Blogolj!

Íme 4 sorosita kiképzés, amelyekkel a baloldal már a választásra készül


Az elmúlt időszakban több írásunkban is foglalkoztunk a Soros-hálózat által újra csúcsra járatott politikai kiképzésekkel, (például ITT és ITT) így most négy érdekes és a 2022-es baloldali kampányra való felkészülést elősegítő eseményt szeretnénk bemutatni olvasóinknak.

Programajánló..."

Helyi aktivizmus 1x1 - a Társaság a Szabadságjogokért képzése

Hogyan legyél aktív tagja a politikai közösségednek? Mi az a közmeghallgatás? Mihez van ott jogod? Hogyan keresheted meg az önkormányzati/országgyűlési képviselődet? Mivel érdemes hozzá fordulni? És mi a helyzet a képviselő-testületi ülésekkel? Ezek nyilvánosak? Miről van ott szó? Mit tehetek, ha a képviselő-testület jogszerűtlen döntést hoz? Hogyan kezdeményezhetek helyi népszavazást? És mik az önkormányzati képviselők lehetőségei?
Mindezekre és a kapcsolódó kérdésekre is választ kaphatsz a képzésen gyakorlati példákon és eseteken keresztül.

Aki segít a válaszok megtalálásában: Szabó Attila, a TASZ politikai szabadságjogi projektjének jogásza, a TASZ Regionális Irodái Projektjének vezetője.

Tűzfalcsoport kommentár

A képzés célja nyilvánvaló; az aktivista politizálás meghonosítása a körúton kívüli világban. Olyan embereket akarnak behálózni, akik a TASZ „hasznos idiótái” lehetnek majd helyben és számos információt, helyi ügyet tudnak szolgáltatni a budapesti vezetőség számára. Mindezekhez képzést, hálózatosodást és segítséget kaphatnak a fővárosi Soros-lerakattól, akik így alacsony energiabefektetés mellett tudnak majd vidéki trófeákat bemutatni a 2022-es választáson. Helyi ügyek, helyi botrányok, fővárosi elvtársak, Soros-pénzek – ez is lehetne a mottójuk.


Szerveződj! társasjáték-vezető képzés

A Szerveződj! társasjáték az érdekvédelem és aktivizmus módszereivel ismerteti meg a résztvevőket játékos módon. A társas célja, hogy a játékos csoport elgondolkozzon azon, hogy milyen eszközökkel tud kiállni saját közössége vagy mások érdekeiért, hogyan lehet hatásosan fellépni, kampányolni, mozgalommá szerveződni és tenni egy igazságosabb világért.

Neked való ez a feladat, ha…
✔ érdekel az aktivizmus, közösségszervezés
✔ kipróbálnád magad játékvezetőként
✔ szeretnél többet megtudni a játékosítás pedagógiájáról
✔ van időd a képzést követően több közösségben lejátszani a játékot
✔ szívesen vállalnál a jövőben játékvezetést a Közélet Iskolája eseményein

Tűzfalcsoport kommentár

Csapatépítésbe kezdenek a Közélet Iskolájánál. Kellenek az emberek plakátot ragasztani 2022-ben és valakinek majd a szórólapokat is ki kell szórnia. Mi lehet alkalmasabb a csapatok összekovácsolására egy jó kis társasjátéknál? Hát nem más, mint az eseményt szervező régi ismerős, a nemzetellenes kampányok szakértője, a társasjáték-estet is mellékesen, kisujjból megszervező Udvarhelyi Tessza.


Az aktivizmus szárnyakat ad

Szárnykészítő workshop és beszélgetés az Amnestyvel.

Pár hét alatt több mint tízezren szólítottuk fel az alapvető jogok biztosát, hogy vizsgáltassa felül a május 19-én elfogadott, transznemű emberek jogait sértő törvényt az Alkotmánybírósággal. Miért fontos ez az ügy? Milyen eszközökkel léphetünk fel a jogsértő törvényekkel szemben? Miben mérjük egy akció sikerességét? Programunkon ezekre a kérdésekre keressük a választ. Kreativitásodat pedig kiélheted kézműves workshopunkon, ahol a szombati felvonulásra készíthetsz biztonságos távolságot és stílust kölcsönző szárnyakat és más egyedi kiegészítőket.

Tűzfalcsoport kommentár

Szerettük volna ezt is kommentálni, de feladtuk. Ez úgy kerek, ahogy van. :)


Fotózás és aktivizmus - képzés a Közélet Iskolájában

Nem elég egy jó ügyért küzdeni, meg is kell mutatni azt. És mi lenne hasznosabb erre, mint egy kép, ami többet mond ezer szónál? Ezen a képzésen megismerkedünk a fotózás alapjaival, majd felfedezzük, hogyan használható egy fénykép az ügyünk kommunikációjában. A képzésre szükséged lesz egy olyan eszközre, amivel digitális képet lehet készíteni (mobiltelefon is alkalmas), de ha nem tudsz ilyet hozni magaddal, akkor jelezd a jelentkezési lapon és mi igyekszünk biztosítani.

► A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk választ:
- Hogyan erősíthetjük fel fényképekkel a szervezetünk üzenetét?
- Milyen módon dokumentáljunk aktivista megmozdulásokat?
- Mik az etikus fotózás alapszabályai?
- Hogyan komponáljuk meg a képeinket és milyen beállításokat alkalmazzunk?

Tűzfalcsoport kommentár

Hoppá! Nem elég szerveződni, kampányokat levezényelni, támadni, tüntetni, azután megint támadni, mindezeket jól meg is kell örökíteni, hogy utána a baloldali lakáj sajtó és a nemzetközi elvtársak jó képanyagokat tudjanak majd szolgáltatni a tevékenységünkről külföldön. Nincs új a nap alatt, Sorosék már korábban is szerveztek kamerás alakulatokat.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/98959/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?