Blogolj!

Miközben a liberálisok leuralják a magyar médiát, a Riporterek Határok Nélkül a sajtószabadságért aggódik


“A Riporterek Határok Nélkül (RSF) éves sajtószabadságot értékelő jelentése alapján Magyarország a 89. helyen áll (2 helyet rontva) a vizsgált 180 ország rangsorában. Az EU-ban csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, mint nálunk” - hirdeti Facebook oldalán az Amnesty International. A Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata (OSF) által is busásan támogatott nemzetközi “jogvédő” szervezet szerint a “tavalyi eredményhez képest (akkor 14 helyet rontottunk) a (további) két helyes visszaesést részben az okozza, hogy a kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) uralja a médiapiacot, amit az állami hirdetések is komolyan torzítanak.” 

Riporterek határtalan fantáziával

A magunkfajta, nemzetben gondolkodó emberek erre akár elégedetten csettinthetnének is, de ahogy már a szélsőliberális sajtótól és NGO-któl megszokhattuk, amit híresztelnek - jelen esetben sajnos - köszönőviszonyban sincs a valósággal. Mielőtt azonban rátérnénk arra, hogy mekkora fölényben van az ellenzéki sajtó; hogy mekkora médiazajban kénytelen a nemzeti oldal az emberek figyelméért küzdeni, ejtsünk néhány szót az RSF rangsorának komolytalanságáról! 

A párizsi székhelyű szervezet rangsorában hazánkat számos, a fejlett demokráciák körébe aligha sorolható afrikai ország is megelőzi, többek között: Sierra Leone (85), Burkina Faso (38), Niger (57) vagy éppen Lesotho (86). Nos, ebből úgy tűnik, a Soros-hálózat “tagszervezetei” között sem teljes a szinkron, mivel ezek az államok a Freedom House (FH) “demokrácia jelentései” szerint a Modorként számontartott Magyarországnál jóval távolabb állnak az idealizált “nyitott demokráciától”.  Az FH rangsorában ugyanis 70 pontot kapott a megszerezhető százból. Sierra Leone viszont csak 65-öt, Burkina Faso 56-ot, Niger 48-at és Lesotho 63-at. Ezekben az országokban tehát lényegesen rosszabbak körülmények: gyakrabban és mélyebben sértik meg az emberi és a polgári jogokat, mint nálunk, a sajtószabadság mégis nagyobb?  

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az RSF sajtószabadság-listáján Málta a 81., Szlovákia pedig a 33. helyezést érte el. Okoz ez némi fejtörést azoknak, akik hallottak már Daphne Caruana Galizia és Ján Kuciak meggyilkolásáról. Daphne Caruana Galizia máltai újságíró, akit azért robbantottak fel, mert feldolgozta a Sorosra is rossz fényt vető Panama-iratok hazájára vonatkozó adatait. A szlovák Ján Kuciak-ot pedig menyasszonyával együtt ölték meg. Úgy tűnik, a sajtómunkások kivégzése nem árt annyit a sajtószabadságnak, mint a KESMA... 

...és akkor itt térjünk rá a riporterek határok nélküli fantáziájának arra a torzképzetére, miszerint Hazánkban a kormánypártoknak lejt a médiaterep. Ennek két adatbázis is egyértelmű cáfolatát adja. Az egyik az Amazon Alexa világranglistája, melynek magyarországi toplistáján az első ötvenbe egyedül az Origo (14.) fért bele, de 6. helyén az Indexet, 11. helyén a 24.hu-t, míg a 15.-en a 444-et, a 27.-en a hvg-t és a 28.-on a Portfóliót találjuk. Az Alexa a látogatók száma, az oldalon eltöltött idő, az aktivitások stb. alapján szintetizál egy értéket, s az alapján állítja fel top 500-as listáit. 

Beszédesebb azonban a Similarweb, hiszen ott az egyes oldalak látogatottsági adatait is megtaláljuk havi bontásban. Ezek szerint az Indexnek idén márciusban 72,29 milliós forgalma volt, a 24.hu-nak 31,2 milliós, a hvg-nek 25,19 milliós, a 444-nek pedig 20,41 milliós. A szomorú valóság ezek alapján az, hogy minden ellenkező állítással szemben Magyarország kapcsán inkább kétharmados baloldali véleménydiktatúráról kellene beszélnünk! 

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/93723/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?