Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 2 (kettő), 14 (tizennégy), 27 (huszonhét), 32 (harminckettő), 36 (harminchat), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt, az 5 találatos szelvényekre egyenként 332.755 forintot; a 4 találatos szelvényekre egyenként 7.765 forintot; 3 találatos szelvényekre egyenként 2 145 forintot fizetnek.
Blogolj!

A város mégsem mindenkié: Pikó és a Soros-hálózat tovább nyomul


Magyarország túl van a koronavírus-járvány első hullámán, a magyar emberek összefogásának hála a védekezés sikeres volt, és bár sajnálatos módon 570 áldozata így is volt a járványnak, elmondható, hogy hazánk jól vizsgázott. Mindez a magyarok fegyelmezettségén túl a kormány gyors és hatékony intézkedéseinek köszönhető, amivel mind az egészségügyi, mind a gazdasági katasztrófa elkerülhetővé vált. A védekezésből azonban az ellenzék kimaradt, és a nemzeti minimum helyett, ahol tudták, akadályozták a döntéshozatalt: emlékezzünk, hogy nem szavazták meg a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, a hazai és a nemzetközi sajtóban is támadták az intézkedéseket, ismét csak a beakadt diktatúra lemezt tudták feltenni. A baloldal nem tud túllépni a kormány iránt érzett gyűlöletén, nemcsak a politikai pártok, hanem a Soros-féle álcivil szervezetek sem.

Korábban írtunk már A Város Mindenkié csoportosulásról, akiknek Sebály Bernadetten keresztül Szél Bernadetthez vannak kötődéseik, illetve Udvarhelyi Tesszán keresztül a VIII. kerület polgármesteréhez, Pikó Andráshoz. Legújabb cikkünkben azzal foglalkozunk, hogy a járvány idején milyen agitációs tevékenységet folytattak petícióindítással, illetve tüntetéssel. 

A Város Mindenkié rendszeresen szervez tiltakozásokat, „hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon is tömegeket érintő lakhatási válságra, rámutasson a kormány és az önkormányzatok felelősségére, és bemutassa a válság megoldását jelentő szakpolitikai válaszok.” Ez szerepel a honlapjukon szereplő felhívásban a Lakásmenethez történő csatlakozásra. Hivatkoznak benne a megugrott albérletárakra, az üresen álló önkormányzati bérlakásokra és a hajléktalan emberek „üldözésére”. Szerintük az, aki saját lakást szeretne, egy életre eladósodik. Éppen azért született meg a kormány családvédelmi akcióterve és azt megelőzően a családi otthonteremtési kedvezmény, hogy a fiatalok családalapítását megkönnyítsék. Az albérletárak valóban magasak, de a piacon az értéket a kereslet és a kínálat határozza meg, ez igazán nem a kormány hibája. A hajléktalan embereket senki sem üldözi, sőt, az országban elegendő szálláshely áll rendelkezésre, a baj az, hogy nem akarnak részt venni az utcán élők az intézményi ellátásban, gyakran azért, mert közülük azok, akik alkoholisták, drogosak, vagy balhéznak, le kell mondjanak a destruktív életvitelükről és alá kell vetniük magukat bizonyos együttélési szabályoknak. Ezzel persze nem foglalkozik A Város Mindenkiért csoport...

A szervezet a járvány alatt nyílt levelet intézett a fővárosi önkormányzatok vezetőihez, melynek lényege az, hogy a hajléktalanoknak – az intézmények zsúfoltsága miatt – biztosítsanak lakást, ha nem most, akkor legalább a második hullám idejére. Kíváncsiak lennénk, hogy a cimborájuk, Pikó András reagált-e a megkeresésre, már csak a korábban említett személyi összefonódás miatt is, hiszen az egyik aktivistájuk, Udvarhelyi Tessza a józsefvárosi polgármester kampányfőnöke volt. Pikó a választási kampányban még arról beszélt, hogy sok üresen álló önkormányzati lakás van a kerületben, amelyeket a megválasztása után ő majd elérhetővé tesz a rászorulók számára. Ehhez képest idén egy bérlakás pályázatot sem fognak kiírni Józsefvárosban, sőt, azokból számosat inkább eladnak, valamint a koronavírus idején azoktól vett el saját döntéssel, egy személyben közszolgálati lakásokat, akik a járvány elleni védekezés frontvonalában harcoltak.

Nos, ők nem Pikóval foglalkoznak, hanem már a válsághelyzet elején petíciót indítottak. Ebben meglepő módon elismerték a kormány egyes intézkedéseit, így a hiteltörlesztési moratóriumot és a kilakoltatások felfüggesztését is, de ez természetesen nem elég. Követeléseik között szerepel az albérletben élők megsegítése, a közműszolgáltatások kikapcsolásának moratóriuma, a rezsiköltségek felének átvállalása és számos más képtelen kérés. Igen, ezek papíron jól néznek ki, de a pénzt nem a fáról szedi a kormány sem, nem lehetne előteremteni rá a forrásokat. A petíciót a Szabad A Hang oldalán keresztül lehet aláírni a teljes név, irányítószám és e-mail cím megadásával.

A Szabad a Hang „testvér platformja” az az „A Hang”, amelyik lebonyolította 2019-ben a főpolgármesteri előválasztást. Az oldalukon fellelhető adatkezelési tájékoztató szerint külföldre is továbbítanak adatokat, a fenntartó cég a Magyarhang Nonprofit Kft.

A tájékoztató alapján a megadott személyes adatokat hat évig tárolják, ami azért problematikus szerintünk, mert egy-egy ilyen petíciós aláírásgyűjtés és kampány jellemzően sokkal rövidebb ideig tart, a célnak megfelelne akár egy pár hónapos időtartam is, így érthetetlen a hosszú tárolási határidő. Hacsak nem azt feltételezzük, hogy az e-mail cím és az irányítószám megadásával politikai kampányok számára is hasznos adatokat szerezhetnek... Az üzemeléshez a ChangeSprout Inc., az Amazon Web Services és a SendGrid Inc. szolgáltatásait veszik igénybe, így az adatok feltehetően az USA-ba és Luxemburgba továbbítódhatnak.

Az A Város Mindenkié legutóbbi akciója egy június 12-én az Építésügyi és Örökségvédelmi Kormányhivatal előtt tartott tüntetés volt „A Belváros Mindenkié” címszó alatt, mikor kiálltak Karácsony Gergely nagyszerű ötlete mellett, hogy a fővárosi városházára hajléktalanokat költöztessenek be. Nem meglepő, hogy támogatják az ötletet, hiszen egyik aktivistájukat, Misetics Bálintot Karácsony Gergely felfogadta, hogy segítse a fővárost hajléktalanügyekben. Lehet, hogy éppen az ő fejéből pattant ki a remek ötlet? 

Természetesen nem vagyunk érzéketlenek, mi is érzünk empátiát az utcán élők iránt és azzal is tisztában vagyunk, hogy a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett gazdasági válság megélhetési nehézséget okoz sok ember életében. De az a megoldás, amit A Város Mindenkiért csoport felkínál, nem megfelelő. Arról nem is beszélve, hogy a hajléktalankérdés mentén azért más progresszív liberális ügyek mellett is ki szoktak állni és aktivistáik, így Sebály, Misetics és Udvarhelyi is igen közel vannak a baloldali politikához. Mi pedig ki fogjuk őket rángatni a napfényre...

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/96644/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?