Blogolj!

Újabb jó ötlet Soroséktól: szavazati jog a súlyos értelmi fogyatékosoknak


Mintegy hatvanezer értelmi fogyatékosnak adna választójogot a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata által busásan támogatott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), mely a szociális otthonok bezárását is követeli.  

A szervezet, most egy Magyarországot elmarasztaló ENSZ jelentést lobogtat, amelynek előzményéről azt írják, egy napokban kiadott közleményben: “A fogyatékossággal élő személyek jogvédelmével foglalkozó Validity Alapítvány 2017 júniusában vizsgálat lefolytatását kérte az ENSZ bizottságtól az egyezményben foglalt jogok súlyos és rendszerszintű megsértésének gyanúja miatt. Az eljáráshoz a TASZ is csatlakozott...”. 

A Validity Alapítványról érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi években legkevesebb 150 millió forintot kapott az OSF-től, s bevételeit előszeretettel fordítja a jogászok érzékenyítésére és stratégiai perek indítására.  

Azok számára, akik nem ismerik a kifejezést: a stratégiai perek lényege, hogy a “jogvédők” bírósági úton próbálnak kikényszeríteni jogszabálymódosítást, vagyis a demokrácia megcsúfolásának egyik, a szélsőliberális körökben nagy népszerűségnek örvendő módja. 

Ha Gyurcsány szavazhat, kitől tagadhatnánk meg ezt a jogot?

Szóval a hazánk elleni vizsgálatot Soros elvtársai rendelték meg. És vajon mire jutott az ENSZ szakbizottsága, amely - többek között - független-objektív jogvédők, akadémikusok, ügyvédek és szociális dolgozók megkérdezésével alakította ki álláspontját? Arra, hogy a feljelentés alapos, és a magyar kormány valóban súlyosan és rendszerszinten sérti a fogyatékossággal élő polgárok döntési szabadságát és az önálló életvitelhez való jogát”. 

Az ENSZ a Validity és a TASZ egyaránt úgy vélik, megengedhetetlen, hogy a magyar jogszabályok lehetőséget biztosítanak értelmi fogyatékos emberek döntési jogának korlátozására. Ráadásul a kormány nem is akar meghunyászkodni; nincs jogalkotói szándék elmozdulni a gondnoksági rendszertől. 

Tehát az fáj nekik, hogy a mentális állapotuk miatt felelős döntések meghozatalára, de gyakran még az önálló életvitelre is képtelen emberek, például egy skizofrén vagy egy Down-szindrómás nem szavazhat, viszont az állam gondoskodni próbál róluk.  

Egy korábbi cikkében a TASZ is elismerte: “A gondnokság alá helyezett emberek közös tulajdonsága az, hogy (…) sokan közülük szegények, magányosak, vagy olyanok, akiket családjuk már nem tud vagy nem akar gondozni tovább.”  

Viszont szerintük erre a problémára az a megoldás, hogy a felelős döntésre képtelen emberek mellé olyan támogatókat kell kirendelni, akik majd segítenek nekik meghozni a helyes döntést.  

Ez miben különbözik a gondnokságtól? Egyetlen nagyon lényeges dologban: a fogyatékossággal élő, cselekvőképtelen emberek nem szavazhatnak, és helyettük a gondnok sem húzhatja ide vagy oda az x-et. A támogatói rendszer esetében viszont a “megfelelően érzékenyített” segítő, aki lehet állami alkalmazott, de éppenséggel egy “jogvédő” szervezet munkatársa is, jószándékúan rávezetheti a pártfogoltját arra, hogy kire kell szavaznia... 

A Soros-hálózat tehát a fogyatékossággal élőket is képes lenne kihasználni céljaik elérése érdekében. 

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/93584/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?