Blogolj!
2019.11.18.

Ahogy arról már beszámoltunk, Soros György milliárdos befektető a 2017. júniusi brit választások óta 400 ezer brit fontot (kb. 140 millió Ft) költött a Brexit-ellenes kampányra, célja a folyamat megakadályozása és egy új választás kiírása. A kampány vezetője a rendelkezésre álló információk szerint az a korábban ENSZ-főtitkárhelyettesként is dolgozó Mark Malloch Brown volt miniszter volt. Az egykori munkáspárti politikus Brown a kilencvenes évek elején a Refugees International-nél is tevékenykedett, amely a Soros Bosznia Tanácsadó Bizottság részeként működött (1993–94).

Azt is mondhatnánk, hogy éppen ideje volt, ugyanis a brit konzervatív párt sürgős nyomozást rendelt el a milliárdos Soros György ellen, mivel azt feltételezik, hogy több millióval támogatta a Brexit megállapodás létrejöttét, valamint azt, hogy váltsák le Boris Johnson miniszterelnököt.

Soros, akit világszerte arról ismernek, hogy „az az ember, aki tönkretette Anglia bankjait”, megközelítőleg 3 millió fontot fektet bele Alapítványával egyetemben a Brexit-ellenes kampányba. Soros Nyílt Társadalom Alapítványa, New York székhellyel, számos EU-melletti csoportnak küldött anyagi támogatást, mint a Best for Britain csoportnak is.

A Best for Britain egy olyan weboldalt készített, ami megmondja az embereknek, hogyan kell taktikai úton szavazni az EU-ban való maradást támogató jelöltekre. Ami pedig sikeres eredmény esetén, megsemmisítené Boris Johnson többségi reményét. Alapvetően a fejlesztés mögött olyan pártok állnak, mint a liberális demokraták, a zöld pártok, akik aláírták egy egyezséget az Unite to Remain néven, és ennek keretében dolgozták ki a fentebb megnevezett weboldalt.

A magyarországi születésű Soros György 1992-ben vagyonát jelentősen gyarapította a fekete szerdai események történései Nagy-Britanniában. Soros elmondása szerint mély szeretete Anglia iránt arra készteti, hogy egy olyan tragikus hiba ellen kampányoljon, mint a Brexit.

Nemrégiben elmondta, hogy a Brexit-ellenes tevékenységekhez nyújtott pénzeszközeit "nem partizán vagy választási célokra használták fel. A brit közvélemény oktatására használták fel."

2017 óta, a BfB 2.7 millió fontot kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól. Az Alapítvány londoni fiókjának számláján, ami egy irodaházat oszt a Westminiszterben más Brexit-ellenes szervezetekkel, köztük az Open Britan és az Európai Mozgalmakkal. A Facebooknak nagy szerepe van a választási kampány során, ezért a BfB a hirdetésekbe 613 ezer fontot fektettek be, 2018 októbere óta.

A BfB taktikai szavazási eszköze, a GetVoting.org azt jósolja, hogy ha a fennmaradó szavazók 30 százaléka ilyen módon használja szavazatát, akkor megakadályozza, hogy a konzervatívok többséget nyerjenek az Egyesült Királyságban.

Az Unite to Remain csoport vezetője Heidi Allen, véleménye szerint a 60-ból 44 hely esélyes a nyerésre, ha a taktikai szavazást használják.

A december 12.-i választásokon a Liberális Demokraták a paktumban lévő másik két párt ellenében 43 területen, a zöldek pedig 10 területen fognak indulni. Ms Allen azt mondta el, hogy „a modern brit politikai életben példa nélküli az ilyen jellegű megállapodás”.

Andrew Percy, aki 2010 óta az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, azt mondta: „Felszólítom a választási bizottságot, hogy sürgősen vizsgálja meg, hogy történt-e a kiadási szabályok megsértése, és tisztázza, hogy a Nagy-Britannia ezeket a tengerentúli milliókat mire költi.”

„A szabályok világosak: az ilyen mértékű külföldi adományokat nem lehet választási kampányra költeni.”

„Szükségünk van tisztességes és egyenlő versenyfeltételekre - és ez azt jelenti, hogy biztosítani kell, hogy a brit nép demokratikus akaratának megtévesztését célzó hardcore csoportok ne szolgáljanak a tengerentúli pénzzel az ország választásainak befolyásolására.”

2019.11.16.

Az olasz nyelvű Tribuna Economica tekintélyes gazdasági napilap november 11-én magyar gazdasági csodáról ír beszámolójában, melyben az áll, hogy Rómában „Focus Ungheria” címmel szemináriumot tartottak, amit az Olasz Kereskedelmi Kamara szervezett az olaszországi magyar nagykövetséggel és a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen az olasz fővárosban. A rangos nemzetközi eseményt a Palazzo Falconieriben, vagyis Falconieri-palotában a Magyar Akadémián tartották. A szeminárium konkrét lehetőségeket kívánt teremteni az olasz gazdasági szereplők számára, hogy ott behatóbban is megismerhessék Magyarország adó-, pénzügyi és jogrendszerét, amely – a főbb makrogazdasági mutatók fényében – „a legnagyobb gazdasági növekedési ütemmel büszkélkedhet az európai országok között”. A kezdeményezés fő célja az volt, hogy aktívan hozzájáruljon az olasz vállalkozások nemzetközivé válásának lehetőségeihez a közép-európai országban – a rangos felszólalók jelenlétének köszönhetően is szem előtt tartva azt a számos előnyt, amelyek a mai napig ideális gazdasági partnerré teszik Magyarországot.

„Az euró hiba volt” – A Magyar Nemzeti Bank kilépési mechanizmust szorgalmaz címmel közölt cikket a Huffington Post olasz kiadása a Financial Times beszámolójára hivatkozva, miszerint Matolcsy György jegybanki elnök a közös valutáról mint „francia csapdáról” beszél. A cikk szerint az Európai Központi Bank új elnöke, Christine Lagarde első beszédének napján Matolcsy elnökének szavai zajt kelthetnek, miután egy kilépési mechanizmus bevezetését is felveti az „eurócsapda” miatt. A Huffington Post itt utal arra, hogy az olasz fősodratú politikában is fölmerült a magyar javaslathoz hasonló megoldás. A lap idézi Matolcsyt arról is, hogy meg kell szabadulni attól a „káros dogmától”, amely szerint az euró volt a következő „természetes” lépés Nyugat-Európa egyesülése felé. A közös európai valuta egyáltalán nem lehetett sikeres, mert az előfeltételek szinte egyikét sem teljesítették. A cikk fő üzenete, hogy a csatlakozó országok reálgazdasága sosem tudott közel kerülni a megcélzott közösség gazdasági szintjéhez.

Goran Knezevic szerb gazdasági miniszter Budapesten tartózkodik, hogy részt vegyen Belgrád és Budapest Közös Gazdasági Együttműködési Bizottságának ülésén – tudósított november 12-én az olasz Agenzia Nova hírügynökség. A szerb sajtó szerint – írják – a miniszter a Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel való találkozón elnököl. Az ANSA olasz hírügynökség pedig arról számolt be, hogy a magyar ipari termelés volumene szeptemberben meglepetést is okozva, új erőre kapott, jóval meghaladva az előzetes várakozásokat: a munkanapokhoz igazítva 9%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest. Ezt már az Erste Group Research feljegyzésére hivatkozva írja a hírgyűjtő portál, a magyar statisztikai hivatal friss adatai alapján.

Magyarország stratégiai szövetségre törekszik Oroszországgal és Törökországgal címmel november 8-án cikket közölt Deutsche Wirtschafts Nachrichten német gazdasági lap, amely szerint Orbán Viktor kormányfő jelentősen bővíti kapcsolatait a két meghatározó hatalommal. Azt is írják, hogy Magyarország jelenleg az egyetlen ország Európában, amely megfigyelői státuszt kapott a Türk Tanácsban.

2019.11.14.

A milliárdos Soros György az USA számos államában is több ezer dollárt juttatott a Demokrata jelölt ügyészek támogatására választás alkalmából. Az USA-ban a megyei elöljáró testületekben egyes tisztségviselőket, mint a sheriffet vagy a kerületi ügyészt a szavazók közvetlenül választják meg. Ez a pénz azon liberális erőfeszítések megvalósulásnak része, ami azt célozza meg, hogy alakítsák át az állam büntető-igazságszolgáltatásának rendszerét. A progresszív demokraták többször is megkíséreltek reformokat ennek átalakítására, ami elsősorban a bűncselekmények elkövetésének csökkentését célozta meg, számos egyéb célkitűzés mellett.

Soros kiadásait körülbelül három évvel ezelőtt kezdte meg az igazságszolgáltatási rendszer támogatására, amikor több mint egymillió dollárt fektetett a „Biztonság és igazságosság” elnevezésű csoportokba, amelyek anyagi támogatást nyújtottak két új kerületi ügyvéd megválasztásában Louisiana és Mississippi körzetében, és egy harmadik újraválasztására - Hinds County, Miss, DA, Robert Shuler. Smith - akit azóta a Mississippi főügyész azzal vádolt meg, hogy nem megfelelő információt szolgáltatott az alpereseknek – már nincs a hivatalban.

Mississippi körzetbeli ügyvédje, aki Soros segítségben részesült, Scott Colom, nyolc hónapig képviselte az állam keleti részének négy megyei szakaszát. Colom egy interjúban elmondta, hogy új pozíciójában az erőszakos bűncselekmények elkövetésének csökkentésére összpontosított, miközben megpróbálta megakadályozni, hogy ne terheljék túl a helyi börtönöket az első alkalommal az alacsony szintű kábítószer-elkövetőkkel.

Más jelöltek is megtalálhatók azon személyek között, akit Soros György finanszírozott. Ilyen személy Buta Biberaj, aki a Demokraták színeiben indult. A rendelkezésre álló adatok szerint 260.000 USD kapott, a Justice and Public Safety PAC nevezetű szervezettől, mely szervezetet Soros György támogat. A milliárdos további anyagi juttatást nyújtott 1 millió dollár keretében Parisa Dehghani-Tafti-nak, aki Arlington County ügyvédje, valamint Steve Descana-nak is.

Az egyik Soros György által támogatott jelölt Larry Krasner, a kampánya során azzal viccelődött, hogy egy olyan karriert épített fel, ami teljes mértékben a választásra alkalmatlanná tette. Krasner 7 millió dollárt kapott Soros Györgytől. Hivatala elfoglalása után tucatnyi ügyésztől tisztította meg a körzeti ügyvédi irodát. A Krasner által felmondott személyek elsősorban az embergyilkossági osztályból, a kábítószer-végrehajtásból és a polgári vagyon elkobzásáért felelős egységekből származtak. Nem minősül egyedülállónak, hogy a Soros-győztesek hivataluk elfoglalása után tisztogatásba kezdtek a szakemberek körében.

De nem mondható minden befolyásolási kísérlet sikeresnek. 2018-ban a kaliforniai államban tartott ügyészi előválasztások kudarccal fejeződött be. Genevieve Jones-Wright, aki részt vett a Demokrácia Szövetség által szervezett panel-beszélgetésen, 1.5 millió dollárt kapott a milliárdostól, aki viszont elvesztette a választásokat.

Soros jelöltjei nemrégiben 5.000 dollár adományt küldtek az Albemarle County ügyvéd-jelöltnek, név szerint Jim Hingeleynek, akinek kampányának fókuszában az állt, hogy szabálysértési mértékű büntetéseket alkalmazzanak, a börtön túlzsúfoltság elkerülése érdekében. A Soros által támogatott jelöltek ideológiája megegyezik támogatójukéval: általánosságban véve ellenzik a halálbüntetést, és a marihuána birtoklásának üldözését, valamint törekesznek a bebörtönzések arányának csökkentésére, továbbá a túl szigorú büntetést a büntetőjog anomáliájának tartják. Bár a megcélzott pozíció nem tűri a pártosságot, az összes lényeges kérdésben a demokraták programját sulykolták, miközben magukat „progresszív reformistának” titulálják.

Soros már évek óta csendesen támogatja az ügyészek kerületi pozíció megszerzésére irányuló előválasztást, a büntető-igazságszolgáltatási rendszer átalakítására tett erőfeszítésének érdekében. 2017-ben egy találkozót szervezett a Demokrácia Szövetségnek, ami a baloldal egyik legnagyobb adományozói hálózatát foglalja magában.

Olyan államokban is támogatott jelölteket, mint Florida, Illinois, Mississippi, Louisiana, Texas. Ezek a szervezetek vagy a Soros által támogatott PAC-on keresztül jutottak pénzhez, vagy pedig közvetlenül Soros nyújtott számukra segítséget a Jog és Biztonság nevezetű csoportokon keresztül.

A Floridai Jog és Biztonság csoport megközelítőleg 1.4 millió dollárt kapott. A floridai jelölt kampányának egyik hangsúlyos eleme, hogy „meg kell szüntetni az elfogultságot. Az azonos bűncselekménnyel vádolt alperesek ugyanolyan bánásmódban részesüljenek, függetlenül a háttértől, vagy faji származásuktól”.

A milliárdos továbbá több mint 3 millió dollárt juttatott hét helyi ügyvédi-kerületi kampánynak 6 államban az elmúlt évek folyamán. A pénzéből afroamerikai és spanyol jelölteket támogatott ezekre a jelentős szereppel bíró helyi pozíciók betöltésére. Ezen személyek Sorossal hasonló gondolatokat osztanak, mint például a faji egyenlőtlenségek csökkentése a büntetések kiszabása során, valamint a kábítószer-elkövetők javítási programokra való irányítása a tárgyalás helyett.

Ez messze nem a legkézzelfoghatóbb progresszívnak nevezhető intézkedés, hogy támogassák a büntető igazságszolgáltatás reformorientált jelöltjeit, külső befolyás által.

A reformcsoportok évek óta igyekeznek kidolgozni egy olyan új büntetőpolitikát, melynek következtében sikerülne a bebörtönzési arányokat csökkenteni. A liberális adományozók már régóta adtak támogatásokat a különböző civil szervezeteknek, a Soros által támogatott Nyílt Társdalom Alapítvány például a drogpolitika és a büntetőigazságszolgáltatás reformjával foglalkozik, és más reformcsoportokat is támogatott, például a kaliforniai Biztonsági és Igazságügyi Szövetséget.

A Soros által finanszírozott Új-Mexikó PAC-tól származó 107 000 dollár segítette Raul Torreznek, a Demokrata Kerületi Ügyvédi Iroda elsődleges nyerésében 2: 1 arányban Albuquerque Bernalillo megyében. Torrez republikánus ellenfele nem sokkal később kikerült az általános választásokról, hivatkozva a Soros által támogatott jelöltnek az általános választásokon való potenciálisan túlzott költségeire.

Noha Soros 2015-ben és 2016-ban komoly költségekkel támogatta a jelölteket, a következő években várhatóan fokozódni fog a helyi ügyészek kampányainak szélesebb körű elterjedése, a hosszabb távú tervezés és a jelöltek toborzása révén. Egy biztonsági és igazságügyi csoport már szerveződött Ohioban, az ottani kampányfinanszírozási jelentések szerint.

A Soros által támogatott jelöltek azt állítják, hogy soha nem találkoztak Sorossal - hasonlóan más kerületi ügyvédjelöltekhez, amelyeket ebben az évben a demokratikus milliárdos támogat. Azt mondták, hogy nincs semmi közük ahhoz, hogy több százezer dollár jön a kampányuk támogatására.

2019.11.04.

A Nyílt Társadalom Alapítvány bejelentette, hogy 2019-ben elindítja a  Soros Egyenlőségért Ösztöndíjat. Ez a program olyan sokszínű személyek csoportja, mint művészek jogászok, szervezők stb., akik munkája inspirálja majd a faji igazságosságot és az egyenlőség elérését az USA-ban.

A 2017-ben alapított Soros Egyenlőségi Ösztöndíjprogram az innovatív gondolatokat támogatja, annak érdekében, hogy új utakat találjanak a faji alapon történő megkülönböztetés végetvetése érdekében. Azon kívül, hogy felügyelik a részt vevők projektjeit, a program vezetőképző programokat tartalmaz, kapcsolatépítést, és más professzionális támogatást nyújt.

Ebben az évben 18 résztvevő van a programban, az ország különböző vallási közösségeiből származva, akik széleskörű eszközökkel és tapasztalattal rendelkeznek a program céljának megvalósítása érdekében. A projekteken kívül még az alábbiakon fognak dolgozni:

  • egy kezdeményezés létrehozása, melyben a fekete közösségek egyenlőségét célozzák meg
  • egy média platformot létrehozni a színes bőrű embereknek, és a történeteik elmesélése által bátorítsák a közösségeket
  • az ázsiai-amerikai szervezetek kiépítése a konzervatív narratívák ellen.

Abban a kritikus időben, amikor a történelemben a különböző faji csoportok ellen diszkrimináció tapasztalható Amerika-szerte, a Soros Egyenlőségért Ösztöndíj egy új generációt képviseltet, új ötletekkel, stratégiákkal, annak érdekében, hogy megerősítsék a többnemzetiségű demokrácia intézményét”, nyilatkozta Alvin Starks, az Nyílt Társadalom- Egyenlőség csoport igazgatója. „Ez a program lehetőséget ad a végtelen kreativitás kibontakoztatásának, intelligenciának…és megvilágítja az utat a jobb holnap felé”.

2019-ben a Soros ösztöndíjban részesültek mindegyike 100 ezer dollár ösztöndíjat fog kapni 18 hónapra.

2019-es Soros Ösztöndíjasok

Említésképpen az alábbi tevékenységi kört ölelik fel az ösztöndíjasok:

Su’ad Abdul Khabeer – egy multimédiás projekt vezetője, melynek célja, hogy feltárja a fekete muszlimok el nem mondott mindennapi történeteit az Egyesült Államokban, ami inspirálhatja a társadalmat és eszközöket biztosíthat ezáltal ahhoz, hogy a faji egyenlőség valósuljon meg.

Bernadette Atuahene – feladata, hogy az egyetemi kutatásain keresztül egy olyan irányvonalat mutasson, mely által a közösség hatékonyan tudnak fellépni a faji alapon diszkrimináló ingatlanadó ellen.

Maori Karmael Holmes – egy online platformot fog létrehozni, melyben azt kívánja majd bemutatni, hogy a filmipar, hogyan zsákmányolta ki a színes bőrű művészeket.

2019.10.28.

A Breitbart amerikai konzervatív hír- és véleményportál beszámolója szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök megfogadta, hogy Magyarország „erőt fog alkalmazni „déli határának megóvására a bevándorlók hullámaitól, amennyiben Törökország veszélyezteti azt 3,6 millió ember Európába irányításával”. Orbántól idézi a cikk a figyelmeztetést, hogy erőt fognak alkalmazni szükség esetén és a szerb–magyar határon. „Senkinek nem kívánom, hogy ezt kelljen igénybe vennünk” – jelentette ki Orbán Viktor a sajtó képviselői előtt. Orbán Viktornak a közszolgálati médiában elhangzott kijelentéséről beszámolt Amerika vezető konzervatív hírcsatornája, a Fox News is, amely emlékeztet: a 2015-ös migrációs válság tetőzésekor migránsok és menekültek százezrei érkeztek Európába a balkáni útvonalon. A migrációs hullámok élvonalába kerülő Magyarország szigorú határellenőrzést vetetett be, és egy kerítést is épített a határán.

A Münchner Merkur bajor konzervatív napilap online kiadása cikkben számol be arról, hogy a Magyarország és a Keresztényszociális Unió (CSU) közötti feszültségek közepette Bajorország korábbi miniszterelnökét, Edmund Stoibert november 7-én a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tünteti ki Orbán Viktor kormányfő Budapesten. A lap szerint a vita erről garantált még akkor is, ha az arra méltó politikusok ily módon történő elismerése rutinnak számít. A kitüntetést személyesen Orbán nyújtja át, aki számára „megtiszteltetés”, mivel a magyar vezető szavai szerint Stoiber a két ország politikai és gazdasági kapcsolatainak javítását szolgálta. „Stoiber nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország és Bajorország továbbra is szorosan együttműködjék, és szoros kapcsolatokat tartson fenn” – és a CSU politikusa „mindig is figyelembe vette Európa sokszínűségét, egyenlő alapon és megértéssel kezelte a népeket különböző történelmi fejlődésükkel, és így végső soron hozzájárult Európa újraegyesítéséhez”.

Ha Ankara „megnyitná Európa kapuit”, migránsok százezrei árasztanák el Görögországot, a Balkánt és végül eljutnának a horvát–magyar határhoz. „Budapest érdeke, hogy ez ne történjen meg. Elegendő volt egy Röszke” – idézi az olasz Agenzia Nova Orbán Viktor szavait, aki a magyar határőrök és a migránsok között, 2015-ben a határ szerb oldalán bekövetkezett összecsapásra utalt. A kérdést geopolitikai összefüggésekbe helyezve: a török támadásra Szíriában a magyar kormány vezetője szerint az Egyesült Államok és Törökország „megállapodást kötöttek”, és ezért nem lehet más külpolitikai kezdeményezés, amelyet megvitathatnának, kivéve, ha arról megállapodnának az ottani két fő katonai hatalommal is.

2019.10.22.

Bizonyára kedves Olvasóink is számtalan alkalommal hallották már a kettős mérce kifejezést, netalán szembesültek is ezzel a szelektív diszkriminációval életük során. Rengeteg helyzetben fordulhat elő, de napjainkban legtöbbször egybeesik a politikai korrektség által felállított valamelyik tabuval: amit lehet a liberálisoknak, nem lehet a konzervatívoknak. Ha nem hisznek az LMBT propagandában, a fehér felsőbbrendűség létezésében vagy a feministák férfigyűlöletében, jobb, ha meg sem szólalnak…

A liberálisok ezeket a kvázi hitelvnek számító politikailag korrekt dogmákat természetesen mindaddig nagyon komolyan veszik, amíg nem közülük való a “hitszegő”, ekkor ugyanis gyorsan tudnak változtatni a véleményükön és relativizálni az esetet. Nem a szilárd meggyőződésen van a hangsúly, hanem azon, hogy ezeket a “hitelveket” ostorként csattogtassák mindazok felé, akik nem értenek velük egyet.

Pár héttel ezelőtt Kanadában nagyot robbant a hír, hogy a 2015 óta hivatalban lévő liberális miniszterelnök, Justin Trudeau fiatal tanárként egy iskolai jelmezbálra feketének maszkírozta magát, Aladinnak öltözött - erről tanúskodott egy nagyjából 20 évvel ezelőtti felvétel. Ezt követően még egy fénykép és egy videó is napvilágot látott arról, amikor a progresszívek kedvenc vicces zoknis politikusa éppen kifestve táncol, énekel. Ez a tett a baloldali liberális píszí hívők körében főbenjáró bűnnek számít - vagyis számítana, ha nem Trudeau lenne a felvételeken. Így viszonylag könnyen elkezdték a “szerecsenmosdatást” - majdhogynem szó szerint - főleg azért, mert október 21-én választás lesz a juharszirup hazájában, a botrány pedig rontja a jelenlegi miniszterelnök esélyeit.

A “blackface” szokása, vagyis amikor egy világos bőrű ember feketére maszkírozza magát és sztereotipikus dolgokat ad elő, nagyjából 200 évvel ezelőtt alakult ki. A mai napig érzékenyek az afroamerikaiak emiatt, ennek pedig hangot is adnak, ha valakiről előkerül bizonyíték. Nincs semmi szükség más emberek és más népek kicsúfolására, ez tény. Az viszont súlyos, hogy milyen esetekben kiáltanak farkas helyett rasszistát egy-egy farsangi jelmez vagy túlsminkelt modell esetében.

Hogyan lehet “menteni a menthetetlent”? Trudeau politikusként maga is megágyazott annak a politikailag korrekt kultúrának, amelynek segítségével az USA-ban is véget akartak/akarnak vetni elsősorban konzervatív politikusok karrierjének. “Aki másnak vermet ás, maga esik bele” tartja a közmondás, és Trudeau a saját bőrén tapasztalhatja, milyen érzés a segítségével felállított csapdába belesétálni. Nem tudott mást tenni, sűrű bocsánatkérésbe kezdett, mondván, fiatalon még nem látta, miért rossz és elítélendő, miért rasszista ez a cselekedet. Tettét azzal igyekezett magyarázni, hogy egy korábbi miniszterelnök fiaként elit és privilégiumokkal tűzdelt neveltetésben volt részre, ezért nem tudta, mit tesz és mennyi fájdalmat okozott ezzel azoknak, akik nap mint nap szembesülnek bőrszínük miatt diszkriminációval. Annak az eldöntését Olvasóinkra bízzuk, hogy mennyire hihető a bocsánatkérés, a kanadai miniszterelnök ugyanis nagyon színpadias tud lenni, gyakran elsírja magát a sajtó előtt…

Szerencsére Trudeau segítségére sietett korábbi kollégája, Barack Obama volt amerikai elnök, aki afroamerikaiként feloldozást adhat - legalábbis a politika világában - a rasszista bűncselekmények alól. Ezért Obama Twitteren üzent a kanadaiaknak:

“Keményen dolgozó és hatékony vezető, aki belevág olyan nagy ügyekbe is, mint a klímaváltozás. A világnak szüksége van az ő progresszív vezetésére, remélem, hogy az északi szomszédaink támogatni fogják még egy hivatali ciklusra.”

Felmerül a kérdés, hogy létezik-e ebben a helyzetben a kettős mérce? Van-e olyan szituáció, amikor a feketére maszkírozás (blackface) megbocsátható? Létezik-e egy “fehér lista” azokról, akiknek (mindent is) szabad? Természetes, hogy létezik, a liberális baloldali politikusok pedig mindenképpen szerepelnek is ezen a listán: számukra a táboruk mindent megbocsát, nincsenek következmények.

2019.10.18.

Az olasz közszolgálati rádió- és tévétársasághoz tartozó San Marino RTV október 13-án írott V4-tematikájú beszámolójában azt emelte ki, hogy Magyarországon ugyan a szuverenizmust most „befékezték”, Lengyelországban mégis győzni tudtak a nemzeti-konzervatívok. A magyar kormányfő, Orbán Viktor pártja a legjelentősebb vereséget Budapesten volt kénytelen elszenvedni. A cikk egyik mértékadó megállapítása szerint: a „mindenki Orbán ellen” képlet jól működött, ugyanakkor a beszámoló szerint azt is figyelembe kell venni ennek elemzésénél, hogy „az Orbán-ellenes front” ezúttal a szélsőjobboldali Jobbikot is magában foglalta. A szuverenizmus állítólagos visszaesését csak óvatosan lehet értékelni, hiszen a visegrádi négyek másik államában, Lengyelországban is szavaztak október 13-án vasárnap, és ott a Jog és Igazságosság párt – az euroszkeptikus identitás képviselőjeként, Jaroslaw Kaczynski vezetésével – megerősítette abszolút többségét a lengyel parlamentben, nyolc százalékpontos javulást is elérve az előző választásokhoz képest. Az írás emlékeztet a jogállamiság-vita összetettségére is, hiszen a reformok bevezetése – amely az EU szerint veszélyeztetné a jogállamiságot – otthon nyilvánvaló módon jelentős konszenzust kapott.

Október 10-én a jobboldali, olasz Il Giornale azt írja: „Silvio Berlusconi Rómában, a Palazzo Grazioli-ban tartózkodik, nemrég fejezte be csúcstalálkozóját Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel”. A jobboldali egységkoalíció miatt október 17-én Perugiában találkoznak az olasz jobboldal főbb vezetői Berlusconi, Salvini és Meloni személyében, hogy együtt állhassanak oda az október 27-i umbriai regionális választásokon induló olasz szenátusi tag, a ligás politikus Donatella Tesei mellé. Bár regionális szinten vannak ugyan nézetkülönbségek a jobboldal egyes pártjai között, a későbbiekben egy „szép szövetség” lehet a megoldás kulcsa.

Az RT France arról tudósított, hogy Emmanuel Macron francia elnök október 11-én fogadja a magyar miniszterelnököt. Mint írják, a francia államfő megválasztása óta a két vezető többször is szembekerült az európai színtéren, de most van lehetőség a két ország között korábban hűvösebb diplomáciai kapcsolatok felmelegítésére (réchauffement diplomatique). Ebben az elnöki ciklusban „ez Orbán Viktor első kétoldalú látogatása Párizsban” – hívja fel a figyelmet a köztársasági elnöki hivatal, az Elysée, hozzátéve, hogy a két politikus a két esztendő során „több alkalommal” is tárgyalhatott egymással. Ezenkívül, a magyar miniszterelnököt most szeptember 30-án, Jacques Chirac búcsúztatását követően más állami vezetőkkel együtt meghívták ebédre az Elysée-palotába – emlékeztet a francia nyelvű portál.

2019.10.16.

Budapesten szavazati joggal rendelkezik 90 ezer olyan európai állampolgár, akik nem beszélnek magyarul, nem rendelkeznek magyar felmenőkkel és egyáltalán nem tetszik nekik a nemzeti érdeket szem előtt tartó politizálás. Ezek a liberális külföldiek viszont meghatározták a főpolgármester-választás kimenetelét. Sőt egyes vélemények szerint el is döntötték azt!

Magyarország Alaptörvényének XXIII-ik cikke, kimondja, hogy

„az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező minden nagykorú állampolgárának joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.
Magyarországon menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert minden nagykorú személynek joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választó legyen.”

Ezt kihasználva bevándorlók ezreit szavaztatta le a Momentum és a DK. De a nálunk élő külföldiek nemcsak választók, hanem választhatóak is voltak. A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján az önkormányzati választáson 61 olyan jelölt indul, aki az Európai Unió valamely más tagállamának állampolgára, de van magyarországi lakcíme.

A legtöbben Szlovákia, Németország és Hollandia állampolgárai, de a jelöltek között voltak belga, görög, lengyel, olasz, osztrák, román és svéd állampolgárok is. A jelöltek mellett szavazóként is megjelent több, mint 90 ezer (országosan 140 ezer) román, szlovák, svéd és belga.

A külföldi szavazókat egy Magyarországon élő francia „klímavédő” aktivista szervezte, egy bizonyos Vincent Liegey, akiről még a 444 sem tudta eldönteni, hogy kommunista, vagy hippi, de egy biztos Szabó Rebeka zuglói alpolgármester volt élettársa

Tehát a liberális politikai közegbe alaposan beágyazódott, de akciójáról (a külföldi liberális szavazók megszervezéséről, és leszavaztatásáról Karácsonyra) a mainstream baloldali lapok még csak említést sem tettek. Mind az Index, mind a 444 mélyen hallgatott, mígnem  az egész mozgalmat végül a 24.hu buktatta le azzal, hogy videót készített a választás előestéjén arról, hogy a bulinegyedben összejöttek átbeszélni, hogy miképpen szavaznak majd mindannyian a kormánypártok ellen az önkormányzati választáson.

Ha valaki kételkedne a külföldi szavazók elköteleződésében, akkor tekintse meg az alábbi képsorokat, amelyeken a hazánkba érkezett nyugati migránsok vallanak politikai nézeteikről

Tehát: a liberális buborékban élő fiatal külföldi azt mondja, hogy ő még soha nem találkozott olyannal, aki fideszes lenne, míg az öregedő hölgy úgy gondolja, hogy Budapest liberális, és azt szeretné, ha a vidéket is fel tudná szabadítani.

A Budapesten élő külföldiek megszólítására egy angol nyelvű Facebook-oldalt és egy Facebook-eseményt is létrehoztak, amelyen szinte csak és kizárólag olyan indexes híreket posztoltak, amelyek a Fideszt, illetve Orbán Viktort rossz színben, vagy egyenesen ördögként festik meg.

De aktívan foglalkoztak Gyurcsányné ötletével is mely szerint EU-s pénzeket egyenesen az önkormányzatoknak kell adni, megkerülve a kormányt és a Magyar Államot.

Természetesen a választási csalás gyanújába bonyolódó, újonnan megválasztott Pikó Andrást is a védelmük alá vették, mondván, hogy csak a kormánymédia vádolta őket. Azonban egyszer sem posztoltak a kispesti korrupcióról és a szocialista drogozásról.

Ehhez a projekthez a szellemi muníciót természetesen Balogh S. Éva angol nyelvű blogja a Hungarian Spectrum adta, amelynek tartalma kimerül az Orbán-fóbiában. Balog S. Éváról azonban annyit mindenképp érdemes megjegyezni, hogy Soros György egyik támogatottja. Legutóbb 10 ezer dollárt adományozott a munkásságáért, amely természetesen a migránstámogatásban a nemzet-ellenességben és a keresztény értékek kigúnyolásából áll. De  sok külföldi ezt tekinti a magyar valóságot hitelesen bemutató írásoknak.

A történelmi hűség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy mind 1919-ben, mind 1945-ben külföldről Magyarországra ejtőernyőzött kommunisták döntöttek a magyar emberek sorsáról választási csalással vagy szervezett választási szavazásokkal. Úgy látszik, hogy a baloldal 100 év alatt mit sem változott. Talán annyit, hogy most először fogott össze a két szélsőség.

2019.10.09.

Soros György magyarországi divíziója már jóval a választási kampány előtt aktivizálta magát, és pénzt, energiát, nem kímélve mindent megtesznek a nemzeti konzervatív jelöltek lejáratása érdekében.

A Tűzfalcsoport a választások előtt nem sokkal megvizsgálta, hogy az ismert sorosista szervezetek, személyek, lapok mennyit költöttek az elmúlt időszakban a baloldali-liberális jelöltek népszerűsítésére, illetve a fideszes politikusok hiteltelenítésére. A szám megdöbbentő. Ha összefüggéseiben nézzük a történeteket, akkor megállapíthatjuk, hogy a választások előtt működébe lépett egy olyan, külföldről pénzelt gőzhenger, amely több millió forintot fordított arra, hogy városvezetőket, családapákat, megbecsült politikusokat lejárasson, megbélyegezzen és hogy hiteltelenítsen.

Soros egyik legismertebb katonája, Gulyás Márton. Ő működtet a kommunista fegyveres szabadcsapatokról elnevezett Partizán névre hallgató videómegosztó és Facebook-oldalakat.

Egyértelműen megállapítható, hogy igazán nagy aktivitás mindig választások közeledtével érzékelhető a felületeken. Az oldala társadalmi kérdésekről, választásokról vagy politikáról szóló hirdetések tömkelegét tette közzé. Gulyás Mártonék legfőbb célja Tarlós megbuktatása, és a baloldali liberális jelöltek propagálása. Nem riad vissza a karraktergyilkosságoktól sem, amelyektől minden jóérzésű ember felháborodik.

A regnáló főpolgármesterről egy több részes „dokumentumfilmet” is forgattak, amelyet epizódonként megközelítőleg 50 ezer forinttért hirdettek a közösségi médiában, de az egész Partizán eddig hivatalosan 2 300 000 forintot költött el fizetett hirdetésekre. Azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a valós költés sokkal nagyobb lehet, annál, mint amit a Facebook feltűntet. A Gulyásék által politikai propagandára fordított összeg akár a duplája, vagy a triplája is lehet a nyilvános adatnak. Mindezt egy olyan személy költötte el, akinek  Krétakör Alapítványát korábban alaposan kitömte Soros György. Mivel a 2019-es beszámolójuk nem elérhető, ezért csupán a korábbi évire tudunk támaszkodni, abból pedig az derül ki, hogy tavaly is kaptak támogatást Sorostól.

Érdekes, hogy a magánszemélyek adó 1% felajánlásból 2018-ban csak 75 000 forint folyt be a Krétakörhöz, jól mutatva, hogy mekkora a valós társadalmi támogatottsága Sorosék bábszínházának.

A másik szervezet, amely aktivizálta magát, az aHang. Ők is Gulyás Mártonhoz köthetőek, a baloldali előválasztás leszervezéséért voltak a felelősek.  Alapvetően baloldali témákat hirdetnek, de tőlük sem áll távol egy kis jobboldali karraktergyilkosság. Létük eleme Tarlós István hiteltelenítése, és a baloldali jelöltek népszerűsítése.

Politikai propagandára eddig megközelítőleg 700 ezer forintot költöttek el.

Összességében megállapítható, hogy a mainsteam baloldali-liberális médiumok mellett, alternatív oldalak, szervezetek is beavatkoznak a budapesti választásokba Karácsonyék oldalán. Ezen beavatkozókban az a közös, hogy nem tudni, pontosan, milyen felhatalmazás alapján avatkoznak be a magyar önkormányzati választásba.

2019.10.03.

Az Affari Italiani digitális napi újság szeptember 30-án Migránsok – Orbán ajánlata Conte-nak: „Megvédjük az olasz határt is, ha kell” címmel közölt beszámolót, amelyben idézik a magyar miniszterelnök üzenetét: „Kedves Conte miniszterelnök úr”, ha kell, hajlandóak vállalni az olasz határ egyes szakaszainak védelmét. A cikkben idézett beszéd a Fidesz 28. kongresszusán hangzott el azt követően, hogy a párt elnökeként újraválasztották Orbán Viktort. A kormányfő ehhez beszédében azt is hozzátette, hogy jelentős számú bevándorlót is hazatelepítenek majd, bárhonnan is jöjjenek. A magyar vezető egyúttal elutasította „Brüsszel és Washington liberális beavatkozását” Közép-Európában, és szavai szerint Nyugat-Európa ma „más normákkal és szabályokkal, más eszmékkel” él, mint a kontinens középső és keleti része. Brüsszelnek le kell állítania a magyar rendszer elleni állandó támadásokat, üzente Orbán, hangsúlyozva, hogy a nyugati sajtó kritikája a rezsim „illiberalizmusát” érinti. Szerinte az ún. nem kormányzati szervezetek „Soros György által finanszírozott aktivisták”, akiknek le kellene állítaniuk ezt a tevékenységet – derül ki az olasz portál cikkéből.

Az olasz hírügynökségek, így az Agenzia Nova is beszámolt szeptember 30-án arról a hírről, hogy Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét újból megválasztották a Fidesz elnökének a párt legutóbbi kongresszusán. A kormányfő 1406 szavazatot kapott a küldöttektől. Kósa Lajost a pártvezető helyettesévé választották meg a miniszterelnöki hivatal vezetője, Gulyás Gergely helyére. Gulyás a Fidesz uralmának elmúlt kilenc évét Magyarország legsikeresebb korszakaként írta le, mióta visszatért a demokrácia 30 évvel ezelőtt; Szijjártó Pétert is idézi az olasz ügynökség beszámolója, amely szerint a külügyminiszter azzal vádolta a migráció melletti erőket, hogy a határokat akarják megnyitni az illegális bevándorlók számára, ezért nyomást gyakorolva más országokra annak érdekében, hogy fogadják be azokat, és ösztönzik őket az újraelosztásukra. Szijjártó Péter a Fideszt „Európa legsikeresebb pártjának” nevezte, amelynek győzelme az idei európai parlamenti választásokon „bizalmat szerez nekünk a következő csatákban”.

A Die Presse konzervatív-liberális osztrák napilap szeptember 29-én arról írt: Magyarország jobboldali-konzervatív miniszterelnöke arra törekszik, hogy eloszlassa országa kapcsán a jogállamisággal kapcsolatos kételyeket – és az előrehozott ausztriai parlamenti választás előtt reméli, hogy Ausztria partnere lesz a Brüsszel ellen és a „keresztény szabadság” mellett folyó küzdelemben. Orbán Viktor miniszterelnök szavai szerint Magyarország nem tervez kilépni az Európai Unióból. „Az Unió tagjai vagyunk, és továbbra is a tagjai maradunk” – idézi Orbánt a kormánypárt, a Fidesz vasárnapi pártgyűléséről az osztrák lap.

Az Il Fatto Quotidiano olasz napilap szeptember 22-én részletesen beszámolt Orbán Viktor magyar kormányfő látogatásáról Matteo Salvini Liga pártjának szövetségese, a Fratelli d’Italia rendezvényén, amelyen Giorgia Meloni pártelnök meghívására a miniszterelnök tiszteletbeli vendégként vehetett részt, és szólalhatott fel. Orbán Viktort a stadionban hatalmas üdvrivalgás és taps fogadta, és a vendég fellelkesült közönsége előtt a baloldalt támadva, figyelmeztette az olaszokat: „Olaszországban a kormány különválasztotta magát az emberektől. A baloldal új támadása zajlik, új vezetők és régi vezetők, például Renzi és Gentiloni érkeznek.” A tréfálkozó – Melonit a színpadon egy csokor virággal üdvözlő – Orbán több mint egy órás beszéde alatt Silvio Berlusconi volt miniszterelnököt is citálta, „barátom”-nak szólítva az olasz jobboldal régi vezérét, de közbevetőleg a Liga titkáráról, Salviniről is szólt akkor, amikor a migráció kérdéskörét tárgyalta hallgatóságának.

Orbán Viktor miniszterelnök látogatásával szeptember 21-én az Il Tempo napilap is foglalkozott, amely szerint Orbán beszédében leleplezte a baloldalt, azt állítva, hogy az „migránsokat importál szavazásra”. A magyar vezető szavait a közönség szakította félbe az „Avanti ragazzi di Buda” (az 1956-os forradalom kultikus olasz dalának) éneklésével. A taps közepette arról beszélt Orbán, hogy nagy megtiszteltetés számára Olaszország érdeklődése Magyarország iránt. Majd így folytatta: „Az olaszok érdeklődésének két oka van. Mindenki, aki ismeri a térképet, tudja, hogy Európában két kulcsország van: Olaszország a tengeri kapu, Magyarország pedig a szárazföldi kapu Európában.” Szavai szerint ez az, ami Magyarországot feketebáránnyá tette, és amiért hazája Brüsszelben is kezdte magára vonni a figyelmet.

A francia Le Figaro szeptember 16-i cikkében beszámolt a 7. cikk keretében zajló jogállamisági eljárás részeként tartott EU-tanácsi meghallgatásról, amelyen Magyarország visszautasította a vádakat és az Európai Unió értékeinek „súlyos megsértése” miatt indított procedúrát. Az ülés végén az európai miniszterek jelezték, hogy a magyar fél az ügyben újabb kiegészítéseket küldött a korábban eljuttatott dokumentumok mellé, és további meghallgatásokat helyeztek kilátásba. Az írás emlékeztet, hogy a 7. cikk szerinti eljárást – amely elméletileg az ország szavazati jogának felfüggesztését is eredményezheti a Tanácsban – az Európai Parlament 2018 szeptemberében indította el Orbán Viktor szuverenista Magyarországával szemben. Ezt az eljárást időközben Lengyelország ellen is megkezdték az Európai Bizottság kezdeményezésére. A francia lap szerint: a Magyarország és Lengyelország ellen indított eljárások még előkészítő szakaszban vannak, és a következő szakasz, amely a tagállamok szavazati jogainak visszavonásához vezethet az európai miniszteri üléseken, a többi ország egyhangú szavazását igényli majd. Márpedig Budapest és Varsó egyértelműen bejelentette arra vonatkozó szándékát, hogy egymást fogják támogatni a szankciók elkerülése érdekében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?