Blogolj!

Az Index alkonya – bírósági ügyek, szelektív emlékezet és piti sunnyogás


2018. augusztus 17. napján egy apró hír került napvilágra az index.hu nevű álhírgyár háza tájáról. A Fővárosi Törvényszék ugyanis másodfokon is felmentette az indexes Dezső András újságíró kuruc.info-s zaklatóját.

Dezső András

A pótmagánvádlóként fellépő zsurnaliszta képviseletét az a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) látta el, amely szorosan kötődik az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez. Erről még később. A pótmagánvádról csupán annyit, hogy alapesetben amikor a nyomozóhatóság nem tart megalapozottnak egy feljelentést, egyes ügytípusokban a sértett tovább viheti ügyét bíróság elé.

Dezső András tehát körömszakadtáig küzdött az igazáért, hiszen megbántották…

A TEV akkori álláspontja szerint a magyar igazságszolgáltatás nem legalizálhatja a szélsőjobboldali hírportál azon bűnös gyakorlatát, hogy közéletei szereplőket minden gond nélkül zaklathassanak.

Egy másik – kapcsolódó – történetben Natalie Contessa af Sandeberg még ez év márciusában azt nyilatkozta az M1 csatornának, hogy a biztonság miatt költözött Stockholmból Magyarországra. A riport hatására újabb svédországi magyarok jelentkeztek, akik arról beszéltek a Híradóban, hogy nem érzik magukat biztonságban a bevándorlók miatt, az interjú milliós nézettséget produkált.

Ennek nyomán az index.hu durva lejárató kampányba kezdett, „bennfentesnek is minősíthető” látszólag hozzáférhető információkat közölt a svéd–magyar nőről, durván támadva őt személyében.

Az interjút kiváltó médiavisszhang miatt már Magyarországon sem érezhette magát biztonságban az érintett, jóllehet elmondása alapján fenntartja minden korábbi Svédországgal kapcsolatos nyilatkozatát.

Talán kitalálják, hogy a kázus egyik kulcsfigurája az a Dezső András volt, aki szűk félévvel később annyira szívére vette a személye elleni atrocitásokat, hogy az indexes körökben nem éppen népszerű Köves Slomó rabbihoz is köthető Tett és Védelem Alapítvány jogi segítségét vette igénybe.

Természetesen a segítségkérésről egy cikk sem jelent meg az Indexen, a kvázi EMIH-es háttértámogatásról mélyen hallgatott a Sorsok Háza projekt kapcsán rendkívül kritikusnak mondható álhírportál, pedig egy igen aljas antiszemita támadássorozattal szemben védték Dezső Andrást a Tett s Védelem Alapítvány munkatársai.

A dolog pikantériája, hogy az ügyészség időközben vádat emelt Dezső András ellen, mert a svédországi migrációs helyzetről a választási kampányban beszámoló Natalie Contessa af Sandebergről olyan adatokat hozott nyilvánosságra, amelyek egyrészről törvényi védelem alá esnek, másrészről jelentős érdeksérelmet okozott a svéd nőnek. A balliberális portál munkatársa azért szeghette meg a törvényt, hogy a célszemélyt lejárathassa.

Az index.hu James Bondja azonban ahelyett, hogy a fentiek fényében kussolna, Facebook-oldalán a hírt közlő médiumot korholja.

Az nyílván véletlen, hogy a dezsőke a szlengszótár szerint hülye idiótát jelent, felejtsük is el.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/63272/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?