Blogolj!

Már akadtak jelentkezők Soros pénzére


Az emberség erejével Alapítvány az első vidéki civil szervezet, amely támogatást kapott Soros Györgytől. Ennek apropóján megvizsgáltuk, mit lehet tudni róluk. A honlapjuk alapján egyébként 2015 óta létezik ez a weboldal, azóta mindössze 32 bejegyzést tettek közzé.

Az alapítvány célja: „…hogy az emberi jogok és a szolidaritás eszméit népszerűsítsék. A szervezet fő célja a társadalmi befogadás erősítése, az elnyomott, hátrányosan megkülönböztetett csoportok támogatása és többségi társadalom érzékenyítése által.”

A honlapon található „partnerek” fül alatt egyenesen a „BARÁTOK” kategóriába sorolják az alábbi, általunk már jól ismert szervezeteket:

 • Amnesty International Magyarország
 • Civilizáció (tudják, azokkal a kis piros szivecskés civil matricákkal)
 • Labrisz Leszbikus Egyesület (akikkel érzékenyítő tréninget is tartottak iskolásoknak)
 • Társaság a Szabadságjogokért

Ismerjük a mondást: madarat tolláról, embert barátjáról…

Tevékenységük fő területe az emberi jogi nevelés és a demokratikus állampolgárságra való nevelés. Nem lehet elég korán kezdeni, ugyebár… A gyermekek még könnyen befolyásolhatóak.

Az Ökotárs alapítvány rendezésében 2017. október 19-én este hívták el beszélgetni őket és az alábbi szervezeteket előadni a melléjük rendelt témában (az esemény elérhető itt.

 • Az emberség erejével Alapítvány – az oktatásról
 • Civil Kollégium Alapítvány – a közösségszervezésről
 • Greenpeace Magyarország – a környezetvédelemről
 • Háttér Társaság – a társadalmilag sérülékeny csoportok ügyéről (LMBTQI)
 • Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület – a fogyatékkal élő emberek ügyéről
 • Magyar Helsinki Bizottság – a menekültügyről
 • Ökotárs Alapítvány - a közép-európai civil társadalmakról
 • Tanítanék Mozgalom – az oktatásról (véletlenül sem politikáról…)
 • Társaság a Szabadságjogokért – az egészségügyről

Ezen kívül feltüntették honlapjukon a Regionális Közösségi Központot, amely „a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvánnyal együttműködve, a Dél-Dunántúli Régió civil szervezetei, közösségei számára” nyílt meg. „Az Erősödő Civil Közösségek (ECK) támogatási program keretében 2020-ig, három éven keresztül évente 100 millió forintos nagyságrendű összegre pályázhatnak baranyai, somogyi és tolnai magánszemélyek, informális csoportok és formális szervezetek.” – írják ugyanitt.

Hogy mi ebben az érdekes? Az, hogy bár a Nyílt Társadalom Alapítvány bejelentése, miszerint vidéken is hoznak létre irodákat mindössze pár napja történt, a Regionális Közösségi Központ elindulásáról 2017. szeptember 27-én adott hírt honlapján a szervezet.

Ebbe a regionális központba látogatott el 2017. november 13-án David Beckwith amerikai szakember, aki tréninget tartott pécsi civil szervezetek képviselőinek és aktivistáinak a közösségfejlesztéssel, közösségépítéssel és támogatással kapcsolatban. Az előadóról szerintünk lényeges tudni, hogy 2014-ben a CEU-n adott elő (az esemény elérhető itt).

Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Figyelni fogjuk őket…

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/45551/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?