2019.08.28.

Mint ahogy korábban az Origo egy hasonló felhívásról beszámolt, a Soros György által is támogatott Helsinki Bizottság ismét migránsokat védő jogászok toborzásába kezdett.

Az akkori akció 2018 elején az országgyűlési választások előtti időszakra, a mostani pedig egészen véletlenül az önkormányzati választásokra esik. A tavalyi kritériumok között – amellett, hogy a jelentkező azonosulni tudjon a szervezet célkitűzéseivel – az is szerepelt, hogy a jelentkező ügyvéd legyen elkötelezett az emberi jogok mellett.

A cikk kitért arra is, hogy a Helsinki Bizottság munkáját egyébként Soros is évek óta finanszírozza, 2016-ban szinte valamennyi bevételük külföldi forrásból érkezett. A hírhedt spekuláns mellett, az Európai Bizottságtól és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától ugyanakkor több százmilliót kaptak, amelyből a bírák és a fordítók érzékenyítésére is futotta, valamint számos eljárást indítottak a migránsok védelmében.

A mostani hirdetés részletesen taglalja a felvétel kritériumait, a jövőbeli jogász munkatárs a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) budapesti irodájában, legalább heti 30 órában vehet részt az álcivil szervezet menekültügyi programjának munkájában. Ennek kapcsán lehetősége kínálkozik az aspiránsnak jogi segítségért forduló külföldiekkel való személyes konzultációra, folyamatos együttműködésre a szervezet „menekültügyi programjában” dolgozó jogászokkal és ügyvédekkel, az MHB által képviselt ügyek szakmai szempontok szerinti rendszerezésére, továbbá a profilba vág a sejtelmes megnevezésű

országinformáció-kutatás és fordítás,

feladatkör, is amely egy ilyen szervezet esetében akár nemzetbiztonsági szempontokat is felvethet.

Miközben a Soros-szervezet azt kínálja az álláshirdetésben, hogy „folyamatos szakmai fejlődési és képzési lehetőséget kínál, nem rejti véka alá, hogy a hálózati jelleg jegyében „nemzetközi kapcsolatteremtési lehetőségeket is nyújt a jelentkező jogászok számára.

Az ideális jelölt az, aki elkötelezett az emberi jogok és sérülékeny csoportok jogainak védelme iránt, illetve tud azonosulni a Magyar Helsinki Bizottság értékeivel és küldetésével, bármit jelentsen is ez egy Sorosék által is kitartott szervezetnél. Kell tudni produkálnia egy 1000 szavas, magyar nyelvű, motivációs levelet, amelyben el tudja magyarázni, miért tartja fontosnak a menekülők, üldözöttek jogi segítését, továbbá motivációs levelében meg tud jelölni két referenciaszemélyt is. Ez utóbbi kapcsán egy külön brosúrában pontosítanak, hogy lehetőleg korábbi munkáltatókat adjon meg a jelentkező, illetve „azok nevét és elérhetőségét (e-mail, telefon).” Adatvédelmi/adatkezelési aggályainkat ehelyütt csupán finoman jelezzük.

A Facebookon is megjelent hirdetés a kommentelők körében egy kisebb vihart kavart, ugyanis a 24 hozzászólásból csupán három elérhető a tegnap esti állapot szerint, amit a hozzászólok természetesen sérelmeznek is.

A szervezet a 2018-as legújabb közhasznúsági jelentésében egyébként „sikerként” (!) könyveli el, hogy az Európai Bizottság Magyarország ellen kezdeményezett soron kívüli kötelezettségszegési eljárást, erőfeszítéseik (jelentéseik és felszólalásaik) jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az Európai Parlament döntő többséggel fogadta el az ún. „Sargentini-jelentést”, és indította el az ún. 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen az EU.

A Helsinki Bizottság 2018-ban közel 110 millió forintot kapott a Soros féle Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthetően.

2019.08.22.

Bizonyára kevesen tudják, hogy Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője politikai karrierjének a beindítása előtt elég masszívan támogatta a migránsok betelepítést. Nemcsak szóban, hanem tettekben is. Soros egyik hazai alapítványánál projektmenedzser volt, lakcímén pedig nyolc egyesület volt bejelentve.

A Budapesti születésű szociológus végzettségű politikus itthoni ténykedése előtt hosszabb időt töltött el külföldön, egy rövid ideig tanult Hollandiában is, ahol kutatásokat végzett migrációs és etnikai tanulmányok témakörben. Majd hazatérte után szinte egyből 2016-ban a Soros György birodalmához tartozó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél helyezkedett el.

Ilyen tudatos és gyors karriert leginkább a Soros-hálózatbanérzé részt vevők szoktak befutni, de Donáth sikere az MSZP-s SZDSZ-es családi kapcsolatainak is köszönhető.

A Menedék Migránsokat Segítő Egyesület Soros György egyik legfőbb hazai szervezete, amelyen keresztül több millió forinttal tudja közvetlenül támogatni a migrációt. Érdemes azt is tudni, hogy a nevük szerepelt abban a migránsoknak készült kiskönyvben, amelyet a Sky News riporterei találtak minden bevándorlónál a görög partoknál, és amelyben hasznos tanácsokkal látták el az illegális bevándorlókat, például arra vonatkozóan, hogy hogyan kerüljék ki az ujjlenyomatvételt Magyarországon, illetve, hogy fogadjanak ügyvédet, és játsszák ki a szabályokat Európában.

Soros György már 2015-ben, kicsivel a migrációs válság előtt 21.000 dollárral, azaz több mint 5 és félmillió forinttal támogatta a Menedék tevékenységét. 2016-ban már (ez Donáth Anna tevékenységének első éve) 185 millió forintból gazdálkodott a szervezet, Soroson kívül kaptak hatvanegymilliót az ENSZ menekültügyi főbiztosától, s csaknem nyolcvanmilliót a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alaptól.

Donáth Anna volt munkahelye, a migránssegítő egyesület többek között olyan rendezvényeket szervez, amelyen arra keresik a választ, hogy miként lehet a globális migrációs tervet végrehajtani:   

Az ő megfogalmazásukban, ez így hangzik: Melyek azok a tevékenységek, amelyekkel a civil szervezetek hatékonyan járulhatnak hozzá egy nemzeti vagy nemzetközi migrációs politika kialakításához és megvalósításához?
Donáth volt munkahelyen azonban bőven találni vadhajtásokat is. A felügyelő bizottság elnöke többek között úgy érvelt, hogy a bevándorlás azért is jó dolog, mert szinte mindenhonnan olyanok érkeznek, akik eleve jobbak, mint a hazai népesség. 

A Momentum új politikusa eddig túl nagy munkát nem végzett Brüsszelben, legutóbb egy írásbeli választ igénylő kérdést adott be, „Az Európai Uniónak meg kell védenie az afrikai elefántokat” címmel.

2019.08.16.

Az Il Giornale olasz jobboldali napilap Orbán Viktor magyar kormányfő politikai taktikai érzékét dicséri, amiért a korábbi hónapokban az európai szuverenista szárnnyal barátságos politikusként közös hangot talált Ursula von der Leyennel, vagyis azzal a személlyel, akit a Fideszt jelenleg felfüggesztett tagként a soraiban tudó Néppárt az Európai Bizottság elnökének jelölt. Orbán nem habozott megszavazni a CDU-s politikus von der Leyent, akit lelkesedéssel üdvözölt Budapesten. A látogatás után von der Leyen vállalta, hogy garantál Orbánnak egy „újrakezdést”, és „gyakorlati megoldásokat a migránsok vonatkozásában”, míg Orbán Viktor kijelentette, hogy kiterjedt európai finanszírozást ígér a Bizottság jövőbeli elnöke által megkövetelt környezetvédelmi normák elérése érdekében. Orbán számítása bevált, és a magyar „fekete bárány”, akitől az Európai Parlament el akarta tagadni a voksolást, finom tűként segíti elő a politikai egyensúlyt. Orbán az uniós források érdekében „befogja az orrát”, és most „megfeledkezik arról”, hogy mint például Salvini, korábban annak érdekében támaszkodtak rá, hogy szilárd szuverenista front jöhessen létre. A cikk szerint például Ausztria vagy a visegrádi tagállamok saját, önálló migrációs irányvonalat is képesek megjeleníteni.

Az olasz Agenzia Nova arról a nemzetközileg is érdekessé vált hírről tudósít, miszerint Varga Judit magyar igazságügyi miniszter azon véleményének adott hangot, hogy szabályozni kell a „digitális óriások”, például a Google és a Facebook túlhatalmát. „Az elkövetkező évtizedek egyik legnagyobb kihívása a multinacionális cégek túlhatalmának szabályozására szolgáló módszerek keresése lesz” – mondta Varga a Sziget zenei fesztiválon. Ennek érdekében a magyar Igazságügyi Minisztérium egy munkacsoportot állít fel olyan kérdések megvizsgálására, mint például a véleménynyilvánítás szabadsága és a nagyvállalatok viszonya, így a Facebook vagy a Google által alkalmazott cenzúra, továbbá az adózás és az adatvédelem kérdései. „Az olyan nagyvállalatok szabályozását, amelyek nem egy meghatározott országban helyezkednek el, és határokon átnyúló tevékenységet folytatnak, mind uniós, mind pedig nemzeti szinten felül kell vizsgálni” – idézi a magyar politikus szavait az olasz hírügynökség.

Az angol nyelvű Jewish Telegraphic Agency cikke szerint Magyarországon néhány baloldali zsidó készen áll arra, hogy együttműködjön az ex-skinhead vezette szélsőjobboldali párttal, a Jobbikkal. A portál arra is emlékeztet, hogy 2011-ben Magyarország legnagyobb zsidó szervezete, a Mazsihisz felszólította az Igazságügyi Minisztériumot a szélsőjobboldali Jobbik párt betiltására, „antiszemita” és „fasiszta” jellegűnek nevezve a politikai erőt. Most azonban néhányan a zsidó közösségben, sőt magában a Mazsihiszben is, a Jobbikot legitim partnernek tekintik a „demokratikus változás” végrehajtásához, ahogy a cikk fogalmaz, „annak tompa rasszizmusa ellenére”. Évekkel ezelőtt a Jobbik ellenzése természetes volt a magyar zsidó szervezetek liberális irányultságú szövetsége, a Mazsihisz részéről. A Jobbikot korábban virulens feltűnése túlsúlyossá tette még az európai ultranacionalista mozgalmak között is.

A francia Valeurs actuelles konzervatív heti hírmagazin cikket tett közzé a magyar kormánynak a születési arányszám fellendítésére irányuló intézkedéseiről. Az Orbán-kormány lépéseit az írás „igazi családpolitikának” nevezi, megjegyezve, hogy a születési arányszám növelésének elősegítése érdekében – a többi közt – a magyar kormányzat korábban úgy határozott, hogy a harmadik megszülető gyermektől minden család számára 10 millió forint, vagyis 30 500 euró értékű támogatást különít el a jövőben.

2019.08.05.

Július 23-án a spanyol Diario Patriota portál arról számolt be, hogy Olaszország, Magyarország és Lengyelország „figyelmen kívül hagyják Franciaország és Németország utasításait”, és hogy „nem fogadják el több illegális bevándorló befogadását”. Mint írják, nemrég az Európai Unió tizennégy országa elfogadta a Macron és Angela Merkel által bevezetni kívánt „szolidaritási mechanizmust”, amelynek egyedüli célja az, hogy az európai országok több illegális bevándorlót fogadjanak be. Párizsban gyűltek össze az uniós külügyminiszterek, hogy elvi szinten megvitassák, mi történjen az illegális bevándorlókkal, akik a Földközi-tengeren keresztül menekülnek Európába. A cikk azonban emlékeztet: ez egy olyan álláspont, amelyet egyre inkább elutasít az Európai Unió több országa is, és Matteo Salvini olasz belügyminiszter volt a legkeményebb, aki szerint „Olaszország felemelte a fejét, nem engedelmeskedik az utasításoknak, nem is 'társasági hölgy'”. Salvini szerint, ha Macron bevándorlókról akar tárgyalni, „jöjjön Rómába”.

Július 29-én a francia nyelvű Le Visegrád Post Orbán Viktor miniszterelnök július 27-i tusnádfürdői beszédéről számolt be, amit a lap teljes terjedelmében is közöl. A beszédhez írt rövid bevezető áttekinti Orbán eddigi tusnádfürdői szerepléseit. Ebben kiemelik, hogy 2014-ben itt vezette be a kormányfő az illiberális demokrácia fogalmát. Ezután minden évben különböző témákat fejtett ki megszólalásaiban, például beszélt a V4-ek fontosságáról, a keresztény civilizáció védelmének szükségességéről vagy a tömeges és illegális bevándorlás elleni küzdelemről, valamint a Soros-hálózatokról.

A portál most a migránstéma tudatos mérséklésére emlékeztet a magyar kormányfő beszédének elemzése kapcsán, és azt is megjegyzi, hogy úgy tűnik: az európai választások után a fontos uniós pozíciók újraelosztása „a V4-nek legfeljebb fél győzelmet jelent”, és néhány hónappal a magyarországi önkormányzati választások előtt, Orbán Viktor nem offenzív módon játszik, hanem prokrasztinál az utolsó hónapokra egyes témákat. Orbán az elkövetkező nehéz időkről is beszélt – ideértve a 2020-as globális gazdasági válságot, megerősítve ezt a korábbi felismerést.

Július 30-án a német Jüdische Allgemeine portál „Fontos jel” című cikkében arról ír, hogy a német Maccabi-csapat tagjai már alig várják a sportesemény megnyitóját – és tudatosan döntöttek úgy, hogy részt vesznek a Magyarországon megrendezésre kerülő kontinensviadalon. „A sportpályákon kívül az antiszemitizmus az európai zsidók valóságának részévé vált”, és bár hozzáteszi, hogy ez Magyarországon is megfigyelhető, Alon Meyer, a Maccabi Deutschland elnöke hozzáfűzi, hogy a budapesti Maccabi Játékok több mint 3000 résztvevőt vonzanak több mint 40 országból, amivel a háború utáni történelem legnagyobb szabású ilyen eseménye.

2019.08.02.

Képzeljenek el egy olyan székelyföldi vagy erdélyi magyar politikust, aki inkább a románokkal bratyizik a sajátjai helyett.  Nos, az Európai Unió Külügyi Szolgálatának újonnan megválasztott vezetője (ez lényegében a közös EU-s külügyminisztert jelenti) pont egy ilyen ember, csak katalán kiadásban. Katalónia (Barcelona központtal) pár évvel ezelőtt megpróbált elszakadni Spanyolországtól, ám volt egy baloldali politikus, aki nem mellesleg, és nem véletlenül Soros György egyik bizalmi embere teljes mellészélességgel ellenezte a katalán függetlenséget. Röviden bemutatjuk Josep Borellt, baloldali Soros-embert, aki a feltétel nélküli migráció egyik leghangosabb támogatója, pár hete pedig ő az Európai Külügyi Szolgálat vezetője és nem meglepő módon  hozzá tartozik az Európai Unió humanitárius segélyezésének az ügye is.

Soros György a bizalmi emberét ültette az Európai Unió egyik vezető pozíciójába. Egy fénykép tanulsága szerint a katalán Josep Borell már a kinevezése előtt egyeztetett Sorossal migráció és Uniós kérdésekről. A gyanútlan olvasó számára adja magát a kérdés: miért kell egy amerikai milliárdossal egyeztetni Európát érintő ügyekről? Ám a mindig kritikus baloldali médiát szemmel láthatóan nem érdekelte a téma, és mindenki elsiklott afölött, hogy az Európai Unió egyik vezetője nem az európai állampolgárok, hanem Soros György érdekeit szolgálja.A baloldalai spanyol kormányban a katalán hazaárulást egy külügyminiszteri poszttal jutalmazták. Így a 72 éves Josep Borell spanyol külpolitikát az európai kül- és biztonságpolitikára cserélte le.

A baloldali politikus szerint az emberek migránsokat akarnak befogadni

Teljesen értelmezhetetlen az új, Brüsszelbe delegált sorosista politikus állítása, mely szerint „a helyi spanyol közösségek nagyon pozitívan reagálnak a migránsokra, és készen állnak emberek befogadására."

A katalán politikus is azon a véleményen van, mint az összes többi baloldali, szerinte a migrációt legálissá kell tenni, úgy véli, hogy „nem lehet egyszerűen lezárni a határokat, hanem rendezett mederbe kell terelni a migrációs folyamatokat.”

Josep Borrellnek szerencsére vannak kritikusai is, habár azokat a hangokat próbálja a baloldali-liberális média teljesen elnyomni, de ennek ellenére sokan úgy vélik még Spanyolországban is, hogy a saját nemzetét eláruló katalán politikus „teljesen romba fogja dönteni az Európai Unió diplomáciai megítélését.”

A sorosista politikusnak azonban vannak pénzügyi természetű botrányai is. 2015-ben kénytelen volt lemondani egy zöldenergia-vállalat igazgatótanácsi tagságáról mert korrupció-gyanús ügyletekkel foglalkozott. Később pedig bennfentes kereskedelem miatt szabtak ki rá 30 ezer eurós büntetést. Ám olyan is előfordult, hogy amikor a Deutsche Welle német tévécsatorna munkatársai a katalán-függetlenségi mozgalom miatt bebörtönzött politikusokról kérdezte úriember módjára, válasz nélkül kisétált a stúdióból. 

Cinikusan Németországba küldené az összes migránst.

A diplomáciai főképviselő nem éppen a diplomatikus modoráról vált híressé, egy korábbi interjújában nyíltan kimondta, hogy azért kellenek a migránsok, mert Európának vérfrissítésre van szüksége. Az alábbi felvételek a kerítéssel elválasztott spanyol-marokkói határon készültek, és jól látszik, amint afrikaiak százai törnek át a pengékkel és szögesdróttal megerősített kerítésen. E felvételeket követően tette a „vérfrissítésre” utaló megjegyzését.

Josep Bor­rell spa­nyol kül­ügy­mi­nisz­ter korábban úgy ajnározta a migránspolitikáját, hogy di­csérve kér se­gít­sé­get. Ugyanis szerinte Ang­ela Mer­kel meg­men­tette Európa be­csü­le­tét azzal, hogy 2015-ben meg­nyi­totta az or­szág ha­tá­rait a mig­rán­sok előtt. Ám gyorsan hozzátette: a né­me­tek annyira jók, hogy még a Spanyolországba ér­kező mig­rán­so­kat is Né­met­or­szágba kell küldeni.

Az új brüsszeli vezető cinizmusa sem ismer határokat, látszólag a nyitott kapuk politikájáról beszél és szidja Magyarországot a határkerítése miatt, de rátolná a migrációs válságot Németországra, Olaszországra valamint Magyarországra, és közben hatalmas falat épít Afrika valamint Spanyolország határára.

Miközben Brüsszelben Soros emberei azon ügyködnek, hogy még több migránst hozzanak Európában, és erre a feladatra egy olyan spanyol baloldali politikust jelölnek ki, aki már minimum egyszer elárulta saját nemzetét, addig Spanyolország lassan elérkezik a tűrőképessége határára. A hivatalos statisztikai adatok alapján a Spanyol Királyságban 3,5 millió regisztrált munkanélküli van.  A fiatalkorúak körében a munkanélküliségi ráta 34%,  a teljes munkaképes korú népesség körében pedig 16,1%. Az országban már él 4,6 millió migrációs hátterű személy, akik döntően Latin-Amerikából, Marokkóból és Romániából származnak.

2019.07.30.

Soros György nemrég közzétett egy bejegyzést, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a kábítószereket használók bebörtönzése haszontalan és igazságtalan. Sőt, továbbmegy és azt is nyíltan kimondja, hogy nem szabad tiltani a drogokat. Érveit nagyon egyszerű liberális logikával támasztja alá: amúgy sem lehet ellenőrizni a határokat, és ha azon bárki meg bármi átjöhet, akkor inkább tegyük legálissá a bűnözést (migráció után a drogcsempészést legalizálná).

A Soros György által támogatott egyik drogliberalizációs alapítvány (Urban Survivors Union) honlapján minden határon túlmenő érzékenyítő írás jelent meg. A dolgozat célja, hogy meggyőzze az olvasót arról, hogy a kábítószer-használók nem tehetnek semmiről, ők csak a körülmények áldozatai. A drog nem is annyira rossz, a betokosodott konzervatív politikusok és a törvényeik tehetnek mindenről.

A milliárdos által támogatott Alapítvány egyik igazgatója, az érzékenyítő propagandamunkában leírja, hogy amikor értesült 19 éves lányának a halálhíréről, akkor dühös volt azokra, akiktől lánya a drogot vásárolta (kábítószer-túladagolás miatt veszítette életet a lány), ám – folytatódik az írás – az „apa” később rádöbbent, hogy ő is aktív kábítószer-fogyasztó (jó példát mutathatott), így tudja, hogy lánya haláláért igazából a rendszer, az állam, de legfőképpen a szigorúan vett szabályok a felelősek.

Sorosék hosszasan panaszkodnak arra, hogy azok a drogosok, akik kábítószer-kereskedőként keresik a mindennapi belövőt, a szigorú törvények miatt elesnek az egyetlen bevételi forrásuktól, ezért ők a kábítószer elleni háború valódi áldozatai. Az írásban egyébként meg sem említik, hogy azokat a kartelleket, bandákat, kereskedőket kéne büntetni, akik elárasztják az utcákat droggal, épp ellenkező dolgokat állítanak: engedélyezni kell a droghasználatot. Mert szerintük a „kábítószer elleni háború, az emberek és az emberi jogok elleni háború is."

Egyértelműen kitűnik, hogy Soros György Nyílt Társadalomért Alapítványa a migránsok tömegeinek a beengedése mellett még a keménydrogokat is rászabadítaná az országokra, városokra. Ha alaposabban utánajárunk rádöbbenünk, hogy Magyarországon különféle liberális szervezetek már évek óta hangoztatják, azt a sorosista narratívát, amely a fenti anyagban lett megfogalmazva.

Még 2002-ben a Soroshoz ezer szállal kötődő TASZ egy olyan „kisoksot” adott ki, amelyben a kábítószer-fogyasztóknak elmagyarázták, hogy miként lehet drogozni. Ez a helyzet azóta sem változott, Sorosék ma már olyan cikkeket jelentetnek meg, amelyben arról írnak, hogy drogosként miként lehet megúszni a bűnügyi költségeket. Sőt iskolai kiadványokban Sárosi Péter a drogok liberalizálását népszerűsítő Kendermag Egyesület egykori tagja, a Soros-féle Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) drogpolitikai programjának egykori vezetője olyanokat írhat/mondhat, hogy a kábítószer legalizálást az iskolákban kell elkezdeni.

Sorosék azonban 2016 januárjától egy olyan oldalt is működtetnek, Drogriporter” néven, amelynek célja megegyezik a bevezetőben leírt amerikai szervezet eszmeiségével, a rendőri fellépés nem vezet sikerre, az állam ne vegzálja a drogosokat, sőt adjon több pénzt Soros Alapítványainak. Önmeghatározásuk szerint ők olyan drogpolitikát tartanak kívánatosnak, amely a tiltás helyett a szabályozást, a drogmentes társadalom helyett a drogfogyasztás ártalmainak csökkentését, a moralizálással szemben a pragmatikus szakmaiságot tekinti irányelvének.

Számunkra már egy kérdés vár megválaszolásra: szeretnénk, hogy gyerekeinknek Soros György emberei mondják meg, hogy miként kell a törvényeket kijátszva drogozni, vagy inkább minden erőnkkel támogatjuk a Rendőrséget a terjesztők, a termesztők és a drogbandák elleni harcban?

2019.07.25.

Az Együtt az Emberi Jogokért (United for Human Rights) és a Fiatalok az Emberi Jogokért (Youth for Human Rights) nevű szervezetek elsőre cseppet sem tűnnek gyanúsnak, de mi közelebbről megvizsgáltuk őket. Angol nyelvű honlapjuk hasonló szerkezetű és a tartalom is fedi egymást valamelyest, de ez nem is annyira meglepő, hiszen a két szervezet kapcsolódik egymáshoz: mindkettő a Szcientológiai Egyház kötelékében működik.

Emlékezetes, hogy 2017-ben sajtóhírek szerint rendőrség szabályosan megszállta a Magyarországi Szcientológia Egyház Vallási Egyesület Váci úti modern, csillogó székházát. A NAIH sajtóhírek szerint azért kezdeményezte a vizsgálatot, mert az adatvédelmi hatóság számára a kiugrott szcientológusok olyan adatgyűjtési módszereket jelentettek sorozatban, melyek nem férnek össze a magyar adtavédelmi törvényekkel.

A szervezeteknek számos országban van országos szintű „kirendeltsége” és helyi szintű csoportjai. A Fiatalok az Emberi Jogokért Facebook oldalán „csapattagként” szerepel egy hölgy, akinek a profilját megnéztük és az általa megosztott tartalmak és kedvelt oldalak alátámasztják a kapcsolatot a szcientológiával. Tekintettel arra, hogy nem közszereplő, a nevét nem osztjuk meg, de többek között a szcientológia alapítóatyjának, L. Ron Hubbardnak a gondolatait osztja meg és a Szcientológiai Egyházhoz kapcsolódó oldalakat kedvel.

A Fiatalok az Emberi Jogokért szervezetet 2001-ben alapították az Együtt az Emberi Jogokért testvérszervezeteként: a szcientologianeked.com oldalon úgy emlegetik, hogy ez egy „szcientológusok által alapított társadalomjobbító alapítvány”.

A szervezet honlapján keresztül lehet igényelni egy emberi jogi oktatócsomagot, amelynek segítségével a pedagógusok bevezethetik diákjaikat az emberi jogok világába. Úgy tűnhet, mintha semmi veszélyes nem lenne ebben a tevékenységükben, nem szabad ugyanakkor elfeledni: egy sci-fi író által kitalált vallás híveiről van szó, akik a világ legkizsákmányolóbb egyházához tartoznak (ami inkább tekinthető transznacionális cégnek). Pont ők adnának valamit ingyen, hátsó szándék nélkül?

A szervezet a napokban is hallatott magáról és „Ismerje meg az afrikai kultúrát és Afrika mindennapjait!” címmel július 17-én kiállítást szervezett Nelson Mandela 101. születésnapja alkalmából, mivel elmondásuk szerint a Fiatalok az Emberi Jogokért programja is Dél-Afrikából indult.

A rendezvény a sokrétű afrikai kultúra néhány részletének bemutatását, és az kontinens problémáinak és megoldásainak ismertetését tűzte ki célul, ugyanakkor nem titkolt szándéka volt a fekete kontinens népszerűsítése, az estét ugyanis „afrikai zene és tánc színesítette.”

Az eseményen többek között az Afrikáért Alapítvány képviselője bemutatja a Kongói Demokratikus Köztársaság földrajzát, történelemét és a jelenlegi szegénységi helyzetet, továbbá beszámol a Build Soild Ground / „Teremtsünk biztos lakhatást” elnevezésű projektjük (EU finanszírozott Habitat lakhatási projekt) hátteréről.

Remélhetőleg az előadó kitért arra is, hogy a hatalmas országban az utóbbi két évtizedben legkevesebb 500 ezer nőt erőszakoltak meg. E cselekmény olyan „hadifegyver”, mely a lakosság megtörését célozza. A különféle fegyveres csoportok tagjai – hutu felkelők, mai-mai harcosok, ruandai lázadók és hivatásos kongói katonák – büntetlenül alkalmazzák.

Az előadásokat a Szcientológia Egyház dísztermében hallgathatták meg az érdeklődők.

2019.07.24.

A magyar diplomáciai erőfeszítésekről is ír az olasz Il Foglio az Európai Bizottság új elnökének megválasztása kapcsán. Amikor július elején az uniós állam- és kormányfők találtak egy olyan nevet, amelynél úgy tűnt, hogy végre mindenki egyetért, Ursula von der Leyen a többségüknek még ismeretlen volt – áll a cikkben. A francia államfővel, Emmanuel Macronnal is egyetértő Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyből kitűnt megszólalásával a jelölt ajánlása kapcsán. Mint a cikk írja, a lengyelek a tárgyalási folyamat során Orbánnal egy hangot képviseltek. Az Európai Bizottságot egy német konzervatív vezetheti, akit kétségkívül Merkel teremtett, és egy ideig irányíthatott is – miközben ugyanakkor elvetették a holland szocialista Timmermans jelöltségét, és a bajor kereszténydemokrata Manfred Webert is, akit a nyilvánosságban hosszú ideig támogatott Merkel német kancellár is.

Az Il Giornale című olasz napilap is beszámolt a „Mediterranea Saving Humans” nevű szervezet Alex nevű migránsszállító hajójának akciójáról, amely során erőszakkal akartak bevenni egy kikötőt Lampedusán, hogy 42 migránssal a fedélzeten kikössenek. A cikk szerint a Sea Watch esetét imitáló hajó kezdettől fogva törekedett az olasz belügy kényszerhelyzetbe hozására, noha éppen az NGO szóvivője, Luca Casarini által megindított vitorláshajó nyilvánított ki a maga részéről „szükségszerű helyzetet”. Közvetlenül a kikötés után a belügyminisztérium elrendelésére leszedték a hajón lévő migránsokat, és a teljes személyzetet vizsgálat alá vonták illegális bevándorlás támogatás miatt. A kikötés kapcsán Casarini indulatos szavait is idézi a cikk vége, miszerint: „Szükségállapot – be kell lépnünk, elég!” A partra szállási akciót bonyolító Mediterranea Saving Humans Soros -hátterű és finanszírozású segélyszervezetnek minősül.

A francia nyelvű Info Chrétienne Irak: A magyar egyház újjáépíti a keresztény falut, amelyet az Iszlám Állam elleni háború alatt elpusztítottak címmel közölt cikket arról, hogy a magyar keresztények úgy döntöttek, hogy megsegítik testvéreiket Irakban, és a cikk megjelentésének napjáig 500 ezer dollárnak megfelelő támogatást adtak a „nehéz körülmények között” megkezdődött újjáépítésre. A francia cikk idézi a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága közleményének szavait, amely „a keresztény közösség testvéri szolidaritásával” indokolta a magyarok erőfeszítéseit a Közel-Keleten, s a szolidaritásnak ez a kifejezése „azon a reményen alapul, hogy Isten előkészíti a jövőt és a békét mindazok számára, akik most a legnehezebb helyzetben vannak”.

2019.07.22.

Uj Péter, a hazai sorosista média egyszemélyes zászlóshajója szemlátomást kiégett. Ezt az egyszerű következtetést lehet legalábbis levonni abból a tényből, hogy az EP-választásokat követően gyakorlatilag alig publikál, az UP #ombizalompunpa rovatban február 16-i a legutóbbi bejegyzés, illetve május 26 óta összesen 7 cikket írt ebből, 3 MTI hír alapján készült, tehát gyakorlatilag mindösszesen négy önálló írást jegyez a posztmodern bullshitújságírás fenegyereke.

Ha azonban Uj Péter a nyugdíjas évekre készül, akkor sem kell féltenünk, hiszen van pár szép ingatlan, ahol megpihenhet.

Uj Péter élete során már dolgozott a Népszabadságnál, az Origonál, az Indexnél, de már egy ideje az egyetlen munkaadója Soros György. Az internet születésénél, és a hazai online média szárnypróbálgatásainál bábáskodó médiamunkás a 444.hu nevű portállal és az azt kiadó vállalattal foglakozik, ám ha egy kicsit megpiszkáljuk a felszínt, akkor egy olyan dörzsölt „magánzó” képe bontakozik ki előttünk, akinek egyáltalán nincs ellenére fia és felesége nevére íratni olyan cégeket, amelyek vastagon benn vannak Soros úr zsebében. Az is kiderül, hogy Uj Péter egy budaörsi luxuslakásban tengeti mindennapjait.

Már jó ideje köztudott, hogy ugyanaz a Soros-alap a 444 tulajdonosa, mint a Magyar Narancsnak.

Természetesen ezt a tényt, mint a baloldali sajtó, mint pedig maga a 444 mélyen elhallgatja, sőt az amerikai befektetési alap is megpróbálja rejtegetni a közvetlen kapcsolatot Soros milliói és Uj Péter függetlenség, objektivitás és mértéktartás látszatában tetszelgő lapja között. A cégadatok, a Soros-birodalomból kiszivárgott dokumentumok és egy határokon átívelő szervezet nyíltforrású adatbankja viszont segít megfejteni, hogy milyen családi céghálók és nemzetközi ügynökségek állnak a 444 és Uj Péter mögött.

2014-ben, a lap indulása után egy évvel a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt.-be bevásárolta magát a Digital News Ventures nevű amerikai befektetési alap, ez az alap, egy másik befektetési alap, az úgynevezett MDIF (Media Development Investment Fund) részeként működik, amelyet szinte csak és kizárólag Soros György finanszíroz. A marketingszöveg szerint, azért, hogy így erősítsék a demokráciát ott, ahol az nem elég fejlett. Magyarán ez azt jelenti, hogy az amerikai milliárdos online portálok segítségével nyomatékosítja befolyását bizonyos régiókban, így téve szert politikai, és gazdasági hatalomra.

A 444 tehát nem más, mint Soros előretolt helyőrsége, a befolyásolás, a megvesztegetés, a lejáratás és a karaktergyilkosság eszközeivel mindent megtesz, hogy nyomást gyakoroljon a demokratikusan megválasztott kormány/kormányok ellen, ha kell, elősegítse azok elmozdítását is.

A 444-et finanszírozó alap, az MDIF 2005 és 2009 között 15 millió dollárnyi támogatást kapott a Soros-féle Open Society Institute-tól; egyik vezetőjük, Marie Nemcova, a 444 kiadójának az MDIF által delegált egyik igazgatósági tagja 1994-től 1998-ig a prágai Soros-alapítvány programigazgatója volt, amit az MDIF kedvéért hagyott ott, ez a nő ma a 444-et felügyeli.

Két külföldi Soros-katona felügyeli a 444-et, az egyikük a már említett Marie Nemcova, a másikuk pedig Valer Kot.

Marie Nemcova igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) Külföldi cím: Prága                       

Születés ideje:                 

Külföldi adószám:            

A külföldi adószámot kiadó ország: CZ

Kézbesítési megbízott cége: dr. Molnár Bence Ügyvédi Iroda 1126 Budapest, Kakukk út 20. II. em. 1.

A képviselet módja: együttes.

Bejegyzés kelte: 2014.05.30.

Uj Péterék nyakába, - a pénzügyi támogatásért cserébe - elsőként Maria Nemcovát az Open Society korábbi prágai programigazgatóját ültették, de még azt is le kellett nyelniük, hogy a Soros által kirendelt komisszárnő a 444.hu, illetve a kiadó cég a Magyar Jeti Zrt. igazgatótanácsába is beüljön.

Valér Kot (an: Dagmar Krivdova) igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) Külföldi cím: SK 83101 Pozsony            

Születés ideje:              

Külföldi adószám:             

A külföldi adószámot kiadó ország: SK

Kézbesítési megbízott cége: Dr. Molnár Bence Ügyvédi Iroda 1126 Budapest, Kakukk út 20. II. em. 1.

A képviselet módja: együttes.

Bejegyzés kelte: 2014.05.30.

Uj Péter azonban egy komplett céghálót épített fel a 444 köré. Van olyan, amelyben tulajdonosnak a saját fiát, U. B-t tette meg, ám van olyan is, amelyben régi harcostársát, Kardos Gábort. A 444-et kiadó cég egyedüli tulajdonosa ugyanis a PlanCman Korlátolt Felelősségű Társaság, aminek viszont két igazgatósági tag, Uj Péter és Kardos Gábor Miklós a tulajdonosai. Ennek a Kft-nek bevétele nincs, egyetlen érdekeltsége a Magyar Jeti Zrt, azonban eladósodottsága 2300%-os.

A cégadatokból azonban más is kiderül, Uj Péter egyik első cégét átadta fiának, U. B-nek, a VÖRÖS METEOR Újságírói, Kiadói PR Szolgáltató Betéti Társaságot 1998-ban alapították és jelenleg két vezetője van.

Százmilliós lakásban él Uj Péter

A cégadatokat fürkészve sokkal mellbevágóbb dolgokat is találtunk: miközben a 444 folyamatosan pénzt koldul az olvasóitól a cégadatok szerint a lapot kiadó Magyar Jeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság jegyzett tőkéje megközelíti a 16 millió forintot, de ennél sokkal érdekesebb, hogy az állítólag anyagi gondokkal küzdő lap nettó árbevétele 500 millió (fél milliárd) forint volt, amelyben feltehetően el van rejtve Soros adománya is. Hogy hová lettek ezek a pénzek? Azt nehéz kideríteni, ám kutatásaink során rábukkantunk egy budaörsi luxusvillára, amely a 444 főszerkesztőjének a tulajdona, és amely a mai ingatlanárak mellett megközelítőleg 100 millió forintot ér.

Uj Péter, mindig minden felületen elsírja, hogy miután távozott az Indextől anyagilag is mélypontra jutott. Tehát, miközben lapja koldul, és azt a látszatot keltik, hogy csupán az olvasói támogatásból élnek, addig Soros tömi őket, és mindezek tetjében a főszerkesztő luxuskörülmények között lakik Budaörsön.

A tulajdoni lapok szerint 3 telek és egy ingatlan is van a nevén, ezek pedig így néznek ki:

2019.07.16.

A Valeurs Actuelles arról ír a franciaországi burkini-vita kapcsán, hogy az Alliance Citoyenne támogatást kapott Soros Györgytől. A „muszlim Rosa Parks-mozgalmat" támogató egyesület ugyanis 2016-ban 80 ezer dollárt kapott az amerikai milliárdos alapítványaitól. Miután a muszlim burkini körüli vita június 23-án ismét felszínre került – egy a vitatott ruhába öltözött nőcsoport ugyanis Grenoble-ban a fürdésbe kezdett –, a az RT France feltárta, hogy a csoportot támogató Alliance Citoyenne-t Soros György pénzelte.

A Libero Quotidiano Soros György jobbkeze támadja Olaszországot: „A nem kormányzati szervezetek kriminalizálása jellemző az autoriter rezsimekre” című cikkében arról számol be, hogy Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke éles véleményének adott hangot az olasz helyzet miatt, többek között a Sea Watch migránshajó esete miatt is. Gaspard, aki korábban Barack Obama tanácsadója is volt, a La Repubblica című olasz balliberális lapnak adott interjújában az olasz kormányzat NGO-politikáját a diktatórikus rendszerekhez hasonlította; szerinte humanitárius szervezeteket kriminalizálnak, és példaként Magyarországot, Oroszországot vagy Törökországot hozta fel a Soros-szervezeti birodalom vezetője. A migráció kapcsán azt állította, hogy „ezek az illiberális kormányok” hatalmas nyomást gyakorolnak a humanitárius csoportokra mind törvényi, mind politikai szempontból.

A cikk azt is közli, hogy nem is olyan régen kiderült: a Nyílt Társadalom költségvetése tavaly 1 milliárd dollár volt, ebből az összegből pedig 10%-ot Európában, és még további 2,5%-ot Olaszországban költöttek el. Utóbbi pénzből összesen 28 nem kormányzati szervezetnek is juttattak, amelyek különösen a bevándorlókért, és elvi szinten a megkülönböztetés ellen folytatott munkában vettek részt (a teljes összeg 52%-áról van szó).

Szijjártó Péter magyar külügyminisztert szólaltatta meg az olasz ANSA hírügynökség. A magyar külügyek irányítója úgy vélte, hogy a visegrádi országoknak joguk van a legmagasabb pozíciók megszerzéséhez, mert ők nem elvesznek az EU teljesítményéből, hanem hozzáadnak ahhoz. Szijjártó az EU biztosainak kinevezésére vonatkozó elvárások kapcsán is válaszolt az ANSA-nak. Elmondta: „Fontos döntéseket fogadunk el gazdasági és biztonsági kérdésekben, amelyekkel az európai növekedés motorja lettünk.” A régió GDP-növekedési üteme kétszerese az EU átlagának, ezért „többet adunk”, és éppen ezért nem fogadhatják el, hogy egyes nyugat-európai államok csak arra számítsanak, hogy képesek kiaknázni minket, mivel „mi megnyitottuk piacainkat azon a vállalatok előtt, amelyek hatalmas nyereséget tettek szert a magyar piacon”.

A magyar külügyminiszter fontos politikai eredményként emelte ki, hogy az Olaszországgal folytatott együttműködés keretében sikerült megakadályozni a szocialista Frans Timmermans bizottsági jelöltségét, „aminek köszönhetően sikerült megakadályoznunk egy sor, Soros Györgyhöz köthető ember kinevezését is”.

Ezeket a cikkeket olvastad már?