Blogolj!

Brüsszel új „külügyminisztere” Sorossal egyeztetve árasztaná el migránsokkal Európát


Képzeljenek el egy olyan székelyföldi vagy erdélyi magyar politikust, aki inkább a románokkal bratyizik a sajátjai helyett.  Nos, az Európai Unió Külügyi Szolgálatának újonnan megválasztott vezetője (ez lényegében a közös EU-s külügyminisztert jelenti) pont egy ilyen ember, csak katalán kiadásban. Katalónia (Barcelona központtal) pár évvel ezelőtt megpróbált elszakadni Spanyolországtól, ám volt egy baloldali politikus, aki nem mellesleg, és nem véletlenül Soros György egyik bizalmi embere teljes mellészélességgel ellenezte a katalán függetlenséget. Röviden bemutatjuk Josep Borellt, baloldali Soros-embert, aki a feltétel nélküli migráció egyik leghangosabb támogatója, pár hete pedig ő az Európai Külügyi Szolgálat vezetője és nem meglepő módon  hozzá tartozik az Európai Unió humanitárius segélyezésének az ügye is.

Soros György a bizalmi emberét ültette az Európai Unió egyik vezető pozíciójába. Egy fénykép tanulsága szerint a katalán Josep Borell már a kinevezése előtt egyeztetett Sorossal migráció és Uniós kérdésekről. A gyanútlan olvasó számára adja magát a kérdés: miért kell egy amerikai milliárdossal egyeztetni Európát érintő ügyekről? Ám a mindig kritikus baloldali médiát szemmel láthatóan nem érdekelte a téma, és mindenki elsiklott afölött, hogy az Európai Unió egyik vezetője nem az európai állampolgárok, hanem Soros György érdekeit szolgálja.A baloldalai spanyol kormányban a katalán hazaárulást egy külügyminiszteri poszttal jutalmazták. Így a 72 éves Josep Borell spanyol külpolitikát az európai kül- és biztonságpolitikára cserélte le.

A baloldali politikus szerint az emberek migránsokat akarnak befogadni

Teljesen értelmezhetetlen az új, Brüsszelbe delegált sorosista politikus állítása, mely szerint „a helyi spanyol közösségek nagyon pozitívan reagálnak a migránsokra, és készen állnak emberek befogadására."

A katalán politikus is azon a véleményen van, mint az összes többi baloldali, szerinte a migrációt legálissá kell tenni, úgy véli, hogy „nem lehet egyszerűen lezárni a határokat, hanem rendezett mederbe kell terelni a migrációs folyamatokat.”

Josep Borrellnek szerencsére vannak kritikusai is, habár azokat a hangokat próbálja a baloldali-liberális média teljesen elnyomni, de ennek ellenére sokan úgy vélik még Spanyolországban is, hogy a saját nemzetét eláruló katalán politikus „teljesen romba fogja dönteni az Európai Unió diplomáciai megítélését.”

A sorosista politikusnak azonban vannak pénzügyi természetű botrányai is. 2015-ben kénytelen volt lemondani egy zöldenergia-vállalat igazgatótanácsi tagságáról mert korrupció-gyanús ügyletekkel foglalkozott. Később pedig bennfentes kereskedelem miatt szabtak ki rá 30 ezer eurós büntetést. Ám olyan is előfordult, hogy amikor a Deutsche Welle német tévécsatorna munkatársai a katalán-függetlenségi mozgalom miatt bebörtönzött politikusokról kérdezte úriember módjára, válasz nélkül kisétált a stúdióból. 

Cinikusan Németországba küldené az összes migránst.

A diplomáciai főképviselő nem éppen a diplomatikus modoráról vált híressé, egy korábbi interjújában nyíltan kimondta, hogy azért kellenek a migránsok, mert Európának vérfrissítésre van szüksége. Az alábbi felvételek a kerítéssel elválasztott spanyol-marokkói határon készültek, és jól látszik, amint afrikaiak százai törnek át a pengékkel és szögesdróttal megerősített kerítésen. E felvételeket követően tette a „vérfrissítésre” utaló megjegyzését.

Josep Bor­rell spa­nyol kül­ügy­mi­nisz­ter korábban úgy ajnározta a migránspolitikáját, hogy di­csérve kér se­gít­sé­get. Ugyanis szerinte Ang­ela Mer­kel meg­men­tette Európa be­csü­le­tét azzal, hogy 2015-ben meg­nyi­totta az or­szág ha­tá­rait a mig­rán­sok előtt. Ám gyorsan hozzátette: a né­me­tek annyira jók, hogy még a Spanyolországba ér­kező mig­rán­so­kat is Né­met­or­szágba kell küldeni.

Az új brüsszeli vezető cinizmusa sem ismer határokat, látszólag a nyitott kapuk politikájáról beszél és szidja Magyarországot a határkerítése miatt, de rátolná a migrációs válságot Németországra, Olaszországra valamint Magyarországra, és közben hatalmas falat épít Afrika valamint Spanyolország határára.

Miközben Brüsszelben Soros emberei azon ügyködnek, hogy még több migránst hozzanak Európában, és erre a feladatra egy olyan spanyol baloldali politikust jelölnek ki, aki már minimum egyszer elárulta saját nemzetét, addig Spanyolország lassan elérkezik a tűrőképessége határára. A hivatalos statisztikai adatok alapján a Spanyol Királyságban 3,5 millió regisztrált munkanélküli van.  A fiatalkorúak körében a munkanélküliségi ráta 34%,  a teljes munkaképes korú népesség körében pedig 16,1%. Az országban már él 4,6 millió migrációs hátterű személy, akik döntően Latin-Amerikából, Marokkóból és Romániából származnak.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/81990/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?