Blogolj!

Soros által támogatott baloldali csoport tart kiképzést a Demokrata jelölteknek


Hazánk és az USA között jelenleg az a közös, hogy a hangos kisebbség egyik helyen sem tudta elfogadni a demokratikus választások eredményét.

Egy magát progresszív baloldaliként meghatározó csoport, melynek alapítói a szélsőbaloldali MoveOn.org korábbi vezetői, kiképzést tartanak több száz amerikai Demokrata párti jelöltnek, akik hamarosan indulnak a választásokon.  Lehet, hogy a magyar választások után Soros úgy látja, több beavatkozás szükséges, hogy nyerjenek a jelöltjei?

A PCCC-t a Soros által bőségesen támogatott szélsőbaloldali MoveOn.org két korábbi vezetője alapította: Adam Greene, aki stratégiai kampányigazgató volt, Stephanie Taylor szintén vezető pozíciót töltött be. A MoveOn.org az elmúlt két évben arról híres, hogy ők szervezték a Trump ellenes, gyakran erőszakba torkolló tüntetéseket; a FoxNews értesülései szerint buszokkal szállították a tüntetőket és táblákat is osztogattak nekik.

A PCCC (Progressive Change Campaign Committee; Progresszív Változás Kampány Bizottság) az amerikai BuzzFeed oldalnak elárulta, hogy a Washingtonban tartott képzésükre 450 jelölt érkezik, 70 százalékuk idén indul a választásokon és ebből 64 százalék olyan választókerületben méretteti meg magát, ahol 2016-ban az elnökválasztáson az emberek Trumpnak szavaztak bizalmat. A képzésről annyi derült ki, hogy politikai tanácsokat adnak a résztvevőknek (többek között kampánytémákat, melyek a szervezők szerint akkor a leghatásosabbak, ha populista gazdasági ígéreteket tesznek) és megtanítják őket, hogyan szerezzenek mikroadományokat.

A PCCC legnagyobb magánadományozói mellesleg Soros György és fia Jonathan, akik a PCCC által maximálisan elfogadható 5000 dollárt adományoztak fejenként. A szervezet azt állítja, hogy alulról induló kezdeményezésnek köszönhetően 26 millió dollárt gyűjtöttek össze, amit közvetlenül a progresszív jelöltek kampányára fordítanak. A PCCC által legfontosabbnak tartott témák például a társadalombiztosítás kiterjesztése, közegészségügyi rendszer bevezetése és ingyenes felsőoktatás. Amerikában ezek a kérdések gazdaságilag populista témáknak számítanak.

A szervezet egyik társalapítója, Stephanie Taylor elárulta, hogy a tréning arra koncentrál majd, hogy segítsen a jelölteknek a nyeréshez szükséges infrastruktúrát kiépíteni. Véleménye szerint a Demokrata Pártban komoly vita folyt arról, hogy ki induljon a különböző választókerületekben; a pártvezetés centristákat támogatott, de Taylor szerint a progresszív jelölteknek az általuk javasolt populista ígéretekkel sokkal több esélyük van.

Forrás: Breitbart

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/52038/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?