Blogolj!

Soros ármánykodásai a kommunikációs csatornákon keresztül


Soros György immár magán pénzügyi alapja (Soros Fund Management – SFM) évről évre nagyobb kitettséget szerez a média és kommunikációs vállalatokban. A közel 90 éves pénzügyi spekuláns valószínű utolsó nagy dobása, hogy az általa hirdetett káros gondolatokkal a lehető legszélesebb közönséget megfertőzze szerte a világban. A mai teljesen digitalizált környezetben köztudott tény, hogy mekkora hatalma van a különböző kommunikációs csatornáknak, így Soros nem fél felhasználni befolyását ezen a területen is.

A New York-i székhelyű SFM-et Soros György még 1969-ben alapította és azóta is mindvégig az ő irányítása alatt dollár milliárdokat keresett. A pénzügyi spekuláció mellett számos politikai akciója volt, közülük is a leghíresebb az 1992-es az angol font elleni támadás, amin egyedül 1 milliárd dollárt keresett. Azóta hívják többek között a férfinak, aki megtörte az Angol Nemzeti Bankot (Bank of England). Hasonlóval próbálkozott Magyarországon 2008-ban is, amikor az OTP-t támadta meg, ami óriási esést okozott mind a bankpapír piacán, mint a magyar tőzsdén. Soros különböző közvetlen pénzügyi és politikai támadásairól regényt lehetne írni, de az elmúlt években egy még alattomosabb cselhez folyamodott és immár közvetve próbálja befolyásolni a világot.

Kommunikáció/Információ ellenőrzése – Emberek irányítása

2011 több okból is mérföldkő Soros pénzügyi spekulációs történetében, mivel az egyre szigorodó törvények miatt azt a döntést hozta, hogy családi vállalkozássá alakítja az SFM-et. Érdemes tudni, hogy ezt megelőzően az SFM-hez hasonló pénzügyi alapok kvázi ellenőrizetlenül és mindenféle átláthatósági követelmények nélkül kereskedhettek. Bizonyára ennek köszönhetően tudott Soros 40 éven keresztül évente átlagosan 20%-os hozamot csinálni, ami összesítve több mint 30 milliárd dollárt (mai árfolyamon 9 000 milliárd forintot) jelentett. Jobban szemügyre véve az alap teljesítményét, érdekes tényre lehetünk figyelmesek. Soros miután elbúcsúzott a befektetőktől, jelentős kitettséget kezdett felhalmozni a média és kommunikációs szektorban. 2011 és 2016 között volt olyan időszak amikor befektetéseinek közel ötöde a kommunikációs vállalatok papírjaiban volt.Soros Fund Management vagyon elemei szektoronként (Forrás: whalewisdom.com)

Valószínűleg a pénzügyi sikerein felbátorodva, és hogy a demokrata Hillary Clinton (akit köztudottan pénzügyileg is jelentősen támogatott) elvesztette a választást, 2016-től kezdődően az alap vagyonelemeit még inkább a kommunikációs szektorra koncentrálta. Ha máshogyan nem megy, akkor tanainak erősebb terjesztésével, zavargások támogatásával és az agymosás minden eszközével próbálja megtörni elsősorban Donald Trump amerikai elnök hatalmát. A legutolsó hivatalos jelentés alapján a kommunikációs szektor az SFM befektetéseinek közel 40%-át tette ki, ami kb. 800 millió dollárnak (225 milliárd forintnak) felel meg.

Mélyebbre ásva a fent említett összeg 76% egyetlen vállalat papírjait jelenti, a Liberty Broadbandét. A cégnek két nagyobb érdekeltsége van:

  • Charter Communications, ami az egyik legnagyobb kábelszolgáltató az USA-ban (szórakoztatás, információ és kommunikáció) magánszemélyek és vállalkozások számára
  • Skyhook, ami a világ egyik vezető mobil és helymeghatározó megoldásokat kínáló cége, amely többek között több milliárd Wi-Fi ponttal rendelkező hálózatot működtet

A Liberty Broadband mellett olyan cégekben is építi érdekeltségeit mint az Activision Blizzard (népszerű videójátékokat gyártó cég) vagy a Googlet is tulajdonló Alphabet. Maga a gondolat is veszélyes, ha egy ilyen meghatározó személyiség ilyen területen kap ekkora ráhatást és befolyásolhatja, hogy adott esetben mit nézhetünk a tv-ben, mivel játszunk vagy láthatja éppen merre járunk illetve mit gondolunk a világról.

A Soros-kaméleon filantróppá vedlik

Mint minden izgalmas történet, Soros ügyeskedései is több fonalon folytatódtak. 2018-ban filantróppá vedlik és az SFM 18 milliárdos vagyonát a Nyílt Társadalom Alapítványoknak adja. Egyrészt ez jelentős adómegtakarítást jelent a hozzá hasonlóan cselekedő milliárdosoknak megtartva közben a teljes hatalmat a vagyon felett. Másrészt, így olyan „nemes célok” mögé tud megbújni mint az Információs és Digitális Jogok vagy a Független Újságírás pártolása. Nem meglepő módon az első platformon keresztül olyan projektet támogat az alapítvány mint a semleges internet támogatása Ausztriában (?) vagy az EU-s Adatvédelmi szabályozás, amit világstandardnak akarnak kikiáltani. Nem meglepő módon az ilyen világmegváltó kommunikációs csatornákhoz kapcsolódó ötletek is 2016 óta aktuálisak az alapítvány számára – a pénzügyi források is átlagosan évente 3.8%-al növekszenek. Független Újságírás címen jelentős összegekkel támogatják a szabad véleménynyilvánítást, a tényfeltároló újságírást és a kisebbségi csoportok hangjainak felerősítését. Ahogy sejthettük, ez is 2016 óta lett hirtelen fontos számukra, és egyedül 2020-ban 25.8 millió dollárt szánnak erre a célra.

Teljes letámadás

Úgy tűnik Soros vérszemet kapott és 2016-tól kezdve többfrontos letámadást vezényel. Immár nem csak pénzügyi spekulációval támadja a számára nem megfelelő kormányokat az USA-tól Magyarországig, illetve nem elég számára, hogy isszák szavait Brüsszelben a Soros-bérencek. Eldöntötte, hogy valószínűleg utolsó nagy háborújaként kihasználja a digitalizációt és beférkőzik a magánéletünkbe is. Fontos mindenkinek megértenie, ha eddig nem lett volna világos, hogy Soros és társai veszélyes játékot játszanak. Tegyünk meg mindent, hogy megállítsuk ő és csatlósainak ármánykodásait.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/98824/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?