Blogolj!

Leleplezzük az ELTE jogi karának sorosista lázítóit


Az Eötvös Károly Intézet (Majtényi László) forrásaink szerint az ELTE-ÁJK több tanszéke vonatkozásában érdemi befolyással rendelkezhet, ezt támasztja alá, hogy a szervezet korábbi (Somody Bernadette) és jelenlegi (Fleck Zoltán) vezetője is egy-egy jogi kari tanszéken oktat, utóbbi vezetőként.


Közpénzen működő állami egyetemek oktatói korábban is politizáltak, de a Soros-hálózat benyomulása az ELTE-ÁJK szakmai részlegeibe már más kérdés, amely súlyosan veszélyeztetheti az egyetem integritását.
30 évvel a rendszerváltás után is aktuális és sok vitát kirobbantó téma, hogy történt-e valódi rendszerváltás Magyarországon. Erről lehet diskurálni, kerekasztalokat tartani, de egy dolog biztos: a kommunista diktatúra pártállama szépen át tudta menteni a kiszolgálóit, ezzel pedig az eszmét is. Sokan a régi káderek közül befészkelték magukat az egyetemekre, ahol a tudásra éhező 18-19 éves diákok fejét megtöltötték baloldali gondolatokkal, ez sajnos ma sincs másképp. Általános jelenségről van szó, de számtalan olvasói levelet kaptunk egy konkrét egyetem és annak kara, mégpedig az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara kapcsán. Korábbi beszámolókból is úgy értesültünk, hogy itt nagyon nagy a baloldali véleményterror, egyes, magukat konzervatívnak valló hallgatók nem is merik elárulni, milyen világnézetűek. Foglalkoztunk már írásainkban a karon tanító, Soros hálózatában is tevékenykedő oktatókkal, de véleményünk szerint nem lehet elégszer felemlegetni nekik.

A karon belül is vannak eltérések és fokozatok a különböző tanszékek között, ennek megfelelően a két ideológiával leginkább átitatott tanszékkel foglalkozunk elsősorban írásunkban. Lesznek olyan nevek, amelyek rendszeres olvasóinknak már ismerősen csenghetnek, akár az utóbbi pár hét híradásaiból is.

Alkotmányjogi Tanszék

Az alkotmányjog az egyik legátpolitizáltabb jogterület: nem mindegy, hogy milyen alapokon nyugszik egy állam jogrendszere, milyen alkotmánya van az országnak, milyen értékeket jelenít meg. Így az sem lehet közömbös, hogy egy ilyen kényes területről hogyan adják át a tudást a tanárok a hallgatóknak, erre pedig nem a legjobb példa az ELTE ÁJK Alkotmányjogi Tanszéke. Itt ugyanis beszámolók szerint volt olyan első előadás a félévben, amit azzal kezdtek, hogy a kétharmados többséggel meghozott Alaptörvény illegitim, így a ráépülő jogrendszer is az, de hát “kollégák, azért meg kell tanulni”.

A tanszéken hosszú évekig dolgozott adjunktusként az önkormányzati választási kampányban reflektorfénybe került Papp Imre, aki “közös megegyezéssel” távozott az egyetemről egy kisebb botrányt követően. Bár a nyilvánosság elé csak most került az ügy, a karon tanuló hallgatók és az ott dolgozók számára ismert volt már akkor. Ezután lett a Karácsony Gergely vezette Zugló jegyzője, ami miatt szintén az újságok hasábjain találta magát. Ahogy arról a cikkekben is írtak, korábban  Gyurcsány-kormány alatt volt államtitkár.

A babaarcú álkonzervatív, Pozsár-Szentmiklósy Zoltán is alkotmányjogot tanít, mindemellett ő az ELTE egyetemi ombudsmanja is. Információink szerint az egész egyetemi ombudsmani rendszert ő találta ki és alkotta meg, méghozzá elmondása szerint a Nylt Társadalom Alapítvány által is pénzelt Eötvös Károly Intézet modellszabályzata alapján. Egyetemi oktatói tevékenysége mellett a Magyar Helsinki Bizottság jogászaként is dolgozott. A Mark My Professor oldalon elég gyér értékelést kapott a tanár úr, láthatólag nem a hallgatók kedvence.

http://www.markmyprofessor.com/tanar/adatlap/7977.html

A tanszék oktatói még:

  • Vissy Beatrix, az Alkotmányjogi Tanszék tanársegéde, a TASZ Politikai Szabadságjogi Projekt szakértője
  • Somody Bernadette, az Alkotmányjogi Tanszék adjunktusa, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet ex-igazgatója
  • Sepsi Tibor, az Alkotmányjogi Tanszék oktatója, az Átlátszó újságírója
  • Somogyvári István, az Alkotmányjogi Tanszék oktatója, a Bokros Lajos vezette Modern Magyarországért Mozgalom tanácsadó testületének tagja

Jog- és Társadalomelméleti Tanszék

A tanszék vezetője Fleck Zoltán, aki Majtényi Lászlót követte az Eötvös Károly Intézet igazgatói székében. Fleck sem a legnépszerűbb a hallgatók körében, ami önmagában nem bűn, hiszen a tanár feladata a tananyag átadása, nem a fiatalok szimpátiájának kivívása. Más kérdés azonban, hogy a Mark My Professor oldalon anonim módon közölt vélemények szerint nem fogadja el más véleményét, arrogáns, és vizsgáztatás helyett megy tüntetni, anélkül, hogy erről szólna. Fleck állandó szereplője az ellenzéki sajtónak, mondhatni sokszor inkább politiziál, mint jogászként szólal meg.

forrás: markmyprofessor

A tanszéken működő tudományos diákkör sok érdekes eseményt szervez, ezek közül szemezgettünk párat, amelyek jól megmutatják az ott uralkodó ideológiai állapotokat:

A tanszék oktatói még:

  • Janan Mirwais, a Jog- és Társadalomelméleti Tanszék óraadója, Szél Bernadett tanácsadója, aki megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon
  • Kiss Valéria, a Jog- és Társadalomelméleti Tanszék tanársegéde, a Magyar Helsinki Bizottság érzékenyítő képzésének előadója

Kedves Olvasóink, megértésüket kérjük, ugyanis hiába törekednénk a teljességre, csupán ezen az egy karán az ELTE-nek megszámolhatatlan baloldali, és/vagy Soros szervezetek által pénzelt oktató van. Ez pedig azért veszélyes, mert rájuk vannak bízva a tudásra szomjas fiatal elmék, akik életükben talán először kerülnek ki a szülői felügyelet és oltalom alól, tehát különösen is ki vannak szolgáltatva a tanári autoritásnak és véleménynek.

Egy biztos: kénytelenek leszünk folytatni a leleplezésüket.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/100456/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?