Blogolj!

A Soros által is támogatott radikális állatvédő szervezet betiltaná a horgászatot


Abban a korban élünk, amikor a túl sok katasztrófafilmet látott környezetvédelmi aktivisták világvégével riogatnak és még csoda, hogy nem fenyegetik karóba húzással azokat, akik nem szelektíven gyűjtik a hulladékot. Nem gondolnánk, hogy lehetséges, de mégis van, aki még rajtuk is túltesz: a radikális baloldali állatvédők és fő szervezetük, a PETA.

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, magyarul Emberek Az Állatokkal Való Etikus Bánásmódért) 1981-ben alakult szélsőbaloldali, radikális állatvédő szervezet, amely leginkább provokatív kampányaival, oktatóanyagaival és tüntetéseivel szerzett magának hírnevet. Ilyen volt, amikor 2005-ben a zsidók nácik általi tömeges kivégzéséhez hasonlították a húsfogyasztást és a kóser vágóhidakat a „holokauszt a tányérodon” kampánnyal, amelyért végül bocsánatkérésre kényszerültek. Máskor az iskolák előtt osztogattak a diákoknak – 6 éves kisgyerekeknek is – képregénynek csúfolt propaganda anyagukat „Az anyukád állatokat öl” címmel.

A PETA célja nem egyszerűen az állatok jogainak védelme, hanem az állatok teljes mértékű „felszabadítása”, amely azt jelenti az ő olvasatukban, hogy betiltanák a húsfogyasztást, a tejtermékeket, a vadászatot, halászatot és horgászatot, a cirkuszokat, az akváriumokat és még a házi kedvencek tartását is. Látható, milyen radikális nézeteket vallanak, ám míg az állatok és rovarok jólétéért aggódnak, nem szólalnak fel a meg nem született magzatok védelmében. Sőt, az alapító Ingrid Newkirk véleménye szerint az emberek úgy szaporodtak el a Földön, mint a rákos sejtek, és körülbelül azzal egyenlő hatással is vannak bolygónkra, elpusztítva azt (ő 22 éves korában sterilizáltatta magát, hogy ne járuljon hozzá a további „pusztításhoz” azzal, hogy gyermeket szül). A PETA úgy véli, valójában az emberek is csak állatok, ezért a „nem ember állatoknak” azonos jogokat követelnek.

Bár már korábban is elítélték a horgászatot, nemrégiben felszólítottak minden horgászt, hogy térjenek át a vegán életmódra és ne űzzék ezt a „kegyetlen sportot”. Kezdjük ott, hogy nem egyszerűen sportról van szó: sok helyen a világon a halászat jelenti embereknek a mindennapi megélhetést, nem mindenhol egy kedvtelésből folytatott hobbiról van szó. A halfogyasztás és a vízből való táplálékszerzés az emberiséggel egyidős, amit régészeti leletek és barlangrajzok is bizonyítanak. Vajon a fennmaradásért az elemekkel küzdő őseinkben is felmerült, hogy éreznek-e a halak fájdalmat, vagy helyes-e elfogyasztani őket? Itt lennénk-e ma is, ha így lett volna? Nem csak a halászat és a halfogyasztás ősi szokás, az élvezeti értéke miatt űzött horgászat is régóta velünk van: a Kr.e. 4. évezredből maradtak ránk írásos feljegyzések az ókori Egyiptomból a horgászatról, ott készülhettek az első kezdetleges horgászbotok is.

Visszaugrunk az időben napjainkhoz, a fejlett, civilizált társadalomhoz és a PETA-hoz, ami évezredes szakmát, táplálékszerzési módot és hobbit törölne el arra hivatkozva, hogy a halak éreznek fájdalmat és pszichológiai és fizikai stressz is éri őket, mikor kikerülnek a vízből. Ennyi erővel javasoljuk, hogy a hangyáknak követeljenek kiropraktőrnél kezelést: bizonyára sajog a hátuk amiatt, hogy testtömegük többszörösét cipelik. Sőt, szólhatnának a ragadozó halaknak is, hogy hagyjanak fel ezzel a kegyetlen életmóddal, ne egyék meg egymást! A cinizmust félretéve, a PETA kijelentései a halfogyasztás kegyetlenségéről és egészségre ártalmas hatásairól elég radikálisak és túlmennek egy határon, főleg, hogy a baloldali Huffington Post is cáfolta a halak fájdalomérzetéről szóló állításokat.

Természetesen a nagyszabású polgárpukkasztó kampányaikhoz anyagi forrásokra is szükségük van, amiben nem szenvednek hiányt. A PETA sok magánembertől is kap adományokat, de természetesen tevékenységük a milliárdos spekulánsok figyelmét sem kerüli el. A Nyílt Társadalom Alapítvány egyik, kvázi „pénzmosodaként” működő leánya a Tides Alapítvány jelentős összegekkel támogatja a radikális állatvédőket.  

Tekintettel arra, hogy számos politikus hódol horgászszenvedélyének, nem valószínű, hogy a PETA bármikor el tudná érni, hogy a horgászatot mint sportot, vagy a halászatot mint szakmát valaha is betiltsák. Sajnos az még kevésbé valószínű, hogy ennek ellenére felhagynának végtelenül radikális, ám annál megalapozatlanabb állításaikkal és propagandakampányaikkal.

Horgászó politikusok:

Áder János

Nigel Farage

George Bush

Jimmy Carter

Herbert Hoover

John McCain

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/75504/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?