Blogolj!

A bíró, aki beengedte a rókát a tyúkólba - avagy az OBT-s Vadász Viktor viselt dolgai 2.


Az Országos Bírói Tanács titkai 3. rész


Az Amnesty International munkatársai, Balassa Szilvia, Kende Judit és Selymes Orsolya “Sztereotípia, előítélet, diszkrimináció” címmel tartottak előadást a Magyar Igazságügyi Akadémián (MIA) - írta 2013-ban az exnépszabis Sereg András egy Jogi Fórumon megjelent cikkében. Az elmúlt napokban megírtuk, hogy abban az időben Vadász Viktor vezette az intézményt, s mint azt a bíróság.hu oldalon hirdeti magáról, nem csak igazgatási feladatokat látott el, hanem ő “szervezte a bírók és igazságügyi dolgozók képzését” is.

Az Országos Bírói Tanács (OBT) rendszerkritikus tagjának tehát szerepe lehetett abban, hogy a PC és a multikulti harcos amazonjai betehették a lábukat az akadémiára. Persze, a bírók nyilvánvalóan sok hasznos dolgot tanulhattak Kende Judittól, aki néhány éve azzal került be a hírekbe, hogy nem volt hajlandó a doktori avatásán esküt tenni Magyarország Alaptörvényére, és ezért nem vehette át a diplomáját.

A lépését azzal indokolta, hogy az eskü valamiféle lojalitást feltételez. És hát ugye mi is lehetne borzasztóbb az ő köreiben, mint kifejezni a Hazánk iránti lojalitásunkat... Tegyük hozzá, Kende nem maradt papír nélkül, köszönhetően a Társaság a Szabadságjogokért hathatós közbelépésének.

Ami Balassa Szilviát illeti, ő amolyan kisebbség- és “kirekesztéskutató”, aki Soros György Central European University-jének (CEU) mesterkurzusán vált a magyarok lelke mélyén szunnyadó rasszizmus szakértőjévé.

Selymes Orsolya ugyancsak a magyar népléleknek nagy ismerője. Egy a Borsod Online-on megjelent cikk szerint hároméves kutatómunka árán jutott el arra a felismerésre, miszerint a magyarok a történelem során átélt “rengeteg negatív jelenség” miatt pesszimisták... A Nyitott Akadémia honlapján pedig azt írják róla, hogy “Az általa kidolgozott módszer segítségével egy nyolcórás tréninget követően örökre búcsút lehet inteni a dohányzásnak.”

A csoda terapeuta után júliusra egy olyan előadót sikerült meghívni menekültügyi témában, aki a Soros Alapítvány kuratóriumának, a Helsinki Bizottság tanácsadótestületének, valamint a Menedék Migránsokat Segítő Alapítványnak a tagja. Sőt, az utóbbinak alelnöke! Nagy Boldizsárról van szó, aki amúgy a CEU professzora, és a 2013-2014-ban Darák Péter Kúriájának tanácsadója is volt, nagyjából tehát abban az időben.

Hogy a MIA mennyiben szól bele a vidéki képzések, nem tudni. De a fentiek alapján nem lennénk meglepődve, ha épp Vadász Viktor ajánlotta volna a Debreceni Törvényszék figyelmébe Gyulai Mártont és Varjú Márton. Ők 2014 szeptemberében adtak elő a bíróknak a menekültügyi eljárásokról. Gyulai a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi programvezetője és az Európai Hontalanügyi Hálózat elnöke. Az MTA Társadalomtudományi Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársaként bemutatkozó Varjú Márton pedig “civilben” a Soros egyetemnek dolgozott.

Debrecenbe egyébként Iván Júlia is elkísérte őket. Iván a Magyar Helsinki Bizottság munkatársaként “a kísérő nélküli kiskorúak és az életkormeghatározás nemzetközi menekültügyi gyakorlatát vázolta fel” az eseményről szóló beszámoló szerint.

Visszatérve a MIA-ra, mint előző cikkünkben megírtuk, Vadász 2014 végén lemondott az igazgatói posztjáról. Több mint valószínű azonban, hogy még ő készítette elő a később hírhedté vált 2015-ös érzékenyítő képzést. Ezt március 30-án tartották olyan közreműködőkkel, mint az előbb bemutatott Gyulai Gábor vagy Stummer Vera (Patent Egyesület) és Dombos Tamás (Háttér Társaság). Az egyetemi “elitet” akkor Kiss Valéria, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának egyik tanársegédje képviselte, akiről némi keresgélés után kiderült, hogy az Eötvös József Közpolitikai Intézethez is kötődik, és egyike volt azoknak, akik a “Kiállunk a CEU mellett!” kampányban nyíltan neki mentek a kormánynak.

Bár listánk jó eséllyel nem teljes, a fenti esetek jól mutatják, hogy Vadász Viktor vezetősége alatt Soros elvtársai, a főállású rettegők és migránssimogatók, genderőrültek és “homolobbisták” egymásnak adták a kilincset a Magyar Igazságügyi Akadémián.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/57643/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?