Újabb bizonyíték az Átlátszó és Juhász Péterék közötti összejátszásra?


Bár bizonyítani nem tudtuk volna, most már biztos: a tegnapi bogbejegyzésünkben írtak helytállóak voltak.

Erre abból lehet következtetni, hogy immár Soros György pártfogoltjainak is szócsövévé vált Hírtv honalapján az alábbiakat olvashattuk: Az Átlátszó rendszerét használta adatigénylésre Hajdu Nóra Együtt-alelnök, ezért a Tűzfalcsoport nevű blog azt hitte, ő az Átlátszó titkos munkatársa, pedig a KiMitTud nevű rendszerben bárki regisztrálhat. Hajdu Nóra helyreigazítási pert indít.

Megkerestük a cikkben említett Hajdu Nórát, aki elmondta, a képen látható adatigénylést a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak – a békemeneteket szervező CÖF alapítványának – címezte. „Az oldalon látható ímélt a CÖKA-nak írtam a KiMitTudon keresztül, azt kérdeztem benne, hogy mekkora összeggel támogatta őket a kormány, hogy milyen költségvetési forrásokból gazdálkodó szervezet, és milyen céllal támogatta a CÖKA-t” – mondta a Hírtv.hu-nak Hajdu Nóra.”

Ha jól értjük, azt kívánják velünk az érintettek elhinteni, hogy semmi összefüggés nincs az Átlátszó tevékenysége és Dr. Hajdu Nóra érintett adatigénylése között.

A tárgyügyben birtokunkba került további dokumentumok azonban felvetik annak kérdését, hogy lehetséges-e, hogy véletlenül kereste meg közérdekű adatigénylés keretében Erdélyi Katalin, az atlatszo.hu „oknyomozó” újságírója a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt Hajdu Nórával gyakorlatilag egy időben.

Még az el lehetne hinni, hogy vannak véletlenek és Erdélyi és Hajdu egymásról nem tudva kutakodtak a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) után.

Azonban egy 2017. május 29-én kelt keresetlevél tanúsága szerint – amit Erdélyi Katalin indított a CÖKA-val szemben – Erdélyi Katalin április 27-i megkeresését saját bizonyítékaként tüntette fel, így Hajdu Nóra azonos tartalmú, május 6-i megkeresése kapcsán alappal feltételezhető, hogy összehangolt akcióról lehet szó.

Annak előrebocsátásával, hogy a bírósági eljárások nyilvánosak, közöljük a keresetlevél azon részét, amely igazolja fenti állítást.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/41896/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?