Blogolj!

Nézd meg az ajándék ló fogát!


Az alábbiakban Ben-Dror Yemini, izraeli, baloldali újságíró egy korábbi írásának magyar fordítását közöljük. Az eredeti változat ide kattintva érhető el. Ben-Dror Yemini izraeli baloldali újságíró. Korábban a Yedioth Ahronoth című baloldali lap munkatársa volt, 2014 óta pedig a szintén baloldalinak mondható Maariv munkatársa. Mindkét lap kritikus Benjamin Netanjahu kormányával szemben.

Miután lelepleződött, hogy Soros György bújik meg az izraeli nem kormányzati szerveket befolyásolni kívánó cselszövés mögött, muszáj gyakorlati lépéseket tenni annak érdekében, hogy a jövőben megakadályozzuk az ilyenfajta fenyegetéseket.                                                    

Érdekes módon az izraeli média – különösen az USA médiához viszonyítva - nem szentelt túlzott figyelmet a Soros György vezette nemzetközi cselszövésnek, melyre a közelmúltban kiszivárogtatott dokumentumok vetettek fényt. Maga Soros köztudottan Izrael ellenes és az általa létrehozott hatalmas hálózat nem csak az arab-izraeli konfliktus befolyásolására tesz kísérletet, annál jóval messzebb is elmegy. Befolyásolási törekvésének a Nyílt Társadalom Alapítványok elnevezést választotta, amely igencsak furcsán hat; a globális stratégiáját körüllengő titkolózást ugyanis mindennek lehet nevezni, csak nyíltnak nem.

Bárki, aki követi az NGO Monitor jelentéseit Sorosról tudja, hogy nem olyan projektekben vállal szerepet, amelyek a békét, szolidaritást és a különböző emberek közötti kiegyezést reklámozzák. Az ő tevékenysége nem erről szól. Sokkal inkább az általa pénzelt, többségében palesztin szervezetekre fókuszált, melyek mind részt vettek egy kampányban, amelynek célja Izrael delegitimizálása és démonizálása volt. Ez mindenki számára egyértelmű, aki követi az ő ténykedését, sőt maga Soros is bevallotta, hogy a cselekedeteivel promotálja az antiszemitizmust. A jelentések szerint ez a megátalkodott ember - aki ellen Franciaországban vádat emeltek bennfentes kereskedelem miatt – állhatott olyan pénzügyi spekulációk hátterében, amelyek egész nemzetek romba döntésével fenyegettek. A híres filozófus, Slavoj Žižek mondta róla, hogy „Soros napi rutinja a megtestesült hazugság: munkaideje felét pénzügyi spekulációnak szenteli, a másik felét pedig „humanitárius” tevékenységnek”. Žižek maga is bizonyítottan híres anticionista, de néha még ők is fején találják a szöget.

Egy pillanatra megkörnyékezi az embert egy sanda gyanú és elgondolkodik azon, vajon a viszonylagos csend Soros kiszivárgott dokumentumai körül azon szervezetek munkájának köszönhető-e, amelyeket támogat, mint például a New Israel Fund vagy a Breaking the Silence. Ez csak még nevetségesebbé teszi a jobboldal által megszavazott „NGO törvényt”, amely átláthatóságot követel a nem kormányzati szervektől az Izraelen kívülről kapott támogatások tekintetében, miközben a magánszervezetek és magánszemélyek szándéka egy új világrend bevezetésére sokkalta veszélyesebb lehet.

A Soros-ügy tanulsága az, hogy gyakorlati eszközökkel kell válaszolni rá. A nem kormányzati szervezeteknek juttatott támogatások tekintetében szigorúbb szabályozásra van szükség. Amikor magán- vagy kormányzati szervek, legyenek azok Soros-féle, svéd vagy ír egyházi, Izrael létezését tagadó vagy rasszista szervek, nem szabad engedni, hogy izraeli, politikailag elkötelezett nem kormányzati szerveknek támogatást nyújthassanak. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy egy olyan szerv, amely Izrael létezésének jogát tagadja, beleszólhasson az ország ügyeibe egy-egy olyan szervezetnek nyújtott adománnyal, amely például a palesztinokat támogatja. Egy ország nem maradhat közömbös egy olyan kampánnyal szemben, amelynek célja az állam eltörlése. Izrael alaptörvénye (Knesset) bárkinek, aki tagadja Izrael létjogosultságát, korlátozza a választott képviselőként való fellépését; ugyanezt kéne bevezetni a nem kormányzati szervek támogatásánál is.

https://tuzfalcsoport.blogstar.hu/./pages/tuzfalcsoport/contents/blog/40262/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?