Blogolj!

A bíró, akit nem érdekelnek a szerződések - Az OBT-s Vadász Viktor viselt dolgai 1. rész


Az Országos Bírói Tanács titkai 2. rész


Előző bejegyzésünkben az Országos Bírói Tanács (OBT) néhány hete leköszönt soros elnökének, a Budapest Környéki Törvényszéket vezető Hilbert Editnek a viselt dolgairól írtunk. Arról konkrétan, hogy egy belső vizsgálat szerint indokolatlanul húzta az időt egy sor általa tárgyalt büntetőügyben - előfordult nála, hogy két év telt el az ügyérkezés és az első tárgyalási nap között - és ezt kizárólag azért nem lehet számonkérni rajta, mert az OBT-s tagságából fakadóan mentelmijog illeti meg, s ezt természetesen “mozgalmár társai” pedig, bár megtehetnék, nem vonják meg tőle.

Legutóbbi írásunk megjelenése után kaptunk egy megkeresést a Magyar Igazságügyi Akadémia egyik volt alkalmazottjától, aki jelezte, Hilbert mellett van még legalább egy “rovott múltú” tagja a renitens OBT-nek, méghozzá Vadász Viktor.

Dr. Vadász Viktor, kép forrása: Magyar Idők

Vadász az áprilisi országgyűlési választás után lett aktív tagja a twitterezők társaságának. Velős angol nyelvű - hogy a Magyarország lejáratásához folyamatosan muníciót kereső nyugati sajtó és liberális megmondóemberek is megértsék - üzeneteiben és megosztásaiban nagyjából a kormány és az Országos Bírósági Hivatal sározásától az unió ajnározásig terjedő íven mozog.

Ez persze nem túl meglepő, ha abból indulunk ki, hogy virtuális kapcsolati hálójának épp úgy része a sorosista és brüsszeli propagandát toló Politico “újságírója”, Bayer Lili, akárcsak a tőzsdesepkuláns által évről-évre óriási összegekkel kitömött Helsinki Bizottság vezetője, Pardavi Márta és az SZDSZ ifjúsági szervezetének egykori elnökéből a migránsjogvédővé előlépett Léderer András.

De Vadász Viktor most nem ezért érdekes - noha nehéz szó nélkül hagyni, ha egy aktív bíró ennyire látványosan húz valamelyik oldalra, és szinte már nyíltan politizál. Nem. Forrásunk egészen mást említett meg vele kapcsolatban. Mint felidézte, Vadász 2013-tól 2014 végégi a Magyar Igazságügyi Akadémia (MIA) igazgatója volt, s távozása nem volt teljesen önkéntes. Az történt ugyanis, hogy a MIA bérbe adott egy teniszpályát, amit aztán a belpesti jogász elit kezdett látogatni.

Vadász - ki tudja miért, talán csak azért, hogy a befolyásos vendégek kedvében járjon, talán másért, vagy másért is - a szerződés rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva megengedte, hogy a vendégek az akadémia parkolóját használják, amivel lényegében kárt okozott a MIA-nak és az Országos Bírósági Hivatalnak. A történtek miatt informátorunk szerint írásbeli figyelmeztetést kapott, s ez összefügg azzal, hogy a 2015-ös évet már nem az akadémia élén kezdte meg.

Bagatell ügy, mondhatnák erre, de mégsem lényegtelen, hiszen ennek a történetnek mégis csak egy bíró a főszereplője, aki nem tart vagy nem tartat be egy szerződést, hogy ezzel valakinek vagy valakiknek a kedvére tegyen...

Akad azonban - ezt már a forrásunktól függetlenül tesszük hozzá - még valami Vadász Viktor esetében, amire érdemes odafigyelni! A bíróság honlapján azt olvashatjuk róla, hogy a MIA igazgatójaként ő szervezte a bírók képzését. Hogy milyen képzéséket, és milyen “fellépőkkel”? - írásunk következő részéből kiderül. 

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/57334/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?