Blogolj!

Újabb tőkeinjekciót kapnak a Soros-hálózattól a balliberális szerkesztőségek


Több mint 700 millió forintot fordít a közeljövőben a független újságírás támogatására Civitates nevű programja keretében az Európai Alapítványok Hálózata (NEF). A szervezet  szponzorai között találjuk a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványokat (OSF), valamint az Oak Alapítványt (a magyarországi Helsinki Bizottság egyik legbőkezűbb finanszírozója). 

A kiírás szerint a nyerteseket éves költségvetésük 30-50 százalékával, de egy-egy díjazott pályázó esetében legfeljebb 200 ezer euróval, azaz 70-75 millió forinttal támogatják a következő három évben, de a futamidő további két évvel meghosszabbítható. Ebbe a következő országgyűlési (2022), európai parlamenti és helyhatósági (2024) választások egyaránt beleesnek.  

 

A pénzért cserébe a Civitates többek között az “európai demokrácia védelmét”, a “hatalommal való visszaélés leleplezését”, a társadalmi egyenlőség erősítését várja.

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban, az jól lemérhető egy tavalyi mintaprojektjükön, amelyet Andrea Menapace, az olasz Koalíció a Polgári Szabadságjogokért vezetője mutatott be: a szervezet vezetője szerint fel kellett ismerniük, hogy az NGO-k nem jól kommunikáltak a migráció kapcsán. A bevándorlásról, a “menekültek” befogadásáról kezdetben nyíltan beszéltek, ám ez hiba volt, hiszen még a fősodoratú sajtó addig prominensnek hitt riportereit, publicistáit is meghurcolták, ha a befogadás mellett érvelt.

A beszámoló szerint a Civitates által pénzelt “civilek” bemérték, hogy az olasz társadalom hét különböző csoportra bontható a migráció megítélését illetően, s ebből a két véglet képviselők a leghangosabbak. Annak érdekében, hogy a középenállókat maguk mellé állíthassák, megváltoztatták a narratívát, és a migránsok emberi jogai helyett “arról kezdetek beszélni, hogy kik is vagyunk mi, mint társadalom”. Az ügyüknek pedig igyekeztek megnyerni olyan sikeres olasz üzletembereket, sportolókat, színészeket, akik - tegyük hozzá, bár egyáltalán nem tartoznak a tipikus bevándorlók közé - migrációs háttérrel rendelkeznek.

Ez valami hasonló ahhoz, mint ami Georg Floyd halála nyomán az Egyesült Államokban is megindult. Hiszen a “Black Lives Matter nem új szlogen, viszont most először sikerült mögött egyesíteni a szélsőbaltól a mérsékelt jobboldalig sokféle embert és érdekcsoportot.

Visszatérve a Civitates “független szerkesztőségeket” támogató pályázatára, az hangsúlyozottan kísérleti jellegű, ezzel magyarázzák, hogy jelenleg mindössze 2 millió eurót osztanak szét, de előre jelezték, hogy a program sikere esetén ez az összeg nőhet.

Arról egyébként, hogy a Soros-hálózat és szövetségesei miként használják a liberális sajtót céljaik elérése érdekében legutóbb májusban írtunk itt és itt. 

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/97018/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?