Blogolj!
2019.04.29.

Nemrégiben nyilvánosságra került, hogy a Gázai-övezetet megszállva tartó, Izrael elpusztítására törekvő hírhedt terrorszervezet propagandaoldala, az EPAL Media Center arab nyelvű videóban üdvözölte Judith Sargentini pártjának, a Baloldali Zöldeknek (GroenLinks) azon álláspontját, hogy támogatja az Izrael-ellenes, mások szerint antiszemita BDS-bojkottmozgalmat - áll az origo.hu cikkében.

Ezt a véleményt erősíti, hogy a többek között Sargentini által is jegyzett 000001/2017 sorszámú Európai Parlmenetben előterjesztett interpelláció rögzíti, hogy az izraeli kormány azon bejelentése, amely szerint jóváhagyja 2500 új lakás megépítését Ciszjordániában, jogellenes. Előadják továbbá, hogy a megszállás alatt álló (!) Kelet-Jeruzsálemben jóváhagyták több száz új ház megépítését is. Mindkét hír az ENSZ Biztonsági Tanácsának a jelenlegi izraeli rendezési politikát elítélő, 2016. december 23-i 2334. számú határozatát követően került bejelentésre, amelyet Izrael határozottan elítélt.

A Sargentini által is aláírt dokumentum reményét fejezi, ki, hogy az Európai Bizottság elítéli ezeket és az ilyen jellegű, az izraeli kormány által kezdeményezett jövőbeli építkezéseket, amelyek a nemzetközi jog értelmében jogellenesnek minősülnek.

2019.04.25.

Tizenöt holland európai parlamenti képviselő elmulasztott a közelmúltban egy sokak szerint döntő szavazást a holland munkanélküli ellátások vonatkozásában - ismerteti súlyos kritikáját Ruud Mikkers a De Telegraaf című, legnagyobb példányszámú holland lap brüsszeli tudósítója. A cikk egyik következtetése, hogy egyes holland képviselők fontos időpontokban rendszeresen hiányoznak a szavazásokról, amely a hollandok dühét váltja ki az érintettekkel, így a nevesített Judith Sargentinivel szemben is.

2019.04.24.

Most éppen az európai bírók Soros-közeli egyesülete aggódik a magyar jogállamiságért 

Újabb szervezet, ezúttal az Európai Bírók Egyesületének (EAJ) érdeklődését keltette fel a magyar jogállamiság állítólagosan sanyarú helyzete. A társaság delegációja a hét második felében érkezik hazánkba, hogy felkérdezze az Igazságügyi Minisztérium, az Országos Bírósági Hivatal, valamint a rendszerkritikus Magyar Bírói Egyesület (Mabie) és az Országos Bírói Tanács (OBT) illetékeseit az “európai standardok” érvényesüléséről. Az EAJ vizsgálóbizottságának útja nem nyilvános, a hivatalos programot nem tették közzé, de az állam és a szakmai szervezetek képviselői mellett, a Magyarországról szóló jelentéshez valószínűleg a Soros György fizetési listáján szereplő “jogvédők” véleményét is ki fogják kérni. Valamint – ugyancsak jó eséllyel  felhasználják majd hozzá a Tudományos Akadémia, a Soros-szervezetek és az OBT Tűzfalcsoport által bemutatott “szeánszainak” előadásait. 

Az EAJ amúgy nem magától kezdett vizsgálódni. A Brüsszelben nyilvántartott lobbiszervezetet első körben Ujkéry Csaba, a Kaposvári Törvényszék (korábban Somogy Megyei Bíróság) volt elnöke próbálta meg feltüzelni tavaly nyáron. Ujkéry-t személyes sértettség és harag mozgatja: haragszik a kormányra, amiért a bírák nyugdíjazásáról szóló törvénnyel véget vetett több mint húszéves főbírói uralmának Somogy megyében; és haragszik Handó Tünde OBH-elnökre, valamint Polt Péter legfőbb ügyészre, amiért eljárást indítottak ellene, amikor kiderült, hogy a megyei bírósággal fizettette ki balatoni vitorlásának kikötőbérletét. (Érdemes megjegyezni, hogy a perben az Orbán-kormány által leuralt bíróságok felmentették az exbírót...)

Szintén tavaly a MABIE is megkereste a nemzetközi szervezetet, amely így ősszel a Marrákesben tartott éves közgyűlésén napirendre vette a kérdést, és úgy döntött, felügyeleti eljárást indít a magyar bírósági rendszerrel kapcsolatban. A HVG és a Népszava tudósításai szerint az EAJ  Ujkéry levele nyomán tárgyalt a hazai helyzetről, de a beavatkozásról azután döntöttek, hogy az ülésen felhívták telefonon a Magyar Bírói Egyesület elnökét, és megkérdezték tőle: mit gondol egy esetleges eljárásról. Az EAJ végül felállított egy munkacsoportot a magyar jogállamiság vizsgálatára. Ennek egyik tagja a nemzetközi szervezet tiszteletbeli elnöke, egy osztrák nyugdíjas főbíró, Günter Woratsch, aki állítólag Ujkéry jó barátja, nem egyszer vitorláztak is együtt a Balatonon. Woratsch amúgy botrányos körülmények között vonult vissza 2004-ben, ugyanis távozásakor nyílt, politikai felhangoktól sem mentes kirohanásokat intézett a jobboldali kormány ellen, amivel néhány hétre a liberális sajtó sztárja lett. 

Talán nem mellékes az sem, hogy az Európai Bírók Egyesülete számos alkalommal együttműködött Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának európai központjával és tagszervezeteivel. Éveken át delegált tagot például az Unió - akkor még tagjelölt - keleti tagállamainak bírói függetlenségét és a jogérvényesülést monitorozó testületébe, amelyben a Soros-egyetem, a Central European University is képviseltette magát, méghozzá a hírhedt Sajó Andráson keresztül. A szervezet hírleveleiből az is kiderült, hogy rendszeresen tartottak nemzetközi tréningeket a CEU-val együttműködésben az egyetem budapesti kampuszuán 

2019.04.23.

Az Oltra la Linea olasz bel- és geopolitikai portál 2019. április 13-án Tilos kritizálni Sorost: Roger Scrutont elbocsátották c. cikkében beszámol az ismert angol filozófus és író közelmúltbeli esetéről. A Buckingham Egyetem 75 esztendős professzorától egy Soros Györggyel kapcsolatos megnyilatkozása miatt váltak meg a brit Közszolgálati Minisztériumban. Scruton a tárca egyik (építésügyi) bizottságának munkáját segítette korábban, ahol szerepvállalása ingyen történt. A minisztérium szóvivőjének akkori magyarázata szerint „azonnali hatállyal” válnak meg tőle „elfogadhatatlan észrevételei” miatt. Az olasz portál rövid beszámolóját ezzel zárta: „A politikailag korrekt diktatúra: valóság.”

Április 16-án az Il Giornale olasz jobboldali napilap a Migránsok és terrorvészcsengő: „500-an arra készen, hogy Olaszországba jöjjenek” c. cikkében azt írja, hogy Conte kormányfőtől Salvini belügyminiszterig megtörtént a riasztás a hajókon érkező terroristák kapcsán – közben pedig Franciaországban is aggódnak a líbiai feszültségek miatt. Az Öt Csillag Mozgalom kormánypárt megnyitná a kikötőket, miközben a líbiai partoktól a migránsok új tömeges érkezésének kockázata áll a küszöbön – írja a lap. Különösen aggasztó az a tény, hogy a háború Európába exportálására alkalmas terroristák a hajókon lévő bevándorlók soraiban is elrejthetők.

A Le Courrier d'Europe centrale francia lap április 16-i cikke A „Tele-Orbán” továbbra is az ellenzék célkeresztjében Magyarországon címmel jelent meg. Az írás szerzőjének, mint írja, déjà vu érzése van: decemberben és januárban a különböző ellenzéki pártok képviselői már több alkalommal is próbálkoztak a közszolgálati műsorszolgáltató főnökeinek elérésére, most azonban – immár az európai választási kampány keretében – a köztelevízió semlegességét, a tisztességes bánásmódot követelik.

Április 4-én a jobboldali hírtelevízió, az amerikai Fox News A katolikus bíboros a tömeges migrációt „a rabszolgaság új formájának” hívja, szerinte a Biblia nem használható annak népszerűsítésére c. cikkében idézi Robert Sarah bíborost a francia Valeurs Actuelles-nek adott interjújából: „Hamis exegézis, amely Isten igéjét használja a migráció előmozdítására. Isten soha nem akarta ezeket a feszültségeket. (…) Minden Európába érkező bevándorló nincstelen, munka nélkül, méltóság nélkül” – mondja a guineai prefektus. „Az egyház nem tud együttműködni a rabszolgaság új formájával, amely a tömeges migráció lett. Hatalmas kockázat, ha a Nyugat a születéshiány miatt folytatja ezt a hibás utat, mivel el fog tűnni, a külföldiek megtámadják – éppúgy, mint ahogy Rómát a barbárok letörték.”

2019.04.12.
Soros és latinók: a migráció gerjesztése közös érdek. Egy szélsőséges bevándorláspárti szervezet tegnap kitüntette Sorost.

A tekintélyes konzervatív csatorna már korábban lerántotta a leplet Soros üzelmeiről

Glenn Beck rádiós és televíziós műsorvezető, konzervatív politikai kommentátor 2010 novemberében a Fox News csatornán azt állította Soros György milliárdosról, hogy „gazdasági és politikai rendszereket tett tönkre szerte a világon”, és Beck szerint a „bábmester” Soros „következő célpontja” az Egyesült Államok lehet. A műsorvezető ezt Sorosnak a megelőző hónapokban a dollár hanyatlásával kapcsolatban tett kijelentéseire alapozta. „Nem csupán arra törekszik, hogy gazdaságilag térdre kényszerítse Amerikát, de szemérmetlenül nagy profitra is szert akar tenni” – mondta Beck, aki arról is beszélt, hogy Soros több mint 14 millió dollárt adományozott egy progresszív jogi csoportnak, az úgynevezett Amerikai Alkotmány Társaságnak, amely az alkotmányos értelmezés és változás területére összpontosít. Beck szerint persze az alkotmányt meg lehet változtatni, de ezt „ne a homályban”, láthatatlan módon tegyék, hanem az alkotmány-kiegészítő folyamaton keresztül.

Soros szervezi a migránskaravánokat, amely merénylet az USA ellen

A napokban Beck ismét az amerikai konzervatív hírcsatorna vendége volt, a tekintélyes The Sean Hannity Show vendégeként. Itt arról beszélt, hogy olyan Soros által pénzelt csoportok szervezik a mexikói határon megjelenő agresszív migránskaravánokat, akik szélsőbalos, marxista-leninista hitvallással rendelkeznek, a kommunista Marx és Lenin elméletein alapuló ideológián alapuló nemzetközi világképpel, és a migránskaravánok kapcsán kollektív mozgósításra szólítanak fel.

Arra is felhívta a figyelmet - és itt párhuzamot vonhatunk az amerikai és az európai migránskaravánok között - hogy újabb és újabb hullámban érkeznek az illegális migránsok és egy idő után már nem lehet a jelenséggel felvenni a küzdelmet.

Beck arra is felhívta a figyelmet hogy Donald Trump elnök csak akkor tudja véglegesen megoldani a problémát, ha megnevezi a valódi ellenséget és az nem más, mint Soros György és az általa finanszírozott szélsőséges bevándorláspárti csoportok. 

A latinók értékelik Soros erőfeszítéseit 

Mivel a migránskaraván elsősorban a spanyol ajkú, latinó bevándorlókból áll és Soros ezt az illegális folyamatot segítheti, nem meglepő, hogy ezt a közösség egyes tagjai elismerik.

Forrás: Twitter

A Hispanic Federation nevű szélsőségesen bevándorláspárti szervezet tegnap kitüntetésben részesítette Soros Györgyöt, akit a “folyamatos odaadásáárt” jutalmaztak, praktikusan a spanyol migránsok beáramoltatásának támogatása miatt.

Soros a díjátadón beszél

A díjat odaítélő szervezet kezdetektől fogva élesen támadja Donald Trumpot, akinek elnöki megválasztását amerikai egyik legveszélyesebb történésének nevez, többek között mert korlátozni kívánja a Mexikó felől érkező, többségében illegális latin ajkú bevándorlók USA-ba jutását .

A valóság azonban, hogy a számok Trumpot igazolják. Azokban az államokban, ahol a latinók nagy számban élnek, magas arányban kerül sor a bebörtönzésükre, sőt a gyermekbűnözés is burjánzik a spanyol körökben így például Texasban vagy Kaliforniában. Az elkövetett bűncselekmények között gyakori a gyilkosság, a rablás és a kábítószerrel visszaélés.

2019.04.09.

Az Affari Italiani online napi újság március 30-án arról számol be, hogy a Fratelli d'Italia párt elnöke, „az Orbán-modell importálását” hangsúlyozó Giorgia Meloni Veronában találkozott Magyarország családi és ifjúsági ügyekért felelős miniszterével, Novák Katalinnal. Tárgyalásuk középpontjában az arról kiadott hivatalos közlemény szerint az Orbán-kormány családokkal és a születési arányszám emelésével kapcsolatos intézkedései, valamint a Fratelli d'Italia azon javaslatai álltak, amelyek Olaszország és Európa demográfiai tendenciájának megváltoztatását – azon belül a születésszám-növelés támogatásának szükségességével – emelik ki a közösségi költségvetés prioritásai között. Meloni szerint a május 26-i európai választás döntő pont lehet egy olyan Európa kialakításában, „amely az élet védelmére, a születések ösztönzésére és az oktatás szabadságára összpontosít”.

A Julie Italia nápolyi székhelyű audiovizuális műsorszolgáltató honlapja április 4-én arról közölt hírt, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter találkozót ajánlott Európa szuverenistáinak, amit meg is tartanak majd. Az eseményen különböző okok miatt nem képviselteti magát három fontos politikus: a francia Marine Le Pen, a magyar Orbán Viktor és az osztrák Harald Vilimsky [megj. Vilimsky a Szabadságpárt EP-képviselője]. Le Pen ugyanis önkormányzati választási kampányban vesz részt Dél-Franciaországban, emellett az olasz portál utal Orbánék feszült néppárti helyzetére is. Ugyancsak Salvini egyik legfrissebb, nagy hangot kiváltó belügyminiszteri intézkedése kapcsán a Secolo d’Italia olasz hírlap április 7-én arról ír, hogy a Sea Eye nevű német NGO Németország zászlaja alatt közlekedő Alan Kurdi hajója pár napja 64 illegális bevándorlót próbált sikertelenül kitenni az olaszországi Lampedusa szigeténél. A hajó ezután Málta felé vette az irányt, ahol a lap szerint a Migrant Offshore Aid Station Foundation (MOAS) nevű, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa által finanszírozott segélyállomás veszi fel a migránsokat.

A Le Courrier d'Europe centrale francia nyelvű, Közép-Európával foglalkozó internetes hírportál A Fidesz elindítja kampányát: „Európa vagy keresztény lesz vagy átadja helyét a multikulturalizmusnak” címmel április 6-án közölt cikket. A portál beszámol arról, hogy Orbán Viktor április 5-én elindította a Fidesz-kampányt a május 26-án tartandó európai választásokra, a kampány mottója a bevándorlás elleni küzdelem. A magyarok már három európai választáson vettek részt, miután Magyarország 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz, és eddig Orbán szerint minden alkalommal igazából csak az volt a kérdés, hogy az Európai Bizottság elnöke bal- vagy jobboldalról kerül-e ki. Ebben az évben viszont már többről van szó, ezért az idei EP-választás különbözik, és sokkal komolyabbnak tűnik, magyarázta a lap tudósítása szerint Orbán. „Európa május végén jövőt választ magának” – húzta alá kampánynyitó beszédében a magyar miniszterelnök.

A Lidové noviny prágai kiadású cseh napilap az MTI beszámolója alapján „A keresztény civilizáció a tét” – Orbán bemutatta az európai parlamenti programot címmel közli tudósítását arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta a Fidesz pártjának bevándorláskritikus programját a közelgő európai parlamenti választások előtt. Ebben a párt különösen arra szólított fel, hogy a migrációs kérdésekről szóló döntési jogot el kell venni a „brüsszeli bürokratáktól”, és vissza kell adni az egyes tagállamok nemzeti hatáskörébe – írja rövid cikkében a prágai lap.

2019.04.05.
  1. Forradalmakat akarnak kirobbantatni a nemzeti kormányok ellen?
  2. Van összefüggés a jobboldali kormányok elleni tüntetések között.
  3. Sorosék meg akarják buktatni a nekik nem tetsző kormányokat.

Mindannyiunk retinájába mélyen beleégett a kép, amikor Hadházy Ákos a köztelevízió székházának padlóján, hiányos öltözékben fetreng, miközben a körülötte lévő „politikusok”, a liberális médiamunkásokkal karöltve az hirdették magukról, hogy ők a sajtó és a szólásszabadságért küzdenek. Akkor, a külső személélő számára úgy tűnhetett, hogy mindez egy spontán, alulról szerveződő, nem központi irányítású, nem más által megrendelt, és előre megírt forgatókönyv szerinti történetfolyam kicsúcsosodása.

Ám az elmúlt időszakokban, más országokban lezajló hasonló események láttán arra a következtetésre jutottunk, hogy az, amit Szél Berniék, Tordai Bencéék és Hadházyék műveltek, az bizony egy megrendelt és megrendezett olcsó színjáték volt.

Az alábbiakban megpróbáljuk bemutatni, hogy hasonló kormányellenes atrocitásokra került sor azokban az államokban, amelyek elutasítják a Soros-tervet, akik nem akarnak migránsokat befogadni, és ahol rendszerint jobboldali, függetlenségpárti kormányok vannak hatalmon.

A jobboldali kormányok ellen szövetkezett Soros hálózata

A magyarországi eseményekkel majdhogynem egyidejűleg Szerbiában, Olaszországban, Ausztriában és Lengyelországban is a demokratikusan megválasztott kormányok ellen tüntetések szerveződtek. A forgatókönyv mindenhol ugyanazt a sémát követte: a liberális média felhergeli a tömegeket, nulla társadalmi támogatottságú politikusok, csoportok pedig megpróbálnak a tömeg élére állni, és hetekig tartó erőszakos incidensekkel nyomás alatt tartani a kormányokat. Várva, hogy valaki rosszat lépjen.

Az itthoni eseményeket ismerjük: a külföldi tőke, és a multinacionális vállalkozások, bankok érdekeit kiszolgáló ellenzéket egyszer csak öntudatra ébresztették, és  rájöttek, hogy politikai érdekeiket úgy tudják projektálni, ha elhitetik magukról azt, hogy ők a keményen dolgozó kisemberek oldalán állnak, így a baloldali média segítségével megalkották a „rabszolgatörvény” mítoszát, majd elkezdték hosszas menetelésüket a parlamenti obstrukciótól egészen a cirkuszi bohóckodásig, amely Kunhalmi Ágnes nevezetes videójában, Hadházy Ákos már említett fentregésében, és Szél Bernadett őrjöngésében csúcsosodott ki. Ám arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a Kossuth téren összegyűlt maroknyi szélsőséges (liberális és a jobbikos vegyesen) rendbontásba és utcai erőszakba kezdett. Rendőröket dobáltak, kukákat gyújtogattak és közintézményeket rongáltak meg. A rend őreinek szakmaiságán, a kormánypárti politikusok visszafogottságán, és termesztésen a kormányt támogató többség józan eszén múlt, hogy nem süllyed anarchiába az ország.

Szerbiában sem sikerült a kormánybuktatás, pedig Soros milliókat fektetett belé

Szerbiában, az itthonihoz kísértetiesen hasonlító események zajlottak le. Ha valaki távolabbról néz a térségre, akkor egyértelműen megállapíthatja, hogy a Magyarországon már decemberben kipróbált technikákkal próbálnak kormányt buktatni a Balkánon. 

A peremterületen elhelyezkedő Szerbia „meghódítandó, befolyásolandó” terület a milliárdos befektetőknek és a politikai machinátoroknak egyaránt. Nem véletlen, a Nyílt Társadalomért Alap szerbiai fiókját évente 6 millió dollárral támogatja Soros György. Ám az alapítványi ügyek mellett Sorosnak komoly gazdasági befektetései is vannak a térségben, amely csak akkor prosperál igazán, ha a Belgrádban székelő kormány megfelelő döntéseket hoz számára. Az is aggodalomra adhat okot, hogy a Soros által pénzelt szervezetek között szerepel a Szerbiai Bírók Szövetsége és a Szerbiai Ügyészek Szervezete is. Az előbbi több mint 5 millió dinárt, az utóbbi pedig több mint 7 millió dinárt kapott az alaptól. Milorad Vučelić, az egyik helyi lap, a Pečat szerkesztője szerint ez a második legnagyobb összeg, amit Soros György Szerbiába „fektet be”. „Az első befektetés Milošević idején történt, amikor Jugoszlávia megdöntéséért fizetett. Ez a mostani befektetés pedig Szerbia szétzúzását célozza meg.”

Sorosnak kézenfekvő volt alkalmaznia a magyarországi példát, hiszen Szerbiában is szétaprózódott az ellenzék, nincs társadalmi támogatottsága a nyugatról importált liberális ideológiáknak, az emberek nem bíznak a politikusokban, éppen ezért civil köntösbe bújtatták a teljes ellenzéket.

A rigmusok és a szólamok ugyanazok voltak Szerbiában is, mint Magyarországon:

  1. mi vagyunk a többség,
  2. a nép oldalán állunk,
  3. ötmillióan vagyunk – skandálták Belgrád főterén.

Szerbiában is vezető politikusok, és a közszolgálati média szerkesztőinek a távozását követelték.

Nincs abban semmi meglepetés, hogy Szerbiában is összeállt a teljes ellenzéki paletta, szélsőséges szerbektől kezdve egészen a szélsőliberálisokig. A mintegy 30 ellenzéki pártból és szervezetből álló Szövetség Szerbiáért elnevezésű tömörülés olyan jelzőkkel illette Vucic elnököt, amelyek a magyar olvasók számára is ismertek: autokratikus eszközökkel irányítja az országot, pártja korrupt, és minden ellentétes gondolatot elnyom. Közvélemény-kutatások szerint azonban a szerb kormánypárt, az SNS támogatottsága meghaladja az ötven százalékot, és bármilyen választást meg tudna nyerni. Pont úgy, mint itthon a Fidesz-Kdnp.

A szerbiai és a balkáni tüntetések leglelkesebb támogatói a nyugati baloldali és liberális médiumok, akik kitörő lelkesedéssel fogadták az erőszakba torkoló megmozdulásokat. Tudósításaikban úgy állították be az ellenzéket és a mögötte lévő „tömeget” mintha ők képviselnék a többséget. Holott ezt semmilyen közvélemény-kutatás nem támasztotta alá. Az eset itthonról ismerős.

Mindeközben, az események előrehaladtával a Magyarországról vett minta alapján ellenzéki politikusok megpróbáltak behatolni a szerb közszolgálati televízió belgrádi székházába, hogy kérdőre vonjanak egy tévébemondót, aki a tüntetők szerint túlságosan lelkesen közvetíti a propagandát. Az épületen belül a lépcsőkön többször is kialakult lökdösődés a tüntetők és az épületet védő rohamrendőrök között.

A belgrádi eseményekkel egyidőben Montenegróban is „spontán” tüntetések kezdtek kialakulni.

Ha valaki kételkedne az események tervszerűségében, akkor érdemes megnézni az alábbi fényképeket, amelyeket a budapesti és a belgrádi közszolgálati televízió épületében rögzítettek.

A nemzetközi média címlapon hozza a Soros által megrendelt balhékat

A szerb és a magyar kormány ellen szervezett megmozdulásokról a leglelkesebben a nemzetközi média számolt be. A finn tévéhíradók mellett a legnagyobb brit lap, a Guardian is címlapon hozta, mind a budapesti, mind a belgrádi eseményeket.

A Reuters hírügynökség is több anyagban foglalkozott a „civil” megmozdulásokkal, de a Soros György tulajdonában is álló New York Times még videókat is közölt Hadházy Ákos tévészákházas pankrációjáról.

A Wall Street Journal, a Bloomberg, a Reuters, és a Le Figaro pedig helyszíni tudósítókat küldött Budapestre és Belgrádba, ahonnan elfogultan és részrehajlóan tudósítottak.

A két nagy helyszín mellett a mellék hadszíntereken is zajlottak az események. Ausztriában megközelítőleg 17 ezer ember tüntetett a kormány jobbra tolódása ellen, míg Olaszországban a kormány „migránsellenessége” és uszító politikája ellen tiltakoztak „civilek” valamint baloldali politikusok.

Az osztrák tiltakozások apropóját amúgy Sebastian Kurz kancellár vezette kormány megalakulásának egyéves évfordulója adta.

Az alább leírt események véletlenszerűségét kár lenne erőltetni, a fenti, spontánnak hazudott tüntetések egy előre megírt forgatókönyvet követtek. Civilek, vagy ellenzéki liberális politikusok, a helyi liberális médiával és Soros által pénzelt nemzetközi szervezetekkel karöltve (Amnesty International, Human Rights Watch - hogy csak a legegyértelműebbeket említsük) feltüzelik saját kicsiny, de erőszakos táborukat, majd a szólás és a sajtószabadságra, esetleg a liberális demokráciára hivatkozva erőszakkal megpróbálnak behatolni állami intézményekbe. Arra számítanak, hogy a rendvédelmi szervek ezt megakadályozzák, így erőszakos eseményekre is sor kerülhet, mely radikalizálja saját táborukat, illetve kiszélesíti a tüntetések társadalmi támogatottságát. Magyarán, az erőszak kiprovokálásával még több embert tudnak kivinni az utcára, akik még erőszakosabbak lesznek, így a végén egy maroknyi, külföldről pénzelt, és idegen érdekeket szem előtt tartó ellenzéki, polgárháború közeli hangulatot tud teremteni, amely a fennálló államrend megbontására képes. Így akartak Budapestből és Belgrádból Maidant csinálni.

Feltehetően az EP-kampányban is hasonló provokációkra kell számítani. Ennek már bizonyos előjelei láthatóak, az ellenzék mellett működő fél-legitim szervezetek folyamatosan provokálják a kormánypárti szavazókat, a rendőröket és a politikusokat!

2019.04.02.

Manapság, ha európai szintű konfliktusokról van szó, általában azok az Európai Unión belüli viták, ezért nem csoda, ha mindenki inkább erre a szupranacionális intézményre fókuszál. Talán éppen ez könnyíti meg időnként az Európa Tanács dolgát, ám nem szabad megfeledkeznünk róluk sem. Írásunkban bemutatjuk a szervezet kötődését Soros Györgyhöz, valamint a nemzetállamok jogrendszereinek felülbírálására törekvő Emberi Jogok Európai Bíróságának tevékenységére is kitérünk.

Az Európa Tanács (amely nem tévesztendő össze az Európai Unió állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanáccsal) összesen 47 tagállamot magába foglaló nemzetközi szervezet, tehát tágabb kört ölel fel, mint az Európai Unió. Az Európa Tanácsban való tagság és az azt létrehozó Emberi Jogok Európai Nyilatkozatának elfogadása az uniós tagság feltétele. Ezzel együtt jár a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága (továbbiakban: EJEB) joghatóságának elismerése, amely így a tagállamokra nézve kötelező ítéleteket hozhat - és hoz is…

Az Európa Tanács jelenlegi főtitkára a posztot 2009 óta betöltő Thorbjorn Jagland (2014-ben újraválasztották). A norvég származású politikus 1987-1992 között a Norvég Munkáspárt főtitkára, majd 1992-től 2002-ig annak elnöke volt. Mindemellett 1999-2008 között a Szocialista Internacionálé alelnöki tisztségét is magáénak tudhatta, így mint látható, baloldali politikusként szép karriert futott be. Az Európa Tanács főtitkári tisztségéhez megkövetelik a kormányfői tapasztalatot is: Jagland bár csak rövid ideig, de 1996-1997 között Norvégia miniszterelnöke is volt. Nem csak a politikában vállalt azonban szerepet, korábban a Nobel-békedíjakat odaítélő bizottság elnöke is volt, most azonban már csak egyszerű tag, ugyanis a díj több mint százéves története során első és egyetlen alkalommal a bizottság menesztette az elnököt, Jaglandot. Ennek oka mindenekelőtt az volt, hogy bírálták a Barack Obamának és az Európai Bizottságnak odaítélt Nobel-békedíjak miatt.

2009-es megválasztásakor Jagland úgy nyilatkozott, hogy az Európa Tanács titkárságának reformjára fog törekedni, hogy az hatékonyabb legyen többek között olyan ügyekben, mint a migráció. Mint látszik, szívének kedves ez a téma, ezért nem is tetszett neki a magyar kormány által 2016-ban kezdeményezett, úgynevezett “kvótanépszavazás”. Negatív fejleményként értékelte ennek a közvetlen demokráciát lehetővé tevő intézménynek a használatát, megosztó és felelőtlen lépésnek nevezve azt. Kijelentette, hogy “a csukott ajtó politikája nem fenntartható megoldás” … Kedves Olvasóink ebből már sejthetik, mit preferál Jagland főtitkár úr: nyilvánvalóan a nyitott társadalmakat!

Nem is meglepő, hiszen maga nevezte a Twitteren közzétett tweetjében “jó barátjának” Soros Györgyöt, akivel számos közös projekten dolgoznak, sokszor találkoztak és nyilatkoztak együtt. Ilyen alkalom volt például a 2012-ben az Európa Tanács által Budapesten szervezett konferencia a gyűlöletbeszéd elleni fellépés lehetőségeiről, amelyen mindketten felszólaltak. A teljesség igénye nélkül - hiszen tényleg sokszor találkoztak már a jóbarátok - közös kezdeményezésükre az Európa Tanács és Soros alapítványainak finanszírozásából létrehozták az Európai Roma Művészeti Kulturális Intézetet, melynek igazgatója Junghaus Tímea; a nyitóünnepséget Budapesten a CEU-n tartották. Végül, de nem utolsósorban Jagland kiállt az ENSZ Globális Migrációs Paktuma mellett, kijelentve, hogy az Európa Tanács támogatja azt. A Sorossal való szoros barátsága miatt ezen sem lepődhetünk meg igazán, hiszen ez a dokumentum éppen az ő terveit valósítja meg: mindenki lakhasson ott, ahol akar, akár van rá jogalapja, akár nincs.

Az Európa Tanácsban a főtitkári poszt mellett egy másik fontos tisztség az emberi jogi biztosi pozíció: ezt az elmúlt időszakban láthatólag olyan személyek tölthették be, akik jó viszonyt ápolnak Sorossal, de legalábbis egyetértenek a céljaival. Korábban már írtunk erről, de itt van ismét az 1999 óta létező tisztséget betöltők sora:

- Alvaro Gil-Robles (1999-2006): különböző szervezetek képviseletében működött együtt a Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatával.

- Thomas Hammarberg (2006-2012): az Amnesty International főtitkára volt.

- Nils Muiznieks (2012-2018): a lettországi Soros Alapítvány egykori programigazgatójából lett ET főtitkár.

- Dunja Mijatovic (2018- ): médiajogász, az EBESZ volt sajtószabadság-képviselője, a Nyílt Társadalom Alalíptvány által szponzorált openDemocracy platform tagja.

Dunja Mijatovic 2018. április 1-je óta tölti be a hat évre szóló emberi jogi biztosi tisztséget. Mijatovic biztosi minőségében 2019 februárjában járt Magyarországon és arra a megállapításra jutott - minő meglepetés -, hogy a civil szervezetek, az emberi jogi jogvédők és a kormánnyal szemben kritikus újságírók tevékenysége megnehezült, beszűkültek a lehetőségeik. Aggasztónak tartja természetesen azt is, hogy nagyon kevés menedékkérelmet bírálnak el pozitívan Magyarországon. Megjegyezzük, ennek oka legfőképpen az, hogy hazánk az első biztonságos ország elvét alkalmazza, vagyis a menedékkérelmet abban a biztonságosnak számító országban kell a kérelmezőnek benyújtania, amelyet elsőként elér. A balkáni útvonalon nem egy biztonságos országon kell átvonulniuk a migránsoknak, mire elérik a magyar határt.

Magyarország 1990 óta tagja az Európa Tanácsnak, az Emberi Jogok Európai Nyilatkozata 1992 óta van hatályban a magyar jogrendben, így azóta az EJEB joghatósága alá is tartozik hazánk. A bírói testület fellebbviteli fórumként szolgál azokra az esetekre, amikor a kérelmező a tagállami bíróságok előtt minden jogorvoslati lehetőségét elhasználta már.

Sokat elmond a bíróság munkájáról, hogy többek között olyan döntéseket hoztak, mint Hunvald György és Hagyó Miklós elítélt baloldali politikusoknak a börtönkörülmények miatt odaítélt kártérítés, vagy a kommunista jelkép vörös csillag viselésének megengedése. Ezekben a példaként hozott ítéletekben bíróként részt vett Sajó András is, akit 2007-ben a Gyurcsány kormány delegált az EJEB testületébe. Sajó jó szövetségese természetesen Sorosnak: az ex-bíró a CEU egyik alapító tagja. Nem volt azonban egyedül, sőt, a mai napig vannak olyan bírák az EJEB-nél, akik a spekuláns érdekeit képviselik. Legutóbb 2018 őszén került a testületbe az albán Darian Pavli, akinek bírói tapasztalata ugyan nincsen – csak ügyvédként praktizált – de ezt feltehetően kiváltja kiváló nyílt társadalom párti rezüméje: a CEU-n szerzett posztgraduális diplomát (büszkék is rá megválasztása miatt) és az albán Soros Alapítvány munkatársa volt. A bolgár Yonko Grozev bíró 2015 óta a testület tagja, korábban a Soroshoz köthető European Rights Centre munkatársa volt és a szófiai Nyílt Társadalom Intézet felügyelőbizottságának tagja.

Látható, Sorosnak az EJEB-nél is erős a lobbija, de nem elég, hogy bent vannak emberei, kívülről is nyomást gyakorol a testületre. Ennek egyik eszköze a European Implementation Network (Európai Végrehajtási Hálózat, EIN), amely az EJEB döntéseinek az államok általi végrehajtásának kisajtolását tűzte zászlójára amellett, hogy a „civilek” véleményét becsatornázza az EJEB-hez. A szervezet két támogatója a Nyílt Társadalom Alapítvány és az Oak Alapítvány. A tagszervezetek között szinte minden harmadik egy adott országban működő Helsinki Bizottság, alapító tagja az Open Society Justice Initiative.

2019.03.31.

A Secolo d'Italia olasz hírlap március 24-i cikke azzal indít, hogy Soros már indított pénzügyi támadást Olaszország ellen: spekulált a lírával, illetve finanszírozott és finanszíroz olyan nem kormányzati szervezeteket, amelyek naponta illegális bevándorlók ezreit juttatták át az olasz partokon, most pedig kiderült, hogy a globalista spekuláns még pénzt is ad a +Európának. A párt titkára, Benedetto Della Vedova köszönte meg hálásan a 100 ezer euró értékű hozzájárulást Sorosnak és feleségének, Tamiko Boltonnak. Ez pedig azt jelenti, hogy ők és a párt adminisztratív titkára, Silvia Manzi, még nem teljesen elégedettek azzal, amit az európai bürokraták már megtettek az olaszok ellen. A párt tisztségviselői nagyon kemény és „döntő” választási kampányra számítanak, ezzel pedig a lap szerint Della Vedova és Manzi valójában tudomásul veszi, hogy az olaszok többsége nem lehet híve a +Európának, sem az eurobürokratáknak, sem pedig Sorosnak. A jelenség ott van az Európai Unió más országaiban is, ahol „a liberális demokrácia és ezzel együtt a nyitott társadalom megkérdőjeleződik”. Röviden: csak egy Soros György-típusú spekulánsnak tulajdonítható a baloldali eliteknek az a „legrosszabb koncepciója”, amely szerint, ha a polgárok demokratikus módon, szabadon szavazhatnak, akkor maga a demokrácia van veszélyben.

A Katholisches – Magazin für Kirche und Kultur című német nyelvű oldal szintén foglalkozik a +Europa pártnak nyújtott Soros-támogatással, és ennek kapcsán a párt alapítóját, Emma Boninót mutatja be. Bonino az Olasz Radikálisok vezető tagja, igazi professzionális politikus, aki a portál szerint „rövid memóriával rendelkezik”. Ő a politikai kaszt része, aki 28 éve az olasz parlament tagja lett (jelenleg parlamenti szenátor), 1994–1999 között EU-s biztos, majd 2006–2008-ban olasz külkereskedelmi miniszter, 2013–2014-ben pedig külügyminiszter volt. Bonino a mai napig egyike a nemzetközileg legismertebb abortusz-, eutanázia- és kábítószer-liberalizációs lobbistáknak, aki mára nemzetközi szinten is bekapcsolódott a migráció támogatásába.

Az Il Giornale olasz konzervatív napilap március 26-i cikke egy migrációs csalási botrányról ír, amely a Perugiai Külföldiek Egyetemén valósult meg, és több mint 6 ezer külföldit érintett, valamint öt letartóztatáshoz vezetett korrupció, ideológiai hamisság, csalás, dokumentumok hamisítása és az olasz állam kárára létrejövő pénzbevételek miatt. Mindez egy olyan légkörben – írja a lap –, amikor a baloldal további könnyítéseket tenne az olasz állampolgárságnak a nem uniós polgárok számára történő odaítélését szabályozó törvénybe. (Matteo Salvini olasz belügyminiszter ugyanakkor a ius soli (születési) és más típusú állampolgárságok megszerzési lehetőségein túl, további szigorú szabályozást és ellenőrzéseket helyezett kilátásba.) A tanúsítványkereskedelem bűncselekményes ügyének középpontjában két olasz, egy marokkói és egy tunéziai állt. Hamis dokumentumokat állítottak elő, amelyeket a migránsok használhattak hosszú távú tartózkodási kártya megszerzéséhez. A modenai rendőrség március 26-án azonban letartóztatta mind a négyüket: egyikük börtönbe, a másik három személy pedig házi őrizetbe került. A mobilcsapat rendőri tisztviselőinek vizsgálati tevékenysége további 25 embert érint, amely immár rávilágít egy olyan rendszerre, amely a Perugia város külföldiek számára nyitott egyeteme által akkreditált „nyelvi képzési központban” lehetővé tette külföldiek tömegei számára, hogy vizsgákkal és az olasz nyelvtudás igazolásával tartós tartózkodási engedély szerezzenek. A mobilcsapat rendőri egységei által telepített kamerák viszont rögzítették, hogy ezek a vizsgák sok esetben teljesen fiktívnek bizonyultak, miután a külföldiek a vizsgán már előre összeállított válaszokat kaptak, mindehhez másolatokkal, illetve minden esetben segített nekik a megfelelő bizottság.

2019.03.29.

Focimeccsel egybekötött tüntetést rendez a budapesti Kossuth téren két sorosista gittegylet, a Hallgatói Szakszervezet és a Szabad Egyetem elnevezésű formáció. Saját megfogalmazásuk szerint a tudományos szabadságért és az oktatásra fordítandó források növelése érdekében vonulnak utcára.

Az oktatással kapcsolatos kiadások 2010-ben nem érték el az 1572 milliárd forintot, az összeg 2018-ban már meghaladta a 2000 milliárdot. 2019-ben pedig már 587 milliárd forinttal több jut oktatásra, mint a baloldal által utoljára benyújtott, 2010-es költségvetésben

Mivel Magyarországon sem a tudomány szabadsága, sem pedig az oktatás finanszírozása nincs veszélyben, így vizsgáljuk meg inkább a tüntetés formai elemét, a Kossuth térre összetrombitált, szellemesnek és nagyon eredeti ötletnek gondolt focimeccset.

Saul Alinsky A radikálisok 12 szabálya című művében írja: A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere. Nincs védekezés. Irracionális. Dühítő. Döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, hogy engedményekre kényszerítsd az ellenfelet.

Ne legyenek tehát kétségeink, a téren focizó csillogó szemű úttörő brigád a Soros-párti média szombaton megjelenő beszámolóiban majd vicces és rendkívül haladó szellemű társaságként kerül bemutatásra.  

A kiváló sorosista brigád kitüntetéssel (és finanszírozással) ellátott 444.hu már élen járva be is számolt a tüntetés szervezőinek és a jogi képviseletüket ellátó (szintén Soros-zsoldos) TASZ bíróságon aratott sikeréről, amelynek értelmében szombaton nyugodtan ökörködhetnek a Soros-aktivisták a Nemzet Főterén.

A gittegyletek és a szervező

Ahogy már említettük, a tüntetés mögött az úgynevezett Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet állnak. A formációk egyetemi bekötéseit és szimbólumhasználatát a Tűzfalcsoport, a szervezeti hátterüket az Origó tárta fel.

A nyíltan bevándorláspárti nézeteket valló, Soros által kitömött Humán Platform leányvállalataként működő csoportosulások egyébként még pénzt is merészelnek koldulni a Facebookon.

Pofátlanságuk és gátlástalanságuk azonban nem ismer határokat. Egy nemrég birtokunkba került levelükből világosan kiderül, hogy a tüntetésükre a szakkollégiumi hálózat levelezési listáján csábítanak diákokat.

A nyílt és agresszív politikai nyomulásuk miatt egyelőre egyetlen balliberális médium sem tiltakozott és Brüsszelből sem üzent hadat Frans Timmermans. Gondoljanak csak el, kedves olvasóink, hogy milyen toporzékolással és hisztériával járna, ha egy konzervatív, nemzeti formáció a szakkollégiumi hálózat felhasználásával invitálna fiatalokat a békemenetre. Úgy látszik, Sorosék tényleges és valós nyomulása azonban nem veszélyezteti a tudomány híres szabadságát és az egyetemek függetlenségét.

A kiküldött levél kapcsán hallgatásba burkolódzó szakkollégiumi és felsőoktatási vezetők passzivitása és feltehetően pozíció féltése azért is gyomorforgató, mert a mozgósító levél egyik aláírója az a Mák Viktor nevű CEU-S diák, aki a német Der Tagesspiegel napilapnak még a téli tüntetések kapcsán nagy eredménynek nevezte, hogy a baloldaltól a Jobbikig minden ellenzéki formáció egy asztalhoz ült megtervezni az előttük álló időszak tüntetéseit és politikai lépéseit.

Magyarán szólva: az antiszemita Jobbik és a Soros-finanszírozású baloldali ellenzék násztáncánál muzsikáló aktivista gond nélkül szervezhet az egyetemi szférában megmozdulásokat a nemzeti kormány ellen. És ezt mindenki eltűri…

Szégyen!

Ezeket a cikkeket olvastad már?