Blogolj!

Izraeli újságíró: Netanjahu elismeri Orbán tetteit a zsidóellenességgel szemben


Caroline B. Glick, a Soros globális káoszkampánya című a The Jerusalem Post című lapban megjelent cikkében kifejti, hogy nincs olyan sarka a világnak, amelyet ne érintenének Soros György erőfeszítései. Nincs politikai terület, amely érintetlen maradna.

A Columbia Egyetem politológus alapképzésének abszolválása után, a Harvard Egyetemen mesterfokozatot szerző, Izraelben élő újságírónő egyik friss írását azzal kezdi, hogy az első külföldi vezető, aki Orbán Viktor miniszterelnököt felhívta, hogy gratuláljon a magyarországi parlamenti választásokon aratott döntő győzelméért, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök volt.

Netanjahu felhívta Orbánt, és meghívta őt Izraelbe. Netanjahu megköszönte Orbánnak, hogy „Magyarország támogatja Izraelt a nemzetközi fórumokon”.

Glick hangsúlyozza, hogy Orbán pártja, a Fidesz elsöprő győzelmet aratott a parlamenti választásokon, egymásután harmadik alkalommal ciklust adva Orbánnak miniszterelnökként, valamint a magyar alkotmány módosításához kétharmados parlamenti többséget.

A cikk szerint 2015 óta, amióta Angela Merkel német kancellár a Közel-Keletről több százezer – főleg muszlim – bevándorlót engedett be Európába, Orbán a nyitott határok politikájának egyik legelismertebb ellenfele, amely szerinte Magyarország nemzeti identitását és gazdaságát fenyegeti.

A szerző szerint Soros felvállalt egy olyan bevándorláspárti kampányt, amelyet a magyarok túlnyomó többsége ellenez. Nem azért ellenzik, mert gyűlölik a zsidókat, hanem azért, mert a szabadjára engedett migrációt a nemzeti érdekeket elpusztítónak tekintik – ideértve a nemzeti identitást, a szuverenitást, a gazdaságot és a nemzetbiztonságot.

Ráadásul Soros hasonló kampányokat indított Izrael ellen azáltal, hogy tömegesen finanszírozza az izraeli és a nyugati világban az Izrael-ellenes NGO-kat. Az NGO Monitor szerint egy izraeli szervezetet arra szántak, hogy NGO-k szerepét kutassa Izrael delegitimálásában – azt, hogy saját Nyílt Társadalom Intézetén keresztül Soros évente több tízmillió dollárt költ Izrael-ellenes nem kormányzati szervezetekre.

A J Street, a 2008-ban az Egyesült Államokban alakult Izrael-ellenes zsidó érdekvédelmi csoport Soros jótékonyságának kedvezményezettje. A csoportot Soros egy 2007-es cikkében álmodta meg, amit a New York Review of Books-ban tett közzé.

Egy másik ilyen Soros-kedvezményezett a rosszindulatúan Izrael-ellenes Human Rights Watch (HRW). A HRW kampányt vezetett Magyarországon azt állítva, hogy az Orbán támogatta Soros elleni kampány antiszemita volt. Mint azt az NGO Monitor megjegyzi, Soros felmentette a HRW-t, miután a főbb adományozók elhagyták a csoportot a mélyen Izrael ellen irányuló elfogultsága és gyűlölete miatt.

Netanjahu azzal vádolta Sorost, hogy támogatta Izraelben, az Egyesült Államokban és Európában azokat az Izrael-ellenes NGO-kat, amelyek tömeges kampányt indítottak annak érdekében, hogy megakadályozzák Izraelt az afrikai illegális migránsok deportálásában.

Mivel Soros központi szerepet játszik a nemzetközi baloldal által pénzelt – Izraelben és az egész Nyugaton folytatott – Izrael elleni háborúban, az izraeli külügyminisztérium nyilatkozatot adott ki az Orbán által támogatott Soros-ellenes magyarországi kampány kapcsán röviddel azt követően, hogy a magyarországi izraeli nagykövet elítélte a Soros elleni kampányt.

Az írás idézi a magyar kormányfőt: „Minden magyar kormány kötelessége megvédeni minden állampolgárát. A második világháború alatt Magyarország ennek az erkölcsi és politikai követelménynek nem tett eleget. Akkor a zsidók védelme helyett a náci kollaborálást választottuk. Ez nem fordulhat többé elő.”

Netanjahu a maga részéről megköszönte Orbánnak a „fontos szavakat”, és dicsérte őt kormányzatának ellenállásáért az ellen, amit általában „új antiszemitizmusnak” neveznek: Izrael gyűlölete ellen. Netanjahu azt mondta: „Van egy új antiszemitizmus, az anticionizmusban kifejeződve. Az egy és egyetlen zsidó állam delegitimizálása. Magyarország sok tekintetben azon államok élén áll, amelyek ellenzik ezt a zsidóellenes politikát, és én ezt örömmel fogadom, és ezért kifejezem kormányom elismerését.”

A holokauszt után a világ zsidósága megalkotta a „Soha többé” kifejezést, amely kifejezi az elkötelezettséget a zsidó nép elpusztítására irányuló összes jövőbeli kísérlet megakadályozására. Ez a kifejezés azonban gyakran korlátozódik a náci típusú antiszemitizmus elleni küzdelemre.

Bár a zsidógyűlölet a szélsőjobbon továbbra is jelentős veszélyt jelent, Izraelben és Európában fenyegetést jelentenek Izraelre és számos támadást hajtanak végre muszlimok. Nyugat-Európa számos államában a baloldali antiszemitizmus elterjedtebb, mint a jobboldali antiszemitizmus. És Izrael legerősebb támogatói Európában – szinte kivétel nélkül – a politikai jobbon teremtenek otthont maguknak.

Orbán mellé állva, Netanjahu azt bizonyította, hogy Izrael számára a „Soha többé” az antiszemitizmus valamennyi formájával szemben azonos erejű fellépést jelent.

Az Orbán mellett kiálló Netanjahu világossá tette, hogy Izrael tettei alapján alapozza szövetségeit. Támogatja azokat, akik támogatják a zsidó államot, és ellene van azoknak, akik ellenzik azt, függetlenül azok ideológiai és pártbéli identitásától.

Caroline B. Glick

breitbart.com

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/51413/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?