Blogolj!

Meglepetés: Soros ifjú demokratái nagyon gyűlölik Orbán Viktort


Közeledik a karácsony, az emberek fejvesztve rohangálnak a plázákban ajándékok után, hogy legyen mit tenni a karácsonyfa alá. Vannak, akik céltudatosan mennek vásárolni, míg másoknak fogalmuk sincs, mit adhatnának szeretteiknek, barátaiknak. Ha kedves Olvasónk is ez utóbbi táborba tartozik, talán tudunk segíteni abban, mit adjon progresszív, Orbángyűlölettől megkeseredett ismerősének.

Magyarországon is egyre többen vásárolnak az Amazon online webáruházban, hazánkba is szállítanak küldeményeket, így érdemes szétnézni a karácsonyi ajándékok beszerzésekor: ily módon el lehet kerülni a bolti tolongást. Na meg az sem utolsó szempont, hogy különleges meglepetéseket is találhatunk, mint a Young Democrats által árult jegyzetfüzetek és póló.

Először is pár szó az „eladóról”. A Young Democrats of America az amerikai Demokrata Párt politikai ifjúsági szervezete 1932 óta. Állításuk szerint ők az USA legnagyobb ifjúsági politikai közössége, 13-tól 35 éves korig várják a progresszív fiatalokat köreikbe. Idén, 2019 nyarán választottak úgy szövetségi elnököt Joshua Harris-Till személyében, egyúttal közzétették 2019-2021 között érvényes politikai manifesztójukat is. A szokásos amerikai demokraták által felkarolt ügyeken – drogliberalizáció, eutanázia legalizálása, abortuszhoz való jog alkotmányban rögzítése – túl pár érdekes programpontot találhatunk csak benne, ezekre különböző okokból érdemes odafigyelni.

Először is, elleneznek minden olyan törvényt, amely a szavazásnál személyazonosítást, illetve választásokra való regisztrációt tesz kötelezővé. Az USA nem minden tagállamában kötelező szavazáskor igazolni a személyazonosságot, és ahol mégis az, előfordul, hogy nem kell fényképes igazolványt bemutatni, hanem máshogy azonosítják a választópolgárt. Nekünk magyaroknak, sőt inkább minden európainak abszurdként hathat ez a szabályozás, hiszen érezzük, hogy visszaélésekre adhat okot. De hiszen éppen ez a lényeg a Demokratáknak! Mivel a különböző kisebbségek és „elnyomottak” szavazataival szeretnének hatalomra kerülni, a főként Mexikóból, illetve más latin-amerikai országokból érkező illegális bevándorlók szavazataira számítanak. Az ő esetükben pedig, ugyebár, megnehezíti a helyzetet az a tény, hogy nincsen hivatalos amerikai iratuk. Nem csoda, hogy a Soroshoz köthető Amerikai Állampolgári Jogi Unió (American Civil Liberties Union – ACLU) zászlajára tűzte ennek a „kirekesztő és diszkriminatív” feltételrendszernek a megszüntetését.

Természetesen az ifjú demokraták a klímaváltozás mellett sem mehetnek el szó nélkül, felmerül azonban a kérdés, hogy mennyire veszik komolyan magukat, ha olyan álláspontot alakítanak ki, amit eleve lehetetlen elérni. Így például 2030-ig karbonsemlegessé akarják tenni az USA-t, valószínűleg abba bele sem gondolva, hogy milyen hatása lenne egy ilyen hirtelen drasztikus változásnak a gazdaságra és a munkaerőpiacra, ezáltal pedig közvetve a dolgozó emberekre is.

Az idei évben az amerikai közbeszédben a legnagyobb port az abortuszvita kavarta fel. Republikánus vezetésű államokban elkezdték a művi terhességmegszakítás korlátozását, egyes esetekben szinte teljes tilalmát bevezetni. Ennek egyik módja az úgynevezett szívhangtörvény megalkotása, amely megtiltaná az abortusz elvégzését abban az esetben, ha a magzatnak már van szívhangja. Hatalmas tiltakozásokat váltott ki, elsősorban a radikális feministák körében, akik jellemzően – meglepő lenne, ha nem így lenne – a Demokrata Párt szavazótáborához tartoznak. A demokrata ifjúsági szervezet erre válaszul kijelentette, hogy minden olyan jogszabályt elleneznek, ami „felesleges orvosi beavatkozásokat” írnak elő, például ultrahangon vagy más vizsgálaton, esetleg tanácsadáson való részvételhez köti „legális orvosi procedúrák” elvégzését. Itt egyértelműen arról van szó, hogy el szeretnék érni, hogy az abortuszt bemondásra el lehessen végezni, azonnal. Attól tarthatnak ugyanis, hogy az anya meggondolja magát, ha látja az ultrahang monitorján a méhében fejlődő kisbabát.

Térjünk hát arra, hogy milyen nagyszerű ajándékokat kínál megvételre a Young Democrats az Amazonon. Ha van olyan ismerőse, aki súlyos Orbánfóbiában szenved, az biztosan örülne karácsonyra egy Orbánt szidó jegyzetfüzetnek, amelybe terápiás céllal kiírhatja magából minden frusztrációját, esetleg egy hozzá illő pólóban.

Különösen érdekes a Stop Orbán feliratú notesz, melynek az elején szerepel a magyar ellenzék által egy éve skandált O1G. Ennek a szitkozódásnak magyarul van csak értelme, hogyan kerül hát egy amerikai politikai ifjúsági szervezet által árult füzet elejére? Azt ugye nem feltételezhetjük, hogy az ellenzék külföldön szidja a kormányt és a miniszterelnököt...ja, de. Az biztos, hogy az amerikai fiatal demokraták nem maguktól találták ki, hogy ez szerepeljen a notesz elején.

Mindenesetre, ha pozitív szemszögből tekintünk erre az esetre, a Young Democrats Amazonon árult füzetei két témát ölelnek fel: a Brexitet és a magyar miniszterelnököt. Ez a két dolog szúrja a szemüket ott a tengerentúlon. Vehetjük megtiszteltetésnek is.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/87739/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?