Blogolj!
2020.08.18.

Az egyre növekvő migrációs nyomás újabb meglepő jelenségének lehettünk szemtanúi az olasz partoknál. A hatóságok 11 Tunéziából érkező illegális migránsra lettek figyelmesek, akik szalmakalapban és kutyával érkeztek a minap Lampedusára. Matteo Salvini szerint sem fér kétség, hogy a partraszállók szervezetten érkeztek Olaszországba, és korántsem úgy néztek ki, akik az életüket mentve segítségért könyörögnének.

A volt miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter felháborodása teljesen jogos, hiszen a felvételeket is látva, teljesen nyilvánvaló, hogy a 11 migráns inkább strandolni indult mintsem, hogy mentsék életüket. Matteo Salvini, aki egyben a Liga vezetője is jogosan van felháborodva és büszke arra, hogy regnálása alatt megvédte Olaszországot és az olaszokat.

(Migranti tunisini arrivano vestiti da turisti, il video di Local team from Agenzia DIRE on Vimeo.)

Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az Olaszországba Tunéziából érkezők száma. A Politico cikke alapján az Észak-Afrikából érkező migránsok száma relatíve alacsony maradt, de a politikai instabilitásnak és a koronavírus okozta gazdasági sokk miatt egyre több ember kezdett áramlani Tunéziából. Az ország egyre nehezebb helyzetben van, ami még nagyobb löketet adhat a migrációnak, ami különösen rosszul fogja érinteni Rómát és az egész EU-t egyaránt. Ez az új helyzet valószínűleg érzékenyen fogja érinteni az ősszel esedékes migrációval kapcsolatos tárgyalásokat is.

Ami a számokat illeti, az év eleje óta több mint négyszer több migráns lépett be illegális módon Olaszországba 2019 azonos időszakához viszonyítva. Csak idén közel 15 000 migráns érkezett az olasz partokhoz, ami messze fölülmúlja a tavalyi ~4000-es számot és megközelítette a 2018-as ~19 000-et.

Az ENSZ Migrációs Intézet számai alapján az is nyilvánvalóan látszik, hogy idén jelentős eltolódás figyelhető meg a migránsok nemzeti összetételében. Immáron több mint 40%-uk Tunéziából származik, amihez hozzá jön az elefántcsontparti 6%-os szám is, akik szintén Tunéziában szállnak hajóra. Ezek az aggasztó trendek politikai nyomásgyakorlásra is késztették az olasz belügyminisztert, aki felkérte Tunéziát, hogy állítsa le az ellenőrízetlen migránshullámot, mitöbb határozottan kijelentette, hogy a helyzet tarthatatlan és immáron jelentős egészségügyi kockázatot is látnak a folyamat kapcsán. Ráadásul könnyen kritikussá válhat a helyzet, hiszen becslések szerint heteken belül legalább 10 000 ember indulhat útnak

Olaszország és Tunézia között érvényben van egy korántsem hatékonynak mondható egyezmény, miszerint mindenkit vissza lehet fordítani az olasz partoktól, aki nem kapja meg a menekültstátuszt. Az egyezmény értelmében havonta maximum 320 embert lehet visszafordítani, ami a jelenlegi számok tükrében elenyésző. Sajnos, ahogy 2015-től megszokhattuk, az ilyen megállapodások vagy betarthatatlanok vagy távol állnak a valóságtól és egyáltalán nem kezelik hatékonyan a problémát.

Egy ideig úgy tűnt, hogy Tunézia lesz a 2010-es Arab Tavasz mintaországa, amely képes hamar talpra állni és prosperitást hozni az ország lakói számára. Az eltelt időszakban viszont a számok épp az ellenkezőjét mutatják, sőt a koronavírus okozta válság is óriási méreteket öltött. Júniusban az ország miniszterelnöke már arról beszélt, hogy az összes állami vállalat csődben van, és most már ott tartanak, hogy az országot kell megmenteniük. Valószínűleg nem sikerült megoldást találniuk, így azóta már kénytelen volt lemondani, ami még több bizonytalanságot okozott a gazdasági és politikai életben...

Jól látható, hogy ezek a folyamatok is nagyban hozzájárulnak a migráció növekedéséhez, ami egyben intő jel a környező országok számára is (pl. Algéria) és jelentősen aggasztó Európára nézve.

Összességében elmondható, hogy a migrációs nyomás még mindig valóság és számos jel van arra, hogy újból felerősödhet. Ráadásul immár nemcsak gazdasági nehézségekkel kell szembesülniük a fogadó országoknak, hanem fel kell készülni az egészségügyi vészhelyzetre is. Európának minél előbb kézzel fogható megoldást kell találni az illegális migrációs helyzetére, mert a jelenlegi világjárvánnyal párosulva óriási veszélynek vagyunk kitéve.

2020.08.17.

„Ezt a programot közkívánatra hirdettük meg, mivel az önkormányzati választások után sokan kérték, hogy szervezzünk képzést arról, hogy is kell egy sikeres és erős alulról szerveződő kampányt koordinálni. Ha a civil csoportoddal tervezed, hogy indulnátok a választásokon először vagy újra, esetleg az országgyűlési választásokon szeretnél alulról jövő kampány szervezni, akkor jelentkezz te is!"

Az előbbi idézet a Hogyan legyél kampányfőnök? – képzés a Közélet Iskolájában címet viselő esemény leírásából származik. A soha senki által fel nem hatalmazott, meg nem szavazott, ellenben külföldről pénzelt aktivistacsoportok már ezzel a nyitással beismerik, hogy:

 • beavatkoztak az önkormányzati választásokba
 • tudják, hogyan kell politikai kampányokat koordinálni [magyarul: irányítani]
 • már az országgyűlési választásokra készülnek

Előzmények

2019 novemberében dokumentummal alátámasztva mutattuk be a Soros-hálózat és Pikó András polgármester románcából szárba szökkenő kiképzőközpontot, amely a 2022-es választás során a nemzetellenes erők egyik fontos támaszpontjaként szolgálhat.

Idén januárban már arról tudtunk beszámolni, hogy a Soros-féle aktivistacsoportok megkezdték a felkészülést a 2022-es kampányra.

Februárban Sorosék kiképzési tematikájára hívtuk fel a figyelmet.

Június elején már arról voltunk kénytelenek beszámolni, hogy a hálózat annyira felbátorodott, hogy nyíltan felvállalták nyomásgyakorlási szándékukat a nemzeti kormánnyal szemben.

Június végén a hálózat adatgyűjtési gyakorlatáról és gátlástalan, a hajléktalanokat is felhasználó politikai akciózásukat mutattuk be.

Legutóbbi írásunkban négy darab sorosista kiképzésre hívtuk fel a figyelmet.

2022: meg akarják dönteni a nemzeti kormányt

Többször foglalkozunk már Udvarhelyi Tessza személyével. Ő az a sorosista, aki újra hatalomhoz juttattatta Józsefvárosban a Pikó András nevével fémjelzett baloldali összefogásban az MSZP-s, SZDSZ-es, gyurcsányista, valamint momentumos pártkatonák legaljasabbjait.

A senki által meg nem választott, semmilyen demokratikus felhatalmazással nem rendelkező királycsináló, Udvarhelyi Tessza most még nagyobb fokozatba kapcsolt. Az írásunk elején rögzített beharangozó fényében ugyanis Budapestre hívta össze azokat az embereket, akiken keresztül országos méretű kampányszervezést és irányítást akar a kézben tartani 2022-re.  Álljon is itt rövid felsorolás arról, hogy mire készül:

„A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat:
- Hogyan épül fel egy választási kampány?
- Hogyan lehet támogatói bázist építeni?
- Hogyan szervezzük és koordináljuk az önkénteseket?
- Milyen egy jó kommunikációs stratégia?
- Mit tanulhatunk a sikeres magyar és külföldi kampányokból?”

Reméljük mindenki számára világos, hogy mire készül ez a csapat: megragadni a kezdeményezést, kampánytiszteket szétszórni az országban és egy jól felépített nyomásgyakorló rendszeren keresztül véghez vinni a kormányváltást. Ha megnézzük, hogy mi zajlik most az Egyesült Államokban és milyen tüntetések indultak el Izraelben a szintén nemzeti kormányok ellen, akkor talán nem túlzás figyelmeztetnünk: Itt az ideje fellépni az ügynökszervezetek ellen!

Hotel és ellátás is lesz: a kampányfőnökök számára jelentkezési felületet is létrehoztak Udvarhelyiék, ahol teljes körű ellátással csábítják a messziről érkezőket. Pénz tehát van, kiképzők és kiképzettek is lesznek. Kérdés már csak egy van: Meddig tűrjük mindezt?

2020.08.14.

Az elmúlt időszakban több írásunkban is foglalkoztunk a Soros-hálózat által újra csúcsra járatott politikai kiképzésekkel, (például ITT és ITT) így most négy érdekes és a 2022-es baloldali kampányra való felkészülést elősegítő eseményt szeretnénk bemutatni olvasóinknak.

Programajánló..."

Helyi aktivizmus 1x1 - a Társaság a Szabadságjogokért képzése

Hogyan legyél aktív tagja a politikai közösségednek? Mi az a közmeghallgatás? Mihez van ott jogod? Hogyan keresheted meg az önkormányzati/országgyűlési képviselődet? Mivel érdemes hozzá fordulni? És mi a helyzet a képviselő-testületi ülésekkel? Ezek nyilvánosak? Miről van ott szó? Mit tehetek, ha a képviselő-testület jogszerűtlen döntést hoz? Hogyan kezdeményezhetek helyi népszavazást? És mik az önkormányzati képviselők lehetőségei?
Mindezekre és a kapcsolódó kérdésekre is választ kaphatsz a képzésen gyakorlati példákon és eseteken keresztül.

Aki segít a válaszok megtalálásában: Szabó Attila, a TASZ politikai szabadságjogi projektjének jogásza, a TASZ Regionális Irodái Projektjének vezetője.

Tűzfalcsoport kommentár

A képzés célja nyilvánvaló; az aktivista politizálás meghonosítása a körúton kívüli világban. Olyan embereket akarnak behálózni, akik a TASZ „hasznos idiótái” lehetnek majd helyben és számos információt, helyi ügyet tudnak szolgáltatni a budapesti vezetőség számára. Mindezekhez képzést, hálózatosodást és segítséget kaphatnak a fővárosi Soros-lerakattól, akik így alacsony energiabefektetés mellett tudnak majd vidéki trófeákat bemutatni a 2022-es választáson. Helyi ügyek, helyi botrányok, fővárosi elvtársak, Soros-pénzek – ez is lehetne a mottójuk.


Szerveződj! társasjáték-vezető képzés

A Szerveződj! társasjáték az érdekvédelem és aktivizmus módszereivel ismerteti meg a résztvevőket játékos módon. A társas célja, hogy a játékos csoport elgondolkozzon azon, hogy milyen eszközökkel tud kiállni saját közössége vagy mások érdekeiért, hogyan lehet hatásosan fellépni, kampányolni, mozgalommá szerveződni és tenni egy igazságosabb világért.

Neked való ez a feladat, ha…
✔ érdekel az aktivizmus, közösségszervezés
✔ kipróbálnád magad játékvezetőként
✔ szeretnél többet megtudni a játékosítás pedagógiájáról
✔ van időd a képzést követően több közösségben lejátszani a játékot
✔ szívesen vállalnál a jövőben játékvezetést a Közélet Iskolája eseményein

Tűzfalcsoport kommentár

Csapatépítésbe kezdenek a Közélet Iskolájánál. Kellenek az emberek plakátot ragasztani 2022-ben és valakinek majd a szórólapokat is ki kell szórnia. Mi lehet alkalmasabb a csapatok összekovácsolására egy jó kis társasjátéknál? Hát nem más, mint az eseményt szervező régi ismerős, a nemzetellenes kampányok szakértője, a társasjáték-estet is mellékesen, kisujjból megszervező Udvarhelyi Tessza.


Az aktivizmus szárnyakat ad

Szárnykészítő workshop és beszélgetés az Amnestyvel.

Pár hét alatt több mint tízezren szólítottuk fel az alapvető jogok biztosát, hogy vizsgáltassa felül a május 19-én elfogadott, transznemű emberek jogait sértő törvényt az Alkotmánybírósággal. Miért fontos ez az ügy? Milyen eszközökkel léphetünk fel a jogsértő törvényekkel szemben? Miben mérjük egy akció sikerességét? Programunkon ezekre a kérdésekre keressük a választ. Kreativitásodat pedig kiélheted kézműves workshopunkon, ahol a szombati felvonulásra készíthetsz biztonságos távolságot és stílust kölcsönző szárnyakat és más egyedi kiegészítőket.

Tűzfalcsoport kommentár

Szerettük volna ezt is kommentálni, de feladtuk. Ez úgy kerek, ahogy van. :)


Fotózás és aktivizmus - képzés a Közélet Iskolájában

Nem elég egy jó ügyért küzdeni, meg is kell mutatni azt. És mi lenne hasznosabb erre, mint egy kép, ami többet mond ezer szónál? Ezen a képzésen megismerkedünk a fotózás alapjaival, majd felfedezzük, hogyan használható egy fénykép az ügyünk kommunikációjában. A képzésre szükséged lesz egy olyan eszközre, amivel digitális képet lehet készíteni (mobiltelefon is alkalmas), de ha nem tudsz ilyet hozni magaddal, akkor jelezd a jelentkezési lapon és mi igyekszünk biztosítani.

► A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk választ:
- Hogyan erősíthetjük fel fényképekkel a szervezetünk üzenetét?
- Milyen módon dokumentáljunk aktivista megmozdulásokat?
- Mik az etikus fotózás alapszabályai?
- Hogyan komponáljuk meg a képeinket és milyen beállításokat alkalmazzunk?

Tűzfalcsoport kommentár

Hoppá! Nem elég szerveződni, kampányokat levezényelni, támadni, tüntetni, azután megint támadni, mindezeket jól meg is kell örökíteni, hogy utána a baloldali lakáj sajtó és a nemzetközi elvtársak jó képanyagokat tudjanak majd szolgáltatni a tevékenységünkről külföldön. Nincs új a nap alatt, Sorosék már korábban is szerveztek kamerás alakulatokat.

2020.08.13.

Soros György minap ünnepelte 90. szülinapját, és nyugodtan állíthatjuk: „éhes disznó makkal álmodik”. A Népszava „ünnepi” interjúja terjedelmes részt szentel az európai adósrabszolgaságnak (örökkötvény) és Sorost kvázi a demokrácia legelkötelezettebb harcosának állítják be. Mintha „Az ördög ügyvédje” című filmet forgatnák még egyszer, csak most Al Pacino helyett Soros György a főszereplő és a film címe: „A pénz ügyvédje”.

Az interjú dicsőítő ódának is felfogható, hisz rögtön az elején úgy állítják be a vén pénzügyi rókát, mint aki 90 évesen is milyen fitt, hisz most tért vissza egy teniszmeccsről. „Tökéletes formában van, és eltökélt – jobban, mint valaha -, hogy folytatja a nyílt társdalomért vívott harcát”. A harcot elsősorban számára Európa megmentése jelenti, mert szerinte „nem kész formáció”, ráadásul külső és belső ellenségei vannak. Valószínűleg a még nem létező Európai Egyesült Államokra és az ellene minden követ megmozgató nemzeti államokra gondol, mint ellenségek.

Nemzetállamok mint az EU ellenségei

Nem rejti véka alá, és rögtön az elején megjegyzi, hogy Orbán Viktor Magyarországa és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországa azok az erők, amelyek elfoglalták az államot és veszélyezteti az EU értékeit. Természetesen minden vád alaptalan és még ő sem tud bizonyítékokkal szolgálni. Mindkét tagállam az erős EU híve, viszont nem valami brüsszeli bürokraták által vezetett konglomerátumban hisznek, hanem egy erős, nemzetállamokon alapuló szövetségben. A hazugságain tovább lépve kvázi rémképet fest Olaszországról, belebegtetve egy ITALEXIT-et, mert nem bízik abban, hogy az EU képes lesz elegendő támogatást nyújtani nekik, és ráadásul a közvélemény-kutatások is az EU szkeptikusok előretörését mutatja. Könnyeket nem érdemes morzsolni, mert ha az EU egyik legnagyobb tagállama bajban van, az olyan pénzügyi hiénáknak, mint maga Soros, ez a lehető legjobb forgatókönyv.

Újkori adósrabszolgaság – a tét duplázódik

Meg is érkeztünk Soros több hónapja dédelgetett álmához az örökkötvényhez, ami tulajdonképpen egy modern adósrabszolgaság. 

Még mindig hisz a konstrukcióban, és kvázi csak technikai akadályt lát előtte, azaz Brüsszel hiányzó adóztatási hatásköre. Az interjúban újra az ötlet nagyszerűsége mellett áll ki, miszerint a tőkét soha nem kéne visszafizetni a hitelezőknek, azonban a kamatokat az idők végezetéig kellene fizetni. Szemléletes példával élve Soros azt állítja, hogy 1 000 milliárd eurós forrás mindössze 10 milliárdos kamatkiadást jelentene évente az EU-nak.

A szemfülesek már észrevehették, hogy Soros 1 %-os kamattal számol, holott a pár hónappal ezelőtti ötletében még csak 0.5% a kamatteher. Itt is nyilvánvalóan látszik, hogy ahogy az idő halad előre, Soros még nagyobb nyereségen álmodozik, és rögtön megduplázza a hitel költségét. Ne is merjünk belegondolni, ha netán beadják valaha is az EU-s döntéshozók a derekukat, milyen kamatokról fog folyni a tárgyalás. Ezek a cikkek, illetve interjúk csak a beetetés része, és biztosra mehetünk, hogy az ördög a részletekben bújik meg, és számunkra csak rosszul végződhet. Ráadásul hazugság, amit állít, hogy az idő előrehaladtával az 1 000 milliárdos eurós forrás diszkontált jelenkori értéke egyre kisebb. 

Ahogy a korábbi cikkünkben levezettük az örökjáradék kötvény jelenkori értéke pusztán a piaci elvárt hozamtól függ:

Így könnyen lehet, hogy a kibocsátási érték (1%-os kupont használva) bármi lehet 10 ezer milliárd és 667 milliárd euró között, attól függően, hogy a „végtelen” futamidőre vonatkozó elvárt piaci hozamot (r) 0,1 és 1,5% között hova helyezi a piac. A jelenlegi helyzetet látva (tagországok növekő költségvetési hiányai, rossz gazdasági környezet, nagyobb forrásigény, stb.), nem fér kétség, hogy inkább a magasabb kamat a valószínű. Ez „pusztán” azért jelenthet újabb problémát, mert amellett, hogy a fizetendő kamat állandó lenne (évi 10 milliárd euró), a kibocsátáskor kapott pénz messze lenne a remélt 1 000 milliárd eurótól (~ 667 milliárd euró).

Nem lehetünk egyszerre nemzetiek és európaiak

Az interjú további részében megdicséri Angela Merkel pozitív hozzáállást az ötlethez, amely szerintünk inkább pálfordulás, és kifejti miszerint lehetetlen egyszerre németnek és európainak lenni. Pusztán egyszerű indokot hoz fel miszerint a németben a Schuld szónak kettős jelentése van: adósságot és bűnt is jelent. Eszerint aki eladósodik, az bűnössé válik – e szemlélet miatt nem támogatja a német társadalom többsége az adósrabszolgaságot. Ergo Soros szerint nem európaiak, hisz ezt a mély kulturális beidegződést nem lehet könnyen levedleni. És meg is érkeztünk a nyílt társadalmak eszméjéhez, ami egy teljesen homogén, de valójában agymosott társadalmat jelent, ami biztosan nem gördítene akadályt az örökkötvény útjába. Ráadásul Soros nem titkolja, hogy azért lett az EU lelkes támogatója, mert azt gondolta, hogy az „Unió a nyílt társadalom európai mértékű megtestesülése”. Ugye nem véletlen, hogy miért látjuk annyiszor a brüsszeli folyósokon és nem sajnálja milliárdjait illetve befolyását felhasználni a Nyílt Társadalmi Alapítványok hálózatán keresztül.

Soros élete küldetése a nyílt társadalmak

Az interjú végén a Népszava Sorost megpróbálja ismételten pozitív színben feltüntetni, mint aki a Long Island-i otthonának virágoskertjében üldögél és elmélkedik. Sőt maga Soros jegyzi meg, hogy „Engem nem ismernek az emberek”, viszont az összeesküvés-elméletek nyugtalanítják. Ennek ellenére tagadja, hogy ő politikus viszont globális hálózatán keresztül nyíltan fellép minden általa aggasztónak vélt jelenség ellen. A nyílt társadalom kiépítése számára „élete küldetése”, és valószínű ezért az utolsó leheletéig fog küzdeni. Utolsóként pedig ismét belerúg Orbán Viktor kormányába, hisz szerinte Budapesten a „nacionalizmus, az előítélet és a rasszizmus ugyanezen erői visszatértek”. Mindannyian tudjuk, hogy ez teljesen abszurd, de ettől függetlenül a „küldetését” és ármánykodásait tovább fogja folytatni hazánkban és szerte a világon.

Nyílt társadalom = vastag pénztárca

Soros György nem hazudtolja meg magát és hozza a formáját. Immár 90 évesen is tovább harcol a nyílt társadalom eszméje mellett és mindent megtesz, hogy ez ne csak politikai küzdelem legyen, hanem lehetőleg közben jól meg is tömje a zsebét.

2020.08.10.

Soros György immár magán pénzügyi alapja (Soros Fund Management – SFM) évről évre nagyobb kitettséget szerez a média és kommunikációs vállalatokban. A közel 90 éves pénzügyi spekuláns valószínű utolsó nagy dobása, hogy az általa hirdetett káros gondolatokkal a lehető legszélesebb közönséget megfertőzze szerte a világban. A mai teljesen digitalizált környezetben köztudott tény, hogy mekkora hatalma van a különböző kommunikációs csatornáknak, így Soros nem fél felhasználni befolyását ezen a területen is.

A New York-i székhelyű SFM-et Soros György még 1969-ben alapította és azóta is mindvégig az ő irányítása alatt dollár milliárdokat keresett. A pénzügyi spekuláció mellett számos politikai akciója volt, közülük is a leghíresebb az 1992-es az angol font elleni támadás, amin egyedül 1 milliárd dollárt keresett. Azóta hívják többek között a férfinak, aki megtörte az Angol Nemzeti Bankot (Bank of England). Hasonlóval próbálkozott Magyarországon 2008-ban is, amikor az OTP-t támadta meg, ami óriási esést okozott mind a bankpapír piacán, mint a magyar tőzsdén. Soros különböző közvetlen pénzügyi és politikai támadásairól regényt lehetne írni, de az elmúlt években egy még alattomosabb cselhez folyamodott és immár közvetve próbálja befolyásolni a világot.

Kommunikáció/Információ ellenőrzése – Emberek irányítása

2011 több okból is mérföldkő Soros pénzügyi spekulációs történetében, mivel az egyre szigorodó törvények miatt azt a döntést hozta, hogy családi vállalkozássá alakítja az SFM-et. Érdemes tudni, hogy ezt megelőzően az SFM-hez hasonló pénzügyi alapok kvázi ellenőrizetlenül és mindenféle átláthatósági követelmények nélkül kereskedhettek. Bizonyára ennek köszönhetően tudott Soros 40 éven keresztül évente átlagosan 20%-os hozamot csinálni, ami összesítve több mint 30 milliárd dollárt (mai árfolyamon 9 000 milliárd forintot) jelentett. Jobban szemügyre véve az alap teljesítményét, érdekes tényre lehetünk figyelmesek. Soros miután elbúcsúzott a befektetőktől, jelentős kitettséget kezdett felhalmozni a média és kommunikációs szektorban. 2011 és 2016 között volt olyan időszak amikor befektetéseinek közel ötöde a kommunikációs vállalatok papírjaiban volt.Soros Fund Management vagyon elemei szektoronként (Forrás: whalewisdom.com)

Valószínűleg a pénzügyi sikerein felbátorodva, és hogy a demokrata Hillary Clinton (akit köztudottan pénzügyileg is jelentősen támogatott) elvesztette a választást, 2016-től kezdődően az alap vagyonelemeit még inkább a kommunikációs szektorra koncentrálta. Ha máshogyan nem megy, akkor tanainak erősebb terjesztésével, zavargások támogatásával és az agymosás minden eszközével próbálja megtörni elsősorban Donald Trump amerikai elnök hatalmát. A legutolsó hivatalos jelentés alapján a kommunikációs szektor az SFM befektetéseinek közel 40%-át tette ki, ami kb. 800 millió dollárnak (225 milliárd forintnak) felel meg.

Mélyebbre ásva a fent említett összeg 76% egyetlen vállalat papírjait jelenti, a Liberty Broadbandét. A cégnek két nagyobb érdekeltsége van:

 • Charter Communications, ami az egyik legnagyobb kábelszolgáltató az USA-ban (szórakoztatás, információ és kommunikáció) magánszemélyek és vállalkozások számára
 • Skyhook, ami a világ egyik vezető mobil és helymeghatározó megoldásokat kínáló cége, amely többek között több milliárd Wi-Fi ponttal rendelkező hálózatot működtet

A Liberty Broadband mellett olyan cégekben is építi érdekeltségeit mint az Activision Blizzard (népszerű videójátékokat gyártó cég) vagy a Googlet is tulajdonló Alphabet. Maga a gondolat is veszélyes, ha egy ilyen meghatározó személyiség ilyen területen kap ekkora ráhatást és befolyásolhatja, hogy adott esetben mit nézhetünk a tv-ben, mivel játszunk vagy láthatja éppen merre járunk illetve mit gondolunk a világról.

A Soros-kaméleon filantróppá vedlik

Mint minden izgalmas történet, Soros ügyeskedései is több fonalon folytatódtak. 2018-ban filantróppá vedlik és az SFM 18 milliárdos vagyonát a Nyílt Társadalom Alapítványoknak adja. Egyrészt ez jelentős adómegtakarítást jelent a hozzá hasonlóan cselekedő milliárdosoknak megtartva közben a teljes hatalmat a vagyon felett. Másrészt, így olyan „nemes célok” mögé tud megbújni mint az Információs és Digitális Jogok vagy a Független Újságírás pártolása. Nem meglepő módon az első platformon keresztül olyan projektet támogat az alapítvány mint a semleges internet támogatása Ausztriában (?) vagy az EU-s Adatvédelmi szabályozás, amit világstandardnak akarnak kikiáltani. Nem meglepő módon az ilyen világmegváltó kommunikációs csatornákhoz kapcsolódó ötletek is 2016 óta aktuálisak az alapítvány számára – a pénzügyi források is átlagosan évente 3.8%-al növekszenek. Független Újságírás címen jelentős összegekkel támogatják a szabad véleménynyilvánítást, a tényfeltároló újságírást és a kisebbségi csoportok hangjainak felerősítését. Ahogy sejthettük, ez is 2016 óta lett hirtelen fontos számukra, és egyedül 2020-ban 25.8 millió dollárt szánnak erre a célra.

Teljes letámadás

Úgy tűnik Soros vérszemet kapott és 2016-tól kezdve többfrontos letámadást vezényel. Immár nem csak pénzügyi spekulációval támadja a számára nem megfelelő kormányokat az USA-tól Magyarországig, illetve nem elég számára, hogy isszák szavait Brüsszelben a Soros-bérencek. Eldöntötte, hogy valószínűleg utolsó nagy háborújaként kihasználja a digitalizációt és beférkőzik a magánéletünkbe is. Fontos mindenkinek megértenie, ha eddig nem lett volna világos, hogy Soros és társai veszélyes játékot játszanak. Tegyünk meg mindent, hogy megállítsuk ő és csatlósainak ármánykodásait.

2020.08.06.

A napokban a már közismert Black Lives Matter (BLM) tagjai „társadalmi igazságot” és „fekete felszabadítást” követelve támadtak rá egy vendéglő tulajdonosra Louisville-ben. Az egészen hajmeresztő követelések között olyan is fellelhető miszerint pénzzel kell támogatni a nem fehér vezetésű szervezeteket. Ahogy megszokhattuk a balliberális oldaltól a sokszínűség vagy a szabadság értelmezése csak egyoldalú lehet, és mindenképpen csak számukra kedvező. Ugyanakkor, ha bárki is megkérdőjelezi ennek helyességét, rögtön rasszistának vagy homofóbnak bélyegzik.

A BLM egyik társszervezete, az Occupy Nulu poszterekkel és követelésekkel árasztotta el Lousiville belvárosi és kereskedelmi kerületében (Nulu) található cégeket. Egyenesen olyan neo-marxista vádakkal támadják az ott gazdálkodókat miszerint a dzsentrifikáció miatt ellehetetlenítették az alacsony keresetű, többnyire fekete közösségek megélhetését. Sőt olyanokat állítanak miszerint a fekete közösségeknek el kell takarodniuk a kerületből, ha a fehér gazdag emberek lehetőséget látnak a pénz csinálásra.

Ilyen állításokkal jó pár évtizeddel találkoztunk utoljára és azt hihettük, hogy vége. Ezzel szemben egyesek vérszemet kapva provokálják a közvéleményt óriási káoszba lökve a társadalmat. De kinek éri ez meg? Jól sejtjük, egyedül a sorosista balliberális oldalnak, amiről az elmúlt időszakban már számtalan helyen olvashattunk. Ennek nyilvánvaló példája, hogy Soros György alapítványa nemrég jelentette be, hogy 220 millió dollárral, közel 65 milliárd forinttal támogatja a „rasszizmus elleni küzdelmet".

Úgy látszik Soros bérencei a küzdelmet szó szerint értik és képesek felforgatni városrészeket is a „nemes cél” érdekében.

Na de nézzük pontosan mit is követelnek Soros katonái a kerületben található vállalkozásoktól:

 • A személyzet (vezetőséget beleértve) 23% legyen fekete, sőt a vállalkozók meg kell fogadják, hogy ez a szám nőni fog
 • A beszerzett áruk 23% fekete kereskedőktől kell származzon vagy
 • A bevétel 1.5%-át havonta egy feketéket támogató szervezetnek kell utalni
 • A cég vállalja, hogy összes alkalmazottját kötelező képzésre küldi (saját költségén) ahol a sokszínűségről és befogadásról lehet majd tanulni
 • Az egyenruha viseletének betiltása (dress code), amely eddig is különbséget sugallt a beosztott és tulajdonos között
 • Ki kell függeszteni a BLM által előre megírt fekete közösséget és a mozgalmat támogató nyilatkozatot

Ezzel párhuzamosan a BLM közösség rendszeresen fogja ellenőrizni a vállalkozásokat, és amennyiben nem felelnek meg a feltételeknek, jön az „önbíráskodás”:

 • Csökkentik és jelentik a Faji Index Számot (egy bizonyos sokszínűségű mutató) a megfelelő helyen
 • A közösségi média minden csatornáján szétkürtölik a „nem megfelelés” tényét
 • Bojkottálják a vállalkozást, sőt erre hívják fel a közvéleményt is
 • Tüntetés szervezése (média bevonásával) a vállalkozás székhelyénél
 • Kitelepülés: a fekete közösség tagjai asztalokat helyeznek el a vállalkozás előtt és hasonló termékeket árulnak mint a szabályokat be nem tartó vállalkozás

Az egész történetben a leghajmeresztőbb, hogy a leírták nem távoli fejletlen ország kis városában történik, hanem a demokrácia hazájában, az Amerikai Egyesült Államokban, ráadásul napjainkban. A nyugodtan nevezhető maffia módszerekről egy helyi vállalkozó is beszámolt, aki jogosan tette fel a kérdést: „Hogyan lehet az igazságtalanságot igazságtalansággal igazolni”? A dolgok odáig fajultak, hogy Martinez több napig be kellett zárja a vendéglőjét, mivel BLM tüntetők lepték el az utcákat és a fenti követeléseket lobogtatva fenyegették a tulajdonost. Az ügy pikantériája, hogy Martinez maga is kubai bevándorlók és feketék leszármazottja, de ez úgy látszik nem számít Soros elvbarátainak. Mindezek ellenére a vandáloknak is könnyen nevezhetők megkövetelik, hogy Martinez is részt vegyen a sokszínűséget pártoló képzéseken. Nem meglepő módon az e fajta képzéseket baloldali és a Demokrata Párthoz közeli szervezetek rendeznek

Összeségében elmondható, hogy a balliberális oldalon nemcsak itthon, de a demokrácia és szabadság hazájában is elgurult a gyógyszer. A Soros György által is nyíltan támogatott szervezetek maffia módszereket bevetve képesek vállalkozásokat tönkre tenni, nem riadva vissza az igazságtalanságokon alapuló provokációktól sem. Ez is újabb bizonyítéka, hogy mennyire káros bármilyen olyan kezdeményezés, ahol Soros György neve (ha közvetve is) felmerül.

2020.08.04.

Ha Soros György meglát egy kisebbséget, menten kardot ragad és a segítségükre siet. Na jó, nem karddal, hanem töménytelen mennyiségű pénzzel. Legyenek azok gyöngyöspatai iskolakerülők, feketék, vagy az LMBT közösség tagjai, számíthatnak az öreg spekulánsra és kiterjedt „jogvédő” hálózatára. Nincs ez másképp tehát a transzneműek esetében sem. Lássuk csak, hogyan, de legfőképpen, miért támogatja őket.

Könnyű elveszni a 72 és folyamatosan szaporodó gender és a különböző szexuális orientációk útvesztőjében, és a „tájékozatlanok” könnyen össze is keverhetik a transzneműeket a transzvesztitákkal, drag queenekkel, vagy éppen a cross-dresser csapattal. Igen, ezek mind különböznek egymástól, most azonban csak a transzneműekkel fogunk foglalkozni. A transzneműek a „születésükkor kijelölt biológiai nemüktől” eltérő neműként azonosítják magukat.

A transzneműséget sokáig a hivatalos orvosi szakvélemény mentális betegségnek tekintette, mára azonban már eljutottak addig, hogy a WHO legújabb betegségeket felsoroló és azokat kategorizáló listájában, mint “nemi inkongruencia” szerepel a „szexuális egészség” kategóriában. A céljukat azonban ezzel még nem érték el, az ugyanis a teljes depatologizálás, vagyis az, hogy kikerüljön a betegségek listájából.

A transzneműek mindössze az emberiség 1 százalékát teszik ki,viszont olyan erős és agresszív a lobbijuk, hogy azt gondolnánk, minden második ember érintett. A transzneműek mozgalma elképesztő gyorsasággal, szinte napról napra változtatja meg a minket körülvevő világot és közbeszédet. A hangjukat pedig nem más erősíti fel, mint a töménytelen mennyiségű pénz, amit mögé tesznek a progresszív milliárdosok. Nem meglepő módon köztük van Soros György is, sőt: 2017-2018 között LMBT ügyekre csaknem 17 millió dollárt áldozott, ezzel ő lett az 5. legnagyobb támogató. Ha az USA-n kívülre nyújtott LMBT támogatásokat nézzük, akkor viszont 15 millió dollárral az első helyen áll a spekuláns.

Soros György a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül világszerte számos LMBT szervezetet támogat, akiknek tevékenységébe beleesik a „T” betűkóddal jelzett transzneműek ügye is. Néhány ilyen szervezet a teljesség igénye nélkül (tekintettel arra, hogy rengeteg szervezetet finanszíroz):

Genders and Sexualities Alliance Network: az 1998-ban Gay Straight Alliance Network néven Kaliforniából indult szervezetnek ma már az egész USA-ban vannak fiókszervezetei.  Félelmetes gyorsasággal fejlődött, a kezdetekkor még csak San Francisco környékén voltak klubjaik, 2001-ben már egész Kaliforniában jelen voltak, 2005-ben pedig az USA minden államában. 2008-ban szerezték meg az NGO státuszt, addig a Soros pénzmosodájaként működő Tides Alapítvány projektjeként léteztek. A nevüket 2016-ban változtatták meg, hogy jobban lefedje a programban résztvevő fiatalok sokféle identitását. Honlapjuk szerint azokat a transz és queer fiatalokat kívánják egybefogni, akik küzdeni akarnak a genderek és rasszok elfogadásáért. Érdekes, mi nem értjük, ez a kettő hogy jön egymáshoz.

Global Action for Trans Equality: nemzetközi transzjogokért küzdő szervezet, amely szintén Soros támogatását élvezi. Részt vesznek az ENSZ munkájában, ami komoly nyomásgyakorlási lehetőséget jelent. Céljuk a depatologizálás, az egyenlőség elérése (magyarul a transzenműség normalizálása) és aktivisták kiképzése.

Transgender Europe: ez az ernyőszervezet Európában a legnagyobb forráselosztó és politikai nyomásgyakorló központja a transznemű mozgalomnak, a transzneműség normalizálása és depatologizálása a céljuk, a jogi nemváltás lehetővé tétele, illetve egyszerűsítése mellett. 46 európai és közép-ázsiai országból 149 tagszervezete van.  A szervezet társelnöke a magyar Transvanilla Egyesület alapítója, Orbán Tina Kolos. A Transgender Europe alapítói a Nyílt Társadalom Alapítvány, az Európai Bizottság, a holland kormány és az Európa Tanács. Tekintettel arra, hogy a 2016-2018 beszámolójuk szerint nem folytathatnák tevékenységüket a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi támogatása nélkül, szinte egészen biztos, hogy most is részesülnek forrásokban.

International Lesbian, Gay, Trans and Intersex Association: a nemzetközi ernyőszervezet már 1978 óta működik, mára 164 országban vannak jelen, 1690 tagszervezettel. Tanácskozási joggal részt vesznek az ENSZ ECOSOC bizottságában, erős lobbijuk van a nemzetközi szervezetekben. Bár ezt a jogot már 1993-ban megszerezték, azt az ENSZ egy évvel később hosszú időre, egészen 2011-ig felfüggesztette, mivel több tagszervezet célja kimondottan a pedofília támogatása és promotálása volt. Éves beszámolójukban támogatóként szerepel a Nyílt Társadalom Alapítvány.

The Coalition “Sexual and Health Rights of Marginalized Communities: az észak-macedón szervezet stratégiai pereskedést folytat az Európai Emberi Jogi Bíróságon, hogy bővítse az európai államok kötelezettségeit a transzneműek jogi elismerése tekintetében. Támogatóik között a honlapjukon fel van tüntetve természetesen a Nyílt Társadalom Alapítvány is.

Insight: ukrán szervezet, akik saját bevallásuk szerint is megpróbálják befolyásolni a törvényhozást, hogy az LMBT lobbi számára kedvező jogszabályokat alkossanak. Partnereik között szerepel az Amnesty International ukrán fiókszervezete.

Tudjuk jól, hogy Soros György sokkal dörzsöltebb annál, minthogy szíve jólelkűségéből támogasson egy ügyet. De milyen lehetőségeket lát a transznemű mozgalomban? Persze, hogy pénzt! A transznemű életvitelre egy egész ágazat épült az elmúlt körülbelül két évtizedben, elsősorban az orvostudomány terén. A nemi átalakító műtétekben és a hormonterápiában rengeteg pénzügyi lehetőség rejlik, és már nem csak felnőtteket „szolgálnak ki”: 2007-ben Bostonban nyílt meg az első „gender gyermekklinika”. Egyre népszerűbbek a nemi identitásukban bizonytalan gyermekeknek felírt „pubertás blokkolók”, amelyek nevükből kikövetkeztethető, hogy pubertás kor előtt járó, tehát 12-13 év alatti gyermekeknek adják a hormonokat, hogy ne serdüljenek biológiai nemüknek megfelelően. Ezzel tulajdonképpen arra kárhoztatják az ártatlan kisgyermekeket, hogy egész életükben gyógyszereket kelljen szedniük. Gyakran nem is maga a gyermek fejezi ki nemváltoztatási szándékát, hanem a kislányra vágyó csalódott szülő neveli kisfiát lányként és követeli az átalakítást. Mondanunk sem kell, ezzel pszichológiailag és fizikailag is egy életre megnyomoríthatják a gyerekeket.

A transzneműek ügyének előmozdítása azóta gyorsult fel, amikor az USA egyik államában, Észak-Karolinában elfogadtak egy törvényt, miszerint mindenkinek a „születéskor kijelölt neme”, tehát a biológiai neme szerinti mosdóba kell járnia.

Erre az LMBT-aktivisták azonnal rárepültek, hiszen ekkor a liberális Kalifornia államban már nagy sikereket értek el: a fent említett Gay Straight Alliance Network az iskolák 61 százalékában hozott létre úgynevezett Meleg-Hetero Szövetség klubokat, és 11 LMBT-t támogató törvényt sikerült kilobbiznia az állami törvényhozásban. Így tettek Észak-Karolinában is, létrehozták klubjaikat és kidolgoztak egy oktatási tervet, ami az LMBT-ideológia iskolai beszivárogtatására szolgál. Segítettek megírni az aktivistáknak egy útmutatót, többek között arról, hogy milyen hashtageket használjanak, és hogyan tudnak panasszal fordulni a hatóságokhoz. Ez csak egy példa az ezerből, a transznemű mozgalom ott van az iskolákban, a cégeknél, a filmekben, amiket nézünk Netflixen. Hangsúlyozzuk még egyszer, hogy a társadalom 1 százalékáról van szó.

A Nyílt Társadalom Alapítvány honlapján számos „ismeretterjesztő” anyag érhető el a transzneműekkel (köztük gyerekekkel) kapcsolatban, így az önkifejezésük, egészségük, illetve jogi elismerésük fontosságáról is.

Transzneműek egészségügyi helyzetéről szóló dokumentum.

A jogi nemváltoztatásról szóló iromány.

Transznemű gyerekekről és fiatalokról szóló anyag.

És most a lényeg. Miért éri meg Sorosnak, hogy több millió dollárt fektessen a transznemű mozgalomba? A milliárdosnak jelentős befektetései, részvényei vannak több orvosi és gyógyszeripari cégben is, például a Johnson & Johnsonban, vagy a CVS-ben. Mondanunk sem kell, hogy a nemváltó műtétek és a szükséges gyógyszerek, hormonok komoly iparágat jelentenek, és sok pénz folyik be belőle. Éppen ezért a transznemű mozgalom promotálása mind Sorosnak, mind az orvosi és gyógyszeripari cégeknek érdeke, hiszen a nemváltoztatást elvégeztetők egész életükben szedik a gyógyszereket. Mi éri meg a legjobban? Ha már gyermekkortól fizetniük kell ezekért a hormonokért...

2020.07.31.

Folyamatosan támadja Izraelt Josep Borrell, az Európai Unió külpolitikáért felelős főképviselője. Soros megbízható szövetségese az elmúlt időszakban minden alkalmat kihasznált annak érdekében, hogy megakadályozza Izraelt abban, hogy az birtokba vegye azoknak a területeknek egy részét, amelyeken túlnyomó többségben zsidó települések állnak. 

Amíg Trump, amerikai elnök támogatja és szövetségesként kezeli az illegális migrációt elítélő, terrorista-ellenes, valamint nemzeti alapokon szerveződő Izraelt, addig a gyenge és iszlám bevándorlással küzdő EU vezetői folyamatosan támadják a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államát.

Nem véletlen, hogy a Soros-hálózattal nyílt harcban álló Izrael régóta szálka a Soros-kitartott brüsszeli elit szemében. A szánalmas behódolás egyik kulcsfigurája Joseph Borell, aki megbízható brüsszeli sorosistának számít. Borell ügybuzgósága elképesztő méreteket ölt, így sajtóhírek szerint Olaszország, Magyarország, Ausztria és a Cseh Köztársaság is időnként torpedózni kényszerül a senki által meg nem választott, fel nem hatalmazott brüsszeli bürokrata Izraelt támadó javaslatait.

Csak néhány példa Borell őrjöngéseiből:                   

„A nemzetközi joggal és az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozataival összhangban az EU nem ismeri el Izrael szuverenitását az 1967 óta megszállt területek felett.” (2020. február 5.)

„Az Európai Unió álláspontja az 1967-ben elfoglalt palesztin területek helyzetével kapcsolatban változatlan: nem ismeri el az Izrael fennhatóságát a megszállt ciszjordániai terültek felett.” (2020. április 24.)

„Izrael hagyjon fel az egyoldalú döntésekkel, és hagyja el a megszállt palesztin területeket.” (2020. június 19. )

Mivel nem szeretnénk történelmi tényekről vitát nyitni, a jelenlegi helyzet megértéséhez álljanak itt röviden Eugene Kontorovich, a téma egyik legnevesebb izraeli–amerikai szakértőjének a Heteknek kifejtett gondolatai:

Az annektálás egy jogi fogalom, amelyet nagyon pontosan meghatároz a nemzetközi jog. Ez a definíció erre a helyzetre nem vonatkozik, mert annektálásról akkor beszélünk, ha az egyik ország egy másik országnak a területét saját magához csatolja. Például, amikor Oroszország megszállta a Krím-félszigetet, akkor azt mindenki egyértelműen annektálásnak tekintette. A Krím-félsziget ugyanis egy másik állam, Ukrajna területéhez tartozott. Itt azonban nincs erről szó, hiszen amikor Izrael 1967-ben elfoglalta ezeket a területeket, azok nem jordániai területek voltak. Jordánia maga is katonai erővel foglalta el ezeket a területeket 1949-ben, egy hódító háború során. Senki nem ismerte el ezeket Jordánia részének.

Borell és Soros

Soros György a bizalmi emberét ültette az Európai Unió egyik vezető pozíciójába. Egy fénykép tanulsága szerint a katalán Josep Borell már a kinevezése előtt egyeztetett Sorossal migráció és Uniós kérdésekről. A gyanútlan olvasó számára adja magát a kérdés: miért kell egy amerikai milliárdossal egyeztetni Európát érintő ügyekről? Ám a mindig kritikus baloldali médiát szemmel láthatóan nem érdekelte a téma, és mindenki elsiklott afölött, hogy az Európai Unió egyik vezetője nem az európai állampolgárok, hanem Soros György érdekeit szolgálja.

A sorosista politikusnak azonban vannak pénzügyi természetű botrányai is. 2015-ben kénytelen volt lemondani egy zöldenergia-vállalat igazgatótanácsi tagságáról mert korrupció-gyanús ügyletekkel foglalkozott. Később pedig bennfentes kereskedelem miatt szabtak ki rá 30 ezer eurós büntetést. Ám olyan is előfordult, hogy amikor a Deutsche Welle német tévécsatorna munkatársai a katalán-függetlenségi mozgalom miatt bebörtönzött politikusokról kérdezte úriember módjára, válasz nélkül kisétált a stúdióból. 

Cinikusan Németországba küldené az összes migránst

A diplomáciai főképviselő nem éppen a diplomatikus modoráról vált híressé, egy korábbi interjújában nyíltan kimondta, hogy azért kellenek a migránsok, mert Európának vérfrissítésre van szüksége. Az alábbi felvételek a kerítéssel elválasztott spanyol-marokkói határon készültek, és jól látszik, amint afrikaiak százai törnek át a pengékkel és szögesdróttal megerősített kerítésen. E felvételeket követően tette a „vérfrissítésre” utaló megjegyzését.

Soros Izrael ellensége

A Tűzfalcsoport márciusban készített exkluzív interjút Eli Vered Hazan úrral, a Likud külügyi igazgatójával, aki kőkeményen fogalmazott Soros zsidóellenes tevékenységéről és a spekuláns antiszemitizmusáról:

„Soros György belülről pusztítja Izraelt; a szervezetei éjt nappallá téve kiapadhatatlan forrásból dolgoznak azon, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától. Sőt, olyan civil szervezeteket támogat, akik ártatlan zsidókat gyilkoló terroristákat védenek.

Sok sikert kívánok Orbánnak a Soros elleni küzdelemben."

Nem véletlen tehát, hogy az Izrael-ellenes tevékenység egyik élharcosa mára a brüsszeli bürokrácia lett. Soros brüsszeli befolyása veszélyes Európa jövőjére és Izrael békéjére egyaránt.

2020.07.31.

Nem telik el úgy egy nap, hogy Soros György és társai ne azon munkálkodjanak, hogy minden követ megmozgatva illegális migránsokkal árasszák el a világot. A Soros-blog (Project Syndicate) egyik legújabb cikke a korlátok nélküli bevándorlás mellett érvel, ami megoldaná a szegényebb régiók problémáit és ráadásul a földi paradicsomot hozná el a világ számára.

Manapság a világ felelős politikusai energiájuk jelentős részét a koronavírus okozta gazdasági sebek kezelése köti le, és legfőbb céljuk a fertőzés mielőbbi megállítása. Teszik ezt úgy, hogy határokat zárnak le, városrészeket izolálnak vagy netán karanténba helyezik a polgárokat. Ezzel szemben a sorosisták fittyet hányva ezekre az intézkedésekre, a még szabadabb kereskedelmet és bevándorlást szorgalmazzák. Egyrészt jelentős károkat okozva ezzel a nemzeti gazdaságoknak, hiszen számtalan ország saját vállalatait és állampolgárait védi ebben a súlyos helyzetben, nem pedig a külföldi tőke által generált luxusprofit növekedését. Másrészt a nyílt határok politikája és a migránssimogatás a koronavírus terjedés melegágya, amit épeszű ember nem kívánhat.

Megoldás: fiatal és életerős migránsok?

A cikk írója már rögtön az elején kiemeli, hogy amennyiben a halálozási rátákat nézzük a szegényebb és fejlődő országok vannak a legjobb helyzetben, míg a fejlett társadalmak kénytelenek szembenézni a legrosszabbal. Mindezt leginkább arra alapozzák, hogy ezen országok társadalma sokkal fiatalabb és kevésbé elhízott. Meglepő módon olyan dolgok nem is jutnak eszükbe, mint a fejletlen statisztikai rendszerek vagy hiányos népességnyilvántartó rendszerek. Nem gondolhatja senki komolyan, hogy Afganisztán, Szíria, India, Vietnám vagy bármelyik fejlődő ország olyan fejlett nyilvántartó rendszerrel működik mint például Magyarország. Mindannyian láttunk képkockákat ezekből az országokból és finoman fogalmazva egyikük sem a higiénia magas szintjéről lenne híres. Ennek ellenére a válság okozta negatív gazdasági hatások őket is jelentősen sújtják, aminek orvoslása elvileg a fejlett országoknak lenne a dolga. Szerencsére, ahogy fentebb említettük, a felelős kormányok elsősorban a hazai vállalatokat és munkavállalóit védik, amit a globalista erők teljes mértékben elítélnek, sőt károsnak vélnek. Nem szabad az ilyen hamis és egyoldalú Soros-szirén hangoknak hinni, miszerint minden gazdasági problémánk megoldódik, ha tömegesen engedünk be országainkba fiatal, életerős migránsokat.

Nem lehet mindent pénzre váltani

Természetesen a balliberális oldal, ahogy 2015-ös migránsválság kitörése óta, vehemensen ellenzi a nemzetgazdaságokat védő intézkedéseket, hisz ezzel a fejletlen, migránsokat kibocsátó országok járnak a legrosszabbul. Még ennyi idő után sem akarják megérteni, hogy nem a problémákat kell idehozni, hanem a bajt helyben kell kezelni. Ezzel szemben a sorosisták szerint a szegény országok megsegítésének egyetlen módja, ha határainkat nyitva hagyjuk mind a kereskedelem mind a migránsinvázió előtt. Sőt ez számunkra is hasznos.

Pusztán gazdasági szempontból az indok egyszerű, hisz a mai teljesen globalizált világban egymásra vagyunk utalva, így a szabad kereskedelem révén, ha pl. Németországban többet fogyasztanak, szükségszerűen többet importálnak mellyel közvetve a fejlődő országokat gazdagítják. Ugyanakkor, ha a szegénységből kitörnek ezek az országok, ők is többet fognak fogyasztani, így élénkítve a kereskedelmet ami a fejlett világ számára is előnyös. Ezen tankönyvszerű példa mindenki számára könnyen érthető, de amint a hasonló szabadkereskedelmi gondolatot átültetjük a migrációra, veszélyes területre érkezünk.

A cikk írója egyszerű huszárvágással hasonló előnyöket vizionál a migrációval kapcsolatosan is. Szerinte elképzelhetetlen lett volna Amerika fejlődése, ha nem engednek szabad teret a migrációnak, mivel 2006-2012 között a technológiai és mérnöki startupok negyedében található legalább egy migráns alapító. Soros elvbarátai tudatosan mossák össze a legális és illegális migrációt, azt sugallva, hogy pusztán a migráció elősegítésével teremthetnénk jobb és gazdagabb világot. Sőt tovább mennek és nyíltan kijelentik, hogy a közpénzt nem határfalak építésére, hanem kifejezetten vállalkozásbarát migránsok-inkubátorházak alapítására kell költeni. Hallani sem akarnak olyan valós problémákról, mint a kulturális, vallási vagy ideológiai különbségekről a népek között.

Nincs globalista válságkezelés

Akárhányszor is próbáljanak New Yorkból, Brüsszelből vagy bármilyen globalista centrumból kioktatni bennünket, nyilvánvalóvá kell tenni, hogy nincs globális megoldás semmilyen válságra. Sem a koronavírust, sem a migrációt sem egyéb válságot nem oldottak meg bürokraták. Nem beszélve arról, hogy jelentős politikai és gazdasági erők folyamatosan sulykolják belénk, hogy a vegyes és nyílt társadalmak a gyógyír minden problémánkra. Tény, hogy nem lehet teljesen bezárkózni, de nem létezhet semmilyen körülmény amire arra késztethetne bennünket, hogy feladjuk identitásunkat és értékeinket. Résen kell lennünk és még csirájában elfojtani minden ennek ellenkezőjére irányuló Soros-féle gondolatot.

2020.07.29.

Szinte nincs olyan ember, akit ne érintett volna valamiképpen mindennapjaiban a koronavírus-járvány. Home office, vásárlási idősáv, kötelező maszkviselet, rosszabb esetben pedig a munkahely megszűnése, megfertőződés, vagy egy családtag elvesztése. A járványnak nem tulajdonsága, hogy bizonyos kisebbségi csoportokat kipécéz magának és rájuk nézve különösen is káros, a Soros-hálózat azonban még ezt a kialakult helyzetet is érzékenyítésre akarja kihasználni.

2020. június 16-án tartották meg az Egy társadalom röntgenképe: kisebbségek és hátrányos helyzetű csoportok a járvány idején Magyarországon (X-ray of a society: Minorities and disadvantaged groups during the pandemic in Hungary) című online konferenciát a Magyar Helsinki Bizottság és az MTA-ELTE SPECTRA Lendület Kutatócsoport közös szervezésében.

Az eseményen felszólalók közül szinte mindenki a kutatócsoport tagja, az egyedüli kakukktojás a Helsinki Bizottság ügyvédje és A Város Mindenkiét egyik tagja, Ivány Borbála volt, aki a gyűlölet-bűncselekményekről beszélt.

A többi előadó érintette az etnikai kisebbségek, az LMBT személyek és a migránsok helyzetét is. Tudjuk, hogy Sorosék célja kifejezetten az irántuk való érzékenyítés, ugyanakkor érthetetlen, hogy egy tényleg minden társadalmi csoportot érintő világjárvány és azt követő gazdasági válság idején miért kell megint külön kisebbségi csoportokkal foglalkozni…

A Magyar Helsinki Bizottsággal korábban több cikkünkben is foglalkoztunk már, nyílt titok, hogy Soros egyik legfontosabb hazai zászlóshajójáról van szó. Vessünk azonban egy pillantást most a másik szervezetre, az MTA-ELTE SPECTRA Lendület Kutatócsoportra.

A 2009-ben az MTA-n indult Lendület program célja a tudomány különböző területein tevékenykedő magyar tudósok itthon tartása, vagy visszahívása hazánkba. Ennek keretén belül alakult meg a 2018-2023 között Bárd Petra kriminológus vezetésével működő SPECTRA kutatócsoport.

Tagjai a következők:

Dr. Bárd Petra az ELTE ÁJK oktatója, aki a Kriminológiai Tanszéken tanít a kriminológia és kriminálpolitika mellett emberi jogokat is, emellett pedig óraadó tanár a CEU-n.

Kutatási területei közé tartozik a jogállamiság és az emberi jogok kapcsolata is. Az Európa Tanács HELP (Human Rights Education for Legal Professionals) programja keretében „bírák és ügyészek részére tananyagot készített és tanfolyamot szervezett a gyűlölet motiválta bűncselekményekkel kapcsolatos jogalkalmazási kihívásokról”. Magyar fordításban ez azt jelenti, hogy érzékenyítő tréningeket tart nekik, de ez természetesen nem olyan, mintha befolyásolni akarná a jogalkalmazást…

Dr. Barna Ildikó szociológus, az ELTE Társadalomtudományi Karának docense. Kutatási területei közé tartozik többek között az antiszemitizmus, gyűlöletcselekmények, gyűlöletbeszéd, szélsőjobb és a xenofóbia. A szélsőbal láthatólag nem, pedig az Antifa háza táján is lenne mit kutatnia, ez biztos. A hölgynél inkább a Fidesz rögzült be és nem riad vissza attól sem, hogy a világot bejárva terjessze a véleményét, miszerint a magyarok idegenellenesek, elsősorban a magyar kormány „migránsellenes propagandája” miatt.

Dombos Tamás közgazdász, szociológus, antropológus (a CEU-n végzett). 2001-2011 között a CEU kutatója volt, kutatási területe az esélyegyenlőség. 2007 óta dolgozik a Soros-hálózathoz tartozó LMBT érdekeket képviselő Háttér Társaságnál. 2012-től a Magyar LMBT Szövetség ernyőszervezet egyik ügyvivője. Az elmúlt években homofób és transzfób gyűlöletbűncselekmények áldozataival kapcsolatos projekteken dolgozott.

Dr. Fellegi Borbála 2008-tól alapítója és ügyvezetője a Foresee Kutatócsoportnak, valamint óraadó az ELTE ÁJK-n. A Foresee egyik partnere a CEU.

Dr. Héra Gábor, kutató, szociológus. Figyelemmel kíséri a romák elleni diszkrimináció, előítélet és gyűlölet-bűncselekmények megnyilvánulásait. Több hazai és nemzetközi kutatási program kutatója, egyúttal a Foresee Kutatócsoport munkatársa. Honlapján elérhető önéletrajzából kiderül, hogy több kutatását is a Nyílt Társadalom Alapítvány megbízásából végezte.

Dr. Kirs Eszter több hazai egyetemen is oktat, 2013 óta pedig jogi előadója a Magyar Helsinki Bizottságnak. Itt a honlapjuk információi szerint szakmai képzéseket szervez és emellett „egyetemi és középiskolai, emberi jogi tárgyú oktatási projektek végrehajtásáért felelős”. Magyarul a diákokat érzékenyíti, a Mark My Professor adatlapja alapján időnként kevesebb sikerrel.

markmyprofessor.com

Szontagh Veronika kisebbségpolitikus és kriminológus, kutatási témája a gyűlölet-bűncselekmények és az áldozathibáztatás. Órákat tart a kriminológus mesterképzésen, illetve a jogászképzésben is. 2017/18-as tanévben az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa volt, emellett 2018 év elejétől az TK Jogtudományi Intézet tudományos segédmunkatársa.

Dr. Uszkiewicz Erik jogász, kutatási témája az előítélet és diszkrimináció a jogalkalmazásban. Az ELTE-ÁJK Jog- és Társadalomelméleti Tanszékének oktatója. Az elmúlt időszakban civil szervezetek munkáját segítette kutatásokban való részvétellel, projekt-menedzsment szolgáltatásokkal. Folyamatosan tart képzéseket civil aktivistáknak, rendészeti szakembereknek. Korábban olyan Soroshoz köthető helyeken dolgozott, mint a Mérték Médiaelemző Műhely, vagy az Eötvös Károly Intézet.

Forrás: markmyprofessor.com

A gyűlölet-bűncselekmény esetén a tett oka az áldozat egy társadalmi, jellemzően kisebbségi csoporthoz való tartozása, és bár legtöbbször erőszakos, megvalósíthatja a gyűlöletbeszéd is. Ez eddig rendben van, csakhogy a liberális emberjogi szervezetek és jogvédők elkezdték ezt az indokot felhasználni saját céljaik érdekében. Olyan szinten folyik a vádaskodás jellemzően konzervatív jobboldali politikusok, kommentátorok és még választópolgárok ellen is gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva, hogy az már kezd egy orwelli disztópiára hasonlítani. Orwell 1948-ban megjelent 1984 című könyvében, amely sajnos napjainkban is aktuális – csak a kommunizmust, mint totalitárius ideológiát mára felváltotta a liberalizmus. A műben az, aki „bűngondol” az gondolat bűncselekményt követ el. Napjainkban családanyákat visznek el Twitter posztok miatt, meghurcolnak és esetenként meg is ölnek embereket, akik kiállnak amellett, hogy minden élet számít (All Lives Matter) és a listát hosszasan lehetne még folytatni...Megérkeztünk volna Orwell világába? Egyre inkább úgy tűnik, hogy igen.

Fontosnak tartjuk megmutatni olvasóinknak, hogy milyen szintű összefonódások vannak a Soros-hálózat egyes intézetei között. Sokszor a semlegesnek látszó kezdeményezések mögött is meghúzódnak a nyílt társadalom szálai. Az MTA-ELTE SPECTRA Lendületben Kutatócsoport nyolc tagja közül hatnál található interneten elérhető információk alapján kötődés Sorosékhoz. Ez nem a véletlen műve.

Ezeket a cikkeket olvastad már?