Blogolj!

Így hamisítanak híreket a járvány idején Soros bértollnokai


Pánikkeltésre alkalmas fake news-t gyártott, s ezzel akár bűncselekményt is elkövethetett a Soros György támogatásával alapított 444.hu.

A szélsőséges portál tegnap gúnyosan szemlézte a köztévé egyik híradását, amiben az agrártárca vezetője, Nagy István arról beszélt, hogy Magyarországon továbbra is biztosított a lakosság élelmiszerekkel történő ellátása. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy mindenhol mindent nagy bőséggel kapni lehet – bizonyos termékekből átmenetileg hiány mutatkozhat. Attól azonban senkinek sem kell tartania, hogy ma-holnap nem lesz mit tennie a kosárba, és szerettei elé az asztalra.

Éppen ezért undorító, hogy a hírt, mintegy meghazudtolandó a minisztert, Soros „független-objektív” agitproposai az alábbi (egyetlen metaadatot sem tartalmazó, így beazonosíthatatlan időpontban készült) képpel illusztrálták, a cikkben pedig megjegyzik, hogy a sarki közértben elfogyott az élesztő…

Az őszödi böszme is megmondta, hazudnak "reggel, éjjel, meg este"

A liberális sajtótól persze megszokhattuk, hogy rugalmasan viszonyulnak a valósághoz, a Tűzfalcsoport példálózó jelleggel a hvg egyik ordító hírhamisítására is felhívta már a figyelmet. Egy nemzeti, sőt világméretű vészhelyzet esetén azonban mindez többről szól a tények elferdítésénél, a sajtóetikai szabályok felrúgásánál, és ezért nehéz is átlépni felette. Az ilyen cikkeknek egyszerűen nem szabadna következmények nélkül maradniuk!

Az első felháborodás után mindenesetre mi is elmentünk vásárolni, s mindenki megnyugtatásra közlünk pár képet arról, mit láttunk csütörtök délután az egyik pesti ABC-ben:

Tojásos és tojás nélküli - választék a szárazárus polcokon

Tejtermék is akad bőven

A felvágottat sem jegyre adják

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/92035/pics/15846550484108687_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?