Blogolj!

Luxusrepülőn bukott le Juncker helyettese


Mi folyik az Európai Unióban? – offshorozás, sorosista kormányfőkkel repkedés, szexuális zaklatás

Juncker helyettese szocialista kormányfőkkel szeret repülni

Frederica Mogherini, aki az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, egyben a Juncker-bizottság alelnöke szemlátomást jól érzi magát a szocialista Zoran Zaev, Macedónia szociáldemokrata miniszterelnöke társaságában egy luxusjet fedélzetén. A kép időközben az eudiplomacy hivatalos instagram oldalán már nem elérhető.

A legutóbbi macedón választásokon A Soros György által támogatott szervezetek Zoran Zaev jelenlegi miniszterelnök mellett állnak ki.

Mint arról korábban beszámoltunk Soros György igen aktív a balkáni országok némelyikében és a szkopjei USA nagykövetségen és a Soros alapítványokon keresztül több millió dollárnyi amerikai közpénz érkezett, melynek jelentős részét a demokratikusan megválasztott jobboldali VMRO-DPMNE kormány destabilizálására fordították (a többivel pedig a baloldali SDSM pártot és baloldali szerveződéseket támogattak). A USAID weboldala azt mutatja, hogy 2012 és 2016 között az USAID közel 5 millió dollárt adott adófizetők által befizetett pénzekből a FOSM-nak (Foundation Open Society Macedonia) a „The Civil Society Project” keretében, amely „segíti azt, hogy képessé tegyék a macedón polgárokat kormányuk elszámoltathatónak tartására”. A USAID weboldala linket mutat www.soros.org.mk-ra, és azt írja, hogy macedón fiatalok százait oktatták ifjúsági aktivizmusra és az új médiaeszközök használatára.

Soros balkáni tevékenysége felkeltette az Egyesült Államok kongresszusának figyelmét is: legutóbb republikánus törvényhozók indítottak vizsgálatot Washingtonban. Miután nem voltak elégedettek az amerikai nagykövetnek, Obama korábbi amerikai elnök által kinevezett Jess Bailynek küldött levelekre adott válaszokkal, a szenátorok írtak Rex Tillerson volt külügyminiszternek, azt is megjegyezve, hogy nemcsak macedóniai helyzet, hanem Soros Albániában folytatott tevékenysége is veszélyeket rejthet.

A Cvetin Chilimanovval készült interjúnkból az is kiderült, hogy Sorosék úgy segíthették hatalomra Macedóniában a baloldalt, hogy az országba telep0tett NGO-k megpróbáltak negatív jelentéseket készíteni a gazdasággal kapcsolatban, amely jelentéseket a baloldali adminisztrációk üdvözölték, többek között az Obama adminisztráció, valamint olyan európai hivatalnokok, mint Federica Mogherini.

A liberális EP-vezér több százezer eurót vett ki az offshorozó hajózási társaságból

Guy Verhofstadt egykori belga miniszterelnök ott volt az Exmar hajózási társaság igazgatótanácsában, amely társaság egy offshore céget használt – a 2017. november elején a Paradise-iratok között kiszivárgott dokumentumok szerint – az adószabályok elkerülésére offshore műveleteken keresztül. Verhofstadt 2010 és 2016 között igazgatótanácsi tagként évente körülbelül nettó 53 ezer fontot (60 ezer eurót) vett fel az Exmar éves beszámolói szerint. Az Exmar Offshore Kft. tevékenységei mind szerepeltek a konszolidált beszámolókban, és Verhofstadt – 60 ezer eurós fizetést kapván vezető tisztségviselőként – minderről tudott. Az Európai Parlament liberális frakcióvezetőjének szóvivőjén keresztül természetesen kezdettől határozottan tagadja az adóelkerülés vádját.

A 2017. november elején kiszivárgott Paradise-iratok olyan egy dokumentumgyűjtemény, amely elvileg feltárja, hogy politikusok, hírességek, technológiai vállalatóriások, gazdag üzletemberek miként használják ki az offshore adóparadicsomokat. Azonnal mintegy 13,4 millió dokumentumot tartalmazó adatbázis került nyilvánosságra ilyen befektetésekről, az iratok pedig a német Süddeutsche Zeitung napilaphoz lettek kiszivárogtatva, majd az International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) nevű nemzetközi tényfeltáró újságíró-szervezet kapcsolódott be azok feldolgozásába.

Szexuális visszaélések az Európai Parlamentben: a rendszer szomorú sajátja?

Állítólagos szexuális jellegű „pártfogásokról” szóló és egyben a levélíró lemondását bejelentő e-mailt kapott még 2011-ben az Európai Parlament kollektív e-mail címéről mintegy 5000 munkatárs, amelyet a levélben szexuális visszaélésekkel megvádolt CDU-s Klaus Welle EP-főtitkárnak és Freddy Drexlernek, Welle kabinetfőnökének címeztek. Az EP részéről hivatalosan becsületsértőnek és rágalmazónak minősített levelet később törölték a rendszerből adatvédelmi felügyelőkkel folytatott konzultációt követően, és még akkor is törlődött, ha azt a felhasználók külön mappába tették (egy nyers szűrő a levél továbbítását is megakadályozta). A levél szerzője válogatott vulgáris kifejezéseket használva azt írta, hogy megtudott „néhány furcsa dolgot” a két érintett címzettről: nevezetesen, hogy a szükséges végzettséggel nem rendelkező személyeket szexuális tevékenység révén előnyhöz juttatták más, egyébként az adott pozícióra alkalmasabb jelöltekkel szemben.

Mint azt megírtuk Freddy Drexler azóta már az Európai Parlament jogi szakszolgálatánál dolgozik és olyan állásfoglalást adott az Európai Parlament elnökének, amely lehetővé tette a Sargentini-jelentés szavazása során a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyását, így Magyarország elítélését. Az interneten elérhető dokumentum bizonyítja (hivatkozott), hogy Drexler úr a botrány ellenére fontos és befolyásos ember maradhatott a brüsszeli intézményrendszerben.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/59777/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?