Blogolj!

Soros amerikai álma


Soros György nem csak a magyar igazságszolgáltatás befolyásolására törekszik: ugyanez a célja az Egyesült Államokban is. Nemrégiben kerületi ügyészi választásokat tartottak, és a versenybe beszállt a milliárdos spekuláns is egy-egy jelölt támogatásával.

Vegyük például a kaliforniai San Diego városát. A választás előtt egy hónappal kezdték sugározni a televízióban a baloldali jelölt reklámját, amelyet Soros fizetett. A hirdetésben a jelölt, Geneviéve Jones-Wright képzettségét és eredményeit tették közzé, hogy miért lenne alkalmas san diegói kerületi ügyésznek. Ezen sokan meglepődtek, ugyanis a spekuláns által finanszírozott kampányokban ahhoz voltak szokva, hogy az ellenfelet kíméletlenül támadják és eléggé megosztóak.

Soros az Egyesült Államokban is befolyásolni akarja a választásokat és az igazságszolgálatást azáltal, hogy a saját jelöltjeit juttatja a kerületi ügyészi pozíciókba. A kerületi ügyész az USA-ban megyei szinten képviseli az állam büntetőhatalmát, közvetlenül választják, ezért jelentős a legitmiációja. Ő emel vádat, vagy éppen ejti azt, ezért nem mindegy Sorosnak, hogy ki kerül ebbe a pozícióba: a Black Lives Matter mozgalom létrejötte óta a baloldal napirendjén van az USA rendészetének és a vádemeléseknek a megváltoztatása. A spekuláns célja többek között a prostitúció dekriminalizálása, rövidebb és enyhébb szabadságvesztés büntetések kiszabása és az óvadék rendszer enyhítése. Azonban számára az sem utolsó, hogy rendre újraválasztott republikánus politikusokat vegyenek célba, ha másképp nem tudják őket elmozdítani.

Éppen ezért Soros nem csak San Diegoban szállt versenybe, ugyanígy támogatta Missouri államban St. Louisban Kim Gardner kampányát, aki immár megválasztott kerületi ügyészként az állam republikánus kormányzóját Eric Greitenst akarja elmozdítani tisztségéből úgynevezett alkotmányos vádeljárás útján (impeachment).

Egy amerikai Soros szervezet, az American Civil Liberties Union (ACLU, Amerikai Civil Szabadságjogok Unió) végzi a piszkos munkát, rajtuk keresztül mossák tisztára a pénzt: így lesz civil támogatás a spekuláns vagyonából. Az ACLU csak 2014-ben 50 millió dolláros támogatást kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól. Számos államban folytattak kampányt baloldali progresszív kerületi ügyész jelöltek mellett, de főleg nagyvárosokra koncentráltak, ahol magas a börtönpopuláció. Persze Sorosnak, aki bizonyára jól védett házban él és mindenhova kísérik a testőrei, nem kell attól tartania, hogy az utcán hány bűnöző jár szabadon.

Szerencsére, illetve Soros szerencsétlenségére, a legtöbb általa támogatott jelölt súlyos vereséget szenvedett, gyakran közel kétharmadosat; a már említett szélsőbaloldali Geneviéve Jones-Wright mindössze 36 százalékot ért el, ellenfele Summer Stephan több mint 60 százalékot vert rá. Ennyit ért a majdnem 1,5 millió dollár, amit a spekuláns a kampányába fektetett.

Hogyan is működik (illetve így sem működik) Soros politikai királycsinálása? Kalifornia államban például először is létrehoztak egy úgynevezett politikai akcióbizottságot, amelynek a „Kalifornia Igazság és Közbiztonság” nevet adták. Soros közvetlenül adott nekik pénzt és megbízta régi bizalmasát és kincstárnokát, Whitney Tyymast a szervezet vezetésével. Innen fizették a különböző hirdetéseket. Minden városban, megyében ugyanígy csinálják; aztán a kampány végeztével a maradék forrásokat visszautalják és feloszlik az akcióbizottság.

Korábban már írtunk arról, hogy a Soros-hálózathoz tartozó szervezetek miként szivárogtak be a magyar igazságszolgáltatás rendszerébe, emiatt számos támadás ért minket. Aki még mindig nem hisz nekünk, láthatja, nem csak a mi bíráinkat, ügyvédeinket tünteti ki figyelmével a milliárdos spekuláns…

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/54756/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?