Blogolj!

A világ egyik legszennyezőbb vállalata fizeti az Index klímapropagandáját


Már-már ironikusan hat, amikor a klímaváltozás kapcsán a magyar emberekben bűntudatot keltő Index az egyik legszennyezőbb és a globális felmelegedésben "leheletnyi szerepet játszó" vállalatot próbálja tisztára mosni. Ugyanis az egyik legnagyobb petrokémiai cég pénzért terjesztheti magáról azt, hogy környezetbarát és klímatudatos, miközben több millió hektóliter kőolajat termel, amelynek az elégetése, a finomítása és a felhasználása több kárt okoz a környezetnek, mint Magyarország összlakossága.

A magyar emberekben lépten-nyomon keltik a bűntudatot, de a Shell olajipari vállalat pénze már nem büdös az indexeseknek. A következőkben bemutatjuk a kommunista rongyokba öltöztetett klímavédelem találkozását a vadkapitalasta környezetszennyező olajvállalatokkal.

A fék nélküli Soros-propagandát toló Indexnél nem telik el úgy nap, hogy ne írnának a klímáról, Gretha Thunbergről, vagy azokról a világmegváltó liberálisokról, akik környezetvédelemnek álcázott új kommunizmust vezetnénk be. 

Pár hete az Index.hu telefonos felületén egy bújtatott, alig észrevehető és észlelhető reklám jelent meg. Véleményünk szerint "agymosó” reklám volt ez a javából. Ennél azonban fontosabb, hogy a pár hónapja a migránssimogatásról a sokkal trendibb klímaváltozásra áthangszerelt Index az egyik legkörnyezettszennyezőbb céggel, a Shell-el kötött reklámszerződést. Egyébként az Index felületén megjelenő reklám első blikkre azt suggalja, hogy vízzel működő autót fejlesztett a Shell, csak a reklámra való rákattintás után derül ki, hogy igazából egy 30 percig működő modellautóról van szó. Az emebrben felerül a kérdés, hogy miért reklámozz a világ egyik legnagyobb vállalata egy 800 forintos kisautót? Egyelőre eléggé furcsa a történet. Persze az Index képmutatásán egyáltalán nem lepődünk meg, hiszen a nyáron buktattuk le, hogy légkondikkal felszerelt irodákból aggódnak a globális felmelegedés miatt. Mondjuk a környezetszennyezésben elsők közt lévő kőolajkitermelő cég és a liberális zöldkommunizmust népszerűsítő Index összefogása új távlatokat nyit. 

A Shell, avagy hivatalos nevén a Royal Dutch Shell, egy holland-angol multinacionális olajvállalat, árbevételük alapján a cég a világ második legnagyobb vállalata, az egyik a 6 olajóriásból és az egyik legértékesebb és legellentmondásosabb is.

Pont az elmúlt hónapokban tört ki az egyik legnagyobb botrányuk, ugyanis összekeverték a magyar töltőállomáson a dízelt és a benzint, amely több autót is érintett. Feltehetően megromlott renoméjuk visszaállítása miatt kötöttek üzletet a klímaharcos Indexel.

De ha megnézzük az Index támogatójának múltját, akkor akad ott gyilkosság, vesztegetés, környezetszennyezés és sarkvidéki bányászat is. A holland-angol céget többek között Afrikában már többször megpróbálták kérdőre vonni:

  • gyilkosságért,
  • kínzásért,
  • emberiség elleni bűnökért.

Ugyanis, pár évvel ezelőtt Afrikában felakasztottak 8 törzsi vezetőt, az akkori perek vádlottjai a Shell és annak nigériai vezetője, Brian Anderson voltak. A vállalat 15,5 millió dollárt fizetett 2009-ben az ügy rendezéséért, ugyanakkor nem vállalta a felelősséget a vádakért.  2010-ben nyilvánosságra került iratok szerint a vállalatnak számos nigériai minisztériumban voltak emberei, a kormány tudta nélkül. 2009-ben nyilvánosságra került, a perben végül nem használt iratok szerint a cég rendszeresen fizetett a nigériai hadseregnek a tüntetések megakadályozásáért.

Kutatók már egy jó ideje megállapították, hogy a klímaváltozásért nem az egyszerű átlagemberek a felelősek, mint, ahogyan azt az Index sulykolja, hanem épp ellenkezőleg, azok a nagy multinacionális vállalatok, amelyeket reklámoznak a nagy liberális lapok, és amelyek érdekében tevékenykednek (globalizáció, globális piacgazdaság).

Elemzések szerint mindössze 90 cég felelős az 1751 és 2015 között végbement üvegházgáz-kibocsátás 63 százalékáért. Mai napig a top tíz legszennyezőbb között ott van a mexikói-öbölbeli olajszennyezésért felelős brit BP, a sarkvidéki olaj- és gázkitermelést idén elindító orosz Gazprom és a holland Royal Dutch/Shell is.

Az elmúlt időszakban az Indexen pénzt költő Shellhez, több brutális környezeti károkkal járó szennyezés is kapcsolható. Pár éve több mint 200 tonna olaj ömlött az Északi-tengerbe Skócia mellett a Shell egyik fúrótornyának megsérült vezetékéből. A szennyezés veszélyeztetheti a tengeri szárnyasokat, főleg a fiókákat. A már említett Afrikában a gyilkosságok és a korrupció mellett teljes erdőket taroltak le, vagy tettek lakhatatlanná, ezáltal migrációra késztettek több ezer embert, hiszen a Niger torkolatvidéke mocsaraival és mangrove erdőivel korábban bőségesen ellátta a környékét hallal, kagylóval és gabonával, mára azonban élettelenné vált. A gyerekek az olajos vízben fürdenek, szennyezett ivóvizet isznak, pusztul a növény- és állatvilág, amely az itt élők fő megélhetési forrása volt.

Nem új keletű jelenség az sem, hogy gazdag multinacionális vállalatok miközben itthon a világbéke és a liberális világkép – annak minden visszásságával – fő támogatói, addig szegényebb országokban kizsákmányolják a lakosságot, elveszik megélhetésüket, hogy azok majd illegálisan Európába migráljanak a jobb élet reményében. És a Shell meg az Index példája jól mutatja, hogy itthon az egyik legvéresszájúbb, migránssimogató liberális lapot támogatja az a cég, amely ellen a bíróság újabb eljárást indított, mert afrikai emberek megélhetésest lehetetlenítette el.

Az Index nem tud tévedni, valósággá változtatja azt a viccet, amely arról szól, hogy eljön az az idő is, amikor a klímavédelem legnagyobb támogatói a legszennyezőbb cégek lesznek. Hát, ez korábban eljött, mint vártuk!  Ez kicsit olyan, mintha azt mondanánk, hogy az orvvadászok a vadállatok legnagyobb védelmezői.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/87532/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?