Blogolj!

Kálmán Olga bevezetné a budapesti vizitdíjat


A Soros-szervezetek által megrendezett budapesti előválasztáson mindenki bemutatta programját, és azon túl, hogy a jelöltek egy befogadó, elfogadó, kutya és állatbarát Budapest képét festették meg, sok konkrétumot nem árultak el terveikről. A Soros-egyetem egyik tanára azonban tudni véli, hogy Gyurcsány jelöltje, Kálmán Olga be fogja vezetni a budapesti vizitdíjat.

A Demokratikus Koalíció jelöltjének programjáról eddig túl sokat nem tudni. Az előválasztási vitán is inkább csak ígérgetések, és nem konkrét, számokkal alátámasztott tények hangzottak el.

Amint Kálmán Olga rárepült az egészségügy témakörére egyből darázsfészekbe nyúlt, és egy régi, már leszavazott MSZP-SZDSZ-es ötletet elevenített fel. Konkrétan a vizitdíjat.

A baloldali kötődésű Hírklikk nevű véleményoldal azt írja, hogy Kálmán Olga programját úgy valósítanák meg, hogy bevezetnének egy kifejezetten csak Budapestet és a budapestieket érintő vizitdíj-rendszert. Mindezt Soros- egyetemének egyik szakértője „kotyogta” el.

Mihályi Péter közgazdász, a Soros-féle CEU vendégprofesszora kifejtette, hogy Kálmán Olga, ha a programját meg akarja valósítani, akkor „plusz forrásokra is szüksége volna”.

A vizitdíjat Gyurcsányék vezették be még 2007-ben, és a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és járóbeteg szakellátásért fizetendő biztosításon felül, az orvosi ellátás igénybevételekor az ellátott által fizetendő alkalmanként egységesen fizetendő hozzájárulást jelentette. A vizitdíjat végül 2008-ban, népszavazáson törölték el a magyar választópolgárok.

A sorosista tanár tehát így nyilatkozik Kálmán Olga programjáról:

„Ennek megoldása valóban nem igényel olyan nagy anyagi ráfordításokat, a szükséges plusz pénzt pedig elő lehet teremteni, egy részét állami forrásokból, egy részét pedig magánerőből, mondjuk tartozhat hozzá például egy budapesti vizitdíj”.

Soros vizitdíjas emberei már rég ott vannak Karácsony körül is

Bizonyára kevesen emlékeznek arra, hogy Karácsony Gergely még a miniszterelnök-jelöltséggel is próbálkozott, ám csakhamar elvérzett. 2018-ban azonban bemutatta, hogy kikkel dolgozna együtt, akkor felmerült Soros egyik régi emberének a neve, annak a Komáromi Zoltánnak, aki 2008-ban a vizitdíj mellett gyűjtött aláírásokat és a Soros György által támogatott Haza és Haladás Egyesület tagja. Amúgy Komáromit egészségügyi miniszternek szánta Soros a „Karácsony-kormányban”.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/75129/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?