Blogolj!

Sorosék a járvány idején is a kisebbségeket féltik


Szinte nincs olyan ember, akit ne érintett volna valamiképpen mindennapjaiban a koronavírus-járvány. Home office, vásárlási idősáv, kötelező maszkviselet, rosszabb esetben pedig a munkahely megszűnése, megfertőződés, vagy egy családtag elvesztése. A járványnak nem tulajdonsága, hogy bizonyos kisebbségi csoportokat kipécéz magának és rájuk nézve különösen is káros, a Soros-hálózat azonban még ezt a kialakult helyzetet is érzékenyítésre akarja kihasználni.

2020. június 16-án tartották meg az Egy társadalom röntgenképe: kisebbségek és hátrányos helyzetű csoportok a járvány idején Magyarországon (X-ray of a society: Minorities and disadvantaged groups during the pandemic in Hungary) című online konferenciát a Magyar Helsinki Bizottság és az MTA-ELTE SPECTRA Lendület Kutatócsoport közös szervezésében.

Az eseményen felszólalók közül szinte mindenki a kutatócsoport tagja, az egyedüli kakukktojás a Helsinki Bizottság ügyvédje és A Város Mindenkiét egyik tagja, Ivány Borbála volt, aki a gyűlölet-bűncselekményekről beszélt.

A többi előadó érintette az etnikai kisebbségek, az LMBT személyek és a migránsok helyzetét is. Tudjuk, hogy Sorosék célja kifejezetten az irántuk való érzékenyítés, ugyanakkor érthetetlen, hogy egy tényleg minden társadalmi csoportot érintő világjárvány és azt követő gazdasági válság idején miért kell megint külön kisebbségi csoportokkal foglalkozni…

A Magyar Helsinki Bizottsággal korábban több cikkünkben is foglalkoztunk már, nyílt titok, hogy Soros egyik legfontosabb hazai zászlóshajójáról van szó. Vessünk azonban egy pillantást most a másik szervezetre, az MTA-ELTE SPECTRA Lendület Kutatócsoportra.

A 2009-ben az MTA-n indult Lendület program célja a tudomány különböző területein tevékenykedő magyar tudósok itthon tartása, vagy visszahívása hazánkba. Ennek keretén belül alakult meg a 2018-2023 között Bárd Petra kriminológus vezetésével működő SPECTRA kutatócsoport.

Tagjai a következők:

Dr. Bárd Petra az ELTE ÁJK oktatója, aki a Kriminológiai Tanszéken tanít a kriminológia és kriminálpolitika mellett emberi jogokat is, emellett pedig óraadó tanár a CEU-n.

Kutatási területei közé tartozik a jogállamiság és az emberi jogok kapcsolata is. Az Európa Tanács HELP (Human Rights Education for Legal Professionals) programja keretében „bírák és ügyészek részére tananyagot készített és tanfolyamot szervezett a gyűlölet motiválta bűncselekményekkel kapcsolatos jogalkalmazási kihívásokról”. Magyar fordításban ez azt jelenti, hogy érzékenyítő tréningeket tart nekik, de ez természetesen nem olyan, mintha befolyásolni akarná a jogalkalmazást…

Dr. Barna Ildikó szociológus, az ELTE Társadalomtudományi Karának docense. Kutatási területei közé tartozik többek között az antiszemitizmus, gyűlöletcselekmények, gyűlöletbeszéd, szélsőjobb és a xenofóbia. A szélsőbal láthatólag nem, pedig az Antifa háza táján is lenne mit kutatnia, ez biztos. A hölgynél inkább a Fidesz rögzült be és nem riad vissza attól sem, hogy a világot bejárva terjessze a véleményét, miszerint a magyarok idegenellenesek, elsősorban a magyar kormány „migránsellenes propagandája” miatt.

Dombos Tamás közgazdász, szociológus, antropológus (a CEU-n végzett). 2001-2011 között a CEU kutatója volt, kutatási területe az esélyegyenlőség. 2007 óta dolgozik a Soros-hálózathoz tartozó LMBT érdekeket képviselő Háttér Társaságnál. 2012-től a Magyar LMBT Szövetség ernyőszervezet egyik ügyvivője. Az elmúlt években homofób és transzfób gyűlöletbűncselekmények áldozataival kapcsolatos projekteken dolgozott.

Dr. Fellegi Borbála 2008-tól alapítója és ügyvezetője a Foresee Kutatócsoportnak, valamint óraadó az ELTE ÁJK-n. A Foresee egyik partnere a CEU.

Dr. Héra Gábor, kutató, szociológus. Figyelemmel kíséri a romák elleni diszkrimináció, előítélet és gyűlölet-bűncselekmények megnyilvánulásait. Több hazai és nemzetközi kutatási program kutatója, egyúttal a Foresee Kutatócsoport munkatársa. Honlapján elérhető önéletrajzából kiderül, hogy több kutatását is a Nyílt Társadalom Alapítvány megbízásából végezte.

Dr. Kirs Eszter több hazai egyetemen is oktat, 2013 óta pedig jogi előadója a Magyar Helsinki Bizottságnak. Itt a honlapjuk információi szerint szakmai képzéseket szervez és emellett „egyetemi és középiskolai, emberi jogi tárgyú oktatási projektek végrehajtásáért felelős”. Magyarul a diákokat érzékenyíti, a Mark My Professor adatlapja alapján időnként kevesebb sikerrel.

markmyprofessor.com

Szontagh Veronika kisebbségpolitikus és kriminológus, kutatási témája a gyűlölet-bűncselekmények és az áldozathibáztatás. Órákat tart a kriminológus mesterképzésen, illetve a jogászképzésben is. 2017/18-as tanévben az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa volt, emellett 2018 év elejétől az TK Jogtudományi Intézet tudományos segédmunkatársa.

Dr. Uszkiewicz Erik jogász, kutatási témája az előítélet és diszkrimináció a jogalkalmazásban. Az ELTE-ÁJK Jog- és Társadalomelméleti Tanszékének oktatója. Az elmúlt időszakban civil szervezetek munkáját segítette kutatásokban való részvétellel, projekt-menedzsment szolgáltatásokkal. Folyamatosan tart képzéseket civil aktivistáknak, rendészeti szakembereknek. Korábban olyan Soroshoz köthető helyeken dolgozott, mint a Mérték Médiaelemző Műhely, vagy az Eötvös Károly Intézet.

Forrás: markmyprofessor.com

A gyűlölet-bűncselekmény esetén a tett oka az áldozat egy társadalmi, jellemzően kisebbségi csoporthoz való tartozása, és bár legtöbbször erőszakos, megvalósíthatja a gyűlöletbeszéd is. Ez eddig rendben van, csakhogy a liberális emberjogi szervezetek és jogvédők elkezdték ezt az indokot felhasználni saját céljaik érdekében. Olyan szinten folyik a vádaskodás jellemzően konzervatív jobboldali politikusok, kommentátorok és még választópolgárok ellen is gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva, hogy az már kezd egy orwelli disztópiára hasonlítani. Orwell 1948-ban megjelent 1984 című könyvében, amely sajnos napjainkban is aktuális – csak a kommunizmust, mint totalitárius ideológiát mára felváltotta a liberalizmus. A műben az, aki „bűngondol” az gondolat bűncselekményt követ el. Napjainkban családanyákat visznek el Twitter posztok miatt, meghurcolnak és esetenként meg is ölnek embereket, akik kiállnak amellett, hogy minden élet számít (All Lives Matter) és a listát hosszasan lehetne még folytatni...Megérkeztünk volna Orwell világába? Egyre inkább úgy tűnik, hogy igen.

Fontosnak tartjuk megmutatni olvasóinknak, hogy milyen szintű összefonódások vannak a Soros-hálózat egyes intézetei között. Sokszor a semlegesnek látszó kezdeményezések mögött is meghúzódnak a nyílt társadalom szálai. Az MTA-ELTE SPECTRA Lendületben Kutatócsoport nyolc tagja közül hatnál található interneten elérhető információk alapján kötődés Sorosékhoz. Ez nem a véletlen műve.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/98389/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?