Blogolj!

Lehet-e független a bíró, ha Soros szekeréhez láncolja magát?


Bírósági forrásaink szerint az Alaptörvényt és bírák jogállásáról szóló törvényt is sértheti, ha egy bíró a Soros által finanszírozott Magyar Helsinki Bizottság olyan – tudományosnak aligha nevezhető – beszélgető estjén vesz részt, amely meghívójában egyes kormányzati intézkedéseket nyíltan támadó, a független igazságszolgáltatásról szubjektív, sértő megfogalmazásokat tevő szöveget hoz nyilvánosságra a legnagyobb közösségi médiumon.

A szervezet korábban több ilyen rendezvényt szervezett, így a hasonló nevű Magyar Helsinki Bizottság e⊗kluzív Adomány- és Szavazatgyűjtő Gálaestje, amely már bemutató videójában is kormánykritikus hangnemet üt meg.

Ennél is tovább ment Sándor Zsuzsa, a sorosista Magyar Helsinki Bizottság kampányarca, korábbi bíró, aki egy tévéműsorban egyértelműen kijelentette, hogy egyik fő probléma, hogy a kormányt eddig nem sikerült megbuktatni.

Köztudott, hogy a Helsinki Bizottság rendszeresen támadja a kormányt a migrációs politikája miatt nemcsak közéleti, de bírósági fórumokon is. A mostani beszélgetős fórumon rést vesz a tervek szerint Uitz Renáta jogász, a Soros-egyetem tanszékvezető egyetemi docense, aki a Magyar Narancs rendszeres szerzőjeként például hosszasan méltatta az un. Tavares-jelentést, amely szerinte a „messze túlmutat a magyar kormány európai baleseteinek értékelésénél.”

Második előadó az a Kádár András Kristóf ügyvéd, akinek a Magyar Helsinki Bizottság társelnökeként egyik legfontosabb kívánsága így hangzik: „Muszáj, hogy fájjon legalább egy kicsit a hatalomnak”

A harmadik előadó pedig az a Vadász Viktor bíró lenne, akiről korábban már leírtuk, hogy 2013-tól 2014 végégi a Magyar Igazságügyi Akadémia (MIA) igazgatója volt és amely szervezet adott helyet a bírók képzésének „érzékenyítés” címszó alatt. Ezen tréningeken aktívan részt vett a Háttér Társaság a Melegekért és a Patent Jogvédő Egyesület, és természetesen a Magyar Helsinki Bizottság is.

A Helsinki által szervezett eseményre olyan kijelentésekkel toboroznak hallgatókat, mint a mostani eseményre:

  • Veszélyben a független bíráskodás.
  • Veszélyben a polgárnak az a joga, hogy eséllyel perelje az államot és hivatalait. Az új bírósági rendszer túl sok hatalmat ad túl kevés embernek.
  • A bírói függetlenségnek pedig kevesebb garanciája lesz, mint most van.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint a közigazgatási bíróságokról szóló törvényeket botrányos körülmények között fogadták el és ahogy kijelentik a kormány szándéka nyilvánvaló: a „hozzá lojális bírákkal töltené fel az új bíróságokat.”

Az új helyzetről és a független bíráskodás esélyeiről beszélgetünk szakértő vendégeinkkel - folytatják a meghívóban, nagy kérdés ugyanakkor, hogy egy aktív bíró asszisztálhat-e előadóként, ha tetszik főszereplőként ezekhez a magyar ellenzék érdekeit szolgáló kijelentésekhez.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/70680/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?