Blogolj!

Botrány az olasz egyetemen: fiktív vizsgákkal a tartózkodási engedély megszerzéséért? - nemzetközi sajtószemle


A Secolo d`Italia olasz hírlap március 24-i cikke azzal indít, hogy Soros már indított pénzügyi támadást Olaszország ellen: spekulált a lírával, illetve finanszírozott és finanszíroz olyan nem kormányzati szervezeteket, amelyek naponta illegális bevándorlók ezreit juttatták át az olasz partokon, most pedig kiderült, hogy a globalista spekuláns még pénzt is ad a +Európának. A párt titkára, Benedetto Della Vedova köszönte meg hálásan a 100 ezer euró értékű hozzájárulást Sorosnak és feleségének, Tamiko Boltonnak. Ez pedig azt jelenti, hogy ők és a párt adminisztratív titkára, Silvia Manzi, még nem teljesen elégedettek azzal, amit az európai bürokraták már megtettek az olaszok ellen. A párt tisztségviselői nagyon kemény és „döntő” választási kampányra számítanak, ezzel pedig a lap szerint Della Vedova és Manzi valójában tudomásul veszi, hogy az olaszok többsége nem lehet híve a +Európának, sem az eurobürokratáknak, sem pedig Sorosnak. A jelenség ott van az Európai Unió más országaiban is, ahol „a liberális demokrácia és ezzel együtt a nyitott társadalom megkérdőjeleződik”. Röviden: csak egy Soros György-típusú spekulánsnak tulajdonítható a baloldali eliteknek az a „legrosszabb koncepciója”, amely szerint, ha a polgárok demokratikus módon, szabadon szavazhatnak, akkor maga a demokrácia van veszélyben.

A Katholisches – Magazin für Kirche und Kultur című német nyelvű oldal szintén foglalkozik a +Europa pártnak nyújtott Soros-támogatással, és ennek kapcsán a párt alapítóját, Emma Boninót mutatja be. Bonino az Olasz Radikálisok vezető tagja, igazi professzionális politikus, aki a portál szerint „rövid memóriával rendelkezik”. Ő a politikai kaszt része, aki 28 éve az olasz parlament tagja lett (jelenleg parlamenti szenátor), 1994–1999 között EU-s biztos, majd 2006–2008-ban olasz külkereskedelmi miniszter, 2013–2014-ben pedig külügyminiszter volt. Bonino a mai napig egyike a nemzetközileg legismertebb abortusz-, eutanázia- és kábítószer-liberalizációs lobbistáknak, aki mára nemzetközi szinten is bekapcsolódott a migráció támogatásába.

Az Il Giornale olasz konzervatív napilap március 26-i cikke egy migrációs csalási botrányról ír, amely a Perugiai Külföldiek Egyetemén valósult meg, és több mint 6 ezer külföldit érintett, valamint öt letartóztatáshoz vezetett korrupció, ideológiai hamisság, csalás, dokumentumok hamisítása és az olasz állam kárára létrejövő pénzbevételek miatt. Mindez egy olyan légkörben – írja a lap –, amikor a baloldal további könnyítéseket tenne az olasz állampolgárságnak a nem uniós polgárok számára történő odaítélését szabályozó törvénybe. (Matteo Salvini olasz belügyminiszter ugyanakkor a ius soli (születési) és más típusú állampolgárságok megszerzési lehetőségein túl, további szigorú szabályozást és ellenőrzéseket helyezett kilátásba.) A tanúsítványkereskedelem bűncselekményes ügyének középpontjában két olasz, egy marokkói és egy tunéziai állt. Hamis dokumentumokat állítottak elő, amelyeket a migránsok használhattak hosszú távú tartózkodási kártya megszerzéséhez. A modenai rendőrség március 26-án azonban letartóztatta mind a négyüket: egyikük börtönbe, a másik három személy pedig házi őrizetbe került. A mobilcsapat rendőri tisztviselőinek vizsgálati tevékenysége további 25 embert érint, amely immár rávilágít egy olyan rendszerre, amely a Perugia város külföldiek számára nyitott egyeteme által akkreditált „nyelvi képzési központban” lehetővé tette külföldiek tömegei számára, hogy vizsgákkal és az olasz nyelvtudás igazolásával tartós tartózkodási engedély szerezzenek. A mobilcsapat rendőri egységei által telepített kamerák viszont rögzítették, hogy ezek a vizsgák sok esetben teljesen fiktívnek bizonyultak, miután a külföldiek a vizsgán már előre összeállított válaszokat kaptak, mindehhez másolatokkal, illetve minden esetben segített nekik a megfelelő bizottság.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/70894/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?