a Politikatörténeti Intézetnek volt a kutatója, amely az MSZMP féle Párttörténeti Intézet jogutódja, és 2000 végén a Soros Alapítvány is megtámogatta.

 • Ámon Ada, környezetügy: ahogyan arról korábban beszámoltunk, Ámon Ada fideszes politikusok elleni merénylettel viccelődött. Tudjuk, az ellenzékieknek ezt szabad, nem bűn fideszesek halálát kívánni vagy poénkodni rajta, náluk ez teljesen elfogadott dolog. A rendkívül humoros hölgy mellesleg az Energiaklub elnöke, amely 2015-2016 között 145.000 dollárt, körülbelül 37,5 millió forintot kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól.

 • Daróczi Gábor, oktatás: volt miniszteri biztos, aki a Soros Alapítvány magyarországi ágánál volt a közoktatási és ifjúsági programok felelőse. A szintén Soros által pénzelt Romaversitas Alapítvány igazgatója is volt, azonban több mint egy éve már családjával elköltözött Máltára. Ott sem tétlenkedik azonban, egy “aditus” nevű alapítványnál dolgozik, amely egy abortuszpárti “civil” szervezet, és LMBT migránsok segítésével foglalkozik, valamint bizonyos projektjeiket Soros is pénzeli. Daróczi a Facebook profilján is védelmébe vette a spekulánst.

 • Hegyesiné Orsós Éva, szociális terület: Horn Gyula és Medgyessy Péter kormánya idején is jó pozíciója volt a hölgynek, előbbinél a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal elnöke, utóbbi alatt helyettes államtitkár volt. Nem nélkülözhette azonban Soros sem: esélyegyenlőségi, társadalmi területen volt egy szakkuratórium vezetőségi tagja. Jelenleg a Facebook profilja szerint a Budapest Esély Nonprofit Kft. munkatársa, amelynek ugyan partnere a főváros és budapesti kerületek is, de ott van köztük a Soros-féle A Város Mindenkié csoport és a Labrisz Leszbikus Egyesület is.

 

 • Komáromi Zoltán, egészségügy: a háziorvos rendszeres vendége az ATV műsorainak; a Juhász Péter vezette, azóta megszűnt Együtt pártból importálta az MSZP-Párbeszéd szövetség. 2013-tól tagja volt a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Egyesületnek, amelyet a Nyílt Társadalom Alapítvány is támogatott. Gyakorlatilag folyamatosan az egészségügy helyzetével riogat.

 

 • Mellár Tamás, pénzügy: emlékezzünk, ő volt az, aki szerint a csökkenő magyar népességet migránsokkal kellene pótolni. 2017 tavaszán jogerős kúriai döntés mondta ki, hogy hazudott a Századvégről, igazmondása tehát joggal kétségbe vonható.

 • Wittinghof Tamás, önkormányzatok: a “független” budaörsi polgármester a rendszerváltástól 2009-ig, a megszűnésig volt az SZDSZ tagja. Hivatalos Facebook-oldalán idéz a CEU tanévnyitójáról, kommentár nélkül, de minden bizonnyal azért osztotta meg, mert egyetért vele. A független polgármester mellesleg a Momentum elnök Fekete-Győr Andrással és a volt LMP társelnök Szél Bernadettel tartott közösen fórumot az önkormányzati választásról. Ennyit erről...

Ők tehát Karácsony árnyékkormányának voltak a tagjai, őket bízta volna meg a minisztériumok vezetésével, ha miniszterelnök lett volna. Tanácsadói testülete azonban ennél a körnél szélesebb volt, közülük is illik említést tenni néhány emberről.

Bozóki András: a Gyurcsány-kormány kulturális minisztere és az SZDSZ tagja volt egykor, jelenleg a CEU oktatója. Bojárral egy időben programkoordinátor volt a Soros Alpítványnál. A Magyar Narancs egyik alapító szerkesztője. Szakértelméről árulkodik, hogy idén nyári posztjában összeállított egy csak nőkből álló magyar kormányt, ez alapján pedig Kunhalmi “ajtónakszaladó” “15 éves az EU” Ágnesre bízná a honvédelmi tárcát.

 • Kincses Gyula: a Gyurcsány-kormányban dolgozott egészségügyi államtitkárként 2007-től az SZDSZ kötelékében, ezen kívül a Soros Alapítványnál szerzett tapasztalatot egészségügyi területen a minőségfejlesztéssel foglalkozó munkacsoport tagjaként. Az orvos végzettségű úriember most új babérokra is tör, legújabban a Magyar Orvosi Kamara elnöki tisztségére fáj a foga.

 

 • Kukorelly Endre: író és volt LMP-s országgyűlési képviselő, aki a Soros Alapítvány ösztöndíjasa és kitüntetettje volt.

 

 • Polyák Gábor: az SZDSZ holdudvar tagja, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője, amely 2015-2016 között 40.000 dollárt, átszámítva több mint 10 millió forintot kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól. Ezen kívül a Soros-féle Átlátszó felügyelőbizottsági tagja 2011 óta a Corvinus Egyetem oktatói adatlapja szerint. Ennyire független médiaelemző. Résztvevője volt az Európai Parlament LIBE bizottsága előtti magyar meghallgatásoknak, természetesen a hazánkat támadók állításainak alátámasztására ment oda Brüsszelbe.

 

 • Nahalka István: Magyar Bálint SZDSZ-es volt oktatási miniszter tanácsadója volt, aki 1989-ben kapott pénzt Sorostól, hogy Mécs Imrével közösen lapot alapítsanak.

 

Karácsony Gergely láthatóan nincsen a helyzet magaslatán, rendszeresen szórakoztatja a magyar közéletet városismereti hiányosságaival: nem tudja, hogy hol van Csepel vagy éppen a Nemzeti Múzeum, nincs tisztában azzal, hogy kerülete milyen közterületekért felel mint tulajdonos. Ezek után világos lehet a Soroshoz köthető, volt SZDSZ-es gyülekezet indítéka: kiváló jelöltet találtak maguknak, akit gyámság alá helyezve a háttérből irányíthatnák a magyar fővárost. Ezt kell elkerülni október 13-án.

2019.09.19.

Amikor a kinti, nyári hőmérséklet eléri a 30-35 Celsius fokot, akkor az Index munkatársai akár 20 – 22 fokos irodából aggódhatnak a bolygóért, a klímáért és a globális felmelegedésért. A népszerűtlen baloldali narratívak újracsomagolásáért felelős Index irodáját akkora légkondicionálók hűtik, amelyek önmagukban több szén-dioxid előállításáért felelnek, mint egy komplett kistelepülés.

Nagyon úgy tűnik, hogy a klíma-apokalipszis első számú hazai hírnökeit nem zavarja az a sok környezetszennyező „áramtemető” az irodaházuk tetején, és élvezik, amikor a tárgyalóik álmennyezetéről kellemes hűvös levegőt fújnak a 4 csöves fan-coil légkondicionálók, amelyek olyan kényelmi berendezések, amely nagymértékben felelősek a klímaváltozásért.  Tudósok, szakértők már nagyon régen megállapították: ahogy hevül a Föld, úgy fordulnak az emberek egyre gyakrabban a légkondi felé, ami fokozott üvegházgáz-kibocsátással járhat, melytől pedig még nehezebb lesz fékezni a klímaváltozást. Ergo: tovább hevül a Föld.

A Tűzfalcsoportnak sikerült exkluzív felvételeket készítenie az Index új irodájának a tetőteraszáról, ahol láthatóak a több kilowattos gépezetek, amelyek azért felelősek, hogy kellően lehűtsék azokat a helyiségeket, ahol az újságírók naponta riogathatják a közelgő világvégével az olvasóiikat.

Ez mennyire zöld?

Az általunk készített felvételeken jól látszódnak a klímaberendezések, ám a Buda Square irodaház saját reklámanyagában is megemlítik, hogy irodáikat a fullasztó nyári melegben légkondikkal hűtik. Ez már csak azért is bajos, mert mindez egyenes arányban áll energiafelhasználásunkkal, s az ennek következtében emelkedő CO2 kibocsátással, amelyet nyáron legnagyobb részt légkondicionálók használata idéz elő. Ördögi körforgásba érünk ezzel, mivel a légkondicionálók működtetése a legtöbb energiát igénylő megoldás, amivel csak tovább emelkedik a légkör CO2 tartalma, mely tovább növeli az átlaghőmérsékletet.

Az Index bármikor befogható egy kis internacionalizmusra

Természetesen a klímaváltozás, és a környezetvédelem kapcsán is az Index első gondolata nem az volt, hogy mit tehet Magyarországért, hanem az, hogy milyen nemzetközi szervezethez tudna csatlakozni, ahol majd le lehet járatni Magyarországot. Meg is találtak ezt, és miután ráeszméltek arra, hogy ők Magyarország talán leginkább környezetszennyező hírportálja gyorsan csatlakozott egy Covering Climate Now nemzetközi médiaegyüttműködési konglomerátumhoz, amely nem meglepő módon a klímavédelem mellett a migránssimogatással is foglakozik.

Ha alaposabban megnézzük az Index cikkeit, akkor egyértelműen látszik, hogy a természetvédelem helyett leginkább olcsó, rég lejárt és be nem vált baloldali narratívákat próbálnak új köntösbe bújtatva letolni az olvasóik torkán.

2019.09.14.

Az Il Giornale olasz jobboldali napilap 2019. szeptember 9-én, a Budapesten rendezett nemzetközi demográfiai konferencia kapcsán ír cikkében a magyarországi családpolitika eredményeiről. A lap szerint „Orbán Viktor Magyarországának adatai ellentétben állnak a legtöbb európai országéval”, például az ország az OECD-átlag kétszeresét költötte el családok támogatására. Ahogy a cikkíró fogalmaz: a szuverenista Magyarország rendkívül pozitív számokat mutat fel a családpolitikában, 2010 óta a házasságkötések száma 42 százalékkal, míg a termékenységi mutató 21 százalékkal emelkedett. Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős magyar államtitkár szavait idézik, aki szerint a mostani kormány politikájának köszönhetően „az abortuszok száma szintén történelmi mélypontra esik, bár ez még mindig magas”. A jobboldali olasz lap cikke az eltérő szemléletet megvilágítva, a magyar családpolitikai gyakorlatot állítja szembe Nyugat-Európáéval. Az olasz hírügynökségek tudósítása nyomán a budapesti demográfiai konferenciáról beszámolt számos más olasz médium, például a Direttanews.it és a Tempi.it portál is.

„Harcostársnak tekintjük Önt az Európa keresztény gyökereinek megőrzése és a bevándorlás megakadályozása érdekében folytatott küzdelemben” – idézi az Il Fatto Quotidiano olasz napilap Orbán Viktor magyar miniszterelnök Matteo Salvinihez, Olaszország korábbi kormányfőhelyetteséhez és belügyminiszteréhez címzett köszönősorait. A lap felidézi, hogy korábban föl is merült, hogy Orbán Fidesze otthagyja az Európai Néppártot, és maga Salvini is felajánlotta neki azt a lehetőséget, hogy formálisan is csatlakozzon a szuverenista csoporthoz. A magyar kormányfő szavai szerint a magyarok soha nem fogják elfelejteni, hogy Salvini volt az első nyugat-európai vezető az illegális bevándorlók Európába érkezésének megakadályozása érdekében, a Földközi-tenger térségében folytatott küzdelemben.

A L'Orient-Le Jour libanoni frankofón lap arról tudósít, hogy Magyarország bejelentette: konzuli tisztviselőt jelöl ki Szíria számára, és ezzel egyike lett azon kevés európai országnak, amely ebben a háborús országban képviselni kívánja a nyugati diplomáciát. A magyar kormányzat részéről világossá tették, hogy jövő évtől kezdve „Szíriával foglalkozó diplomaták alkalmanként látogatják az országot, hogy figyelemmel kísérjék a humanitárius támogatást és a közvetlen konzuli ügyeket” – a magyar külügyi tárca AFP-nek adott nyilatkozata szerint, a döntés pedig megfelel az Európai Unió más országai által követett szíriai gyakorlatnak.

A Le Figaro tekintélyes francia konzervatív lap „Harminc évvel ezelőtt Magyarország megnyitotta a vasfüggönyt és a német újraegyesítés útját” címmel közölt helyszíni riportot szeptember 9-én. A cikk szerzője megemlékezik arról, hogy 1989. szeptember 10-én a magyar külügy részéről bejelentették az osztrák határ megnyitását annak érdekében, hogy a kelet-német állampolgárok nyugatra mozoghassanak. A sorsdöntő eseményt és lépést az NDK akkori vezetése mélyen elítélte, míg a nyugat-német kereszténydemokrata kancellár, Helmut Kohl akkor „az európai szolidaritás döntésének” nevezte Magyarország cselekedetét.

Ezeket a cikkeket olvastad már?