hirdetés
2018.03.13.

Előzmények

Korábbi írásunkban már beszámoltunk róla, hogy feltehetően Soros pénzén, Alinsky-módszerekkel épít hálózatot Szél Bernadett kedvenc Soros-ügynöke. Nemrég pedig arra is felhívtuk a figyelmet, hogy a Soros-civilek utolsó rohamra készülhetnek a nemzeti kormány ellen a választás előtt. Ismeretes az is, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával, a Civil Kollégium Alapítvány szakmai vezetésével három közösségszervező mentor; Sebály Bernadett, Peták Péter és Giczey Péter végzik a különböző kormány- és nemzetellenes csoportosulások kiképzéseit.

Fentiek közül Sebály Bernadett és az LMP-s Szél Bernadett szoros együttműködését már több írásunkban lelepleztük. Peták Péterről pedig nyilvánosságra hoztuk, hogy nem csak a Civil Kollégium Alapítványon keresztül kötődik Soroshoz, hanem Pécsett, az Emberség Erejével Alapítvány munkatársa is, az Erősödő Civil Közösségek program keretében. Az említett alapítvány volt az első vidéki szervezet, amely Soros-pénzt kapott, a sokak által csak bevándorlásszervező irodaként emlegetett bázis felállításához. Harmadik társuk, Giczey Péter pedig az SZDSZ egyik alapító tagja.

A CKA-ról mostanra azt is tudjuk, hogy 2011 óta havi rendszerességgel tart „közösségszervező” képzéseket, melyek jelenlegi elnevezése „Szervező Szerda”. Továbbá a Civil Kollégium Alapítvány tartja fenn azt a kunbábonyi kiképzőközpontot is, ahol polgári engedetlenségre és a rendőrökkel való szembeszegülésre, „erőszakmentesnek” csúfolt ellenállásra tanítják a résztvevőket.

Üres fejek szubkultúrája

A Tűzfalcsoport most olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek alátámasztják:

A magukat civilnek hazudó aktivisták politizálni akarnak. Külföldről hoznának támogatókat maguk mellé, uralni akarják a közbeszédet, erődemonstrációra és sztrájkokra készülnek, befolyást akarnak szerezni médiatermékek felett és Alinsky módszereivel szerveznének tüntetéseket, utcára vinnének gimnazistákat. Kimondott céljuk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lebontása.

Írásunk második részben pedig bemutatjuk majd azt is, hogy Soros ügynökei az áprilisi választást megelőző hetekben és napokban komoly provokációkra, nyílt és agresszív támadásokra készülhetnek a közszolgálati média, a jobboldali médiatermékek, és a közintézmények ellen. Ha mindez nem volna elég, rongálási akciók is szerepelnek az álcivilek haditervében.

Ide és ide kattintva bárki számára elérhetőek azok a Google Dokumentumok, amelyeket időnként nyílttá, időnként pedig titkossá tesznek a Soros-hálózat ügyetlen aktivistái. A dokumentumok 2017 áprilisától nyújtanak betekintést a hálózat belső működésébe. Ez volt ugyanis az első hónap („bemutatkozó kör”), amikor Peták Péter és Sebály Bernadett szoros felügyelet alá vonták a tüntetésekről és a különböző civilnek álcázott csoportokból bevonzott ellenzéki aktivistákat. Nem meglepő tehát, hogy a feljegyzés Peták Péter mentori szerepének rögzítésével és Sebály Bernadett felszólalásával kezdődik.

A szót magához ragadó Sebály a Civilizáció nevű csoportosulás nevében vett részt az eseményen. Ez az a csoport, amelynek jelenleg 264 olyan szervezet, médiatermék, vagy egyéb gittegylet a tagja, amelyeket leginkább Soros György pénze és a bevándorlás pártolása forraszt egységbe. Meg persze az, hogy nyíltan szembehelyezkednek a kormány és az országgyűlés minden olyan kezdeményezésével, amely az átláthatóságukat erősítené. Sebály nem is kertelt, nyíltan felmondta ezen szerveztek hazug kommunikációs paneljeit és felvázolta azok kormányellenes, akkor még formálódó egységfrontját.

A fentiekből egyértelműen behatárolható az a szűk, budapesti értelmiségi réteg, amely a hazai Soros-hálózat fő célcsoportja. A Bánki-tó fesztiválozói és az örökké elégedetlen liberális tanárok jelenléte jól mutatja, hogy Soros hazai helytartói és rajongói mennyire távol állnak a többségi társadalom valódi problémáitól és gondolataitól.

Elég csak megemlíteni, hogy a megbeszélésen részt vett az a Törley Katalin is, aki a poligámia propagálása mellett, állandóan tüntetéseket szervez és feszültséget szít a magyar oktatási rendszerrel kapcsolatos diskurzusban.

Nem csoda, hogy az önmagukat „radikális fiatalként” meghatározó (Horváth Balázs – Occupy Oktogon) alakok nagy örömmel tapasztalták, hogy ha beteges eszméikhez nem is, de az általuk szervezett oktogoni bulikhoz néhány száz fiatal legalább csatlakozott.

World Cafe

A Soros által pénzelt kiképzéseken rendszeresen használják és vetik be az úgynevezett World Cafe módszert. Ennek lényege, hogy a nagyobb csoportok asztaltársaságokra bomlanak és minden asztalnál más-más témát bontanak ki, majd a szereplők témát vagy asztalt váltanak. (Érdekesség, hogy a Momentum nevű párt ugyanezzel a módszerrel bonyolítja le lakossági fórumait.)

A fenti módszerrel a magukat civilnek képzelő provokátorok olyan nyílt és egyértelmű politikai cselekvések irányába indultak el, mint:

 • közös politikai cél megtalálása
 • szervezett mozgósítás
 • a közbeszéd uralása
 • erődemonstráció
 • külföldi civilek bevetése
 • közös tüntetés politikusokkal
 • a kormány támogatottságának erodálása
 • sztrájkok szervezése

Különösen gyönyörű, ahogy a beszélgetés felszólalói is belátják, vidéken a kutya sem kíváncsi rájuk. A leereszkedő balliberális maszlag és szóalkotás egyik rémes lenyomata egyébként a „vidékiségről való kommunikálás”.

Az álcivil blabla egyik legszebb példája, ahogy a saját maguk számára készített feljegyzésben pirossal emelik ki és célként fogalmazzák meg a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lebontását. Az így felszabaduló "piacra" már nyugodtan be is lehetne nyomni a sorosista nyílt társadalom eszmét.

Az itt látható fénykép alsó része igazi csemege a figyelmes olvasónak, hiszen:

 • biztos szövetségeseket akarnak keresni a „független” médiában
 • a Mérce nevű sorosista, marxista blogra saját médiájukként hivatkoznak
 • tevékenységük fő célja, az áprilisi választás előtti szerveződés

Ennek fényében érdekes belegondolni, hogy a sorosisták által megjelölt témákkal (oktatás, egészségügy) kapcsolatos hazugságok, miért pont bizonyos balliberális médiumokban állnak össze narratívává, komplett médiapolitizálássá.

A szervezői szerdák akcióötletei között feltűnik, hogy:

 • Alinsky módszereit akarják alkalmazni a tüntetéseiken
 • gimnazistákat [tehát gyerekeket] akarnak utcára vinni
 • ügyvédekre lesz szükségük

Szerdán folytatódó írásunkban bemutatjuk, hogy Soros magyarországi helyőrsége már egy éve készül közintézmények elfoglalására, a közmédia megzavarására, és igen, a Békemenet botrányba fullasztására is.

Folytatjuk...

2018.03.08.

Omar Abdel-Rahman (1938–2017) muszlim vezető élete és tevékenysége

Omar Abdel-Rahman 1938. május 3-án született Egyiptomban, a Kairótól északkeletre fekvő Al Gamalia városban, Dakhalia kormányzóságban. Tízhónapos korában megvakult, ezért Braille-írással tanulta meg olvasni a Koránt. Tizenegy éves korára elsajátította belőle a vallás alapjait, ekkor egy iszlám internátusba került. Hamar hatása alá került az iszlám radikális reformisták (például Ibn Tajmijja 13–14. században élt jogtudós és teológus) munkáinak. A kairói egyetemen teológiát tanult, később le is doktorált.

Hamar élesen szembekerült Gamal Abden-Nasszer (1956–1970 között Egyiptom 2. köztársasági elnökének) világias, szekuláris alapú rezsimjével, mivel Abdel-Rahman elutasította a szekuláris törekvéseket (ez már a ’60-as évektől jelen volt gondolkodásában). Egyre radikálisabb muszlim vezetővé vált, aki fokozatosan összekapcsolódott egyiptomi és külföldi szélsőséges iszlám körökkel – köztük a militáns szervezet Egyiptomi Iszlám Dzsiháddal. Abdel-Rahman Egyiptomban összesen három évet töltött börtönökben bírósági tárgyalásának időszaka alatt; azzal vádolták, hogy muftiként ő mondta ki azt a fatvát (döntést), amely Anvar Szadat harmadik egyiptomi elnök 1981-es meggyilkolásához vezetett (az Egyiptomi Iszlám Dzsihád merényletében).

Bár végül nem ítélték el az elnöki gyilkossághoz vezető összeesküvés ügyében, szabadulását követően kiutasították Egyiptomból. A nyolcvanas évek közepén Afganisztánba került, ahol kapcsolatban állt Oszama bin Laden al-Kaida-vezető köreivel, majd 1990 nyarán az Egyesült Államokba költözött, ahol Brooklynban és New Jerseyben hirdette tanait mecsetekben. Több itteni tanítványát elítélték egy 1993-as (a World Trade Center ellen elkövetett) bombamerénylet miatt, amelyben összesen hat ember vesztette életét, és több mint ezren megsebesültek. A bombatámadási perben követőit ítélték el, magát Abdel-Rahmant nem, ugyanakkor átfogóbb összeesküvési vádak miatt mégis letartóztatták – többek között egy időzített „terrornap” (day of terror) előkészítésének vádjával, amikor is az ENSZ székhelyét, a New York-i Lincoln Tunnel és Holland Tunnel nevű közúti alagutakat, a George Washington-hidat és a New York-i FBI-központ épületét egy időben robbantották volna fel. Abdel Rahman eközben még a börtönben is tartott hosszú prédikációkat, miközben telefonos üzeneteit mikrofonok hangosították fel a követői által látogatott mecsetekben.

A New York-i szövetségi bíróság előtt tartott 1995-ös, híressé vált nyolchetes tárgyalása során Abdel-Rahmant nagytekintélyű, erős védői csapat segítette, köztük William Kunstler sztárügyvéd, valamint az Egyesült Államok korábbi (1966–1969 közötti), Johnson-korszakbeli igazságügy-minisztere, Ramsey Clark. Az ellene szóló erős bizonyítékok azonban magukba foglalták azokat a titokban rögzített felvételeket, amelyek jól jelezték Abdel-Rahman szándékát arról, hogy „szent háborút vállal az Egyesült Államokban”.

Végül őt és összesen kilenc követőjét bűnösnek mondták ki, és Abdel-Rahman életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Elítélésekor a tárgyaláson közel 90 perces, szenvedélyes beszédet mondott arabul, és a többi közt olyan témákkal foglalkozott, mint a születésszabályozás kérdése, Nasszer korábbi elnök homoszexuális beállítottsága, de saját zöldkártyastátuszát is szóba hozta. „Ez egy hitetlen ország” – dohogta vádlóira, hitetlennek elmondva a Fehér Házat, a Kongresszust és a szövetségi bíróságot is.

Abdel-Rahman végül több mint két évtizedes raboskodás után 78 éves korában, cukor- és szívbetegségének szövődményeiben, 2017. február 18-án elhunyt. Hamvait hazaszállították Egyiptomba. Temetési szertartása az al-Kaida terrorcsoport egyik közleményében is szerepelt.

Két feleségétől összesen tíz gyermeke született, akik közül egyik fia, Aszim a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat követően Oszama bin Laden közeli „munkatársa” lett.

Lynne Stewart és a Soros-támogatás

Lynne Stewart (1939–2017) védőügyvéd volt, akit 2005-ben 28 hónap börtönbüntetésre ítéltek amiatt, hogy összeesküvésben vett részt és anyagi támogatást nyújtott terroristáknak (ezzel automatikusan az amerikai ügyvédi kamarából is kizárták). Az ítélet szerint a többi közt Omar Abdel-Rahman üzeneteit is átadhatta egy az amerikai kormányzat által is megfigyelt külföldi terrorszervezet tagjainak.

2010 júliusában újra elítélték (10 év börtönbüntetésre), és büntetését egy texasi szövetségi börtönben (Fort Worthben) kellett volna letöltenie. Stewart-ot azonban 2013 szilveszterén kiengedték a büntetés-végrehajtási intézetből súlyos, előrehaladott rákbetegsége miatt. 2017 márciusában halt meg.

Tény, hogy Soros György Nyílt Társadalom Intézete (OSI) 2002-ben 20 ezer dollárt utalt Stewart LDF-számlájára (legal defence fund – jogi védelmi alap, eljárási költségek fedezésére). Még az első Stewart-ítélet megszületése előtt a Nyílt Társadalom Intézet bizonyos magas rangú tisztségviselői Stewart munkásságát mint „emberi jogvédőét” jellemezték. Például egy 2004. októberi beszédében Gara LaMarche, az OSI-programok amerikai vezetője Stewart ügye kapcsán arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban a tanácsadási jog 2001. szeptember 11. óta tapasztalt jelentős eróziója negatívan hatott az emberi jogok védelmezőinek szerepére is.

Forrás: Itt és Itt.

2018.03.01.

A minap a kezünk ügyébe akadt egy szórólap, amely a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium közelgő Fazekas+ Fesztiváljának egyik előadását hirdeti: az Amnesty International munkatársai tartanak majd fejtágítást „Mi a gyűlölet-bűncselekmény?” címmel. Kíváncsiak lettünk, milyen tartalmat is takarhat ez a cím, de a honlapon lévő leírás keveset árult el róla. Nem gondoljuk, hogy olyan példákat hoznának fel, mint mikor Dopeman egy hungarocellből készült, Orbán Viktort ábrázoló szobor fejét rugdosta, vagy mikor az MSZP-ből azóta kilépett Simon József közösségi oldalán a miniszterelnök fejbelövéséről álmodozott. Következtetni csak az éves jelentésükből tudunk, mely alapján a migránsok regisztrálása gyűlölet-bűncselekmény, a civil szféra működésének átláthatóvá tétele gyűlölet-bűncselekmény, a CEU törvényes működésre késztetése gyűlölet-bűncselekmény és így tovább.

Kép forrása: Magyar Idők

Az Amnesty nem az egyetlen Soros pénzből kártékonykodó szervezet, amely a diákok naivitását kihasználva igyekszik rátelepedni egy kezdeményezésre, politikai ügyet csinálni belőle. A Független Diákparlament (a független jelzőt mi erősen kétségbe vonjuk annak fényében, hogy a fiatalokat a német, Martin Schulz féle szociáldemokrata párt alapítványa támogatta korábban - két másik rendezvény megszervezésében) január közepén tartott tüntikéjére a TASZ készített egy rövid útmutatót. Azóta szerveztek még egy tüntetést, amelyre ugyan kicsit többen mentek el, mint az előzőre, de még mindig nem ütötte meg az ingerküszöböt. Arról nem is beszélve, hogy az Országos Diákparlament, mint hivatalos csatorna évek óta együttműködik az EMMI-vel, így a „függetlenekről” valójában nem is tudjuk, hogy mire kellenek.

Nem adják fel, beszálltak a kampányba is: mindenkit szavazásra, kormánydöntésre bíztattak és március 15-én ismét tüntetni fognak. Van, akiknek semmi, a márciusi ifjak emléke sem szent.

Nem állunk meg azonban a hazai palettánál, lássuk a legutóbbi nemzetközi példát. 2018. február 14-én délelőtt 17 áldozatot követelt magának egy 19 éves, feltehetően kóros elmeállapotú fiatal iskolai lövöldöző ámokfutása egy floridai gimnáziumban. Természetes, hogy a társadalomban ezek után újraindult a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos vita; ami viszont gusztustalan, hogy elkezdték a diákok, tanárok halálát átpolitizálni a baloldalon. Az első nagy tüntetést, jobban mondva vonulást a történtek után pontosan egy hónappal tervezik. Március 14-én lesz az „Elég! Nemzeti Kivonulás az Iskolából” (Enough! National School Walkout) amikor is a támadás időpontjában 17 percre kivonulnak a diákok az osztálytermekből, így emlékezve az áldozatokra. A Facebookon beharangozott esemény szervezője a Women’s March és annak ifjúsági tagozata; korábbi eseményeik között szerepel számos tiltakozó akció a fegyvertartás, „Trump fehér felsőbbrendűséget hirdető politikája”, a beutazási tilalom bizonyos muszlim országokból és az illegális migránsok deportálása ellen. Ezen kívül online szemináriumot is tartottak követőiknek a polgári engedetlenségről és az erőszakmentes ellenállásról, hogy jól felkészítsék őket a demonstrálásra. Bár nem közvetlenül pénzeli őket Soros, de több mint 100 partnerszervezetén keresztül, több mint 246 millió dollárral támogatta a Women’s March nevű szervezetet.

Nem csak mi hívjuk fel a figyelmet Soros ténykedésére a floridai diáktüntetés ügye kapcsán; több amerikai közéleti személy is megszólalt a kérdésben. Egy korábbi republikánus kongresszusi küldött, Jack Kingston a CNN (liberális, baloldali) csatornán mondta el véleményét, miszerint baloldali, a fegyvertartás szigorításáért küzdő szervezetek használják ki a 18 év alatti diákokat, „nem azok szervezik a szüleik nappalijából az országos tüntetéseket”. Hasonlóképpen vélekedik David Clark, korábbi milwaukee-i sheriff, aki a Twitteren azt nyilatkozta, hogy a diáktüntetések hátterében Soros György mozgatja a szálakat, ahogyan korábban a „Black Lives Matter” szervezet rendőrellenes erőszakba torkolló akcióinál is történt.

Nagyon sajnáljuk azokat a fiatalokat, akiket tenni akarásuk mellett naivitásuk a Soros-hálózat zsoldosainak karmai közé hajt. Azok pedig, akik kihasználják őket, gusztustalan dolgot követnek el. Reméljük, hogy a Fazekas diákjai még az előadás megtartása előtt végiggondolják ezt…

2018.02.21.

Részvétel Hete: a pártok gyűléseinek kamerás megzavarására és választási csalások dokumentálására biztatva segítenék a „választói tájékozódást” civil szervezetek

A Részvétel Hete nevű közösségi eseményt 2018. március 19–25. között szervezi a Civil Kollégium Alapítvány a nemzetközi kampányhét keretében, amelyen „több száz szervezet és intézmény”, helyi, kistérségi, megyei eseményeket szervez a közelgő országgyűlési választásokra fókuszálva.

Kiemelten a választásokra, a választásokon való részvételre összepontosít a kampányhét. Minden csatlakozót arra buzdít a felhívás, hogy szervezzen olyan programot, amely „segíti a választókat a tájékozódásban”, például közösségi beszélgetés, filmvetítés, képzés, standolás, választói fórum, választói gyűlésen való részvétel útján. A kampányeseményekhez csatlakozók „osztályozhatják is a képviselőjelölteket hátterük, eredményeik alapján”.

A szervezők rögzítik: „2014-ben 3 millióan nem szavaztak”, és „velük más lenne a választás”, vagyis egyértelműen a mostani (jobboldali) kormányerők ellenében, elsősorban a nehezebben mobilizálható, magukat a választásoktól távol tartó, csalódott, ill. alacsonyabb rétegekhez tartozó stb. választópolgárok választási aktivizálásával segítenék az ellenzéket.

A képviselőjelöltek, politikusok teljesítményértékeléséhez számos tippet adnak, például a Political Capital segítségével közzétettek honlapjukon egy gyűjtést arról, hogy az esélyesebb pártok milyennek képzelik el Magyarországot (ez 11 szakpolitikai terület mentén készült pártprogram-összefoglalókat tartalmaz).

A Részvétel Hete az agitációt „a pártok által rendezett gyűléseken” is biztatja, mint írják: "Itt van lehetőségetek kérdezni. Menjetek többen, készüljetek fel előre a kérdésekkel, vigyetek kamerát.” Majd hozzáteszik: „A jelenlegi felfokozott politikai helyzetben nem minden választási gyűlésen fogadnak majd szívesen.” A cél tehát az, hogy pártok gyűléseit valamilyen formában megzavarják, és hogy „elnyerjék a pártok figyelmét”, emellett természetesen a választópolgárokét is.

Külön foglalkoznak a várható „választási csalásokkal” is, és arra biztatnak minden csatlakozót, hogy ha számít arra, hogy a körzetében választási csalások lesznek, készüljön fel azok dokumentálására. Felhívják a figyelmet: „sajnos a tapasztalat szerint a választási visszaélések nehezen bizonyíthatók”. Itt megjegyzik: állampolgárként jelentkezhet bárki a szavazatszámláló bizottságba is.

A honlap csatlakozási lehetőségként több opciót is megad, így például a Gulyás Mártonék által 2017 tavaszán életre hívott Közös Ország Mozgalmat is, amely legalább tíz választókerületben tart majd februárban képviselőjelölti vitákat, és ezzel párhuzamosan közvélemény-kutatásokat indít az adott körzetekben.

A cél a választói mobilizálás és az országgyűlési választások befolyásolása, bizonyos pártok kampányolásának egyértelmű megzavarásával. Facebook-oldaluk jelenleg még mintegy 1,1 ezer kedvelésnél tart. Emlékezetes, hogy az eseményt szervező Civil Kollégium Alapítvány korábban arról híresült el, hogy polgári engedetlenségi képzést tartott titokban radikális aktivistáknak az alapítvány kunbábonyi központjában.

II.

Folytatódik a két Bernadett szövevényes története

Korábban már bemutattuk Szél Bernadett egyik kedvenc Soros-ügynökét, Sebály Bernadettet, aki Soros pénzén a szélsőbaloldali gondolkodó, Alinsky módszereivel szervez közösségeket. Nemrég bukkantunk rá a Civil Kollégium Alapítvány általa szerkesztett tanulmányára, amely az Open Society Initiative for Europe támogatásával létrejött 2015/2016-os közösségszervező program folyamatát, támogatottait és azok eredményeit mutatja be. A leírás szerint céljuk egy „új civil kultúra” megalapozása. Csak onnan tippelhetünk, mit is takarhat ez a fogalom, hogy blogjuk bannerén a Szrgya Popovics nevű Soros-katona Otpor! mozgalmának logója található.

A Szrgya Popovics által életre hívott Soros zsoldos hadsereg szimbóluma a Civil Kollégium blogjának bannerén. (Forrás: kozossegszervezes.wordpress.com)

A Civil Kollégium Facebook oldalán hétvégi olvasmánynak ajánlja Saul Alinsky szélsőbaloldali gondolkodó könyvét. (Forrás: Facebook)

Az egyéves közösségszervező program 2015 júniusában indult a Nyílt Társadalom támogatásával, a Civil Kollégium Alapítvány szakmai vezetésével három közösségszervező mentor, köztük Sebály Bernadett felügyelete alatt. A másik két mentor Peták Péter és Giczey Péter. Peták Péter nem csak a CKA-n keresztül kötődik Soroshoz: Pécsett az Emberség Erejével Alapítvány munkatársa az Erősödő Civil Közösségek program keretében. Az említett alapítvány az első vidéki szervezet, amely Soros-pénzt kapott. Harmadik társuk, Giczey Péter pedig az SZDSZ alapító tagja, tehát független, objektív, civil.

A haladó képzés során a Legislative Fellows programnak köszönhetően két alkalommal a felvilágosult Nyugatról jöttek demokráciából leckét adni amerikai szakértők. Köztük az a Dave Beckwith tartott előadást bázis- és szervezetépítésről, aki az Emberség Erejével Alapítvány álcivil aktivistáit is képezte és a CEU-n is előadott.

A többi amerikai előadó tagtoborzásról, koalícióépítésről, kampánytervezésről és szervezésről tartott gyorstalpalót a résztvevőknek. Felmerül a kérdés, hogy civil szervezeteket, közösségeket vagy pártokat akarnak-e létrehozni…

A CKA 2011 óta havi rendszerességgel tart közösségszervező képzéseket, melyek jelenlegi elnevezése „Szervező Szerda”. 2016 óta ezt négy másik szervezettel közösen bonyolítják le, melyek között megtalálható például az Auróra illetve a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány. Eddig összesen 27 közösségszervezőt indítottak útnak országszerte az Ökotárssal együttműködve.

A Civil Kollégium Alapítvány 1994 óta működik, azonban csak 2010 óta képeznek közösségszervezőket. A CKA tartja fenn azt a kunbábonyi kiképzőközpontot, ahol polgári engedetlenségre és a rendőrökkel való szembenállásra, erőszakmentes ellenállásra tanítják a résztvevőket. A Magyar Nemzetben 2018. január 24-én közölt cikkben a CKA elnöke, Varga Máté azt nyilatkozta, hogy azért vágtak bele 8 éve a képzésbe, mert „már akkor is látták, hogy óriási demokráciadeficit van kialakulóban Magyarországon”.

Fentiek szerint, 2010 előtt minden rendben volt az országban: nem volt korrupció, nem voltak szemkilövetések, rendőri brutalitás, nem voltak hazug politikusok, baloldali médiatúlsúly; akkor még demokrácia honolt kis hazánkban. A lejtőn akkor indultunk el, mikor a választópolgárok – bocsásd meg Uram, hisz nem tudják, mit cselekszenek – jobboldali pártot választottak meg, kétharmados többséggel. Persze. Működésük első tizenhat éven keresztül nem érzékeltek semmilyen problémát a magyar állam demokratikus berendezkedésének működésében, sehol egy rés a pajzson; mígnem feltűnt a második Orbán-kormány, hogy szétverje azt… Ismerjük ezt a fajta retorikát.

Sebály Bernadett blogja itt érhető el.

2018.02.13.

Mark Malloch Brown és Soros György

 • Soros György milliárdos befektető a 2017. júniusi brit választások óta 400 ezer brit fontot (kb. 140 millió Ft) költött a Brexit-ellenes kampányra, célja a folyamat megakadályozása és egy új választás kiírása → a kampány vezetője Mark Malloch Brown volt miniszter, egykori munkáspárti politikus

 • Brown a kilencvenes évek elején a Refugees International-nek dolgozott, amely a Soros Bosznia Tanácsadó Bizottság részeként működött (1993–94) → Brown bérelt is Sorostól egy lakást, amikor New Yorkban tevékenykedett ENSZ-megbízottként (az ENSZ Fejlesztési Alapnál, más humanitárius szervezeteknél stb.), befolyást is szerzett az ENSZ-ben (pl. menekültügyi vonalon) → 2006-ban ENSZ-főtitkárhelyettes

 • 2007 májusában a Soros Quantum Alap (hedge fund, vagyis fedezeti alap) Malloch Brownt jelölte alelnökének, de ő pár hónapon belül lemondott pozíciójáról, mivel Nagy-Britannia kormányminisztere lett → miniszterségét megelőzően a Nyílt Társadalom Alapítványok alelnökének is kinevezték

 • a Quantum Alap még 1992-ben a Bank of England „bedöntésével” híresült el, amikor Sorosék arra kényszerítették a nemzeti bankot, hogy az leértékelje a fontot → a brit valuta értékcsökkenése végül 1 milliárd dolláros nyereséget hozott a „fekete szerdán”

 • 2009–2012 között Brown és az FTI Consulting nevű cég szerződésben állt egy izraeli bányászmilliárdossal, Beny Steinmetz-cel, aki beperelte őket, mivel Brown bizalmas információkat adott át Sorosnak, és ezek Steinmetz bányavállalatával szemben egy rágalomhadjárathoz szolgáltak alapul → végül felelősség megállapítása nélkül, 90 ezer euró értékben peren kívüli rendezés történt 2013-ban

 • érdekesség, hogy másfél éve Soros 500 millió dolláros (kb. 127 milliárd Ft) ráfordítást ígért bevándorlókkal és menekültekkel kapcsolatos befektetésekre, vagyis a migráció- és menekültsegítő biznisz mindössze 1,1 ezrelékét szánta Soros eddig a Brexit-ügyre
2018.02.06.

Az Európai Unió költségvetéséből évi sok száz millió eurót fordít humanitárius segélyezésre – legalábbis az ilyen jogcímen finanszírozott segélyezéssel az Európai Bizottság egy külön szervezeti egységet, a Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem Főigazgatóságát (ECHO) tartja fenn. A humanitárius segítségnyújtásban hivatalosan több mint 200 partnerszervezet és ügynökség vesz részt, melyek között nem kormányzati szervezetek (NGO-k), nemzetközi szervezetek, a Vöröskereszt hálózata, valamint szakosított ENSZ-ügynökségek is megtalálhatók.

2016-ban az ECHO humanitárius partneri hálózatán belül mintegy 788 millió euró uniós támogatást juttatott különböző NGO-knak, míg a nemzetközi szervezetek 237 millió eurót kaptak (a kettő együtt összesen több mint 1 milliárd eurót tesz ki, emellett további 1,1 milliárd eurónak megfelelő összeg jutott a különböző ENSZ-egységeknek). Bár az Európai Unió hivatalos honlapja hangsúlyozza a támogatások pártatlanságát, és hogy a rászorulók faji, etnikai, vallási, nemi hovatartozására, korára, állampolgárságára és politikai meggyőződésére való tekintet nélkül folyósítják az uniós polgárok adópénzeiből juttatott támogatásokat, a kialakult gyakorlat sok esetben inkább ellentmondásosnak mondható, és nem csupán az elfogultság gyanúját veti fel, hanem adott esetben súlyos biztonsági kockázatokat is rejthet magában.

Az ECHO és NGO-partnerei közötti kapcsolatot az ún. NGO Partnerségi Keretmegállapodás (FPA) tartalmazza. Az FPA meghatározza a partnerség elveit és feltételeit, valamint azokat a célkitűzéseket és feltételeket, amelyeknek teljesíteniük kell az EU által finanszírozott humanitárius műveletek végrehajtásakor. Elvileg minden intézkedést és célkitűzést úgy határoztak meg, hogy a rendelkezésre álló pénzalapokat a lehető leghatékonyabban kihasználják. Bár az uniós polgárok 85 százaléka az Európai Unió felmérése szerint elvben egyetért a humanitárius segítségnyújtások pénzügyi támogatásának folytatásával, mégsem mindegy azonban, hogy mekkora körültekintéssel választják ki végül az érintett partnereket.

Az FPA-keretmegállapodás partnerei között finanszírozott szervezetek között megtalálható például a nagyhatalmú Transparency International, amely elvileg az átláthatóságot hivatott ellenőrizni. (Érdekes, bár nem meglepő, hogy a pénzáramlás mindkét oldalról jön: a Soros György-közeli Transparency Európai Unióval foglalkozó alszervezete például 500 ezer dollárt kapott a Nyílt Társadalom Alapítványoktól a 2017–18-as időszakra, elsősorban az uniós politikákkal és az eurózóna gazdasági kormányzásával kapcsolatos projektekre.) A Transparency élesen támadja a neki nem tetsző színezetű kormányokat, így nyomás alatt tartaná az Orbán-kormányt, vagy éppen a lengyel kabinetet a Transparency lengyelországi partnere (Stefan Batory Alapítvány) segítségével tüzelt, szakmainak álcázott politikai nyilatkozatháborúkkal.

A FPA-támogatottak között ott van a tengeri mentések és a migránsok Európába juttatása kapcsán sokat a sajtóban szereplő (Soros György amerikai üzletemberhez ugyancsak közel álló) segélyszervezeti hálózat, az Orvosok Határok Nélkül, amellyel kapcsolatban korábban a tengeri embercsempészekkel való összejátszás gyanúja is felmerült (végül 2017 nyarán külső nyomásra felfüggesztették a Földközi-tengeren végzett vitatott tevékenységüket).

Érdekesség, hogy az uniós keretmegállapodás részeként az Islamic Relief Deutschland nevű NGO is kap európai forrásokat, noha az Islamic Relief-fel szemben Izrael 2008-ban működési tilalmat rendelt el a Hamász palesztin terrorszervezet „rejtett finanszírozásának” gyanúja miatt. 2014-ben Izrael az erre vonatkozó irányelvet megújította, így az Islamic Relief és valamennyi leányszervezetének működését betiltotta a zsidó állam – az Izraelben illegálisnak minősített, terrorfinanszírozás-gyanús NGO esete azonban aligha érzékenyíthette az érintett uniós döntéshozókat, hiszen mind a mai napig FPA-partnerként pénzelik a németországi szervezetet.

Akár a terrorszervezet-finanszírozás gyanúja, akár a Földközi-tengeri embercsempészet kapcsán felmerült aggályok – amik valószínűleg csupán jéghegycsúcsok az NGO-finanszírozás kérdésében – arra kell hogy intsék a felelős politikai vezetőket, hogy a külső érdekek helyett az uniós polgárok alapvető érdekeit és biztonságát helyezzék meghatározó szempontként az első helyre.

2018.01.31.

A némaság ára

1994-ben Ruandában élő hutuk száz nap leforgása alatt nagyjából 800 ezer – 1 millió tuszi embert mészároltak le. Ma már számos bizonyíték van arra, hogy a nyugati hatalmak pontosan tudták, milyen borzalmak történtek akkoriban a kis afrikai országban, azonban mégsem tettek semmit a borzalmak megakadályozása érdekében.

Ismeretes például, hogy Kofi Annan (későbbi ENSZ főtitkár) a világszervezet békefenntartásért felelős főosztályát vezette a népirtás idején. Az ő akkori munkásságában kiemelt helyen szerepel egy - nem a súlyának megfelelően kezelt - fax, amelyet az ENSZ ruandai missziójának vezetője, Roméo Dallaire küldött el az ENSZ Békefenntartó Főosztályának, valamint számos nyugati nagykövetségnek.

Dallaire felhatalmazást kért, hogy a békefenntartók átkutathassák a hutu milíciák macseteraktárait, és elkobozhassák a fegyvereiket. Kofi Annan azonban erre nem volt hajlandó engedélyt adni. Sőt, arra utasította Dallaire-t, hogy a fegyverkező hutukról szóló információkat a békemisszió vezetője inkább ossza meg a ruandai kormánnyal. Annan képességeit (vagy jellemét?) jól mutatja, hogy a kormány számos tagja ekkor már régen a népirtás megkezdésére készült.

Később, amikor Ruandában már teljes folyók vizét festette vörösre a lemészárolt emberek vére, az ENSZ tovább ragaszkodott a békefenntartók pusztán passzív jelenlétéhez.

Ma már korábban titkosított dokumentumokból egyértelműen tudjuk, hogy hogy az amerikai kormányzatnak minden információ a rendelkezésére állt a ruandai folyamatokkal kapcsolatban. Később Kofi Annan már ENSZ főtikárként pedig nyilatkozott:

„Többet kellett volna tennem és a lehetőségem is megvolt rá.”

A bevándorlás főtitkára

Tíz évvel a népirtás után, 2004-ben Annan felszólat az Európai Parlament előtt, amikor átvette a Szaharov-díjat. Beszédében elég meredek állításokat fogalmazott meg.

„A bevándorlóknak szüksége lesz Európára, és Európának szüksége lesz a bevándorlókra"

„A kibővített Európai Unió előtt álló egyik legnagyobb próbatétel az elkövetkező években és évtizedekben az lesz, hogyan kezeli a bevándorlás kihívását. Ha az európai társadalmak meg tudnak felelni ennek a kihívásnak, a bevándorlás gazdagítani és erősíteni fogja őket. Ha ezt elmulasztják, az eredmény az életszínvonal csökkenése és a társadalom megosztottsága lehet.”

Annan nem aprózta el a dolgot és a díjátadás előtti napon több európai ország napilapjaiban egy cikkben foglalta össze Európa legújabb menekültügyi és bevándorlási kihívásait.

Annan beszédéből és cikkéből kiderült:

„Nem lehet kétség afelől, hogy az európai társadalmaknak szükségük van bevándorlásra. Az európaiak tovább élnek és kevesebb a gyermekük.”

Nem véletlen tehát, hogy 2017 áprilisában Orbán Viktor egy rádió interjújában emlékeztetett: „a Soros György világához tartozó Kofi Annan” a 2000-es évek közepén a bevándorlás szükségességéről és bátorításáról értekezett az Európai Parlamentben (EP). Meg is történt az áttörés, „amely a balkáni útvonalon átszakította az államhatárokat, és ellenőrizetlen, félkatonai jelleggel megszervezett muszlim tömeget nyomott be, hozott föl Soros György segítségével Európába”.

Annan befolyását és Soros-párti elkötelezettségét jól mutatja, hogy a fenti tényekre néhány napja ismét felhívta a figyelmet a magyar miniszterelnök. A Soros-birodalom trónörököse, Alexander Soros pedig - szintén a napokban - Davosban érezte fontosnak, hogy közös képet készítsen édesapja régi, megbízható barátjával.

Alexander Soros és Kofi Annan Davosban

Lelkesen védte Soros egyetemét Kofi Annan

Emlékezetes, hogy a Tűzfalcsoport tényfeltáró munkája is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Soros György magyarországi egyetemével kapcsolatban számos kellemetlen részlet a nyilvánosság tudomására jusson. (Korábbi írásaink IDE és IDE kattintva olvashatóak el.) Kofi Annant azonban sohasem zavarták össze a tények, így levélben fordult a CEU-t jelenleg rektorként vezető, korábbi liberális politikushoz, Ignateff úrhoz.

Az egykori ENSZ-főtitkár levélben fejezte ki aggodalmát a magyar felsőoktatási törvény legújabb, a CEU-t ellehetetlenítő módosítása miatt. Azt írta, hogy az egyetem hozzájárul a haladó szellemiségű és demokratikus világhoz, és ez különösen azért fontos, mert a világ azon részén működik, ahol a történelem során jelen volt több kártékony ideológia.

Mint Annan írja, ebben a jogokra épített világban a szólásszabadság és a kutatói szabadság lényegi eleme a felsőoktatásnak, amelynek az a feladata, hogy továbbadja ezeket az értékeket a jövő vezetőinek, ezért a CEU jelenbeli és jövőbeli jelentőségét aligha lehet túlbecsülni.

Bár a korábbi ENSZ-főtitkár igyekezett árkot rettegni a CEU köré, az egyetem továbbra is zavartalanul folytathatja működését, így a valóságértelmezés ebben az esetben is meghaladta Annan képességeit.

Soros és Annan a CEU-n

Annan örököse

Az ENSZ-főtitkári pozícióban méltó örökösnek tűnik António Guterres, aki néhány napja azt szorgalmazza, hogy nyissák meg az országok határaikat, használják ki a bevándorlás előnyeit. Szerinte a migráció egyértelműen pozitív, erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat. Az ENSZ főtitkára szerint káros, ha a hatóságok akadályt gördítenek a migráció elé.

A Hetek című lap egyik korábbi, kiváló elemzésében azt is elolvashatjuk, hogy csak kevesen jegyzik meg, Guterres milyen óriási szerepet játszott a Nyugatra irányuló migrációs hullámban, mellyel párhuzamosan a közel-keleti keresztényeket módszeresen diszkrimináló politikát alakított ki. Az ENSZ közreműködésével nyugati országokban letelepített menekültek kevesebb mint egy százaléka keresztény, mivel a legtöbben elkerülik a szervezet felügyelete alatt álló, számukra életveszélyes táborokat. Guterres a migrációban látja a globális problémák megoldását, a menekülteket pedig a nyugati rasszizmus és xenofóbia áldozatainak tekinti, soha nem firtatva azoknak az iszlamista és totalitáriánus rezsimeknek a felelősségét, melyekből jönnek. Jennifer Oriel politológus a The Australian című lapban megjegyzi: „Annak ellenére, hogy a nyitott határok politikája bizonyítottan hozzájárul a nemzetközi dzsihádizmushoz és ártatlan nyugati állampolgárok tömeges lemészárlásához, Guterres nem hagyott fel azoknak a kormányoknak a hibáztatásával, amelyek határaik megerősítésével igyekeznek megvédeni polgáraikat.”

John Bolton, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete szerint egyébként inkább a Kofi Annanéhoz hasonló irányvonalat testesíti meg a jelenlegi főtikár. Bolton elmondta: „Ban Ki Munt pontosan azért választottuk meg 2006-ban, mert úgy gondoltuk, nem próbál meg »világi pápát« játszani, mint elődje, Kofi Annan. Azt hiszem, Guterres sokkal inkább Kofi Annan típusú vezető lesz, és ez problémát fog jelenteni.”

2018.01.22.

Az elmúlt napokban jelentős visszhangot kapott, hogy Szél Bernadett és az LMP rendkívül szorosan kötődik a Soros György által pénzelt és fenntartott nemzetközi hálózathoz. Blogunk, a Tűzfalcsoport pedig arra derített fényt, hogy a Soros-hálózat egyik állócsillaga, Sebály Bernadett és az LMP-s Szél Bernadett ezer szálon kötődhetnek egymáshoz. (Korábbi írásaink IDE és IDE kattintva olvashatóak el.)

A Sebály Bernadett körül kialakult helyzet védhetetlenségét jól mutatja, hogy az LMP Reflektor nevű revolvermédiája külön cikkben próbálta tisztára mosdatni Sebályt és gittegyletét, úgy beállítva a Soros párti aktivistákat, mintha azok csak jóságos, a hajléktalan emberekért tenni akaró személyek lennének. Közben persze ügyesen kikerülték, elhallgatták az aktivisták migrációt pártoló tevékenységét és azok MIGSZOL-os kapcsolódásait.

Szél Bernadett a szélsőségesen migránspárti MIGSZOL tüntetésén

A Tűzfalcsoport kutatásai azonban újabb kellemetlen részletekre derítettek fényt Sebály Bernadett munkásságával kapcsolatban.

Könyvbemutató: Furcsa helyszín, furcsa társak, furcsa közönség

2016 június 4-én a Stúdió K Színházban mutatták be a Sebály Bernadett és Vojtonovszki Bálint szerkesztésben megjelent „A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma?” című könyvet. (Mondanunk sem kell, hogy a Soros Alapítvány évkönyve szerint a Stúdió K Alapítványt számtalanszor támogatta a magyarországi Soros Alapítvány.)

A könyvbemutató Facebook-eseményét olyan közismert politikusok, aktivisták igazolták vissza, mint többek között: Vágó Gábor korábbi LMP-s, Lendvai Ildikó korábbi MSZP-s politikusok, Mocsonaki László melegjogi aktivista, vagy éppen Füzessi Károly, a Mérce nevű Soros-hű portál egyik szerkesztője.

Ahogy korábban megírtuk, Sebály Bernadett szoros és jó kapcsolatot ápol a Nyílt Társadalom Alapítványok kifizetési listáján szereplő migráció párti és Orbán ellenes szervezetekkel. Ráadásul Szél Bernadett LMP-s politikussal is közösen álltak ki az ezen szervezeteket is érintő, az átlátható működést biztosító jogszabályváltozások ellen.

A kötet másik szerkesztője, bizonyos Vojtonovszki Bálint, szintén jól ismert mozgalmár. Nemrég a magyar kormány németországi, 1956-os megemlékezését próbálta meg botrányba fullasztani, amikor néhány fős csapatával tüntetést szerveztek a Berlinbe látogató Balog Zoltán miniszter, valamint Magyarország menekültpolitikája ellen.

Vojtonovszki a HírTV-nek akkor elmondta:

„Magyarországnak az Európai Unió értékrendjéhez kell tartania magát, és hogy nevezhetjük a keleti nyitás politikájának, nevezhetjük migránsterrornak, mindegy, akkor is be kell tartania a nemzetközi egyezményeket és az emberiesség mindenkori szabályait.”

Hogy itt pontosan mit szeretett volna mondani, rejtély. Azonban az világos, hogy a migránsok simogatása fontos szerepet tölt be az életében, nem csoda, hogy az LMP számára rendkívül kellemetlen a kialakult helyzet.

A színházban szervezett eseményen Szél Bernadett barátnőjét egyébként Gulyás Márton Soros-aktivista (meg nem értett festőművész) és Törley Katalin, a poligámia harcosa és a kormány oktatáspolitikájának kérlelhetetlen kritikusa segítette gondolatainak kifejtésében. A pulpituson helyet foglalt még az a Misetics Bálint is, aki a Város Mindenkié csoport egyik aktivistája, 2011. december 23-án pedig részt vett az LMP által szervezett Parlament körüli élőlánc tüntetésen, az akkor elfogadásra kerülő új választási törvény kapcsán. (Misetics egyébként társkötet írt Sebályék könyve mellé.)

A Soroshoz köthető Humanista Mozgalmat és a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületet is megjárt Szél Bernadett egyébként, 2013-ban, a Város Mindenkié kezdeményezésére törvényjavaslatot nyújtott be a szabálysértési törvény módosítása és az életvitelszerű közterületi tartózkodás büntethetőségének megszüntetése érdekében.

Alinsky szelleme

A kötetünkben szereplő Susan Stall és Randy Stoecker tanulmány a közösségszervezést a kapcsolatok szervezésének, az ügyek azonosításának, a meghatározott ügyek körüli mozgósításnak és egy hosszú életű demokratikus szervezet felépítésének a folyamataként határozza meg. A szereplők a győzelem érdekében különböző taktikákkal és támogatottságukat bizonyítva mozdítják ki a döntéshozókat a komfortzónájukból, egyezségre törekedve, és ennek érdekében szükség esetén akár a konfrontációt is felvállalva. A mozgósításban és a szervezetépítésben az ügyben érintettek kapnak szerepet, tehát nem érdekképviseletről, hanem közösségi érdekérvényesítésről beszélünk.”

[…]

„Noha a közösségszervezés megközelítését – elsősorban a közösségszervezés ikonikus alakja, az amerikai Saul Alinsky miatt – az amerikai kultúrkörhöz soroljuk, természetesen nem az „amerikaiaknak” köszönhető a jogfosztott csoportok módszeres szerveződése.”

Sebály Bernadett: A közösségszervező hatalma, Dinamó Műhely Blog

A kötet tartalmának és céljainak teljes ismertetésétől most megkíméljük az olvasókat. (Aki azonban szeretne részletesen is megismerkedni Sebály Bernadett vallomásaival, ide, ide és ide kattintva megteheti.)

Szerintünk sokkal izgalmasabb a Soros-pénzeken aktivistáskodó szerzők nyílt kiállása Alinsky módszerei mellett.

De mit is gondolt Alinsky a politikai aktivizmusról?

 1. Nem csak az a hatalom, amivel valóban rendelkezel, hanem az is, amiről az ellenség azt hiszi, hogy rendelkezel. A hatalomnak két fő forrása van: a pénz és az emberek. Akiknek nincs pénzük, a testükből kell felépíteniük a hatalmat.
 2. Sose kerülj kívül az embereid tapasztalati körén. Csak zavarodottságot, félelmet és meghátrálást fog eredményezni.
 3. Amikor csak lehet, kerülj az ellenség tapasztalati körén kívülre. Keresd a módját, hogyan növelhetnéd a bizonytalanságát és az idegességét.
 4. Kényszerítsd az ellenséget, hogy a saját szabályai szerint járjon el. Ha az a szabálya, hogy minden levélre válaszolnia kell, küldj 30 000 levelet. Ezzel kinyírhatod, mert senki sem képes megfelelni az összes maga állította szabályának.
 5. A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere. Nincs védekezés. Irracionális. Dühítő. Döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, hogy engedményekre kényszerítsd az ellenfelet.
 6. Az a jó taktika, amit élveznek az embereid. Unszolás nélkül is tenni fogják. El fogják végezni a feladatukat, és még jobbakat is fognak javasolni. Ebben az értelemben a radikális aktivisták semmiben sem különböznek a többi emberi lénytől. Mind kerüljük az örömtelen tevékenységet, de élvezzük azt, ami működik és eredménnyel jár.
 7. Az a taktika, ami túl hosszan alkalmazol, teherré válik. Sose válj unalmassá. Még a radikális aktivisták is elunják magukat.
 8. Tartsd fenn a nyomást. Ne engedd fel. Folyamatosan próbálj ki új dolgokat, hogy bizonytalanságban tartsd az ellenfelet. Ahogy az ellenfél kiismer egy taktikát, vágd lágyékon valami újjal. Támadj, támadj, támadj minden irányból, sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra és a stratégiája újragondolására.
 9. A fenyegetés gyakran rémisztőbb, mint maga a dolog. A képzelet és az ego gyakran sokkal több negatív következményt képes vizionálni, mint bármely aktivista. És amit valóságnak észlelnek, az azzá válik. A nagy szervezetek mindig a legrosszabb forgatókönyvre készülnek fel, ami talán végtelenül távol áll az aktivista elképzeléseitől. Az eredmény az lesz, hogy a szervezetek hatalmas mennyiségű energiát és időt fognak azzal tölteni, hogy számbaveszik a legszörnyűbb következményeket. Ez könnyen megmérgezi a gondolkodást, és demoralizálja őket.
 10. Ha egy negatívumot elég keményen nyomsz végül pozitívvá fog válni. Ha a másik oldal erőszakot alkalmaz, könnyen a te oldaladra állítja a közvéleményt, mert az a gyengébb féllel szimpatizál.
 11. A sikeres támadás ára a konstruktív alternatíva. Soha ne hagyd, hogy az ellenfél pontot vigyen be, mert azon kapnak, hogy nincs megoldásod a problémára. Régi bölcsesség: ha nem vagy része a megoldásnak, akkor a probléma része vagy. Az aktivista szervezeteknek van programja, és az a stratégiájuk, hogy odaülhessenek a tárgyalóasztalhoz. Mindenképp rendelkezniük kell egy kompromisszumos megoldással.
 12. Válaszd ki a célpontot, izoláld, nevezd meg és polarizáld. Vágd el a támogatói hálózatától és szigeteld el a célpontot a szimpátiától. Embereket támadj, ne intézményeket, mert az emberek sérülékenyebbek, mint az intézmények.

A fentiek tudatában érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt hetek rém- és álhíreiről az LMP folyamatosan és kérlelhetetlenül próbálta lefölözni a politikai hasznot. Elég csak a meg sem történt kórházi rühösségre, a valójában be sem fogadott migránsokra, az érdektelenségbe fulladt, külföldről finanszírozott diáktüntetésekre, vagy éppen az évekig tartó várólistára kényszerített művésznő ügyére gondolni.

Jól látszik, hogy az LMP jelenlegi miniszterelnök-jelöltje olyan emberekkel ápol régi és szoros viszonyt, akik nyíltan vállalják elkötelezettségüket a Soros-birodalommal és ha kell, szakirodalmat is összeállítanak az amerikai spekuláns ideológiájának terjesztése érdekében. Közösségszervezésnek gúnyolt hálózatépítésbe kezdtek és választott tisztségviselőket akarnak nyomás alá helyezni.

Mi ez, ha nem nemzetbiztonsági kockázat?

Folytatjuk…

2018.01.16.

Manapság már teljesen természetes, hogy ha valami nem jut eszünkbe, vagy kíváncsiak vagyunk rá, akkor rákeresünk az interneten; az emberek többsége a Google keresőt használja ilyenkor. Megnyugtató érzés, hogy a minket kínzó kérdésekre, a tudásunkban lévő hiányosságok pótlására megoldást nyújthat pár szó bepötyögése. Abba azonban nem gondolunk bele, hogy mennyiben tudja ez a keresőmotor algoritmusok által befolyásolni a találatokat és ez által a mi véleményünkre, világképünkre milyen hatással lehet.

Olvasóinkat szeretnénk bíztatni egy rövid, otthoni kísérletre. Írják be az alábbi angol nyelvű szókapcsolatokat a képkeresőbe: „white couple”, „black couple”, „white man working”, „black man working”, „American inventors”, „European people arts”. Bizonyára sok hasonló példa létezik még, viszont az ezekre kihozott találatok is remekül bizonyítják szerintünk a Google liberális látásmódját és bizonyítékul szolgálhatnak az úgynevezett „fordított rasszizmus” vagy „fordított diszkrimináció” létezésére is. Ez tulajdonképpen a többségi, általában fehér társadalommal szembeni előítéletességet jelenti; jogaik csorbítását a kisebbségekkel szemben, egyfajta kettős mérce alkalmazását. Ha rákeresünk a Google segítségével angolul erre a kifejezésre (reverse racism), a Wikipedia cikk után az első oldal összes találata cáfolni igyekszik ennek a jelenségnek a létezését, sőt, a cikkekben felszólítják a „fehéreket”, hogy ne tegyenek többé úgy, mintha lenne ilyen. Ez is alátámasztja az ideológiai részrehajlást.

Állításunkat bizonyítja egy 2017-es tanulmány, amelyet a legutóbbi amerikai választások kapcsán készített két amerikai kutató. Összesen öt randomizált, irányított kísérletet végeztek el két ország 4566 résztvevőjével. Kimutatták, hogy a két elnökjelölt közül a 10 vizsgált kérdésből 10 esetben Hillary Clinton részére hajlottak a keresési találatok, még abban az esetben is, ha a keresett szókapcsolat Trump felé való részrehajlást feltételezett volna. Jelentős - az esetek többségében 20%-os, egyes demográfiai csoportok körében pedig akár 80%-os – előnyt szerezhet az adott jelöltnek az ilyen típusú manipuláció azon választópolgárok körében, akik még nem döntöttek, kire szavaznak. A manipulációs jelenség elnevezése „Search Engine Manipulation Effect (SEME)”, azaz „keresőmotor manipulációs hatás”. A Google természetesen tagadja, hogy ehhez a módszerhez folyamodtak volna.

Egy másik kutatásban a www.canirank.com oldalon azt vizsgálták, hogy különböző megosztó témákra (abortusz, Black Lives Matter mozgalom, fegyverviselés) való kereséskor milyen találatokat hoz a Google. Kísérletükben 1200 olyan oldalt illetve cikket vizsgáltak, amiket a top keresési eredmények között kaptak a keresett szavakra. Arra a megállapításra jutottak, hogy 40%-kal több a valószínűsége annak, hogy baloldali illetve szélsőbaloldali beállítottságú oldalakat hozzon a keresés; sőt, a keresett szavak, fogalmak esetében 16%-nál az első oldalon az eredmények között nem is szerepelt jobboldali véleményt nyilvánító cikk. Szerintük a Google algoritmusa előnyben részesíti a baloldali véleményeket a jobboldali, konzervatív nézetekkel szemben.

A Google anyacégének, az Alphabetnek az ügyvezető igazgatója Eric Schmidt az amerikai elnökválasztás apropóján létrehozott egy The Groundwork elnevezésű startupot, hogy biztosítsa Hillary Clinton kampányához a megfelelő mérnöki tudást a győzelem érdekében. Mind ő, mind a Google adományoznak a Clinton Alapítványnak.

Tavaly nyáron az egyik Google alkalmazott, James Damore munkatársainak egy 10 oldalas írást küldött körbe, amelyben kifejtette véleményét a nemek közötti különbségekről és ennek következtében a férfiak felülreprezentáltságáról a tech szakmában. Az azóta „Google Ideological Echo Chamber” azaz „Google ideológiai buborék” néven ismertté vált iromány miatt Damore-t kirúgták a cégtől. Ezzel tökéletesen igazolást nyert a fiatalember állítása, miszerint a Google-nál a konzervatív nézetű dolgozóknak meg kell húzniuk magukat, nem mehetnek szembe a cég által diktált baloldali dogmákkal.

Így hallgattatják el az általuk képviselt baloldali nézetekkel szemben kritikus hangokat: kirúgással és gondosan megírt algoritmusokkal…

2018.01.09.

Allen West, korábbi amerikai szenátor nemrég megjelent írását közöljük.

Nos, azt kellene elhinnünk, hogy a baloldal aggódik az ellenséges entitásokkal való összebeszélések és a választásokba történő beavatkozások miatt? Úgy tűnik, hogy rengeteg forrást pazarolunk el az amerikai adófizetők pénzéből egy olyan vizsgálatra, amely eddig csak a nyomozók leleplezésére szolgált.

Allen West

Azonban az elmúlt héten tudomást szerezhettünk az Obama-adminisztráció összejátszásáról Iránnal az iszlám terrorista hadsereg, a Hezbollah javára. Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy ez valóban megérne egy vizsgálatot. Hát nem szórakoztató, hogy a liberális progresszív média egyáltalán nem is foglalkozik ezzel a témával? Úgy értem, még csak energiát sem fordítanak a Politico által lehozott történet megcáfolására.

De mi a helyzet a választásba történő beavatkozások más példáival? Mindannyian tudjuk, hogy Obama arra indította kampánygépezetét, hogy aláássák Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök újraválasztási erőfeszítéseit. És tudjuk, hogy az Egyesült Államok adófizetőinek pénzét használták fel e cél érdekében – a gazemberek meg sem próbálták leplezni.

És most itt van egy újabb példa a progresszív szocialista választási beavatkozásra.

A Daily Caller beszámolója szerint „a baloldali milliárdos filantróp, Soros György illegálisan finanszírozza az Írország alkotmányának nyolcadik kiegészítése hatályon kívül helyezésére irányuló kampányt, amely védi „a még nem megszületettek élethez való jogát” egy független kormányzat-figyelő szerint.

Az ilyen adományok törvényességét felügyelő ír hivatal (SIPO) arra kötelezte az Amnesty International nevű baloldali szervezetet, hogy a Soros Nyílt Társadalom Alapítványától kapott több mint 162 ezer dollár adományt szolgáltassák vissza. Az adomány ugyanis megsérti az 1997-es választási törvényt, amely megtiltja a külföldi szervezeteknek, hogy 100 dollárnál több adományt adjanak „politikai célokra” – a SIPO tájékoztatása szerint.

Az Amnesty megtagadta az adomány visszaadását, az OSF támogató döntésével – ezt a hírt a brit The Times közölte szerdán. Az Amnesty azt állította, hogy a törvény tisztességtelen.

Az OSF egyik szóvivője előadta a The Times-nak, hogy a csoport „büszke arra, hogy egyik támogatója lehet azoknak a helyi érdekképviseleti erőfeszítéseknek, amelyek az ír abortusz-szabályozást összhangba hoznák a nemzetközi emberi jogi szabályozásban foglalt kötelezettségvállalásokkal”. Az ír pro-life csoportok becsmérelték Soros beavatkozását a politikájukba. „Fontos emlékeztetni arra, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány az Amnesty számára biztosított pénzösszeg megadása során kijelentette, hogy ezzel segítséget kíván nyújtani azoknak az írországi csoportosulásoknak a koordinálására, amelyek a nyolcadik módosítás hatályon kívül helyezése és a babák méhen belüli jogi védelmének megszüntetése érdekében működnek” – ezt Cora Sherlock, az ír pro-life kampány szóvivője mondta a Katolikus Hírmondónak.

Korábban beszámoltunk Soros vállalásáról, hogy 18 milliárd dollárt biztosít a Nyílt Társadalom Alapítványoknak, és most már látjuk, miért tette. Szóval mi a célja Sorosnak, a progresszív szocializmus legnagyobb amerikai finanszírozójának, azzal, hogy részt vesz Írország alkotmányának megváltoztatásában? Vajon ilyen szorongást jelentene Sorosnak és a baloldaliaknak az, hogy tudják: létezik olyan ország, amely biztosítja, hogy a még nem megszületett gyermekek védve legyenek a halálkultúrájuktól?

Most akkor lesz-e vizsgálat Soros és az illegális hozzájárulása, elkötelezettsége ügyében? Hányan számolnak majd be erről a történetről, és rántják le a leplet Sorosról, „Amerika legveszélyesebb emberéről”? Igazából, én személy szerint tovább is vinném ezt az állítást... Soros György a leggonoszabb ember Amerikában. És nem fogok engedni ebből a megállapításból.

Mondják meg nekem: hova sorolnak be vagy definiálnának valakit, aki hozzájárul egy alkotmányos védelem megszüntetéséhez egy másik országban a még nem megszületett gyermekek esetében? Lehetséges, hogy Soros világméretű – az anyák méheibe hatoló és csecsemő-szétroncsoló – mozgalmat akar, végtagról végtagra haladva, hogy sötét, démoni ideológiai céljait kielégítse? Kik tud Önök közül egyetérteni ezzel az állásponttal?

Itt vagyunk a karácsonyi szezonban, ünnepeljük Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus születését... Isten ajándékát e világnak az egyéni üdvösségünkért. Vegyük csak figyelembe: miként különbözik Soros György attól a Heródes királytól, aki elrendelte, hogy a gyermekeket meg kell ölni, le kell mészárolni, az ő személyes céljai érdekében? Kérem, álljanak ki és mondják a szemembe, ha elég bátrak hozzá, hogy teljes mértékben támogatják Sorost és agendáját, ezt az erőfeszítést egy másik ország, Írország alkotmányos kiegészítésének aláaknázásáért.

Valóban a szemünkbe tudnának nézni, és azt mondani, hogy nem kell védelmet biztosítani a még meg nem megszületett gyermekeink számára, hogy annyira értéktelenek, hogy kihajíthatóak egy kukászacskóban? Egyetértenek-e Önök Barack Obama szavaival, amikor kijelentette, hogy nem fogja egy kisbaba miatt büntetni a saját lányát? Ugyanaz a Barack Obama, aki szenátorként olyan törvényalkotási program mellett állt ki, amely kimondja, hogy egy olyan gyermek, aki túlélte az abortuszt, még mindig megérdemli a halálát? Ez csecsemőgyilkosság, és ha ez a liberális progresszív baloldal álláspontja, akkor ez megvetnivaló és igazán sajnálatos.

Ezek elfogadható választási vagy politikai beavatkozások a baloldalnak és a legnagyobb támogatójuknak? Gondoljanak csak bele, hogy Soros a Black Lives Matter (a fekete életek számítanak) elsődleges támogatója, miközben támogatja a meg nem született fekete csecsemők meggyilkolását. Szóval, Sorosnak melyik életek számítanak?

Belefáradtam a reklámokba, amelyek azt akarják, hogy annyira szánakozzunk az állatokkal való visszaélések miatt. Ezek a reklámok azt akarják, hogy pénzt adjunk az állatok megmentésére. Mi történne, ha lenne egyszer egy olyan reklám, amely arra kér bennünket, hogy mentsük meg a magzatokat?

Most már tudjuk, mi mellett áll ki az Amnesty International – ők az elsők, akik jogokat követelnek a nem állami, nem egységes, és törvényekbe ütköző harcosoknak: az iszlamista dzsihadistáknak. Mégis, amikor a meg nem született gyermekek életéről van szó, szó szerint kardélre hánynák őket. Mi lenne akkor, ha lenne valaki, aki az Egyesült Államokon kívülről pénzeszközöket bocsátott volna rendelkezésre egyik alkotmány-kiegészítésünk aláaknázásához? Hogyan éreznénk magunkat mi amerikaiak, és miként kezelnénk a dolgot?

Nos, már megnyitottuk egy vizsgálatot a 2016-os választásunkkal kapcsolatos orosz „beavatkozás” megtévesztő politikai álhíre kapcsán. De ki fog vizsgálatot indítani Soros György ellen, és véget vetni az Amerikára és a világra vonatkozó zsarnoki elképzelései finanszírozásának? Ki fog véget vetni a függetlenség és a szabadság elleni rosszindulatú keresztes hadjáratának? Ki látja meg benne a kegyetlen, háborodott és veszélyes embert, mint amilyen valójában… és hogy a fia továbbviszi majd törekvéseit.

Lesz-e valaki, aki újra megerősíti a legelső és elidegeníthetetlen jogunkat, melyet Teremtőnk átadott nekünk –az élethez való jogot? Soros Györgynek nincsen joga megtagadni ezt a jogot senkitől, legyen az megszületett vagy még meg nem született, bárhol a világban. Ezt a gonoszságot meg kell állítani.

(selfeducatedamerican.com, 2017. december 22.)

A fordítás eredetije IDE KATTINTVA olvasható el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?