Blogolj!

Sargentini és pártja egyértelműen Izrael-ellenes és antiszemita


Nemrégiben nyilvánosságra került, hogy a Gázai-övezetet megszállva tartó, Izrael elpusztítására törekvő hírhedt terrorszervezet propagandaoldala, az EPAL Media Center arab nyelvű videóban üdvözölte Judith Sargentini pártjának, a Baloldali Zöldeknek (GroenLinks) azon álláspontját, hogy támogatja az Izrael-ellenes, mások szerint antiszemita BDS-bojkottmozgalmat - áll az origo.hu cikkében.

Ezt a véleményt erősíti, hogy a többek között Sargentini által is jegyzett 000001/2017 sorszámú Európai Parlmenetben előterjesztett interpelláció rögzíti, hogy az izraeli kormány azon bejelentése, amely szerint jóváhagyja 2500 új lakás megépítését Ciszjordániában, jogellenes. Előadják továbbá, hogy a megszállás alatt álló (!) Kelet-Jeruzsálemben jóváhagyták több száz új ház megépítését is. Mindkét hír az ENSZ Biztonsági Tanácsának a jelenlegi izraeli rendezési politikát elítélő, 2016. december 23-i 2334. számú határozatát követően került bejelentésre, amelyet Izrael határozottan elítélt.

A Sargentini által is aláírt dokumentum reményét fejezi, ki, hogy az Európai Bizottság elítéli ezeket és az ilyen jellegű, az izraeli kormány által kezdeményezett jövőbeli építkezéseket, amelyek a nemzetközi jog értelmében jogellenesnek minősülnek.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/72093/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?