Blogolj!

Soros hálózata Ukrajnát is fenyegeti


Soros György személyével kapcsolatban - akit többen már régóta hibáztatnak Barack Obama elnökségétől kezdve egészen a színész Jussie Smollett gyűlölet-bűncselekményekig át -, az a gyanú merült fel, hogy részt vesz egy széles körű, anti-Trump rendszer kialakításában Ukrajnában.

Mint kiderült, Ukrajnában az egyik antikorrupciós csoport Soros Györgytől kapta a támogatást, valamint az FBI ügynökökkel is szoros együttműködésben álltak. Azzal az FBI ügynökkel, aki többek között Paul Manafort’s ügyeiben is nyomoztak.

Rudolph W. Giuliani  állításai szerint egy „Soros NGO-ra” összpontosítanak, amely bizonyítékokat állított össze  Trump kampányelnöke, Paul Manafort és az FBI egykori ügynöke ellen.

"Soros Györgynek van egy non-profit AntAC nevű szervezete" - mondta Giuliani a CNN műsorában. "Az AntAC fejlesztette ki az összes piszkos információt, amely hamis dokumentum alapján készült, és amely alapján Manafort ellen vádat emeltek."

A Fox Business szerint Giuliani azt állította, hogy „Soros nem kormányzati szervezetek részt vettek ebben az egészben.” Elmondta a Fox News házigazdájának, Laura Ingrahamnek, hogy Biden valamilyen módon részt vett egy Soros ukrán szervezet Ukrajnában történő megmentésében a vádelemeléstől.

Miközben a 2016-os elnökválasztási verseny Amerikában tombolt, az ukrán ügyészek váratlanul erős szél felé fordultak, amikor nyomozást folytattak egy szülőföldjükön ismert nonprofit szervezet tevékenysége miatt. 2016-ban az AntAC-ot az ukrán ügyészek vizsgálták 4,4 millió dolláros támogatás állítólagos visszaélésével kapcsolatban, amely a nyomozók politikai indíttatásának és a nem kormányzati csoportok megbüntetésére irányult. Egyesek úgy vélték, hogy mindez egy megtorlás az AntAC korrupcióellenes munkájáért. Az ukrán ügyészeknek küldött levélben az ukrán államügyminisztérium tisztviselője kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak „nincs aggodalma” a pénzzel kapcsolatban.

Az ukrajnai ügyészek számára világos volt az üzenet: ne tegyenek közvetlen támadásokat az AntAC ellen az amerikai elnökválasztások kellős közepén. Ahol Soros György Hillary Clintont támogatta, annak érdekében, hogy egy másik Soros-kedvenc, Barack Obama győzzön – nyilatkozták Ukrajnában.

A legfőbb ügyész Ukrajnában azt mondta, hogy azért alkalmaztak nyomásgyakorlást ellenük, mivel nem akarták, hogy tudják Amerikában, hogy kiket is támogatnak több millió dollárral.

Mint kiderült, ezzel a nyomásgyakorlással szerették volna elérni, hogy az ukrajnai ügyészek hagyják abba az AntAC ellen emelt vádakat, mert tulajdonképpen féltek, hogy egy olyan nyomozás bontakozna ki a vádak alapján, ami a Főügyészi Hivatal jelentős tekintélyvesztésével is járhat.

Végül, semmilyen lépéseket nem tettek az AntAC ellen, sőt a mai napig sem látszik, hogy tennének valamit ellenne. Viszont, ez az anekdota, újabb fejleményekkel jelent meg.

Először is, az amerikai nagykövetség nyomást helyezett Ukrajnára, kiváltképp az ügyészekre, hogy fejezzék be az AntAC elleni vádakat – amit egyébként minden szuverenitásáért tenni akaró állam hasonlóan cselekedett volna. Az ukrajnai források azt erősítették meg, hogy az AntAC nem egy egyedülálló eset volt, amikor is Amerika nyomást gyakorol az országra.

Az AntAC ügyből még az is kiderül, hogy egy szokatlan szövetség alakult ki az USA kormányzata és egy politikai szereplő, Soros György között.

Miután Obama Igazságügyi Minisztériuma bejelentette a Kleptocracy Asset Recovery kezdeményezést, melynek célja a korrupció megelőzése más országokban, az FBI-tól olyan információk láttak napvilágot, hogy ezek a csoportok többek között Ukrajnában is működnek, Soros György támogatásával.

A magyar-amerikai üzletember az egyik legnagyobb támogatója az amerikai liberálisoknak, és kiterjedt gazdasági érdekekkel rendelkezik Ukrajnában. Az egyik kulcspartner az USA-ban az AntAC volt, aki 59%-t (1 millió dollárt) kapott az Igazságügyi Minisztériumtól, (ami 1.7 millió dollár éves költségvetéssel rendelkezik), s mindemellett 290.000 dollárt Soros György Alapítványától.

Az USA-Soros György együttműködés Kijevben is érzékelhető volt. Számos hivatalbeli személy az Igazságügyi Minisztériumtól, valamint FBI ügynökök tűntek fel Soros György által támogatott rendezvényeken, konferenciákon.

Soros György egy könyvében kijelentette, hogy számára Ukrajna kifejezetten fontos: „Amíg Ukrajna virágzik, addig nem lehet ott orosz imperialista”.

Ezzel egyidejűleg Soros György Alapítványa Ukrajnában egy egész hálózat kiépülését támogatta: egy olyan intézményt, ahol civiliket képeznek, egy alapítványt, ahol a kultúra fejlesztésének „dolgoznak” és sok más intézményt is. Soros úgy nyilatkozott, hogy mindez azért fontos, mivel „támogatni akarja Ukrajnát mindazokkal a szükséges infrastruktúrákkal aminek egy modern államnak- egy nyílt társadalomnak szüksége van”.

Az egyik legismertebb ukrán napilap, a Vesti által elkészített, Ukrajnára a 2019-es évre nézve a 100 legbefolyásosabb személy nevét tartalmazó listán Soros György amerikai milliárdos a második lett. A bevándorláspárti üzletember megelőzte Olekszij Honcsaruk ukrán miniszterelnököt is.

Mint a rendelkezésre álló forrásokból kiderült, ezzel az együttműködéssel Soros György azt szerette volna elérni, hogy Ukrajnában alakítanak ki egy antikorrupciós központot, s majd Európa több országaiban is létrehoznának ilyeneket.

Paul Manafort, Donald Trump volt kampányfőnöke, aki ellen az Amerikai Egyesült Államokban eljárást indítottak Trump kampánycsapatának tagjai és az oroszok között összejátszás miatt. A nyomozást Robert Mueller, bizottsági ügyész vezette. Az eljárás során a bíróság az Egyesült Államok elleni összeesküvés, illetve az igazságszolgáltatás akadályozása vádpontjaiban találta bűnösnek. 

Manafort elítélése részben Robert Mueller oroszügyi nyomozásának eredménye. A különleges ügyész februárban tett közzé egy 800 oldalas dokumentumot, amely azt tárgyalja, hogy Manafort milyen jogsértéseket követett el, miközben az oroszbarát Viktor Janukovics elnök vezette Ukrajna megbízásából lobbizott az Egyesült Államokban

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/88388/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?