Blogolj!

Javier Villamor, spanyol újságíró: a jelenlegi spanyol kormány Soros bábkormánya


Exkluzív interjút készített Javier Villamor úrral, a baloldali spanyol kormánnyal szemben kritikus újságíróval a Tűzfalcsoport.

Korábban Cvetin Chilimanov, szabadúszó macedón újságíróval, a Macedón Hírügynökség angol nyelven író munkatársával; a Stop Operation Soros nevű mozgalom tagjával is beszélgettünk.

Nemrég pedig Eli Vered Hazan úrral, az izraeli Likud külügyi igazgatójával készítettünk interjút, aki elmondta nekünk: Soros György belülről pusztítja Izraelt; a szervezetei éjt nappallá téve kiapadhatatlan forrásból dolgoznak azon, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától.


  1. Vegyük szemügyre a spanyol politikai helyzetet. Magyarországról úgy látjuk, hogy ott gyakorlatilag nincsen politikai stabilistás. Hogyan hat ez az ország gazdaságára, szuverenitására és biztonságára?

Az 1978-as alkotmány elfogadása óta politikai instabilitás van Spanyolországban. Az alkotmány elismeri a nemzeten belüli nemzeteket, ez az oximoron pedig többféle problémát is okozott, például megnyitotta az utat a szeparatizmus előtt.

Spanyolország a német tartományokhoz hasonló módon decentralizált ország, de ennél bonyolultabb a helyzet. A régióink, mint például Katalónia vagy Baszkföld, egész Európában a legnagyobb autonómiával rendelkeznek, mégis konfrontatív politikát folytatnak a központi kormányzattal, és ilyenformán a spanyol társadalom többi részével szemben is.

A jelenleg hivatalban lévő kormány, amely több éves instabilitást követően került hatalomra, egy emlékeztető a polgárháború előtti kormányra, amit szocialisták, kommunisták, szeparatisták, anarchisták és antikapitalisták alkottak... Röviden mindazok az erők, amelyek a spanyol nemzet és történelme ellen vannak. Más szóval: spanyolellenesek.

Gazdasági értelemben egy ilyen kormány elriasztja a magánbefektetőket, amint az eddig is történt és fog is, ahogyan Spanyolország egy újabb gazdasági válság felé tart. Nemzeti szuverenitásunkat tekintve teljesen fel van hígulva, mivel a többi uniós tagállamhoz hasonlóan egyrészről az Európai Unió veszélyezteti a szuverenitást, de Spanyolországban ráadásul a népszuverenitás sem érvényesülhet teljesen, hiszen a központi kormánynak a kormányzáshoz jelenleg szüksége van a szeparatisták támogatására. Ezt köszönhetjük az 1978-as alkotmánynak.

A biztonságunk kérdésében egyértelmű, hogy Spanyolország szomszédai (egyben ellenségei), mint Marokkó, egyből vérszemet kapnak, ha látják a spanyolokat botladozni. Pedro Sánchez miniszterelnökről pedig mindenki tudja, hogy mindössze egy báb, akiből sok mindent ki tudnak kényszeríteni. Mondjuk olyan, mint az üzletvezető, aki ingyen elosztogatja a termékeit ahelyett, hogy jó áron eladná őket.

Spanyolországot már 42 éve árulják és teljesen ki fog üresedni, ha nem sikerül megállítani ezt az őrületet.

  1. Szigorú intézkedések vannak érvényben a koronavírus miatt: jelenleg mi a helyzet, lehet-e még valamit tenni ellene? Van valami tanácsod a magyarok számára?

Jelenleg Spanyolországban teljes a káosz. Politikai, egészségügyi és gazdasági szinten is. Ha ehhez hozzáadjuk a hatalmon levőktől függő médiát, veszélyes elegyet kapunk.

Hazánkban a legmagasabb a megbetegedések és halálozások száma a népességhez viszonyítva. Értesüléseink szerint a kormány hónapok óta tisztában volt a veszéllyel, de nem léptek semmit a március 8-i (nőnapi) feminista felvonulás utánig. Ez a szigorúan ideológiai demonstráció sokba került nekünk emberéletek tekintetében. A kormány előbb vagy utóbb meg fog fizetni érte, még akkor is, ha most önmosdató kampányt indítottak. Mindezen felül az egyik legutóbbi botrány az, hogy egy jól ismert baloldali sajtóorgánum létrehozott egy hamis újságírói profilt, hogy a baloldali kormány hivatalos álláspontját visszhangozzák, mintha az független és objektív vélemény lenne. Tiszta szégyen.

A tanácsom a magyaroknak az, hogy ne pánikoljanak. A helyzet súlyos, de csak azok a politikusok fogják kihasználni az embereket és csökkentik a szabadságunkat és a rálátásunkat a világ többi részére, akik a nép ellenségei. Már most láthatjuk, hogy a globalisták több hatalmat kérnek a nemzetközi szervezetekben, ahelyett, hogy segítenének a nemzeteknek a koordinációban, jobban megérteni a helyzetet, együttműködni és szolidaritást mutatni egymás iránt.

 

  1. Kiben találhatnának a magyar konzervatívok szövetségesre Spanyolországban? Hogyan tudnánk egymásnak segíteni?

Az egyetlen konzervatív párt – jóllehet liberális – jelenleg a Vox, amely betöltötte a politikai űrt, amit a Partido Popular (Néppárt, hivatalosan jobboldali konzervatív párt, az utóbbi időben ez megváltozott – a szerk.) hagyott maga után azzal, hogy jelenleg balközépre húzódott, különösen az abortusz és az LMBT kérdések tekintetében.

Az Európai Unió mostani állapotát alapul véve euroszkeptikusnak tartom magam, de úgy hiszem, hogy lehetséges (és szükséges is) megújítani, hogy az európaiak ismét tudjanak hinni ebben a közös projektben. Az olyan országok, mint Franciaország és Németország hozzáállása a déli szomszédokhoz, mint Spanyolország és Olaszország – de az olyan országokhoz is, mint Magyarország, akik nem hajolnak meg a brüsszeli bürokrácia követeléseinek például a család kérdésében – csak tovább növelik a bizalmatlanságot és a neheztelést.

Orbán Viktor és a Visegrádi Négyek vezetői megmutatták, hogy sokféle „Európa” létezik, és mindet meg kell hallgatni. Brüsszel totalitárius törekvéseit meg kell állítani annak az érdekében, hogy a jövőben is lehessen közös jövőről, szabadságról és gazdasági növekedésről beszélni. Ha mind ebbe az irányba „eveznénk”, amit el tudunk érni közösen, az a képzeltünket is meghaladhatja.

 

  1. Miként ármánykodik Soros Spanyolországban a jobboldal ellen?

 

Már egy ideje követem Soros György tevékenységeit, és a valóság még az elképzeléseinknél is durvább. Ahelyett, hogy azt néznénk, mit tesz Soros a spanyol jobboldal ellen, meg kell vizsgálnunk közelebbről, hogy mit tesz a baloldalért, márpedig rengeteget.

A spanyol kormányban és környezetében rengeteg olyan ember van, aki a magyar milliárdoshoz hasonlóan gondolkodik. A legfontosabb közülük a kormányfő, Pedro Sanchez. Sanchez együttműködött a National Democratic Institute (NDI; Nemzeti Demokratikus Intézet), amelyet a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzelt. Számtalan alkalommal találkoztak is ők ketten (a legelső botrány már rögtön akkor kirobbant, amikor megválasztották miniszterelnöknek, ugyanis titokban találkoztak, nem szerepelt a hivatalos programjában). Többször is beszéltek, de ezekről nem jelentett a Transzparencia Tanácsnak. A korábbi külügyminiszter, Josep Borrell, aki jelenleg az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, szintén sokszor beszélt már Sorossal.

A jelenlegi spanyol külügyminiszter, Arancha González Laya. Korábban a Nemzetközi Gender Bajnokok Egyesület Tanácsának elnöke volt, amiért cserébe a Párizsi Béke Fórum kitüntette. Ezt az egyesületet a Nyílt Társadalom Alapítvány és a Ford Alapítvány támogatják – ez utóbbi alapítvány is Sorostól kap amúgy pénzt. Ahogy spanyolul mondjuk, olyan, mint egy saját farkába harapó kígyó. Soros spanyolországi „erős emberének” leginkább Jordi Vaquer számít, a CIDOB – egy, a katalán regionális kormányhoz köthető külügyekkel foglalkozó agytröszt – korábbi tagja. 

Egy másik Juan Luis Sánchez újságíró, egy baloldali újság, az Eldiario.es alapítója, amely sajtóorgánumról úgy járja a hír, hogy szintén kap pénzt Sorostól. Ez az értesülés nem olyan légből kapott, ha azt nézzük, hogy ez az ember a Nyílt Társadalom Alapítvány európai tanácsadótestületének tagja volt.

Amint láthatjuk, Soros befolyása bőven túlnyúl azon, amit az emberek el tudnak képzelni. Mondhatjuk, hogy a jelenlegi – magát tévedhetetlennek tartó - spanyol kormány egy bábkormány Soros György (és mások) szolgálatában.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/92541/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?