Blogolj!
2018.04.26.

A magyar származású író és szociológus, Frank Füredi (született: Füredi Ferenc) állítása szerint egy magánjellegű ebéd közben Soros Györgynek dolgozó globalista aktivisták azzal kérkedtek, hogy kormányokat buktattak már meg.

A canterbury-i University of Kent korábbi szociológus professzora a Telegraph angol újságnak adott interjújában felidézte tapasztalatait a globalista spekuláns zsoldosaival kapcsolatban, miután arra utaló jelek mutatkoztak, hogy meg akarják buktatni a brit kormányt és egy újabb népszavazást akarnak kiíratni az uniós tagságról.

Frank Füredi

„Soros úgy hiszi, hogy ha az emberek úgymond rosszul szavaztak, rosszul választottak, akkor joga van meghiúsítani a döntésük eredményét” – fogalmazott Füredi.

„Soros nem hisz sem a határok létjogosultságában sem a nemzeti választások felhatalmazásában. Éppen ezért feljogosítva érzi magát, hogy befolyásolja és amennyiben lehetséges, irányítsa a társadalmak sorsát világszerte.”

A „Soros-művelettel” (hívhatjuk Soros-tervnek is, ám szerettük volna visszaadni a professzor eredeti szóhasználatát) való találkozásáról elmondta, hogy az 2013-ban hazánkban, Budapesten történt egy fiataloknak szóló csereprogramon (Open Society Youth Exchange), ahová a világ minden részéről érkeztek a nyílt társadalom eszméjének követői. A következőkben idézzük a személyes beszámolót:

„A legtöbb résztvevő okos, idealista fiatal volt, akik úgy tűnt, tényleg csak jobbá szeretnék tenni a világot. Ami aggodalommal töltött el a találkozóval kapcsolatban az volt, hogy a jelenlévőkre úgy tekintettek, mintha baloldali hittérítők lennének, akik hazatérve terjesztik majd az igét.

Később ebéd közben, egy budapesti szálloda éttermében értettem csak meg a teljes súlyát annak az arrogáns világképnek, amelyet a Soros hálózat szervezetei promotálnak. Az asztalnál ültek holland, amerikai, brit, ukrán és magyar képviselői is különböző Soros NGO-knak és hencegtek az eredményeikről. Néhányan állították, hogy központi szerepet játszottak Egyiptomban az Arab Tavasz kirobbanásakor. Mások az Ukrajna demokratizálásában való közreműködésükkel dicsekedtek. Megint mások azzal kérkedtek, hogy milyen befolyásuk volt a líbai Khadafi rezsim megbuktatásának előkészítésében.

Csendben ültem és kényelmetlenül éreztem magam olyan emberek társaságában, akik számára természetesnek tűnt istent játszani. Volt egy pillanat, amikor az asztalfőnél ülő résztvevő – egyébként egy magyar Soros szervezet vezetője – megkérdezte, mit gondolok a munkájukról. Nem akartam senkit sem megsérteni, ezért csak halkan megjegyeztem, nem vagyok meggyőződve róla, hogy egyáltalán legitim-e és működhet-e, ha a demokráciáról vallott eszméiket kívülről erőltetik rá Líbiára. Egy pillanatnyi hezitálás nélkül rávágta: „Nem hiszem, hogy megengedhetjük magunknak, hogy megvárjuk, míg a líbiaiak megtalálják a saját Jeffersonukat!” (Itt Thomas Jeffersonra, az amerikai függetlenségi nyilatkozat megalkotójára utalt.)”

Füredi visszaemlékezésében megjegyzi, meglepte az a gőgös hangnem, amellyel kioktatta és arra utalt, hogy olyan országokban, mint Líbia, tulajdonképpen ők, a Soros zsoldosok töltik be Jefferson szerepét. Mi a helyükben nem dicsekednénk azzal, hogy létrehoztunk egy bukott államot, ahol szabadlábon vannak a dzsihadisták, a fekete afrikaiakat rabszolgapiacokon árulják és nem utolsósorban az embercsempészek jó nagy pénzeket szakítanak azzal, hogy lélekvesztő csónakokon indítják útnak a migránsokat Európa felé – javarészt a Soros NGO-k segítségével.

Az őt dölyfösen leteremtő Soros zsoldost nem említette név szerint, ám az eredeti, angol nyelvű beszámolóban nőneműként utal rá. Annak tudatában, hogy 2013-ban történt az eset, és akkoriban ez a hölgy egy magyarországi Soros NGO vezetője volt, az alábbi személyek jöhetnek szóba (a teljesség igénye nélkül, a legismertebb és legnagyobb szervezeteket tekintve):

 • Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke 2007 óta
 • Kapronczay Stefánia, a Társaság A Sazabdságjogokért ügyvezető igazgatója 2013-tól
 • Somody Bernadette, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet igazgatója

A három grácia

Füredi, aki szintén magyar zsidó családi háttérrel rendelkezik, nekiment azoknak is, akik védelmezik a spekulánst és az őt kritizálókat antiszemitizmussal vádolják. „Visszataszítónak tartom, hogy Soros kritikusait zsidóellenesnek bélyegzik, az antiszemitizmus elleni harccal éppen ellentétes az ilyen opportunista használata a kifejezésnek” – mondta.

Az akadémikus családja jelentős részét elvesztette a Holokauszt miatt, miközben Soros egy magyar tisztviselő keresztfiának álcázva magát megúszta és még el is kísérte segítőjét, hogy zsidó családok vagyonát elkobozzák.

Forrás: Breitbart

Soros és „rendszerváltoztató” stratégája

Az immár 90. évében járó nyugalmazott kelet-bostoni professzor, a monopoli blog bejegyzésében CIA-stratégaként jellemzett Gene Sharp - Soros György amerikai milliárdossal szövetségben - demokratikusnak álcázott mozgalmakat és manipulált elégedetlenkedések sorát hívta életre, hogy azok az utcánF bizonyítsák a kipécézett országok kormányainak:: az USA neokonjai az „új amerikai évszázadban” leigáznák az egész világot, vigyázó szemüket pedig Ukrajna felé vetik.

A szerző szerint közelebbről nézve, vannak hasonlóságok az arab tavasz és a kijevi események között. A szervezetek transzparensei, a szórólapok némelyike ​​azonos is (csak különböző nyelveken íródtak, de látható, hogy ugyanazt a kézírást használják nagyon jól). Az alapot a „demokrácia előmozdítása” jelenti a CIA-hidra (kötődésű) „Demokrácia Alapítványnak”, amely Soros György által támogatott, és amely szervezetet az agg Sharp vezet.

A cikk szerint Gene Sharp OTPOR és CANVAS nevű szervezeteivel „bármikor, bárhol a világon” tud kezdeményezni felkeléseket „olyan népszerűtlen kormányok ellen és azokban az országokban, amelyek ellenzi a Wall Street és a Pentagon előírt Új Világrendet”. A cikk példaként hozza, hogy a belgrádi székhelyű CANVAS (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies) nevű szervezetet alapító Srdja Popovic együttműködött a CIA-val és dolgozik a Pentagonnak, együttműködve a George Friedman alapította Stratfor kémvállalattal; remek kapcsolata a katonai hírszerzéssel az Egyesült Államokban, jól ismert.

A cikk szerint ez a fajta megközelítés már történelmileg kipróbált, hiszen már 1996 őszén arról írt a Frankfurter Allgemeine Zeitung, hogy „a horvát elnök ismét összeesküvés ellen figyelmeztet”, egy a horvátországi eseményeket taglaló cikkben (akkortájt ugyanis Franjo Tuđman horvát elnök erősen megtámadta a Sors-alapítványt). „Eredetileg jóváhagyott humanitárius szervezetként, a Soros Alapítvány megpróbál technikai és pénzügyi támogatást nyújtani a fiatalok számára a feltételek megteremtéséhez a jelenlegi hatalom leváltásához, és az ellenőrzés elnyeréséhez minden életszféra felett, kezdve a média és a kultúra területén.”

Forrás: Monopoli

2018.04.18.

Caroline B. Glick, a Soros globális káoszkampánya című a The Jerusalem Post című lapban megjelent cikkében kifejti, hogy nincs olyan sarka a világnak, amelyet ne érintenének Soros György erőfeszítései. Nincs politikai terület, amely érintetlen maradna.

A Columbia Egyetem politológus alapképzésének abszolválása után, a Harvard Egyetemen mesterfokozatot szerző, Izraelben élő újságírónő egyik friss írását azzal kezdi, hogy az első külföldi vezető, aki Orbán Viktor miniszterelnököt felhívta, hogy gratuláljon a magyarországi parlamenti választásokon aratott döntő győzelméért, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök volt.

Netanjahu felhívta Orbánt, és meghívta őt Izraelbe. Netanjahu megköszönte Orbánnak, hogy „Magyarország támogatja Izraelt a nemzetközi fórumokon”.

Glick hangsúlyozza, hogy Orbán pártja, a Fidesz elsöprő győzelmet aratott a parlamenti választásokon, egymásután harmadik alkalommal ciklust adva Orbánnak miniszterelnökként, valamint a magyar alkotmány módosításához kétharmados parlamenti többséget.

A cikk szerint 2015 óta, amióta Angela Merkel német kancellár a Közel-Keletről több százezer – főleg muszlim – bevándorlót engedett be Európába, Orbán a nyitott határok politikájának egyik legelismertebb ellenfele, amely szerinte Magyarország nemzeti identitását és gazdaságát fenyegeti.

A szerző szerint Soros felvállalt egy olyan bevándorláspárti kampányt, amelyet a magyarok túlnyomó többsége ellenez. Nem azért ellenzik, mert gyűlölik a zsidókat, hanem azért, mert a szabadjára engedett migrációt a nemzeti érdekeket elpusztítónak tekintik – ideértve a nemzeti identitást, a szuverenitást, a gazdaságot és a nemzetbiztonságot.

Ráadásul Soros hasonló kampányokat indított Izrael ellen azáltal, hogy tömegesen finanszírozza az izraeli és a nyugati világban az Izrael-ellenes NGO-kat. Az NGO Monitor szerint egy izraeli szervezetet arra szántak, hogy NGO-k szerepét kutassa Izrael delegitimálásában – azt, hogy saját Nyílt Társadalom Intézetén keresztül Soros évente több tízmillió dollárt költ Izrael-ellenes nem kormányzati szervezetekre.

A J Street, a 2008-ban az Egyesült Államokban alakult Izrael-ellenes zsidó érdekvédelmi csoport Soros jótékonyságának kedvezményezettje. A csoportot Soros egy 2007-es cikkében álmodta meg, amit a New York Review of Books-ban tett közzé.

Egy másik ilyen Soros-kedvezményezett a rosszindulatúan Izrael-ellenes Human Rights Watch (HRW). A HRW kampányt vezetett Magyarországon azt állítva, hogy az Orbán támogatta Soros elleni kampány antiszemita volt. Mint azt az NGO Monitor megjegyzi, Soros felmentette a HRW-t, miután a főbb adományozók elhagyták a csoportot a mélyen Izrael ellen irányuló elfogultsága és gyűlölete miatt.

Netanjahu azzal vádolta Sorost, hogy támogatta Izraelben, az Egyesült Államokban és Európában azokat az Izrael-ellenes NGO-kat, amelyek tömeges kampányt indítottak annak érdekében, hogy megakadályozzák Izraelt az afrikai illegális migránsok deportálásában.

Mivel Soros központi szerepet játszik a nemzetközi baloldal által pénzelt – Izraelben és az egész Nyugaton folytatott – Izrael elleni háborúban, az izraeli külügyminisztérium nyilatkozatot adott ki az Orbán által támogatott Soros-ellenes magyarországi kampány kapcsán röviddel azt követően, hogy a magyarországi izraeli nagykövet elítélte a Soros elleni kampányt.

Az írás idézi a magyar kormányfőt: „Minden magyar kormány kötelessége megvédeni minden állampolgárát. A második világháború alatt Magyarország ennek az erkölcsi és politikai követelménynek nem tett eleget. Akkor a zsidók védelme helyett a náci kollaborálást választottuk. Ez nem fordulhat többé elő.”

Netanjahu a maga részéről megköszönte Orbánnak a „fontos szavakat”, és dicsérte őt kormányzatának ellenállásáért az ellen, amit általában „új antiszemitizmusnak” neveznek: Izrael gyűlölete ellen. Netanjahu azt mondta: „Van egy új antiszemitizmus, az anticionizmusban kifejeződve. Az egy és egyetlen zsidó állam delegitimizálása. Magyarország sok tekintetben azon államok élén áll, amelyek ellenzik ezt a zsidóellenes politikát, és én ezt örömmel fogadom, és ezért kifejezem kormányom elismerését.”

A holokauszt után a világ zsidósága megalkotta a „Soha többé” kifejezést, amely kifejezi az elkötelezettséget a zsidó nép elpusztítására irányuló összes jövőbeli kísérlet megakadályozására. Ez a kifejezés azonban gyakran korlátozódik a náci típusú antiszemitizmus elleni küzdelemre.

Bár a zsidógyűlölet a szélsőjobbon továbbra is jelentős veszélyt jelent, Izraelben és Európában fenyegetést jelentenek Izraelre és számos támadást hajtanak végre muszlimok. Nyugat-Európa számos államában a baloldali antiszemitizmus elterjedtebb, mint a jobboldali antiszemitizmus. És Izrael legerősebb támogatói Európában – szinte kivétel nélkül – a politikai jobbon teremtenek otthont maguknak.

Orbán mellé állva, Netanjahu azt bizonyította, hogy Izrael számára a „Soha többé” az antiszemitizmus valamennyi formájával szemben azonos erejű fellépést jelent.

Az Orbán mellett kiálló Netanjahu világossá tette, hogy Izrael tettei alapján alapozza szövetségeit. Támogatja azokat, akik támogatják a zsidó államot, és ellene van azoknak, akik ellenzik azt, függetlenül azok ideológiai és pártbéli identitásától.

Caroline B. Glick

breitbart.com

2018.04.06.

Február 16-án egy pillanatra erősen megremegett a DC politikai levegője az Észak-Atlanti-óceán túlpartján: Rod Rosenstein helyettes főügyész ugyanis bejelentette, hogy Robert Mueller különleges vizsgálóbíró (és korábbi FBI-igazgató) előterjesztése nyomán az amerikai igazságügyi minisztérium vádat emel tizenhárom orosz állampolgár és három orosz szervezet ellen, miután a korábban lefolytatott vizsgálat során tudomásukra jutott bizonyítékok szerint az érintettek beavatkoztak a 2016-os amerikai elnökválasztás folyamatába.

Ha viszont tényleg a Mueller-vizsgálatban megállapított sztenderdek alapján ítélnék meg az egész ügyet, akkor egyes vélemények szerint valójában az amerikai deep state (állam az államban) tisztségviselőit kellene politikailag felelősségre vonni a külföldi hatalmakkal való összejátszásért, sőt adott esetben a más országok választásaiba való – világszerte az amerikai érdekeknek megfelelően történő – beavatkozásért.

A külföldi szereplők amerikai választási beavatkozására vonatkozó vizsgálat annak fényében is érdekesnek mondható, hogy – amiként arra már többen is felhívták a figyelmet – a választópolgári azonosításra (voter ID) vonatkozó jogi szabályozás mindmáig hiányosságot szenved az Államokban. Az amerikai sajtó eddig 13 „orosz trollt” emlegetett, akik a gyanú szerint facebook-os mémjeik segítségével szándékosan megzavarhatták az elnökválasztás folyamatát.

A megkreált ideológia egyik legsajátosabb példáját az a Washington Post szolgáltatta, amely korábban szerkesztőségi véleménycikkekben vette védelmébe például a Russiagate kapcsán is kulcsszereplőnek számító Soros Györgyöt – akár a magyar kormányzattal, akár másokkal szemben is. Karen Tumulty, a lap politikai újságírója egyenesen azt állította, hogy a sajtóban emlegetett Facebook-mémek egyenértékűnek számítanak az Egyesült Államok ellen intézett katonai támadásokkal.

Azért itt érdemes közbeszúrni, a CIA által sok esetben használt eszközök – a Soros György vagy a még mindig a balliberális apparátus befolyása alatt álló amerikai külügyminisztérium által pénzelt különböző szervezetek mellett – már nem puszta Facebook-mémek, mivel ők a legdurvább választásbefolyásolási eszközöktől sem riadnak vissza harcukban: az egyes baloldali pártok titkos finanszírozásától kezdve a gyűlöletkampányok spin-doktorain át a washingtoni deep state politikai irányelveihez leginkább hű, és azoknak maradéktalanul megfelelni kívánó zsoldosokig.

A közbeszédben és a sajtóban már elkezdték keresni az ésszerű módokat arra, hogy az ilyen és ehhez hasonló ügyeknek később hogyan lehetne elejét venni. Felmerült például, hogy születhetne egy különleges ENSZ-egyezmény, amely olyan egyértelmű vörös vonalakat húzna meg, amelyeket nem lenne szabad átlépni a politikai kampányok finanszírozásánál vagy a közösségi háló használatában. Azonban egy ilyen egyezményt vagy szerződést hiába írna alá Donald Trump – érvel az egyik cikk –, attól még senki nem garantálhatja, hogy (a határok átlépésére minden tekintetben hajlamos, sőt arra biztató) Soros György és hálózata, akár a CIA is tiszteletben tartana egy ilyen szerződést.

De ez nem csak Amerika, hanem mások részéről, sőt együttműködésével is megeshet, mint azt például Soros György orosz kapcsolatai is sejtetik. Korábbi hírek szerint ugyanis az orosz kormány Bermudán olyan fedőcéget hozott létre, amelyen keresztül Soros György a 2010-es évek elején mintegy 27 millió dollárt (7 milliárd forintot) pumpált át saját amerikai NGO-inak. (A Klein Ltd. ehhez egy amerikai alapba, a Sea Change Foundation-be folyatta át a Soros-pénzeket.) Olyan vélemények is napvilágot láttak, hogy az ilyen esetek csupán a „jéghegy csúcsa”, és hogy Soros masszívan politikai tevékenységet végző, és egyre kevésbé civilnek látszó szervezetei akár az orosz földgáz- és kőolaj-lobbi politikai érdekeit is szolgálhatják. Ennek fényében viszont az amerikai konzervatív jobboldallal szembeni különböző támadások hitelessége is erősen kétségbe vonható, és felmerül, hogy kinek (kiknek) a kampányérdekeit is szolgálta valójában a 2016-os amerikai elnökválasztás „széttrollkodása”…

A Hillary Clinton kampányába jelentős összegekkel beszálló – és az elveszített választáson egymilliárd dollárt bukó – Soros György orosz kötődései kapcsán azt is érdemes kiemelni, hogy a Russiagate-ben az egész korábbi balliberális kormányzat, az Obama-adminisztráció is érintett lehet. Például az Oroszország állítólagos 2016. évi elnökválasztási szerepével kapcsolatos vizsgálatok nyomán az is kiderült, hogy a Szenátus igazságügyi bizottsága előtt nem pontosan számoltak be akkori tisztségviselők az amerikai igazságügyi tárcának az Amerikában akkreditált orosz nagykövettel az elnökválasztási kampány idején – összesen két alkalommal – folytatott beszélgetéseiről.

A Russiagate-ben így az amerikai baloldal jelentős része és a mögötte álló pénzbirodalom kulcsszereplői is nyakig benne lehetnek, ám hogy ebben az ügyben mikor fogunk a mainál sokkal pontosabb képpel rendelkezni – ez még bizony a jövő zenéje.

2018.03.29.

avagy hogyan tervezi Soros György destabilizálni a Balkánt és bejuttatni a migránsokat az Európai Unióba

 • Soros György és civil szervezetei nem adták fel tervüket, hogy bejuttassák a migránsokat az EU területére.
 • A Balkánon az utóbbi időben ismét feszültségek tapasztalhatóak.
 • Szlovákiában, Romániában és például Macedóniában is felmerült a gyanú, hogy Soros György megpróbál beavatkozni a belpolitikai folyamatokba.
 • Albániában, Macedóniában, Szerbiában tüntetéseket szerveznek a Soros szervezetek, hogy destabilizálják az országokat a balkáni migrációs útvonal mentén.
 • A szakértők szerint a térség destabilizálásának az lehet az egyik célja, hogy meggyengítse a migránsok befogadását ellenző országokat és bejöhessenek a bevándorlók.
 • Egy esetleges háború esetén nem számítanának harmadik biztonságos országnak, így be kellene engednünk a migránsokat.

Soros György és az általa alapított Nyílt Társadalomért Alapítvány támogatott szervezetei nem akarják a véletlenre bízni a dolgot: mivel az úgynevezett balkáni migrációs útvonal le lett zárva, új célt tűztek ki maguknak. Destabilizálják a balkáni államokat, hogy azok ne számítsanak harmadik biztonságos országnak és így Magyarországnak be kelljen engednie az összes ideérkező migránst. Így kívánják végső elkeseredésükben végrehajtani tervüket, hogy lebontsák a nemzetállamokat és nyílt társadalmat hozzanak létre.

Mi is pontosan a „nyílt társadalom”? A fogalmat 1932-ben alkotta meg a francia filozófus, Henri Louis Bergson. Olyan társadalmat ír le, amely egyetemes értékek és elvek mentén jött létre és célja, hogy az egész emberiség jólétben éljen. Ezzel ellentétes a „zárt társadalom”, amely a „teljes emberiség jóléte” elé helyezi saját nemzete és kultúrája érdekeit. Soros György a londoni egyetemen, diákként találkozott az elmélettel és teljesen magával ragadta az elképzelés.

Az sem utolsó szempont a balkáni tevékenységénél, hogy két legyet ütne egy csapásra: a migránsok bejutnának az Európai Unió területére, és az általa megvetett jobboldali kormányokat is sikerülne megbuktatnia. Vegyük csak Macedónia esetét.

Egy, az interneten elérhető dokumentum szerint a szkopjei USA nagykövetségen és a Soros alapítványokon keresztül több millió dollárnyi amerikai közpénz érkezett, melynek jelentős részét a demokratikusan megválasztott jobboldali VMRO-DPMNE kormány destabilizálására fordították (a többivel pedig a baloldali SDSM pártot és baloldali szerveződéseket támogattak). A USAID weboldala azt mutatja, hogy 2012 és 2016 között az USAID közel 5 millió dollárt adott adófizetők által befizetett pénzekből a FOSM-nak (Foundation Open Society Macedonia) a „The Civil Society Project” keretében, amely „segíti azt, hogy képessé tegyék a macedón polgárokat kormányuk elszámoltathatónak tartására”. A USAID weboldala linket mutat www.soros.org.mk-ra, és azt írja, hogy macedón fiatalok százait oktatták ifjúsági aktivizmusra és az új médiaeszközök használatára.

Soros György balkáni tevékenysége felkeltette az Egyesült Államok kongresszusának figyelmét is: legutóbb republikánus törvényhozók indítottak vizsgálatot Washingtonban. Miután nem voltak elégedettek az amerikai nagykövetnek, az Obama elnök által kinevezett Jess Bailynek küldött levelekre adott válaszokkal, a szenátorok írtak Rex Tillerson külügyminiszternek, azt is megjegyezve, hogy nemcsak macedóniai helyzet, hanem Soros Albániában folytatott tevékenysége is veszélyeket rejthet.

Lulzim Basha, az albán Demokratikus Párt elnöke, korábbi külügyminiszter és Tirana volt főpolgármestere a Breitbart jobboldali portálnak 2017. március végén adott interjújában beszélt a Soros szervezetek albániai aktivitásáról. Hangsúlyozta, „Rama George Soros első számú befektetése Albániában és a Balkánon”. Lássuk, miért.

Rama miniszterelnök az albániai Soros Alapítvány kuratóriumi tagja volt. Volt felesége, Delina Fico jelenleg egy miniszter felesége és a Nyílt Társadalomért Alapítvány Albánia (Open Society Foundation Albania – OSFA) vezetőségi tagja. Ilyen minőségében 2021-ig ő dönt az USAID forrásaiból érkező 9,5 millió dollár felhasználásáról civil projektekre a délkelet-európai térségben (főként Macedónia és Albánia). A miniszterelnök jelenlegi felesége, Linda Basha Rama korábban szintén vezetőségi tagja volt az OSFA-nak, ahogy a pénzügyminiszter, Milva Ekonomi is. A kormányfő közelében található emberek közül többen is egy OSFA által létrehozott és támogatott civil szervezet, a Mjaft! vezetőségéből kerültek ki, például a külügyminiszter, Ditmir Bushati és Tirana polgármestere és alpolgármestere, Erion Veliaj (Rama lehetséges utóda) és Arbjan Mazniku is. Jól látható tehát, hogy az albán kormány gyakorlatilag már Soros markában van. Ez a célja a többi országgal is.

Az interjúból az is kiderült, hogy az amerikai kormány az USAID fejlesztési alapján keresztül Sorossal együttműködve finanszíroz szélsőséges és olykor erőszakos tetteket elkövető politikai aktivistákat és marginalizálni akarják a vezető pozíciókban lévő mérsékelt és konzervatív politikusokat.

„Albánia tisztelt vezetői hasonló állításokat tettek, miszerint amerikai diplomaták és a Soros által támogatott szervezetek bizonyos politikai végkimenetelek céljából nyomást gyakorolnak az országban” – hivatkoztak a levelükben a képviselők is a FOSM nyomására meghozott albán igazságügyi reformra, amelynek kritikusai szerint az a célja, hogy a szocialista kormány teljes ellenőrzése alá vonják az ország igazságszolgáltatását.

Széles körben idézett példaként az Obama adminisztráció alatti Soros-befolyásra, egy 2011-es (a Wikileaksen megjelent) e-mailben Soros arra sürgette Hillary Clintont, hogy tegyen lépéseket az Albániában fővárosában, Tiranában zajló tüntetések kapcsán. Soros arra kérte Clintont, aki akkoriban külügyminiszter volt (azóta pedig Soros egyik fő támogatottja volt, mint elnökjelölt), hogy „a nemzetközi közösség teljes súlyát helyezzék a miniszterelnökre és az ellenzék vezetőjére, Berisha Edi Ramára, hogy megelőzzék a további tömegdemonstrációkat, és hogy mérsékeljék a nyilvános kijelentések hangnemét”, valamint jelöljenek ki egy magas rangú európai tisztviselőt közvetítőként.

Szokták mondani, hogy a foci valójában egy nemzetek közötti háború áldozatok nélkül. Nos, kevesen emlékeznek arra, hogy a délszláv háború tulajdonképpen a focipályákon kezdődött el. A régi Jugoszláviában az számított örökrangadónak, ha a belgrádi Crvena Zvezda vagy a Partizan találkozott a két legnevesebb horvát csapat (Dinamo Zagreb és Hajduk Split) valamelyikével. A nyolcvanas években persze már össze-összecsaptak a huligánok, de az etnikai dimenzió 1988 tájékán vált meghatározóvá. 
Felszínesen azt is mondhatnánk, hogy a délszláv háború 1990. május 13-án tört ki Zágrábban a Dinamo-Crvena Zvezda meccsen. 

Hogy hogyan is jön ide a foci? Menjünk vissza 2014 októberébe a szerb-albán meccsre, amelyet idő előtt le kellett fújni, mert az albán szurkolói táborból „fellőttek“ egy drónt, amely a pálya felett reptette Nagy-Albánia zászlaját. A pályán verekedés tört ki; Szerbia dühöngött, Albánia ünnepelt. Az akció egyik főszervezője, Olsi Rama korábban az albániai Soros-alapítványnál dolgozott, mint a tiranai iroda programigazgatója, és történetesen az albán miniszterelnök testvére (aki egyébként részt vett Soros esküvőjén is).

A Soros hálózat már ekkor is etnikai konfliktust akart kirobbantani a Balkánon. Macedóniában továbbra is ez a célja a baloldal és az albán párt támogatásával. A macedóniai Tirana Platform nevű albán kisebbségi párt ugyanis megállapodást kötött Edi Rama albán miniszterelnökkel, hogy csak akkor támogatnak bármilyen politikai pártot a kormányzásban, ha az albán nyelvet hivatalos államnyelvvé teszik (annak ellenére, hogy csak az ország nyugati szélén élnek nagy számban albánok). Ez érthető módon felháborodást vált ki a macedón többségi társadalomban.

Az utóbbi időszakban Szerbiában és Magyarországon is számos sorosista tüntetésen vagyunk túl. (CEU, diáktüntetések, stb.) Hasonló rigmusok hangzottak el, hasonló módon szerveződtek a tüntetések a közösségi médián keresztül, melyeket általában Facebook események formájában civil szervezetek hirdettek meg. Hasonlóságokat lehet találni a macedón és a magyar tüntetések között is: legalábbis valami elkezdődött Gulyás Márton aktivista, a Krétakör Alapítvány alapítója festékdobálásával. A macedón baloldali aktivisták ugyanis festékes lufikkal dobáltak meg kormányzati épületeket, festékgolyókat lőttek ki rájuk és a tevékenységüket elkeresztelték „színes forradalomnak”.

A folyamat tehát elkezdődött hazánkban is, a Soros gépezet beindult a civil szervezeteket támogató tüntetéssel, melyen minden felszólaló civil szervezet egyik kiemelt támogatója a Soros vezette Open Society Foundation.

2018.03.20.

Natural born killers: a szadeszes helsinkisek

Sok szó esett már arról, hogy Soros György céljai eléréséhez eszközként használja a különféle nem-kormányzati szervezeteket (NGO-k). A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata által pénzelt magyarországi csoportok közül a Helsinki Bizottság az egyik legnagyobb és legrégebbi egyesület, melynek tevékenységével aktívan járul hozzá a magát mindenhatónak gondoló milliárdos új világrendjének megalapozásához. Ebben azonban nem csak az anyagi érdekek, hanem a vakhit, mondhatni az elvtársiasság is motiválhatja a helsinkiseket. Azt ugyanis eddig többnyire mindenkinek elkerülte a figyelmét, hogy a bizottságot a múltja egyszerre köti Soroshoz és Magyarország leggyűlöltebb pártjához, a gyalázatos emlékű SZDSZ-hez. Az SZDSZ és a magyarországi Soros Alapítvány kapcsolatáról korábban már írtunk egy bejegyzést.

A Helsinki Bizottság egyik alapítója Kőszeg Ferenc, aki a ’80-as évek elejétől Solt Ottilia és Demszky Gábor „harcostársa” volt. A rendszerváltozás előtt együtt dolgoztak a Szegényeket Támogató Alapban, majd a Független Jogvédő Alapban is. Ez utóbbira egy, a Soros-egyetem mellett működő Nyílt Társadalom Archívum szervezésében megrendezett 2005-ös konferencián úgy utaltak, mint a helsinki előzményére, nem mellékes tehát, hogy létrehozói – Demszky Gábor, Kőszeg Ferenc, Solt Ottilia, Mécs Imre és Philipp Tibor – közül egyedül Philipp nem tartozik szorosan véve a liberális párt alapítóihoz, az ős-SZDSZ-es táborhoz.

Mészöly Miklós rövid elnöksége után a Helsinki Bizottság vezetője egészen 2007-ig Kőszeg Ferenc volt, miközben két cikluson át (1990-1998) ült a szabaddemokraták országgyűlési frakciójában. Habár jogvédő szervezetét igyekezett függetlennek láttatni, a valóságról mindent elmond az az anekdota, amit évekkel ezelőtt maga Kőszeg osztott meg a Népszabadság olvasóival. Eszerint a '80-as évek végén „Kérdezték tőlünk az európai szervezetek, hogy miért nem alakítunk mi is formális bizottságot. Solt Ottilia ironikus válasza erre az volt: a Szegényeket Támogató Alapban és a Beszélő szerkesztőségében is ugyanazok vannak, minek legyen még egy nevünk.” Itt érdemes felidézni, hogy az SZDSZ-t egy időben úgy is emlegették, mint a "lappárt", utalva arra, hogy alapítóinak java a Beszélő szerkesztői (Kőszeg is az volt) és szerzői közé tartozott.

Kőszeg mindezt azzal igyekezett árnyalni, hogy az 1989-es zászlóbontáskor meghívták a szervezetbe a jelentősebb ellenzéki pártok képviselőit, ám azok a ’90-es választást követően hamar eltávolodtak a bizottságtól, amelyben amúgy csak statiszta szerepet kaphattak. 1990 után maradt tehát az SZDSZ-hez kötődő liberális mag. A feltevést igazolja, hogy az 1994-es újjászervezés után a helsinki meghatározó munkatársai közül többen is párttagok voltak, így például Somogyi János, vagy Mészáros István László. Igaz, utóbb mindketten szakítottak a bizottsággal; Somogyi több mint egy évtizede, Mészáros pedig 2016-ban, amikor a Helsinki a kvótanépszavazás ellen kampányolt, s ezzel szerinte megtagadta a demokrácia értékeit.

Megjegyzendő, hogy a szervezet a Soros-ösztöndíjas Kőszeg Ferenc visszavonulása után sem "tisztult meg": a mai napig van olyan tagja, aki korábban jelentékeny szereplője volt a Szabad Demokraták Szövetségének, s Kőszeghez hasonlóan viseli a szívén a migránsok sorsát. Ő Léderer Andárs, a bizottság menekültügyi programjának vezetője. Túlzás nélkül elmondható tehát, hogy a Helsinki Bizottság már a megszületésének pillanatában arra volt rendeltetve, hogy elhárítsa az akadályokat Soros György nyílt társadalmának meghonosítása elől – ezért indítja a stratégiai pereket, ezért viszi Strasbourgba az ügyeket, ezért működik közre hazánk lejáratásában és támogatja minden rendelkezésére álló eszközzel a multikulturalizmust.

2018.03.14.

Blogunk kedden tényfeltáró anyagot tett közzé, amelyben lelepleztük a magukat civilnek hazudó Soros-párti aktivistákat. A Tűzfalcsoport birtokába került dokumentumokból kiderült, hogy Soros álciviljei politikai babérokra törnek. Külföldről hoznának kiképzőket és támogatókat maguk mellé, uralni akarják a közbeszédet, erődemonstrációra és sztrájkokra készülnek, valamint befolyást akarnak szerezni médiatermékek felett is. A nyilvánosságra hozott titkosított dokumentumokból kiderül, hogy az álcivilek Alinsky módszereivel szerveznének tüntetéseket és utcára vinnének gimnazistákat is. Kimondott és elismert céljuk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lebontása.

Írásunk második részben most bemutatjuk, hogy Soros ügynökei az áprilisi választást megelőző hetekben és napokban komoly provokációkra, nyílt és agresszív támadásokra készülhetnek a közszolgálati média, a jobboldali médiatermékek, és a közintézmények ellen. Kiemelt célpontjuk a több százezer embert vonzó, nemzeti elkötelezettségű békemenet, így különösen fontos, hogy a hatóságok megfelelő figyelemmel kísérjék a sorosisták akciózását, valamint fontos az is, hogy a békemenet résztvevői ne üljenek fel Soros magyarországi szálláscsinálóinak, egyszerűen csak hagyják őket figyelmen kívül.

Megtervezett akciók

A Soros irányába elkötelezett álcivilek találkozóján készült fenti feljegyzések világossá teszik mindenki számára, hogy:

 • célpontnak nevezik politikai ellenfeleiket
 • kiemelt célpont számukra a kormánypárti sajtó
 • blokád alá akarják vonni a közszolgálati médiát
 • festékkel akarnak összemázolni közintézményeket
 • tüntetéseket és sztrájkokat akarnak kiprovokálni
 • el akarnak némítani televíziókat
 • le akarják zárni az egész várost [Budapestet]
 • a miniszterelnök családját sem kímélnék [a háza előtt akarnak tüntetni]
 • egyetemeket és közintézményeket akarnak elfoglalni
 • be akarnak vegyülni a békemenet tagjai közé és ott provokálni

Ahogy a kedden nyilvánosságra hozott dokumentumok, úgy a fenti is 2017 áprilisában készült. Így világos leltárt lehet készíteni azokról az akciókról, amelyek már meg is valósultak. Beleértve a butácskának tűnő - ám komoly balliberális médiakarriert befutott - akciókat is, mint a Soros által kitűnően megfizetett Gulyás Márton festékes akciói, a szintén sorosista Papp Réka Kinga és különböző hivatásos zenekarok által is összedobott kormányellenes dalocskák. De megemlíthetjük még a gimnazista diákok utcai demonstrációkba való bevonását és Áder János köztársasági elnök előadásainak megzavarását is.

Láthatjuk tehát, hogy eddig még meg nem valósított tervük, a békemenet megzavarása valós veszélyt jelenthet. Érdemes felhívni a figyelmet arra is, hogy a tegnapi írásunkban nyilvánosságra hozott dokumentumokban többször előkerül az erőltetett poénjairól elhíresült Kétfarkú Kutyapárt és annak vezetője is. Láss csodát, a nemzeti ünnepre szervezett ellen-békemenet szervezését pont ez a pártocska vállalta magára. Az éppen csak országos listát állítani tudó szervezet ehhez az akcióhoz olyan médiatámogatást nyert el a „haladó” sajtótól, amelynek piaci ára csillagászati méretűre rúgna.

Blogunk birtokában vannak olyan dokumentumok is, amelyek több tucat szervező nevét tartalmazzák az Aurórában tartott sorosista szeánszokról, de ezeket adatvédelmi okok miatt részletesen most nem közöljük. Annyit azonban elárulhatunk, hogy a listában feltűnik Vágó Gábor LMP-s politikus neve is. Vágó a napokban azzal került a sajtóhírekbe, hogy állítólag már magánlakásokba is szeretne migránsokat telepíteni. A korábban az Átlátszó nevű, Soros-kitartott bognál dolgozó civil / politikus / újságíró a közösségi médiában többször felhívta a figyelmet az ellen-békemenetre és LMP-s politikus létére, sokszor propagálta már a rivális Kétfarkú Kutyapárt akcióit is. Úgy látszik, a hálózat összeköt.

Ne legyen tehát kétségünk, a békemenet megzavarása és az általuk szervezett ellen-békemenet felnagyítása deklarált cél és a jelek szerint formálódó akció is egyben.

Akik még veszélyben vannak

A most közölt dokumentumból látszik az is, hogy a sajtószabadságért rendszeresen aggódó sorosisták támadást intézhetnek a nemzeti elkötelezettségű média ellen is. A külföldről finanszírozott szervezetek és személyek így akarhatják befolyásolni a választási kampányt és a választás eredményeit is. A „célpontnak” nevezett ellenfeleik jobb ha tudják, ezektől a szerveződésektől semmi jóra sem számíthatnak. Célpontok és ellenségek ők Sorosék térképen. A radikálisok pedig előbb vagy utóbb ellenük is felléphetnek.

Nem dőlhetnek hátra a közintézmények és köztestületek vezetői sem, hiszen a rájuk nehezedő Soros-lobbi módszeres lesz és kitartó.

A jó öreg Alinsky szelleme

Korábbi írásunkban már beszámoltunk róla, hogy feltehetően Soros pénzén, Alinsky-módszerekkel épít hálózatot Szél Bernadett kedvenc Soros-ügynöke. Sebály Bernadett nem csak írásaink és elemzéseink, hanem a tegnap nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján is kulcsembernek tűnik a hazai Soros-hálózatban. Az általa szerkesztett kiképző könyv részletesen foglalkozik Saul Alinsky módszereivel, amelyek folyamatosan vissza is köszönnek a sorosisták által folytatott gyakorlatban. Nagyon fontos tehát, hogy a nemzeti elkötelezettségű polgárok és a magyar hatóságok semmiképpen se üljenek fel provokációiknak a választási kampányban, hiszen pontosan ez módszerük lényege és célja.

Jobb, ha április 8-ig nem felejtjük el Alinsky kottáját és felkészülten, higgadtan várjuk a módszer egyre nyíltabb bevetését:

 • Nem csak az a hatalom, amivel valóban rendelkezel, hanem az is, amiről az ellenség azt hiszi, hogy rendelkezel.
 • Sose kerülj kívül az embereid tapasztalati körén.
 • Amikor csak lehet, kerülj az ellenség tapasztalati körén kívülre.
 • Kényszerítsd az ellenséget, hogy a saját szabályai szerint járjon el.
 • A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere.
 • Az a jó taktika, amit élveznek az embereid.
 • Az a taktika, ami túl hosszan alkalmazol, teherré válik.
 • Tartsd fenn a nyomást. Ne engedd fel.
 • A fenyegetés gyakran rémisztőbb, mint maga a dolog.
 • Ha egy negatívumot elég keményen nyomsz végül pozitívvá fog válni.
 • A sikeres támadás ára a konstruktív alternatíva.
 • Válaszd ki a célpontot, izoláld, nevezd meg és polarizáld.

A fenti alapelvek részletesebb ismertetése ide kattintva olvasható el.

2018.03.13.

Előzmények

Korábbi írásunkban már beszámoltunk róla, hogy feltehetően Soros pénzén, Alinsky-módszerekkel épít hálózatot Szél Bernadett kedvenc Soros-ügynöke. Nemrég pedig arra is felhívtuk a figyelmet, hogy a Soros-civilek utolsó rohamra készülhetnek a nemzeti kormány ellen a választás előtt. Ismeretes az is, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával, a Civil Kollégium Alapítvány szakmai vezetésével három közösségszervező mentor; Sebály Bernadett, Peták Péter és Giczey Péter végzik a különböző kormány- és nemzetellenes csoportosulások kiképzéseit.

Fentiek közül Sebály Bernadett és az LMP-s Szél Bernadett szoros együttműködését már több írásunkban lelepleztük. Peták Péterről pedig nyilvánosságra hoztuk, hogy nem csak a Civil Kollégium Alapítványon keresztül kötődik Soroshoz, hanem Pécsett, az Emberség Erejével Alapítvány munkatársa is, az Erősödő Civil Közösségek program keretében. Az említett alapítvány volt az első vidéki szervezet, amely Soros-pénzt kapott, a sokak által csak bevándorlásszervező irodaként emlegetett bázis felállításához. Harmadik társuk, Giczey Péter pedig az SZDSZ egyik alapító tagja.

A CKA-ról mostanra azt is tudjuk, hogy 2011 óta havi rendszerességgel tart „közösségszervező” képzéseket, melyek jelenlegi elnevezése „Szervező Szerda”. Továbbá a Civil Kollégium Alapítvány tartja fenn azt a kunbábonyi kiképzőközpontot is, ahol polgári engedetlenségre és a rendőrökkel való szembeszegülésre, „erőszakmentesnek” csúfolt ellenállásra tanítják a résztvevőket.

Üres fejek szubkultúrája

A Tűzfalcsoport most olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek alátámasztják:

A magukat civilnek hazudó aktivisták politizálni akarnak. Külföldről hoznának támogatókat maguk mellé, uralni akarják a közbeszédet, erődemonstrációra és sztrájkokra készülnek, befolyást akarnak szerezni médiatermékek felett és Alinsky módszereivel szerveznének tüntetéseket, utcára vinnének gimnazistákat. Kimondott céljuk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lebontása.

Írásunk második részben pedig bemutatjuk majd azt is, hogy Soros ügynökei az áprilisi választást megelőző hetekben és napokban komoly provokációkra, nyílt és agresszív támadásokra készülhetnek a közszolgálati média, a jobboldali médiatermékek, és a közintézmények ellen. Ha mindez nem volna elég, rongálási akciók is szerepelnek az álcivilek haditervében.

Ide és ide kattintva bárki számára elérhetőek azok a Google Dokumentumok, amelyeket időnként nyílttá, időnként pedig titkossá tesznek a Soros-hálózat ügyetlen aktivistái. A dokumentumok 2017 áprilisától nyújtanak betekintést a hálózat belső működésébe. Ez volt ugyanis az első hónap („bemutatkozó kör”), amikor Peták Péter és Sebály Bernadett szoros felügyelet alá vonták a tüntetésekről és a különböző civilnek álcázott csoportokból bevonzott ellenzéki aktivistákat. Nem meglepő tehát, hogy a feljegyzés Peták Péter mentori szerepének rögzítésével és Sebály Bernadett felszólalásával kezdődik.

A szót magához ragadó Sebály a Civilizáció nevű csoportosulás nevében vett részt az eseményen. Ez az a csoport, amelynek jelenleg 264 olyan szervezet, médiatermék, vagy egyéb gittegylet a tagja, amelyeket leginkább Soros György pénze és a bevándorlás pártolása forraszt egységbe. Meg persze az, hogy nyíltan szembehelyezkednek a kormány és az országgyűlés minden olyan kezdeményezésével, amely az átláthatóságukat erősítené. Sebály nem is kertelt, nyíltan felmondta ezen szerveztek hazug kommunikációs paneljeit és felvázolta azok kormányellenes, akkor még formálódó egységfrontját.

A fentiekből egyértelműen behatárolható az a szűk, budapesti értelmiségi réteg, amely a hazai Soros-hálózat fő célcsoportja. A Bánki-tó fesztiválozói és az örökké elégedetlen liberális tanárok jelenléte jól mutatja, hogy Soros hazai helytartói és rajongói mennyire távol állnak a többségi társadalom valódi problémáitól és gondolataitól.

Elég csak megemlíteni, hogy a megbeszélésen részt vett az a Törley Katalin is, aki a poligámia propagálása mellett, állandóan tüntetéseket szervez és feszültséget szít a magyar oktatási rendszerrel kapcsolatos diskurzusban.

Nem csoda, hogy az önmagukat „radikális fiatalként” meghatározó (Horváth Balázs – Occupy Oktogon) alakok nagy örömmel tapasztalták, hogy ha beteges eszméikhez nem is, de az általuk szervezett oktogoni bulikhoz néhány száz fiatal legalább csatlakozott.

World Cafe

A Soros által pénzelt kiképzéseken rendszeresen használják és vetik be az úgynevezett World Cafe módszert. Ennek lényege, hogy a nagyobb csoportok asztaltársaságokra bomlanak és minden asztalnál más-más témát bontanak ki, majd a szereplők témát vagy asztalt váltanak. (Érdekesség, hogy a Momentum nevű párt ugyanezzel a módszerrel bonyolítja le lakossági fórumait.)

A fenti módszerrel a magukat civilnek képzelő provokátorok olyan nyílt és egyértelmű politikai cselekvések irányába indultak el, mint:

 • közös politikai cél megtalálása
 • szervezett mozgósítás
 • a közbeszéd uralása
 • erődemonstráció
 • külföldi civilek bevetése
 • közös tüntetés politikusokkal
 • a kormány támogatottságának erodálása
 • sztrájkok szervezése

Különösen gyönyörű, ahogy a beszélgetés felszólalói is belátják, vidéken a kutya sem kíváncsi rájuk. A leereszkedő balliberális maszlag és szóalkotás egyik rémes lenyomata egyébként a „vidékiségről való kommunikálás”.

Az álcivil blabla egyik legszebb példája, ahogy a saját maguk számára készített feljegyzésben pirossal emelik ki és célként fogalmazzák meg a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lebontását. Az így felszabaduló "piacra" már nyugodtan be is lehetne nyomni a sorosista nyílt társadalom eszmét.

Az itt látható fénykép alsó része igazi csemege a figyelmes olvasónak, hiszen:

 • biztos szövetségeseket akarnak keresni a „független” médiában
 • a Mérce nevű sorosista, marxista blogra saját médiájukként hivatkoznak
 • tevékenységük fő célja, az áprilisi választás előtti szerveződés

Ennek fényében érdekes belegondolni, hogy a sorosisták által megjelölt témákkal (oktatás, egészségügy) kapcsolatos hazugságok, miért pont bizonyos balliberális médiumokban állnak össze narratívává, komplett médiapolitizálássá.

A szervezői szerdák akcióötletei között feltűnik, hogy:

 • Alinsky módszereit akarják alkalmazni a tüntetéseiken
 • gimnazistákat [tehát gyerekeket] akarnak utcára vinni
 • ügyvédekre lesz szükségük

Szerdán folytatódó írásunkban bemutatjuk, hogy Soros magyarországi helyőrsége már egy éve készül közintézmények elfoglalására, a közmédia megzavarására, és igen, a Békemenet botrányba fullasztására is.

Folytatjuk...

2018.03.08.

Omar Abdel-Rahman (1938–2017) muszlim vezető élete és tevékenysége

Omar Abdel-Rahman 1938. május 3-án született Egyiptomban, a Kairótól északkeletre fekvő Al Gamalia városban, Dakhalia kormányzóságban. Tízhónapos korában megvakult, ezért Braille-írással tanulta meg olvasni a Koránt. Tizenegy éves korára elsajátította belőle a vallás alapjait, ekkor egy iszlám internátusba került. Hamar hatása alá került az iszlám radikális reformisták (például Ibn Tajmijja 13–14. században élt jogtudós és teológus) munkáinak. A kairói egyetemen teológiát tanult, később le is doktorált.

Hamar élesen szembekerült Gamal Abden-Nasszer (1956–1970 között Egyiptom 2. köztársasági elnökének) világias, szekuláris alapú rezsimjével, mivel Abdel-Rahman elutasította a szekuláris törekvéseket (ez már a ’60-as évektől jelen volt gondolkodásában). Egyre radikálisabb muszlim vezetővé vált, aki fokozatosan összekapcsolódott egyiptomi és külföldi szélsőséges iszlám körökkel – köztük a militáns szervezet Egyiptomi Iszlám Dzsiháddal. Abdel-Rahman Egyiptomban összesen három évet töltött börtönökben bírósági tárgyalásának időszaka alatt; azzal vádolták, hogy muftiként ő mondta ki azt a fatvát (döntést), amely Anvar Szadat harmadik egyiptomi elnök 1981-es meggyilkolásához vezetett (az Egyiptomi Iszlám Dzsihád merényletében).

Bár végül nem ítélték el az elnöki gyilkossághoz vezető összeesküvés ügyében, szabadulását követően kiutasították Egyiptomból. A nyolcvanas évek közepén Afganisztánba került, ahol kapcsolatban állt Oszama bin Laden al-Kaida-vezető köreivel, majd 1990 nyarán az Egyesült Államokba költözött, ahol Brooklynban és New Jerseyben hirdette tanait mecsetekben. Több itteni tanítványát elítélték egy 1993-as (a World Trade Center ellen elkövetett) bombamerénylet miatt, amelyben összesen hat ember vesztette életét, és több mint ezren megsebesültek. A bombatámadási perben követőit ítélték el, magát Abdel-Rahmant nem, ugyanakkor átfogóbb összeesküvési vádak miatt mégis letartóztatták – többek között egy időzített „terrornap” (day of terror) előkészítésének vádjával, amikor is az ENSZ székhelyét, a New York-i Lincoln Tunnel és Holland Tunnel nevű közúti alagutakat, a George Washington-hidat és a New York-i FBI-központ épületét egy időben robbantották volna fel. Abdel Rahman eközben még a börtönben is tartott hosszú prédikációkat, miközben telefonos üzeneteit mikrofonok hangosították fel a követői által látogatott mecsetekben.

A New York-i szövetségi bíróság előtt tartott 1995-ös, híressé vált nyolchetes tárgyalása során Abdel-Rahmant nagytekintélyű, erős védői csapat segítette, köztük William Kunstler sztárügyvéd, valamint az Egyesült Államok korábbi (1966–1969 közötti), Johnson-korszakbeli igazságügy-minisztere, Ramsey Clark. Az ellene szóló erős bizonyítékok azonban magukba foglalták azokat a titokban rögzített felvételeket, amelyek jól jelezték Abdel-Rahman szándékát arról, hogy „szent háborút vállal az Egyesült Államokban”.

Végül őt és összesen kilenc követőjét bűnösnek mondták ki, és Abdel-Rahman életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Elítélésekor a tárgyaláson közel 90 perces, szenvedélyes beszédet mondott arabul, és a többi közt olyan témákkal foglalkozott, mint a születésszabályozás kérdése, Nasszer korábbi elnök homoszexuális beállítottsága, de saját zöldkártyastátuszát is szóba hozta. „Ez egy hitetlen ország” – dohogta vádlóira, hitetlennek elmondva a Fehér Házat, a Kongresszust és a szövetségi bíróságot is.

Abdel-Rahman végül több mint két évtizedes raboskodás után 78 éves korában, cukor- és szívbetegségének szövődményeiben, 2017. február 18-án elhunyt. Hamvait hazaszállították Egyiptomba. Temetési szertartása az al-Kaida terrorcsoport egyik közleményében is szerepelt.

Két feleségétől összesen tíz gyermeke született, akik közül egyik fia, Aszim a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat követően Oszama bin Laden közeli „munkatársa” lett.

Lynne Stewart és a Soros-támogatás

Lynne Stewart (1939–2017) védőügyvéd volt, akit 2005-ben 28 hónap börtönbüntetésre ítéltek amiatt, hogy összeesküvésben vett részt és anyagi támogatást nyújtott terroristáknak (ezzel automatikusan az amerikai ügyvédi kamarából is kizárták). Az ítélet szerint a többi közt Omar Abdel-Rahman üzeneteit is átadhatta egy az amerikai kormányzat által is megfigyelt külföldi terrorszervezet tagjainak.

2010 júliusában újra elítélték (10 év börtönbüntetésre), és büntetését egy texasi szövetségi börtönben (Fort Worthben) kellett volna letöltenie. Stewart-ot azonban 2013 szilveszterén kiengedték a büntetés-végrehajtási intézetből súlyos, előrehaladott rákbetegsége miatt. 2017 márciusában halt meg.

Tény, hogy Soros György Nyílt Társadalom Intézete (OSI) 2002-ben 20 ezer dollárt utalt Stewart LDF-számlájára (legal defence fund – jogi védelmi alap, eljárási költségek fedezésére). Még az első Stewart-ítélet megszületése előtt a Nyílt Társadalom Intézet bizonyos magas rangú tisztségviselői Stewart munkásságát mint „emberi jogvédőét” jellemezték. Például egy 2004. októberi beszédében Gara LaMarche, az OSI-programok amerikai vezetője Stewart ügye kapcsán arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban a tanácsadási jog 2001. szeptember 11. óta tapasztalt jelentős eróziója negatívan hatott az emberi jogok védelmezőinek szerepére is.

Forrás: Itt és Itt.

2018.03.01.

A minap a kezünk ügyébe akadt egy szórólap, amely a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium közelgő Fazekas+ Fesztiváljának egyik előadását hirdeti: az Amnesty International munkatársai tartanak majd fejtágítást „Mi a gyűlölet-bűncselekmény?” címmel. Kíváncsiak lettünk, milyen tartalmat is takarhat ez a cím, de a honlapon lévő leírás keveset árult el róla. Nem gondoljuk, hogy olyan példákat hoznának fel, mint mikor Dopeman egy hungarocellből készült, Orbán Viktort ábrázoló szobor fejét rugdosta, vagy mikor az MSZP-ből azóta kilépett Simon József közösségi oldalán a miniszterelnök fejbelövéséről álmodozott. Következtetni csak az éves jelentésükből tudunk, mely alapján a migránsok regisztrálása gyűlölet-bűncselekmény, a civil szféra működésének átláthatóvá tétele gyűlölet-bűncselekmény, a CEU törvényes működésre késztetése gyűlölet-bűncselekmény és így tovább.

Kép forrása: Magyar Idők

Az Amnesty nem az egyetlen Soros pénzből kártékonykodó szervezet, amely a diákok naivitását kihasználva igyekszik rátelepedni egy kezdeményezésre, politikai ügyet csinálni belőle. A Független Diákparlament (a független jelzőt mi erősen kétségbe vonjuk annak fényében, hogy a fiatalokat a német, Martin Schulz féle szociáldemokrata párt alapítványa támogatta korábban - két másik rendezvény megszervezésében) január közepén tartott tüntikéjére a TASZ készített egy rövid útmutatót. Azóta szerveztek még egy tüntetést, amelyre ugyan kicsit többen mentek el, mint az előzőre, de még mindig nem ütötte meg az ingerküszöböt. Arról nem is beszélve, hogy az Országos Diákparlament, mint hivatalos csatorna évek óta együttműködik az EMMI-vel, így a „függetlenekről” valójában nem is tudjuk, hogy mire kellenek.

Nem adják fel, beszálltak a kampányba is: mindenkit szavazásra, kormánydöntésre bíztattak és március 15-én ismét tüntetni fognak. Van, akiknek semmi, a márciusi ifjak emléke sem szent.

Nem állunk meg azonban a hazai palettánál, lássuk a legutóbbi nemzetközi példát. 2018. február 14-én délelőtt 17 áldozatot követelt magának egy 19 éves, feltehetően kóros elmeállapotú fiatal iskolai lövöldöző ámokfutása egy floridai gimnáziumban. Természetes, hogy a társadalomban ezek után újraindult a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos vita; ami viszont gusztustalan, hogy elkezdték a diákok, tanárok halálát átpolitizálni a baloldalon. Az első nagy tüntetést, jobban mondva vonulást a történtek után pontosan egy hónappal tervezik. Március 14-én lesz az „Elég! Nemzeti Kivonulás az Iskolából” (Enough! National School Walkout) amikor is a támadás időpontjában 17 percre kivonulnak a diákok az osztálytermekből, így emlékezve az áldozatokra. A Facebookon beharangozott esemény szervezője a Women’s March és annak ifjúsági tagozata; korábbi eseményeik között szerepel számos tiltakozó akció a fegyvertartás, „Trump fehér felsőbbrendűséget hirdető politikája”, a beutazási tilalom bizonyos muszlim országokból és az illegális migránsok deportálása ellen. Ezen kívül online szemináriumot is tartottak követőiknek a polgári engedetlenségről és az erőszakmentes ellenállásról, hogy jól felkészítsék őket a demonstrálásra. Bár nem közvetlenül pénzeli őket Soros, de több mint 100 partnerszervezetén keresztül, több mint 246 millió dollárral támogatta a Women’s March nevű szervezetet.

Nem csak mi hívjuk fel a figyelmet Soros ténykedésére a floridai diáktüntetés ügye kapcsán; több amerikai közéleti személy is megszólalt a kérdésben. Egy korábbi republikánus kongresszusi küldött, Jack Kingston a CNN (liberális, baloldali) csatornán mondta el véleményét, miszerint baloldali, a fegyvertartás szigorításáért küzdő szervezetek használják ki a 18 év alatti diákokat, „nem azok szervezik a szüleik nappalijából az országos tüntetéseket”. Hasonlóképpen vélekedik David Clark, korábbi milwaukee-i sheriff, aki a Twitteren azt nyilatkozta, hogy a diáktüntetések hátterében Soros György mozgatja a szálakat, ahogyan korábban a „Black Lives Matter” szervezet rendőrellenes erőszakba torkolló akcióinál is történt.

Nagyon sajnáljuk azokat a fiatalokat, akiket tenni akarásuk mellett naivitásuk a Soros-hálózat zsoldosainak karmai közé hajt. Azok pedig, akik kihasználják őket, gusztustalan dolgot követnek el. Reméljük, hogy a Fazekas diákjai még az előadás megtartása előtt végiggondolják ezt…

2018.02.21.

Részvétel Hete: a pártok gyűléseinek kamerás megzavarására és választási csalások dokumentálására biztatva segítenék a „választói tájékozódást” civil szervezetek

A Részvétel Hete nevű közösségi eseményt 2018. március 19–25. között szervezi a Civil Kollégium Alapítvány a nemzetközi kampányhét keretében, amelyen „több száz szervezet és intézmény”, helyi, kistérségi, megyei eseményeket szervez a közelgő országgyűlési választásokra fókuszálva.

Kiemelten a választásokra, a választásokon való részvételre összepontosít a kampányhét. Minden csatlakozót arra buzdít a felhívás, hogy szervezzen olyan programot, amely „segíti a választókat a tájékozódásban”, például közösségi beszélgetés, filmvetítés, képzés, standolás, választói fórum, választói gyűlésen való részvétel útján. A kampányeseményekhez csatlakozók „osztályozhatják is a képviselőjelölteket hátterük, eredményeik alapján”.

A szervezők rögzítik: „2014-ben 3 millióan nem szavaztak”, és „velük más lenne a választás”, vagyis egyértelműen a mostani (jobboldali) kormányerők ellenében, elsősorban a nehezebben mobilizálható, magukat a választásoktól távol tartó, csalódott, ill. alacsonyabb rétegekhez tartozó stb. választópolgárok választási aktivizálásával segítenék az ellenzéket.

A képviselőjelöltek, politikusok teljesítményértékeléséhez számos tippet adnak, például a Political Capital segítségével közzétettek honlapjukon egy gyűjtést arról, hogy az esélyesebb pártok milyennek képzelik el Magyarországot (ez 11 szakpolitikai terület mentén készült pártprogram-összefoglalókat tartalmaz).

A Részvétel Hete az agitációt „a pártok által rendezett gyűléseken” is biztatja, mint írják: "Itt van lehetőségetek kérdezni. Menjetek többen, készüljetek fel előre a kérdésekkel, vigyetek kamerát.” Majd hozzáteszik: „A jelenlegi felfokozott politikai helyzetben nem minden választási gyűlésen fogadnak majd szívesen.” A cél tehát az, hogy pártok gyűléseit valamilyen formában megzavarják, és hogy „elnyerjék a pártok figyelmét”, emellett természetesen a választópolgárokét is.

Külön foglalkoznak a várható „választási csalásokkal” is, és arra biztatnak minden csatlakozót, hogy ha számít arra, hogy a körzetében választási csalások lesznek, készüljön fel azok dokumentálására. Felhívják a figyelmet: „sajnos a tapasztalat szerint a választási visszaélések nehezen bizonyíthatók”. Itt megjegyzik: állampolgárként jelentkezhet bárki a szavazatszámláló bizottságba is.

A honlap csatlakozási lehetőségként több opciót is megad, így például a Gulyás Mártonék által 2017 tavaszán életre hívott Közös Ország Mozgalmat is, amely legalább tíz választókerületben tart majd februárban képviselőjelölti vitákat, és ezzel párhuzamosan közvélemény-kutatásokat indít az adott körzetekben.

A cél a választói mobilizálás és az országgyűlési választások befolyásolása, bizonyos pártok kampányolásának egyértelmű megzavarásával. Facebook-oldaluk jelenleg még mintegy 1,1 ezer kedvelésnél tart. Emlékezetes, hogy az eseményt szervező Civil Kollégium Alapítvány korábban arról híresült el, hogy polgári engedetlenségi képzést tartott titokban radikális aktivistáknak az alapítvány kunbábonyi központjában.

II.

Folytatódik a két Bernadett szövevényes története

Korábban már bemutattuk Szél Bernadett egyik kedvenc Soros-ügynökét, Sebály Bernadettet, aki Soros pénzén a szélsőbaloldali gondolkodó, Alinsky módszereivel szervez közösségeket. Nemrég bukkantunk rá a Civil Kollégium Alapítvány általa szerkesztett tanulmányára, amely az Open Society Initiative for Europe támogatásával létrejött 2015/2016-os közösségszervező program folyamatát, támogatottait és azok eredményeit mutatja be. A leírás szerint céljuk egy „új civil kultúra” megalapozása. Csak onnan tippelhetünk, mit is takarhat ez a fogalom, hogy blogjuk bannerén a Szrgya Popovics nevű Soros-katona Otpor! mozgalmának logója található.

A Szrgya Popovics által életre hívott Soros zsoldos hadsereg szimbóluma a Civil Kollégium blogjának bannerén. (Forrás: kozossegszervezes.wordpress.com)

A Civil Kollégium Facebook oldalán hétvégi olvasmánynak ajánlja Saul Alinsky szélsőbaloldali gondolkodó könyvét. (Forrás: Facebook)

Az egyéves közösségszervező program 2015 júniusában indult a Nyílt Társadalom támogatásával, a Civil Kollégium Alapítvány szakmai vezetésével három közösségszervező mentor, köztük Sebály Bernadett felügyelete alatt. A másik két mentor Peták Péter és Giczey Péter. Peták Péter nem csak a CKA-n keresztül kötődik Soroshoz: Pécsett az Emberség Erejével Alapítvány munkatársa az Erősödő Civil Közösségek program keretében. Az említett alapítvány az első vidéki szervezet, amely Soros-pénzt kapott. Harmadik társuk, Giczey Péter pedig az SZDSZ alapító tagja, tehát független, objektív, civil.

A haladó képzés során a Legislative Fellows programnak köszönhetően két alkalommal a felvilágosult Nyugatról jöttek demokráciából leckét adni amerikai szakértők. Köztük az a Dave Beckwith tartott előadást bázis- és szervezetépítésről, aki az Emberség Erejével Alapítvány álcivil aktivistáit is képezte és a CEU-n is előadott.

A többi amerikai előadó tagtoborzásról, koalícióépítésről, kampánytervezésről és szervezésről tartott gyorstalpalót a résztvevőknek. Felmerül a kérdés, hogy civil szervezeteket, közösségeket vagy pártokat akarnak-e létrehozni…

A CKA 2011 óta havi rendszerességgel tart közösségszervező képzéseket, melyek jelenlegi elnevezése „Szervező Szerda”. 2016 óta ezt négy másik szervezettel közösen bonyolítják le, melyek között megtalálható például az Auróra illetve a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány. Eddig összesen 27 közösségszervezőt indítottak útnak országszerte az Ökotárssal együttműködve.

A Civil Kollégium Alapítvány 1994 óta működik, azonban csak 2010 óta képeznek közösségszervezőket. A CKA tartja fenn azt a kunbábonyi kiképzőközpontot, ahol polgári engedetlenségre és a rendőrökkel való szembenállásra, erőszakmentes ellenállásra tanítják a résztvevőket. A Magyar Nemzetben 2018. január 24-én közölt cikkben a CKA elnöke, Varga Máté azt nyilatkozta, hogy azért vágtak bele 8 éve a képzésbe, mert „már akkor is látták, hogy óriási demokráciadeficit van kialakulóban Magyarországon”.

Fentiek szerint, 2010 előtt minden rendben volt az országban: nem volt korrupció, nem voltak szemkilövetések, rendőri brutalitás, nem voltak hazug politikusok, baloldali médiatúlsúly; akkor még demokrácia honolt kis hazánkban. A lejtőn akkor indultunk el, mikor a választópolgárok – bocsásd meg Uram, hisz nem tudják, mit cselekszenek – jobboldali pártot választottak meg, kétharmados többséggel. Persze. Működésük első tizenhat éven keresztül nem érzékeltek semmilyen problémát a magyar állam demokratikus berendezkedésének működésében, sehol egy rés a pajzson; mígnem feltűnt a második Orbán-kormány, hogy szétverje azt… Ismerjük ezt a fajta retorikát.

Sebály Bernadett blogja itt érhető el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?