Blogolj!

Soros újabb hatalmas összeget tolt „a fekete közösségek építésére” – íme a részletek


Annak érdekében, hogy a nemzet faji igazságosság felé mutató történelmi helyzetét támogassa, a  Nyílt Társadalom Alapítvány bejelentette, hogy összesen 220 millió dolláros beruházást eszközöl az országban feltörekvő szervezetek és vezetők irányába, akik a fekete közösségekben hatalmat építenek, és ígéretet tesznek arra, hogy képesek az adott szituációt kihasználva jobb helyzetet teremteni az érintett csoport számára.

Ennek a támogatásnak a legnagyobb része - 150 millió dollár - ötéves ciklusokban történik a fekete vezetésű igazságszolgáltatási szervek számára, amelyek elősegítik a faji egyenlőség felé mutató lendület megteremtését és fenntartását. A nyitott társadalom reakciója tükrözi azt a meggyőződést, hogy a valódi haladáshoz hosszú évek folyamatos támogatására van szükség, és legyen mód a vezetők elszámoltatására az érintett közösségek által.

„Inspiráló és hatalmas tapasztalat jelen lenni a faji igazságügyi mozgalom ezen átalakulási pillanataiban!” - mondta Patrick Gaspard, az Open Society Alapítvány elnöke. „Nagy örömünkre szolgál, hogy alapítónk és elnökünk, Soros György által elindított létfontosságú munkát folytathatjuk az elnyomott emberek jogainak, méltóságának érdekében az egész világon.

„A szisztematikus rasszizmus lebontására irányuló küzdelem folyamatos; a köztársaság hajnalától napjainkig létezett, és beépült a kormányzat minden szintjébe, valamint a büntető- és igazságszolgáltatási rendszerekbe. Azonban az emberek sokasága, akik utcára vonultak, reményt nyújtanak mindannyiunknak. Ennek az amerikai történelem számára legnagyobb eseménynek a sikerét évekkel, nem pedig hetekkel kell mérni!” - mondta Tom Perriello, az Open Society-USA ügyvezető igazgatója.

„A befektetések e csoportjának kedvezményezettjei között vannak olyan feltörekvő szervezetek, mint például a Black Voters Matter és a Circle for Justice,  és vannak köztük, akik a rendőrség megszüntetéséért harcolnak. Ezek a szervezetek együttesen alkotják az igazságosság létfontosságú ökoszisztémáját, amely alkalmas arra, hogy a mai rendkívüli energiát kiaknázza és biztosítsa, hogy érdemi reformot eredményezzen. Itt az ideje a sürgős és merész fellépésnek az Amerikai Egyesült Államokban a faji igazságtalanság leküzdésére” - mondta Alex Soros, az Open Society Alapítvány elnökhelyettese. „Ezek a beruházások képessé teszik a fekete közösség vezetőit arra, hogy újra gondolják a rendőrséget, megszüntessék a tömeges bebörtönzést, és a lehetőségek előtt álló akadályokat, amelyek már régóta az egyenlőtlenségek forrásai.”

A Nyílt Társadalom emellett jelentős befektetések sorozatát is végrehajtja, összesen 70 millió dollárral a faji igazságosság elősegítése érdekében. Ezek a kezdeményezések a következőket foglalják magukban:

  • Beruházások egy sor városban, melyek kapcsán újra gondolják a közbiztonságot, túlmutatnak a kriminalizálás és a börtönbüntetés kultúráján, és céljuk a biztonságos, egészséges és faji szempontból igazságos közösségek létrehozása. E célok érdekében merész és ígéretes stratégiákat fognak finanszírozni.
  • Pénzügyi támogatás, érdekképviselet és technikai segítségnyújtás révén partnerük lesznek az önkormányzatok és a helyi szervezetek.
  • A további beruházások a fiatalok polgári elkötelezettségének előmozdítására irányulnak, akik közül sokan elsőként folytatnak aktivista tevékenységet hazájuk történelmének rendkívüli politikai pillanatára adott válaszként. Mivel a nyári szakmai gyakorlatokat a COVID-19 által megrongált munkaerőpiacon megszüntették, és a középiskolák és a főiskolák nem tudják, tudnak-e ősszel hallgatókat fogadni a campusba, az Open Society finanszírozása lehetőséget teremt a hallgatók számára, hogy beiratkozhassanak gyakornoknak illetőleg részt vegyenek ösztöndíjakban, amelyek a faji igazságosságra, a demokráciára, a szervezésre és a mentorálásra összpontosítanak.
  • Támogatás a választók elnyomása és a dezinformáció elleni küzdelem, valamint a biztonságos választások biztosítása érdekében a pandémia közepette folytatott erőfeszítések támogatására.

„A rendkívüli lendület fenntartása a fekete élet igazságszolgáltatásának megteremtése szempontjából alapvető fontosságú a demokrácia útjának elérésében! Össze kell kapcsolnunk a mozgalom hosszú távú elkötelezettségét a rövid távú lehetőségekkel!” - mondta Gaspard.

Nos mi ez, ha nem az idén tartandó amerikai választásokba történő nyílt beavatkozás?

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/97763/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?