2019.05.29.

Az Il Giorno lombardiai olasz konzervatív lap európai választásokról szóló beszámolója Salvini fogadkozása Milánóban: „A Liga első párt Olaszországban, köszönet érte” címmel jelent meg. Az olasz kormányfőhelyettes a milánói pártközpontban a felelősség pillanatáról beszélt, amikor az EP- választás eredményeit kommentálta, s megcsókolta a rózsafüzért. Matteo Salvini kitért arra is, hogy a hihetetlen sikert nemcsak Olaszországban érték el a Liga révén, hanem utalt például Le Pen pártjának franciaországi, és Farage-ék nagy-britanniai sikerére. „Ez a változó Európa jele” – szögezte le Salvini.

A Fatto Quotidiano olasz lap az EP-választás kapcsán kiemeli, hogy Matteo Salvini győztesként beszél, míg a másik kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom háza táján most csendben vannak. Ahogy a cikkben írják, Salvini Liga pártja a szavazatok több mint egyharmadát szerezte meg első helyezett pártként az olaszországi EP-választáson. A napilap idézi az olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter Salvini felelős szavait, melyek kimondásával a Liga vezére a jövőbe tekint előre, így például azt is világossá tette Salvini: gazdasági értelemben bonyolult időszak következik, és ők tökéletesen tisztában vannak a nehézségekkel is.

A Le Point francia konzervatív heti hírmagazin Revansgyőzelem Marine Le Pen módra című cikke azzal indít, hogy Le Pen Nemzeti Tömörülés (RN) nevű pártja 2014 után ismét a „Franciaország első pártja” titulust viseli. A lap szerint a választás eredményes és a párt számára kifizetődő tudott lenni azzal, hogy az RN jelölti listáját a mindössze 23 esztendős Jordan Bardella vezette. Ennek jegyében párt Génération Nation nevű ifjúsági szervezetének fiataljai a jövőbeni választásokon vezető szerephez is juthatnak majd – áll a cikkben.

A Breitbart amerikai konzervatív hírportál részletes anyagban foglalkozik a hétvégi európai parlamenti választás eredményeivel, így többek között ismerteti a brit Brexit-párti, a francia, az olasz, lengyel vagy cseh nemzeti pártok szereplését is. Ennek alapján például Farage Brexit nevű pártja 32 százalék körüli összesített szavazási eredménnyel, utcahosszal nyerte meg a szigetországi EP-voksolást. A Fidesz-KDNP és személyesen Orbán Viktor kormányfő által elért 50 százalék feletti eredményt egyenesen „megsemmisítő győzelemként” értékeli a beszámoló, kiemelve a magyar kormányzópárt tömeges migrációval szembeni kiállását, és a nemzeti identitás eszménye melletti elkötelezettségét.

2019.05.26.

Miközben a teljes baloldali média az orosz álhírektől és Putyin befolyásától retteg, addig Soros György és szervezetei nyíltan beavatkoznak a vasárnapi választások kimenetelébe, és ezt szinte senki sem kéri számon. Soros milliárdokat öl abba, hogy kiüresítse a demokráciát, és a népképviseleti rendszert, közben pedig azon dolgozik, hogy migránsok ezreit hozza Európába.

Múlt héten a baloldali- liberális nézeteket képviselő The Guardian arról írt, hogy egy titokzatos szélsőjobbos csoport (az ő megfogalmazásuk szerint gyűlöletcsoport) álhíreket terjesztett a Facebookon, de hála a progresszív nézeteket valló Avaaz nevű civilszervezetnek a közösségi oldal több, mint 3000 ilyen „szélsőjobbos gyűlöletcsoportot” számolt fel. Aztán ez a hír végigsöpört a nemzetközi médián, a bevándorláspárti lapok egytől-egyik örömhírként számoltak be a szólást és véleményszabadságot korlátozó intézkedésről. Természetesen a hazai Soros-birodalom zászlóshajói is diadalként értékelték a bevándorlásellenes közösségi oldalak tiltását, az Avaaz nevű „progresszív” szervezetet pedig megpróbálták egy alulról szerveződő, civil közösségnek beállítani. Pedig az Avaaz nem más, mint Soros egyik legkiterjedtebb aktivista hálózata, amely nem riad vissza a konkrét forradalmak támogatásától vagy éppen kormányok megdöntésétől sem.

A szervezet egyik alapítója, Tom Perriello 2018 óta a milliárdos Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatának programigazgatója, egy másik vezető, Eli Pariser pedig, aki a Soros-egyetem testvérintézményében, az amerikai Bard College-ban diplomázott, az OSF tanácsadója. Pariser az Avaaz másik társalapítójához, Ricken Patelhez hasonlóan két, Soros György által is finanszírozott szervezetnél, a J Street politikai lobbicsoportnál és a MoveOn.orgnál is dolgozott az Avaaz előtt, illetve azzal párhuzamosan. Patel mindemellett az ENSZ, valamint a Gates és a Rockefeller Alapítványok tanácsadója. A szintén avaazos Tom Pravda pedig az EU-é, míg Andrea Woodhouse a Ford Alapítvány mellett tölt be hasonló pozíciót.

„Világ idealistái egyesüljetek”

Soros szervezetének ez a nem hivatalos mottója, és arra utal, hogy az Avaaz nem ideológia mentén szerveződik, inkább a „világmegváltás” a fő céljuk. 

A szervezet Magyarországon általában tüntetések és választások alkalmával aktivizálja magát, de ez érthető is, hiszen a „forradalmi aktivizmusra” szerződtetett civilek a szíriai polgárháborúban is részt vettek, a 2009-es iráni elnökválasztásba is beavatkoztak, mostanában pedig az a fő céljuk, hogy a migránsoknak globális támogatást nyújtsanak.

Ha kicsit kutakodunk a szervezet múltjában, akkor találunk megdöbbentő, már-már háborús bűnnek minősülő dolgokat is:  a szír polgárháború előtt az Avaaz volt az „a civil szervezet”, amely nyíltan támogatta a polgári engedetlenséget, és a felkeléseket, tüntetéseket szerveztek. Erre a célra megközelítőleg 1,5 millió dollárt költöttek el. Az Arab Tavasz idején pedig Líbiában és Egyiptomban is működtettek újságokat, irodákat. A civil szervezet megjelenése után mindkét ország véres polgárháborúba süllyedt, több százezren menekültek Európába, és több tízezren vesztették életüket a harcok során. Mind Azíriában, mint Afrikában az Avaaz a demokráciát és a liberalizmust hirdette, de valahogy mégis Európa felé tartó migránshullám lett a vége.

Tehát: Sorosék civil szervezete, amely most azzal büszkélkedik, hogy a bevándorlást ellenző oldalakat blokkoltat a demokrácia és a tolerancia jegyében – közvetlenül hozzájárult a több százezer halálos áldozattal járó szíriai polgárháborúhoz, Szíria lebombázáshoz és közvetetten a migrációhoz is. Soros által pénzelt „civil szervezet” már jóval a migrációs válság kirobbantása előtt azon ügyködött, hogy miként lehetne destabilizálni Szíriát és a környéket.

Nos, most ezek oktatnak minket szólás és véleményszabadságból, és ők próbálják meg megmondani, hogy kit kell befogadnunk. Minden erejükkel azon dolgoznak, hogy a bevándorlást támogató erőket juttassák hatalomra Európa-szerte, így bevégzik azt a munkát, amit már majdnem 10 éve elkezdtek.

2019.05.22.

Karriercéljai elérése érdekében állhatott a Kúria elnöke a rendszerkritikus, illetve baloldali kötődésű bírák oldalára a Tűzfalcsoport informátorai szerint, akik azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy Darák Péter csúnyán elszámította magát, amikor átlépett a Rubicon, ahonnan viszont már nincs számára visszaút. – A Péter mindig visszafogott volt és jellemző rá egyfajta puritánság. A színház viszont mindig tűzbe hozza. Tudta, hogy régen színjátszókörös volt? – idézte fel róla az egyik forrásunk, majd megjegyezte: közjogi méltóságként sokan szóba állnak vele, akár egy Kossuth-díjas művész is, és ez neki nagyon sokat jelent.

A Kúria elnökét jól ismerők szerint Darák Péter olyan ember, akin nem látszik a törtetés, sem valamilyen megfelelési kényszer, de valójában nagyon fontos neki, hogy mi gondolnak róla, és az is, hogy folyamatosan előre lépjen. – Törtető ember, de nem az a fajta, aki fölfelé nyal és lefelé tapos. Inkább simulékony. Mindenkinek azt mondja, amit szerinte elvárnak tőle. És stréber. De amúgy nem nagy stratéga – közölte velünk egy őt ismerő bíró, míg egy másik a közkeletű hasonlattal élve úgy fogalmazott: “alamuszi nyuszi nagyot ugrik”. Arra utalt ezzel, hogy Darák az MSZP-SZDSZ koalíciós időszakban épp úgy megtalálta az érvényesülés lehetőségét – egy ideig az igazságügyi tárcánál dolgozott –, mint utána.

– Abban, hogy a Kúria elnöke lehetett, döntő szerepe volt annak, hogy látszólag nem szolgált semmilyen érdeket. A Fidesztől pont annyira távol állt, mint a szociktól – magyarázta informátorunk, de abból, amit elmondott, az is kiderült, hogy a hangsúly a látszólagosságon van. -A Legfelsőbb Bíróság utolsó elnöke, Baka András pesti volt. Jó család. Jó kapcsolatok. Biztos karrier. Darák ezzel szemben vidékről indult el. Felküzdötte magát. Ő ilyen self-made-man. Egyszerre a korunk hőse és egy törtető technokrata – folytatta, hozzátéve: “el sem tudom képzelni, mit érezhetett, amikor több éves hercehurca után Baka úgy került vissza az LB-re (valójában a Kúriára), hogy ő a főnöke”.

A Kúria elnöke azonban, mint fentebb idéztük, “nem nagy stratéga”. Kollégái szerint már 2013 körül, de legkésőbb 2014 elején felrémlett benne, hogy akár külső nyomásra, akár egy belső politikai fordulat hatására visszatér a régi kurzus, esetleg egy új baloldali tömörülés kerül a hatalom közelébe, ezért elkezdte megerősíteni pozícióit, s bebetonozni az olyan balos bírákat, mint Mészár Róza vagy a Soros Alapítvány által létrehívott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetőjének, Majtényi Lászlónak a felesége. – Büszke, amire elért és meg akarja őrizni, mindegy mibe kerül – reagálta rá erre egyik ismerőse.

Darák így a saját túlélése érdekében kiszolgáltatta a bíróságok függetlenségét. De ennek ekkor még néhány botrányos ítéleten túl nem voltak látványos jelei. – Nem tudom, hol vesztette el végleg a realitásérzékét. Az biztos, hogy belelovalta magát abba, hogy neki meg kell felelni a fővárosi liberális jogászelit és az ellenzék, meg a nemzetközi fórumok elvárásainak – jegyezte meg az egyik forrásunk. Egy másik pedig a kérdésünkre kérdéssel felelt: Szerintetek miért jár nyelvtanárhoz?

Szerinte ugyanis Darák évekkel ezelőtt eldöntötte: “a csúcson kell kiszállni”, ami az ő esetében az Európai Unió Bíróságát, esetleg a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságát jelenti. – Azért ez mekkora dolog. Elindulsz Zalaegerszegről, aztán egy közepes diplomával felküzdöd magad a Markóig (a Markó utcában van a Kúria épülete), majd tovább Luxemburgba... Ennél kevesebbért is lettek már nálunk megalkuvók egyesek. És nem is feltétlenül tudatosan. Van az az állapot, amikor az ember azt hiszi, hogy ez neki jár, hogy amit kap, az érdemeiért kapja – mutatott rá valaki a Kúria ismerősei közül. – Egerszegen van egyébként egy klub, sikeres emberek társasága, akik kötődnek a városhoz. Évről évre összejönnek. Dépé (Darák Péter) is ott szokott lenni. Most Pestről megy, de mi lenne, ha repülővel érkezne... – fűzte hozzá.

Vagyis a forrásaink szerint Darák Péternek az utóbbi években egyre erősebb meggyőződésévé vált, hogy az Orbán-kormány bukni fog, s ezért még a látszatát is el akarta kerülni annak, amit megválasztásakor az ellenzéki sajtó sugallt, hogy ő “fideszes főbíró”. Ennek az eredménye olyan erős túlkompenzálás lett, hogy a Kúria a baloldali bírák valóságos fellegvárává vált, és sorra ontja az elfogult ítéleteket. A baloldalnak való megfelelési kényszer, valamint egy uniós, illetve strasbourgi karrier reménye lehetett az oka annak is, hogy a nyíltan rendszerkritikus, esetenként a Soros-szervezetekkel együttműködő vagy együtt szereplő Országos Bírói Tanács legitimitása mellett érvelt tavaly. S vélhetően ugyanebből az okból nem vett részt a testület legutóbbi ülésén, amikor a hazájukat külföldön is feljelentő bírák arról döntöttek, hogy Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnökének leváltását kezdeményezik.

2019.05.21.

Judith Sargentiniről egy interjúból megtudhattuk, hogy szereti Magyarországot, sokszor járt hazánkban nyaralni és bort inni. Állítása szerint magyar témájú könyveket is olvasott már, még történészként.

Ezzel kapcsolatban már korábban vita bontakozott, ki, hiszen nem teljesen tisztázott, hogy valójában milyen végzettséggel is rendelkezik a holland zöldpárti politikus.

A fenti képeknél jól látszik, hogy Sargentini esetében csak bölcsész diploma szerepel az EP honalapján, a lenti képeknél viszont már csak mesterfokozatról írnak. Érdekesség az is, hogy az adatok frissítése azt követően történt meg, hogy a magyar sajtó Sargentini végzettségével kapcsolatos kérdéseket kezdett feszegetni.

Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az ún. Sargentini-jelentésről szóló szavazást követően elindult egy módosítási hullám a leköszönő EP képviselő végzettségére vonatkozó adatok tekintetében.

Az európai oktatási szisztémában A három egymásra épülő képzési szint található: az alap-, a mester- és a doktori képzésből. A diploma megszerzését követően a továbbképzés formája lehet a szakirányú továbbképzés. Érettségi után alapképzésre, osztatlan mesterképzésre vagy felsőoktatási szakképzésre van lehetőség beiratkozni.

2019.05.17.

Az Il Giornale olasz konzervatív napilap részletesen foglalkozik Orbán Viktor miniszterelnök május 13-i washingtoni látogatásával. A cikk eleje kiemeli, hogy 2005 óta nem fogadtak magyar kormányfőt a Fehér Házban, és hogy Orbánt Barack Obama elnök nem kívánta vendégül látni. Másrészről viszont 1998-ban Bill Clinton elnök mint az Egyesült Államok haderejének főparancsnoka, fogadta Orbán Viktort, akit akkori fiatal centristaként jellemez a lap. A Giornale cikke megjegyzi, hogy az EU-val és nemzetközi intézményekkel barátságtalan viszonyban lévő magyar vezető nagy csodálója és támogatója Trumpnak, aki a 2016-os elnöki kampány jelszavát is adoptálta: „Nekünk Magyarország az első.” Trump kemény és tisztelt politikusként jellemezte Orbánt, aki jól végezte munkáját a migrációval kapcsolatban. Orbán pedig kiemelte, hogy közösen küzdenek az illegális migráció és a terrorizmus ellen, valamint a keresztény közösségek védelmében. A lap szerint Washington ellensúlyozni kívánja a növekvő orosz és kínai befolyást, továbbá kereskedelmi, energetikai, kibervédelmi kérdésekről és a NATO-ról is tárgyaltak a Fehér Házban. Az Il Post olasz online újság beszámolója szerint Orbán Viktor látogatása része egy szélesebb Trump-politikának, amely az úgynevezett visegrádi csoport országait – Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát – hozná közelebb az amerikai állásponthoz. A lap megjegyzi azt is, hogy a találkozón Trump dicsérte Orbánt különösen a bevándorláspolitikájáért, elismerve, hogy sokat tett az ország a keresztény közösségek biztonságáért.

A Washington Times amerikai konzervatív lap Trump elismerését fejezi ki Orbán Viktor miniszterelnöknek: „Ön biztonságban tartotta az országát” c. cikkében arról ír, hogy Donald Trump amerikai elnök dicsérte Magyarország vezetőjét, Orbán Viktort, az írásban megemlítve, hogy magyar kormányfőként 14 év után először tett látogatást a Fehér Házban. Az amerikai elnök közös sajtótájékoztatójuk elején rögtön megjegyezte, hogy Orbán – valószínűleg, mint ő maga is – egy kissé ellentmondásos személyiség, de Trump szerint ez rendben van. „Ön jó munkát végzett, és biztonságban tartotta az országát” – tette hozzá az elnök, aki azt is mondta, hogy azoknak az európai országoknak, amelyek másképp tettek, mint Magyarország, most problémáik vannak a bevándorlással.

A Challenges című francia lap cikke szerint az ideológiai közelség lehetővé tette a kapcsolatok felmelegítését, hiszen míg Orbánt Viktor kormányfőt a Barack Obama vezette korábbi demokrata adminisztráció rendszeresen támadta, addig az Egyesült Államok mostani elnökét – különösen az ENSZ-közgyűlésen elmondott globalizációkritikus beszéde nyomán – a szuverenista mozgalom ikonjaként is tisztelik Magyarországon. A lap ír arról, hogy az amerikai kormányzatot ösztönözte Magyarországnak mint NATO-tagországnak Oroszországhoz való közeledése is, ami részben Mike Pompeo külügyminiszter februári budapesti látogatását is motiválhatta. Ugyanakkor beszámol a cikk az Orbán Viktor washingtoni vizitjének elmaradását Trump elnöknél sürgető kongresszusi törvényvényhozók sikertelenségéről is.

2019.05.16.

Márki-Zay Péternek megint nincs ideje Hódmezővásárhellyel foglalkozni és vezetni a várost: az ellenzéki polgármesterre és szakértelmére nemrég az USA-ban volt égető szükség. Kész Zoltánnal együtt a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében keltek át az óceánon, hogy pénzt gyűjtsenek a szervezetnek és nemzetközi kapcsolataikat építsék.

Nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy “tájékoztassák az amerikai külügyet a magyar politikai fejleményekről”, ugyanis a Szenátus és a Képviselőház külügyi bizottsága is állítólag meghallgatta őket. Előbbinek négy tagja levelet írt Trumpnak, amiben kifejezték aggodalmukat a magyarországi “antidemokratikus helyzet” miatt és felszólították az elnököt, hogy Orbán Viktorral való tárgyalásán ezt tolmácsolja a magyar miniszterelnök felé is. Levelükben olyan “független objektív” Soros-párti szervezetek és személyek jelentéseire hivatkoznak, mint a Freedom House, a Cato Intézet vagy Dalibor Rohac kutató, aki számtalan dicsérő hangvételű cikket írt már Sorosról.

A kérdés az, mi alapja van egy 40 ezer főt számláló magyar város ellenzéki polgármesterét kongresszusi bizottságok előtt meghallgatni a „magyar politikai fejleményekről”? Pláne éppen akkor, amikor a lényegesen nagyobb politikai felhatalmazással rendelkező magyar miniszterelnök is az USA-ban tartózkodik? Márki-Zay szerint nem véletlen, hogy egy napon hívták őt és Orbán Viktort is Washingtonba tárgyalni, és ebben csak egyetérteni tudunk vele: elég olcsó trükk az amerikai politikusok részéről. Legalább akkor olyan magyar ellenzéki politikust hívtak volna, aki mögött nagyobb felhatalmazás van, mert ilyen téren a hódmezővásárhelyi polgármester súlytalannak számít.

A külügyminisztériumi látogatásról a két ellenzéki politikus a Facebookon osztott meg információkat, valamint a függetlenobjektív 444-nek és Indexnek nyilatkoztak. Állításuk szerint nem politikai beosztottakkal, hanem nevük elhallgatását kérő minisztériumi dolgozókkal tárgyaltak, akik őket érdeklő kérdésekben faggatták a duót. Többek között szó esett a „NATO-tól való magyar eltávolodásról” és arról, lehet-e bízni Orbánban. Utóbbira szerintünk egyértelmű a válasz, hiszen a magyar miniszterelnök következetes politikát folytat, előbbihez meg elég cáfolatnak megnézni a Trumppal való csúcstalálkozóról készült beszámolókat. Magyarország vállalta, hogy 2024-ig eléri a GDP 2 százalékát a haderőre való költések mértéke; bezzeg Németország nem tett ilyen ígéretet. Ezek szerint a németek távolodnak a NATO-tól?

Márki-Zayék szerint van alternatívája a magyar kormánynak, csak akkor felmerül a kérdés, hogy miért nyerte meg a Fidesz-KDNP pártszövetség a 2018-as választásokat is, és kapott a magyar emberektől harmadszorra is kétharmados felhatalmazást. Az országos politikai babérokra törő polgármester bizonyára magára célzott megoldásként.

Márki-Zay Péter nem csak a külügyminisztériumba látogatott el az USA-ban, hanem a hírek szerint Soroshoz köthető szervezetekkel is egyeztetett, azonban részletes információkat nem osztottak meg arról, hogy pontosan melyikekkel. Egyről tudunk a German Marshall Fund amerikai fiókszervezetébe látogatnak, amelyet támogat a Nyílt Társadalom Alapítvány.

Találkoztak még a volt washingtoni magyar nagykövettel, Simonyi Andrással, aki érdekes módon a velük való megbeszélést követően írt a Márky-Zayt szinte istenítő hirklikk.hu oldalra a Trump-Orbán találkozóról, amiben megpróbálja megmagyarázni, hogy nem is volt fontos, és amit láttunk, az mind hazugság. Majd hozzáteszi, ő is nyilván független objektív módon, hogy nem véletlen a két ellenzéki politikus meghívása a találkozó idejére, ez szerinte azt mutatja, hogy nincs jó kapcsolat az USA és Magyarország között.

Meglátogatták a magyar származású politológust, Charles Gátit is, aki 2012 óta tudja a receptet Orbán Viktor megbuktatására: a lehetőségeket végigolvasva érezhető a szakértelem és bölcs előrelátás. Lehet, hogy tippeket ad Márki-Zayéknak? Ez esetben csak biztatni tudjuk, hiszen ezek a forgatókönyvek sem jöttek be.

Hódmezővásárhely polgárai idén októberben véleményt mondhatnak majd az önkormányzati választásokon Márki-Zay városvezetéséről – pontosabban annak hiányáról. Addig türelmet és kitartást kívánunk nekik, ősszel pedig józan döntést.

2019.05.13.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Manfred Weber szereti a pénzt, de mint látni fogják a luxust sem veti meg.

A müncheni “Négy évszak” Hotel rendszeresen biztosít helyet munkaebédeknek a német politikai elit számára. 2017-ben egy ilyen eseményen részt vett Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság bukott elnöke is.

A helyszínválasztás kifinomult eleganciára és persze vastag pénztárcára utal.

A 2018-as luxusebéden felbukkant Manfred Weber is, akkor még egyszerű EPP frakcióvezetőként.

Ahogy arról Bunte című német bulvárlap is beszámolt, az immáron néppárti csúcsjelölt idén sem hagyhatott ki egy ilyen eseményt, ráadásul exkluzív vendégkörben, a Porsche család gyűrűjében.

A képen szereplő hölgy, Suzanne Porsche 1988 és 2008 között Wolfgang Porsche - a Porsche Részvénytáraság felügyelőbizottsági elnök - felesége volt. A németországi rendkívül jómódú üzletasszony ritkán ad interjút, egyik ilyen alkalommal pár éve kijelentette, hogy a “jelenlegi helyzetben a migránsokért szeretne még többet tenni.”

Korábban egy videóban Porsche Asszony egyértelműen kiállt Angela Merkel “válságkezelésben elért sikerei” mellett.

2019.05.09.

Egyre több kritika éri a legfőbb bírói fórumot és annak vezetőjét Darák Pétert amiatt, hogy erőteljes baloldali befolyás tapasztalható a Kúrián. A Magyar Nemzet keddi számában arról írt, hogy az ún. kémperben az egyértelműen MSZP-s kötődésű Mészár Róza vezette tanács mentette fel a vádlottakat, Galambos Lajost, Laborcz Sándort, Szilvásy Györgyöt és P. Lászlót. A lap szerint Mészár Róza egyértelműen baloldali támogatottságú bíró, és nem azért, mert 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején került át a Baranya Megyei Bíróságról a Kúria elődjére, a Legfelsőbb Bíróságra. Az ítész 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt, s ezt a párt akkori elnökhelyettese, a jelenleg is vád alatt álló Simon Gábor jelentette be.

A bírónő férje az MSZP-, korábban MSZMP-közelinek tartott milliárdos vállalkozó, Varga Jenő, aki a pártállam utolsó időszakában az állampárt pécsi alapszervezetének vezetője volt, és állítólag abból az időszakból származhat Gyurcsány Ferenchez fűződő kapcsolata is. A sorosista szemlélet sem áll távol a bírónőtől, a Mészár Róza által vezetett büntetőjogi csoport összefoglaló jelentése szerint ugyanis a Magyar Helsinki Bizottság gyakorlata zsinórmértékül szolgálhat a legfőbb bírósági fórum büntetőbírái számára.

Korábban beszámoltunk Kárpáti Magdolna bírónő kúriai munkásságáról is, aki „civilben” Majtényi László felesége. Azé a Majtényié, aki hivatalosan is a baloldal államfőjelöltje volt, mivel az MSZP, a DK, illetve az Együtt, a Párbeszéd és az LMP támogatását is élvezte. Rámutattunk, hogy a fentiek ellenére Kárpáti Magdolna választási ügyekben is ítélkezhetett, hiszen az egyértelmű összeférhetetlenségi gyanú ellenére nem vonta vissza ezen „feladatkörét” Darák Péter, holott ezt megtehette volna.

Mindezeken túl a napokban egyik olvasónk hívta fel a figyelmet arra a meglepő fejleményre, hogy Baráth Etele volt szocialista politikus felesége Madarász Gabriella - aki forrásaink szerint a pártállami igazságügy egyik utolsó párttitkára volt - a Kúria egyik sajtószóvivője. Baráth a Medgyessy kormányban gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, Gyurcsány Ferenc kabinetjében pedig az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszterként funkcionált. Madarász pedig, aki korábban a Legfelsőbb Bíróságon is ítélkezett, férjével kifejezetten sikeres párosnak mondható, a korábbi adatokból kitűnő jelentős vagyoni megtakarítás mellett mindketten 2010 után is jó pozíciókban tudtak maradni, Baráth Etele jelenleg a brüsszeli székhelyű Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja.

Madarász Gabriella egyébkent a múltját nem is nagyon titkolja, egy szintén baloldali kötődésű volt legfelsőbb bírósági bíróról, Petrik Ferencről szóló visszaemlékezésében úgy fogalmaz, hogy Petrikkel “ismeretségük kezdete 1974-re tehető, amikor dolgozni kezdtem a „szépemlékű” Építésügyi és Városfejlesztési Minisztérium Törvényelőkészítő Főosztályán. A különböző törvények előkészítésében az Igazságügy volt a partnerünk, a Petrik Ferenc által vezetett osztály.”

A fentiek alapján kijelenthető, hogy miközben az ellenzéki és sorosista kötődésű tagokból álló, botrányos működésű Országos Bírósági Tanács (OBT) politikai színezetű támadást indított Handó Tünde, Országos Bírósági Hivatal elnöke ellen, a Medgyessy-kormány alatt kodifikációs munkában is részt vevő Darák Péter úgy döntött, hogy helyett biztosít a rebellis bíráknak. Abban egyébként, hogy az OBT egyre elvetemültebb lépésekre veszi a bátorságot, forrásaink szerint szerepe lehet annak, hogy bízhatnak Darák említett támogatásban. Annak időzítése pedig, hogy szerdai határozatával az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének, Handó Tündének a menesztését indítványozták egyik oka az lehet, hogy Darák jelenleg külföldön tartózkodik. Az OBT elhiteltelenedéséről már korábban is írtunk, a tagokkal kapcsolatos botrányok bírósági körökben gyakorlatilag nevetség tárgyává teszik a testületet.

2019.05.08.

Kemény következményekkel jár az antiszemitizmus a jobboldalon. Soros mindeközben antiszemita és Izrael-ellenes lapba vásárolta be magát. Beszámoló az amerikai médiában tapasztalható kettős mércéről.

Nemrégiben látott napvilágot a hír, amely szerint az egyik Egyesült Államokban alapított kubai csatorna megvált több, munkatárástól, miután kritizálták Soros Györgyöt egy „antiszemitának nevezett” riportban.

A Martí Television az anyagban Sorost többek között – szélsőjobboldalinak nevezett konspirációs teóriák közlése mellett – egy „milliárdos zsidónak” nevezte, akit a „2008-as gazdasági válság egyik kitervelőjének” tituláltak.

Az elbocsátásokat egy több hónapos vizsgálatot követően a Globális Médiáért nevű független kormányzati ügynökség (U.S Agency for Global Media - USAGM) kezdeményezte

Az adást egyébként a – Donald Trump elnök által is rendszeresen idézett – Judicial Watch (JW) konzervatív jogvédő szervezet szerint New Jersey állam demokrata szenátora Bob Menendez szúrta ki, aki ezzel valószínűleg jó pontokat kívánt szerezni saját balliberális elvbarátainál, hiszen néhány évvel ezelőtt szövetségi vesztegetéssel és korrupcióval vádolták meg.

Néhány héttel az esemény után az USAGM, egyébként Obama párti vezetője John F. Lansig a JW szerint képmutató módon a sajtó és médiaszabadság mellett állt ki május 3-i, a sajtószabadság világnapján kiadott közleményben.

A kettős mérce ugyanakkor ezen a téren az Egyesült Államokban is erőteljesen érzékelhető. Miután Izraelben is nagy felháborodást váltott ki a New York Timesban közölt azon karikatúra, amely a Dávid-csillagot viselő Netanjahu-kutya által vezetett vak Donald Trumpot ábrázolta, a közfelháborodást észlelve a szerkesztőség némi késéssel – személyi konzekvenciák nélkül – a Twitteren kért bocsánatot a rajzért, elismerve, hogy a rajz „antiszemita jellegű”, és hiba volt közölni.

Jelen időpontig – konzervatív elemzők szerint megdöbbentő módon – annak ellenére nem történtek elbocsátások a lap vezetésében, hogy a Simon Wiesenthal központ „beavatkozást” szorgalmazott, Gilad Erdan Izrael állam minisztere pedig lenácizta a napjainkig 98 Pulitzer-díjat nyert liberális orgánumot.

A dolog pikantériája, hogy 2018-ban Soros egyik befektetési ügynöksége, a Soros Fund Management LLC több mint 3 millió dollár értékben vásárolt New York Times részvényeket, ezzel érdemi befolyást szerezve az „antiszemita lapnál”.

2019.05.06.

Idén is néhány ezren tüntettek a Trump kormányzat ellen az amerikai fővárosban a harmadik alkalommal megrendezett Nők menetén, amelynek apropóját az elnök két éve történt beiktatása adta.

A magyarországi Tett és Védelem Alapítvány szerint a mozgalom egyik kiemelkedő alakja, Linda Sarsour, interszekcionalista feminista, valamint a washingtoni Nők Menetének egyik fő szervezője, aki nyíltan támogat ”becsületgyilkosságokat” illetve női nemi szerv csonkítást elfogadó Izrael-ellenes muszlim szervezeteket.

De botrányt okozott megjelenésével az ismert televíziós személyiség Tamika Mallory is, az Iszlám Nemzete nevű csoport Louis Farrakhan nevű vezetőjének egyik méltatója, miközben Farrakhan zsidóellenes és homofób nézetei az USA-ban széles körben ismertek.

Mindeközben persze a brit Guardian úgy tartja számon a „Nők Washingtoni Menete” rendezvényt, mint „spontán” akciókat a nők jogaiért. Egy másik liberális médium, a Vox, „hatalmas, spontán szerveződő mozgalmat” emleget a felvonulások mögött. Honlapján, a felvonulás szervezői mint „alulról szerveződő kezdeményezést” reklámozzák művüket, „független” szervezőkkel.

Asra Q. Nomani Wall Street Journal-riportere szerint ez egy olyan ötlet, amelyet ő, liberális feminista, magáévá tehetne. De tudom – írja egyik esszéjében –, hogy a felvonulás szervezői nem beszélnek a valóságról: a menet ténylegesen nem „nők menete”. Ez egy menet olyan nőknek, akik Trump-ellenesek.

A mozgalom finanszírozása kapcsán elmerülhetünk a milliárdos Soros György és az ő Open Society-filantrópiájának dokumentumaiban, és feltehetjük a kérdést: vajon mi a kapcsolat Hillary Clinton egyik legnagyobb adományozója és a „Nők Menete” között?

A válasz: sok.

A Google Dokumentumok alapján kiderül – Soros finanszírozott, illetve szoros kapcsolatot tartott fenn legalább 56 felvonulási partnerrel, beleértve olyan „kulcsfontosságú partnereket” is, mint a Planned Parenthood, amely ellenzi Trump abortuszellenes politikáját, valamint a Nemzeti Erőforrás-védelmi Tanács, amely ellenzi Trump környezetvédelmi politikáját. A további Soros-szálak a „Nők Menete” szervezeteivel a pártos MoveOn.org (amely hevesen Clinton-párti), a Nemzeti Akcióhálózat (melynek korábbi ügyvezető igazgatóját mint a felvonulás egyik társelnökét a „holnap vezetőjeként” méltatta Obama vezető tanácsadója, Valerie Jarrett, egy másik tisztségviselőt pedig „a logisztika fejeként”). Egyéb Soros-támogatottak, akik „partnerek” a felvonuláson: az Amerikai Polgári Jogi Unió, az Alkotmányos Jogok Központja, az Amnesty International és a Human Rights Watch, hangsúlyozza Asra Q. Nomani.

A „Nők Menete” – amely következetesen ködösít az iszlám szélsőségesek kérdésében – partnerei közé tartozik az Amerikai–Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR), amely nem csak terelt a szeptember 11. utáni iszlám szélsőségesség kérdésében, hanem ellenzi azokat a muzulmán reformokat, amelyek lehetővé teszik, hogy nők imavezetők lehessenek, és hogy mecsetek előtt imádkozzanak, a tisztaság szimbólumát jelentő fejkendő viselése nélkül. A partnerek közé tartozik a Déli Szegénységjogi Központ (SPLC), amely Maajid Nawaz muszlim reformert helytelenül „muzulmánellenes szélsőségesként” tüntette fel egy – a választások előtt megjelent, elfogult – jelentésében.

Hasonlóan a 2016-os elnökválasztás utáni tüntetésekhez – amelyeken szerepelt az „Öld meg Trumpot” felirat, és amelyek nem „spontának” voltak, amint arról bizonyos médiumokban is beszámoltak – a „Nők Menete” annak a stratégiai identitáspolitikának a kiterjesztése, amely fragmentálja a mai Amerikát, és egyértelműen Soros és a baloldali demokraták érdekeit szolgálja.

Képek forrása: Fox News

Ezeket a cikkeket olvastad már?