Blogolj!

Soros árnyékemberei és a Grand Old Party


Soros György befolyása a republikánus jobboldalon mindmáig nem teljesen feltárt területe az amerikai belpolitikának. Sorosról elsősorban az intézményesült baloldal, a Demokrata Párt mögött álló befolyásos üzletemberként szokás beszélni, pedig – kevéssé ismert – tény, hogy az általa létrehozott fedezeti alap alkalmazottai több tízezer dollárt adományoztak azoknak az ismert republikánus politikusoknak, akik 2016-ban küzdelmet folytattak a már kezdetektől nyíltan bevándorlásellenes értékrendet képviselő Donald Trumppal szemben.

A migráció kérdése valóban olyan kardinális kérdésnek tekinthető Soros György befolyása, republikánus pártbéli ráhatása kapcsán, amellyel a spekuláns filantróp mára „megalkotta” a maga republikánus politikustípusát; a puhább bevándorláspolitika mellett az ilyen jelöltek támogatják a nyitott határok kereskedelmét, s általában a Trumppal szembeni fellépéseket. Ezek szükséges tartalmi elemeit alkotják annak a politikai attitűdnek, amelynek „oltárán” a megfelelő áldozatot meghozva, az ilyen pártaktorokat pénzügyileg is támogatnak Soros alapkezelőjének vezetői.

Az ötvenéves Paul Ryan, aki republikáner színekben Wisconsin állam egyes számú kongresszusi választókörzetének képviselője 1999 óta, és 2015-től négy esztendőn át a Képviselőház elnöki teendőit is ellátta, az egyik kiemelkedő kedvezményezettje ezeknek a pénzelő pártfogóknak. Paul Ryan az elnökválasztási masszív támadási kísérletekkel, folyamatosan próbálta kikezdeni a közvélemény szemében Trump politikusi hitelességét, amelyhez az online rendelkezésre álló nyilvántartások szerint a Soros-birodalom (az említett alapkezelő Soros-cég alkalmazottai összesen közel 11 ezer dollárt adtak Ryannek. Közöttük fontos megemlíteni név szerint David Rogerst, a Soros Fund Management akkori alkalmazottját.

A bevándorlás tette szövetségessé John McCain republikánus szenátort, Barack Obama 2008-as elnöki kihívóját is, aki Ted Kennedy szenátorral is kész volt együttműködni az az illegális bevándorlók amnesztiájának lehetősége kapcsán. Ehhez Soros György tetemes súlyú pénzeszközöket is mozgósított, a határon működésüket kifejtő nem kormányzati szervezetek tevékenységének támogatására. Soros célja az volt, hogy jogi hálózatával lényegében törvénytelenné a helyi rendőrség működését a migrációs kríziskezelés és az egyénekkel szembeni eljárások terén. Nem csoda ezek után, McCain a 2010-es években hevesen támadta Orbánt, akit egy alkalommal fasiszta diktátornak is nevezett (az egykori republikánus elnökjelölt – aki tavalyelőtt súlyos betegségben elhunyt – már 2015-öt, az európai bevándorlási válságot megelőzően hevesen támadta Magyarországot és magát a magyar miniszterelnököt).

Soros hatását befolyásának erejét jól demonstrálja, hogy 2016 őszén McCain úgymond tudomást szerzett arról, hogy létezik egy bizonyos Christopher Steele (brit exkém) által összeállított dokumentáció, amely Trump elnöki kampányának Oroszországhoz fűződő kapcsolataival lehet érdekes; McCain ekkor küldött egy képviselőt további információk gyűjtésére, aki a híradások szerint megszerezte a dokumentáció másolatát. A republikánus politikus később azt is írta, hogy bár úgy érezte, hogy a dosszié állításai zavarosak, s önmagukban nem ellenőrizhetők, ezért inkább hagyta, hogy azokat az amerikai szövetségi nyomozóiroda, az FBI kivizsgálja.

A Magyarországot többször nem éppen diplomatikus, sőt durva hangnemben támadó John McCain republikánus szenátor háttere és demokratikus következetessége kapcsán érdemes rögzíteni azt a gazdasági tényt is, hogy magánalapítványa révén többek között Szaúd-Arábia monarchiájától egymillió dolláros, magától Sorostól pedig összesen 100 ezer alig pár év leforgása alatt 2017-et megelőzően.

A Soros-befolyást jelzi még, hogy az amerikai szenátus külügyi bizottságának republikánus és a képviselőház hasonló testületének demokrata párti elnöke nyilatkozatot tettek közzé 2020 tavaszán, amelyben támadták Magyarországot az Országgyűlés, a parlamenti munka „időkorlát nélküli félreállítását”. Aggasztónak nevezték azt, hogy éppen a világjárványt egy uniós és NATO-tagállamban használják fel a rendeleti kormányzás bevezetésére.

2020 februárjában Mitt Romney szenátor (aki 2012-ben Barack Obama kihívója volt az elnökválasztáson), a republikánus párt tagjaként szinte mindenkit megdöbbentett azzal, amikor a republikánusok között egyetlenként, Donald Trump elnök elítélése mellett szavazott a demokraták által erőltetett felelősségre vonási (impeachment) eljárásban. Az első, a „hatalommal való visszaélésről” szóló vádpontban 52 republikánus voksolt az elnök felmentése érdekében, míg Romney csatlakozott ahhoz a 47 demokrata szenátorhoz, aki az elnök elítélését támogatta.

Soros kedvelt eszköze az antikorrupciós demagógia, amelyhez Magyarország republikánus bírálói érvként próbáltak használni nyilatkozataikban. A demokraták mostani elnökjelöltje, Joe Biden például olyan reformot is bevezetne, amely visszaszorítja a pénz korrumpáló hatását a politikában.

A trumpi politikai gazdasági sikerei azonban kevéssé kedveznek a republikánus elnök pártbéli ellenfeleinek sem, és ez a szilárd tény a következő esztendők magyar külpolitikája, Magyarország diplomáciai mozgástere szempontjából sem ígérkezik jelentéktelen fejleménynek. Az amerikai foglalkoztatottsági mutatók régóta nem álltak olyan jól, mint most, de még a különböző kisebbségek – a feketék és a latinók – gazdasági helyzete is jelentősen javult az elmúlt években, noha éppen az elmúlt hónapokban antirasszista zavargáshullám söpört végig az USA-n. A gazdasági adatok tehát kecsegtetőek, és a híres Trump-fal nem épülhetett meg, az illegális migránsok száma is mérséklődött az utóbbi időkben.

Az elmúlt időszak amerikai belpolitikai fejleményei nyomán, még a kiterjedt Soros-hálózat nyilvánvaló gazdasági és ideológiai szorításában is, a Republikánus Párton belül is sokaknak el kell gondolkodniuk azon, hogy vállalnak-e értékközösséget mindazon amerikai és külföldi erőkkel, amelyek a nyitott társadalom azonosított ellenségeiként szállnak szembe a baloldal masszívan intézményesített és mediális túlsúlyával.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/99498/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?