2019.05.04.

A Le Figaro tekintélyes francia konzervatív lap Trócsányi László igazságügyminiszterrel közölt interjút Európának szüksége van Magyarországra és Magyarországnak szüksége van Európára címmel. A beszélgetésben Trócsányi kifejti, hogy meg kívánja akadályozni, hogy a nyugati és keleti tagországok között hatalmas hasadás keletkezzen. A Fidesz EP-listáját vezető miniszter, professzor azt a közép-európai pozíciót és álláspontot támogatja, amely szerint az erős Európának erős tagállamokra kell épülnie. Az interjúban arra a kérdésre, hogy miért vállalta el egy ilyen kritikus időszakban (a Fidesz és a Néppárt közötti konfliktus idején) ezt a szerepet, kifejtette: már alkotmánybíró korában megtanulta a konfrontatív helyzetek, az uniós és nemzetállami hatáskörök kapcsán fölmerülő kérdések kezelését. Ahogy a beszélgetésből is kitűnik, Trócsányi felfogásában a tárgyalás, a diplomáciai eszközök kapnak szerepet.

A Secolo Trentino olasz újság részletes cikket közölt, amely szerint a kilencvenes években Soros György sok százmilliós jövedelemre tett szert be az olasz líra 1992 utáni, előre megtervezett leértékelése nyomán, ami a cikk összegzése alapján egy Olaszország elleni gazdasági és politikai akció volt. A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy Soros az utóbbi időben látványos érdeklődést mutat a kriptovaluta-biznisz irányában, sőt az írás az 1992-es „fekete szerdát”, a brit front és olasz líra elleni Soros-támadások gyakorlatát röviden össze is veti a Bitcoin kriptovalutára építő üzleti ügyeskedésekkel. A „fekete szerda” akkor az európai pénzügyek, az Unió jogelődjének számító EGK „egyik legnehezebb pillanata volt”, s a nemzeti valutákat sújtó gazdasági válság annyira súlyos volt, hogy az EMS-ből (az Európai Monetáris Rendszerből) való kilépéshez vezetett. A cikk alapján mindebben megvolt Soros szerepe, még akkor is, ha a Bank of England eleve nem volt hajlandó kamatlábat emelni más EMS-országok kamatszintjei és Olaszország magas államháztartási hiánya miatt.

Heinz-Christian Strache, Ausztria alkancellárja és Harald Vilimsky FPÖ-s EU-csúcsjelölt érkezik Budapestre Orbán Viktor magyar miniszterelnök meghívására május 6-án hétfőn. A magas szintű politikusi látogatás kapcsán a Heute című osztrák lap online kiadásának rövid beszámolója megjegyzi, hogy május 2-án esedékes az olasz Lega párt vezetőjének, Matteo Salvini belügyminiszternek, kormányfőhelyettesnek a budapesti látogatása is. (Az olasz látogatás a cikk megjelenése óta megtörtént.) A Salvini-találkozó kapcsán az Il Giornale című lap idézi magát a belügyminisztert is, aki közösségi oldalán lelkesen harangozta be a találkozót: „Holnap találkozom Orbánnal Magyarországon, hogy egy másik Európát építsünk, amely ellenőrzi a határokat és megvédi a kultúránkat.”

A Die Presse osztrák lap online kiadása Trump május 13-án fogadja Orbánt a Fehér Házban címmel közölt magyarázó beszámolót, megjegyezve, hogy a találkozón az energiabiztonságról, a védelmi együttműködésről és a kétoldalú kapcsolatokról tárgyalnak majd. A cikk szerint a Magyarország és Egyesült Államok közötti kapcsolat összetett, és 2010 óta a jobboldali Orbán-kormányt – elsősorban Obama elnök adminisztrációja idején – az amerikai diplomaták rendszeresen bírálták a nyilvánosságban, a 2017 óta regnáló Trump-vezetése azonban tudatosan visszafogottabb volt e téren.

2019.05.02.

Korábbi ENSZ-főbiztos a Soros-katonák között

A spekuláns univerzumában a migránspárti aktivista hirdeti a független újságírást

Ahogy azt az Origó beszámolójában is olvashatjuk, a napokban Szíjjártó Péter külügyminiszter hívta fel a figyelmet arra, hogy az ENSZ  sokkoló támadást indított Magyarország ellen a migráció kérdésében, az egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa azért akarja eljárás alá vonni Magyarországot, mert Magyarországon egy Ahmed H. nevű személyt terroristatevékenység miatt a bíróságok elítéltek. 

Az ENSZ és Soros összefonódása azonban nem csak ezen a területen tetten érhető.

Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának több tucatnyi vezetője visel, vagy viselt korábban magas tisztséget az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságában – derül ki a tőzsdespekuláns zászlóshajójának honlapján írtakból. A milliárdos káderei között egy korábbi főbiztos is szerepel, így nem csoda, hogy az ENSZ-szervezetek a liberális Soros-agenda mentén folyamatosan támadják a nemzeti szuverenitás talaján álló országokat, köztük hazánkat.

Nem meglepő, hogy az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága (OHCHR) rendszeresen beavatkozik az önazonosságukat, a nemzeti szuverenitásukat védelmező országok belügyeibe, hiszen a szervezet számos vezetője – egészen a főtitkári szintig - a Soros-hálózatban is magas tisztségekben tevékenykedik. Kate Gilmore például – aki 2015 decembere óta tölti be az OHCHR főképviselő-helyettesi tisztségét – korábban a tőzsdespekuláns egyik legfontosabb jogvédő szervezetének, az Amnesty Internationlnek (AI) egy évtizedig volt a főtitkárhelyettese. Az év elején a „civil szervezet” londoni irodájának két dolgozója öngyilkossága nyomán folytatott vizsgálat arra jutott, hogy az AI munkakultúrája mérgező volt, számos dolgozójukat ért megszégyenítés, zaklatás, valamint, faji és szexuális irányultságtól függő szegregáció, de az is nagy port kavart, hogy a szervezet számos vezetője, - köztük Gilmore – indokolatlanul magas, több százezer fontra rúgó végkielégítést zsebelt be leköszönésekor. A főbiztosság kettővel ezelőtti vezetője, Navanethem Pillay pedig szintén egy Soros György által támogatott nőjogi szervezet, az Equality Now alapító tagja.

Az említett vezetőkön kívül közel félszáz olyan vezető beosztású munkatársa van Soros Nyílt Társadalom Alapítványának (OSF), akik a szervezet honlapján megadott adatok szerint eközben, vagy korábban az ENSZ-nél is tevékenykedtek. Michael Pan például különleges tanácsadóként működik a hálózat igazgatóságán, ezt megelőzően pedig az ENSZ-főtitkár hivatalában látott el hasonló feladatkört, de politikai konzultánsként is szerepelt a világszervezet jogi részlegénél. Érdemes megjegyezni, hogy Pan az Obama-adminisztráció nemzetbiztonsági tanácsában is vezető beosztásban működött, de emellett az amerikai hadsereg helyettes vezérkari főnöke is volt. Írásait ugyanakkor például a balliberális lapként számon tartott New York Times közli rendszeresen.

Nazia Hussain jelenleg az alapítványbirodalom regionális igazgatója az ázsiai–csendes-óceáni térségben, de a Soros-hálózat migrációt és a bevándorlók integrációját zászlajára tűző Initiative for Europe elnevezésű programját is menedzselte. Korábban Hussain az ENSZ emberi jogi tisztviselőjeként is tevékenykedett különböző válságrégiókban – köztük Koszovóban és Afganisztánban. Utóbbi országgal kapcsolatban egyébként az Amnesty berkein belül is végzett kutatásokat 2004-2005-ben. Az már csak hab a tortán, hogy a migráció elősegítése mellett elkötelezett aktivista a szintén Soros-gründolású Független Újságírás Programnak (PIJ) is volt a társelnöke.

Szintén az ENSZ-ben edződött Francois Crepeau, az OSF Nemzetközi Migrációs Kezdeményezésének az igazgatósági tanácsadója. A liberális kanadai 2011 és 2017 között működött a világszervezet különleges előadójaként felváltva járta az EU külső határain fekvő országokat és konzultált a brüsszeli intézményekkel, valamint készített jelentéseket egyebek mellett a bevándorlók jogainak védelméről – például a migránsokat a határzónákban történő elzárásukkor ért sérelmekről -, emellett olyan progresszív témákban is megmutatta oroszlánkörmeit, mint a klímaváltozás. Ennél is színesebb szakmai portfóliót mondhat magáénak Julia Lukomnik, aki jelenleg az OSF közegészségügyi programjának felelőse. Egy 2014-es ENSZ-es fejlesztési program égisze alatt Lukomnik az uruguayi transznemű és a szexmunkás közösségek egészségügyi és gazdasági helyzetének javításán, valamint társadalmi integrációjuk elmélyítésén dolgozott az ottani kormányzattal karöltve.  

A fent leírt összefonódások fényében látható tehát, hogy az ENSZ – és azon belül a világszervezet emberi jogi főbiztossága – liberális, migrációpárti agendának megfelelően igyekszik átalakítani a nemzetállamokat. Figyelemre méltó, hogy az OHCHR sem tagadja politikai töltetű törekvéseit, hiszen a saját honlapjuk szerint abban látják küldetésüket, hogy elsősorban kormányokat, törvényhozási rendszereket, és egyéb nemzeti intézményeket vegyenek célba. Mint ismert, az OHCHR hazánk mellett több szuverenitásához ragaszkodó államot - például az Amerikai Egyesült Államokat, Izraelt és Csehországot - is bírált. A főbiztosság Donald Trump amerikai elnököt rasszistának nevezte, a hivatalban lévő cseh államfőt, Milos Zemant pedig "nyilvános idegengyűlölő és iszlámellenes kijelentések” tételével vádolta. Idén márciusban egy több száz oldalas jelentésben állítólagos emberiség elleni bűncselekményeket róttak fel Izrael vezetésének, amelyeket szerintük a “Visszatérés Menete” elnevezésű tüntetések kezelésekor követtek el. Az említett vezetők kivétel nélkül visszautasították a vádakat, rámutatva az OHCHR ferdítéseire és hatásköri túllépéseire. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly februárban lemondásra szólította fel Zeid Raad al-Husszeint, miután a jelenlegi főbiztos rasszizmussal és idegengyűlölettel vádolta meg Orbán Viktor, magyar kormányfőt.

2019.05.01.

2019-ben a magyar választópolgároknak két alkalmuk is lesz véleményt mondani a pártokról: májusban az európai parlamenti, októberben az önkormányzati választásokon. A felmérések alapján az ellenzéki pártok még nem ocsúdtak fel a tavalyi országgyűlési választásokon őket ért vereségből, de igyekeznek mindent bevetni, hogy idén ne bukjanak olyan csúfosan.

Korábban is láthattunk már példákat arra, hogy miként használják fel Saul Alinsky tanácsait az álcivil sorosista szervezetek, például Gulyás Márton és bandája. Sőt, járt náluk Szrgya Popovics szerb baloldali aktivista is, megosztani a legjobb tippeket a kormánybuktatáshoz, ám mind hiába. Az ellenzéki politikusok is tettek egy próbát, tavaly decemberben az MTVA székházának elfoglalásakor szintén Alinsky módszereinek gyakorlatba való átültetésére láthattunk kísérletet, ami inkább egy szánni való cirkuszi produkciót eredményezett.

Mi mindezek után az ellenzéki pártok legújabb “csodafegyvere”? Nem más, mint a diákok: a Hallgatói Szakszervezet, a Szabad Egyetem, a Független Diákparlament, Nagy Blanka és Kálló Dániel.

A Hallgatói Szakszervezetről és a Szabad Egyetemről már korábban írtunk, a két szervezet szorosan kapcsolódik egymáshoz, jelképük, az ökölbe szorított kéz, megegyezik. Egyre aktívabbak, egyetemi előadásokat szerveznek, elkezdték a hálózatépítést és interjúkat is adnak, amelyekből érdemes itt idéznünk és levonni a következtetéseket a szervezetekhez kapcsolódó diákok szándékaival és világnézetével kapcsolatosan.

Az LMP érdekeltségébe tartozó, Ungár Péter tulajdonában lévő Azonnali portál készített interjút a Hallgatói Szakszervezet két tagjával, Kósa Leventével és Papp Andrással.

Saját bevallásuk szerint a “szakszervezetet” a felsőoktatásban bekövetkezett “nagy változtatások” miatt érzett elégedetlenségük hívta életre, ezek közé tartozik az MTA (???) és a Corvinus átszervezése, a CEU elüldözése (sic!) és a genderszak megszüntetése (ez valóban égető probléma…). Ezek a problémák szerintük szorosan kapcsolódnak a menekültválsághoz is, bár az összefüggést nem fedik fel az interjúban. Kósa Levente szóban vállon veregette az ellenzéki pártokat is a “kunigundás akciójuk” miatt, ami szerinte nagyon jó volt és hálás nekik érte. Lehet, hogy ő valami mást látott, mint az ország, mert mi csak szekunder szégyenérzetet okozó szerencsétlenkedést tapasztaltunk. Papp András pedig elárulja a szervezet alapját: azt nyilatkozta, nem egy semmiből jövő szervezetről van szó, sokat építenek a 2012-2013-as diáktüntetéseket szervező Hallgatói Hálózat (HaHa) által meghonosított dolgokra. Mi is felfedezni vélünk némi párhuzamot a módszerekben: 2019 januárjában a Hallgatói Szakszervezet aktivistái az Educatio kiállításon káromkodva kérték számon a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárt - részben a CEU “elüldözése” miatt -, ahogyan azt 2012-ben a HaHa aktivistái szintén az Education tették az Oktatási Hivatal elnökével, más témában.

A Hallgatói Szakszervezet elkezdte a hálózatépítést, a jelentkezéseket Google dokumentum formájában várják. Az ELTE ÁJK-n a főépület aulájában is megengedték nekik, hogy népszerűsítsék a szervezetüket és tagokat toborozzanak maguknak. Megtartották első rendezvényüket is az ÁJK-n, amelyen előadott Fleck Zoltán, az EKINT új igazgatója és a óz ELTE ÁJK Társadalom- és Jogelméleti Tanszék vezetője, valamint Dojcsák Dalma is, aki a TASZ munkatársaként erősíti a sorosista csapatot. Cinikus Facebook bejegyzésben “szolidaritást” is vállalnak a jogi kar hallgatóival, minden percért, amit a törvényhozás megtanulására kell szánniuk, mindezt egy kormányellenes bejegyzés képével illusztrálva. Biztosan ez is belefér valahogy a hallgatói érdekképviseletbe és nem szimpla politizálásról van szó…

A Hallgatói Szakszervezet értékeit, alapelveit és céljait részletező Google dokumentum elérhető nyílt verzióban. Ebben azt állítják, hogy a politikai pártoktól függetlenül működnek; ehhez képest elég szorosan együttműködnek az ellenzékkel például tüntetések szervezésénél. Az Origo birtokába jutott dokumentum szerint a 2019 január elejei összellenzéki tüntetésről 2018. december 30-án tartott titkos megbeszélésen a DK, Jobbik, LMP, Momentum, Párbeszéd, MSZP és a Liberálisok képviselői mellett a “szakszervezet” részéről részt vett négy képviselőjük.

Minden bizonnyal a pártpolitizálástól való függetlenség jegyében született meg az O1G karácsonyi Facebook posztjuk is.

A Szabad Egyetemről írtunk korábbi cikkünkben, most csak felhívnánk a figyelmet egy érdekes jelenségre. Mintha kezdenének a CEU mellett tüntető “ártatlan” fiatalokból átszerveződni az Antifa magyar helyőrségévé. Facebook posztjaikban egyre gyakrabban keverik mindenbe bele valahogy a “nacionalizmust”. “Legyen Közép-Európában feminizmus a nacionalizmus helyett!” De hogy jön ez a kettő egyáltalán össze? A zászlójuk ellopását is összekötötték valahogy a nacionalizmussal és a fasizmussal, szóval logikát nem kell keresni mögötte. Büszkén pózolnak a Facebbok oldalukon egy képen a “szélsőjobboldali eszmék terjedése elleni küzdelemről” szóló No Pasaran nemzetközi konferencián. Január 31-i Facebook posztjukban “érdekes” eseményt osztottak meg, amelynek képe inkább tűnik kapitalizmusellenesnek, mint náciellenesnek… Ezek után szerintünk komoly esély van rá, hogy az oktatáspolitika álcája alatt az Antifa szerveződik a Szabad Egyetem köreiben.

A Hallgatói Szakszervezet a tőle csak nevében különböző Szabad Egyetemmel együtt a sorosista civilek által kedvelt drogtanyán, az Aurórában szervez angol nyelvű előadást (szóval tudjuk, hogy nem a magyar polgároknak, hanem a külföldi médiának szól a produkció) a magyar diákok 2010 óta tartó ellenállásáról. Megtévesztő a címadás, hiszen 2010 előtt a baloldali kormányok ellen is tüntettek a fiatalok, különösen az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, mostanában pedig alig néhány száz belvárosi, romkocsmában merengő fiatal vonult utcára, akik mindig mindennel elégedetlenek. Néha rájuk akaszkodnak az ellenzéki pártok, és akkor többen vannak kicsivel. A beszélgetésben képviselteti magát a Hallgatói Hálózat (HaHa), a Szabad Egyetem, a Hallgatói Szakszervezet és a Független Diákparlament is.

Ha már szóba került a Független Diákparlament, amely természetesen csak nevében független, nézzük meg az MSZP legújabb üdvöskéjét, Kálló Dánielt. A Független Diákparlament szóvivője volt, még az MSZP kongresszusán is így konferálták fel, ám hamar elvesztette tisztségét. Az FDP alapszabálya értelmében ugyanis nem szerepelhetett volna a pártlistán, így visszahívták pozíciójából. A szervezet egyik képviselője az Alfahírnek nyilatkozva ki is jelentette nyíltan, hogy “az MSZP csak kampányeszköznek használja” az EP listáján szereplő Kálló Dánielt, hogy az évek óta haldokló párt tudjon hivatkozni a “vérfrissítésre”. Mindeközben a diák a 6. helyen szerepel a listán, ahol még az is kérdéses, hogy az első két jelölt bejut-e. Mindenesetre az ifjú politikusjelölt önbizalmával és küldetéstudatával nincs baj: a Magyar Hangnak március végén adott interjújában közölte, az MSZP-nek szüksége van rá.

Nem csak Kálló Dánielt szerepelteti azonban az MSZP: ne feledkezzünk meg a trágár beszédeivel hírhedtté vált Nagy Blankáról sem, akivel a szocik még Timmermansnak is eldicsekedtek. A szavai megválogatásával nem sokat törődő kisasszony még februárban az MSZP kongresszus után úgy nyilatkozott a HVG-nek, hogy nem kíván semmilyen módon részt venni az EP-kampányban, sőt, augusztusig vissza is vonul a közszerepléstől. Ehhez képest áprilisban feltűnt a DK kampányindító rendezvényén, ahol rövid, az alkalomhoz kevéssé illő öltözetével némi sajtóvisszhangot is keltett. Talán rajta is összevesznek majd az ellenzéki pártok? Érdekes módon éppen egy ellenzéki online portál, a Mérce mondja ki, amit mindannyian gondolunk Nagy Blankáról: nem politikai teljesítmény az, ha valaki káromkodik.

Ide jutott a hazai baloldal: “csillogó szemű” fiatalokat tolnak maguk előtt a frontvonalra, abban a reményben, hogy velük, őket kihasználva sikerülhet, ami 2006 óta nem jött nekik össze

2019.04.29.

Nemrégiben nyilvánosságra került, hogy a Gázai-övezetet megszállva tartó, Izrael elpusztítására törekvő hírhedt terrorszervezet propagandaoldala, az EPAL Media Center arab nyelvű videóban üdvözölte Judith Sargentini pártjának, a Baloldali Zöldeknek (GroenLinks) azon álláspontját, hogy támogatja az Izrael-ellenes, mások szerint antiszemita BDS-bojkottmozgalmat - áll az origo.hu cikkében.

Ezt a véleményt erősíti, hogy a többek között Sargentini által is jegyzett 000001/2017 sorszámú Európai Parlmenetben előterjesztett interpelláció rögzíti, hogy az izraeli kormány azon bejelentése, amely szerint jóváhagyja 2500 új lakás megépítését Ciszjordániában, jogellenes. Előadják továbbá, hogy a megszállás alatt álló (!) Kelet-Jeruzsálemben jóváhagyták több száz új ház megépítését is. Mindkét hír az ENSZ Biztonsági Tanácsának a jelenlegi izraeli rendezési politikát elítélő, 2016. december 23-i 2334. számú határozatát követően került bejelentésre, amelyet Izrael határozottan elítélt.

A Sargentini által is aláírt dokumentum reményét fejezi, ki, hogy az Európai Bizottság elítéli ezeket és az ilyen jellegű, az izraeli kormány által kezdeményezett jövőbeli építkezéseket, amelyek a nemzetközi jog értelmében jogellenesnek minősülnek.

2019.04.25.

Tizenöt holland európai parlamenti képviselő elmulasztott a közelmúltban egy sokak szerint döntő szavazást a holland munkanélküli ellátások vonatkozásában - ismerteti súlyos kritikáját Ruud Mikkers a De Telegraaf című, legnagyobb példányszámú holland lap brüsszeli tudósítója. A cikk egyik következtetése, hogy egyes holland képviselők fontos időpontokban rendszeresen hiányoznak a szavazásokról, amely a hollandok dühét váltja ki az érintettekkel, így a nevesített Judith Sargentinivel szemben is.

2019.04.24.

Most éppen az európai bírók Soros-közeli egyesülete aggódik a magyar jogállamiságért 

Újabb szervezet, ezúttal az Európai Bírók Egyesületének (EAJ) érdeklődését keltette fel a magyar jogállamiság állítólagosan sanyarú helyzete. A társaság delegációja a hét második felében érkezik hazánkba, hogy felkérdezze az Igazságügyi Minisztérium, az Országos Bírósági Hivatal, valamint a rendszerkritikus Magyar Bírói Egyesület (Mabie) és az Országos Bírói Tanács (OBT) illetékeseit az “európai standardok” érvényesüléséről. Az EAJ vizsgálóbizottságának útja nem nyilvános, a hivatalos programot nem tették közzé, de az állam és a szakmai szervezetek képviselői mellett, a Magyarországról szóló jelentéshez valószínűleg a Soros György fizetési listáján szereplő “jogvédők” véleményét is ki fogják kérni. Valamint – ugyancsak jó eséllyel  felhasználják majd hozzá a Tudományos Akadémia, a Soros-szervezetek és az OBT Tűzfalcsoport által bemutatott “szeánszainak” előadásait. 

Az EAJ amúgy nem magától kezdett vizsgálódni. A Brüsszelben nyilvántartott lobbiszervezetet első körben Ujkéry Csaba, a Kaposvári Törvényszék (korábban Somogy Megyei Bíróság) volt elnöke próbálta meg feltüzelni tavaly nyáron. Ujkéry-t személyes sértettség és harag mozgatja: haragszik a kormányra, amiért a bírák nyugdíjazásáról szóló törvénnyel véget vetett több mint húszéves főbírói uralmának Somogy megyében; és haragszik Handó Tünde OBH-elnökre, valamint Polt Péter legfőbb ügyészre, amiért eljárást indítottak ellene, amikor kiderült, hogy a megyei bírósággal fizettette ki balatoni vitorlásának kikötőbérletét. (Érdemes megjegyezni, hogy a perben az Orbán-kormány által leuralt bíróságok felmentették az exbírót...)

Szintén tavaly a MABIE is megkereste a nemzetközi szervezetet, amely így ősszel a Marrákesben tartott éves közgyűlésén napirendre vette a kérdést, és úgy döntött, felügyeleti eljárást indít a magyar bírósági rendszerrel kapcsolatban. A HVG és a Népszava tudósításai szerint az EAJ  Ujkéry levele nyomán tárgyalt a hazai helyzetről, de a beavatkozásról azután döntöttek, hogy az ülésen felhívták telefonon a Magyar Bírói Egyesület elnökét, és megkérdezték tőle: mit gondol egy esetleges eljárásról. Az EAJ végül felállított egy munkacsoportot a magyar jogállamiság vizsgálatára. Ennek egyik tagja a nemzetközi szervezet tiszteletbeli elnöke, egy osztrák nyugdíjas főbíró, Günter Woratsch, aki állítólag Ujkéry jó barátja, nem egyszer vitorláztak is együtt a Balatonon. Woratsch amúgy botrányos körülmények között vonult vissza 2004-ben, ugyanis távozásakor nyílt, politikai felhangoktól sem mentes kirohanásokat intézett a jobboldali kormány ellen, amivel néhány hétre a liberális sajtó sztárja lett. 

Talán nem mellékes az sem, hogy az Európai Bírók Egyesülete számos alkalommal együttműködött Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának európai központjával és tagszervezeteivel. Éveken át delegált tagot például az Unió - akkor még tagjelölt - keleti tagállamainak bírói függetlenségét és a jogérvényesülést monitorozó testületébe, amelyben a Soros-egyetem, a Central European University is képviseltette magát, méghozzá a hírhedt Sajó Andráson keresztül. A szervezet hírleveleiből az is kiderült, hogy rendszeresen tartottak nemzetközi tréningeket a CEU-val együttműködésben az egyetem budapesti kampuszuán 

2019.04.23.

Az Oltra la Linea olasz bel- és geopolitikai portál 2019. április 13-án Tilos kritizálni Sorost: Roger Scrutont elbocsátották c. cikkében beszámol az ismert angol filozófus és író közelmúltbeli esetéről. A Buckingham Egyetem 75 esztendős professzorától egy Soros Györggyel kapcsolatos megnyilatkozása miatt váltak meg a brit Közszolgálati Minisztériumban. Scruton a tárca egyik (építésügyi) bizottságának munkáját segítette korábban, ahol szerepvállalása ingyen történt. A minisztérium szóvivőjének akkori magyarázata szerint „azonnali hatállyal” válnak meg tőle „elfogadhatatlan észrevételei” miatt. Az olasz portál rövid beszámolóját ezzel zárta: „A politikailag korrekt diktatúra: valóság.”

Április 16-án az Il Giornale olasz jobboldali napilap a Migránsok és terrorvészcsengő: „500-an arra készen, hogy Olaszországba jöjjenek” c. cikkében azt írja, hogy Conte kormányfőtől Salvini belügyminiszterig megtörtént a riasztás a hajókon érkező terroristák kapcsán – közben pedig Franciaországban is aggódnak a líbiai feszültségek miatt. Az Öt Csillag Mozgalom kormánypárt megnyitná a kikötőket, miközben a líbiai partoktól a migránsok új tömeges érkezésének kockázata áll a küszöbön – írja a lap. Különösen aggasztó az a tény, hogy a háború Európába exportálására alkalmas terroristák a hajókon lévő bevándorlók soraiban is elrejthetők.

A Le Courrier d'Europe centrale francia lap április 16-i cikke A „Tele-Orbán” továbbra is az ellenzék célkeresztjében Magyarországon címmel jelent meg. Az írás szerzőjének, mint írja, déjà vu érzése van: decemberben és januárban a különböző ellenzéki pártok képviselői már több alkalommal is próbálkoztak a közszolgálati műsorszolgáltató főnökeinek elérésére, most azonban – immár az európai választási kampány keretében – a köztelevízió semlegességét, a tisztességes bánásmódot követelik.

Április 4-én a jobboldali hírtelevízió, az amerikai Fox News A katolikus bíboros a tömeges migrációt „a rabszolgaság új formájának” hívja, szerinte a Biblia nem használható annak népszerűsítésére c. cikkében idézi Robert Sarah bíborost a francia Valeurs Actuelles-nek adott interjújából: „Hamis exegézis, amely Isten igéjét használja a migráció előmozdítására. Isten soha nem akarta ezeket a feszültségeket. (…) Minden Európába érkező bevándorló nincstelen, munka nélkül, méltóság nélkül” – mondja a guineai prefektus. „Az egyház nem tud együttműködni a rabszolgaság új formájával, amely a tömeges migráció lett. Hatalmas kockázat, ha a Nyugat a születéshiány miatt folytatja ezt a hibás utat, mivel el fog tűnni, a külföldiek megtámadják – éppúgy, mint ahogy Rómát a barbárok letörték.”

2019.04.12.
Soros és latinók: a migráció gerjesztése közös érdek. Egy szélsőséges bevándorláspárti szervezet tegnap kitüntette Sorost.

A tekintélyes konzervatív csatorna már korábban lerántotta a leplet Soros üzelmeiről

Glenn Beck rádiós és televíziós műsorvezető, konzervatív politikai kommentátor 2010 novemberében a Fox News csatornán azt állította Soros György milliárdosról, hogy „gazdasági és politikai rendszereket tett tönkre szerte a világon”, és Beck szerint a „bábmester” Soros „következő célpontja” az Egyesült Államok lehet. A műsorvezető ezt Sorosnak a megelőző hónapokban a dollár hanyatlásával kapcsolatban tett kijelentéseire alapozta. „Nem csupán arra törekszik, hogy gazdaságilag térdre kényszerítse Amerikát, de szemérmetlenül nagy profitra is szert akar tenni” – mondta Beck, aki arról is beszélt, hogy Soros több mint 14 millió dollárt adományozott egy progresszív jogi csoportnak, az úgynevezett Amerikai Alkotmány Társaságnak, amely az alkotmányos értelmezés és változás területére összpontosít. Beck szerint persze az alkotmányt meg lehet változtatni, de ezt „ne a homályban”, láthatatlan módon tegyék, hanem az alkotmány-kiegészítő folyamaton keresztül.

Soros szervezi a migránskaravánokat, amely merénylet az USA ellen

A napokban Beck ismét az amerikai konzervatív hírcsatorna vendége volt, a tekintélyes The Sean Hannity Show vendégeként. Itt arról beszélt, hogy olyan Soros által pénzelt csoportok szervezik a mexikói határon megjelenő agresszív migránskaravánokat, akik szélsőbalos, marxista-leninista hitvallással rendelkeznek, a kommunista Marx és Lenin elméletein alapuló ideológián alapuló nemzetközi világképpel, és a migránskaravánok kapcsán kollektív mozgósításra szólítanak fel.

Arra is felhívta a figyelmet - és itt párhuzamot vonhatunk az amerikai és az európai migránskaravánok között - hogy újabb és újabb hullámban érkeznek az illegális migránsok és egy idő után már nem lehet a jelenséggel felvenni a küzdelmet.

Beck arra is felhívta a figyelmet hogy Donald Trump elnök csak akkor tudja véglegesen megoldani a problémát, ha megnevezi a valódi ellenséget és az nem más, mint Soros György és az általa finanszírozott szélsőséges bevándorláspárti csoportok. 

A latinók értékelik Soros erőfeszítéseit 

Mivel a migránskaraván elsősorban a spanyol ajkú, latinó bevándorlókból áll és Soros ezt az illegális folyamatot segítheti, nem meglepő, hogy ezt a közösség egyes tagjai elismerik.

Forrás: Twitter

A Hispanic Federation nevű szélsőségesen bevándorláspárti szervezet tegnap kitüntetésben részesítette Soros Györgyöt, akit a “folyamatos odaadásáárt” jutalmaztak, praktikusan a spanyol migránsok beáramoltatásának támogatása miatt.

Soros a díjátadón beszél

A díjat odaítélő szervezet kezdetektől fogva élesen támadja Donald Trumpot, akinek elnöki megválasztását amerikai egyik legveszélyesebb történésének nevez, többek között mert korlátozni kívánja a Mexikó felől érkező, többségében illegális latin ajkú bevándorlók USA-ba jutását .

A valóság azonban, hogy a számok Trumpot igazolják. Azokban az államokban, ahol a latinók nagy számban élnek, magas arányban kerül sor a bebörtönzésükre, sőt a gyermekbűnözés is burjánzik a spanyol körökben így például Texasban vagy Kaliforniában. Az elkövetett bűncselekmények között gyakori a gyilkosság, a rablás és a kábítószerrel visszaélés.

2019.04.09.

Az Affari Italiani online napi újság március 30-án arról számol be, hogy a Fratelli d'Italia párt elnöke, „az Orbán-modell importálását” hangsúlyozó Giorgia Meloni Veronában találkozott Magyarország családi és ifjúsági ügyekért felelős miniszterével, Novák Katalinnal. Tárgyalásuk középpontjában az arról kiadott hivatalos közlemény szerint az Orbán-kormány családokkal és a születési arányszám emelésével kapcsolatos intézkedései, valamint a Fratelli d'Italia azon javaslatai álltak, amelyek Olaszország és Európa demográfiai tendenciájának megváltoztatását – azon belül a születésszám-növelés támogatásának szükségességével – emelik ki a közösségi költségvetés prioritásai között. Meloni szerint a május 26-i európai választás döntő pont lehet egy olyan Európa kialakításában, „amely az élet védelmére, a születések ösztönzésére és az oktatás szabadságára összpontosít”.

A Julie Italia nápolyi székhelyű audiovizuális műsorszolgáltató honlapja április 4-én arról közölt hírt, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter találkozót ajánlott Európa szuverenistáinak, amit meg is tartanak majd. Az eseményen különböző okok miatt nem képviselteti magát három fontos politikus: a francia Marine Le Pen, a magyar Orbán Viktor és az osztrák Harald Vilimsky [megj. Vilimsky a Szabadságpárt EP-képviselője]. Le Pen ugyanis önkormányzati választási kampányban vesz részt Dél-Franciaországban, emellett az olasz portál utal Orbánék feszült néppárti helyzetére is. Ugyancsak Salvini egyik legfrissebb, nagy hangot kiváltó belügyminiszteri intézkedése kapcsán a Secolo d’Italia olasz hírlap április 7-én arról ír, hogy a Sea Eye nevű német NGO Németország zászlaja alatt közlekedő Alan Kurdi hajója pár napja 64 illegális bevándorlót próbált sikertelenül kitenni az olaszországi Lampedusa szigeténél. A hajó ezután Málta felé vette az irányt, ahol a lap szerint a Migrant Offshore Aid Station Foundation (MOAS) nevű, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa által finanszírozott segélyállomás veszi fel a migránsokat.

A Le Courrier d'Europe centrale francia nyelvű, Közép-Európával foglalkozó internetes hírportál A Fidesz elindítja kampányát: „Európa vagy keresztény lesz vagy átadja helyét a multikulturalizmusnak” címmel április 6-án közölt cikket. A portál beszámol arról, hogy Orbán Viktor április 5-én elindította a Fidesz-kampányt a május 26-án tartandó európai választásokra, a kampány mottója a bevándorlás elleni küzdelem. A magyarok már három európai választáson vettek részt, miután Magyarország 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz, és eddig Orbán szerint minden alkalommal igazából csak az volt a kérdés, hogy az Európai Bizottság elnöke bal- vagy jobboldalról kerül-e ki. Ebben az évben viszont már többről van szó, ezért az idei EP-választás különbözik, és sokkal komolyabbnak tűnik, magyarázta a lap tudósítása szerint Orbán. „Európa május végén jövőt választ magának” – húzta alá kampánynyitó beszédében a magyar miniszterelnök.

A Lidové noviny prágai kiadású cseh napilap az MTI beszámolója alapján „A keresztény civilizáció a tét” – Orbán bemutatta az európai parlamenti programot címmel közli tudósítását arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta a Fidesz pártjának bevándorláskritikus programját a közelgő európai parlamenti választások előtt. Ebben a párt különösen arra szólított fel, hogy a migrációs kérdésekről szóló döntési jogot el kell venni a „brüsszeli bürokratáktól”, és vissza kell adni az egyes tagállamok nemzeti hatáskörébe – írja rövid cikkében a prágai lap.

2019.04.05.
  1. Forradalmakat akarnak kirobbantatni a nemzeti kormányok ellen?
  2. Van összefüggés a jobboldali kormányok elleni tüntetések között.
  3. Sorosék meg akarják buktatni a nekik nem tetsző kormányokat.

Mindannyiunk retinájába mélyen beleégett a kép, amikor Hadházy Ákos a köztelevízió székházának padlóján, hiányos öltözékben fetreng, miközben a körülötte lévő „politikusok”, a liberális médiamunkásokkal karöltve az hirdették magukról, hogy ők a sajtó és a szólásszabadságért küzdenek. Akkor, a külső személélő számára úgy tűnhetett, hogy mindez egy spontán, alulról szerveződő, nem központi irányítású, nem más által megrendelt, és előre megírt forgatókönyv szerinti történetfolyam kicsúcsosodása.

Ám az elmúlt időszakokban, más országokban lezajló hasonló események láttán arra a következtetésre jutottunk, hogy az, amit Szél Berniék, Tordai Bencéék és Hadházyék műveltek, az bizony egy megrendelt és megrendezett olcsó színjáték volt.

Az alábbiakban megpróbáljuk bemutatni, hogy hasonló kormányellenes atrocitásokra került sor azokban az államokban, amelyek elutasítják a Soros-tervet, akik nem akarnak migránsokat befogadni, és ahol rendszerint jobboldali, függetlenségpárti kormányok vannak hatalmon.

A jobboldali kormányok ellen szövetkezett Soros hálózata

A magyarországi eseményekkel majdhogynem egyidejűleg Szerbiában, Olaszországban, Ausztriában és Lengyelországban is a demokratikusan megválasztott kormányok ellen tüntetések szerveződtek. A forgatókönyv mindenhol ugyanazt a sémát követte: a liberális média felhergeli a tömegeket, nulla társadalmi támogatottságú politikusok, csoportok pedig megpróbálnak a tömeg élére állni, és hetekig tartó erőszakos incidensekkel nyomás alatt tartani a kormányokat. Várva, hogy valaki rosszat lépjen.

Az itthoni eseményeket ismerjük: a külföldi tőke, és a multinacionális vállalkozások, bankok érdekeit kiszolgáló ellenzéket egyszer csak öntudatra ébresztették, és  rájöttek, hogy politikai érdekeiket úgy tudják projektálni, ha elhitetik magukról azt, hogy ők a keményen dolgozó kisemberek oldalán állnak, így a baloldali média segítségével megalkották a „rabszolgatörvény” mítoszát, majd elkezdték hosszas menetelésüket a parlamenti obstrukciótól egészen a cirkuszi bohóckodásig, amely Kunhalmi Ágnes nevezetes videójában, Hadházy Ákos már említett fentregésében, és Szél Bernadett őrjöngésében csúcsosodott ki. Ám arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a Kossuth téren összegyűlt maroknyi szélsőséges (liberális és a jobbikos vegyesen) rendbontásba és utcai erőszakba kezdett. Rendőröket dobáltak, kukákat gyújtogattak és közintézményeket rongáltak meg. A rend őreinek szakmaiságán, a kormánypárti politikusok visszafogottságán, és termesztésen a kormányt támogató többség józan eszén múlt, hogy nem süllyed anarchiába az ország.

Szerbiában sem sikerült a kormánybuktatás, pedig Soros milliókat fektetett belé

Szerbiában, az itthonihoz kísértetiesen hasonlító események zajlottak le. Ha valaki távolabbról néz a térségre, akkor egyértelműen megállapíthatja, hogy a Magyarországon már decemberben kipróbált technikákkal próbálnak kormányt buktatni a Balkánon. 

A peremterületen elhelyezkedő Szerbia „meghódítandó, befolyásolandó” terület a milliárdos befektetőknek és a politikai machinátoroknak egyaránt. Nem véletlen, a Nyílt Társadalomért Alap szerbiai fiókját évente 6 millió dollárral támogatja Soros György. Ám az alapítványi ügyek mellett Sorosnak komoly gazdasági befektetései is vannak a térségben, amely csak akkor prosperál igazán, ha a Belgrádban székelő kormány megfelelő döntéseket hoz számára. Az is aggodalomra adhat okot, hogy a Soros által pénzelt szervezetek között szerepel a Szerbiai Bírók Szövetsége és a Szerbiai Ügyészek Szervezete is. Az előbbi több mint 5 millió dinárt, az utóbbi pedig több mint 7 millió dinárt kapott az alaptól. Milorad Vučelić, az egyik helyi lap, a Pečat szerkesztője szerint ez a második legnagyobb összeg, amit Soros György Szerbiába „fektet be”. „Az első befektetés Milošević idején történt, amikor Jugoszlávia megdöntéséért fizetett. Ez a mostani befektetés pedig Szerbia szétzúzását célozza meg.”

Sorosnak kézenfekvő volt alkalmaznia a magyarországi példát, hiszen Szerbiában is szétaprózódott az ellenzék, nincs társadalmi támogatottsága a nyugatról importált liberális ideológiáknak, az emberek nem bíznak a politikusokban, éppen ezért civil köntösbe bújtatták a teljes ellenzéket.

A rigmusok és a szólamok ugyanazok voltak Szerbiában is, mint Magyarországon:

  1. mi vagyunk a többség,
  2. a nép oldalán állunk,
  3. ötmillióan vagyunk – skandálták Belgrád főterén.

Szerbiában is vezető politikusok, és a közszolgálati média szerkesztőinek a távozását követelték.

Nincs abban semmi meglepetés, hogy Szerbiában is összeállt a teljes ellenzéki paletta, szélsőséges szerbektől kezdve egészen a szélsőliberálisokig. A mintegy 30 ellenzéki pártból és szervezetből álló Szövetség Szerbiáért elnevezésű tömörülés olyan jelzőkkel illette Vucic elnököt, amelyek a magyar olvasók számára is ismertek: autokratikus eszközökkel irányítja az országot, pártja korrupt, és minden ellentétes gondolatot elnyom. Közvélemény-kutatások szerint azonban a szerb kormánypárt, az SNS támogatottsága meghaladja az ötven százalékot, és bármilyen választást meg tudna nyerni. Pont úgy, mint itthon a Fidesz-Kdnp.

A szerbiai és a balkáni tüntetések leglelkesebb támogatói a nyugati baloldali és liberális médiumok, akik kitörő lelkesedéssel fogadták az erőszakba torkoló megmozdulásokat. Tudósításaikban úgy állították be az ellenzéket és a mögötte lévő „tömeget” mintha ők képviselnék a többséget. Holott ezt semmilyen közvélemény-kutatás nem támasztotta alá. Az eset itthonról ismerős.

Mindeközben, az események előrehaladtával a Magyarországról vett minta alapján ellenzéki politikusok megpróbáltak behatolni a szerb közszolgálati televízió belgrádi székházába, hogy kérdőre vonjanak egy tévébemondót, aki a tüntetők szerint túlságosan lelkesen közvetíti a propagandát. Az épületen belül a lépcsőkön többször is kialakult lökdösődés a tüntetők és az épületet védő rohamrendőrök között.

A belgrádi eseményekkel egyidőben Montenegróban is „spontán” tüntetések kezdtek kialakulni.

Ha valaki kételkedne az események tervszerűségében, akkor érdemes megnézni az alábbi fényképeket, amelyeket a budapesti és a belgrádi közszolgálati televízió épületében rögzítettek.

A nemzetközi média címlapon hozza a Soros által megrendelt balhékat

A szerb és a magyar kormány ellen szervezett megmozdulásokról a leglelkesebben a nemzetközi média számolt be. A finn tévéhíradók mellett a legnagyobb brit lap, a Guardian is címlapon hozta, mind a budapesti, mind a belgrádi eseményeket.

A Reuters hírügynökség is több anyagban foglalkozott a „civil” megmozdulásokkal, de a Soros György tulajdonában is álló New York Times még videókat is közölt Hadházy Ákos tévészákházas pankrációjáról.

A Wall Street Journal, a Bloomberg, a Reuters, és a Le Figaro pedig helyszíni tudósítókat küldött Budapestre és Belgrádba, ahonnan elfogultan és részrehajlóan tudósítottak.

A két nagy helyszín mellett a mellék hadszíntereken is zajlottak az események. Ausztriában megközelítőleg 17 ezer ember tüntetett a kormány jobbra tolódása ellen, míg Olaszországban a kormány „migránsellenessége” és uszító politikája ellen tiltakoztak „civilek” valamint baloldali politikusok.

Az osztrák tiltakozások apropóját amúgy Sebastian Kurz kancellár vezette kormány megalakulásának egyéves évfordulója adta.

Az alább leírt események véletlenszerűségét kár lenne erőltetni, a fenti, spontánnak hazudott tüntetések egy előre megírt forgatókönyvet követtek. Civilek, vagy ellenzéki liberális politikusok, a helyi liberális médiával és Soros által pénzelt nemzetközi szervezetekkel karöltve (Amnesty International, Human Rights Watch - hogy csak a legegyértelműebbeket említsük) feltüzelik saját kicsiny, de erőszakos táborukat, majd a szólás és a sajtószabadságra, esetleg a liberális demokráciára hivatkozva erőszakkal megpróbálnak behatolni állami intézményekbe. Arra számítanak, hogy a rendvédelmi szervek ezt megakadályozzák, így erőszakos eseményekre is sor kerülhet, mely radikalizálja saját táborukat, illetve kiszélesíti a tüntetések társadalmi támogatottságát. Magyarán, az erőszak kiprovokálásával még több embert tudnak kivinni az utcára, akik még erőszakosabbak lesznek, így a végén egy maroknyi, külföldről pénzelt, és idegen érdekeket szem előtt tartó ellenzéki, polgárháború közeli hangulatot tud teremteni, amely a fennálló államrend megbontására képes. Így akartak Budapestből és Belgrádból Maidant csinálni.

Feltehetően az EP-kampányban is hasonló provokációkra kell számítani. Ennek már bizonyos előjelei láthatóak, az ellenzék mellett működő fél-legitim szervezetek folyamatosan provokálják a kormánypárti szavazókat, a rendőröket és a politikusokat!

Ezeket a cikkeket olvastad már?