Blogolj!

Uj Péter luxusvillából kéreget - könnyű nyári magazinnal jelentkezünk


Uj Péter, a hazai sorosista média egyszemélyes zászlóshajója szemlátomást kiégett. Ezt az egyszerű következtetést lehet legalábbis levonni abból a tényből, hogy az EP-választásokat követően gyakorlatilag alig publikál, az UP #ombizalompunpa rovatban február 16-i a legutóbbi bejegyzés, illetve május 26 óta összesen 7 cikket írt ebből, 3 MTI hír alapján készült, tehát gyakorlatilag mindösszesen négy önálló írást jegyez a posztmodern bullshitújságírás fenegyereke.

Ha azonban Uj Péter a nyugdíjas évekre készül, akkor sem kell féltenünk, hiszen van pár szép ingatlan, ahol megpihenhet.

Uj Péter élete során már dolgozott a Népszabadságnál, az Origonál, az Indexnél, de már egy ideje az egyetlen munkaadója Soros György. Az internet születésénél, és a hazai online média szárnypróbálgatásainál bábáskodó médiamunkás a 444.hu nevű portállal és az azt kiadó vállalattal foglakozik, ám ha egy kicsit megpiszkáljuk a felszínt, akkor egy olyan dörzsölt „magánzó” képe bontakozik ki előttünk, akinek egyáltalán nincs ellenére fia és felesége nevére íratni olyan cégeket, amelyek vastagon benn vannak Soros úr zsebében. Az is kiderül, hogy Uj Péter egy budaörsi luxuslakásban tengeti mindennapjait.

Már jó ideje köztudott, hogy ugyanaz a Soros-alap a 444 tulajdonosa, mint a Magyar Narancsnak.

Természetesen ezt a tényt, mint a baloldali sajtó, mint pedig maga a 444 mélyen elhallgatja, sőt az amerikai befektetési alap is megpróbálja rejtegetni a közvetlen kapcsolatot Soros milliói és Uj Péter függetlenség, objektivitás és mértéktartás látszatában tetszelgő lapja között. A cégadatok, a Soros-birodalomból kiszivárgott dokumentumok és egy határokon átívelő szervezet nyíltforrású adatbankja viszont segít megfejteni, hogy milyen családi céghálók és nemzetközi ügynökségek állnak a 444 és Uj Péter mögött.

2014-ben, a lap indulása után egy évvel a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt.-be bevásárolta magát a Digital News Ventures nevű amerikai befektetési alap, ez az alap, egy másik befektetési alap, az úgynevezett MDIF (Media Development Investment Fund) részeként működik, amelyet szinte csak és kizárólag Soros György finanszíroz. A marketingszöveg szerint, azért, hogy így erősítsék a demokráciát ott, ahol az nem elég fejlett. Magyarán ez azt jelenti, hogy az amerikai milliárdos online portálok segítségével nyomatékosítja befolyását bizonyos régiókban, így téve szert politikai, és gazdasági hatalomra.

A 444 tehát nem más, mint Soros előretolt helyőrsége, a befolyásolás, a megvesztegetés, a lejáratás és a karaktergyilkosság eszközeivel mindent megtesz, hogy nyomást gyakoroljon a demokratikusan megválasztott kormány/kormányok ellen, ha kell, elősegítse azok elmozdítását is.

A 444-et finanszírozó alap, az MDIF 2005 és 2009 között 15 millió dollárnyi támogatást kapott a Soros-féle Open Society Institute-tól; egyik vezetőjük, Marie Nemcova, a 444 kiadójának az MDIF által delegált egyik igazgatósági tagja 1994-től 1998-ig a prágai Soros-alapítvány programigazgatója volt, amit az MDIF kedvéért hagyott ott, ez a nő ma a 444-et felügyeli.

Két külföldi Soros-katona felügyeli a 444-et, az egyikük a már említett Marie Nemcova, a másikuk pedig Valer Kot.

Marie Nemcova igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) Külföldi cím: Prága                       

Születés ideje:                 

Külföldi adószám:            

A külföldi adószámot kiadó ország: CZ

Kézbesítési megbízott cége: dr. Molnár Bence Ügyvédi Iroda 1126 Budapest, Kakukk út 20. II. em. 1.

A képviselet módja: együttes.

Bejegyzés kelte: 2014.05.30.

Uj Péterék nyakába, - a pénzügyi támogatásért cserébe - elsőként Maria Nemcovát az Open Society korábbi prágai programigazgatóját ültették, de még azt is le kellett nyelniük, hogy a Soros által kirendelt komisszárnő a 444.hu, illetve a kiadó cég a Magyar Jeti Zrt. igazgatótanácsába is beüljön.

Valér Kot (an: Dagmar Krivdova) igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) Külföldi cím: SK 83101 Pozsony            

Születés ideje:              

Külföldi adószám:             

A külföldi adószámot kiadó ország: SK

Kézbesítési megbízott cége: Dr. Molnár Bence Ügyvédi Iroda 1126 Budapest, Kakukk út 20. II. em. 1.

A képviselet módja: együttes.

Bejegyzés kelte: 2014.05.30.

Uj Péter azonban egy komplett céghálót épített fel a 444 köré. Van olyan, amelyben tulajdonosnak a saját fiát, U. B-t tette meg, ám van olyan is, amelyben régi harcostársát, Kardos Gábort. A 444-et kiadó cég egyedüli tulajdonosa ugyanis a PlanCman Korlátolt Felelősségű Társaság, aminek viszont két igazgatósági tag, Uj Péter és Kardos Gábor Miklós a tulajdonosai. Ennek a Kft-nek bevétele nincs, egyetlen érdekeltsége a Magyar Jeti Zrt, azonban eladósodottsága 2300%-os.

A cégadatokból azonban más is kiderül, Uj Péter egyik első cégét átadta fiának, U. B-nek, a VÖRÖS METEOR Újságírói, Kiadói PR Szolgáltató Betéti Társaságot 1998-ban alapították és jelenleg két vezetője van.

Százmilliós lakásban él Uj Péter

A cégadatokat fürkészve sokkal mellbevágóbb dolgokat is találtunk: miközben a 444 folyamatosan pénzt koldul az olvasóitól a cégadatok szerint a lapot kiadó Magyar Jeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság jegyzett tőkéje megközelíti a 16 millió forintot, de ennél sokkal érdekesebb, hogy az állítólag anyagi gondokkal küzdő lap nettó árbevétele 500 millió (fél milliárd) forint volt, amelyben feltehetően el van rejtve Soros adománya is. Hogy hová lettek ezek a pénzek? Azt nehéz kideríteni, ám kutatásaink során rábukkantunk egy budaörsi luxusvillára, amely a 444 főszerkesztőjének a tulajdona, és amely a mai ingatlanárak mellett megközelítőleg 100 millió forintot ér.

Uj Péter, mindig minden felületen elsírja, hogy miután távozott az Indextől anyagilag is mélypontra jutott. Tehát, miközben lapja koldul, és azt a látszatot keltik, hogy csupán az olvasói támogatásból élnek, addig Soros tömi őket, és mindezek tetjében a főszerkesztő luxuskörülmények között lakik Budaörsön.

A tulajdoni lapok szerint 3 telek és egy ingatlan is van a nevén, ezek pedig így néznek ki:

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/81597/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?