Blogolj!

Soros pénzén keltik a feszültséget az SZDSZ-árvák Gyöngyöspatán


Magyarországon évszázadok óta együtt élnek a magyarok és a nemzetiségek, köztük a cigányok is. Persze, voltak ez idő alatt nehezebb időszakok, sőt, a 19. századi nemzetiségi politikánkért országunk kétharmadával fizettünk meg Trianonban. Manapság azonban azt mondhatjuk, hogy általánosságban véve feszültségmentes az együttélés és nem küzdünk olyan integrációs problémákkal, mint nyugat-európai polgártársaink a Wilkommenskultur bukása óta. Miért keltik tehát a feszültséget Soros álciviljei?

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (Chance For Children Foundation, rövidítve: CFCF) hátrányos helyzetű, főként roma gyermekek segítését tűzte ki célul. 2004-ben jött létre és 2016-ban meg is szűnt a szervezet – bár amint később látni fogják, leginkább csak átalakult. Nem mi mondtuk, az Index írta róluk, hogy „az egyenlő bánásmódot előíró jogszabályok betartását stratégiai perekkel kikényszeríteni próbáló” alapítványról van szó. A kulcsszó pedig a stratégiai pereskedés, amelynek hazánkban a Soros-hálózathoz tartozó szervezetek igyekeznek utat törni, bár a Nyugathoz és különösen az USA-hoz képet – hála az égnek – nálunk ez még gyerekcipőben jár. „Mindenképpen érdemes lenne megkísérelni, hogy valamilyen roma iskolai szegregációs ügy eljusson a luxemburgi Európai Unió Bírósága (European Court of Justice) elé” – nyilatkozta egy később is idézett interjúban 2016-ban a CFCF egyik alapítója, Ujlaky András, ezzel pedig szerintünk mindent elárul a valódi célokról.

A CFCF számos pert indított iskolák, tankerületek és állami intézmények ellen a cigány származású diákok szegregációja miatt. Sőt, a Figyelő egy korábbi cikke szerint „a szervezet munkatársai – köztük Mohácsi Erzsébet – voltak az eszmei megalapozói a hivatalosan a párbeszédes Jávor Benedek EP-képviselő által kezdeményezett kötelezettségszegési eljárásnak, amely a romák hazai szegregációjának a vádjával indult”. Szintén a cikkből következtethetünk a szervezet gátlástalanságára, ugyanis a beszámoló szerint annak ellenére is pereskedtek a roma tanulók érdekében, hogy azzal a szülők és a közösség nem értett egyet.

Az interneten elérhető információk alapján az alapítványt Eleőd Ádám, Mohácsi Viktória és Ujlaky András alapították. Utóbbival 2016-ban készített interjút a Beszélő Online, ahol a kezdetekről beszél. Mint elárulja, Mohácsi Viktóriával (volt SZDSZ-es politikussal) egy CEU-s kurzuson ismerkedett meg, majd a testvérével, a már említett Mohácsi Erzsébettel közösen kezdték el kitalálni a CFCF „projektet”: Ujlaky ugyanis perelgetni szeretett volna.

A szervezet indulásakor a kezdőtőkét Eleőd és Ujlaky adták, de nem kellett sokat várni az első Soros utalásra: a beszámoló szerint az első miskolci per után kaptak pénzt először a Nyílt Társadalom Intézettől. „Soha nem kaptunk évente többet, mint 70-80 ezer dollárt az OSI-tól, és gyakorlatilag mindig ez volt a fix bevételünk. Lényegében ebből élt az alapítvány” – nyilatkozta Ujlaky.

A CFCF támogatói között ott volt a Nyílt Társadalom Intézet, a Magyar Soros Alapítvány, a Norvég Civil Támogatási Alap, az Ökotárs Alapítvány és a Sigrid Rausing Trust, amely nevek már ismerősen csengenek hűséges Olvasóink számára. Pedig egész jó kis summákat is kaptak, ahogyan az a Norvég Civil Alap honlapján található egyik támogatott projektnél is látszik, csak arra 66 000 eurót utaltak nekik.

Érdekesség, hogy a CFCF két projektfelelőse mellett ott szerepel Karlik Cintia neve is, aki a Budapest Pride sajtószóvivője. Ismét egy összefonódás Soros szövevényes hálózatában.

Miért kellett mégis lehúzniuk a rolót pár évvel ezelőtt? Nem kaptak több pénzt a Nyílt Társadalom Intézettől, viszont a náluk indult Láthatatlan Tanoda működtetésére és az azt működtető Rosa Parks Alapítványnak azonban utalnak, tehát sikerült valamennyire átmenteni a szervezetet. Személyi összefonódás is van a CFCF és a Rosa Parks Alapítvány között, mégpedig dr. Kegye Adél személyében.

Kegye Adél 2018 óta elnöke a Rosa Parks Alapítványnak, amely közhasznúsági jelentése alapján Sorostól kapja a muníciót. Korábban dolgozott az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, a CFCF ügyvédje volt és 2014 óta a Háttér Társaság állandó megbízott ügyvédje is. Ezen kívül az általunk már sokszor emlegetett A Város Mindenkié csoportnál is tartott előadást.

Láthatóan jól beágyazott a Soros-szervezetekhez és megbízhatónak tartják, talán azért is, mert a Nyílt Társadalom Alapítvány Emberi Jogi Kezdeményezésének tagja volt.

Az alapítványt feltehetően nem véletlen nevezték el Rosa Parksról, amerikai fekete polgárjogi aktivistáról. Parks nevét és örökségét ma a liberálisok az USA-ban arra használják, hogy az afroamerikaiakat a – még többségben lévő – fehér lakosság ellen hangolják. Egész komoly mozgalmak és szervezetek épülnek a rabszolgaság miatti reparációk követelésére (ez az amerikai elnökválasztási kampányban is felmerült már, természetesen a Demokraták részéről), vagy elég a Black Lives Matter mozgalomra gondolnunk, amit szintén Soros pénzel.

Persze nem a valódi jóvátétel a céljuk az amerikai liberálisoknak, ahogy a hazai álcivileknek sem a szegregáció megszüntetése (külön cikket megérne a téma, mert korántsem olyan rossz a helyzet Magyarországon, mint azt állítják). Nálunk nem mozgalmak vannak, hanem mások vélt vagy valós nyomorából meggazdagodni kívánó sorosista szervezetek és jogászaik, akik a magyar adófizetők pénzét akarják kiperelni az államtól, hogy aztán abból további ügyeket indítsanak, érzékenyítsék a bíró- és jogásztársadalmat és amint azt Ujlaky is megfogalmazta: stratégiai pereket indítsanak. Ennek megálljt kell parancsolni minél előbb!

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/88704/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?