Blogolj!
2020.04.26.

Rami Aman szabadúszó újságírót, a Gaza Youth Committee tagját a Hamasz-hatóságok tartóztatták le azt követően, hogy videokonferenciát tartott izraeliek részvételével a Zoom paltformon – számol be a felháborító esetről a Szombat.org.

Rami Aman és barátai, ahogy az izraeli fél a képernyőn látta (szombat.org)

A fiatalember letartóztatására azért kerülhetett sor, mert egy Hind Khoudary nevű hölgy, aki a közösségi médiában az Amnesty International konzultánsaként mutatkozott be, a Facebookon elítélte Amant, és üzenetét három Hamász-tisztviselővel is megosztotta. Amant azóta őrizetbe vették, és azóta nincs hír róla. A gázai belügyminisztérium szóvivője szerint az izraeliekkel történő kapcsolatfölvétel árulásnak minősül – folytatódik az esettel kapcsolatban a Szombat beszámolója.

Hind Khoudary, a feljelentő (szombat.org)

Hogy a bonyolult viszonyok érhetőek legyenek a magyar olvasók számára is:

  1. egy arab újságíró olyan videokonferencián vett részt, amelyen izraeli állampolgárok is
  2. egy Soros-zsoldos jelentette az esetet a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezetnek
  3. az újságírót letartóztatták, elhurcolták, azóta nincs róla hír

A Hamász Nem csak merényleteket hajt végre, hanem a zsidó államot is támadja tüzérségével, hiszen léthez való jogát most sem ismeri el. A nemzetek fölötti muszlim egységet (pániszlamizmus) tűzte ki célul. A Hamászt több ország terrorista szervezetnek minősítette: többek között az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, az Európai Unió, Jordánia, Egyiptom, Japán és Izrael. (wikipedia)

A vérlázító esettel kapcsolatban méltóztatott megszólalni az Amnesty International magyarországi lerakata is, hiszen ismét lelepleződött a Soros-birodalom zsidó- és Izraelellenes tevékenysége, amely kellemetlenül érinti a pénzadományokért kuncsorgó, valójában brutális Soros-finanszírozással kitömött zsoldosokat. Mosakodó közleményükben elhatárolódnak Hind Khoudary tettétől, de weblapjukon nem tették közzé ezt a közleményt, inkább csak egy angol nyelvű központi iránymutogatást lobogtattak. Utóbbiban egyébként már nem szerepel az undorító cselekedett elítélése, inkább csak egy óvatos tartózkodás – hívja fel a figyelmet szintén a Szombat.org.

A Tűzfalcsoport márciusban készített exkluzív interjút Eli Vered Hazan úrral, a Likud külügyi igazgatójával, aki kőkeményen fogalmazott Soros zsidóellenes tevékenységéről és a spekuláns antiszemitizmusáról:

Soros György belülről pusztítja Izraelt; a szervezetei éjt nappallá téve kiapadhatatlan forrásból dolgoznak azon, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától. Sőt, olyan civil szervezeteket támogat, akik ártatlan zsidókat gyilkoló terroristákat védenek. Sok sikert kívánok Orbánnak a Soros elleni küzdelemben.

a feljelentő unatkozik

A történet egyébként itt nem ért véget, ugyanis az Amnesty International "emberjogi kutatója", aki a Hamász-pribékek kezére juttatta Rami Aman gázai arab újságírót és társait, pusztán mert részt vettek egy, izraeli békeaktivistákkal folytatott online párbeszédben, most arról panaszkodik, hogy a karanténban lassan múlik az idő. Mindezt Törökországból, ahova azért eljutott, talán mert neki is oka van tartani a Hamásztól – fedezte fel a gátlástalan Sorosista megnyilvánulását az Izraeli Tükör.

2020.04.23.

“A Riporterek Határok Nélkül (RSF) éves sajtószabadságot értékelő jelentése alapján Magyarország a 89. helyen áll (2 helyet rontva) a vizsgált 180 ország rangsorában. Az EU-ban csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, mint nálunk” - hirdeti Facebook oldalán az Amnesty International. A Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata (OSF) által is busásan támogatott nemzetközi “jogvédő” szervezet szerint a “tavalyi eredményhez képest (akkor 14 helyet rontottunk) a (további) két helyes visszaesést részben az okozza, hogy a kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) uralja a médiapiacot, amit az állami hirdetések is komolyan torzítanak.” 

Riporterek határtalan fantáziával

A magunkfajta, nemzetben gondolkodó emberek erre akár elégedetten csettinthetnének is, de ahogy már a szélsőliberális sajtótól és NGO-któl megszokhattuk, amit híresztelnek - jelen esetben sajnos - köszönőviszonyban sincs a valósággal. Mielőtt azonban rátérnénk arra, hogy mekkora fölényben van az ellenzéki sajtó; hogy mekkora médiazajban kénytelen a nemzeti oldal az emberek figyelméért küzdeni, ejtsünk néhány szót az RSF rangsorának komolytalanságáról! 

A párizsi székhelyű szervezet rangsorában hazánkat számos, a fejlett demokráciák körébe aligha sorolható afrikai ország is megelőzi, többek között: Sierra Leone (85), Burkina Faso (38), Niger (57) vagy éppen Lesotho (86). Nos, ebből úgy tűnik, a Soros-hálózat “tagszervezetei” között sem teljes a szinkron, mivel ezek az államok a Freedom House (FH) “demokrácia jelentései” szerint a Modorként számontartott Magyarországnál jóval távolabb állnak az idealizált “nyitott demokráciától”.  Az FH rangsorában ugyanis 70 pontot kapott a megszerezhető százból. Sierra Leone viszont csak 65-öt, Burkina Faso 56-ot, Niger 48-at és Lesotho 63-at. Ezekben az országokban tehát lényegesen rosszabbak körülmények: gyakrabban és mélyebben sértik meg az emberi és a polgári jogokat, mint nálunk, a sajtószabadság mégis nagyobb?  

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az RSF sajtószabadság-listáján Málta a 81., Szlovákia pedig a 33. helyezést érte el. Okoz ez némi fejtörést azoknak, akik hallottak már Daphne Caruana Galizia és Ján Kuciak meggyilkolásáról. Daphne Caruana Galizia máltai újságíró, akit azért robbantottak fel, mert feldolgozta a Sorosra is rossz fényt vető Panama-iratok hazájára vonatkozó adatait. A szlovák Ján Kuciak-ot pedig menyasszonyával együtt ölték meg. Úgy tűnik, a sajtómunkások kivégzése nem árt annyit a sajtószabadságnak, mint a KESMA... 

...és akkor itt térjünk rá a riporterek határok nélküli fantáziájának arra a torzképzetére, miszerint Hazánkban a kormánypártoknak lejt a médiaterep. Ennek két adatbázis is egyértelmű cáfolatát adja. Az egyik az Amazon Alexa világranglistája, melynek magyarországi toplistáján az első ötvenbe egyedül az Origo (14.) fért bele, de 6. helyén az Indexet, 11. helyén a 24.hu-t, míg a 15.-en a 444-et, a 27.-en a hvg-t és a 28.-on a Portfóliót találjuk. Az Alexa a látogatók száma, az oldalon eltöltött idő, az aktivitások stb. alapján szintetizál egy értéket, s az alapján állítja fel top 500-as listáit. 

Beszédesebb azonban a Similarweb, hiszen ott az egyes oldalak látogatottsági adatait is megtaláljuk havi bontásban. Ezek szerint az Indexnek idén márciusban 72,29 milliós forgalma volt, a 24.hu-nak 31,2 milliós, a hvg-nek 25,19 milliós, a 444-nek pedig 20,41 milliós. A szomorú valóság ezek alapján az, hogy minden ellenkező állítással szemben Magyarország kapcsán inkább kétharmados baloldali véleménydiktatúráról kellene beszélnünk! 

2020.04.22.

Mint azt megírtuk, Soros még az elvileg előreláthatatlan koronavírus járványból is profitál, de úgy fest, hogy nem csak gyógyszeripari érdekeltségei révén. Lássuk, mi a legújabb javaslata az EU számára, amely tanácsát bizonyára ingyen és önzetlenségből adja.

A Project Syndicate oldalon jelent meg április 20-án a legújabb írása, amelyben felveti, hogyan oldhatná meg az EU „könnyen, gyorsan és olcsón” az egy billió ("€1 trillion") eurós Európai Újjáépítési Alap finanszírozását: örökjáradék-kötvényekkel. Sőt, szerinte már most, április 23-i csúcson tárgyalnia kellene erről az Európai Tanácsnak. Soros cikkében egyenesen az Unió fennmaradását félti a vírustól – mondhatjuk, talán nem is alaptalanul...

Az általa javasolt örökjáradék-kötvények (perpetual bond) esetében „a papírnak nincs lejárata, azaz futamideje végtelen. Az alapösszeg törlesztésére soha nem kerül sor, a befektető cash flow–ját kizárólag a fizetett kamatok biztosítják.” Szokatlan, de a történelemben nem példátlan finanszírozási formáról van szó, és Soros szerint az ilyen rendkívüli idők különleges megoldásokat követelnek. Az EU-nak pedig meg kell ezt lépnie, ha el akarja kerülni a hosszútávú (gazdasági) károkat és következményeket – véli a milliárdos spekuláns.

Hogy mennyibe kerülne ez a „nagyszerű” ötlet az EU-nak? Jaj, igazán semmiség, Soros kiszámolta, hogy 0,5% kamat esetén mindössze évente 5 milliárd eurót kellene kiperkálnia az Uniónak, ez pedig olyan csekély összeg, hogy a 2020-as uniós költségvetésnek csak a 3 százalékát teszi ki. Tehát, mivel „örökjáradék-kötvényekről” van szó, csak „örökre” szólóan kell fizetni évi 5 milliárd eurót a „megmentőknek”. Olyan kérdésekkel, hogy mi történik a kötvényekkel, ha mondjuk szétesik az EU, nem foglalkozott Soros. Viszont amit szintén nem említ a spekuláns, hogy honnan teremtődne elő ez a csekély 5 milliárdos összeg. Na mit gondolnak, honnan? Hát persze, hogy a mi zsebünkből, a mi adóinkból!

Egyébként meg mit kotnyeleskedik bele az EU ügyeibe megint, ki kérdezte? Jól tudjuk, hogy semmit nem tesz önzetlenül, mindig van egy hátsó szándéka. Az általa hozott példák örökjáradék-kötvények kibocsátására aligha vonatkoztathatóak az EU-ra, mivel a múltban azokat egyes kormányok bocsátották ki, méghozzá jellemzően azért, hogy háborúikat finanszírozzák belőle. Az EU nem „verheti magát adósságba” szervezetként anélkül, hogy annak ne lenne hatása a tagállamok (gazdasági) szuverenitására. Na még mit nem!

2020.04.21.

Kedves Olvasóink! Furcsán hangozhat a kérdés, de hisznek Önök abban, hogy egyes emberek képesek a jövőbe látni? Na, nem úgy, hogy például korukat megelőzve alkotnak valamit, hanem konkrétan előre látnak bizonyos eseményeket. Nos, mi személy szerint ebben nem hiszünk, ezért született meg az alábbi cikk. Előre megjegyezzük: semmiképpen sem állítjuk, hogy az írásban megemlített milliárdosok az új típusú koronavírus létrehozói lennének, de nem vet rájuk jó fényt – sőt, elég gyanús – az a tény, hogy a jelek szerint a járványból mindketten hasznot tudnak húzni. Egy olyan helyzetből, amelyet nem lehetett előre látni. Vagy mégis? Olvassák el a cikket, és döntsék el Önök!

Megegyezhetünk abban, hogy egy ilyen szintű világjárványra egy ország sem volt felkészülve. Voltak szerencsések, mint hazánk is, akiknek volt elegendő idejük felkészülni, beszerezni a szükséges védőfelszereléseket és így „várni” az elkerülhetetlent. Talán nem túlzás azt állítani, hogy nagyjából január végétől kezdve mindenki rendszeresen nézte a John Hopkins Center által készített online térképet, amelyen a vírus terjedését lehet követni. Úgy gondoljuk azonban, hogy viszonylag kevesen hallottak korábban erről az intézetről, így bizonyára nem jutott el túl sok emberhez, hogy milyen rendezvényt szervezett a John Hopkins Center a Világgazdasági Fórummal és a Bill és Melinda Gates Alapítvánnyal közösen.

Végül elérkezünk 2020-hoz, amikor is Bill Gates már azt mondja meg, hogyan kell reagálni a koronavírus járványra, és ismét, hogyan lehet felkészülni a következő járványra. Természetesen globális választ sürget, az egy dolog, hogy a nemzetállamok mindent megtesznek saját állampolgáraikért, de segíteniük kell az afrikai és dél-ázsiai államoknak is. A vakcinák támogatójaként Gates az oltóanyag-fejlesztést is sürgeti, mondjuk ezen a ponton egyet is tudunk érteni vele – amíg nem hozza fel azt a nagyszerű ötletét, hogy mindenkibe ültessenek microchipet. Persze csak azért, hogy követni lehessen az egészségügyi állapotát. Nyilván.

Ahogyan azt Bill „Orákulum” Gates is megjósolta, a járvánnyal együtt jár egy kibontakozóban lévő, ám az előrejelzések szerint hatalmas gazdasági válság. A szigorú korlátozások miatt rengeteg ember veszítette el a munkáját – és sajnos valószínűleg lesznek még, akik munkanélkülivé válnak, számos vállalkozás megy tönkre, és természetesen a járvány elleni védekezésre óriási összegeket fordítanak a kormányok, így egyes országok is bajba kerülhetnek. Nekünk szerencsénk van, a magyar gazdaságot jó állapotban találta a válság, és a felelős nemzeti kormánynak köszönhetően valószínűleg más országokhoz képest viszonylag könnyen meg fogjuk úszni. De mit tegyenek azok, akik kevésbé szerencsések?

Nos, véletlenül erre is van egy „globalista” megoldás: a Világbank már 2017-ben gondolt rájuk! Ekkor ugyanis létrehoztak egy „járvány kötvényt” azoknak a fejlődő országoknak, amelyeket hirtelen járvány sújt. A kötvényeket azonban öt éves időtartamra hozták létre 500 millió dollár értékben, ezek tehát 2022-ben lejárnak. Hát nem szerencse, hogy 2020-ban kitör egy világjárvány és még pont van két év „szavatossága” a sürgős segítségnek? Sőt, véletlenül a kötvény által lefedett hat vírusfaj között pont szerepelnek a koronavírusok is. Micsoda áldás.

Nincs vége azonban a furcsa véletlenek sorának. A 2012-ben a Közel-Keleten kitört MERS járványt követően egy holland laboratóriumból a kanadai nemzeti laboratóriumba juttattak egy új koronavírus mintát, vizsgálat céljából. A mintát a laboratórium tudományos igazgatója, Dr. Frank Plummer mutatta be. Plummer nemzetközileg is elismert kutatója volt a fertőző betegségeknek, többek között az ebola járvány megállításában is jelentős szerepet játszott. 2020 februárjában Kenyában járt egy konferencián, ahol hirtelen összeesett. Halálának oka egyelőre ismeretlen.

Van egy általunk már jól ismert figura, aki minden válságban meglátja a lehetőséget, hogy még jobban meggazdagodjon. Igen, Soros Györgyről van szó. Ha eddig úgy gondolták volna, hogy ebben a helyzetben nem tud valahogy megragadni egy lehetőséget, tévedtek. Soros - Bill Gateshez hasonlóan - bizonyára varázsgömbbel rendelkezik otthon, hogy ennyire a jövőbe képes látni.  Kezdjük ott, hogy számos gyógyszergyártásban érdekelt cégben van részvénye, többek között a Wuxi Pharmatec Inc. (Wuxi Apptec) vállalkozásban is, amelynek egyik laboratóriuma Wuhanban található, a járvány kitörésének helyeként megjelölt piactól nagyjából 40 km-re (ez a távolság Kínában nem számottevő egy város esetében). Hiába volt már azonban Sorosnak egy jelentős portfóliója gyógyszert előállító cégekből, tavaly májusban 38 millió euró értékben vett részvényeket egy katalán gyógyszercégben, a Grifolsban. A barcelonai székhelyű cég specializációja vérből előállított termékek gyártása, így például fehér- és vörös vértesteket vonnak ki a vérből, valamint plazmát is. A befektetés kiválónak bizonyult, ugyanis a koronavírus járványból hasznot húzva az USA-val és Shanghaijal is megállapodást kötött a cég terápiás céllal vérből készített termékek előállításáról. Egyes tapasztalatok szerint ugyanis a gyógyult betegek véréből kinyert plazma segítheti a gyógyulást.

Természetesen előfordulhat, hogy mindez véletlen egybeesés, vagy hogy Bill Gates a jövőbe lát és Sorosnak is csak nagyszerű megérzései vannak, hogy mikor, mibe fektet bele. De ugyanígy előfordulhat az is, hogy nem véletlen az egész. Olvasóinkra bízzuk a döntést.

2020.04.20.
Mintegy hatvanezer értelmi fogyatékosnak adna választójogot a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata által busásan támogatott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), mely a szociális otthonok bezárását is követeli.  

A szervezet, most egy Magyarországot elmarasztaló ENSZ jelentést lobogtat, amelynek előzményéről azt írják, egy napokban kiadott közleményben: “A fogyatékossággal élő személyek jogvédelmével foglalkozó Validity Alapítvány 2017 júniusában vizsgálat lefolytatását kérte az ENSZ bizottságtól az egyezményben foglalt jogok súlyos és rendszerszintű megsértésének gyanúja miatt. Az eljáráshoz a TASZ is csatlakozott...”. 

A Validity Alapítványról érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi években legkevesebb 150 millió forintot kapott az OSF-től, s bevételeit előszeretettel fordítja a jogászok érzékenyítésére és stratégiai perek indítására.  

Azok számára, akik nem ismerik a kifejezést: a stratégiai perek lényege, hogy a “jogvédők” bírósági úton próbálnak kikényszeríteni jogszabálymódosítást, vagyis a demokrácia megcsúfolásának egyik, a szélsőliberális körökben nagy népszerűségnek örvendő módja. 

Ha Gyurcsány szavazhat, kitől tagadhatnánk meg ezt a jogot?

Szóval a hazánk elleni vizsgálatot Soros elvtársai rendelték meg. És vajon mire jutott az ENSZ szakbizottsága, amely - többek között - független-objektív jogvédők, akadémikusok, ügyvédek és szociális dolgozók megkérdezésével alakította ki álláspontját? Arra, hogy a feljelentés alapos, és a magyar kormány valóban súlyosan és rendszerszinten sérti a fogyatékossággal élő polgárok döntési szabadságát és az önálló életvitelhez való jogát”. 

Az ENSZ a Validity és a TASZ egyaránt úgy vélik, megengedhetetlen, hogy a magyar jogszabályok lehetőséget biztosítanak értelmi fogyatékos emberek döntési jogának korlátozására. Ráadásul a kormány nem is akar meghunyászkodni; nincs jogalkotói szándék elmozdulni a gondnoksági rendszertől. 

Tehát az fáj nekik, hogy a mentális állapotuk miatt felelős döntések meghozatalára, de gyakran még az önálló életvitelre is képtelen emberek, például egy skizofrén vagy egy Down-szindrómás nem szavazhat, viszont az állam gondoskodni próbál róluk.  

Egy korábbi cikkében a TASZ is elismerte: “A gondnokság alá helyezett emberek közös tulajdonsága az, hogy (…) sokan közülük szegények, magányosak, vagy olyanok, akiket családjuk már nem tud vagy nem akar gondozni tovább.”  

Viszont szerintük erre a problémára az a megoldás, hogy a felelős döntésre képtelen emberek mellé olyan támogatókat kell kirendelni, akik majd segítenek nekik meghozni a helyes döntést.  

Ez miben különbözik a gondnokságtól? Egyetlen nagyon lényeges dologban: a fogyatékossággal élő, cselekvőképtelen emberek nem szavazhatnak, és helyettük a gondnok sem húzhatja ide vagy oda az x-et. A támogatói rendszer esetében viszont a “megfelelően érzékenyített” segítő, aki lehet állami alkalmazott, de éppenséggel egy “jogvédő” szervezet munkatársa is, jószándékúan rávezetheti a pártfogoltját arra, hogy kire kell szavaznia... 

A Soros-hálózat tehát a fogyatékossággal élőket is képes lenne kihasználni céljaik elérése érdekében. 

2020.04.17.

A Soros-hálózat a liberális agendájának az érvényesítésére használná fel a koronavírus-járványt, és ennek részeként a szabadságvesztésüket belátható időn belül letöltő, valamint a még nem elítélt bűnözők szabadlábra helyezéséért kardoskodnak szerte a világon azzal az indokkal, hogy a börtönökben lassítsák a fertőzés terjedését. A legagresszívabban az Egyesült Államokban lobbiznak azért, hogy az elítéltek kikerüljenek a rácsok mögül. A The Washington Times április 13-i számában olvasható beszámoló szerint az USA északkeleti részében elhelyezkedő Massachusettes államban, a Bristol County-ban lévő börtönben már elérték, hogy egyszerre több mint 40 rabot bocsássanak szabadon. A csoportos keresetet a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa által támogatott Lawyers for Civil Rights nyújtotta be, s a szervezet vezetője, Ivan Espinoza-Madrigal nyilatkozataiban arról beszélt, hogy mind a 150 elítéltet szabad lábra helyeztetné. Ezt a járványra hivatkozva élet-halál kérdésének állította be. Mint ismert, a Covid-19 nevű tünetegyüttest okozó vírus elsősorban az idősekre és a krónikus betegekre veszélyes, ám a Soros-közeli alakulatok nemcsak ezeket a csoportokat szeretnék a börtönfalon kívül látni. Egy kaliforniai bíróság szövetségi bírója – akit még a Demokrata-párti Jimmy Carter elnök nevezett ki – nemrégiben hat olyan illegális bevándorló fogvatartott szabadlábra helyezését rendelte el, akik között gyerekmolesztáló, gyermekbántalmazó, és drogcsempész is volt.

 

A Soros-hálózat nyomására sorra engedik szabadon a bűnözőket Amerikában

Figyelemre méltó, hogy a tőzsdespekuláns által kistafírozott American Civil Liberties Union (ACLU) nevű szervezet a hat migránsbűnöző szabadon engedése mellett is úgy érvelt, hogy elkaphatják a koronavírust a fogvatartásuk alatt, ám egyikük sem 60 év feletti. Ráadásul egyiküket, egy 35 éves mexikói férfit 2018-ban gyermekbántalmazásért ítélték el, egy 54 éves honfitársát pedig egyebek mellett 14 éven aluli gyermek szexuális zaklatásáért, kokain birtoklásért és családon belüli erőszakért. Egy szintén 54 éves, Belize-ből származó férfi pedig nyilvános helyen történő töltött fegyver viselésével, drogbirtoklással, valamint rendszeresen elkövetett ittas vezetéssel érdemelte ki a priuszát. A féltucat bűnöző között volt olyan is, akit háromszor is elítéltek drogkereskedésért.

 

A Soros-hálózat tehát gyakorlatilag arra való tekintet nélkül helyezne szabadlábra bűnözőket, hogy azoknak mi van a rovásán. Ennek megfelelően egyes esetekben a velük együttműködő ügyvédek és ügyészek még a hatóságok elől is titkolják a szabadon engedettek névsorát. A Washington Times egy másik, szintén a 13-i számában megjelent cikkéből derül ki, hogy az Illinois állambeli Cook County börtönének elítéltjei ügyében eljáró védők és vádlók nem hogy a nyilvánossággal, de még a büntetésvégrehajtási intézményt működtető sheriff hivatallal és a rendőrséggel sem hajlandók közölni, hogy kiket is szabadítottak rá a lakosságra, és milyen bűncselekményeket követtek el a szabadon engedett elítéltek.

 

A lap beszámolója szerint Utah államban még a bűncselekmények áldozatait és azok családtagjait is megfosztaná a jogaiktól az ACLU. WTRMÁRC 11 Azért lobbiznak, hogy az állam jelentősen csökkentse a rácsok mögött lévők számát a koronavírus terjedése miatt, és százakat helyezzenek szabadlábra, ám Utah alkotmánya szerint az áldozatoknak és hozzátartozóiknak beleszólási joga van az elkövetők szabadlábra helyezéséről szóló döntés meghozatalánába. Az áldozatokat képviselő ügyvéd arra figyelmeztetett: az ACLU által használt gumifogalmaknak köszönhetően rendkívül veszélyes, potenciálisan erőszakos elkövetők is visszakerülhetnek a társadalomba. Például a 42 éves Jerrod William Baumot azzal vádolják, hogy 2017-ben elrabolt, megvert, majd meggyilkolt két tinédzsert, és az utahi ügyészség halálbüntetést szeretne elérni az ügyben. Az ACLU pedig egyszerűen azért engedné szabadon a férfit, mert még nem született jogerős ítélet az ügyében. Már több alkalommal is rosszul sült el a bűnözők szabadon engedése, a Post 16-i számában példaként említettek egy 26 éves floridai férfit, aki mindössze egy nappal azután, hogy kiengedték, többedmagával gyilkosságot követett el. Joshua J. Haskell pedig nem sokkal azt követően, hogy egy rehabilitációs központból távozhatott, betört egy véletlenszerűen kiválasztott házba, és az ott élő nőt megkötözte, majd azzal fenyegette, hogy halálra késeli, ha nem adja át az értékeit.

 

Az ACLU számos határőrizeti fogságban lévő migránsbűnöző képviseletében is perli az amerikai szövetségi kormányt, azt követelve, hogy engedjék be őket az ország területére. A Sorossal több ügyben együttműködő, Congressional Hispanic Caucus nevű szervezet pedig mind a 40 ezer határőrizeti fogságban lévő, és deportálásra váró migránsnak az USA-ban történő szabadon engedését követeli.

 

Magyarországon Soros jogvédő specialistája, a Magyar Helsinki Bizottság kardoskodik leginkább a bűnözők szabadon engedéséért. A büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságára hivatkozva a napokban lobbiztak az alapvető jogok biztosánál, hogy vizsgálja ki, „a speciális járványügyi intézkedések nyomán mennyiben érvényesülnek az elítéltek és őreik alapjogai”. Azt is javasolták, hogy a biztos olyan jogszabályokat kezdeményezzen a létszám ideiglenes mérséklése céljából, amelyek felfüggesztik a szabálysértési elzárások végrehajtását, átmenetileg kiterjesztik a lakóhelyen végrehajtandó reintegrációs őrizetet, illetve elhalasztják az ítélet végrehajtását azoknál, akik egyébként is szabadlábon várakoznak a börtönbe vonulásra. Indoklásként az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmeztetésére hivatkoztak, amely szerint a börtönökben a koronavírus nehezen elkerülhető bejutása katasztrofális következményekhez vezethet egyebek mellett a túlzsúfoltság, a kintinél kedvezőtlenebb higiénés körülmények, valamint a fogvatartottak rosszabb egészségi állapota miatt. Érdemes megjegyezni: Donald Trump amerikai elnök a napokban jelentette be, hogy drasztikusan csökkenti az ENSZ alá tartozó WHO támogatását, részben amiért a Covid-19 járvány kitörésekor összejátszottak Kínával a félretájékoztatásban.

2020.04.16.

Juhász Péter, a nemzet drogosa és Hadházy “Pókmajom” Ákos gátlástalanságát jellemzi, hogy meghonosították a közösségi finanszírozású kártevést: mindketten milliókat szedtek össze az interneten megtévedt vagy megtévesztett emberektől bohócmutatványaik és az ezekért kiszabott büntetések finanszírozására. Olyan mélyre azonban még ők sem süllyedtek talán, mint a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által finanszírozott NGO-k, meg a spekuláns “házi portálja”, a 444.hu, melyek a halál vámszedőiként a koronavírus-járványt használják fel kalapozásra.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) például szerdán délben adott ki egy közleményt, amelyben a következő pofátlan hazugság olvasható: “Ahhoz, hogy ezt minél tovább bírjuk, szükségünk van a ti támogatásotokra. Június végéig még 3 millió forintra van szükségünk, hogy végig mellettetek maradhassunk a járvány ideje alatt.”  

Úgy nyafognak, mintha Sugar Daddy kiadta volna az útjukat, s most még egy zsíros kenyérre sem futná nekik, pedig szó sincs erről! Az interneten kötelezően közzéteendő gazdasági beszámolójuk szerint ugyanis a TASZ az elmúlt években 100 millió forintot bőven meghaladó költségvetéssel működött. A legutóbbi raportban olyan tételek szerepelnek a bevételi oldalon, mint például ez:

Ezt a summát a működési költségek fedezésére kapták Sorostól, tehát ebből fizetik a béreket, ebből üzemeltetik a honlapjukat, ebből folytatják az államellenes kampányaikat stb. A következő tételt az önkénteshálózat bővítésére és szervezeti kommunikációra érkezett a számlájukra:

És kisebb-nagyobb adományokból még további, körülbelül 200 millió forint jött össze nekik a 2018-as beszámoló szerint.  

Szóval ilyen bevételek mellett akarnak most éhen halni a taszosok. De lássuk, mi a helyzet a 444.hu-val, aminek – mint mára talán már köztudott – kiadóját részben a Media Development Investment Fund (MDIF), egy Soros Györgyhöz köthető befektetési alap tulajdonolja. A járványhelyzet elmélyülése óta szinte nincs olyan cikk a szélsőliberális portálon, amely nem tartalmazza a taszosokéhoz hasonlóan drámai megfogalmazású kéregetésüket:

“Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk. (…) De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. (…) (M)ost kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról. Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat.”

Most abba ne menjünk bele, hogyan hazudik “reggel, éjjel, meg este” a 444 - például arról, hogy Magyarországon a legmagasabb a COVID-19-fertőzöttek halálozási aránya a régióban - csak vessünk egy pillantást a cégadatokra:

Ötszázmillió forintból tényleg csak éhen halni lehet.

2020.04.14.

Soros György azért bírálja az Európai Uniót, mert az hagyja, hogy tagállamai utazási korlátozásokat vezessenek be a koronavírus-járvány idejére – írta a napokban a Business Insider. A gazdasági lap beszámolója szerint a tőzsdespekuláns Budapest után Milánót is egymillió euróval támogatta. E döntése aligha függetleníthető attól a ténytől, hogy Lombardia fővárosának polgármestere, a balliberális Giuseppe Sala fontos szövetségese a hagyományosan Matteo Salvini és a bevándorlásellenes Liga felségterületének számító Észak-Itáliában.  

Sala több Soros által támogatott szervezetnek, így például a Polgármesterek Migrációs Tanácsának (MMC), a Eurocities Szolidáris Városok (SC) nevű kezdeményezésének, valamint a Felelős Kormányzás Nemzetközi Hálózatának (ICGN) is tagja. 

Ezek a lobbicsoportok évek óta az unió támogatási rendszerének átalakítását szorgalmazzák: azt akarják elérni, hogy a nagyobb városok közvetlenül pályázhassanak az integrációs alapból lehívható forrásokra. A mestertervük szerint a nemzeti kormányokat, amennyire csak lehet, ki kell kerülni, és a bevándorlás kezelését települési szintre kell levinni. Ennek elvi akadálya nincsen, hiszen az EU garantálja a személyek szabad mozgását, ami vonatkozik a menekültként vagy oltalmazottként elismert, úgynevezett harmadik országból származó külföldiekre is.  

Milánó polgármesterének kiemelt célja a migránsok befogadása

Ha tehát a magát 18 éves üldözött afgán kereszténynek hazudó, valójában 28 éves jemeni dzsihadista Ali, oldalán a szélsőliberális jogvédőkkel “legalizáltatja” magát valamelyik uniós országban, azaz menedéket kap egy erre kellően fogékony és érzékenyített bírótól vagy a helyi bevándorlási hatóságtól, akkor mehet, amerre kedve tartja - szó szerint nem lesznek előtte határok. Karácsony Gergely és Giuseppe Sala pedig a magyar és olasz kormány ellenkezésének dacára is otthont adhatna neki. 

Ami viszont gátolja, hogy ily módon tömegeket telepítsenek át Afrikából és Ázsiából Európába, az a pénz. Bár a Budapesthez és Milánóhoz hasonló városok vezetése jelentős összegek felett diszponál, akkora költségvetésük még sincs, amiből minden évben fedezni tudnák az újonnan érkező idegenek százainak, ezreinek a letelepítését. Amennyiben viszont az unió hozzáférhetővé tenné a számukra az integrációs alapot vagy más forrásokat, a probléma egycsapásra megoldódna. 

A 2019-es európai parlamenti választások környékén, de főleg a tavaly őszi önkormányzati választások után a teljes magyar ellenzék érdeklődése megnőtt a közvetlenül elérhető brüsszeli pénzek lehetősége iránt. Az első balliberális politikus viszont, aki nyíltan vállalta, hogy ezeket az összegeket a migránsok betelepítésére fordítaná, az éppen a Soros által most megjutalmazott Karácsony Gergely volt.  

Karácsony még 2015-ben, a nagy migránsroham idején Zugló polgármestereként akart üres laktanyákat megnyitni a bevándorlók számára. „EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket” – követelte a 2015. június 25-én kiadott, A PM megoldása a menekültválságra című közleményében. Pártja, a Párbeszéd aztán olyan előterjesztést is benyújtott a XIV. kerületben, hogy önkormányzati lakásokat utaljanak ki a bevándorlóknak. 

Milánó és Budapest tehát nem azért kapott 1-1 millió eurós “adományt” Soros Györgytől, mert a spekuláns különösebben szívén viselné e városok lakóinak sorsát, hanem azért, mert a legmegbízhatóbb elvtársai vezetik azokat. 

Itt érdemes megjegyezni azt is, hogy Soros a kezdeti tervét, amelyben az illegális bevándorlók kötelező kvóták szerinti szétosztása szerepelt, a támadások hatására módosította. Pont abban az időben, amikor a “nyílt városok” koncepcióját elkezdték hirdetni a különféle pártalapítványok és lobbiszervezetek, ő azt mondta: sem a migránsokra, sem egyes országokra nem szabad rákényszeríteni semmit. A migránsnak meg kell adni a szabadságot, hogy ott nyújtsa be a menekültstátusz iránti kérelmét, ahol akarja. Azoknak az államoknak pedig, amelyek nem hajlandóak befogadni az idegeneket, több pénzt kell utalniuk az EU integrációs alapjába. 

Ebből az alapból viszont a “nyílt városok” koncepciója szerint jelentős összegeket fordítana Brüsszel arra, hogy a bevándorláspárti vezetésű településeket szerte a tagállamokban vonzóvá tegyék az idegenek előtt, és felkészültté arra, hogy bárkit letelepíthessenek a területükön. 

A New York-i spekuláns tehát végeredményben a tömeges bevándorlást ellenző kormányokkal finanszíroztatnák meg, hogy országuk területén a liberális vezetésű városokból migránsparadicsomokat csináljanak a Karácsonyhoz és Giuseppe Sala-hoz hasonló polgármesterek. 

2020.04.08.

Eddig is tisztában voltunk vele, hogy az Európai Unió intézményrendszerében számos sóhivatal működik, sok esetben akár több ezer fős aktatologató személyzetet foglalkoztatva. Elvileg van egy Frontex nevű határvédelmi feladatokat ellátó uniós intézmény, csak éppen a határokat nem védték meg a 2015-ös migrációs válságban. Létezik egy uniós járványügyi hivatal is, csak éppen a koronavírus járvány elleni védekezésre nem tudták felkészíteni az EU-t, sőt, még el is bagatellizálták az azóta kontinensünkön több tízezer áldozatot szedő vírust. De ne csüggedjenek, kedves Olvasóink! Van egy olyan uniós hivatal, aminek működése rendkívül indokolt, hatékony és hiánypótló.

Ez nem más, mint a Nemek Egyenlőségének Európai Intézete (European Institute for Gender Equality; EIGE). Bárcsak a járványügyi hivatal lenne olyan éber és proaktív, mint a nemek – na nem a biológiai, hanem a társadalmi értelemben vett nemek – egyenlőségéért küzdő uniós intézmény! Érezték már magukat úgy igazán haszontalannak? Képzeljék el, milyen lehet az EIGE munkatársának lenni egy olyan kontinensen, ahol a keresztény tanításból – miszerint minden ember egyenlő – fakadó kultúra miatt a nők és a férfiak, sőt általában véve minden ember egyenlő? Ja, persze, igaz is: a 2015 óta érkező „új európaiak” hoztak magukkal némi változást...

Nézzük meg, mit tud ez a bizonyos EIGE. Létrejöttét egy 2006-ban elfogadott uniós rendeletnek köszönheti, 2007-ben pedig meg is nyílt a székhelyén, a litván fővárosban, Vilniusban. 2020 február óta az elnöke a holland Carlien Scheele, aki korábban a holland kormányzatban dolgozott a nemek és az LMBT közösség egyenlőségének elősegítéséért, valamint ő volt az első elnöke az Európa Tanács Nemi Egyenlőség Bizottságának 2012-2014 között. Láthatják, a pedigréje megvan a feladathoz. A szervezet különböző projekteket futtat, adatokat elemez, valamint 2013 óta a nemi egyenlőség indexet is közzéteszik az uniós tagállamokról. Persze, mi, mucsai paraszt magyarok ebben is hátul kullogunk, biztos azért, mert még hiszünk a hagyományos nemi szerepekben és nincsenek nemi alapú kvóták a választásokon. Felháborító!

Mielőtt rátérnénk arra, hogyan viszonyul az EIGE az egész világot emberéletek és a gazdaság terén is rettentően sújtó járványhoz, nézzük meg néhány projektjüket, csak hogy Olvasóink képet kapjanak a pótolhatatlan és rendkívül fontos munkáról, amelyet az intézmény végez – az európai adófizetők pénzéből, a mi pénzünkből:

  • 2017 óta fordítják az EU összes hivatalos nyelvére a „nemi egyenlőség szószedetet”, aminek célja az, hogy a szóhasználat terén is biztosítsa a nemek egyenlőségét. Tudják, nem lehet azt mondani, hogy tanár úr, vagy tanárnő, mert azzal feltételezzük az illető nemét.
  • Készülőben van egy kézikönyv, amely – a szándék szerint elsősorban az uniós intézményekben – elősegíti majd a munkahelyi szexizmus elleni küzdelmet. Ha nem lettek volna vele tisztában, szexizmus megkérni a kolléganőket arra, hogy a megbeszélésen jegyzeteljenek, vagy hogy szervezzenek meg egy informális munkahelyi programot.
  • Oda kell figyelni a nemek egyenlőségére a költségvetések kialakításánál is, ebben is segít majd a 2017 óta végzett kutatás, ha egyszer elkészülnek vele.

Ezek után térjünk rá, hogyan reagál a koronavírusra az EIGE. Egyre inkább az a benyomásunk, hogy nem annyira a nemek közötti valódi egyenlőségre törekszik (most abba nem megyünk bele, hogy egyébként azzal mi a probléma), hanem sokkal inkább a férfiak elnyomására, háttérbe szorítására. Ezt csak abból gondolhatjuk, ahogyan ők maguk megnyilatkoznak. A járványról szóló közleményükben azon aggódnak, hogy a védekezés miatt egyre több nő kerül a „frontvonalba”, mivel az egészségügyi dolgozók, ápolók jelentős része nő (ehhez bizonyára semmi köze annak az idejétmúlt sztereotípiának, hogy a nők természete alapvetően gondoskodó). Bár megemlítik, hogy igaz, hogy több férfi hal bele a betegségbe, mint nő, de hát szegény gyengébbik nem tajai közül sokan kénytelenek tömegközlekedéssel utazni, bezzeg a férfiak... Természetesen a járvány következtében kialakulóban lévő gazdasági válság is csak a nőket sújtja úgy igazán, hiszen számos olyan ágazatra van hatással, ahol sok nő dolgozik, így a légiközlekedésben dolgozó utaskísérők, a turizmusban és a vendéglátásban dolgozó hölgyek, a szállodai takarítónők és a fodrászok közül is sokan elveszthetik az állásukat. Arról nem is beszélve, hogy a döntéshozók többsége férfi, így a nők nem szólhatnak bele az intézkedésekbe. Felteszi a kérdést az EIGE: hol vannak a női döntéshozók!? Kérdezzük mi is: hol volt egészen eddig Ursula von der Leyen? Vagy az Európai Bizottság elnöke nem számít női döntéshozónak? Esetleg ő nem szólhat bele? Na, ugye.

Facebook-oldalukon olyan húsbavágó kérdésekkel foglalkoznak a több tízezer emberéletet követelő járvány idején, mint:

  • Gender-érzékeny kommunikáció: sokan egyből azt hiszik, hogy az orvos férfi, a nővér pedig nő. Ezen segít változtatni a gender-érzékeny kommunikáció, állítólag.

  • Milyen egyenlőtlenségeket okoz a nemek között a koronavírus?

  • Bár állítólag a nemek egyenlőségéért küzdenek, rendszerint úgy tűnik, mégiscsak a nőknek drukkolnak jobban. Mi másért emelnék ki folyton a nőket?

Hazánkról is megemlékeztek nemzeti ünnepünkön, március 15-én. Gondolhatnánk, milyen kedves gesztus ez a részükről, de a posztot olvasva inkább kinyílik a bicska a zsebünkben. Ezt is csak arra használták, hogy belénk rúgjanak egyet. Na nem mintha érdekelne bennünknet a sarlatánkodásuk ezzel a nemi egyenlőség index-szel...

2020.04.07.

Deutsch Tamás írása a Breitbart.com-on

Fordítás.


A jelenlegi helyzetben magabiztosan megfogalmazhatjuk az európai polgárok legjelentősebb aggodalmát - egy maroknyi liberális újságíró kivételével - a jogot, hogy életben maradjon, és az állam garantálja és meghozza az ezzel kapcsolatos intézkedéseket.

Magától értetődik, hogy a rendkívüli állapot bevezetése az ország alkotmányos rendjével összhangban történik - legyen az Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Magyarország vagy bármely más Európai Uniós tagállam -, azonban bizonyos szabadságjogokat korlátoz. Franciaországban a koronavírus miatt elhalasztották az önkormányzati választások második fordulóját.

Indokolt-e és jogszerű-e  a közérdek szempontjából az ilyen korlátozás? Minden európai polgár józan ésszel nagyon könnyen megválaszolhatja ezt a kérdést.

Menjünk vissza a gondolatban a közelmúlt történelmének egyik fontos eseményéhez. A Párizsban elkövetett 2015-ös terrortámadások után François Hollande francia elnök rendkívüli helyzetet hirdetett ki, és - a jogállamisággal összhangban - a belügyminiszternek törvényes engedélyt adott arra, hogy házi őrizetbe helyezzen mindenkit, akinek a biztonsága veszélyben van.

Ugyanakkor a megyékben lévő prefektusok felhatalmazást kaptak arra, hogy: „korlátozzák a mozgás szabadságát speciális védelmi és biztonsági övezetek bevezetésével és bizonyos helyeken a mozgás tilalmával [kijárási tilalmi tilalom bevezetésével]”; „Megtiltják a közrend megzavarásának szempontjából gyanús személyeknek a francia terület egyes részein való tartózkodást”; „Bizonyos nyilvános ülések ideiglenes betiltására és egyes találkozóhelyek bezárására is sor kerülhet”; „Engedélyezhetik  a helyiségek közigazgatási átkutatását bűnügyi nyomozások alkalmával rendőr jelenlétében”.

A fent leírt rendkívüli helyzet Franciaországban két évig volt hatályban, anélkül, hogy a liberális média és a nem kormányzati szervezetek éles kritikának vetették volna alá. Ezt pusztán az élet velejárójaként, tényeként fogadták el.

A magyar kormány által elfogadott intézkedések - egészen más kontextusban igaz, de ugyanolyan legitim célokra és az alkotmány teljes tiszteletben tartásával - nem haladták túl a 2015-ben Franciaországban elfogadott sürgősségi intézkedések mértékét. Teljesen világos, hogy míg az ilyen intézkedéseket teljesen legitimnek és indokoltnak tekintik olyan nyugati országokban, mint Franciaország, Spanyolország vagy Olaszország, a liberális média nem hajlandó elfogadni hatálybalépését olyan tagállamokban, mint Magyarország.

Az állítások szerint az állampolgárok tevékenységének ideiglenes korlátozása, amely létfontosságú az élet védelme érdekében, ellentétes a jogállamisággal, korlátlan vagy határozatlan hatalmat kínál az Orbán-kormány számára, elnyomja az olyan alapvető jogokat, mint a szólásszabadság és a gyülekezés szabadsága, sőt, kikövezheti az utat a „diktatúra” felé.

A Magyarországot megtámadó liberális újságírók és nem kormányzati szervezetek adnának –e végre magyarázatot arra, hogy miért áll szándékukban, hogy kettős mércét alkalmazzanak? Véleményük szerint a rendkívüli állapot bevezetése egyes tagállamokban teljesen törvényes és elfogadható, másokban pedig teljesen illegális és elfogadhatatlan? Hogyan egyeztethető össze ez a nyilvánvaló kettős mérce a jogállamisággal? Nem lehet, hogy ez inkább a jogállamiság megcsúfolása?

Kik dolgoznak igazán az európai értékek megsemmisítésén, ideértve az élet védelmét és az egyenlő bánásmódot? A kormányok, akik egész Európában gyors intézkedéseket hoznak a koronavírus betegség terjedésének megállítására és veszélyhelyzetet vezetnek be, vagy a liberális újságírók és nem kormányzati szervezetek, akik határozottan ellenzik a sürgősségi intézkedéseket és a gyors fellépést, és törekednek arra, hogy minél több zavart keltsenek a kettős mérce használatával?

A kérdés megválaszolását a kedves olvasóra bízzuk.

Deutsch Tamás az Európai Parlament képviselője, a Fidesz alapító tagja, és az Európai Parlament EPP-küldöttségének vezetője

Ezeket a cikkeket olvastad már?